K-report
 

Archiv do 4. září 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Tykadláci v Plzni » Archiv do 4. září 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13201
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 11:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže postupně a zpětně od soboty to, na co jsem ještě nereagoval a k čemu mám nutkavou potřebu vyjádřit se:

Teoreticky by L17, L34, L71 a L72(a do budoucna i linka 27) mohly mít úzký j.ř., kterej nezabírá tolik místa.

Řešilo se to a i když podle mě by to hodně pomohlo, došlo se k tomu, že ne. Podrobnosti po mě nechtějte.

Nechápu proč PMDP konečně neobjednává prázdné označníky bez potisku čísel linek ... Nebo aspoň proč netiskne přetisky ve stejné velikosti a fontu ...

K označníkům obecně - včera jsme o tom měli nějaké jednání a mám pocit, že dopadlo tak nějak k všeobecné spokojenosti a že jsme se na všem dohodli.
Pokud to správně chápu, označníky objednává SVS, instaluje je soukromá firma a DP na ně lepí jízdní řády plus průběžně přelepuje čísla linek, když jsou změny. Taky už zazněla myšlenka udělat jednu velkou nálepku se všemi čísly linek naráz... Nicméně DP slíbil, že by se aspoň čísla seřadila vzestupně.
A do pátku by měly být napravené aspoň ty nejhorší katastrofy.

Koukám, že na panelu 15 svítí Nová Hospoda, ale bez nějakého rozlišení, kudy spoj jede... Myslím, že tady by to bylo potřeba!

Tohle si myslí víc lidí a nějaký takový požadavek odešel či odejde dnes směrem k DP.

Nástupní zastávka linky T Na Švabinách, tedy u tzv. velkého Tesca na Rokycanské, je skutečně exkluzivní. Zrezlý původně zelený stojan bez jízdních řádů. Takže u T ani T2 nezjistíte, kdy jede.

Jízdní řády Tescobusu by si měli lepit sami zaměstnanci ČSAD.

Jinak na lince C jezdí místo nízkopodlažního SORu stará bílá Karosa. Asi se využívá normálně pro dopravu dělníků nějak na stavbu, protože ozon ze sedaček odpovídá zapocené šatně někde na stavbě.

Doporučuji svézt se spojem od Tesca třeba o víkendu v 6:25 nebo 18:25 a zjistí se, že některé spoje linky T skutečně využívají především dělníci. Protože je to zadarmo a šetřit se musí.

M100: Ráno rozespalej vlezu do auta a z prava trejsina...nastartuju a z leva 25tr...

Je vidět, že jsi byl rozespalej, tam k vám o víkendu nic kloubového nejezdilo, to byla 24 Tr. Mimochodem, všimli jste si, že v sobotu byla snad celá 15 nízkopodlažní, jen v neděli se tam omylem připletla jedna 14Tr?

Jen mě tak napadlo, když se všechno za každou cenu cpe do taktu "aby si to lidi líp pamatovali", proč když to jezdí o víkendu po čtvrt hodinách a ve všední den v sedle taky po čtvrt hodinách, proč to nemůže jezdit ve shodné časy celý týden?

Původní návrh, který šel ode mě, byl takhle dělaný (proč bych vymýšlel nějaké ptákoviny na pracovní den, když můžu zkopírovat víkend a mám to bez práce? ), jenže na požadavek DP se to upravilo takhle, důvod najdete tady:
linka 10 od CAN - linka 11 od CAN
Když tak an to koukám, měl bych dopravnímu podniku poděkovat, protože jinak by tam byl souběh, čehož jsem si já vůbec nevšiml No a zatímco JŘ 10+13 na pracovní dny se dělal letos na jaře, víkendová třináctka se chystala někdy před rokem, takže v době, kdy nikdo netušl, jak ta 13 bude v pracovní dny vypadat. Kdyby se třináctka teď někdy předělávala, určitě by se sjednotila s pracovními dny.

Souhlas s Veverkou. Například 51, proč jsou o víkendu některé spoje o 5 min uspíšeny? Lepší návaznost na Milady Horákové z 30?
Obecně lepší návaznost, dělalo se to ve všech přestupních uzlech. Každý víkend cestující, kteří jeli z Plzence viděli, jak ujíždí tramvaj na Světovaru a poté jak ujíždí třináctka do centra. Nyní je přestup pohodlnější.


application/vnd.ms-excel
přestupy Slovany.xls (54.8 k)


Dodoám jen, že to je na základě připomínek veřejnosti, které byly shledány jako oprávněné.

Jo ještě ... Skvrňany nemají připravenou infrastrukturu na autobusovou linku. Zastávka Lábkova je bohužel jen ve směru do Skvrňan, v Macháčkovce vlastně není žádný záliv, jen starý označník na sloupu a chtělo by to tedy postavit tu plánovanou zastávku Waltrova.

Pro křižovatku u zastávky Lábkova jsem viděl projekt rekonstrukce, bude v tom i nějaká oprava oblouku a tak. Takže se v tom teď sotva bude někdo víc šťourat.

Macháčkova - ještě dodej, že tam překáží zpomalovací prahy a já odpovím, že k jejich odstranění nebyl dán souhlas. Waltrova bude, ale zastávka se nedá udělat hned.

k Tescu nás z Bor jelo asi patnáct, dál na Skvrňany asi polovina. Možná by neškodil častější interval.

Využití linky 24 se určitě bude někdy prověřovat a změny jsou možné.

Nehledě na pojmenování zástávek - to je fakt úúúúúúúžasný !! Jak to pochopí p. Kropáčková fakt nevim Martine J. nejde s tim něco udělat ?? Tak aby to pochopili napoprvý i normální lidi ...

Nějaké takové aktivity byly na Krajském úřadě, ale nějak to usnulo.

Nechápu víkendový téměř souběh linek 29 a 30 z Doubravky a Slovan na BP. Z Milady Horákové jede 29 v x.30 a 30 v x.37. Pak 53 minut nejede nic. Vzhledem k dlohým časům stání 29 na konečných by snad šlo ji dát o víkendu směrem na BP do jiné časové polohy.

Píšu si.

