K-report
 

Archiv do 28. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Tykadláci v Plzni » Archiv do 28. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 10:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odbočovat z Americké do Jungmanky bych FAKT nechtěl, tedy dokud někdo nevymyslí bus s kloubama po 3 metrech...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3755
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 10:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna z Americký? Od pomníku?

Jinak zájezďáci to dávají, a že to kolikrát šofér vidí prvně v životě... Ale hlavně od pomníku je extra odbočovák a místo je...
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 10:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslel doprava, po otočení u Mraku
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3756
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 11:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ne, to už by bylo zbytečný. Už u Práce by byl přestup na všechny trolejbusy, a proti konečné na CANu by to ušetřilo 1 km na jedno kolo, takže docela dost, při provozu na 41... Navíc by se to právě vyhlo všem zácpám, po Americké by to jelo jenom kousek k tomu odbočováku. S trochou štěstí by to ušetřilo jeden Solaris v oběhu. (5 min je interval a úspora cca 4 minut "jízdy" (spíš přískoků) na jedno kolo)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8413
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 15:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na vaše příspěvky se budu moct soustředit až večer, ale vysvětlete mi jednu věc:

jak je možný, že cca v 11:30 byl záliv na Doudlevecký, zastávka U trati směrem z centra, kompletně obsazenej zásobujícíma dodávkama a náklaďákama (celkem asi 4 kusy)? to nemůžou stát jinde? to nemůžou zásobovat v jinou dobu? ve městě nám nefunguje ani jedna policie? dispečink pmdp o tom nevěděl?

fascinující je ta věc, že všichni ví, že tam je dlouhodobě a každodenně situace průserová, ale nikdo to neřeší.

dá se vymyslet moře věcí, ať už zásobování třeba mezi 21. a 4. hodinou ranní, stálá přítomnost hlídky MP, přemístění několika stromů kamsi do háje a prodloužení zálivu pro zásobování, ale tady jednoznačně chybí vůle stávající stav jakkoliv řešit
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13360
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 15:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: To je Plzeň 3, že jo? Zkus třeba tohle.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3412
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 17:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Myslíš, že tam stojí, protože je to baví? Kdyby je tam zaměstnavatel vyslal jindy, přijeli by jindy. Kdyby si je zákazník objednal jindy, přijeli by jindy. Kdyby byl zákazník přítomen mezi 21 a 4, přijeli by mezi 21 a 4.
Myslel jsem, že takové věci víš.

Kdyby to tam stavebně bylo vyřešené jinak, tak ok...ale zboží nikdo někde od zimáku tahat nebude, leckdy se to ani nesmí (termolabilní zboží apod.)

Pořád lepší stát v zastávce a omezit jeden dva projíždějící trolejbusy, než překážet na cestě. Nehledě na fakt, že než přijede první průměrná hlídka MP, je průměrné zásobování o několik kilometrů dál.

Něco jiného je, pokud tam ty auta jsou odstavené bez zjevného nakládání/vykládání zboží. Pak bych klidně měšťáky zavolal osobně.

Co se týká policajtů a jejich přítomností...se slušným vystupováním se dají přimět i k tomu, aby Ti osobně pohlídali auto, které stojí na přechodu jeden metr za křižovatkou a ještě ti pohlídali zadek, když vyjíždíš.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 18:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týká mé zkušenosti s MP: pokud někdo stojí v zálivu a počká tam na ně cca 15 minut od zavolání, tak ho buď vyhodí nebo odvezou. Pokud ale stojí těsně za označníkem nebo v nedovolené vzdálenosti před ním, pak se člověk pomoci nedovolá. Zkoušel jsem státní i městskou policii a nic se nestalo.

A usadil mě jeden z řidičů, který mi na slušnou prosbu odpověděl, že tak parkujou všichni, tak nechápe, proč by nemohl on...

Jen pro upřesnění:
Zákon č. 361/2000 Sb.
§27 (1) Řidič nesmí zastavit a stát

f) u zastávky tramvaje, autobusu nebo trolejbusu bez nástupního ostrůvku v úseku, který začíná dopravní značkou "Zastávka autobusu”, "Zastávka tramvaje” nebo "Zastávka trolejbusu” a končí ve vzdálenosti 5 m za označníkem zastávky, a tam, kde taková dopravní značka není, ve vzdálenosti kratší než 30 m před a 5 m za označníkem zastávky; je-li prostor zastávky vyznačen vodorovnou dopravní značkou "Zastávka autobusu nebo trolejbusu” nebo "Zastávka tramvaje”, platí tento zákaz jen pro vyznačený prostor,…


Nikdo nechce, aby tam běhali s metrem a měřili, jeslti je to 4,99 nebo 5,01, ale když je blíž jak 3 metry, tak se zkrátka z té zastávky nedá vyjet aniž by člověk musel do protisměru. Obdobně když se postaví moc blízko před, tak nezajedeš k obrubníku ... a k čemu pak je nákup drahých NP vozů?

