K-report
 

Archiv do 15. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Automobily, lodě a letadla » Registrační značky - diskuse » Archiv do 15. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:09:54    Odkaz na tento příspěvek  

že_by: nechci se hádat, ale politiku jsi do toho začal tahat ty. Já se jen zeptal, jak je to s "umazáním modrým blátem" jedné určité části RZ a zákonem. Své pohnutky tu vysvětlovat nechci, chápu, že se nekoukáš na EU jako na totalitu typu SSSR, ale bohužel některé rysy, včetně kominterny, jsou shodné. Ale dost toho. Sem to skutečně nepatří.
A dodatek: copak já chci dělat nějaký úspěch s hvězdičkama? Jen jsem se ptal znalých na výklad zákona. Jestli mě někdo bude za můj čin obdivovat nebo zatracovat, to je mi fakt jedno, já chci mít jen v duši klid a pokud možno bez hvězdiček... (a na začátku 1SA )

Pavel2: já nebo ty jako fyzické osoby nezmůžeme vůbec nic. Musíš si najít politika a přes něj to tlačit. Jinak to nejde.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavel 2:
Nechej to na setkání Sdružení přátel značek. Určitě po prázdninách zase nějaký sraz bude, tedy pokud jsi členem SPZ. Čas na podání vlastního vávrhu určitě přijde. Jen předpokládám, že v návrhu se budeme bavit konstruktivně - a nikoliv destruktivně.
(Pochopitelně, právní výklad "zamazávní hvězdiček modrým blátem" na toto fórum nechystám...)
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rike:
nechci se hádat
To už jsi druhý, kdo se s ním nechce hádat..
Jak říkám, zlaté SPZ. Třeba bych měl na značce už JEE..
Mikroregion Zlatohorsko
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rike 13. července 2009 - 15:09:54

Jsem docela tolerantní člověk, nicméně vybírám si, od koho si tykat nechám a od koho ne. Prosím, respektujte to. Vzhledem k tomu, že nepředpokládám, že spolu dále povedeme debatu, neb sledujeme rozličné cíle, tak je to už stejně jedno.
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:24:53    Odkaz na tento příspěvek  

Freelander: neříkej, to je nějaká známá zdejší postavička?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3068
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rike: Co takhle vymyslet vlastní systém RZ a zkusit ho protlačit až nahoru?

Upřímně řečeno nad tím už určitě přemýšlel každý, kdo tuto diskuzi navštěvuje. Některé nápady jsou dobré, jiné horší a některé zcela nepoužitelné. Teď podrobněji k vašim návrhům:

města nad 100 tisíc obyvatel - jedno písmeno, města nad 20 tisíc 2 písmena, ostatní obce spadající do škatulky "rozšířené působnosti" - 3 písmena.

Jedno písmeno si "zaslouží" jen ta největší města. Tedy Praha, Brno a Ostrava a já bych se možná (nejen z patriotismu) přimlouval i za Plzeň. Kdysi byla právě tato čtveřice jedinými statutárními městy v republice a i když velikostní odskok od měst kolem 100 tis. obyvatel není tak velký, jako odskok Plzně od Ostravy, tak přeci jen se dá Plzeň považovat za velkoměsto. Určování počtu znaků ve zkratce podle počtu obyvatel obce s rozšířenou působností je zkreslující - když už takové měřítko použít, tak počet obyvatel v celém správním obvodě, spíše ale při rozhodování o přidělení zkratky přihlížet k místním poměrům.

2. znaková pozice: rok vydání RZ - 2 cifry.

Tak to určitě ne. Identifikátor roku vydání značky (ev. výroby vozidla, první registrace atd.) je možný vyjevovat v kódu registrační značky pouze v těch zemích, kde výroba tabulek následuje po přidělení konkrétní kombinace. U nás, kdy se RZ vyrábějí ve velkých sériích a na úřadě přidělují celé tabulky je to nemyslitelné. Představa, že každý rok budou skartovávány tisíce tabulek s prošlými nedovydanými kombinace právě končícího roku (umocněno "uměním" českých úředníků objednávat správné počty značek), musí každého daňového poplatníka upřímně zabolet.