Jestli náhodou není celá optimalizace velká orientační hra pro Plzeňáky. Linky přesměrovány,označníky matou, v mapce tu a tam chybí pokračování trasy.... A Martin J. se objevuje jako utajený rozhodčí zapisující skóre.


Ale uznej, že nebýt optimalizace, nemáte se na K-Reportu o čem bavit, protože se tu nic neděje.

Mk2: A objevuje se i u nehod a dokumentuje. Nějak jsem ho nemohl idetifikovat. Kolo, žlutá bunda, akorát jsem postrádal kalhoty (?)

Takové to tmavě modré, co vyčnívalo dole pod tou žlutou větrovkou

na každý označník by se mohla nalepit martinovo fotka s adresou s poznámkou - já jsem Vám milí plzeňáci zoptimalizoval dopravu,když tak si to tady chválíte, jak je všechno super.

Jako bych ti už asi 100krát neříkal, že je to kolektivní práce...

Odpolední 29ka v 16.05 z polí jela +10 - pravděpodobně ostrý obrat, nepočítající se zácpou v Doudlevcích, u nemocnice a v Sukovce, v opačném směru totéž...

Příjezd na Teslovu 15:43, odjezd 16:01. Chyba je jinde.

Dneska odpoledne jsme se taky zase jednou svezli MHD a co jsem viděla (a ozkoušela na vlastní kůži), tak 13 dost výrazně plné (nevím, nevím, až začne škola ...), 10 zející prázdnotou.

Na 10+13 se určitě někdy podíváme, chceme tomu jen dát chvilku čas, než si lidi zvyknou a než se situace nějak usadí. (P.S.: O tomhle tvém postřehu jsem se paradoxně nedozvěděl z K-R, ale od kolegy z protější kanceláře, který zavítal na K-Report, aby se podíval, co říká hlas lidu )

P.S.: Teď mi tady do telefonu pět minut nějaká paní nadává za tohle:
Z dopravního podniku jí totiž přepojili ke mě, asi jako trest za to, že jsem tam ty jízdní řády včera zapomněl nalepit


Včera večer už byly JŘ na Rondelu vylepené, evidentně se na nápravě závad průběžně pracuje.

M_J: Během PD dopoledne jezdí 24 s mírným náskokem... Ale doporučuju nechat jízdní dobu a přidat zastávky.

Jízdní doby si řeší DP sám.

Pokračování po obědě.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3554
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 12:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak 15ky po 14h z polí už začínají být plné, já už bych asi pomalu přidal spoj... Krádež kilometrů pro něj možno spáchat na lince 22.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13202
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 13:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oběd byl dobrý, můžem pokračovat:

Jsem z Krimic, optimalizace JR pro nas je krok zpet.

Trollino_15 to napsal perfektně, až budu někdy shánět tiskového mluvčího, vím, koho angažovat. Jen doplním:

Na Bílou Horu jezdily 20+39 a byly tak nějak proložené. Na Košutku jezdily 33+39 a byly tak nějak proložené. Do Radčic jezdily 20+28 a byly tak nějak proložené, i když tam už to místy utíkalo (dopoledne během 30 minut projely oba autobusy tam a zpět a pak půl hodiny nic apod., ve špičce "pravidelný" interval 10-20 minut a tak dál). V Křimicích to pak dopoledne vypadalo tak, že jely autobusy 20+33 buď ve stejný čas a nebo 10 minut po sobě - a pak hodinu, resp. 50 minut nic.
Zkrátka, pokud chceme zkombinovat linky stylem "všecho se vším", prostě to nepůjde, obzvlášť když si ještě někdo začne diktovat přesné polohy spojů, aby to vyhovalo na dojížděno do práce a do školy.

Takže ANO, cílem bylo rozlámat vozební ramena. Z dlouhých linek přes centrum zbyla jen 41, protože kdyby byla ukonečna u CANu, jako kdysi linka číslo 32, byl by to skutečný krok zpět. (Pro nepamětníky - to bylo někdy v 90. letech, kdy Křimice měly linku 32, Radčice linku 42 a obě bělohorské linky končily ve městě.)

Další věc. Na 33 jezdil jeden Solaris z asi devíti busů, na lince 41 jezdí Solarisy zatím pouze na dvou třetinách směn.

přirozenej důsledek proběhnuvší informační kampaně ti, co chtějí jezdit busem, si svoje spoje najdou

Za poslední rok jsme dostali dvě pochvaly a cca. 100 stížností. Mám to chápat tak, že 98% obyvatel Plzně není spokojeno? To asi ne.

MJ: Hlásím závadu na internetových jízdních řádech PMDP u linky 30 - jeden směr v pořádku - 1 autobus za hodinu o víkendu, a v druhém jedou o víkendu 4 autobusy za hodinu, takže JŘ z prázdnin. Pracovní dny to samé.

Nikde to tam nevidím, takže asi už to odpovědná osoba napravila.

Trollino 15: 56 do Krimic jen jednim smerem, 4x za den.

56 jezdí i z Křimic, přijede od Touškova a pokračuje do centra. Ale tak jezdila linka 33 taky. V tomhle případě jde jen o číselné rozlišení spojů, které jedou výrazně jinak, aby se to lidem nepletlo a aby nemuseli hledat čtyři odjezdy s jiným písmenkem uprostřed tohohle chaosu, v němž by pak ovšem byly úplně všechny spoje s nějakým písmenem.

Nechapu ten ob autobus do Malesic, to jen kokotarna.
Mimo spicku to do a z Krimic jezdi jak sprezeni na polu.


Počet spojů a rozsah provozu se nezměnil.
Jo, pokud někdo bydlí na konci světa, nesmí se divit, že mu tam nic nejezdí.

Jeste ze tam je ten vlak....od noveho GVD chce kraj pridat osobacek Kozolupy - Stahlavy nebo kam s odjezdem z Krimic v 8:11. to je soubeh.
Kraj a pmdp spolu nekomunikuji?


V době, kdy se dělaly ty jízdní řády pro vlak, neexistovaly ani ty pro MHD.

Můj dojem je takový, že opravdu kvůli zpožďování autobusů je nutné trasy rozkouskovat a zkrátit, ale vzhledem k nenavazujícím spojům je nutné už zakoupit jízdenku hodinovou ne půlhodinovou. Takže zvýšení příjmů do pokladny MHD.

