K-report
 

Archiv do 22. května 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě 120, 122, 124, 125 a 174 » Archiv do 22. května 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1157
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 09:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravíčko, Káeme, tak jsem podrobil analýze jednu Vaši věštbu:

Odesláno Středa, 08. dubna 2009 - 08:50:34

Tak za dva týdny má začít výluka Dejvic. V okolí ulice Gymnazijní není ani kopnuto, takže zastávka nebude. Zjevně se zvolí varianta ukončení ve Velekravíně. Tím se naserou lidi z Kladna a vzápětí i lidi z Červeného vrchu, neboť tam tramvaje začnou přijíždět přeplněné. Cca po týdnu někdo zavede NAD Vels-Dejvice, čímž nasere ty důvěřivé, protože uváznou v kolonách před Vítězným nám. zatímco ti v přecpaných tramkách aspoń projedou. Mezi Dejvicemi a Masnou bude pendlovat úplně prázdná 814. Po dalším týdnu se naserou pražský primátor a středočeský protektor a jako veliký fejvr oznámí zavedení přípojů v Hostivicích na Zličín a Smíchov. Bude pendlovat jedna přecpaná 810 a nasere se zbytek lidí, až zjistí, že "Smíchovem" je míněno opuštěné Severní nástupiště. Návrh, aby na lince AE byla zřízena zastávka Nádr. Veleslavín a povolena platnost jízdenek z trati 120 bude zamítnut jako nesystémový (nikdy se to tak nedělalo a stejně není kde zastávku zřídit). Že by dovezla lidi až na Masnu, jako vlaky, bude označeno za nepodstatné. Mezitím kladenští busoví dopravci zdvojnásobí ceny i výkony a konečná Dejvická se ucpe úplně.
No a pak výluka skončí. Berte to jako věštbu. Ty lidi na 120 vůbec netušej, do čeho jdou.


- Výluka nazačala 22.4., ale 18.5.
- Na Gymnazijní se kope o 106
- Ukončení na Veleslavíně jen o víkendech
- NAD Vels - Dejvice + 814 Dejvice - Masná - ticho po pěšině
- Přípoje z Hostivic na Smíchov jsou ve formě přímých spojů Kladno - Smíchov od samého začátku, zájem o ně je sporadický, byť se asi bude postupně zlepšovat, v nejlepším případě však bude frekvence odpovídat 810.
- požadavek na zastavování AE - nemohu sloužit, nevím, zda byl vůbec takový vznesen. Navíc pokud věstíte ucpanost před Vítězným nám., bude v té zácpě čučet i AE, že ...

Očekávám šrapnely dělostřelecké přípravy na píchání sloupů do Semmeringu a vysvětlení, že rozpor mezi věštbou a skutečností je vlastně dialektická jednota :-)

Stran výluky jsem zatím zaznamenal zpoždění, v pondělí kolem 10 minut, v úterý ráno asi 5 a včera večer i dneska ráno už jsem jel na čas. S ohledem na rozsah změn mi to nepřijde nijak tragické.

Cesta z Hradčanské na nádraží Dejvice je strašná a blbě značená. To tam nejde udělat nějaká provizorní dřevěná lávka (třeba jako přes staveniště metra na Smíchovském nádraží před mnoha lety)?
Johnnyc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 09:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2x742+20Fals+742+3Fals....

Alešt - Sokr upozornoval patrně na překlep, OKD stroje řady 742 nemá, včera to jelo ve složení 740 422+424 a vložena 404, kolem půl páté to projelo lapákem
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 09:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

už jste nekdo sledovali ty vlaky pře žvahov?
co na tom jezdí? 814? nebo něco
dík
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_2: Já tím dojíždím. Jezdí 714 + 021 + 021 + (021) Na tom nočním páru jede rychlíková souprava 854 + 054 + 954 do/z Vršovic
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 10-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johnnyc: No já se vůl, ještě k tomu natvrdlej,že mi to nedošlo Samozřejmě, že to byly 740...já si prostě řek "kocouři", když jsem to viděl. No a jak je člověk z východu zvyklej jen na 742, tak vzniknul tenhle nesmysl.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Podívejte se, z Hájů jede každé dvě minuty vlak přímo do centra. A ze Lhotky se tam nedostane nic. V čem jsou cestující ze Lhotky horší, než Ti z Hájů? Slyšel jste někdy něco o páteřních a napaječových linkách?
Ukončení 210 ve Vršovicích sice škandál je, ale vy si jako v rámci své rovnostářské logiky a výroby linkového guláše představujete, že třeba každé třetí Strančice skončí ve Vršovicích, aby mohl projet Pacifik na hlavní?
To s těmi Švejky není rozpor v názorech, to je jen Vaše naprostá neznalost problému. Švejci vznikly právě proto, aby tento proklad byl. Zrovna tak vznikly proto, aby byl proklad v relaci Písek - ČB. Třetí důvod byl, že lid kritizoval neexistenci přímého spojení z 200 do Prahy a náležitě hlasoval volantem. Tedy pootočíte-li Švejky o půl hodiny, pak z toho samozřejmě zbývají rychlíky Zdice - Protivín, které jedou odnikud nikam, pro cestující jsou neatraktivní. A myslím že MD by je ani neobjednalo. Čili celý problém by byl elegantně vyřešen. No a jelikož peníze třeba nebudou, tak Švejci samozřejmě můžou být první na řadě.
A když už máte takovou (až škodolibou) radost z nedostatku peněz pro veřejnou dopravu, tak Vám můžu garantovat, že v první řadě přestane existovat problém s nezajížděním tratí 210 či 173, natož 122 na hlavní nádraží. Obávám se, že nezajedou ani na Zbraslav či do Řeporyj, protože kde myslíte že se bude sekat v první řadě? Na 171, kde se vozí denně mnoho tisíc nebo na 210 či 173, kde se vozí denně pár stovek?