Chystám se sesmolit dopis na velení MP, pokud to nepomůže, budeme pokračovat: magistrát - státní policie - média

(Příspěvek byl editován uživatelem Wlasta.)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3413
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 19:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Já svým příspěvkem nepopírám, že nemají v okolí označníku co dělat...jen z prostředkovávám názor stran zásobování

jediné řešení (nikdo ti tam nepošle MP na celý den) je dostatečné rozšíření zálivu pro zásobování.

Nutno ještě podotknout, že naprostá většina jsou profíci a předpisy neporušují, že by je to bavilo nebo jim působilo nějakou rozkoš srát řidiče MHD.

Taky přidám svoji zkušenost, prozměnu z havířovskými MP, jejichž přístup (nejen k následujícímu případu) zatím žádná jiná jednotka MP nepřekonala (těžká ironie): Přijedu na zastávku s jasným, čitelným, dvojitým nápisem "ZÁKAZ ZASTAVENÍ MIMO ZÁSOBOVÁNÍ -> 5m"...několikrát jsem tam nadával řidičům do očí, že 20kg bedny nehodlám tahat ze silnice (cca 20m). Inu jednou jsem si počkal, zavolal MP a těšil se na výsledek. Za asi deset minut přišel strážník pěšky a ptal se, co se děje. Ukázal jsem na značku. A on, že chce moji občanku. Tak jsem mu ji dal, něco si opsal a řekl, že si tam počká a vyřídí to. Dobře, jel jsem...zpátky jsem si zajel podívat se, co nového...NIC. Jen policajt zmizel.

Ostraváci byli pravý opak, těm jsem zavolal, přijeli za 5minut s majáky a po vysvětlení, že tam prostě neprojedu, vytáhli nadšeně bločky se slovy "my už si to tady oběháme...ten, ten, ten, ten a ten to mají za 2000" :-)

Z vlastní, resp. kolegovo zkušenosti vím, že nejlepší na zapamatování si zákazu zastavení je pár facek :-) Nicméně na daném zákazu dotyčného nahradili jiní...to by musel zfackovat celý Rakovník :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 21:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pavel2:
se zásobováním bych to neviděl tak zle,i s poštou, faktem je, že dle vyhlášky tam nemají co dělat, zvykneš si, na dispečinku se pomoci nedovoláš i když jim nemohu sahat do svědomí,nevím,co práce dispečera obnáší mimo kontroly řidičů.
Zcela zásadní problém je ve zkorumpovaném vedení magistrátu města Plzně, kamarádi kamarádů tlačí na jakobypolitiky a ti zase tlačí na městskou polici a ta dělá pouze to, co jí mocipáni nařídí, bylo docela k smíchu, jak 2 týdny před volbama městský cajtí kmitali, teď je po volbách a zase je ticho po pěšině, z vlastní zkušenosti mohu říct, že někdy nepřijedou na auta porušující předpisy ani na 5 zavolání, státní policie tě pošle doprdele, že na tuto máme městskou policii
narazím zde třeba Vlastíka, kterého zatím nenapadlo se domluvit v práci a udělat si pěší výlet s kolegyněma po hlavních tepnách MHD v Plzni,chodit,fotit,napsat,vytisknout a otravovat vedení města Plzně,jak je to možné to a to. 95% hajzlů, co nám parkujou v zastávkách a na zákazech stání a zastavení jsou lidi, co to prostě neřeší nebo podnikatelé, co mají někde v ulici provozovnu a žádný zákazy neřeší,protože ví,že se jim nic nestane.
Každej tě řekne, že to bylo jen na chvíli, jeden nakupuje, druhej jde na oběd, třetí souloží u kamarádky,čtvrtý tam má prodejnu a tak tam bude stát a hotovo.

podívej se na pár obrázků:





tady byla prča, volal jsem na to auto cajty,jedeš druhý kolo a vono je tam furt a ještě má přírůstek



Mikulášské náměstí poslední 14 dní nemá chybu!!!

Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3414
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 21:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jen k tomu Gecu (čte se to Geko :-)) v Lobezský...von tam má trafiku, do který vozí cigára A jinde to prostě není kde nechat
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 21:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak zrovna tam je před zastávkovým zálivem ještě zásobovací záliv, věčně prázdnej... A že by cigára bylo to těžký zboží který nikdo nebude tahat 20 metrů...

Jinak ad Mikulášská - tam je taková cedule s termínem dokončení u tý rozkopaný silnice, ale nechci libora nasrat ještě víc...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3890
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 21:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: neměl by se projektant snažit, aby produkoval blbuvzdorný řešení, místo toho, aby spoléhal na to, že řidič pojede vždycky zaručeně předpisově?