Mohu všechny zúčastněné ujistit, že nárůst ceny za cestu z 12 na 18 korun u několika málo cestujících v poměru ke všem přepraveným osobám a v poměru k celkovému rozpočtu DP pomůže dopravnímu podniku míň, než kdybysme se tu my všichni zavázali, že věnujeme dopravnímu podniku jeden ojetý autobus.

Chválím za nasazení většiny nízkopodlažních autobusů, ale ono to bude asi i tím, že staré dosluhují.

Starých je ještě poměrně dost, rozdíl je v tom, že na 41 bude nasazeno víc Solarisů, cílový stav je, aby byly na všech spojích.

Linka 35: spoj do Malesic/Křimic. Tady opravdu by bylo lepší mít dvojí označení. Když 41 do Touškova může mít číslo 56, proč 35 nemůže mít jiné číslo do druhé čtvrti.

Původně měla být pod tímhle číslem jedna linka s jednotnou trasou přes všechny tři obce, tím by jezdilo víc autobusů do Křimic i do Malesic. Nepovedlo se.

Udělejte už něco s tím věčně nefungujícím terminálem pro dobíjení PK na konečné v Křimicích. Ani si nepamatuji ten německý červený text na žluté obrazovce, co už tam je několik dní (naposledy jsem byl u terminálu v sobotu - možná už je opraveno).

Hlašte zde: http://www.pmdp.cz/napiste-nam/hlaseni-zavady/ (najde se to na webu DP v levé části pod textem Napište nám - Hlášení závady)

hned při zatáčení pod viadukt do Prokopovy řidič nadával, že se tam nevejde, neboť proti stály na semaforech dvě kolony aut vedle sebe

Zrovna na téhle křožovatce se v pátek posouvala stopčára, aby se autobusy vešly.



Není jasné, jestli se autobus nevešel proto, že auta stála "postaru", proto, že si řidič špatně najel nebo proto, že je čára posunutá málo. Můžete upřesnit?

Přitom kloubák příliš lidí cestou do sadů 35 nevezl.

Kdo by taky jezdil v podvečer z vesnice do města... Nicméně bych byl rád, abysme se na využití linky 41 taky někdy podívali.

V 16.47 jsem jel linkou č.18 do Teslovy z CANu.Bylo nás celkem ve voze maximálně šest a zpět nejelo více než 11 cestujících.

Spoj TAM je proto, aby se trolejbus měl jak dostat na BPole, spoj zpět je proto, že Panasonic dělá do 17:00, takže jako posila pro tenhle účel. Proč pracovníci Panasonicu spojem opovrhli, nevím.

Škoda, že linky č.21 a 29 nemají ještě zřízenu zastávku u III.polikliniky Bory.

Bude.

trochu zvláštní mi na tom přijde pouze skutečnost, že označníky jsou v péči dílny, která se primárně stará o to, autobusy a trolejbusy jezdily, brzdily, otevíraly a zavíraly dveře atp.

Jestli to nebude tak, že na tom dělali všichni, kdo měli ruce, nohy, nářadí a schopnost nezranit se při vykonávání manuální práce.

ad označníky: Minulý týden se objevily nové na zastávkách Ulice Družby a IV. poliklinika. Objevily se tam pár dnů před začátkem platnosti nových JŘ, ovšem an ty STARÉ někdo ty jízdní řády vylepil taky a k tomu přišrouboval červené plechové držáky pro nové linky, které se tam nevešly. A to vše cca 30 cm od nového označníku s novým jízdním řádem. No comment.

Jaké bylo pořadí činnosti? NAPŘED instalace nových a PAK úprava starých? Nebo naopak?


Už se vám pane kolego stalo, že vás zničehonic na zastávce linky č.16 - Ul. Družby vytáhl "někdo" z kabiny trolejbusu a dal vám pár výchovných pohlavků za hloupé řeči?? Jsem hodně splachovací, ale ne do nekonečna.....


Ne, pouze mu tám dávali dýchnout, jestli náhodou není pod vlivem
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 13:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, pouze mu tám dávali dýchnout, jestli náhodou není pod vlivem

Oni k tomu měli nějaké důvodné podezření??
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 14:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Klasi, přestaňte mě srát, čumte si v pracovní době na net,čmárejte si sem co chcete,ale mě jaksi vynechte nebo se Vám stane,že dostanete v Malé Doubravce, v malé kanceláři, ve velkém podniku před hromadou lidí pár facek.
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 15:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Had nebojte, brzy vás budu "srát" i mimo pracovní dobu...A prd s tím uděláte....

A nebuďte tak sebestředný, lidové přízvisko o dráždění hadů na PMDP a SVSMP bylo psáno s malým h..., nikoliv s velkým H, tudíž nevím proč mi vyhrožujete.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13203
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 16:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale notak, děcka, nehádejte se a místo toho si zapište do diáře, že se zítra nemáte zapomenout podívat na displeje nějaké patnáctky, která pojede na Novou Hospodu
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 17:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Libor hh: Mně tak nějak uniká, kvůli čemu vzniknul tento spor. Že M_k dělá v kanceláři a může v pracovní době koukat na net?
No a co? Už jsem několikrát psal, že práce každého z nás má svá pro a svá proti.
Mně také spousta lidí závidí, že se dostanu zadarmo na koncerty, do blízkostí známých lídí atd.
Je to super, ale i já to mám vykoupené jinými věcmi. Třeba teď je pět hodin odpoledne a já jsem s prací zhruba tak v polovině.
A každý, kdo dělal noviny tak ví, že nám na záda dýchá taková nepříjemná paní, která se jmenuje uzávěrka.
Takže ano, mám zajímavou, pro někoho prestižní práci, ale když se někdo vyseká na motorce, tak tam zkrátka jedeš a nikdo se tě neptá, jestli je tě z toho dobře nebo ne.
Jo, takže ty si Libore kroutíš volantem, máš velkou zodpovědnost, v práci net nemáš, ale když máš padla, tak si můžeš jít s manželkou na večeří a víš že máš několik hodin klid.
Já třeba i když jdu do hospody, tak si raději domluvím někoho, kdo by mi v případě aktuálky odvezl.
V žádném případě si nestěžuji, když to nebudu chtít dělat, tak zajdu o dveře vedle a paní šéfové dám výpověď.
Jenom jsem tě chtěl říct, že všechno má svá pro a proti a za všechno se v životě platí.
A M_k kterého znám dlouho, rozhodně není příkladem nějakého nemakačenka a vyžírky.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 17:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad VL: Neřeš to, jako by jsi neznal Libora. Někomu prostě návštěvy internetu v pracovní době tolerují, jinému to skoro nařizují, někomu zase zakazují a tak se sem jen kouká. Všude je to jinak. Polovina zde přispívajících (včetně zaměstnanců PMDP) sem leze a přispívá v pracovní době. Jen na M_k bylo potřeba zrovna vytáhnout nějaké vděčné "polínko pod nohy".

