K-report
 

Archiv do 14. září 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Tykadláci v Plzni » Archiv do 14. září 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3320
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 17:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Většina normálních lidí už to autem na BP zkusila...z Lochotína je bez debat rychlejší jet MHD a tuším, že předevčírem na podobné téma byla i "anketa" v Deníku.
Akorát to chce rychlou nápravu kapacity, jinak se město auty už skutečně ucpe...a nakonec nepojede nikdo.

K semaforům U Severky jen jeden poznatek: Dneska ve čtyři jsem tam z města čekal asi pět minut...kolona od Varů byla klasicky až ke středisku a obsahovala jednu čtyřicítku a dvě třicítky.
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD
Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího
ICQ: 260 116 510
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 19:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin_j: A to do Radčic jezdí opět linka 20???
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3588
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 20:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kolona od Varů byla klasicky až ke středisku a obsahovala jednu čtyřicítku a dvě třicítky.

Přitom od Košutky není fronta žádná (do města 2 pruhy rovně), vyklízečka pro chodce max 5+10 sekund a už by to tam ta šipka mohla sypat, stejně tak když je preferenční fáze tramvají / čeká se na průjezd tramvají ale auta rovně do města žadný nejsou...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3794
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 21:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kritik: Šipka na odbočení doprava funguje na více křižovatkách a není to to žádný problém a nikdo se nemusí vznášet. Pravidla silničního provozu jsou naprosto jasná. Zrovna na křižovatce u Severky byla před rekonstrukcí celou dobu a nepamatuji že by tam někoho přejeli. A pokud jste řidič a nevíte co šipka znamená snažte se to hodně rychle zjistit. Na této křižovatce je chybou projektanta že při rekonstrukci byla šipka pro odbočení vpravo zrušena.

Já o voze, vy o koze. Takže si nepřed znovu přečtěte a pochopte, o čem píšu a pak na to reagujte. Pokud se vám do toho nechce, tak vám to po lopatě zopakuju znova: Nikde nepíšu, že by doplňková odbočovací šipka v tomhle místě byla nebezpečná a kvůli ní by tam byli chodci dennodenně přejížděni. Mluvím o tom, že šipka by neměla zásadní vliv na propustnost křižovatky ve směru od Karlových Varů do centra, protože by auta stejně musela zastavit u přechodu a pouštět chodce. Řidič jsem a vím naprosto přesně k čemu ta šipka je, vy byste se mohl pro změnu zase naučit vnímat a rozumět psanému textu.

H_k: Přitom když se chce, umí být doplněna - viz Náměstí Horákové, taky jednička silnice, kdyby se někdo vymlouval na vlastníka komunikace.

A zase meleme páté přes deváté... Samozřejmě, že na náměstí Milady Horákové může být odbočovací šipka, protože tam ničemu nevadí a kapacitu průjezdu výrazně zvyšuje. A jak to souvisí se Severkou?

Prostě rovně nic nejede, po přechodu nikdo nejde, a auta stojí a čumí - doporučuju osobní návštěvu, líp už to asi vysvětlit nejde.

Já nedaleko bydlím, takže tu křižovatku procházím nebo projíždím denně.

Pavel2: takže takovej odbočující řidič nezřídka dá autu céres, aby byl z křižovatky rychle pryč - ale ouha, tadyhle je přechod a chodec kterej má zelenou vznikají tam hodně nebezpečný situace, ne každej řidič (i chodec) s tím počítá.

Tam bude problém v tom, že ve vedlejším směru (Doudlevecká - Prokopova) je volno pouze na plný kruhový signál, který znamená i dát přednost chodcům v paralelním směru, ovšem levá odbočení jsou tady silná a provoz v přímém směru také (a tedy malá šance pro odbočení. Takže i když je všechno zdánlivě vpořádku, tak tu vznikají nebezpečné situace.

H_k: Přičemž každá je jiná - ty teď z hlavy víš, kde je N. a kde je Nová?

"U Nové Hospody" je ve směru k Teslově ve stejnojmenné ulici a na Folmavské ve směru k Panasoniku a "U N. Hospody" je na Folmavské ve směru k Nové Hospodě. Ale je to samozřejmě hloupost...

M_k: A co ten písmenkový index u čísla linky?

Licence je vydaná na číslo linky a to musí být uvedené přesně v tom tvaru i na vozidle. Takže by to šlo vyřešit zažádáním o licenci přímo na linky 15B a 15N.
Nevím, jak je to s licenční legislativou v zahraničí, ale tam jsou písmenné indexy poměrně běžné (anebo i číselné, zvlášť v německém metru - pak by to vypadalo 15 Borská Pole a 151 Nová Hospoda...)

H_k: Místo některých z-tek by bylo t-čko - v tom nevidím pohromu. 15ka má poznámku implicitně u všeho. (Ten jízdní řád 12 je naopak v opačném směru dobrou ukázkou něčeho, co mělo být od začátku i na Bílou Horu.

Ta "dobrá ukázka" je ovšem taky potrhlá nekoncepčnost. U standardního jízdního řádu by mělo platit, že spoj bez poznámky jede v celé délce trasy a obsluhuje všechny zastávky v seznamu. V seznamu je ovšem i Letkov (sice šedivě, ale jak já jako cestující poznám, co to znamená?), takže logicky by neoznačené spoje měly jet až do Letkova (a ono ne...). Takže já v tom žádnou dobrou ukázku nevidím.

Ano, jsou linky, které mají poznámky úplně u všeho, ale to je taky pěkná opičárna... U nějaké 32 s pár spoji a později u 22 to nevadilo, u 41 už ano a tak se vymyslela 56. Potíž je v tom, že se nepostupuje koncepčně podle nějakých pravidel, ale nahodile a nazývá se to individuálním posouzením. A přitom by stačilo, kdyby se dodržovaly jednoduché principy:
- spoj bez poznámky jede v celé trase až do konce
- větví-li se linka, musí to být jiná linka (včetně řešení s písmennými indexy).

JŘ 15ky je nepřehledný z jiného důvodu a psalo se to tu - chybí jednoznačný popis JEDE NA TESLOVKU, JEDE NA NOVOU HOSPODU.