U měst nad 100 tisíc obyvatel 5 znaků, čísla a písmena v nějaké logické kombinaci, nechám na uvážení. Města nad 20 tisíc pak 4 znaky, ty s rozšířenou působností 3 znaky. Přitom tolerovat i prázdné znakové pozice, tedy jak "AA000", tak prostě " 1 ".

Identifikátor roku zbytečně zabírá dvě pozice, proto jste musel přikročit k použití osmiznakových značek. Navíc sestava písmeno(a) - dvojčíslí - písmena - čísla je na zapamatování poměrně náročná, to už je lepší to, co máme teď. U současných značek je alespoň jistota, že za mezerou je čtyřčíslí a ne smíchanina z písmen a číslic.

Nebudu ale na svém miláčkovi vozit znak organizace, kterou vnímám jako destruktivní pro celou Evropu... je to jak mít povinně na autě srp a kladivo...

Mohl bych vám zde popsat, proč dvanáct evropských hvězdiček NENÍ totéž co srp a kladivo, ale to není předmětem této diskuze. Snade jen to, že srp a kladivo jsou zákonem definované zakázané symboly hnutí propagující potlačování práv a svobod jednotlivce nebo skupiny obyvatelstva.

je veliký malér zamalovat ty evrohvězdičky na RZ modrým fixem? Řeši to nějak policie, nebo mi to projde?

Jedna otázka je legislativa a druhá je ochota státních orgánů se něčím takovým zabývat. Každopádně ale existuje jeden velmi dobrý důvod, proč to nedělat - je to hloupé.

že_by: všechny ostatní ORP mohou mít dvoupísmenný kód, a to s logicky přidělenými písmeny (tedy žádné PX, jak mívala Povážská Xystrica).

Myslím, že ne. Přidělit dvupísmenné kódy jsem se pokoušel a u písmen B, K a P se musíme chtě nechtě vydat jednou ze dvou cest (případně oběma) - přidělit kódy jako bylo PX anebo použít zkratku, která se v minulosti (byť okrajově) užila v jiné části republiky (např. PC, PY, KR ale taky PZ nebo PJ). Třípísmenné kódy by se k některým ORP hodily více. Např. taková ORP Nepomuk by si s kombinacemi NEP 001A až NEP 999Z vystačila dost dlouho a pak by mohla klidně pokračovat NEP 01AA až NEP 99ZZ...
Pět let komentářů, glos a postřehů - Pět let s vámi na K-Reportu - 2004 - 2009

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě České Vysoké učení technické v Praze
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:29:04    Odkaz na tento příspěvek  

že_by: tak to pardon, pane, já měl za to, že na fórech se vykání moc nenosí. Píšu si Vás na seznam, abych příště nezapomněl. A gratuluji, máte pole-position.
Jinak cíle, které sleduji, je přehledný systém RZ a zisk 1SA na nové auto. Sice Vás to asi nezajímá, ale pro pořádek, aby bylo jasno.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Free:
SPZ už jsou od r. 2001 u ledu, ale třeba přijde prostor na modernizaci RZ. I podle jednotlivých ORP - noóó, a třeba i s US formátem s méně znaky a se standardními fonty. To by Ti na Tvého Hyundaje vyšlo něco jako JE:H-1
Viz již dříve zde publikované německé jednořádky s délkou US formátu.
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:35:47    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: děkuji za rozbor.
Určování počtu znaků ve zkratce podle počtu obyvatel obce s rozšířenou působností je zkreslující - když už takové měřítko použít, tak počet obyvatel v celém správním obvodě, spíše ale při rozhodování o přidělení zkratky přihlížet k místním poměrům.
Ano, logická věc, myslel jsem to tak, ale špatně napsal.

U současných značek je alespoň jistota, že za mezerou je čtyřčíslí a ne smíchanina z písmen a číslic.
A není logickým vyústěním současného systému posun toho "A" do té druhé, současně čtyřčíselné části? Alespoň tak jsem to kdysi slyšel. Opravte mne, pokud se mýlím.