Samozřejmě, že měl. Ale žádné řešení není stoprocentně blbuvzdorné a pokaždé se najde někdo (tedy nějaký blbec), kdo tě dokáže překvapit.
Pokud v nějakém místě 90% řidičů zmatkuje, chová se nepochopitelně, nebo vytváří nebezpečné situace, tak asi bude chyba v řešení daného místa. Ale v drtivé většině případů nastává chyba tak, že řidič nezná své povinnosti nebo se dostatečně nevěnuje řízení (zrovna dnes mi dvakrát nebyla dána přednost).

Wlasta: Pravý semafor na Rokycanské pro přímý směr je otočen doleva do jízdního pruhu, takže řidič přijíždějící od města vidí zdálky světlo pro odbočení doprava, na kterém je skoro pořád zelená, a teprve 20 - 30 metrů před křižovatkou se mu ukáže světlo pro přímý směr.

Semafor pro přímý směr je ještě i vlevo a taky nad silnicí. A že je otočen do jízdního pruhu pro přímý směr je pochopitelné, protože je určen pro řidiče, kteří jedou nebo stojí v tomto pruhu. Třicet metrů by také mělo postačovat, to je normální brzdná dráha osobního automobilu na suché vozovce (a to se bavíme o situaci, že si řidič doposud toho semaforu vůbec nevšiml, nevšiml si ani toho vlevo a dokonce ani aut, která kříží jeho směr).

Libor_hh: při prvním našem setkání dostaneš pár facek,ale tentokrát doopravdy

UPOZORNĚNÍ: Některé své příspěvky píšu tak, že vyžadují od čtenáře alespoň základní vybavení smyslem pro humor. Pokud jím někdo nedisponuje, nechť mé příspěvky přeskočí, anebo zváží své další návštěvy na internetu.

RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2436
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 22:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco vzpomínek na dobu kolem roku 1985. Některé tehdejší problémy zůstaly, či se dokonce znásobily, jiné jsou naštěstí minulostí: odkaz
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad trollino 15:
Já jen k tomu Gecu (čte se to Geko :-)) v Lobezský...von tam má trafiku, do který vozí cigára A jinde to prostě není kde nechat

jak psal Honza, to snad ani nemyslíš vážně, do a vod čeho je tam před zastávkou samostatné místo pro zásobování??? zrovna na tomto místě je vidět,že se na všechno kaká, kolik váží karton cigaret?????

ad H_K: Tak to mi napiš,já jsem to ještě neviděl, tipuju 12/2011
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třicet metrů by také mělo postačovat
Přál bych ti zažít pocit, kdy se na tebe řítí rozjetej kamión, jehož řidič viděl v noci jasně svítící zelené světlo a nevšim si, že není pro přímý směr. Třeba by ses po tomhle zážitku a následné ráně díval na věc jinak...

ad kartóny cigaret a jiné
Přesně tohle je způsob, jak dospět k naprosté anarchii. Zákon jasně určuje, co se smí a co ne, stanovuje hranici. Pokud se bude tolerovat, že se ta čára dá o kousek posunout, potom vznikne nová čára, která se časem začne zas o kousek posouvat. Výsledkem je pak totálně zasekaný město... a věřte, že to dokáže zapříčinit řádově 10 aut odstavených an nevhodných místech. Jediný způsob, jak s tím bojovat, je nulová tolerance k porušování zákona... a věřím tomu, že za měsíc by se to lidi naučili.
Chápu, že zásobovači, pošťáci a další taky nemají život lehký, když vidím, že se kolem toho auta něco děje, tak neřeknu ani pumpička. A existuje i dodatková cedulka např. "Vyhrazeno pro zásobování v době od 15 do 16 hod." Jen by někdo musel hnout a vyběhat si jí místo toho, aby to nechal stát, kde se mu zamane.
Mimochodem, zmíněný zákon pamatuje třeba na taxíky, kterým umožňuje stát ve druhé řadě...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8414
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T15 #3412:
Myslíš, že tam stojí, protože je to baví? Kdyby je tam zaměstnavatel vyslal jindy, přijeli by jindy. Kdyby si je zákazník objednal jindy, přijeli by jindy. Kdyby byl zákazník přítomen mezi 21 a 4, přijeli by mezi 21 a 4. Myslel jsem, že takové věci víš.

Kdyby to tam stavebně bylo vyřešené jinak, tak ok...ale zboží nikdo někde od zimáku tahat nebude, leckdy se to ani nesmí (termolabilní zboží apod.)


to je všechno hezký co říkáš, ale:
1. řidiči zásobovacích aut jsou v práci, stejně jako řidiči mhd, budiž.
2. zaměstnavatel je tam těžko vyšle jindy, jelikož se musí řídit hlavně požadavkem zákazníka. navíc za práci mimo běžnou pracovní dobu bývají příplatky.
3. zákazník si zásobování neobjedná jindy, protože má pracovní/otevírací dobu dejme tomu 8 - 18. majitel firmy sám od sebe nebude zaměstnancům platit příplatky za práci v jinou než běžnou pracovní dobu.

co z toho vychází...
musí tu existovat nějaká autorita, která prostě v daným místě nařídí, že se zásobování může provádět od do. pakliže bude ustanovení porušeno, citelná sankce. jak pro řidiče, tak především pro provozovatele prodejny. ta autorita by měla podle mě (a podle logiky věci) být ÚMO nebo Magistrát.

a když už jsi to rozčísl konkrétně, taky budu konkrétní. hospoda nepotřebuje alkohol ani bečky s pivem dovážet dopoledne. to je jen běžná zvyklost. žaluzie a garážový vrata (ho-pa plzeň) taky nepotřebujou dodržování nějakých teplot. na rohu jsou pračky a jiný elektrospotřebiče. (jiný krámy co tam jsou jistě rádi doplníte.)