No jo, jenže to právě v tuhle chvíli nejde udělat, protože i ty zastávky v seznamu na jizdním řádu by se musely fyzicky dělit do dvou sloupečků (nebo i pod sebou s nějakou hlavičkou "a dále na Novou Hospodu přes: ... nebo na Borská Pole přes: ...). V tuhle chvíli je jízdní řád patnáctky sestaven tak, že bez poznámky by v něm byl jen ten spoj, který jede na Novou Hospodu, tam se otočí a jede zpátky k Yazaki a pak na Teslovu.

Ostatně pamatuj na starý linky 33+40, bylo to v jednom JŘ přestože každá jela jinudy, přehledný, funkční.

Na to jsem se taky ptal a bylo mi řečeno, že takový jizdní řád se už udělat nedá. Kromě toho 33 a 40 jsou jiný případ, tam nedochází k větvení v pravém slova smyslu, ale o vynechání části zastávek na trase.

Martin_j: Pokud by se pak spoje na BP označily jako jiná linka (19?), bude zase problém se zastávkovými označníky s tím, že není kam dát jízdní řád a číslo linky. A pokud ještě budeme trvat na tom, že patnáctky na Novou Hospodu mají mít jiné číslo (jaké? 9?), problém s označníky se násobí.

To je ovšem jasný důkaz toho, že když se před lety začaly nakupvat tyto označníky, tak nikdo neuvažoval o tom, že by měly být také praktické a ne jen hezké.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 22:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l
Před rekonstrukcí křižovatky tam odbočovací šipka byla a nebyly tam žádné problémy ani kolony ke středisku. Tak jak je možné že teď jsou tam prakticky celý den?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3589
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 22:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

od konce:

To je ovšem jasný důkaz toho, že když se před lety začaly nakupvat tyto označníky, tak nikdo neuvažoval o tom, že by měly být také praktické a ne jen hezké.

Tak především by nedávalo smysl vést 150 linek do jedný oblasti, na to se substrát rovnou vybodne. Zaplať-příroda za tramvaje tak jak jsou.


Na to jsem se taky ptal a bylo mi řečeno, že takový jizdní řád se už udělat nedá.

Výmluvy, výmluvy. Nejde, neumíme, nebudeme, hlavně nic nechtějte. Ano, asi by se to muselo dodatečně graficky upravit, nepadalo by to z toho softu samo na zlatým podnose. Práce na hodinu.

No jo, jenže to právě v tuhle chvíli nejde udělat, protože i ty zastávky v seznamu na jizdním řádu by se musely fyzicky dělit do dvou sloupečků

Ale nemusely - prostě by to byla linka do Teslovky a poznámka "a" by byla na NH a popsána posloupností zastávek a ulicemi. 22ka z Horákové má 4 různé konečné a taky "hlavní" spoje ke Škodovce nejsou "pro jistotu" opoznámkované. Prostě to jde. Jenom chtít. Taky můžu najít 10 důvodů, proč cokoliv neudělám...


Ta "dobrá ukázka" je ovšem taky potrhlá nekoncepčnost.

Ok, ale zákazníci nehledají to co my si myslíme že je "koncepce", ale použitelnej produkt. Uděláme si graficky "" koncepční "" jízdní řád 12ky kde bude 150 poznámek Bé, vedle toho vytisknem normální současnej, a půjdem se zeptat lidí kterej považují za normální a u kterýho si myslí že nám přeskočilo - OK? A zvláště Letkovskejch, kterých se to jako jediných týká.

Já nedaleko bydlím, takže tu křižovatku procházím nebo projíždím denně.

OK, já jí míjím cca týdně cca 7 let, nicméně od poslední přestavby jsou prostě zcela běžné situace, že od Košutky vyrazí 2x5 - 2x10 aut, chodci přejdou, od Varů se čumí a 20 sekund se nic neděje. Nikde. Kapacitní rezervy jako kráva, nejde o křižovatku na hraně kapacitních možností - jde o křižovatku s mizerným signálním plánem.



H_k: Přitom když se chce, umí být doplněna - viz Náměstí Horákové, taky jednička silnice, kdyby se někdo vymlouval na vlastníka komunikace.

A zase meleme páté přes deváté... Samozřejmě, že na náměstí Milady Horákové může být odbočovací šipka, protože tam ničemu nevadí a kapacitu průjezdu výrazně zvyšuje. A jak to souvisí se Severkou?


Doporučuji číst až do konce. ( " Kdyby se někdo vymlouval na vlastníka komunikace" - protože to je druhá linie výmluv - to je státní, to si zadal stát...)

Tak dnešní šampionát výmluv na všechno máme za sebou. :-)


Pro M_J závěrečná lekce statistiky v praxi - jsem včera psal o tom narvaném spoji po čtvrté - dnes tam nebyl vietnamec ani jeden, ani v trolejbuse, ani ve 29. Buď měli delší šichtu, nebo kratší, nevím, ani pěšky nešli. Takže dělat průzkum dneska, všichni se parádně vejdou. Dělat průzkum včera - více spojů narvaných jako prase a 15 lidí zůstalo na zastávce.

Tak proto tu furt melu o tom jak jeden den neudělá představu o ničem. :-)

Na druhou stranu podstatné je vědět, že to v profilu x přetéká, nikoliv zastávku po zastávce od začátku do konce, proto i jenom profilové sčítání přinese většinu důležitých informací a potřebuje to mnohem méně lidí.

Na třetí stranu - ti vietnamci tam jezdí teda relativně často - a je otázka, jestli posilovat spoje, nebo "uvolnit místo" prostřednictvím revizorů a cizinecké. To by možná ještě nějaký peníze přineslo. :-)



________________________________________________
Poznáma pod čarou na dobrou noc / špatné sny. :-)

http://www.dpkv.cz/jrady/010/10008.htm

Spoj ve 13:00 a 13:47 má poznámku, že by z toho tady přestaly krávy dojit, jak se říká. :-)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3795
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 22:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Před rekonstrukcí křižovatky tam odbočovací šipka byla a nebyly tam žádné problémy ani kolony ke středisku. Tak jak je možné že teď jsou tam prakticky celý den?

Zase byly problémy ve směru od centra. Ta křižovatka prostě tak, jak jsou do ní zaústěny hlavní směry nedokáže pobrat veškerou zátěž. Když se na jedné straně podrží zelená dýl, tak se to zase začne štosovat z nějaké jiné strany...

