K-report
 

Archiv do 1. července 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Trať Zdice - Protivín a blatenské lokálky » Archiv do 1. července 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 01:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky přidám svůj názor do mlýna (tak mě semelte):

Je sice krásné, že Pomeranč svojí cestu zvládl jen s malým zpožděním, ale pokud byl na jízdu dán nezodpovědně, bez výpočtu jízdní doby, tak mi to přijde unfairvůči pravidelným cestujícím ze strany dopravce, který to dovolil.
Fajn - bylo to pár minut, čert to vem, snad ani nikomu neujel žádný přestup, ale z principu mi přijde jako čecháčkovství toto. - Prostě, že už nikomu nepřijde divná žádná minuta zpoždění a že není vůbec ochota se toho snažit vyvarovat, natož je ještě přidávat.

Na pravidelném rychlíku bych spíše přivítal moderní vozidlo, vhodné pro tyto výkony a schopné přilákat cestující pravidelně, ne jen pár šotoušů na 1 den.

Tím se dostávám k tomu, že tuto jízdu nevidím jako žádnou "akci", jen jako nahrazení jednoho historického vozidla (Bardotky) za jiné (Pomeranč), u kterého navíc není jistota, že jízdu zvládne v daném čase.

A nakonec také podotknu, že jízda pomeranče je super nápad a lidé ze Zvolena jsou úžasní, že tu jízdu zvládli a svůj stroj dobře a s láskou připravili, smekám. Mělo se ale ject pár minut po pravidelném vlaku, jako zvláštní nostalgický vlak (navíc by se třeba mohlo ject třeba s celozelenýma Béčkama, aby to dodalo trochu autenticity).

A na úplný závěr myšlenka - až přijde doba, kdy budou mizet staré sopupravy a bude je nahrazovat něco modernějšího (což zní teď směšně, ale jednou na to dojít prostě musí), tak jestli by nebylo pěkné zavést u nás Erlebnisszugy, kde by jezdili vlaky naaranžované soupravově do různých epoch (30. léta, 60. léta, 70. léta).
ICQ: 338-873-999
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 01:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis: já nevím, co se to tu rozšířilo za mýtus, jako že ta cecule nestíhala...jela výborně a minimálně cestou do Prahy, kdy jsme jí nadháněli, velmi intenzivně krátila, na kulatý rychlostníky nehledě. A zdržovala se hlavně při posunutých kříženích, což bylo ale vinou sekyry, kterou si vezla už z jihu (resp. z Berouna...).

Každopádně se zdá, že jsou R12XX zřejmě pořád navatované natolik, že projet některé úseky pomaleji lze. Ostatně, dneska s 1248 jel srdcař, který pak v Berouně čekal snad 5 minut na pravidelný odjezd... a tím se dostáváme k tomu, že to od nikoho nebyla nezodpovědnost, spíš krásný nápad a vyrušení z tolik ubíjejícího stereotypu (který tu ještě někteří nepochopitelně velebí).

Teď trochu trivializovaných kalkulací - pokud R1250/1255 najezdil 2x192 km a měl spotřebu řekněme 2,4 litru místo obvyklých 1,3 (749+BDs+Bdt), vypálilo se o 400 litrů nafty víc. Rozdíl v nákladech je tedy cca. 10 tisíc korun plus úklid dvou vozů navíc, údržbu a dopravu mašiny nepočítaje.

A teď si zkuste spočítat, kolik by stál zvláštní vlak. Dopravní cesta brutto 20 Kč/km, propálilo by se 3,7 l/km nafty (+15 tisíc Kč), musela by vyjet mašina adva vozy navíc (vyšší opotřebení a údržba); personální náklady a zajišťování DC vůbec nepočítaje.
Ve výsledku by byl zvláštní vlak třikrát tak drahý . A co by přinesl cestujícím? Zřejmě by nedojeli o nic dřív a pokud ano, pak o pár minut, zato by se minimálně cestou z Prahy mačkali ve dvu vozech, přestože by za nimi vyrazily čtyři poloprázdné. No a teď si náklady na obě varianty porovnejte s tím, kolik peněz vyletí doslova komínem na Lužné. A zatímco se u Lužné neurotičtí pánové div neservou, tady to byla naprosto pohodová akce...