Osobně si myslím, že v podstatě není zásadně rozdíl mezi tím, když se LH v práci zakecá s kamarádem a nebo když M_k sem napíše nějaký příspěvek o dopravě. Teoreticky oba se zrovna v tu dobu "flákají" a nebo dělají něco "navíc", a je hlavně na nich, zda-li si zbytek pracovních povinností splní včas či nikoliv. Např. má zákonná 30 minutová přestávka nemá 30 minut, ale často jen cca. 10 minut na jídlo a pak plynule pokračuji v činnosti. Vyberu si to občasným nahlédnutím na K-Report, na tisk (z toho pak dělám někdy vedení reporty co všechno hezkého o nás píší) příp. i jinam (vesměs je to beztak o dopravě).

(Příspěvek byl editován uživatelem M_k.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3555
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 19:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copa dneska v Černicích, první školní den, troufla si veve do trolejbusu? :-) Já to bral radši na kole, ale na druhou stranu, konečně se na 1A nečeká 10 minut..... :-)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3954
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 21:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska sem v půl třetí potkal v Kozolupech ohebný solárko a bylo docela zaplněný. jen pár seslí zeloprázdnotou. Takže krátkej bus by byl slušně naloženej.
Včera sem cestou z práce na kole utrpěl šok když na mě v jedný boční uličce na S.K. Vrňanech vybafla agora s orientací 24...tam bych bus nikdá nečekal.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13204
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 22:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zvykej si

Já jsem se zas dneska večer vrátil domů a zjistil jsem, že v domě, který má 24 poštovních schránek, je v krabici na sběr vedle schránek celkem pět kousků Dopravních novinek, tedy asi 20 %. A pak se lidi diví, že nemají informace, když to vyhazujou.

Jo, a před chvílí jsem byl donucen rodiči uspořádat přednášku na téma Změny v městské dopravě - pan otec přišel včera do práce pozdě, protože v době, kdy on jezdí do práce, ubyly nějaké spoje na lince 22. (A to mu kolega na zastávce vykládal, že on už tu čekal dlouho v pondělí, kdy vynechaly dvě "dvaadvacítky". Nevynechaly. Nejely. Zrušily se.)
No a druhá polovina rodičovstva se od cesty do neznáma zachránila tím, že umí číst a zarazilo jí, že na displeji vozidla je sice známé číslo linky, ale neznámá konečná.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3955
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 22:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zlatý auto.....(když je bída tak i kolo).
Jestliže sem doteď neuměl pořádně jezdit sockou tak teď už ste mi z toho udělali takovou prahu že se to nenaučim.

A DN?
Tak ty mi pro sichr vůbec nepřišly...kdybych si je neukrad rovnou z palety tak je nemam.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 22:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, všimli jste si, že v sobotu byla snad celá 15 nízkopodlažní
Ono těch komplet nízkopodlažních je víc (celá 30, víkendová 28, atd.) Možná by stálo za úvahu to v JŘ označit nějak výrazně paušálně místo výpisu u všech spojů.

Jaké bylo pořadí činnosti? NAPŘED instalace nových a PAK úprava starých? Nebo naopak?
To jsem nezaregistroval, ale přijde mi to jedno. I v lepším případě to totiž znamená, že levá ruka neví, co dělá pravá...

MK: Až budeš dělat reporty nadřízaným, přihoď tam, jaký nesmysly běhají na panelu linky 460130.

A pár silničářských:
1) Nevím, jestli tu proběhlo, jak úžasně byla přeasfaltovaná křižovatka Americká x Denisovo nábřeží. Novej koberec, ovšem krátery v místě návaznosti na dlažbu zůstaly netknutý.
2) Hoši, co staví křižovatku u budoucího Hornbachu, dneska štelovali semafory ... od 3 do půl pátý odpoledne. Komentovat to nebudu, admin by mi ten příspěvek smazal...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13205
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 22:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono těch komplet nízkopodlažních je víc (celá 30, víkendová 28, atd.)

Já nemyslel v JŘ, ale v reálném provozu. Nicméně myšlenka paušálního označení už tu taky byla, jenže koho napadne číst nějaké globální poznámky? Současná podoba je víc blbuvzdorná.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 22:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tam bude rámeček s červeným vozíkem na žlutým podkladu 3x3 cm, tak si toho lidi všimnou. Blbuvzdorná možná je, ale pro maminy (/a táty) s kočárkem je plánování cesty otázkou mnohaminutového zkoumání jestli náhodou tam jeden nechybí .. protože jak se znám, tak bych ho trefil...
Navíc by tím ubyly poznámky u čísílek, což je jedině dobře
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 01. září 2010 - 23:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes mi v t-15 docela pobavila vášnivá diskuze lidí z N. Hospody na téma jaký mají ted strašný spojení. Celý léta byli odřízlý,ale teď co jezdí všechno na Zátiší a Borský pole to je neštěstí a dokonce jim zrušili i tu 21 a tohle vymejšleli 3 roky,no hrůza!...Holt někoho palí dobrý bydlo
Jinak jak už zde bylo zmiňováno, bohužel i po optimalizaci zůstává tradiční plzeňský nešvar v číslování resp. nečíslování linek. Vedle samostatných linek na pár spojů jako např. 17,18,23,56, které by mohli být event. součástí jiných s poznámkou máme linky,které v sobě celodenně ukrývají ukrývají 2 větve - a-35,t-15.
Nejméně příznivá je podle mě optimalizace na BP zřejmě pro obyvatele sídliště Bory (spojení a-30 do zam. a nákupy), částečnou kompenzací je pak t-14 k nádraží.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3778
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 01. září 2010 - 23:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: ve schránkách nalevo od vchodu dopravní novinky byly, ve schránkách napravo nikoli. z čehož mi vychází snad jedině to, že Pošta 12 nedostala týhle tiskoviny dostatečnej počet kusů a tak nás zásobila pouze polovičatě.