Tak a to mediální propírání mělo snad něco společného s železniční výlukou? To že cestující bloudili nebyl absolutně problém železnice. Ta tam nic nestaví, nerozkopala nic, nezavřela nic, naopak sama je omezena stavbou někoho jiného. To že zhotovitel neoznačil náhradní cesty za cesty, které ve vlastním zájmu uzavřel, to snad má být problém Českých drah? Člověče - Vy byste na ty dráhy snad dokázal svést i přívalový déšť!

Tomášk: Káem-ovy prognózy jsou koukám vskutku přesné.... Provizorní dřevěná lávka - těžko říct. To je záležitost toho, kdo stavební uzávěry povolil, čili tipoval bych Prahu 6. Železnice do toho má houby co kecat, ČD můžou být rády, že se podařilo dosáhnout že aspoň část výluky bude o prázdninách a hlavně že se někdo bude obtěžovat vybudovat tu provizorní zastávku. Protože původní plán stavby byl skutečně vše ukončit ve Veleslavíně a dál tramvají. A na Smíchov by se o mnoho víc vlaků neprocpalo (protože nějaké oživení výhyben, to samozřejmě též nebylo na pořadu dne).

Je třeba si ještě uvědomit, že stavba Městského okruhu je záležitost sledovaná z nejvyšších politických míst města. Navíc harmonogram stavby je stanoven tak, aby dopravní omezení z oblasti Hradčanské zmizela v září 2010. A nyní IQ test: Copak se koná o pár týdnů později? A těm kdo na test jsou schopni správně odpovědět je pak jasné, že jakékoli ohrožení daného temínu může mít pro zainteresované až likvidační následky. A proto ty kdo nejsou schopni správně odpovědět je asi zbytečné, aby zde diskutovali....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 49354
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ke Švejkům:
Při současným rozvrtání 200 ujíždějí přípoje ve Zdicích i Protivíně, takže zatímco rychlíky začínají živořit (takže už se na stojáka opět nejezdí a problém s kapacitou souprav je vyřešen, relace je na tom jako např. vzduchovoziče kolem České Lípy nebo na 160...), tak osobáky jsou prázdné prakticky úplně. Kdyby ty rychlíky byly na přípojích závislé taky, nedopadnou jinak.

Omloubám se za OT, běžně to tu nečtu, ale tohle mě praštilo do očí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Já netvrdím, že dráha má postavit lávku. Ale mohla si zkusit aspoň dupnout, že nechce, aby její zákazníci měli 1 km dlouhý přestup vyhlídkovou stezkou kolem staveniště. Třeba by se to povedlo jako ta Gymnazijní.
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dík za info, no ale zrovna fotogenicky to nevypadá...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5874
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- No my si prostě nerozumíme, já tvrdím, že ten interval nikdo nepožadoval (krom šotoušů) a že lidi, kteří jedou vlakem do Příbrami a dále jsou toho druhu, kterým přestup v Berouně/Zdicích nevadí. A že přímé spoje dostačovaly v rozsahu Otava + jeden víkedovej posilovej rychlík. Podivejte se, 6 párů souprav o síle 1,5 vozu opravdu problém jízdy IAD nevyřeší. To hlasování volantem je pěkná fráze, ale prostě nepravdivá.
Nezkreslujte prosím, psal jsem že z 220 na hlavák ubrat nejde, na rozdíl od 171 a hlavním problémem je přeplněnost hlaváku, ne? Takže uberete li něco ze 171, vejde se tam něco z 210 a 173. Nezkreslujte ani to omezování - R jsou financovány státem, příměstská doprava z velké části magošem - a ten peníze zatím vždy našel.
Jinak samozřejmě odpověď na vaši hádanku znám - volby, velké a za rok i komunální v Praze. Radost z omezování prostředků na cokoliv nemám, jen jsem přesvědčen, že právě v případě VHD (a ČD konkrétně, ale nakonec i DPP) by se daly využívat efektněji a efektivněji. Prostě souprava 749+1,5 vozu (a třebas plná, ale ona ani to neni) nemá v dnešní době co dělat.
Budoucnost patří bagrům!
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:54:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě souprava 749+1,5 vozu (a třebas plná, ale ona ani to neni) nemá v dnešní době co dělat. no to je bez diskuze. Ale proto si přeci platíme sposty manažetů a politiků aby nám našli cestující do soupravy 749+6vozů. a je to. jenže to by opánové nejen na GŘ museli pracovat.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5875
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: No tak jsem se zas tak moc nemýlil, co? Já jsem spokojen. Předpověděl jsem odklony na Smíchov, naštěstí tedy jsou to přímé soupravy. (ještě nedávno se obecně tvrdilo, že z Kladna na Smíchov je nesmysl - poznamenejte si mou další věštbu: Kaštani si to oblíbí a budou to vyžadovat i po výluce, samozřejmě, prodloužené na Hlavák). Ovšem ukončení na severnim nástupišti mi vyšlo. Ukončení ve Velsu připouštíte sám - o víkendu ještě horší vzhledem k intervalu tramvají. I ta NAD je horší, ona není žádná a doporučuje se normální MHD. Netušil jsem jen, že se stavbaři tak rozmáchnou, že znemožní provoz Dejvice-masna. Ta věštba byla psána v době kdy ani odpovědní netušili co a jak. Takže na laika a kaštana slušný, ne? A že ty lidi netušili, to se prokázalo v pondělí, ne?
Btw. pro -aa-: Tady bych se právě bál toho vašeho "hlasování volantem"
Budoucnost patří bagrům!
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 10:57:02    Odkaz na tento příspěvek  