žádnýmu zboží z výše uvedenýho seznamu nevadí, když přijede o půlnoci. takže na čí straně je míč? proč ta místní autorita dělá, že se jí to netýká a že o žádným problému vlastně vůbec neví?

libor_hh #1366:
pěkná je ta dodávka s nízkou skříní u práce na 5. fotce. německý převozní značky s červeným pruhem, to si blbej městskej policajt řekne, že je to nějakej cizinec a on bude muset oprášit svojí chabou znalost cizích jazyků, to je prostě "neřešitelnej" problém

Geco tabák pakliže nosí cigára a jinej sortiment do trafiky, může stát třeba i za rohem (ulice Nohova, jestli se nemýlím). tam těžko najdu zboží, který byť v krabicích v teplejch neodnesu.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor: Hele, co z těch tvých fotek udělat webový stránky? Zveřejňovat fotky těch aut a třeba odkazy na jména jejich majitelů (což je podle RZ ne webu dohledatelný). A kdyby se někdo bránil, tak tu fotku smazat a zveřejnit tam místo toho text ve smyslu - omlouváme se panu XY, že jsme zveřejnili fotografii jeho vozidla, které dne toho a toho parkovalo tam a tam v zákazu stání...
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8415
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

libor:
mikulášský bude hotový až tam pokácej úplně všechny stromy a řeknou že experti usoudili na základě průzkmů, odběrů vzorků a analýz, že jsou nemocný. následně tam vysázej mladý proutky, který do týdne zničí místní cikáňata nebo ožralové při první noční cestě z hospody
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kucí,zejtra budeme pokračovat,já jdu chrnět, na dobrou noc posílám fotku, strom zničilo z pátka na sobotu ožralé náctiletésuperhovado, na které jsem volal 158 a do 1 minuty byly na místě,chudáka strom to už nezachránilo.
a náhrada by byla velice jednoduchá, buď 2000 hodin veřejných prací na americké v pátek,sobotu,neděli s koštětem v ruce nebo 100 ran bičem na náměstí na holou , pěkně veřejně a vedle kašny,aby se potom mohl ochladit.

Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8416
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:54:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

wlasta:
a už jsi viděl zásobování odstavený v druhý řadě na Americký? já jo, bylo to myslím včera kousíček nad Alfou ve směru k Mraku. přijeli dva maníci se skříňovým Transitem, nebylo kde zaparkovat, tak to zapíchli na férovku v jízdním pruhu a nosili nějaký kusy nábytku do přilehlýho baráku. paxe jali vyřizovat papíry a to právě bývá zdlouhavější část zásobovacího procesu. bylo to po poledni, takže se stalo co se stát muselo - na USA strasse byly rázem kolony v obou směrech.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 23. listopadu 2010 - 23:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Viděl jsem už párkrát odstavenou Avii ve spodní části Koperníkovky, mezi Tylovou a Husovou. Ve 2 odpoledne. Fronty byly k Jižnímu...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 00:24:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, co z těch tvých fotek udělat webový stránky? Zveřejňovat fotky těch aut a třeba odkazy na jména jejich majitelů (což je podle RZ ne webu dohledatelný). A kdyby se někdo bránil, tak tu fotku smazat a zveřejnit tam místo toho text ve smyslu - omlouváme se panu XY, že jsme zveřejnili fotografii jeho vozidla, které dne toho a toho parkovalo tam a tam v zákazu stání...

Něco takového už existuje na FB, proto jsem vám už tady říkal, aby jste mi fotodokumentaci jasných případů posílali....

Zveřejňování jmen v takovém případě je však z pohledu zákona ošemetná záležitost.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8418
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 00:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když ty osobní auta stojící v zálivu budeš objíždět pětikorunou, tak je to taky ošemetná záležitost.

já bych to pověsil na nějakej freeweb klidně se jménama i s těma prasečíma xichtama provinilců, ať si pak provozovatele stránek ruka zákona dohledává jak umí.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 01:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám taky názor k nedělní večerní MHD na Borská pole.
Před optimalizací /28.8.2010/ nejezdily v sobotu a neděli na lince 41 kloubové autobusy a problém s dopravou v neděli večer byl také.
Ale je pravda že 30 jezdila až do Teslovy ale teď zase na Borské pole jezdí 24 která o víkendech dříve nejezdila.