Pokud nějaká pošta nedostane od určitého druhu letáků dostatečný počet, tak se o tom samozřejmě vede záznam včetně toho, na koho letáky zbyly a na koho ne. Takže se můžeš na vaší dodací poště zeptat, jak to v tomhle případě bylo. Kromě toho, pokud je letáků nedostatek, tak se neroznáší stylem "každá druhá schránka", ale doručují se normálně podle pochůzky a pak se vykáže místo, kde došly. Pokud jste jediný barák, který má schránky rozdělené, tak je pravděpodobnější, že to doručoval nějaký brigádník, který si toho nevšiml.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8143
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 01:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
dnes, tedy první školní den 01. září, dostala Dopravní novinky i zbylá polovina schránek v našem vchodě :-)

tudíž to nebudu nijak řešit, to je především záležitost PMDP vs. Česká pošta, nikoli moje, já jsem žádnou smlouvu o distribuci nepodepisoval

brigádník už v září asi nechodí a kdyby mi někdo řekl takovou věc, že vidí schránky na jedný straně vchodu a o pět metrů vedle ne, tak se zeptám, jestli náhodou ten člověk není úplně pitomej. páč bych si musel myslet, že si ze mě chce někdo střílet. (kdo zná starší paneláky v Doubravce, pochopí.)
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.243.71
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 03:24:52    Odkaz na tento příspěvek  

K nám na Borech zatím DN nepřišly. Vyzkoušel jsem linku č.25 z Vinic k FN Lochotín ve 14.25, kde jezdí malá SORka (byl tam 478)využívající opravdu společnou zastávku se čtyřkou v tomto směru.V tom opačném jezdí k Družbě.K nemocnici jelo 5 lidí a zpět zhruba stejně Tudíž by všechny 4 malé vozy měly být na linkách č.25, 26, 31 a 34. Předpokládám,že na budoucí lince č.27 bude též nasazena SORka. Neuvažuje se v PMDP o nákupu nějakého dalšího minibusu ?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3556
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 07:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tam bude rámeček s červeným vozíkem na žlutým podkladu 3x3 cm, tak si toho lidi všimnou.

Takhle už jednou byla udělaná výluková desítka (bez barviček), nemusí se to vymýšlet podruhý...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13206
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 08:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tudíž by všechny 4 malé vozy měly být na linkách č.25, 26, 31 a 34.

Linka 31 nemá vlastní vůz, to jsou přejezdy z 22. A na 22 jedna SORka skutečně jezdí, nevím jaké pořadí, ale zrovna včera mi psala jedna paní, že "Ze šesti, které ráno jezdí mezi pátou a šestou, jsou použitelné tři a z toho jeden je ta malá dodávka." A před optimalizací jezdila SORka i ráno a odpoledne na 32/2 s přejezdem na 23, takže bych přemýšlel, jestli nějaká nebude třeba taky tam.
Jen bych zdůraznil - že autobus jezdí na nějakém šejdru odpoledne, ještě neznamená, že tam byl i ráno. Co jsem tak viděl rozpisy řidičů, přišlo mi, že ranní a odpolední půlky šejdrů jsou k sobě spojené podle počtu hodin, ne podle toho, že jde o stejnou linku a pořadí. Díky tomu může být nějaký jízdní řád garantovaný nízkopodlažní pouze ráno a na jiném zas jezdí Solaris třeba jen odpoledne s tím, že dopoledne je tam běžný krátký vůz.

tudíž to nebudu nijak řešit, to je především záležitost PMDP vs. Česká pošta, nikoli moje, já jsem žádnou smlouvu o distribuci nepodepisoval

Nebudeš řešit nic, protože tím by se náhodou nedejbože mohlo něco vyřešit, radši budeš nadávat u piva v sokolovně. Jo, to je ten správný přístup, dělat to tak všichni, tak tenhle týden nemám v práci co dělat.

brigádník už v září asi nechodí

A co by ne? Zeptej se zde přítomných, ti mají práci i přes rok, pokud se nepletu.
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3557
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 08:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já když jsem si nechal rozhazovat letáky od pošty, tak se dalo do smlouvy, že to rozhodí ve dnech od - do. Vzhledem k tomu že zátěž normální pošty nemůžou znát dopředu ani regulovat a zátěž letáků jo, tak si asi právě s pomocí letáků řeší, aby jeden den netahali 50 kilo a druhej den nic...

Ad linka 22 - o prázdninách naprosto prázdná záležitost... Teď se budu dívat, jestli tam cestujících přibyde, ale pochybuju... Má vůbec kdokoliv tady zkušenosti s plnými spoji linky 22, kromě páté ráno u Škodovky?
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 09:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DN a nová schémata MHD jsou taky volně k dispozici v IC na náměstí i nádraží.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3779
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 12:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: brigádník už v září asi nechodí

Brigádníci jsou v drtivé většině z řad vysokoškoláků a protože semestry ještě většinou nezačaly, tak je začátek září v podstatě to samé jako srpen nebo červenec. Kromě toho brigádníci zaskakují podle potřeby v průběhu celého roku.

kdyby mi někdo řekl takovou věc, že vidí schránky na jedný straně vchodu a o pět metrů vedle ne, tak se zeptám, jestli náhodou ten člověk není úplně pitomej. páč bych si musel myslet, že si ze mě chce někdo střílet. (kdo zná starší paneláky v Doubravce, pochopí.)

Je vidět, že jsi nikdy jako doručovatel nepracoval. Musíš si uvědomit, že při objemu práce je na jeden vchod řádově asi tak minuta času, tzn. pokud je váš barák jediný s takto uspořádanými schránkami v celém bloku, tak se to přehlédnutí může stát, aniž by dotyčná osoba byla pitomá.