ad zacházka Hradčanská)
Správně by se okolo ani chodit nemělo. Směrem z Hradčanské na Letnou se musí po cestě a je tam umístěna značka Zákaz chůze.
Ovšem v tomto případě se PNJ (problém někoho jiného) přesouvá až do podzemí, tj. do metra. Pokud totiž někdo na Hradčanské vystoupí (měl by až na Dejvické) a vyjede eskalátory na podchodů, tak tam jej sice očekává velká cedule, částečně zakrývající východ směrem k zastávce X-1, která informuje o "nemožnosti" přímé cesty, ale těžko chtít po lidech, aby zase sjeli dolů a popojeli na Dejvickou. A tak se zatím - než lidé zjistí situaci a naučí se lepší řešení - chodí kolem stavby.
Nicméně už v první den výluky vystupovalo odpoledne z metra na Hradčanské oproti normálu relativně velmi málo cestujících, takže určitý stupeň poučenosti tu byl.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1160
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: I ta půlka lidí, co jede ze 171 až na hlavní, dělá v absolutním čísle víc, než 100% lidí, kteří využijí 122, 173 a 210 dohromady.

Co třeba protáhnout Neratovické Os na 210? Z pohledu hl.n. by to bylo bez zátěže navíc, z pohledu 210 by jelo aspoň něco skrz celé město, v dieselech je to obojí, kapacita 854 + 053 by snad stačila i na 210 (nevím, moc tam nejezdím) ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5876
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:05:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě -aa- (semsi nevšiml podmínky u té vaší otázky) - takže mužu diskutovat, že jo? :-)))
Laďa2 - Já bych viděl problém spíš ve středních kádrech - přesně ti vyštudovaní plánovači grafikonů, kteří místo aby šéfům vysvětlili, že souprava 3x814 na Kladno je blbost, zatímco na 200 zahálejí čtyřnápravové motory, si pro své pohodlí řeknou - šéfové to tak chtěli a dycky se to tak dělalo.
J.Rosa: No ono se chodí přes druhý závory v Pelléově oficiálně, zastávka 131 tam byla posunuta - dráhy ovšem nemají posunout co, že jo. Neměly bejt žádný "dvě etapy" ale rovnou zastávka Gymnazijní, když už. To je taky zpackaný.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5877
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: Správně, tak jako je S29 by byla S38. A bude S17 a S49 (prodl. S41), i když to -aa- ještě neví ;-) Dal bych vám odkaz, kde to mám už dávno napsáno, ale nedám ho sem, protože tam mám i jiné blbosti, které teď nehodlám obhajovat :-)))
Jenže chápete, co S29 časem vyvolá? Potřebu přesunu S2 na Hlavák. A podobně S17. A osud masny bude naplněn.
Jinak k té půlce lidí - no právě proto, že z 122,173 a 210 nic na hlavák nejede. A krom toho, já jim ze 171 neberu hlavák, jen místo 15 min ho maj za 30
Budoucnost patří bagrům!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:14:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: Já myslím že dráha dupala v rámci možností až moc.

Káem: Akorát že lidi z rychlíků na 200 poté, co začaly být s přestupem mizely asi tak stejně rychle, jako z nich mizí teď díky kvalitnímu a rychlému postupu prací jedné nejmenované, leč protěžované firmy.
A prč bysme proboha ze 171 něco z hlaváku ubírali? Pokuste se pochopit uvedený příklad "Háje a Lhotka". Až Vám to docvakne, tak se nad tím ještě jednou pokuste zamyslet. A zkuste se taky podívat na frekvence. A že magoš peníze našel .... všechna čest, Vy teda opravdu máte hodně "kvalitní" informace :-)

K 5875: Tak snad od začátku bylo jasné, že trať bude přerušena na Prašňáku i na Hradčanské. Hlasování volantem na 120 bude mít zajímavý průběh. Myslím že hlasující si velmi důkladně prohlédnou některé části Prahy 6. Takže tady bych obavy opravdu neměl. Ostatně ani obavy o hlasování autobusovým volantem bych neměl. Zkrátka díky stavbě MO je Kladno celkem v pěkné pasti. Jediné rozumné řešení je přestat dojíždět, jinak je to vždycky spojeno s negativními jevy....

Jindřich Rosa: Na letácích k železniční výluce (vyvěšených včas - narozdíl od výlukového JŘ) bylo celkem jasně ukázáno, kudy vedou trasy z nádraží k metru. To že někdo nečte, to je věc jiná. V takových případech totiž zpravidla nepomůže ani hlášení. Jediná opravdu spolehlivá poučná kůra je první praktická zkušenost. Lidi zkrátka nečtou, neposlouchají a jediné co jsou ochotní se ptát. Co si myslíte o lidech, kteří se - u panťáku na Masaryčce pod tabulí se svítícím směrem jízdy Lysá nad Labem, na ešusu je na elektronické tabuli rozsvíceno Lysá nad Labem a rozhlas před chvilkou hlásil, že na té koleji je osobní vlak do Lysé nad Labem - ptají, jestli tenhle vlak jede do Lysé nad Labem? Jistě, nejsou všichni takoví, ale to jsou právě Ti nejproblémovější (a není jich zas tak málo).
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ti vyštudovaní plánovači grafikonů narozdíl od Vás vědí, že zajíždět na hlavové nádraží s klasickou soupravou je ptákovina daleko větší.