Jestliže firny na BP začínají pracovní týden nedělí večer znamená to že v pátek večer jezdí MHD na Borská pole prázdná?
Nebylo by tedy řešením nějaké spoje v pátek večer zrušit a ušetřené km použít v neděli večer?

Podobná situace je při dopravě k ZČU v pátek většina studentů už je na cestě domů a 24 se prohání prázdná k Univerzitě a zpět a na Bory.

Jediný problém by byl že by musely na pátek být jiné jízdní řády než na ostatní pracovní dny.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3415
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 08:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k, Libor: Jo je tam. Zrovna dneska v něm parkovalo auto.

Pro řidiče Geca je místo, kde ho libor vyfotil, cca stejně daleko, jako z toho zásobovacího zálivu, z jeho strany to určitě nebyla snaha nosit věci blíž.

Wlasta: Cedulku "zásobování od do" by si musel vyběhat nejlépe zákazník. Zaměstnavateeli to je jedno, řidič s tím nic neudělá.

Pavel2: Body 1-3 jsem přesně popsal K bodu 2 snad jen to, že si spousta firem zajišťuje zásobování sami, proto to "kdyby je tam zaměstnavatel vyslal jindy..."

Zboží jako takovému je to samozřejmě jedno, kdy dojede...ale těm lidem, kteří na to čekají, musí potvrdit DL apod., těm to jedno není.

Co se autorit týká...MP tam nebude stát furt nikdy a jakákoli značka je marná (věř mi, znám to :-)), proto tvrdím, že by tam měl být pořádný záliv pro zásobování, jinak se to nevyřeší. Kdyby tam nestáli v zálivu, stáli by za rohem v druhé řadě, případně by zablokovali ulici celou. A nic by to nevyřešilo. Stání v zastávce je sice smutné, ale okolí to omezuje nejméně.

Co se Americký týká, všechny zálivy by tam měly být jenom pro zásobování...na co je tam parkoviště??
Na zásobování se, nejen na Americký, vůbec nemyslelo a výsledkem je, to co popisuje P2 s tím transitem.

Jo a ještě k těm měšťákům: Když už přijedou a začnou něco dělat (už to samotné je zázrak), stačí se s nimi chvíli hádat, mezitím vše vyložit (a nejlépe se jich ještě zeptat, jestli ti nepomůžou, když jsou tak chytří), zavřít a na závěr jim říct, že kdyby tě nezdržovali, už bys tam dávno nebyl. Nikdy jsem pokutu nedostal...
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3891
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 09:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Přál bych ti zažít pocit, kdy se na tebe řítí rozjetej kamión, jehož řidič viděl v noci jasně svítící zelené světlo a nevšim si, že není pro přímý směr.

A kde je řečeno, že za to mohl semafor a ne řidič kamionu? Kdyby se tam podobné nehody stávaly dnes a denně, tak asi bude chyba ve stavebně-dopravním řešení té křižovatky, ale pokud jednou za čas nějaký idiot nedává pozor, tak se z toho nedá vyvozovat, že bylo něco postaveno špatně. A není pravda, že by se tomu nevěnovala pozornost - viz nové semafory u brány do Prazdroje. Po přidání levého odbočovacího pruhu do Hornbachu jsou na každém rameni kromě příslušných odbočovacích signálů i opakované signály pro přímý směr, aby to opravdu každému bylo jasné, co a pro koho svítí. A už jsem slyšel i názory, že tolik světýlek jsou vyhozený peníze...

což je podle RZ ne webu dohledatelný

Kde? Podle RZ se dá pouze dohledat, zda-li je vozidlo pojištěné k nějakému datu a u které pojišťovny. Přístup do CRV nikde na internetu není.

Trollino_15: Co se Americký týká, všechny zálivy by tam měly být jenom pro zásobování...na co je tam parkoviště??

No aby se tam dalo taky normálně zaparkovat. Zásobovací boxy jsou krásná věc, ale dokud nebude někdo hlídat, jestli v nich někdo nestojí celý den, tak budou k ničemu (např. modrá Fabia majitele Pizzerie Roma se ráno přesune z naší ulice, kde majitel bydlí, do zásobovacího místa u Práce a večer se zase přesune zpátky). Možná by stálo za zvážení, kdyby byly nějaké kamery nasměrovány na tato místa a těch 15 minut se důsledně vymáhalo...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3416
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 10:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML: No já to myslel tak, že primárně by na (kor nově zrekonstruované) ulici mělo mít kde zajet MHD a zásobování. Že tam je parkoviště je sice pěkné, ale prakticky na nic, slouží jen jako parkoviště majitelů restaurací a obchodů.