Nasadit několikrát do roka místo obyčejné soupravy něco podobného je z hlediska ČD velmi prospěšný tah. Opakuju - díky a jen houšť!

(Příspěvek byl editován uživatelem JTB.)
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 01:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jtb: Já to myslel tak, jestli kterýsi úředníček, který schválil, že na pravidelném spoji pojede Cecule, si byl jistej, že to ta mašinka zvládne.
Jinak to, že to zvládla je prací srdcařů, kteří tu mašinku milujou a dbají o ni. Nicméně to, co je ctí, by nemělo ctít onoho úředníčka. Stejně jako ve chvíli, kdy by to Cecule nezvládla, tak by veškerou vinu měl nést onen úředníček/úředníčci, ne lidé, co mašinku k jízdě připravili.

Rozumíte, co chci říct - šotoušství je krásná věc, ale prostě tragédie, když ti nejvíc ultra šotouši jsou odpovědní lidé na úřadech.
ICQ: 338-873-999
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 02:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis: a vidíte, v tom se fakt neshodneme. I v případech mimo obor mnohem snáz odpustím někomu, kdo mě jakoby poškodil (rozuměj obětoval pár minut mého času nebo mě donutil udělat nějaký úkon navíc) proto, že udělal něco vznešeného, zábavného...a je jedno, jestli to jsou ČD, nebo pán v copycentru, který mě přijde obsloužit o minutu později, protože si tisknul úžasnou fotku na zeď.
Nadšení a krásné bláznovství ocením mnohem víc, než otrávenou posedlost předpisy, normami a unylostí. Tak nebuďme tak přehnaně úzkostliví...
Mirko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1097
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 06:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že pro dobrotu na žebrotu. Kolik z Vás "dotčených" přijelo někam pozdějc kvůli tomuhle zanedbatelnému zpoždění? Určitě nikdo. Tak mlčte! Anebo se zeptejte těch co jeli v tom vlaku, jestli jim to vadilo.

Jtb: , naprostý souhlas.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 07:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se prokousal těmi rádoby ekonomickými a předpisovými bláboly až sem.Nuže odborníci na úhrady,náhrady a jiné platby dám Vám všem příklad ze včerejška abyste si mohli zakalkulovat a promnout složky předpisů.

Místo: Kralupy n. V. main station
Na vlaku z Velvar došlo k neschopnosti HV 810, po nějaké době, kdy se ukázalo,že oprava je nemožná je dispečerem, vzhledem k tomu ,že v Kralupech není jediná záloha 810 či jiná, k odeslání 810 z vlaku do Neratovic aby zdechlinu stáhla do Kralup. Výsledek ? - Vlak do Velvar odřeknut bez náhrady, vlak z Velvar v Kralupech +35 min. Vlak do Neratovic +20. A do Velvar ať jdou lidi z práce pěšky. Zpožděný vlak do Turnova kvůli čekání v Neratovicich. Tak jak obstojí těch vašich 10, 15,nebo 17 minut, vědci ?
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 09:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

all: Vážení, klidně se přihlásím a veškerou odpovědnost za včerejší mimořádné nasazení Cé nuly na R 1250/ R 1255 vezmu na sebe. Vím, přesně o co panu Hyvrysákovi svými příspěvky zde jde, je to něco mezi náma z minulosti, že..... Ale to tu pitvat asi nebudeme....
K samotnému zpoždění... Pokud by si totiž kritici zpoždění ráčili všimnout, tak při zpáteční jízdě vlaku R 1255 bylo zpoždění, které vzniklo vlivem provozní situace při příjezdu do Prahy zkráceno a to navzdory zdržení při křižování v Dívčicích, Milíně atd. Takže o nevhodnosti vozidla asi nemá cenu ani diskutovat...( Mimochodem, výpravčím v Berouně a dále v Budějicích při objíždění se opravdu moc včera nedařilo, pozdní postavení vlakové cesty v Příbrami a Dívčicích při jízdě do Budějek snad ani není třeba zmiňovat... a propírá je tu někdo.. Můj osobní dojem po včerejší jízdě je, že se vše dá svést na lokomotivu nebo strojní personál.