Mohl bych vám zde popsat, proč dvanáct evropských hvězdiček NENÍ totéž co srp a kladivo, ale to není předmětem této diskuze. Snade jen to, že srp a kladivo jsou zákonem definované zakázané symboly hnutí propagující potlačování práv a svobod jednotlivce nebo skupiny obyvatelstva.
Porovnávejme, když už, tak vztah k srpu a kladivu PŘED rokem 89 a vztah k hvězdičkám PO vstupu do EU. Hloupé? Možná, však je to jen taková blbost, forma pasivního odporu...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 15:49:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin L:
Dvoupísmenné kódy se mi ke všem příslušným ORP podařilo dostat. Nejtěžší to bylo u ORP začínajících písmenem K. Ale povedlo se. Držel jsem se pravidla, že ORP si drží své kódy z let 1960 - 2001 a ty menší kódy z let 1945 - 1953. Občas muselo dojít na kompromisy. To "Káčko" jsem pro všechny ORP porovnal za cenu, že pro Kroměříž vybylo KZ (KŽ v letech 1945 - 53) a KM jsem přidělil jinam. Tyto "přesuny kódů" jsem ale minimalizoval. Dalším příkladem je BM pro Bohumín, protože Brno by bylo pouze B.

Asi před 2 lety jsme zde o tom vedli dost intenzivní debatu a kolega 3260 mi tehdy udělal drobnou analýzu v Brně. Z ní vyplynulo, že cca 75% aut v Brně mělo už krajský kód B, a z těch zbývajících 25% to bylo 3:1 pro BZ vs. BM. Můžeme být značkoví fandové, ale ty pěkné a původní okresní kódy nám vážně mizí před očima. Za pár let už hodně lidí nebude tušit, co byl okresní kód TC nebo BZ. Bohužel, špatně si v tomto státě můžeme hrát na tradice, když se nám systém značek měnil v letech 1933, 1939, 1945, 1948 (částečně), 1953, 1960 a 2001. proto jsem se snažil navázat tam, kde to šlo, tedy u kódů okresů z let 1945, 1948 a 1960. A připadalo mi jako celkem systematické udržet to kódování značek jako celkem jednoduché s minimem neočekávaností - vedoucích ke zhoršení zapamatovatelnosti.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 16:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rike: A není logickým vyústěním současného systému posun toho "A" do té druhé, současně čtyřčíselné části? Alespoň tak jsem to kdysi slyšel.

Ano, původně se plánovalo, že krajské písmeno bude cestovat po značce z levého kraje až na pravý. Postupem času se náhled na tuto myšlenku změnil a důkazem jsou pražské RZ v podobě, v jaké se vydávají po 17.2.2009. Kdyby se zavedlo posouvání písmene, tak se teď v Praze místo 1AF vydává 06A.

Možná, však je to jen taková blbost, forma pasivního odporu...

Dobře, přenechme stranou proč EU není RVHP a sovětský blok a proč hvězdičky nejsou srp a kladivo. Jde mi o jinou věc - pokud chcete deklarovat nějaký svůj odpor proti Evropské unii, tak si třeba vedle poznávací značky nalepte nějakou samolepku, která to vyjádří - to je jako symbol pasivního odporu postačující. Ale pozměňovat tabulku registrační značky není dobrý nápad, je to stejné jako kdybyste si čmáral do pasu nebo po občance.
Pět let komentářů, glos a postřehů - Pět let s vámi na K-Reportu - 2004 - 2009

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě České Vysoké učení technické v Praze
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 16:08:37    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: dlouhou dobu jsem měl přes půl zadního skla plakát s popisovanou tématikou, ale spíš jde o to, proč jedním přebíjet druhé, když se ukázalo, že to nelze považovat za trestné ani přestupek.
Nevím, jestli je RZ srovnatelná právně s občankou, když už, tak spíš třeba malý techničák, ale narozdíl od občanky musím RZ ukazovat světu ze dvou stran i s nechtěnou reklamou...
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 16:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimo aktuální téma: pokud si někdo vede analýzu pomahačských a zednářsko-kuchařských vozidel, mám tu nějaké skrovné zápisky z uplynulého týdne (vše jsou typy 101):

1H4 2610 - PČR, VW T5 v DC

1L0 6077 - PČR, old Oct. v DC
1L2 4858 - PČR, Oct. Com. ve Svitavě u CL
1L2 4872 - PČR, VW T5
2L4 0751 - PČR, new Oct. u Cvikova
2L4 7103 - PČR, new Oct.
2L4 7205 - PČR, new Oct. v DC
3L4 8331 - MP Hrádek n.N., Fab. Com.