H_k: Tak především by nedávalo smysl vést 150 linek do jedný oblasti, na to se substrát rovnou vybodne.

To přece vůbec není o stopadesáti linkách. Ta nepraktičnost je naprosto ve všem. Předně v případě, že v zastávce začne zastavovat nová linka. Samolepka s jejím číslem je v úplně jiném fontu než ty ostatní a to ještě v tom lepším případě. V horším, kdy je nová linka pátou v pořadí, tak se plácne tam, kam to zrovna někoho napadne. A přitom výrobce umí udělat označník tak, jak je potřeba, jenže se vyrábí vždy ad hoc pro konkrétní nástupiště. Zkrátka ty označníky by měly fungovat jako stavebnice a dopravní podnik by nakupoval pouze komponenty. Zastavuje někde najednou 5 linek místo 4? Není problém, vyměníme bedničku za tu s více řádky... Málo místa na jízdní řády? Vyměníme vytrínku za větší... Zastavují někde autobusy nově na trolejbusové zastávce? Vyměníme piktogram za společný pro obě trakce... Současný systém je asi tak praktický, jako kdyby na voze bylo číslo linky samolepkou na karoserii. A mě by jen zajímalo, jestli tu skladebnost konstrukce současné označníky dokážou a výrobce je umí tak dodávat (a jen se na to kašle) anebo neumí a pak je jediné řešení porozhlédnout se po novém typu sloupků...

Výmluvy, výmluvy. Nejde, neumíme, nebudeme, hlavně nic nechtějte. Ano, asi by se to muselo dodatečně graficky upravit, nepadalo by to z toho softu samo na zlatým podnose. Práce na hodinu.

Software Skeleton neumí vytvořit jízdní řád pro dvě linky zároveň.

22ka z Horákové má 4 různé konečné a taky "hlavní" spoje ke Škodovce nejsou "pro jistotu" opoznámkované.

Nerozumím. Škoda VIII. brána je konec trasy a spoje tam tudíž nemají žádnou poznámku. Naopak z Koterova jsou opoznámkované všechny, protože nic nejede přes Jasmínovou (což nechápu, proč se v tomhle směru nemůže ta zastávka úředně "zrušit" a vyškrtnout ze seznamu?)

Ok, ale zákazníci nehledají to co my si myslíme že je "koncepce", ale použitelnej produkt. Uděláme si graficky "" koncepční "" jízdní řád 12ky kde bude 150 poznámek Bé, vedle toho vytisknem normální současnej, a půjdem se zeptat lidí kterej považují za normální a u kterýho si myslí že nám přeskočilo - OK? A zvláště Letkovskejch, kterých se to jako jediných týká.

Zákazníci hledají to, aby to bylo přehledné a fungovalo to všude podle nějakého klíče (volně přeloženo tedy "koncepčnost"). A ono se to dá udělat i tak, aby to zároveň bylo přehledné a koncepční a to právě formou indexů přímo u linek - 12 je ta normální do Božkova, 12L jede do Letkova...

Kapacitní rezervy jako kráva, nejde o křižovatku na hraně kapacitních možností - jde o křižovatku s mizerným signálním plánem.

To tvrdí někdo, kdo se na to chvíli kouká z chodníku... Až budu mít možnost, tak se zeptám lidí, co se o to starají, abychom se opírali o fakta.

Doporučuji číst až do konce. ( " Kdyby se někdo vymlouval na vlastníka komunikace" - protože to je druhá linie výmluv - to je státní, to si zadal stát...)

A on se někdo někde vymlouvá? Mimochodem Studentská státní (překvapivě) není...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 22:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šipkový signál, který zaručuje úplné volno
A to je dáno kde??

ad význam šipky: ještě jeden argument do diskuze aneb jak vlastně funguje zácpa. Pokud totiž fronta (byť libovolně velká) neroste, znamená to, že křižovatka "stíhá", jen v jednu chvíli přijelo těch aut moc. Potom i jedno dvě auta, která projedou křižovatkou během jednoho cyklu, mohou významně ovlivnit velikost fronty.
Uvedu příklad, prosím nechytat za slovo, že je to malinko jinak. Začněme z nulové fronty a ucpání křižovatky, dál to hodím radši do tabulky.

příjezd - odjezd - odjezd na šipku - fronta bez šipky - fronta se šipkou
20 10 2 10 8
20 10 2 20 16
11 10 2 21 15
11 10 2 22 14
11 10 2 23 13
11 10 2 24 12
11 10 2 25 11
11 10 2 26 10



(Příspěvek byl editován uživatelem Wlasta.)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 23:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, já jí míjím cca týdně cca 7 let, nicméně od poslední přestavby jsou prostě zcela běžné situace, že od Košutky vyrazí 2x5 - 2x10 aut, chodci přejdou, od Varů se čumí a 20 sekund se nic neděje. Nikde. Kapacitní rezervy jako kráva, nejde o křižovatku na hraně kapacitních možností - jde o křižovatku s mizerným signálním plánem.

20 sekund se nic neděje, pak se chytne tramvaj a čeká se dál...

Já mám ze svého pozorování pocit, že největší problém je tam právě tramvaj, která ten signální plán těžce nabourává a on ani nemá čas se nějakým způsobem srovnat, protože zrovna U Severky jezdí tramvaj zhruba každou minutu (jedna tam, po minutě jedna zpátky atd.- křižujou se většinou u Plzeňky)...a v těhle chvílích, kdy je nastavené volno na tramvaje, by podle mě pomohla zelená šipka od Varů, protože to je jediný smysluplný směr, který lze pustit (od Košutky je frekvence cca pětinová)...všechny ostatní DŮLEŽITÉ směry tramvaj zablokuje.}
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD
Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího
ICQ: 260 116 510
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3796
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 23:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: A to je dáno kde??

V zákoně. Při odbočování na kruhovou zelenou (např. křižovatky uváděné Pavlem2 a Veverkou:
signál se zeleným plným kruhovým světlem "Volno" možnost pokračovat v jízdě, a dodrží-li
ustanovení o odbočování, může odbočit vpravo nebo vlevo, přičemž musí dát přednost
chodcům přecházejícím ve volném směru po přechodu pro chodce
a cyklistům přejíždějícím
ve volném směru po přejezdu pro cyklisty


Naproti tomu u Severky je pro levé odbočení zelená směrová šipka:
signál se zelenou směrovou šipkou nebo šipkami (například "Signál pro přímý směr",
"Kombinovaný signál pro přímý směr a odbočování vpravo") možnost pokračovat v jízdě
jen ve směru, kterým šipka nebo šipky ukazují. Směřuje-li zelená šipka vlevo, neplatí pro
odbočování vlevo ustanovení, že řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým
vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných
zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním
pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.