H_k: Já když jsem si nechal rozhazovat letáky od pošty, tak se dalo do smlouvy, že to rozhodí ve dnech od - do. Vzhledem k tomu že zátěž normální pošty nemůžou znát dopředu ani regulovat a zátěž letáků jo, tak si asi právě s pomocí letáků řeší, aby jeden den netahali 50 kilo a druhej den nic...

Ano, u všech letáků jsou stanovené dny, kdy se mají roznášet. Ovšem nic se nijak nereguluje, záleží na konkrétním doručovateli, jak si to rozloží mezi určené dny tak, aby to unesl. Pošta určitě neodmítá zakázky na letáky proto, že "v ten den už by jich bylo moc", to rozhodně ne.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1310
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 12:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prej si složí ze dvou jednu - od cajtů sem se dozvěděl, že 19 ti letý velice zkušený řidič už letos rozstřelil třetí auto, toto je habrmanovo v úterý odpoledne, z trolejbusama jsme jezdili v protisměru.




a na konec jeden velice sympatický ohleduplný řidič dodržující pravidla silničního provozu.


Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 16:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Libor hh: Koukám, že dědeček půjčil vnukovi fabii junior a mladej mu ji trochu potunil.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8144
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 16:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ #13206:
>> tudíž to nebudu nijak řešit, to je především záležitost
>> PMDP vs. Česká pošta, nikoli moje, já jsem žádnou
>> smlouvu o distribuci nepodepisoval
>
> Nebudeš řešit nic, protože tím by se náhodou nedejbože
> mohlo něco vyřešit, radši budeš nadávat u piva
> v sokolovně. Jo, to je ten správný přístup, dělat to
> tak všichni, tak tenhle týden nemám v práci co dělat.


martine za Á se mě nepokoušej zbytečně na*rat a za Bé věc se už vyřešila sama od sebe, takže nevím, čemu by moje intervence pomohla. příště bude nová smlouva, bude to nejdřív na jaře a to je daleko, některý lidi se na poště nebo v pmdp vymění a ti zbylí už stejně nebudou mít páru jak to tenkrát na konci léta přesně bylo.

navíc jestliže je starost konkrétního listonoše jaxi zásilky včetně letáků rozvrhne dle daných termínů, mohlo se i stát, že si vzal pouze určitej balík dopravních novinek a zrovna v našem vchodě mu došly

martin_l:
Je vidět, že jsi nikdy jako doručovatel nepracoval. Musíš si uvědomit, že při objemu práce je na jeden vchod řádově asi tak minuta času, tzn. pokud je váš barák jediný s takto uspořádanými schránkami v celém bloku, tak se to přehlédnutí může stát, aniž by dotyčná osoba byla pitomá.

budeš se divit, ale pracoval. jako prázdninovej záskok za listonošku, rajón 1218. tudíž si za svým názorem stojím, kdo nechodí s klapkama na vočích stylem udělám jen to co mám nařízeno a zbytek nevidím-neslyším, ten takovýhle chyby nedělá.

libor_hh:
to barevný saxo znám, s tím jezdí pěknej magor. cajti by takovýmhle měli rovnou sekat ruce.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 21:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak hlásím, že na Košutce už jsou DN ve schránkách. Docela jsem se nestačil divit, co se zde všechno čtenář dočte. Nejvíc mě zaujal článek Optimalizace městské dopravy vrcholí 2.etapou na straně 3, článek 6 Výčet principů optimalizace musí končit opět u ekonomiky provozu. Aby optimalizace nezatížila městskou pokladnu, byla snaha při návrhu linek i jízdních řádů minimalizovat prostoje trolejbusů a autobusů na konečných a celkově vozidla více využít. Příklady? Autobus z linky 34 přejede ráno na linku 25 a vykoná užitečnou práci na zbrusu novém přímém spojení Vinic s fakultní nemocnicí, ÚMO 1, školami i nákupními středisky.
To je důležitá informace pro čtenáře jako fík. A mám tušení, že to ani tak není. Na linku 25 vyjíždí extra bus. Takže jeho užitečná práce je tak od 7 -16h a zbytek nejspíš stojí ve voz. I tak je to stejně hodin jako když byl v šejdru na 32/2.
Na linku 27 se může vzít SOR-ka ze 26/2.
348
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.149.228
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 22:02:34    Odkaz na tento příspěvek  

A teď pro změnu něco málo pozitivního. Linka 15 už ode dneška vyjela s nápisy "Nová Hospoda přes Borská pole". Na zastávce u Mrakodrapu (směr nádraží) zaznamenán komplet přelepený označník všemi novými čísly linek. Je to v provedení původním úzkým a štíhlejším fontem, takhle je to ono A zvláště když čísla linek jsou seřazena od nejnižšího po nejvyšší
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3781
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 22:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: tudíž si za svým názorem stojím, kdo nechodí s klapkama na vočích stylem udělám jen to co mám nařízeno a zbytek nevidím-neslyším, ten takovýhle chyby nedělá.

Ale to přece vůbec není o tom, že někdo dělá striktně jen to, co má nařízeno, to je o tom, že člověk je chybující tvor a pokud má nějaký pracovní úkon krátký časový úsek, tak se může stát takováhle chyba. Je to mimo rámec tohoto fóra, ale můžu ti někdy povykládat, jaké z laického pohledu hloupé chyby člověk může udělat a dopouští se jich i pošťačky, které chodí spousty let stále stejné rajony.

348: Na zastávce u Mrakodrapu (směr nádraží) zaznamenán komplet přelepený označník všemi novými čísly linek. Je to v provedení původním úzkým a štíhlejším fontem, takhle je to ono A zvláště když čísla linek jsou seřazena od nejnižšího po nejvyšší

Nejen u Mrakodrapu, ale i u Práce a musím říct, že jakkoliv dosavadní výkon pracovníků spravujících označníky stál za..., tedy nestál za nic, tak toto se jim opravdu povedlo. Myslím, že by se mělo stát standardem, že se při změně linkového vedení v konkrétní zastávce nebudou přelepovat jednotlivé chlívky, ale nalepí se nově celá plocha "budníku". Jen by mě zajímalo, jestli mají "přelepovači" k dispozici originální font nastálo, anebo šlo v případě Americké o jednorázovou dodávku od výrobce a zbytek města zůstane tak, jak je.