A nemějte obavy, -aa- ví asi daleko víc než Vy, jaké S-linky budou. Ono je otázka, jestli na tom supertajném odkazu je to, co odpovídá realitě. Nápad s každým druhým vlakem z Řevnic ukončeným na Smíchově ukazuje, že možná ani nebude třeba ten odkaz zkoumat. Vy koukám vycházíte ze zvráceného faktu, že cestující na hl.n. se disciplinovaně rozprostřou výhradně do vlaku jedoucího na hl.n., zatímco Ti na Smíchov disciplinovaně využijí vlaky ukončené na Smíchově. Tak to ovšem v praxi jaksi nefunguje. Takže výsledek by silně připomínal loňský odpolední stav = narvaný hlavní - Beroun a poloprázdný Smíchov - Řevnice. Pravda, pro odlehčení problému byste mohl přigulášovat myšlenkou na hlavní - Řevnice a Smíchov - Beroun, ale taková konina snad doufám nenapadla ani Vás.
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska je na rychlících zaděláno na problémy, Toník s Erikou jezdí Toníkem (954) k Rakovníku. Až to v Dejvicích nepůjde rozchodit, tak
Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: S Káemem je těžké diskutovat, jakkoliv si ho v jiných oblastech jeho počínání vážím a dokonce jsem pro něj onehdá hlasoval v jakési anketě, tak jeho názory na železniční dopravu a představy o jejím ideálním uspořádání jsou mírně zkreslené. A bohužel si je nenechá nikdy a nikým zpochybnit...

Jinak o S49 (pro neznalé číslování - z kralupské trati na benešovskou) se veřejně mluví téměř od doby zavedení S41 ("městská linka"), tedy skoro pět let, takže tímhle ani podobnými tajnými odkazy těžko ohromit... A proč by se kvůli S29 (z lysecké na benešovskou trať) musela stěhovat S2 na Hlavák mi teda není jasné vůbec.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 11:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak jsem se zas tak moc nemýlil, co? Já jsem spokojen. Předpověděl jsem odklony na Smíchov, naštěstí tedy jsou to přímé soupravy To jste nepředpověděl, to se plánovalo od začátku. (ještě nedávno se obecně tvrdilo, že z Kladna na Smíchov je nesmysl - poznamenejte si mou další věštbu: Kaštani si to oblíbí a budou to vyžadovat i po výluce, samozřejmě, prodloužené na Hlavák Nesmysl, lidi to sice vyžadovat budou, ale bude jich po čertech málo na zaplnění byť 810). Ovšem ukončení na severnim nástupišti mi vyšlo. To Vám sice vyšlo, to jste si mohl tipnout, že vlak bude řídit strojvedoucí a lístky štípat průvodčí:-) Ukončení ve Velsu připouštíte sám - o víkendu ještě horší vzhledem k intervalu tramvají To si nemyslím, o víkendu jezdí těch lidí méně a celkem v pohodě se to přepraví, určitě budu mít do konce července čas to prubnout. I ta NAD je horší, ona není žádná a doporučuje se normální MHD NAD za úsek Dejvice - Masna se nevyplatí časově ni jinak už řadu let, nedělejte z toho novum. Netušil jsem jen, že se stavbaři tak rozmáchnou, že znemožní provoz Dejvice-masna. Ta věštba byla psána v době kdy ani odpovědní netušili co a jak Od toho je to věštba, ne? Věštit něco, co se ví, to je pak spíš únik informací. Takže na laika a kaštana slušný, ne? Na laika jo, ale Vy se tu stavíte do role Delf v plné síle. A že ty lidi netušili, to se prokázalo v pondělí, ne?
To netuší nikdy u jakékoliv výluky. Viz chaos při zahájení výluky MHD na Hradčanské
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5878
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 12:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: nojono, co naděláte.
Švl: přesně proto, proč -aa-odmítá zkrátit řevnické vlaky na smíchov. Aby jeden nejel z jednoho a druhý z druhého nádraží stejným směrem a kaštanstvo by si to pletlo a nešťastně přebíhalo.
Jinak děkuji za "jiné oblasti počínání" :-) i za pojmenování mých názorů na železnici. Souhlas, jsou zkreslené :-))) pro zdejší pozorovatele určitě.
-aa-: když to vědí, proč tam stále zajíždějí např s děčínskými rychlíky a posilovými Sp? Soupravu 842+021+021+021+842 si taky dovedou představit? A nemusely by být ty vložený spěšňáky.
Jinak z R na 200 začali lidé ubývat poté, co se začalo šachovat s Otavou (tu ze Smíchova, tu jen v sobotu, tu jen v létě a zpátky tu odpoledne, tu večer, tu jen do Zdic a tak), na ostatních R nikdy žádní nebyli - nebylo co by ubývalo a Bezdrev se přežil s koncem odborářských a vojenských přesunů sever-jih. Ale OK, jsem přístupný i zrušení osobáků na 200 (taky prázdných), a ponechání R.
Budoucnost patří bagrům!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 12:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aa: škoda že ty letáku o výluce taky nevisej ve vlaku.
Hopkirk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 12:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Švl: Pokud bude pro vrškaře plán řazení vlaků jen cárem papíru, tak to bude jak se to hodí jim a ne tak jak to má být!!!
Stejně tak směrovky s Dejvicemi či Hlavákem na 854 asi těžko uvidíme, myslím tedy ty klasické. Na 954 jsou sice info o výluce v IS ale vzhledem k otočení souprav jsou k ničemu, protože není možnost je ovládat....

-aa- Od kdy jezdí současně dva vlaky stejného čísla 9845? Jeden jede z Hostivic na Hlavák a druhý do Dejvic? Zřejmě mě napíšete, že to bylo opraveno...bohužel ale pozdě, nedorazilo to totiž včas na správná místa!

Gabuliatko: Ale visej, alespoň v 814 ano....