A já k tomu doplním, že pokud se odbočuje na zelenou šipku přes přechod pro chodce, na kterém je volno, tak musí vedle zelené svítit oranžový panáček. A to se dělá jen v případě odbočení vpravo. Při odbočování vlevo jsem nic takového nikde po Evropě neviděl a Severka by byla podle tohoto návrhu hloupým unikátem.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 23:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to je dáno kde??
Beru zpět a omlouvám se, pochopil jsem, že jde o odbočení doprava.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 09. září 2010 - 23:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l
A já k tomu doplním, že pokud se odbočuje na zelenou šipku přes přechod pro chodce, na kterém je volno, tak musí vedle zelené svítit oranžový panáček. A to se dělá jen v případě odbočení vpravo. Při odbočování vlevo jsem nic takového nikde po Evropě neviděl a Severka by byla podle tohoto návrhu hloupým unikátem.

Celou dobu tu já i H_K mluvíme o odbočování U Severky ve směru od Karlových Varů do centra města kde se tvoří největší kolony, takže se jedná o odbočování DOPRAVA.

Jedině kdy se mluvilo o odbočování doleva bylo na Náměstí Milady Horákové ale to je trochu něco jiného. Takže tentokrát my o voze a Vy o koze.

A naprosto s Vámi nesouhlasím že by zelená šipka pro odbočení doprava (ano s oranžovým panáčkem) ve směru od Karlových Varů do centra neměla vliv na propustnost křižovatky. Podle mě by vliv měla a obrovský. Tato zelená šipka tam byla před rekonstrukcí křižovatky a svítila v době kdy odbočovala auta ve směru z centra města na Karlovy Vary(tedy poměrně dost dlouho), mohla by svítit i v době kdy projíždějí tramvaje na Kušutku a z Košutky. Prostě je to tak že někdo vymyslel něco nového co by mělo být lepší ale bohužel tomu tak není.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3590
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 07:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celou dobu tu já i H_K mluvíme o odbočování U Severky ve směru od Karlových Varů do centra města kde se tvoří největší kolony, takže se jedná o odbočování DOPRAVA.

Jj, nicméně já navrhoval přesunutí volna pro chodce do fáze, kdy se jezdí od boleveckých rybníků doleva na karlovarskou, proto tahle odbočka k levému odbočení. :-)


Zkrátka - šipka doprava nesvítí, když se jezdí na Vary, přestože by mohla (např když žádný chodec nikde není), ani nesvítí, když se čeká na tramvaje rovně, přestože by mohla, ani nesvítí, když běží nějaká minimální doba volna rovně, nikde žádná tramvaj, nikde žádný auta. Dnes a denně. Hlavně že se tam zakope tisíc indukčních smyček, ale používat jejich výstupy k nějaké inteligetní reakci, to ne...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2330
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 08:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak proto tu furt melu o tom jak jeden den neudělá představu o ničem.

Více dní udělá představu o tom, že je krajně obtížné postavit jízdní řád tak, aby většina spojů nejezdila poloprázdná a beztak z náhodného spoje budou stejně chodit stížnosti na nedostatečnou kapacitu. Řešením jsou maximálně velkokapacitní vozy.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3592
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 08:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ta 41 nebyla vymyšlená úplně blbě... V tý mimochodem ten dav větví nebyl nikdy (býval ve 30+21), což znamená, nastupujou na Folmavský... Je jich fakt moc, nejlepší by bylo vystopovat fabriku kde dělaj a rovnou zjistit, jak maj směny, jaký dny, a jestli by nechtěli mít konce směn třeba v x.45 namísto v celou...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3982
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 09:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celou dobu tu já i H_K mluvíme o odbočování U Severky ve směru od Karlových Varů do centra města kde se tvoří největší kolony, takže se jedná o odbočování DOPRAVA.

Jenže Martin_í je trubka co nerozumí čtenýmu textu ale moralizuje na všechny strany jako děd vševěd. Všichni máme v debatě o šipce u severky jasno od začátku..teda aspoň my co tam jezdíme narozdíl od přeštudovanýho rádobyřidiče.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 10:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A protože dětičky v relaci "školy u zast. Šimerova - N. Hospoda (- Sulkov)". Zachování spojení k poliklinice bylo třeba požadavkem ÚMO Litice.
Jj, já bych nechal dětem přímýho školáka klidně z NH, důchodce k poliklinice rovně po Klatovksý, a zbytek vyškrtat a nahradit 29.


no pak mi napadá ještě relace sídliště Bory (důchodci) - Area (Kaufland)

Ještě otázka na Martina_j:
Nechystá se v dohledný době aktivace zastávek na Borský u SOU před Šmuclerem, popř. v ul. U NH u Alfmeiru? Samozřejmě v režimu na znamení.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3594
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 10:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od Kauflandu se hodně jezdí jedna zastávka na tramvaj, ta by zůstala s linkou 29, navíc s ještě hustším intervalem (převod z linek 21 a částečně 30 odpoledne)

Jinak kolem Alfu nejezdí žádná linka MHD, ne? 21 by mohla, ale holt je vedena o ulici vedle...

Spíš by se mohla deaktivovat Sedlárna, věčně to tam tak jeden chlap zmáčkne, docourá se ke křižovatce pěšky zleva, trolejbus kvůli němu čeká na další volno a ostatní jdou ke křižovatce zprava - fakt progressss, tahle nová zastávka.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2331
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 10:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže Martin_í je trubka co nerozumí čtenýmu textu ale moralizuje na všechny strany jako děd vševěd. Všichni máme v debatě o šipce u severky jasno od začátku..teda aspoň my co tam jezdíme narozdíl od přeštudovanýho rádobyřidiče.

Přemoudřelý Martin_L., vořechovské příspěvky Martina_100.....je to tu hold pěkná společnost.