3P0 1526 - PČR, new Oct. v DC

1U1 1161 - PČR, Fab.Com.
2U5 3588 - PČR, Fab.Com. v New Boru
3U2 2185 - MP DC, Fab. Com.
3U6 0538 - PČR, Fab. Com. v Čes. Kamenici
4U2 9370 - MP DC, Oct. Com.
5U3 0385 - PČR, new Oct. v DC
Rulův celorepublikový SPZ přehled
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 19:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


za vlády jedný strany sice na každý spz nebyla rudá hvězda ani srp a kladivo, ale myslíš že na RTO, T1 a T2, parních lokomotivách byly dobrovolně


Co to plkáš. Ty stroje patřili státu a ne řidičům. A stát jako majitel měl právo rozhodovat co na svých stojích bude vyvěšovat....
Ale moje auto neni státní majetek tak prostě nechci vozit znaky unie a fertig.


já bych ti fakt přál prožít aspoň pár měsíců v tom zřízení aspoň v půlce 80s, když už ne ve 50s, krátce po válce. ono by tě to nadšení z tehdejších reálií rychle přešlo



Jaký kua nadšení z tehdejších reálií? To mi tu ty vole chceš jako tvrdit že sme v roce 89 ihned vstoupili do unie?

Ty máš zas argumenty .. podle tebe je každej kdo nesouhlasí s unií hned kovanej komunista nebo co kua?


To je asi jako o všech šotoušíích tvrdit že jsou přiteplený úchylové.

Já nechápu jak dokážeš z neviný SPZ diskuze ihned vydolovat politickou šarvátku.

Prostě formát RZ jakej je tu nastolenej se mi nelíbí. Místo zmrdiproužku si umim představit náš státní znak nebo krajskej erb ale nechápu proč musíme i poznávačkama lýzt unii do zadku.
Samotný kodování stojí za vyližkapsu a ty "ozdůbky" tomu dávaj punc "výjimečnosti".
Mamuti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 7-2008

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 21:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin_100:
Čtení tvých názorů mně utvrzuje v tom,že zrovna ty jsi "komanč" jako .

Jednou jsme součástí EU a vstoupili jsme tam na základě demokratického referenda(tuším,že pro bylo 70% přítomných) a státy tohoto členství proužek na RZ mají,tak je,dle mého, vše v naprostém pořádku.

Kdežto do společenství,které ty tak vehementně opěvuješ tady bylo nastoleno poněkud nedobrovolně!!!!!
www.pilsnerurquell.websnadno.cz
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6167
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 21:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
ale ale, co ten konfrontační tón? přeběhla ti snad dnes přes cestu černá kočka? mě o víkendu dvě a taky nikoho nenasírám.

když nechceš poslouchat moje ověřitelný fakta, polib mi laskavě šos.

můj názor na EU nemá s tvým (poupraveným) europroužkem nic společnýho, račte si to prosím pane uvědomit.

a jelikož pán jménem úředník ti jakožto zástupce státu přidělil tabulku RZ, mimojiné ti i zákonem stanovil, že ty jako kmán nemáš právo do její podoby jakkoli zasahovat. za rudochů by ti sevřená za ty problémy s takovouhle prkotinou nestála. taky to tenkrát 98% národa respektovalo, bohužel narozdíl ode dneška.

btw v první větě svýho příspěvku #2826 tvrdíš, že sem přispívat nechceš. někdy by bylo lepší kdyby ses toho držel
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 21:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P2 Já neopěvuju dobu před 1989!!! ale dobu po převratu až do doby než jsme vstoupili do svazu evropských republik.
Alespoň těch pár let sme byli plnohodnotnej nezávislej stát.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5482
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snade jen to, že srp a kladivo jsou zákonem definované zakázané symboly hnutí propagující potlačování práv a svobod jednotlivce nebo skupiny obyvatelstva.