Kamera je na takové věci, bohužel, příliš drahá. 15 minut je nevymahatelných a takové omezení by se mělo zrušit a udělat z toho zálivy pro zásobování. Všem se bude jezdit líp, MHD i zásobování. A arogantní blbečci v osobácích ať si parkují okolo nebo jezdí tramvají
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13361
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 11:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestliže firny na BP začínají pracovní týden nedělí večer znamená to že v pátek večer jezdí MHD na Borská pole prázdná?
Nebylo by tedy řešením nějaké spoje v pátek večer zrušit a ušetřené km použít v neděli večer?


Z pátku večer tu žádné výsledky sčítání cestujících nemám, ale mám sobotu a je vidět, že tam jezdí lidi z práce po 5:30 (Panasonic, dělá od 19:00) i od 6:00 (podle toho, co mi psali stěžovatelé, jsou to lidi dělající jako od 18, tak od 22).

Podobná situace je při dopravě k ZČU v pátek většina studentů už je na cestě domů a 24 se prohání prázdná k Univerzitě a zpět a na Bory.

Jediný problém by byl že by musely na pátek být jiné jízdní řády než na ostatní pracovní dny.


Ono stačí už jen to, že semestr je na ZČU jen od-do, takže v době, kdy je zkouškové, tam jezdí ranní posilové autobusy na návoz studentů zbytečně.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3758
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 12:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_K: Tak to mi napiš,já jsem to ještě neviděl, tipuju 12/2011

Sekl ses jenom o rok. Ale třeba to myslí na celý náměstí... Což bude teda stejně děs běs... A třeba taky ne, taková Kollárovka je rozkopaná od února nebo března a do dneška není pohromadě.



M_J: tam jezdí ranní posilové autobusy na návoz studentů zbytečně.

Což se umělo řešit jednoduchou poznámkou. Že teď na PMDP sedí Einstein co to neumí, to je jiná. Když je semestr, tak ani současná 24 vše neodveze, když není semestr, vozí se vzduch - super...

ale mám sobotu a je vidět, že tam jezdí lidi z práce po 5:30 (Panasonic, dělá od 19:00) i od 6:00 (podle toho, co mi psali stěžovatelé, jsou to lidi dělající jako od 18, tak od 22).

A na jejich odvoz stačí rozsah sobotního ranního provozu, tudíž jich není tolik jako pondělní ráno - páteční ráno.
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 12:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MartineJ: Co mam delat, kdyz uz me po x te ujel autobus pred nosem z duvodu jizdy s naskokem.
Konkretne se to deje v Husovce - divadlo J.K.Tyla u 41.
Chodim z prace v 16:00, mam to za rohem, takze tak v cca 02 jsem jiz v K. Beranaa vidim do Husovky. Rikam si, mam jeste 3 min a ejhle 2 min pred odjezdem frnk a je pryc.......proc tam tedy maji ty obrazovky, ktera jim rika v kolik z te zastavky maji odjet?
Tak kurna at to nedela, kdyz mu cini problem jezdit podle JR. Kdo tam ma ak cekat 15 min na dalsi spoj???
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3892
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 14:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krimitz: Co mam delat, kdyz uz me po x te ujel autobus pred nosem z duvodu jizdy s naskokem.

Napsat oficiální stížnost na PMDP s uvedením potřebných údajů. V době GPS není problém posoudit, zda-li je stížnost oprávněná či nikoliv.

Trollino_15: 15 minut je nevymahatelných a takové omezení by se mělo zrušit a udělat z toho zálivy pro zásobování.

No já si právě myslím, že to omezení na 15 minut je to jediné, co se na tom dá vymáhat. Pod pojem "zásobování" se toho dá schovat hodně, ale dokázat někomu, že tam nestojí 15 minut ale tři hodiny by snad neměl být problém.

A všechna místa na Americké jen pro zásobování? No, mezi 9 a 15 třeba, ale proč bych si v deset večer nemohl zaparkovat na Americké, když si chci zajet na kebab? V tu dobu už tam volno je...

No já to myslel tak, že primárně by na (kor nově zrekonstruované) ulici mělo mít kde zajet MHD a zásobování.

Ale to není o tom, zda-li je tam místo. Zastávky MHD jsou dost velké a míst pro zásobování je také dostatek - ale nikdo nehlídá, zda-li se používají jen pro ten účel, pro jaký byly zřízeny - viz můj příklad s Pizzou Roma.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Krimitz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2010
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 15:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tazal jsme se MartinaJ, zamerne. To, ze mam napsat bonzlist vim take, ale delat to nebudu. Chtel jsme odpoved od zasvecence. Bonzovat neni muj salek kavy, to se radsi zeptam rovnou ridice....kdyz ho chytim na konecne:-)
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 22:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z pátku večer tu žádné výsledky sčítání cestujících nemám
Škoda možná že by z těchto dat byly docela zajímavé výsledky.
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 24. listopadu 2010 - 22:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvě dnešní fotky z okolí Jasmínové..