Licence je vydaná na číslo linky a to musí být uvedené přesně v tom tvaru i na vozidle. Takže by to šlo vyřešit zažádáním o licenci přímo na linky 15B a 15N.

Mám takový dojem, že linka 33 a 40 má jednu a tu samou licenci. U trolejbusů je to možná ještě jinak, Martin zodpoví přesněji, nemám teď náladu to hledat.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 10:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady ta diskuze teda jede.... Nejen pro ty, co to nebaví, přihodím pár obrázků....


www.olomouckadoprava.estranky.cz

ICQ: 479 144 459
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8177
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 11:13:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pepa_103: pěkný :-)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3985
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 11:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přemoudřelý Martin_L., vořechovské příspěvky Martina_100.....je to tu hold pěkná společnost.

A doho se z klasu sype zrno pro slepice
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3595
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 13:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Software Skeleton neumí vytvořit jízdní řád pro dvě linky zároveň.

No právě. Takže ono to jde, jenom nám to nesype Skeleton jako zrní, takže člověk by to musel dát dohromady ručně. Jak říkám, práce na hodinu, nutnost vlastní iniciativy, problém, problém.



A ono se to dá udělat i tak, aby to zároveň bylo přehledné a koncepční a to právě formou indexů přímo u linek - 12 je ta normální do Božkova, 12L jede do Letkova...

Jojo, to by bylo hezký. Ale skeleton by to neuměl dát do jedný tabulky, zase... :-)

(Viz zcela aktuální (ne)schopnost lidí najít 56ku na Vinice)




Nerozumím. Škoda VIII. brána je konec trasy a spoje tam tudíž nemají žádnou poznámku.

No a 15 by šla udělat úplně stejně, na NH hlavní trasa, Teslovka stejný způsob vyjímky jako Chodské náměstí u linky 22. Rázem by byla poznámek polovina.



Zastavuje někde najednou 5 linek místo 4? Není problém, vyměníme bedničku za tu s více řádky...

Při pohledu na ten novější typ označníků mám silný pocit, že by to vyměnit šlo, jenom se to nedělá...

Ale obecně mi nepřišlo úplně OK mít na jednu průmyslovou zónu 5 linek a ještě zvýšit počet na 7, každá trochu jinudy, 29 pro jistotu s variantním koncem...



Mimochodem, ještě k těm indexům linek - zatahující spoje na tramvajích jsou dnes běžně značeny jako 4x, nebo x4, teď nevím... Před cca 3 - 5 lety bylo na BP vidět i X30 (nebo 30X) pro posilové spoje BP - Bory, snad ještě inverzním písmem... Ale netrvalo to dlouho...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3797
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 13:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kritik: Celou dobu tu já i H_K mluvíme...

No jenže celou dobu právě ne... Od chvíle, kdy H_k přišel s nápadem, že volno pro chodce ve směru od zastávky směr centrum ke Studentské směr Globus by se dalo sloučit s levým odbočením Studentská (od Komenského) - Gerská, tak mluvím o tom, že to nemůže fungovat (proč, to jsem napsal několikrát a opakovat to nebudu).

Takže to shrnu ještě jednou pro ty, kteří nechtějí nebo neumějí číst od začátku až do konce:
Doplňková zelená šipka pro odbočení DOPRAVA se zřidit samozřejmě může, nebude to žádná kolize s bezpečností ani zažitými a předepsanými standardy chování v křižovatce, ale zdá se mi to zbytečné, protože by to propustnost zásadně neovlivnilo. A za druhé: Sloučení přecházení chodců a odbočování DOLEVA se udělat nedá, protože by to bylo pro řidiče i chodce nepředvídatelné, nestandardní a nebezpečné. Takže už chápete ten rozdíl? Ale o tom všem už jsem tady psal a pro méně chápavé jsem to teď znovu zopakoval.
A úplně nechápaví si příště vezmou pilulku než zapnou počítač, aby sem nepsali své střevoňovité výjevy.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3798
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 13:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: No právě. Takže ono to jde, jenom nám to nesype Skeleton jako zrní, takže člověk by to musel dát dohromady ručně. Jak říkám, práce na hodinu, nutnost vlastní iniciativy, problém, problém.

Jak jsem nakoupil, tak prodávám. Softwaru nerozumím, takže nedokážu určit nakolik se v něm dá co upravit tak, aby dělal to, co od něj zrovna chceme.

Jojo, to by bylo hezký. Ale skeleton by to neuměl dát do jedný tabulky, zase...

Tak buďto to jde, anebo to nejde, ne? Ve dvou proti sobě jdoucích odstavcích je jasný protimluv...

Viz zcela aktuální (ne)schopnost lidí najít 56ku na Vinice

To je ještě příliš krátká doba na to, aby se to lidi naučili. I když elegantnější by samozřejmě bylo, kdyby to od Křimic až na Vinice bylo v jednom papíru.

Při pohledu na ten novější typ označníků mám silný pocit, že by to vyměnit šlo, jenom se to nedělá...

Ten pocit mám taky, a proto by mě zajímalo, jestli to tak je, nebo ne.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3596
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 14:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak mluvím o tom, že to nemůže fungovat

A to se nedá doplnit ani oranžovým panáčkem a dalšími dvěma před přechodem? (Nevím, ptám se)



ale zdá se mi to zbytečné, protože by to propustnost zásadně neovlivnilo.

No, samozřejmě, lecos se dá i změnou signálního plánu samotného - ale - když to člověk bude chtít mít dobře propustné, šipka tam bude fyzicky chybět. K zásadní změně propustnosti podle mě právě chybí. (spolu s jejím vhodným využitím kdykoliv když si rovný směr nikdo nenašlápne a chodci jsou odešlí...)
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 10. září 2010 - 23:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky je tu řešení, že by se zrušil přechod, který je nejblíže křižovatce a semaforem se osadil ten v pruhu do města, proti tomu, co už tam je v protisměru. Tím by se získal kapacitní dvoupruhový zásobník na již odbočivší auta a chodci by za odměnu (za prodloužení trasy) mohli přecházet o nějakou tu vteřinu déle.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 02:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zcela aktuální (ne)schopnost lidí najít 56ku na Vinice
O důvod víc, proč označit spoje v relaci Křimice - Vinice jako 56. Zpřehlední se tím jízdní řád 41 a navíc tím, že třetina spojů bude na druhým papíru, lidi se to naučí snáz než když je jich tam pět.

protože by to propustnost zásadně neovlivnilo
I jedno auto na cyklus může frontu ovlivnit. Viz výše.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3597
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 11:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O důvod víc, proč označit spoje v relaci Křimice - Vinice jako 56. Zpřehlední se tím jízdní řád 41 a navíc tím, že třetina spojů bude na druhým papíru, lidi se to naučí snáz než když je jich tam pět.