Linka 15 už ode dneška vyjela s nápisy "Nová Hospoda přes Borská pole".

Ano, vypadá to dobře (linka 17 to má také?). Jen je otázka, zda-li to nepojmout trochu systémově a na orientace linky 14 taky nenapsat "Bory přes Doudlevce"...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13207
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 23:06:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen by mě zajímalo, jestli mají "přelepovači" k dispozici originální font nastálo, anebo šlo v případě Americké o jednorázovou dodávku od výrobce a zbytek města zůstane tak, jak je.

Nálepky si DP bere od externího dodavatele stylem "co si objedná, to dostane".
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 02. září 2010 - 23:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na Borská pole máme trolejbusně hotovo a teď šup směr Rudná a Vinice.
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 00:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík:
A ta trolejbusová trať na Rudnou povede po D5, nebo po staré 605?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mk2.)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3306
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 04:00:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MK2: Po D5...a po otevření pražského okruhu bude trať dostavěna, čímž vznikne přímé trolejbusové spojení Plzeň-Brno-Ostrava
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD
Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího
ICQ: 260 116 510
Vektra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 07:57:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, vypadá to dobře (linka 17 to má také?). Jen je otázka, zda-li to nepojmout trochu systémově a na orientace linky 14 taky nenapsat "Bory přes Doudlevce"...
Ano 17ka to má také. A 12ka by mohla mít Nová Hospoda přes Zátiší, otázkou je však přehlednost a čitelnost takových orientací...
Plzák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 08:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vektra: no, přehlednost našich orientací na BUSE bývá občas fakt šílená. Např. Nevím, proč u linky 13 je napsáno "Doubravka, Na dlouhých" na stejném řádku malými písmeny a nepřehledně, když linka 16 to "Doubravka, Zábělská" má rozděleno na řádky 2 a je to daleko lépe čitelné. Dále nechápu, proč linka 10 tam má namačkáno Čechurov, rozcestí, když by tam bohatě stačil veliký nápis Čechurov! To samé s linkou 15 a Lobzama....

(Příspěvek byl editován uživatelem Plzák.)
Dislokace plzeňského DKV
Spolupráce na přehledu vozidel plzeňských trolejbusů
Srdce indiána bije s Tebou!! Howgh!
HC Plzeň 1929
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 09:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka 15 už ode dneška vyjela s nápisy "Nová Hospoda přes Borská pole".


Nevím, proč u linky 13 je napsáno "Doubravka, Na dlouhých" na stejném řádku malými písmeny a nepřehledně, když linka 16 to "Doubravka, Zábělská" má rozděleno na řádky 2 a je to daleko lépe čitelné.
Tak zrovna tohle mi přijde jako dobrej nápad. Kdo jezdí pravidelně, má zafixováno 2 řádky = 16tka, 1 řádek = 13tka. Může bejt slepej jak patrona a tohle vidí. Stejně tak je dobře rozlišitelné "Nová Hospoda přes BP" a "Nová Hospoda" bez čehokoliv dalšího. Kdyby tam bylo "přes Zátiší" tak se přehlednost výrazně zhorší.
Když už něco opravovat, tak rozdělit na 2 řádky
Hl. nádr. ČD
U Ježíška

a na konec jeden velice sympatický ohleduplný řidič
Jako by tě to překvapovalo... Včera jeden dement zaparkoval v zálivu U Práce (směr Tylova) před označníkem tak, že se muselo ze zastávky vyjíždět až do pruhu pro odbočení vlevo, a stál tam možná půl hodiny. A ač to zní neuvěřitelně, zasáhla MP...
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 10:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Wlasta: dám ti hádanku:
řidič trolejbusu je povinnen zajet v zastávce co nejblíž k obrubníku,čumákem k označníku,aby substrát měl co největší pohodlí ,jak to udělat?


Zajisté se může vyjádřit i pan M_K, pokud to ví
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2317
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 10:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...od čeho máš vůz těžkej 10 tun s 200kW motorem?? Ty si neumíš poradit? Pane Bože.....

Klasika:


Podobné obrázky s věcným komentářem mi klidně posílejte na email, já je zase pro změnu přepošlu někomu jinému....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13209
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 11:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič trolejbusu je povinnen zajet v zastávce co nejblíž k obrubníku,čumákem k označníku,aby substrát měl co největší pohodlí ,jak to udělat?

Oficiální místa říkají, že máš zavolat dispečink, oni to nahlásí na policii a policie přijede a vyřeší to. Jestli to tak doopravdy funguje, to nám tady můžeš říct sám.

(P.S.: Už jsi někdy vypustil kolo někomu, kdo parkoval na zastávce? Já jo...)
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 11:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera jsem přesně naproti místům, která vyfotil Libor, viděl několik aut zaparkovaných v jízdním pruhu. Ani blinkry neměli puštěné. Alespoň že už 4 auta neblokují záliv v Papírenské ulici. Na začátku prázdnin si jeden ocas z vozu šel vyzvednout motorovou pilu, přičemž asi o 50 metrů níže bylo hned několik volných parkovacích míst.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 11:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, Martine,Martine

ano pravdu máš, pravdu díš, ale představ si, vůbec to nefunguje. Když nejsem línej několikrát za rok, tak vytočím 156 ( vysílačku 355 neberou ) a řeknu jim kdo,co, kde, jak tak mi řeknou, že berou na vědomí a skutek utek. realita je taková, že se na všechno sere, serou na to všichni, krom bdělého oka dispečerského, který např. minulý týden měřil rychlost na rokycanské, kde je 30 km/h, dispečer měřil, trolejbusák se plazil poctivech 30, připadal si jako neskutečně dlouhá pánská genitálie a brečel, když ho všichni předjeli včetně dvou cajtskech oktávek a následovali finanční odměny - to mu se neříká buzerace a pakárna

škoda,že dyyyspečeřy nemůžou měřit všude a všechny, to by jste viděli aktivitu
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 11:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když máš hlad a máš chuť na kuře či kebab:



a tuto mě sere, víte??? než vaše nějaké špinavé označníky nebo mušky v jízdních řádech, poáč taková je každodenní realita, ale v kanceláři to nepoznáš
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13210
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 11:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, to víš... Já na rozdíl od tebe v Plzni s trolejbusem nejezdím, já tohle znám jen z pozice náhodného kolemjdoucího, takže já musím věřit tomu, co mi řeknou tvoji nadřízení. A když oni řeknou, že je to v pořádku, no tak je to přece v pořádku
Optimista se učí anglicky, pesimista se učí rusky, realista se učí střílet.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 17:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: jak to udělat?
To je jednoduchý, kolmo. Uvedeným požadavkům to vyhovuje.