Nechci se vměšovat do "plodné" debaty, ale žádný zákon takové symboly nezakazuje.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět něco mimo téma..
Pavel2:
btw v první větě svýho příspěvku #2826
Zajímalo by mě, jak jsi sem dostal odkaz na konkrétní příspěvek. Díky za radu
Mikroregion Zlatohorsko
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:17:57    Odkaz na tento příspěvek  

Sice bych to nenapsal tak tvrdě jako Martin 100, ale vesměs má pravdu.
Já osobně prostě nechci mít se svazem eurosocialistických republik, posíleným lisabonským paskvilem, nic společného a to ani na vlastním autě. Jsem ochoten tolerovat jeho existenci a naše členství v mezích demokratických prostředků (tedy v diskusích a článcích jinde na internetu budu vždy rázně proti), ale abych si věšel modrej hadr na barák nebo měl reklamu na EU na RZ, to už je moc.

Ale udivuje mne, kam diskuse zabíhá, zajímala mě spíš právní stránka věci, ne vaše ctěné názory na E(S)U.
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:19:21    Odkaz na tento příspěvek  

Quex: samozřejmě máš pravdu, to platí jen o haknkrojcu, majitelé vytetovaného srpu a kladiva na těle radostně chrochtají v parlamentu.
Rike
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.177.72.149
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:21:03    Odkaz na tento příspěvek  

Freelancer: Sice se neptáš mě, ale je to 4.ikona u každého příspěvku pravo nahoře. Obrázek zeměkoule a řetězu.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6168
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:43:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

frl:
rike ti odpověděl za mě :-)
klikneš na tu ikonu, zkopíruješ si z vyskočivšího okna url a pak v new_přéspěffku uděláš normálka odkaz, je to easy

m_100:
no dobrá. ale tu politiku bych nechal na jiný vlákno, tady nemá co dělat.
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 13. července 2009 - 22:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oliver: Díky za Octávku PČR :-)

Po delší době bychom si mohli dát seznam nových Octavií PČR (za značkou je vždy místo spatření):
5U4 4913 - Most
5U4 4795 - Teplice
5U4 4170 - Teplice
5U4 3801 - Varnsdorf
5U4 3790 - Varnsdorf
5U3 1409 - Most
5U3 1408 - Louny
5U3 1402 - Most
5U3 1359 - Roudnice n.L.
5U3 1357 - Passat !
5U3 1353 - u Lovosic
5U3 1352 - Louny
5U3 1348 - Louny
5U3 0592 - Louny
5U3 0584 - Louny
5U3 0385 - Děčín
5U2 9704 - Louny
5U2 9647 - Louny
4U2 6135 - Louny
4U2 6134 - Postoloprty
4U2 6131 - Louny
4U2 5948 - Most
4U2 5920 - Most
4U2 5914 - Louny
4U2 5863 - Libochovice

A nové Transportery:
4U2 5847 - Most
4U2 5846 - Louny
4U2 5841 - Roudnice n.L.
4U2 5839 - Chomutov
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 12:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď před 5 minutami se mi opět rozrostla sbírka o dalších 10 kousků V místním JZD, teda dnes už OZD (obchodní zemědělské družstvo), jsem to usmlouval na 5 stovek a půl litra slivovice.. Hodně mi to naruší už tak bídný rozpočet na tenhle měsíc, ale kašlu na to

České jsou buď nalezené na poli, nebo je družstvo prej za ty roky někde sehnalo...
Ty zahraniční, měl jeden kluk z toho družstva, získal je prej na vrakáči v Nizozemsku..
2L3 1634 vyrobena 15/01/05, technická až do 08.09...
PE 1-61-88 technická do 04.04
379 36-77 technická do 05.01
Tu OVN 42-57 už mám jednu (přední) doma..