(Příspěvek byl editován uživatelem hopkirk.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5880
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 12:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a u vlaku 25907 není napsáno, že je to cyklovlak a jak je spojen s vlakem 25907 od rudné. tedy poznámka 70 nebo 60. jojo.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5881
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 12:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorry že to je hrozně OT, ale pro detaily se mrkněte nadiskusi k 200. Tohle je pro -aa-, aby viděl tu jeho přecpanou intervalovku v praxi:
Poborskii napsal:
"Jak jsem koukal, tak ten 18 minut zpožděný 1241 způsobil na 171 hotový rozvrat, protože v Řevnicích předjetím zpozdil 8813 o 8 minut, ten tak dorazil pozdě na Smíchov a protože před něj na Vyšehrad pustili už něco jiného plánovaného , tak zvýšil na +13, za ním 751 na +14, což způsobilo, že od Hlaváku před Vyšehradem musel 15 minut čekat 8818 a za ním cca 20 minut 952, atd. postupně zpoždění vyrostla až na 25 minut u dalších vlaků, včetně následujícího 1243, který na hlavák přivezl +26 (z toho čtvrt hodiny nabral u vjezdu na Smíchov). A způsobil to tedy ten první švejk, kterého nakonec otáčeli na Smíchově víc než půl hodiny, takže si 1244 odvezl +15. To jsou parádně vymyšlené výluky, když jeden zpožděný vlak dokáže zasekat dvacet dalších a dva dokonce odřeknout (9909/8822 v úseku Smíchov-Hlavní-Smíchov). "

To snad se ani komentovat nedá. Mohl byste mi -aa- napsat, co na tom může lákat kaštany? A to ještě na druhym konci jsou švejci nahrazováni 810 TAKŽE SE STEJNĚ PŘESTUPUJE, jen holt ne ve Zdicích, ale v Číčenicích.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 49361
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 13:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, dneska ukočovány dříve nejsou (včera byly, v Číčenicích jednou, v Dívčicích dvakrát, ale náhradní superpřecpaná 810 se nekonala), takže už z Budějc se jezdí s +50.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Švl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 13:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: přesně proto, proč -aa-odmítá zkrátit řevnické vlaky na smíchov. Aby jeden nejel z jednoho a druhý z druhého nádraží stejným směrem a kaštanstvo by si to pletlo a nešťastně přebíhalo.

Zjevně vám uniká smysl linky S29. Lidem, jezdícím směrem na Lysou a Nymburk je jedno, jestli S29 jezdí ze stejného nádraží jako S2 nebo ne, protože se s ní stejně dostanou jen do Vysočan. Ovšem za současného stavu mají možnost se dostat na "svůj" vlak S2 jak z metra B (Masaryčka), tak i z C (právě použitím S29 z Hlavního). Přesunutím S2 na Hlavní byste je nutil jezdit B až do Vysočan, kde je to jednak dál, jednak horší cesta, která se ještě ztíží plánovanou přestavbou Vysočan. A smyslem městských tangenciálních linek Sxy je odlehčit metru a ostatní MHD. Tedy ne nutit lidi z B jezdit na vlak až do Vysočan (nebo dokonce přes Florenc C na Hlavní), ale nabídnout jim na co nejvíc místech přestup na méně vytížený vlak.
Podle stejného principu si snad zdůvodníte, proč je vhodné nevysypávat lidi z řevnických S7 na Smíchově a taky proč nemohou dostat na Vyšehradě čtyři výlukové vlaky od Kladna s max pár desítkami cestujících přednost před S7, vozící celoročně stovky lidí každou hodinu.

O nasazení 842 místo 714 nemá cenu diskutovat, už se to probíralo tisíckrát, prostě NEJSOU. Tam, kde jezdí, jsou kvůli smlouvám s kraji, výběrovým řízením atd., protože přinášejí "kulturu cestování" ve srovnání s Bt, 810 i Btx, které by tam jinak jezdily. Na 120 dělají kulturu 814 a 854, takže kvůli tomu tady 842 potřeba nejsou. Ano, 714 s Btx se musí objíždět, ale spotřebovat na nahrazení každé z těchto souprav dvě 842, které by celý den hnily na Masaryčce (v Dejvicích, na Hlavním, to je jedno) by byla naprostá a dost drahá blbost.

Omlouvám ze ostatním za Off-topic, ale pokud to omezí některé bludné Káemovy úvahy, ušetří to spoustu místa
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15430
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 13:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco k tématu . Na semering patří tohle:



Před necelými dvěma hodinami směr Středoplky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 14:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Děčínské rychlíky na Masnu, protože jinam se nevešly (dočkáte se, od prosince se na hl.n. nacpou). Posilové Sp jsou v klasice, protože by se jejich vedení v jednotce nevyplatilo. Navíc je celkem rozdíl mezi několikahodinovým obratem šejdrové posily a pravidelnými několikaminutovými obraty "tůráků".

Gabuliatko: Visely, pokud nevisí, pak děkujte někomu, kdo je odstranil.

Hopkirk: Ale ono skutečně jezdí dva vlaky čísla 9845. Jeden od Rakovníka si to v Hostivici zahne pod číslem nějakého zvláštního vlaku na hlavák (proč zatěžovat výlukový JŘ tímto číslem) a druhý dělá přípoj od něj z Hostivice do Dejvic. Takže ono není co opravovat.

Káem: Poborskii to napsal kdy? Ono celkem záleží, kterého dne se to týká. 200 sice není zdejším tématem, nicméně celý současný problém Švejků vzniká zapínáním dálkoviny. A ten problém by jistě v neomezené míře nastal při jakémkoli provozním konceptu. Je pravda, že jeden rozdíl by tu byl. Takhle Švejci bourají celou trať 171. Kdyby jezdily jen Beroun - ČB (např.), tak jim v Berouně přípoje ujíždí, substrát ze Švejků by byl totálně v pr..., ale jinak by bylo vše OK.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 16:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Tomu děcku na ramenou závidím ten zážitek, modrobílá mašina v čele a dvě prdící Báry na konci
Nespouštěj oči z tratě!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 17:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"smyslem městských tangenciálních linek Sxy je odlehčit metru a ostatní MHD."