Vůbec. Ve směru na Vinice nevidím důvod mít dva jízdní řády na zastávce - stjná trasa, stejný zastávky, stejný vozidla. Ať se třeba inverzním písmem (tak byla 40 vs 33) odliší 56 - stejně to nikoho nebude zajímat - bude to prostě bus co jede na Vinice. Substrát zajímá že se tam dostane, ne nějaký číslo licence a číslo linky a stopadesát stojánků s částí spojů, na co, proč, pro koho? Aby se nad tím ukájel nějaký byrokrat, že se plní jeho sen a roste počet papírů, řádů, licencí, a lidi lítaj od papíru k papíru aby zjistili to co dřív bylo jasný hned?

V opačným směru ještě chápu, že se nejede do Křimic na konečnou, takže část lidí si může dost nepříjemně zajet do Vochova, žádná zastávka za křižovatkou už není, jiný číslo linky může člověka trochu kopnout, že je něco špatně... Ale směr do města...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3598
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 11:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky je tu řešení, že by se zrušil přechod, který je nejblíže křižovatce a semaforem se osadil ten v pruhu do města, proti tomu, co už tam je v protisměru. Tím by se získal kapacitní dvoupruhový zásobník na již odbočivší auta a chodci by za odměnu (za prodloužení trasy) mohli přecházet o nějakou tu vteřinu déle.


A to mi přijde zbytečný - odbočení nahoru ve směru do Varů trvá docela dlouho, to není nějaký krátký bliknutí - takže během něho taky - mimo jiné - bude svítit odbočení doprava, chodci přejdou dva pruhy, a auta pofrčí dál do města - teď tam stojí zácpa aut, ale není tam zácpa chodců, kteří potřebují 15 sekund na to aby se naštosovali na perón... Víc napoví delší osobní sledování, při jednom průjezdu nebo průchodu to nemusí bejt jasný... Nebejt línej, tak tam snad půjdu udělat video... Na hraně kapacitních možností můžeme pokládat křižovatky S35 nebo Belánku, ale opravdu ne tuhle pohodičku, ze všech stran 3 pruhy, od města dokonce 4, chodců mnohem míň, tramvaj jenom jedna a v relativně dobrým směru...
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 12:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no je pravda,že jsem v sadech při čekání na a-28 sledoval lidi směřující na Vinice...pokud se někdo díval na JŘ tak výhradně na a-41 a potom když přijela a-56 tak se jich dost divilo,když viděli nápis Vinice...hodně se jich ujišťovalo jestli to opravdu jede na Vinice a kudy...
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 18:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

špionážní foto nového přírustku ve vozovně, kdy asi vyrazí na cesty?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3325
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 18:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k tý 27Tr jsem si vzpomněl na dotaz...co znamená označení BlueDrive na zadku vozu?
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD
Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího
ICQ: 260 116 510
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.22.62
Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 18:59:50    Odkaz na tento příspěvek  

co znamená označení BlueDrive na zadku vozu?
Zbs. u Hnůjdaje to znamená, že při čekání na červené chcípne motor a při odbrzdění a sešlápnutí pedálu akcelerace motor opět spustí. Vzhledem k tomu, že tenhle stroj nemá spalovací motor, tak mi to trochu nedává smysl a chcípat měniče/výzbroj je asi zbytečné...
Trolejbusový_maniak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 19:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo náhodou, kdy by mohla vyject 1. 27Tr??? Abych eventuelně vyrazil fotit? :D
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5894
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 11. září 2010 - 21:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T15+Ú.Di.Š. - je to jenom obchodní označení výzbroje. Nic víc.
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3989
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 20:09:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BlueDrive u některých náklaďáků označuje normu euro5 tzn že to potřebuje k provozu krom nafty ještě chcanky neboli vznešeně AdBlue.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 21:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V opačným směru ještě chápu...
Dobrá, souhlasím, že směr na Vinice by byl nejlepší na jednom papíru. Ale připusťmě že to může být problém. V takové situaci dávám přednost tomu, aby toho bylo na obou papírech řádově stejně, protože potom se lidi budou koukat na oba a nebudou zírat jak vejři, co to přijelo. Pro většinu lidí je jednodušší kouknout na dva papíry než se prokousat x řádky poznámek.

takže část lidí si může dost nepříjemně zajet do Vochova
... a co takhle hlášení ve voze "tento spoj nezajíždí do konečné Křimice". Na lidi, co nekoukají (může se stát) ale ani neposlouchají pak nebrat zřetel...
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 21:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin 100: Buď rád, teď už si při služebních jízdách nemusíš odskakovat do pangejtu, ale rovnou do nádrže.
Akorát děkuji, že jsi mi rozšířil obzory, vůbec jsem netušil, že to co občas nosím ke své paní doktorce je ranní AdBlue.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 22:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V_l: Budeš se divit, ale destilací toho, co neseš k paní doktorce, a následným naředěním na správnou koncentraci, bys opravdu AdBlue dostal...

(Příspěvek byl editován uživatelem Wlasta.)
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 12. září 2010 - 23:32:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Wlasta: Mně je to úplně jasný. Než půjdu k paní doktorce, tak se cestou ještě zastavím v Pmdp a vyklopím jim tam část obsahu lahvičky.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8185
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 02:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlastimil_l:
tak dobře pmdp jistě neplatí aby ti to za to stálo
navíc na ten svůj produkt nemáš ISO certifikát a bez něj jseš dneska devátej
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13234
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 04:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin_j: A to do Radčic jezdí opět linka 20???

To je foceno den poté, kdy tam 20 jela naposled

To je ovšem jasný důkaz toho, že když se před lety začaly nakupvat tyto označníky, tak nikdo neuvažoval o tom, že by měly být také praktické a ne jen hezké.