M_k: OK, zítra si beru na Tesco foťák. Udělej si místo ve schránce ;o)

Martin_j: Už jsi někdy vypustil kolo někomu, kdo parkoval na zastávce?
Chyba, kolego, je třeba vypustit DVĚ kola. Protože auto má JEDNU rezervu
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 18:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Už jsi někdy vypustil kolo někomu, kdo parkoval na zastávce?
Chyba, kolego, je třeba vypustit DVĚ kola. Protože auto má JEDNU rezervu


Já nejprve ohýbám zrcádka, pak vypustím jednu a pak dvě A pak už tam nikdo neparkuje :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD
Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího
ICQ: 260 116 510
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 18:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Copa dneska v Černicích, první školní den, troufla si veve do trolejbusu?
Vzhledem k rozmístění bydliště, školky a pracoviště je mi trolejbus (naštěstí) kulový platnej. Když není náledí, jezdím na kole. Ono vůbec umístění našeho pracoviště je takové, že půlka lidí jezdí autem (ovšem parkovacích míst je tak pro čtvrtinu), čtvrtina jezdí na kole (teď je to obzvlášť luxus díky rekonstrukci, kdy máme nastěhované 3 kancly v jednom, tak jsme na tom s parkováním podobně jako autíčkáři) a zbytek se dopravuje všelijak (vlak, autobus, tramvaj + pěškobus ...). Jinak nám tam udělali krásné nové autobusové zastávky, dokonce i s přístřeškama. Jenže samozřejmě přístřešky bez boků. Bohužel ten dálniční přivaděč je jak tunel, stačí lehký větřík a prší (sněží) vodorovně, takže jsou ty přístřešky úplně k h....
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 21:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


tak parkují profíci
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 22:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J:Oficiální místa říkají, že máš zavolat dispečink, oni to nahlásí na policii a policie přijede a vyřeší to.

Volal jsem policii na 3 auta parkující v dočasné stanici 1A Papírenská. Výsledek? Policie dorazila a místo toho aby řešila přestupek parkování mezi označníkem a dopravní značkou "zastávka autobusu", začala zjišťovat zda je na místě zastávka povolena. A výsledek? Než se příslušníci dočkali odpovědi, všechna auta v klidu a bez povšimnutí odjela.

Kdyby bylo povoleno takto parkující auta pořádné orvat, brzy by se jejich řidiči parkovat na zastávkách odnaučili.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 23:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Mk2:
Do kamene tesat.
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 23:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_K:
až se udělá horší počasí, tak ti připravím slohovou foto práci, mám takovejch fotek,že tě z toho bude brnět hlava, koukám, že je válečnej tomahawk zakopán.
p.s. I muži mají své dny.
Tak víš kam jeď? jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. další.......
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8147
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 23:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidiči mhd by měli fasovat pořádnou mačetu na prořezávání gum a bejsbolku na pěkný boule v předních voknech! jinak se to ty píčusové nevodnaučí

pak člověk přijede se starou chromou babkou k městský nemocnici v kotíkovský na kontrolu a na RTG hojící se haxny, aby tam dostal pozdrav od soudruhů Mirků Dušínů z městský buzerpolicie



parkoval jsem na místě A, pravým bokem v křoví, cca 45 minut. ano, mohl jsem stát i na nelegálním, ale tolerovaným (většinou plným) place B anebo na krásným relativně nedávno zbudovaným oficiálním parkovišti pro návštěvníky nemocnice a sousedního důchoďáku C. ale tahejte tamvocaď 70letou babku, která má problém vylézt z auta...

(na neustále obsazený pidimísta v areálu nemocnice se s dodávkou netlačím, tam mají problémy i kratší osobáci s menším rozvorem... a já nechci řešit jakoukoliv případnou škodu na autech.)

pro pořádek se sluší dodat, že na pozdravu od MP stálo "parkování na zákazu zastavení". protože poblíž placu B se najednou na konci léta objevila značka Zákaz zastavení

občas některý věci prostě nechápu. řeší se naprosto nepodstatný nesmyslný kraviny, ale na důležitý věci se nepokrytě dlouhodobě a systematicky kašle
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
kolemjdoucíX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.22.241
Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 23:33:52    Odkaz na tento příspěvek  

Práce MP je ve všech větších městech stejná... ach jo
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8148
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 03. září 2010 - 23:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a proto větší města chtějí sloučit svý měšťáky se státní PČR, která aspoň občas řeší různý krádeže, nehody a závažnější kauzy. protože zástupci měst si myslí, že když přelakujou Městský Policie na Metropolitní, získají větší prestiž a dávno do země zadupanou autoritu.

velký kulový, bude to přesně naopak, sbory buzerantů z MP budou mít akorát víc hlav
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 01:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vítězem soutěže o nejblbší poznámku v jízdním řádu se stává ... d
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3957
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 02:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to barevný saxo znám, s tím jezdí pěknej magor. cajti by takovýmhle měli rovnou sekat ruce.

Pavlíku já ti s tim "magorem" domluvim schůzku a můžeš mu to říct do vočí...ale zuby z podlahy si pak sebíráš sám.
Znam ho David je velice šikovnej automechanik a pohodovej kluk.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3308
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 07:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že je šikovnej automechanik a pohodovej kluk ještě nevylučuje to, že je to debilní řidič
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD
Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího
ICQ: 260 116 510
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 5-2004

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 09:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Pěkný akorát nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči
Trolejbusový_maniak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 04. září 2010 - 09:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se zeptat, za jak dlouho v Plzni bodou ty "Chytré zastávky"?? Nějak se o tom přestalo mluvit