Méně je někdy více. V Praze myslím, že by bylo vhodnější mít interval 15 minut na lince s jasnou trasou, než dvě podobné linky s různými trasami. Pro běžné pražáky i blízké mimopražáky by bylo lepší mít méně linek, klidně s různými konečnými mimo Prahu.
Střídavé odjezdy z Masny a z hlaváku směr Lysá a Český Brod považuju za ptákovinu. Linka na Brod myslím že by měla zůstat z Masny, zatímco na Lysou ať se klidně přestěhuje na hlavák celá. Bylo by to pro lidi srozumitelnější, a provozně jednodušší.
Tangenty jako takové jsou podle mě zbytečná zátěž už tak přetíženého uzlu. Kdyby jezdily roztocké tangenty jako posila v úseku Roztoky-Masna, a kdyby byl o něco kulturnější přestup z Buben na metro C, tak by podle mě přitáhly víc lidí, než v jejich současné podobě. Na vlak v intervalu 15 minut už se dá chodit jako na tramvaj, zatímco při 30 minutách ne.

Kdyby od příštího nebo přespříštího GVD vznikly 4 linky se špičkovým intervalem 15 minut (011, 091, 171, 221-231), bylo by to podle mě daleko užitečnější, než plánovaná změť různých tras.

Kdyby se příměstská ramena zastávkových vlaků na 011 a 091 podařilo zkrátit na Praha-Kralupy a Praha-Kolín, tak by se dala vytvořit síť tří páteřních linek se špičkovým intervalem 15 minut Český Brod-Masna-Roztoky, Libeň-hlavní-Řevnice, a Lysá-hlavní-Strančice.

Edit: koukám, že se tato diskuse rozjela v mírně nepříslušné sekci, tak případné reakce spíš do jiného tématu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
cestující z Dejvic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.48.25
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 20:50:30    Odkaz na tento příspěvek  

Mám prosbu pro -aa-.

Vlak v 19.34 nebyl na tabuly v Dejvicích vůbec psaný a byl tam jen "vyvěšen" vlak až v 20.12. Mnozí cestující tak do vlaku nenasedli, vlak odjel a pak teprv nastal mazec. Tak se chci optat, jak je to možné a zdali se s tím pro příště nedá něco dělat. S tím i samozřejmě to, že na informačních tabulích v regíně nebylo nic o tom, kam vlak jede. Což způsobilo na Kladně také pro cestující substrát docela dobrou reklamu pro ČD. Půlka kaštanů vystoupila a pak zase rychle nastoupila (ty co chtěli jet na město a na Ostrovec) za hlasitého nadávání, jak ta dráha stojí za ho*no.

Je ve Vašich silách (-aa-) zjednat nápravu??
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. května 2009 - 21:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cestující z Dejvic: V mých silách je na to upozornit ty, kdo by s tím něco dělat měli.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 20. května 2009 - 22:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mě teda fakt zajímalo, kdo vymyslel, že v Jenči bude od 14.6. jen modrý výpravčí. Zvlášť teď při výluce ,když všechno bude jezdit jen po druhé koleji, hledat potmě nebo v mlze tu zelenou nebo červenou bludičku na konci nádraží. A já mu průjezd dát nemůžu. jen budu sledovat, jak v rámci urychlení dopravy projíždí vlak přes celé nádraží krokem.

Hlavně, že nás ještě nedávno byli schopný seknout na prémiích za nedání průjezdu a tím zbytečné zpomalení vlaku.
Tohle fakt musí vymýšlet jen blbec, který v životě neviděl stanici s mechanickými návěstidly a nezná tak předpisové souvislosti a odlišnosti těchto návěstidel.
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 08:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Jeneč: oni ti co to vymýšlý po nádražích nechoděj... Oni znaj dráhu akorád ze svých černých aut když náhodou zastaví před přejezdem. Tak čemu se divíte?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5884
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 11:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

švl: neomezí, neznáte mě Pochybuju, že 842 na 200 je nějak nasmlouvána. Až bude S29 do Lysý (Milovic) tak co pak jako....
-aa- ad poborskii: Tuším že včera nebo předevčírem, není to tak daleko v tý diskusi. To co stručně připodotkl tady MZ je podle mě dostatečně alarmující.
ad 090: To mám radost, budu chodit jednotně na Holešovice a ne přemejšlet, na který ze tří nádraží jít, abych mohl odjet na sever :-)
Budoucnost patří bagrům!
Johnnyc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 18:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes vápenec přijel do kladna v 17:54 a jel pouze poloviční tj. 15 vagonů
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 21:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože zbrojení ve Vršovicích trvalo celý věky a navíc se jelo přes Smíchov a Radotín, takže druhá Kadaň zůstala v Nučicích...
Jen se neposer, papundekle....

Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod k upotřebení - Trabant)
Hopkirk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 21:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeneč: V Jenči je vysílačka, máte tedy možnost informovat vlakovou četu jejím prostřednictvím.. Otázka je, kdo bude tyto informace po havárii v Čerčanech brát jako věrohodné.
Na černé tečky byl jasný požadavek, buď všude kde je to možné, nebo nikde, aby nedocházelo k omylům, viz nedávné nehody. Proč vznikl současný tečkový paskvil na 120 se můžeme jen domnívat. Černou tečkou v Jenči a myslím, že i v Unhošti se to srovnává, bohužel v tom nejhorším termínu.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 21:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prosím, co znamená černá tečka, děkuji
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 4-2004

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 22:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeneč: alespoň jste "IN" nosit červenou čepku není u pánů z vedení v módě...
Ale naštěstí ještě spousta strojvedoucích reaguje na "popotáhnout" tak, jak je dobrým zvykem a časem je při křižování naučíte popotahovat k odjezdu a alespoň něco málo času ušetříte.
PS: mohl by někdo z GŘ, kdo si čte články na K-report říci, jakou úsporu to přinese na rozpočtu RCP Praha? Prosím vyčíslit v celých halířích.
http://www.kromerizske-drahy.com/
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 22:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vysílačka sice v Jenči je, ale oficiálně se smí používat pouze na místní posun a ne na domluvu s vlakem. Když to vezmu až do absurdna, tak za průjezd vysílačkou bych mohl taky přijít o celé prémie. Takže proč to riskovat, já tu tečku nevymyslel.
Je mi jedno jestli budu mít červenou nebo modrou čepici, ubyde mi aspoň trochu práce, ale připadá mi to celý jako holý nesmysl a kontraproduktivní. Jako by ten, co to vymýšlí chtěl dráhu postupně likvidovat, a ne urychlovat dopravu.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3348
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 22:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeneč: Pochybuju, že tam ten kanál (12.?) mají fírové při průjezdu zapnutej.

Rádiovník tam není určitě.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 22:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On je ten kanál naladěnej v Hostivici, Jenči i na Kladně a jelikož se tam točej většinou stejný soupravy, dá se s nima domlouvat. Stává se ale, že se vlak vůbec neozve. Hlavně ten ranní pár co dělaj vršováci, tam není šance.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3349
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. května 2009 - 23:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsou mi novinky..32..No hlavně, když to fírové vědí...

(Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
M.Houška-výp.Třebušice W
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 06:27:41    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,ano zrušit červeného v Jenči,"paráda" další krok k bezpečnosti... :-( Nemám slov.Docela by mě zajímala pravidla, která stanoví kde může a kde nemůže být červený výpravčí.Tuhle novinku zavedl před několika lety náš nynější ředitel RCP pan Fryč,taky se tomu říká fryčovina,já jsem to upravil na pí...:-) Tehdy když to začínalo,zrušili snad všude na severu červené výpravčí.V úpořinách dokonce uspořádali takový hapening a smutečně pohřbili výpravku s červenou čepicí.Pak ale někdo přišel na to,že tuto metedu nelze aplikovat všude a tak třeba v Bohosudově se vrátila červená čepice.Dnes je tam releovka,kolejové obvody,TRS,fírové mají kodovaný přenos návěstí na VZ a přesto je tam červeý výpravčí,proč teda?V úpořinách zase zjistili, že při sjezdu motorů ze všech stran lidi přestupují jak jsou zvyklí a tak při změně koleje půlka lidí na Bystřany odjela do Hradiště a podobně, tak tam taky vrátili červenou.Myslím si, že Jeneč v mnohém neodpovídá parametrům bezpečné drážní dopravy, červená čepice v této stanici tu rovnováhu dávala!To přece nejde, mělo by se apelovat an to, že jediná TRS která kdy v Jenči byla je ta co na natištěná v předpoise ve skříňce, o kodovaných přenosech návěstí na VZ o tom nemluvě..z mechanik leda telegrafem:-D Nevím no,zkuste oslovit ředitele RCP Praha milí kolegové. Buď Vám odpoví proč se tak rozhodl a nebo toho kdo se ptal pošle za odměnu jinam, jak je na dráze zvykem...
m.Houška výp.Třebušice W
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 06:46:03    Odkaz na tento příspěvek  

Osoba,která rozhodla o modré tečce:
pan Ing.Tomáš Nachtman
tel:972 241 001
mail:PHAsek@rcp.cd.cz
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 08:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš by se na tohohle pána měli obracet fírové, na ně hází tímto rozhodnutím odpovědnost. Možná by měl být zatažen do soudních sporů po nehodách, které se staly díky jeho rozhodnutí. Samozřejmě, že nakonec bude odsouzen fíra. To, že svým rozhodnutím ohrožuje bezpečnost dopravy není prokazatelné, kdežto projetí návěstidla ano. Ale kdyby toho milého pána aspoň vždycky kvůli tomu vyšetřovali, nebyl by propříště snad tak aktivní.
No, jsem až moc naivní.

Ani bych se nedivil, že ta tlupa, která tyhle (a nejen tyhle, ale i jiná) rozhodnutí činí, je tajně majetkově napojená na nějakou větší autobusovou, nebo i kamionovou firmu a snaží se pomalými naschvály dopravu na dráze znepříjemňovat a rozkládat.
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 08:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Jeneč: tak tak, a my se můžem jen dívat. při troše štěstí přeš hledáček fotoaparátu, páč víc nám z dráhy nezbude...
Hopkirk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2009

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 10:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeneč: Jak jsem psal, vysílačkou můžeš říkat co chceš, nikdo to vážně brát nemůže, snad jen kromě návěsti Stůj ZVP. Je to kanál pro místní posun, jak správně uvádíš. Je ale vidět, že nikoho zodpovědného netrápí, že žádné spojení výpravčí-vlak na přetížené trati 120 vlastně neexistuje i když už všechny HKV jsou vysílačkami vybaveny.
Pražská 714 má vysílačku samozřejmě taky ale nic jí nenařizuje zapnout, naladit.