Teď jsem se vrátil z města, kde označník vypadá tak, že nad plechem s obrázkem autobusu je plech, kam se dávají číslíčka. Plech je tak velký a číslíčka jsou tak malá, že by se tam vešel soupis všech linek daného DP. A jízdní řády se lepí buď na nástěnky do čekáren a nebo na plech polepený mnoha a mnoha vrstvami jízdních řádů a příležitostně přetřený poloprůhlednou vrstvou bílé barvy.

Docela by mě zajímalo, jak se označníky řeší jinde.

Jinak, když se tu tak bavíte o přehledných JŘ, mrkněte sem. Nic horšího se snad už vyrobit nedá.

A takhle to dělají západoněmečtí soudruzi:



Pro negermanizované, ty poznámky jsou vysvětlené "A - jede trasou A", H + I jsou školní a mimoškolní dny, J je pátek. Více netřeba.

V tý mimochodem ten dav větví nebyl nikdy (býval ve 30+21), což znamená, nastupujou na Folmavský... Je jich fakt moc, nejlepší by bylo vystopovat fabriku kde dělaj a rovnou zjistit, jak maj směny, jaký dny

Směny do 16:00 má snad Panasonic, aspoň co pamatuju ze stížností. K otázce "jaký dny" - tyhle firmy to často mívají chaoticky, tátovo firma třeba jeden čas nedělala pátky a byla to záležitost max. dvou měsíců. Jinak pro zajímavost, Panasonic "na východě" měl odvoz ve dvou vlnách, tři autobusy po 22. a tři autobusy kolem 23:30 (teď jedou o půl hodiny dřív). No a vždycky to vypadalo tak, že první vlna autobusů vezla bez výjimky pokaždé lidi z nějaké té Kayaby, Ronalu apod., davy lidí s Panasonicu jely BUĎ v deset NEBO v jedenáct a ani řidiči, kteří tyhle spoje jezdili pravidelně metodou krátký-dlouhý týden, nedokázali říct, v kolik ten den bude Panasonic končit. Takže autobusy v jedenáct jely jeden den prázdné a druhý den praskaly ve švech.

A jak tohle chcete řešit? Tohle není na městskou dopravu, to je na objednané smluvní spoje.

Nechystá se v dohledný době aktivace zastávek na Borský u SOU před Šmuclerem, popř. v ul. U NH u Alfmeiru? Samozřejmě v režimu na znamení.

Nevím o tom.

Mám takový dojem, že linka 33 a 40 má jednu a tu samou licenci.

Nemá, to jsou licence 445033 a 445040.

Takže by to šlo vyřešit zažádáním o licenci přímo na linky 15B a 15N.

Ve Žďáru nad Sázavou je to tuším tak, že 1 = 645010, 1A = 645011, 1B = 645012 nebo tak nějak (píšu po paměti, nechytejte mě za slovo, ehm, za číslo)

Takže ono to jde, jenom nám to nesype Skeleton jako zrní, takže člověk by to musel dát dohromady ručně.

Já do Skeletonu nevidím, ale taky by sis měl uvědomit, že z něj se tahají data třeba do palubních počítačů, do IDOSu apod. a jakékoliv zásahy popírající logiku programu se ti můžou někde neblaze projevit.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3599
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 08:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já do Skeletonu nevidím, ale taky by sis měl uvědomit, že z něj se tahají data třeba do palubních počítačů, do IDOSu apod. a jakékoliv zásahy popírající logiku programu se ti můžou někde neblaze projevit.

No já bych právě třeba sloučený JŘ linek 33 a 40 - s velkou slávou po deseti letech - udělal jenom jako grafickou prezentaci jízdního řádu pro zákazníky, dodatečně, jak říkám, hodina práce, kdybych se trápil třeba v Corelu. Ve všech ostatních systémech ať to klidně je jako doposud.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8188
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 10:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ 13234:
ten západoněmeckej neřád z Regensburgu je pěknej, to pochopím i já :-)
předpokládám, že trasa A - trasa B - trasa C (+schéma) je věc, kterou by bylo do Skeletonu potřeba doprogramovat...

naproti tomu ta pardubická dvanáctka je děs-běs, jako cestující odmítám JŘ pět minut studovat. takovým autobusem/trolejbusem jezdit neumím, páč mě to pokaždý může vyplivnout někde jinde. a auto jezdí tam, kam otočím volantem

ptát se řidiče mi nepřijde optimální, jelikož po dvou hodinách by jistě šestadvacátýho tazatele nejradši uškrtil pohledem
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3600
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 11:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Směny do 16:00 má snad Panasonic, aspoň co pamatuju ze stížností.

Kanc. myši - ty se ale vejdou, pomáhá i lepší poloha spoje 24ky. Ale zarvaný to bylo právě vietnamcema. Středa full, čtvrtek ani noha, v pátek sem tam vietnamec. Jak to řešit - spoj 18ky by se stejně neztratil, i bez těch větví je to od Carrefouru nepříjemně plný. Ten kloubák býval akorát.

Jinak nedělání pátků je poměrně častý.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13235
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 12:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já bych právě třeba sloučený JŘ linek 33 a 40 - s velkou slávou po deseti letech - udělal jenom jako grafickou prezentaci jízdního řádu pro zákazníky, dodatečně, jak říkám, hodina práce, kdybych se trápil třeba v Corelu.

No a pak posuneš jeden spoj a celé abys to dělal znova.

naproti tomu ta pardubická dvanáctka je děs-běs, jako cestující odmítám JŘ pět minut studovat

Jednoduše. Linka má dva závleky (TMS a Drozdice), jednu variantní trasu (Průmyslová ul. nebo kolem Barumu) a několik nácestných konečných - TMS, Zámeček, Černá za Bory, Mnětice, Tuněchody. Chápou to i zahraniční pracovníci, kteří tím jezdí do práce (zato ale nechápou, že se za jízdu platí).

ptát se řidiče mi nepřijde optimální, jelikož po dvou hodinách by jistě šestadvacátýho tazatele nejradši uškrtil pohledem

Náhodou, některé dotazy jsou docela roztomilé. Třeba "Dobrý den, pane řidič, já se potřebuju dostat do kriminálu!"
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3601
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 12:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a pak posuneš jeden spoj a celé abys to dělal znova.