Nemám čas to dávat do zahraniční komory, tak to dám sem

Musím letět do práce, pošta nepočká....
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2486
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 14:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím odborníky o identifikaci typu a díky předem !
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 14:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat: Volkswagen Bora, resp. Jetta, kdyby to náhodou byla americká verze. Ale na 99% Bora. A to druhé BMW E36 Hatchback.
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2488
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 14:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: GOGA (1127)

Seš démon ! To první je ORP Prostějov, druhé ORP Přerov.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2837
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 16:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5_0409_ teda ta vojenská a traktorová ... no prostě závist
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2490
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 22:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase jeden majitel, který chce ušetřit za výměnu nové RZ a být zadarmo "americký". Zadní tabulka je oficiální typ 101, bez europruhu.
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1131
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. července 2009 - 23:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem si jist, zda už jsem to sem někdy nedával, ale:

BZL 10-01, tabulky vyrobeny 11. 6. 1998
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 15. července 2009 - 06:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat: Jestli spíše tu přední stojedničku nemá doma nebo někde pod sedadlem.. A ve předu vozí ten US jen tak z frajeřiny
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 07:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: 2Z5 0409 (483)
Jestli spíše tu přední stojedničku nemá doma nebo někde pod sedadlem.. A ve předu vozí ten US jen tak z frajeřiny
To by byla pochybná frajeřina, ale lidé jsou různí ... Toto auto jsem ale viděl jistou dobu jezdit jen se zadní RZ (vpředu byl jen prázdný rámeček). V každém případě je podobných nešvarů vidět čím dál víc a vůbec z toho nemám radost.
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 15. července 2009 - 10:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat: "To by byla pochybná frajeřina, ale lidé jsou různí"
Přesně jak říkáš lidé jsou různí, ale tohodle bych podezříval právě stoho že jednu tabulku má záměrně doma!
"V každém případě je podobných nešvarů vidět čím dál víc a vůbec z toho nemám radost.
Přesně tak, mě tyhle kopie pijou krev! Tak nějak se na ně zaměřuju a když je možnost, tak fotím. Pár fotek jsem tu už dával...

Někdy v zimě tu v okolí Kroměříže jezdil šedej starší bavorák myslím že 3Z2 6572 nebo tak nějak.. Bez přední značky! Jezdil pravidelně jako A jezdil bez té značky opravdu dlouho..
Teď když ho potkávám, tak značku už ve předu má a právě tu zmíněnou 3Z2... Jakej byl důvod proč jí tam neměl a posléze jí tam znovu přidělal? Že by frajeřina


Freelander: "Jak říkám, zlaté SPZ. Třeba bych měl na značce už JEE
My jsme mohli mít už KMK nebo KMM.. Ale já mam radši ty nové krajské

Martin100: "teda ta vojenská a traktorová ... no prostě závist"
Děkuji
Ta traktorová je bezva, ona je úplně taková malinká, jako bych držel v ruce miminkovou značku A ta vojenská je můj první dvouřádek, takže je taky bezva
Zrovna sem se teď nudil, tak jsem je všechny pěkně umyl, některé značky krásně prokoukli
Včera mě strašně mrzelo že sem dal za ně tolik peněz! Ale dnes už mě to nemrzí, mám z nich radost a taky co bych pro ty mé milované značky neobětoval
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3479
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 10:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mira (488):

To pětisto, co jsi za ně dal tě vůbec nemusí mrzet. Na online dražbě by si za ně vysolil 2x tolik + by si ještě zaúčtovali poštovné a balné.