Co se týče zodpovědnosti strojvedoucích za uposlechnutí návěsti odjezdového návěstidla, tak ta je naprosto stejná jak v případě výpravy výpravčím, tak v případě výpravy návěstidlem!! Pokud tedy fíra projede, nebo jenom přejede odjezdové návěstidlo po výpravě výpravčím nese následky úplně stejně jako když je vlak vypraven vlakovou četou. Vlaková četa dává souhlas k odjezdu až po postavení odjezdového návěstidla, pokud na něj vidí, pokud ne tak dá souhlas v čase odjezdu. Toho se bude využívat zejména v Unhošti při křižování Os směr Kladno čekajících na seklé R, nebo Sp od Kladna. Takhle Os tvrdne u peronu na 3 koleji a čeká po průjezdu ještě hodnou chvilku než je vypraven, posléze se plazí přes celou stanici 40km/h. To odpadne, Os se vypraví v čase odjezdu a počká u odj. návěstidla. Podle zkušeností z KŽ odhaduji časovou úsporu kolem 2 minut.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 10:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad M Houška:tak třeba v Bohosudově se vrátila červená čepice.Dnes je tam releovka,kolejové obvody,TRS,fírové mají kodovaný přenos návěstí na VZ a přesto je tam červeý výpravčí,proč teda?

V Bohosudově,Chabařovicích,Řetenicích,Chomutově,Kadani-Prunéřově není ve stanici přenos kodu VZ.V Bohosudově zavedli výpravu vlaků na stížnosti,že nejsou vidět odjezd.návěstidla(v poslední době se toto částečně zlepšilo výměnou návěstidel ruských za novější AŽD,která mají lepší viditelnost návěstí).
Poslední výspy červených výpravčích na trati Děčín -Cheb(Ústí západ,Bohosudov,Chomutov,Sokolov)jsou spíše pro strojvedoucího zavádějící(v Sokolově z důvodu současné zab.zař. nezbytné).Že by to rozkládalo dopravu na dráze a měla v tom prsty "kamionová a autobusová "loby je úsměvné.

Spíš by se na tohohle pána měli obracet fírové, na ně hází tímto rozhodnutím odpovědnost.

Na fíry se hází zodpovědnost vždy.Červený výpravčí mi nepomůže,protože při projetí návěstidla jsem vinen i když dostanu odjezd plácačkou a výpravčí se spletl.Poslední nehoda z Plzně,kdy výpravčí a signalista postavili odjezd vlaku z koleje,na které nestál,následně jej výpravčí rozhlasem vypravil z koleje na které stál,pak mu volal ať zastaví,že to má postavené špatně,pak mu volal,že je vše v pořádku,ať pokračuje a po říznutí výměn se strojvedoucí podělil o zavinění,protože text výpravy nebyl přesně podle předpisu je toho důkazem.Je lepší si zvyknout spoléhat jen na sebe.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 11:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdy výpravčí a signalista postavili odjezd vlaku z koleje,na které nestál,následně jej výpravčí rozhlasem vypravil z koleje na které stál,pak mu volal ať zastaví,že to má postavené špatně,pak mu volal,že je vše v pořádku,ať pokračuje a po říznutí výměn - to je super námět na večerníčka s Patem a Matem. Holt když se daří, tak se daří ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5888
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 12:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Konečná stanice, prosíme vystupte. Krásné dílo.
Budoucnost patří bagrům!
Pro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 12:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výstavba zastávky Gymploidní pokračuje


Dejvické St.2 v provozu,St.1 to má za pár...


Na pražském Semmeringu se jezdí taky

Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5889
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 12:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O minutu rychlejší :-) a mám to i s vlakem :-)
Budoucnost patří bagrům!
Pro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 12:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlaků mám v těchto místech nafoceno víc než dost.A vyfot´ si na Hradčanský tu mechanizaci(když teda "Budoucnost patří bagrům").
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 13:24:30    Odkaz na tento příspěvek  

Ten dřevěný peron pro provizorní zastávku Gymnasijní je poutavý.
Připomnělo mi to návštěvnický peron pro předváděcí sovětský vůz metra řady E, stlučený asi 2 dny před zahájením výstavy o úspěších Sovětského svazu, která se uskutečnila někdy počátkem 70. let minulého století v Juldě-Fuldě (Parku kultury a oddechu J. Fučíka, tedy na nynějším Výstavišti).
Nebo podobný peron při veřejné prezentaci též pro metro určené jednotky R1 u starého Ringhoffera na Smíchově o něco málo dříve.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 21:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A copak to dnes bylo v Krupé za tajnou foto akcičku s Komárkem alias dýmajícím vozem jedoucím na Kolešovku? V 10:40 mě překvapil před Krupou, když jsem byl na cestě od kostela Sv. Gotharda, přesněji od Olešné. Ne nebojte, žádné foto ani video nemám, pač jsem byl moc dál od trati, ale kdybych přišel k žst. o pět minut dříve, kdo ví jestli bych odolal. Bylo tam před stanicí početné hejno domluvených fotičů, kteří po průjezdu objektu svého zájmu do něj naskočili...
Pár foteček z vejletu aneb proč KHKD na trati 125 neobnoví zast. Lišany u Rak. (že by SŽDC?):



Také mě u Krupé zaujal pěkný železniční most Kolešovky přes Lišanský potok, spolu s mostkem (nebo jsou tam dva, podle mapy?) u Kolešovic větší a náročná stavka celé trati.
Pěkný víkend.
Nespouštěj oči z tratě!
Wels
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 22. května 2009 - 21:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak pro místně neznalé a mladší : Pro - příspěvek 61 - 9. snímek (poslední od St.1 v Dejvicích). Prkna po obou stranách bývalé koleje zakrývají podchod pod tratí z dob, kdy nebylo metro. Ale to už je dávno - 1978.

(Příspěvek byl editován uživatelem Wels.)