Určitě ne, prostě přepíšeš jedno číslo v deseti tabulkách - o co jde? :-) JŘ pak lepit "celé znova" poběžíš tak jako tak, takže akorát to kostlivec nevyjede jedním stiskem tlačítka, ale v tom face-lift programu strávíš tak těch 5 minut max, no. :-) Hele, když to DP vylepí, já to klidně jako vzor vyrobím zadarmo. :-)

(Chápal bych námitky, kdybych se snažil protlačit něco novýho - ale tohle už tady normálně fungovalo)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3602
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 12:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jednoduše. Linka má dva závleky (TMS a Drozdice), jednu variantní trasu (Průmyslová ul. nebo kolem Barumu) a několik nácestných konečných - TMS, Zámeček, Černá za Bory, Mnětice, Tuněchody.

Od tebe to chápu taky - to je totiž sdělení lidskou řečí. :-) Z tý praso-tabulky fakt ne. :-) Zahraniční pracovníci se vyznačují především tím, že dělají pomocné práce a jako první věc v CZ si nepořídí auto, jelikož na něj nemají... Problém je že náhodné "normální" zákazníky poznámky typu AU - TAU - MRD /(c) PMDP :-) / moc nechytnou, teda, pokud nemyslíme za bránici. :-)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8193
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 13:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od tebe to chápu taky - to je totiž sdělení lidskou řečí. :-) Z tý praso-tabulky fakt ne. :-)

pod to se podepisuju :-)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2333
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 13:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tématu kvalita informací na zastávkách. Aneb všude je to hlavně o lidech a nastaveném měřítku:

Veolia MVD Příbram


MVD Příbram byla v sobotu zážitek: některé spoje silně zpožděné, opakované neobsloužení zastávky hlavní nádraží, mizerná kvalita informací na zastávkách a ve vozech (nedostatečná i z pohledu legislativy), 4 roky staré jízdní řády atd. Už píšu dopis, ze kterého ve Veolie a na radnici v Příbrami radost mít nebudou.

Veolia MVD Teplice


A nakonec pěkná zastávka s čekárnou včetně transparentního názvu zastávky MVD Ústí nad Labem:



(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13240
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 15:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení přátelé! Mám tady pro vás vzkaz z oficiálních míst, která tady samozřejmě tuhle diskuzi sledují. K otázce křižovatky Severka vám mám prý vzkázat toto, cituji doslova:

Do konce října bude provedena úprava SSZ Severka, ve směru od Globusu bude změněno řazení v jízdních pruzích na levý+přímý, přímý+pravý, pravý a návěstidlo na vjezdu do křižovatky bude změněno ze směrového na plné, tím se výrazně zvýší kapacita na vjezdu do křižovatky. Současně budou zrušeny předsazené přechody na Gerské a na sloupky ve středním pásu budou osazeny předsignály pro tramvaje.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3603
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 15:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předsazené přechody nedělaly kapacitní problém, tam se stejně dávalo stůj pro auta jen když bylo o 50 metrů dál taky...

Uvedená úprava trochu pomůže spojům v přímém směru dolů, pokud se neprodlouží doba volna jako taková (pokud i v opačném směru nebude plné světlo a nebude se plácat čas extra cyklem pro levé odbočení jako teď), ale hlavně odbočení od Varů doprava na Gerskou by chtělo ještě tu šipku... Ale třeba součástí úprav bude, jen nebyla zmíněna... Předsignály jsou sice k ničemu, ale proč něco neproinvestovat.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13241
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 18:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předsignály jsou sice k ničemu, ale proč něco neproinvestovat.

Je vidět, že jsi nikdy nic velkého neřídil. Jinak bys tohle neřekl. Ono i ta oranžová svítí někdy moc krátce na to, abys dokázal bezpečně zabrzdit rozjetý autobus. (On ten autobus sice taky umí zabrzdit na pár metrech, ale co ti pak lidi řeknou, to radši nechtěj vědět. Já už ve voze zranění kvůli prudkému brždění měl, stačilo, že mi vjelo do cesty auto z vedlejšího pruhu přes plnou čáru.)
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 19:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je fakt že to rýpnutí na předsignály byla odemě hnusná diskuzní past, polepším se, slibuju. :-)

Vlak je něco malýho? :-) Podívej se na to jak běhaj tramvajový koule na křižovatce u Ježíška... Ano, padaj dřív než oranžová, asi o 4 sekundy. Nikde není extra klacek, není důvod, co se týče brzdění, jezdí tramvajové soupravy v režimu "na dohled", nikoliv podle návěstí. Současné "předsignály" jsou nechutný zabezpečovácký kočkopes.

Jinak nic třeba proti výzvovému před-blikání - aspoň to urychlí dopravu. Předsignály ne, jsou k ničemu. Resp ano - tam kde by byly špatné rozhledové poměry, tam by mohly být jako opakovací návěstidla. Což Severka není.
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 5-2004

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 20:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: "opakovací návěstidla" jsou taky pěknej kočkopes
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3605
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 20:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ještě že ne vevepes. :-) Co je na nich zlýho? Zrovna jedna z mála věcí, ze který si vlasy nervu, co se týče drážního návěstění. :-)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8195
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 23:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dneska před půl čtvrtou odpoledne jsem si chtěl konečně vyrobit foto trolejbusu na BP.

leč nezadařilo se, jelikož zaúčinkoval faktor debil od volantu. přitom stačilo málo - schovat se ve voze jinde než za čelním sklem nebo jít relaxovat mimo dosah objektivu.

schylovalo se k fyzickýmu konfliktu, za což jsem pana šikulu odměnil stížností k rukám dopravně provozního ředitele.

holt dnes bylo třináctýho a když to datum připadlo na pátek, žádná extra špatná událost se nestala. tudíž se to vyrovnalo 13. v pondělí. ach jo
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
T-B-C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.143
Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 07:58:08    Odkaz na tento příspěvek  

Věrní fandové vědí, zapomnětlivým a váhajícím připomínáme, novým zájemcům vřele doporučujeme setkání plzeňského Tram-Bus-Clubu už tento čtvrtek 16. září 2010 od 17 hodin v autoškole PMDP v Cukrovarské ulici. Na pořad dne se jistě dostanou první poznatky z II. etapy optimalizace MHD v Plzni, zážitky z prázdninových cest a další pikantérie.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 14. září 2010 - 09:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jelikož zaúčinkoval faktor debil od volantu.

Jen jestli nebyl faktor debil s fotoaparátem