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 00:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny: Speciálně 517 doporučuju fotit zepředu, výsledek je mnohem estetičtější ;o)

(Příspěvek byl editován uživatelem Wlasta.)
Marfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 09:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám dnes ráno stála linka 16 kvůli námraze na mostě mezi stavebními stroji a těšínskou... no jo zas a znova se silničáři vytáhli..
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3417
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 10:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

marfi: Jestli máš nějaký problém se silničářema, běž si to laskavě zkusit.

Já už mám dneska za sebou 260 km, silničáře jsem vídal, ale je snad jasné, že když zamrzne středočeský, karlovarský i plzeňský kraj, tak se to stíhat prosolit nedá. Zpočítej si, kolik je to km.

Jinak ráno se stálo u Ejpovic, pak i někde na Doubravce byla nehoda, na mostě milénia taky. Dále u Varů.

Práce silničáře je brutální dojeb...
Kdo se bojí zimy a ledu, ať v zimě nejezdí, nebo si, tak jako já, vozí s sebou písek. Ráno se moc hodil.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2439
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 10:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, dovolujeme si vás přizvat na další výlet se Společností pro veřejnou dopravu a to tentokrát do předvánočního Mnichova. Výlet se uskuteční v neděli 28. listopadu, hlavním cílem je prohlídka města a muzea tramvají, které by mělo být otevřené. Na Mnichov budeme mít necelých 6 hodin času.
Sraz účastníků je v 6:40 na hlavním vlakovém nádraží v Plzni, návrat v 21 h. Oblečení výletnické, dle počasí. Účastnický poplatek je 200,-Kč, za ten bude hromadná vlaková jízdenka Plzeň – Mnichov a zpět + MHD.
Na vás zůstává si zajistit cestovní pojištění, nějakou tu svačinu a kapesné (a platné cestovní doklady samozřejmě). Každý se výletu zúčastňuje na své riziko a zodpovědnost!
Prosím o seriózní jmenovité nahlášení účastníků zájezdu (včetně telefonu) do 12. hodiny dne 26. listopadu na emailovou adresu: mira.klas@centrum.cz
Zdravím a těším se na vaši účast.


Poznámka pro některé "ynteligenty". Pro přihlášení platí pokyn na konci pozvánky....různé napůl laxní výkřiky na FB a po hospodách neberu jako přihlášku...
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8420
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 11:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

marfi:
vyjel jsem od baráku těsně po 9. hodině a na mostě byla pěkná rána - bílá dodávka MB Sprinter zkrátila bílýho Pažouta 405 o kufr. oba vozy už byly odstavený mimo silnici, aby nepřekážely provozu.

a kolega mi pak říkal, že tam na tom samým místě dnes v dřívějších hodinách byla ještě jiná podobná nehoda.

silničáře bych z toho nevinil, prostě v noci mrzlo a s námrazou na mostech by v takovým případě měl řidič počítat...

včera večer jsem například byl s kamarádem na skok ve Strašicích. v Plzni maximálně drobnej déšť a mokro, po příjezdu do Strašic sníh na trávnících. když jsme odjížděli, začalo hustě chumelit, vydrželo to až do Rokycan. tam taky sem tam nějaká vločka a zimní klima se opakovalo dole v Ejpovicích právě poblíž doubraveckýho exitu z D5.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Marfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 6-2010
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 13:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino_15
Nebylo to myšleno, že bych se jim smál, to ne, je mi jasný, že jejich práce je náročná.
Akorát mi už nepřekvapuje jak se stále každej rok odvolávaj na to, že je zima překvapila...
Pavel2
To že lidi jezděj jak prasata je věc druhá, na bouračky jim stačí i suchá silnice...
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.131.99
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 14:37:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ke dnešní kalamitě : Děkuji za ranní posílení linky 30 ( spoj v 7:23 z nákup. střediska měl dnes U18 místo 12m citelisu.

16 stály nebo jezdily na agregát? (vím že je napsáno že stály ..)
( na TV nova říkali že tam byla DN ale nova je nova..)

díky
4ewer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 15:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jel akorát v cca 7:40 kolem, 16-tky se točily na Lobzích, žádnej bus ND jsem neviděl, ale někde jsem četl, že diesely jezdily někudy okolo.. Rokycanská, potažmo i Rolnické náměstí komplet zacpané.
Další nehodu jsem potkal na mostě Milenia a před cca hodinkou ještě v Sadech 35... Paráda!
www.mynokia.cz
Informační centrum otevřeného
operačního systému Symbian
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3418
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 15:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: na MM se scuklo dopoledne osm aut...panáčci asi spěchali ze křižovatky a když to sklouzlo prvnímu, skočili do sebe všichni.

27: Co říkali v rádiu, tak agregáty jezdily...