A když mě tak napadá, taky bych už mohl zajet na vrakoviště u FM, tam jsem si loni za stovku mohl odšroubovat/odnýtovat co jsem chtěl ("bohužel" jen značky z B/F/GB).
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 14.7.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 8.7.2009
Martin_veselý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 15. července 2009 - 10:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 10:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat & 2z5_0409:
A co když se mu US formát líbí, chtěl by jej na svém autě, ale jeho SEAT není dost americký na to, aby ji dostal? Navíc je sběratel, tak si značku "ztratil" k sobě na zeď a US si nechal u kámoše vytisknout. Některá čísla vypadají důvěryhodně, ale to eMko mu jaksi ujelo

2z5_0409:
Opravdu hezká kolekce, najvíc bych měl radost z té GV - traktor z neex.okresu . Já jsem včera umýval ty nejnovější, ale zjsitil jsem (a samotného mě to šokovalo) že nemám žádnou O86

Včera mě strašně mrzelo že sem dal za ně tolik peněz! Ale dnes už mě to nemrzí, mám z nich radost a taky co bych pro ty mé milované značky neobětoval
Jó, takový pocit taky znám.. Ale zas si to vem tak, že jiní svou výplatu utratí např. za nové motýly do sbírky, známky či mince..nebo celou prochlastají
Až bude nějaký sraz, mohli by jsme udělat nějakou malou výstavu
Mikroregion Zlatohorsko
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 10:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul:
Vem mě sebou... Já nemám žádné vrakoviště...
Mikroregion Zlatohorsko
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3481
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 10:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Frl (1421):

Však přijeď do OS a uděláme exkurzi.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 14.7.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 8.7.2009
Slepejš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 15. července 2009 - 11:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme u těch pětistovek. Je to reálná cena za přední blatníkovou motorkovou ze systému 1953? Navíc trochu potlučenou? Měl bych tu jednu v terénu asi i s techničákem, ale vím, že majitel ji jen tak bez halíře nevydá.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3483
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 11:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slepejš (233):

No, myslím, že kdysi někdo na Aukru prodával přední rezavou "půlměsícovou" tabulku z motocyklu a vydražila se za nějakých 150,- Kč, takže nic moc.

Záleží na zachovalosti a vzácnosti okresního kódu.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 14.7.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 8.7.2009
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 11:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul:

Tak jo Jdu nachystat pytel
Mikroregion Zlatohorsko
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3484
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 11:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Frl (1422):

Ale no tak zas na pytel to není, spíše na igelitku.

U nás v Ostravě je ještě jedno mega vrakoviště, tam jsme kdysi s kamarády lozili přes plot, než jsme zjistili, že tam celou dobu nenápadně pobíhá dobrman. Pak už jsme tam raději nechodili. Teď se z toho vrakáče stala nedobytná pevnost, protože tam policie skladuje zabavená auta, jednou jsem jel kolem a nestačil jsem se divit, co všechno tam mají, a to jsem viděl jen střípek. Snad jednou seberu odvahu a zajedu se tam zeptat, kurňa, kdybych se tam tak dostal se šroubovákem v ruce...
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 14.7.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 8.7.2009
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 11:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rul:
Pokud jsi dobře vzpomínám, tak z této vaší "loupežné" výpravy pochazí i JE 20-94
Poslal jsem ti mail
Mikroregion Zlatohorsko
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3485
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 11:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Frl (1423):

Jo, přesně tak. Ale i jiné kousky mám odtama (nejen české) a v krásném zachovalém stavu. Byly tam samé bouračky, takže předek byl vždy totálně i s SPZ zrušený, ale zadní tabulky byly jako z výrobní linky.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 14.7.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 8.7.2009
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 12:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím se s vámi o něco podělit.
Minulý týden jsem byl v H-kraji, tak jsem si řekl, že se poptám na odborech dopravy v KNO a DOB na nějaké informace. Na obou měli šéfové dovolenou, v KNO měl dovolenou i zástupce. Původně jsem chtěl zjistit jen aktuální a budoucí série. Ale když to nešlo "po dobrém", tak jsem z hecu nechal na podatelnách žádosti. Dneska mi přišla první odpoveď. Čekal jsem něco ve stylu nemáme čas se zabývat blbostma nebo zákon nám neumožňuje.., ale toto?:

Já jsem povinen prokazovat právní zájem? Pokud je tomu tak, rád se nechám poučit
Mikroregion Zlatohorsko
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 13:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

§4 odst. 3 zákona hovoří:
Do registru silničních vozidel je oprávněn nahlížet a požadovat od obecního úřadu obce s rozšířenou působností opis nebo výpis zapsaných údajů pouze ten, kdo prokáže právní zájem.
To je vše. Podle mě tě špatně pochopili a myslí si, že chceš větět kdo má tu kterou konkrétní značku.
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 13:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co všechno lze najít na dně vypuštěné Brněnské přehrady...


Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2493
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 14:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco pro odborníky - já poznám jenom, že je to Opel .
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 14:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat: Je to Opel GT, na jiných trzích také známý pod názvy Saturn Sky a Daewoo G2X (a potažmo i Pontiac Solstice) .
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 15:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: GOGA (1136)

Ty jsi živá automobilová encyklopedie ; díky !
-----
Zlínská invaze do Olomóca :
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 15:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat: Ale prd, na tohle by ti odpověděl každý. A nemáš zač!

Tak to je něco! A pak že duplicitě odzvonilo:

3Z57746 NÁKLADNÍ AUTOMOBILY OSTATNÍ

3Z57746 PŘÍPOJNÁ VOZIDLA OSTATNÍ

3Z57746 PŘÍPOJNÁ VOZIDLA OSTATNÍ

3Z57746 PŘÍPOJNÁ VOZIDLA OSTATNÍ

Chtěl bych vidět ty čtyři techničáky .
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3486
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 15:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat (2495):

Tyhle vláčky jsou stejně oříšky, které nahrušují veškeré vyhlášky. Podle mě by stotrojku měla mít jen "lokomotiva" a stočtverky přívěsy. Docela mě zaráží, že tuto soupravu tažného vozidla a dvou přívěsů zaregistrovali jako celek/nákladní vozidlo.
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2009
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 14.7.2009
Regiomap Zlínského kraje - update k 8.7.2009
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 15. července 2009 - 15:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad silníční vláčci:
Matně se mi vybavuje, že jsem někde v CZ viděl silníčního vláčka, u něhož jinou značku měla "kolomotíva" a jiné značky vagónci. Alespoň je vidět, že systém RZ je živý - a vždy alespoň jeden krok za realitou všedního dne.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 15:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: GOGA (1139)
Tomcat: Ale prd, na tohle by ti odpověděl každý. A nemáš zač!
Bylo to po čárkama jako další část příspěvku, nebylo to určeno tobě k identifikaci , spíš jenom na ukázku.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11612
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 15:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Část vláčků má typ 101/103, druhá typ 155, do toho jsou kombinace 10x s 102 a už jsem i viděl 101+155. Prase aby se v tom vyznalo.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1140
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 16:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat: Však to byla reakce na tu lichotku, že jsem automobilová encyklopedie, myslel jsem tím, že nejsem, že to určení bylo jednoduchý a není mě potřeba tak chválit .
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2498
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 16:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: GOGA (1140)
Však to byla reakce na tu lichotku, že jsem automobilová encyklopedie ...
Seš zbytečně skromné, to nebyla lichotka, ale uznání kvalit !
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 9-2006

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 17:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ilustrační z dnešního Jeseníku

_________________
Ad. "vláčky"
A pak že duplicitě odzvonilo
Myslím, že to nelze nazývat duplicitou, protože tabulky 3Z5 7746 jsou jen dvě, nikolv čtyři (alespoň doufám)
Vláčky bych hodnotil jako speciální vozidlo, tudíž typ 151/155 pro lokomotivu i každý z vagónků. I když, při přihlašování by peníze jen lítaly..800 Kč+800 Kč za každý vagón..
Ve Velkých Losinách jezdí takový černý, má 3M7 6666. Jednu tabulku 101 má vpředu, a druhou na zadním vagónku. Taky si vzpomínám, že ten, co jezdí na Macoše má (měl) vpředu žlutý jednořádek BKA. Mám to někde na pohlednici z Moravského krasu.
Mikroregion Zlatohorsko
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5451
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 15. července 2009 - 17:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co všechno lze najít na dně vypuštěné Brněnské přehrady...

To už patří do sekce archeologie...
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!