Marfi: Kdyby solili dopředu a pak se zjistilo, že nemrzlo, velice rychle by je nějaký šašek nařkl, že plýtvají veřejnými prostředky. Solit se začíná, až když je co...a když už je co, tak nelze být všude najednou. Větu "zima nás překvapila" bych vysvětloval spíš ve smyslu výše uvedeného...
Ono zejména překvapí ostatní řidiče, že nemají max. mokrou cestu před sebou a musí se taky občas věnovat řízení, co tak poslouchám dopravní zpravodajství, tak ideální by byl sypač přímo před vozem, jedoucí rychlostí minimálně 110 km/h, aby nepřekážel.
MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
sem to já
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.132.8
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 16:37:47    Odkaz na tento příspěvek  

neska ráno jsem jezdil dvanáctku a byla to fakt lahůdka. za mojí 22 letou praxi jsem ještě nezažil, aby se na to komunikace takhle vykašlali.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 20:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ráno bylo v Těšínské nějaké bílé osobní auto omotané okolo zábradlí mostu přes řeku ...
Fyziku prostě neomachruješ a neokecáš
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 21:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ráno jsem jel do Chrástu, v Plzni nikde žádný sypač ani posypáno ale za odbočkou na Dýšinou směrem k rozvodně Chrást silnice až do Chrástu posypána solí, přitom se nejedná o žádný hlavní tah. Takže proč to v jednom okrese jde a v jiném ne?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 23:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klasická je již historka o rokycanském sypači co jel tankovat do TESCA na Rokycanskou a tam se schovával někde na kraji, bo Rokycanskou posypat NESMĚL a zároveň nechtěl dostat přes držku od těch, co právě Rokycanskou nemohli vyjet / sjet / brzdit na ní... Aneb když se úředníci nedomluví, je problém všechno...

Ještě jedna podobná situace myslím skončila u soudu, když se mezi Střed. a ÚL krajem nesypal kus dálnice (resp. "brejle" vždy jen ke sjezdu a ne ten kousek mezi), a někdo se tam samozřejmě rozsekal.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. listopadu 2010 - 23:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě spíš připadá že v jednom okresu to celkem jde, a kousek vedle se na to se......
Idaho
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2010
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 16:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ono to jde, včera cestou z noční jsem byl posypán 2x, na Domažlické a v Sukově
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8424
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 16:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak mě MJ nedávno poradil, taxem se zeptal: Poradna ÚMO3

nevím jak vás, ale mě ta odpověď vyloženě pobavila a de facto nepřekvapila, třebaže jsem otázky a návrhy formuloval tak, aby na ně šlo odpovědět i jednoduše ANO - NE.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 18:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: měl jsem podobný nápad, a to o 24 hodin později. Ovšem navíc jsem volal 156 a nic se nestalo. Tak uvidíme, jak se popasujou s tím, že nereagovali na udání :-D
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.125.19
Odesláno Pátek, 26. listopadu 2010 - 18:56:30    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na zkušebce 15TrM po VP ještě bez evidenčních čísel, jde asi o 473. Včera i dnes spatřeny na zkušebkách trolejbusy pro Sofii i Banskou Bystricu. Zahlédl jsem i na MANIPULAČNÍ JÍZDĚ trolejbus 14Tr se vzadu připojeným měřicím kolem.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2445
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 27. listopadu 2010 - 20:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám ještě tři jízdenky do Mnichova na zítřek volný. Jedna za 200,-Kč, nechtěl by se někdo ještě přidat??Podrobnosti v pozvánce výše. Když tak se mi přihlašte na mobil: 602 617 681.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Agi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 16:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
zatím se to tu nepsalo ....
Dnes se celý den drátuje ulice U Trati - hotov už je skoro úsek směrem ke Klatovské ulici + odbočka z Doudlevecké .. Na druhé straně jsou připevněny kotvy pro dráty.

Vtipný na celým je - že deset let to nešlo udělat a dnes se udělá prakticky trať do nikam, která tma bude zase několik let "ležet ladem" :-)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8427
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 17:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

taky se tu nepsalo že od tutoho víkendu jsou na 16ce klouby. a obdobně viz tramvajová sekce.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
ťululum na ptáky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.131.129
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 18:44:03    Odkaz na tento příspěvek  

Proč nemůžou jezdit kloubáci na 15 v pracovní dny, když jsou kilometry navíc?
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.125.19
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 18:47:39    Odkaz na tento příspěvek  

Přestože o víkendu byly nasazeny na šestnáctku kloubáky a na tramvajové linky soupravy, byly dnes v podvečer dosti plné.Zatím je v ulici U Trati natažena pouze pravá trolejbusová stopa, ta blíže k železniční trati, a je ukončena několik metrů za mostem klatovské trati ještě pod NORMOU.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.131.99
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 20:10:43    Odkaz na tento příspěvek  

A doufám že klouby budou i ráno na 30 .. nechám se překvapit
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 28. listopadu 2010 - 21:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvíz:
Seřaďte cestující podle počtu, v jakém reagují na následující nápis:

a) ti, kteří jdou k předním dveřím
b) ti, kteří jdou k zadním dveřím
c) ti, kteří začnou mačkat tlačítko