Jen mě trošku zaráží jedno, že jste tu Hyvrysáku např. takto vehementně neargumentoval třeba na zpoždění všech vlaků ( a že jich bylo požehnaně a nebyla malá) při nedávných oslavách v Jaroměři ?? Prosím,aby Jaroměř si to nebrala osobně, jen jsem je uvedl jako příklad.
A poslední vzkaz... pokud po mě bude někdo požadovat, abych uhradil zpoždění, které prokazatelně zavinilo nasazení nevhodného hnacího vozidla, milerád ho zaplatím, protože včerejší výkon Cé nuly a strojní čety byl k nezaplacení. Hochům do Zvolena, kluci díky moc,že jste Cé nulu na jízdu zapůjčili. Ještě jednou díky.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 09:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoď na ně bobek Čmoude. Kdo chce psa bít ,hůl si najde. A nestojí to za to, jim něco vysvětlovat neb si vysvětlení nepřejou. Jejich cílem je srát lidi. a dělat potíže.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoudík: tak to se hluboce mýlíš, neměl jsem nejmenší tušení, že jsi za touhle akcí schovaný. Navíc za minulostí už jsem dávno udělal tlustou čáru a pokud bych měl někomu něco vyčítat, tak by to byl jeden nejmenovaný slovenský kolega, který onehda onu věc dal na internet bez mého vědomí.
A ještě jednou si dovolím upozornit na něco,co při včrejší akci hodně "smrdělo". To nebyla nostalgická akce, jak píše Jtb. Tohle jste si zorganizovali pro sebe a pár vyvolených, proto nulová prezentace. To že nakonec někdo dal depeši na káčko( neboj, já to nebyl) byla věc jiná. Takže srovnání s Jaroměří se moc nepovedlo, tam bylo vše zveřejněno a určeno pro veřejnost! Akce Pomeranč byla prostě utajovaná stejně jako v případě neveřejných jízd, které si ovšem účastníci platí do posledního halíře! Tolik "finanční" pohled na věc..
Jtb: s arogantním chudákem jako TY se bavit nebudu. Jen si tady vytáhnu pár TVÝCH vět, jsou to neskutečné perlyA teď si zkuste spočítat, kolik by stál zvláštní vlak. Dopravní cesta brutto 20 Kč/km, propálilo by se 3,7 l/km nafty (+15 tisíc Kč), musela by vyjet mašina adva vozy navíc (vyšší opotřebení a údržba); personální náklady a zajišťování DC vůbec nepočítaje.
Ve výsledku by byl zvláštní vlak třikrát tak drahý
. Ano, drahý by byl, ale pro koho, když ta akce nebyla nikde zveřejněna? No, už bych se musel opakovat..
Pokud s ním jelo z Prahy 120 lidí, jak tu zaznělo, byla by souprava BDs+Bdt vytížená ke své teoretické kapacitě, tudíž by se stálo. A to je pro většinu lidí větší zlo, než nějakých pár minut navíc, které navíc mašina dokázala krátit.
Vzhledem k tomu,že přibližně 100 lidí byli šotouši je to opět famózní argument. Jaký vytáhneš nyní?
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jnd: 5. snímek = Horní Nerestce od Čimelic

Jtb:
který pak v Berouně čekal snad 5 minut na pravidelný odjezd
To jsem byl patrně já a ten pobyt je zde plánován v obou směrech od 2. změny GVD

ČmoudČmoudik:
v Budějicích při objíždění se opravdu moc včera nedařilo
Tak tohle je bohužel začarovaný kruh a nikdo s tím nehne. Ani hlášení na výpravčí nepomáhají... Stačí, aby jste se na chvíli postavil ke zhlaví a sledoval systém, jakým se zde posunuje apod. Já k tomu nemám slov...
Budějčáááááák
BEZDREV byl vlak, jezdil jako drak!!! (* 20.5.1951 + 13.12.2008) Za tichou vzpomínku děkujeme. Bude se nám stýskat!!!

Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/
T 478.3371
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.18.24
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:38:33    Odkaz na tento příspěvek  

To Hyvrasak: Fascinuje mě člověk, který se staženýma kalhotama sedí u compu, radši nechci vědět co přitom dělá, a neustále vypouští moudra. Vy jste exot, který asi nikdy nebyl aspoň ve vedlejším Rakousku. Tam jsou nasazovány historické stroje na pravidelné vlaky zcela běžně. Méně zaprděnosti a smrádečku v české či v havlíčkobrodské kotlince by neškodilo. by ne. A za část zpoždění si poděkujte i svým kolegům ze železniční stanice Beroun či Č. Budějovicích, jak bylo uvedeno výše...
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Nebudu ti oponovat, ale když mimořádně někde jede třeba nějaká 140 na rychlíku, tak se to taky nikde nezveřejňuje. Ano nebyla to nostalgická akce. Proč by se o pravidelném vlaku mělo něco zveřejňovat. Bylo to jen mimořádné nasazení jiného hnacího vozidla než je pravidelné. To je to tak těžké pochopit.
Jaroměř jsem uvedl vzhledem ke zpoždění.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jtb: Právě, že těm lidem, co mají nadšení nic nezazlívám, naopak. Myslím, že těm by bylo jedno, jestli by Pomeranč jel na R 1255 nebo jako násled tohoto rychlíku. Skeptický jsem k člověku z dispečinku, nebo odkud, který ten vlak nasadil na pravidelný spoj a myslím, že ten nadšení z akce neměl, tomu bylo vše jedno. - samozřejmě, znovu opakuji, pokud měl spočteno, že to mašinka vyjezdí, tak beru zpět vše, co jsem řekl a beru tuto jízdu jako dobrý nápad.

T 478.3371: Ano, v Rakousku jsou nasazovány historické soupravy na běžné spoje, ale ty spoje jsou k tomu určeny - EZ (Erlebnisszug) - na R,REX,ER,(ÖBB)EC/IC, RJ, ICE,... jsem žádnou nostalgii ještě neviděl.
Podobně v Německu, kdy sice jede třeba Schienenbus na spoji RB, ale ten spoj má přímo pevně v řazení ten Schienenbus napsán a je určen pro výletníky, šotouše, nostalgiky,...

(Příspěvek byl editován uživatelem Louis_de_Mydlaque.)
ICQ: 338-873-999
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě k té nevhodnosti vozidla. Při zpáteční jízdě bylo zpoždění u R 1255 z Č. Budějovic při odjezdu 12 min., při příjezdu do Prahy 13. min. Takže o nějakém zpoždění díky nevhodnému hnacímu vozidlu nemůže být ani řeč. Jen mimochodem 3 minuty dostanete hned po odjezdu/příjezdu z/do Budějek při pomalé při přejíždění rychlostí 30 km/h mostního provizoria. Chtělo by si to nejdříve zjistit, jak se věci mají a pak teprve tu někoho z něčeho obviňovat.
Jinak Cé nula umí to kilo na rychloměru docela v pohodě..
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T 478.3371: kdepak, synu, já raději neopouštím ani to Havlíčkobrodsko..Jinak koukám, že došly argumenty, tak se začne urážet..Nakonec, čemu se divím, jsme v Česku..Jo, abych nezapoměl, brouku,o rakouských akcích toho vím možná víc než si myslíš. Jenže zapoměl jsi dodat jeden "drobný" detail..Všechny tyto akce jsou VEŘEJNÉ!
Čmoudík: tak ta 140 na rychlíku, to je taky příměr jak má být..Myslím, že to už tady řešil někdo přede mnou.. Ale líbí se mi,jak se tady organizátoři "staví čelem" k faktu, že věc byla utajovaná. Dokud si budou moci zaměstnanci GŘ dovolit něco podobného, bude to tady pořád stejné. A klidně mi sem zase hoďte kompletní výčet všech včerejších zpoždění,to opět vysvětlí Vaše počínání. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby jediný závěr z akce byl ten, že "ometete" výpravčí, které jste tady kritizovali za řízení provozu
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6192
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkná spousta reakcí, chválím :-) Konečně jste se zamysleli nad tím CO TO STOJÍ.
Základní příčina bude asi v tom "Kolik by stál zvláštní vlak" že? Idiotismus je i argument zpátečníma jízdenkama šotoušů: Každá taková zlevněná jízdenka generuje ztrátu, kterou ČD budou požadovat dodotovat po státu. Pak je diskutabilní, zda honit muzejní vozidlo existující v jednom (dvou?) exemplářích v takové trase a výkonu... Kdyby to aspoň bylo schováno za zástěrku propagační akce, pozváni novináři, napsáno v tisku, druhej den fotky v novinách a šoty v TV a tak - tak by se to dalo pochopit. Ale to by nebyla ta správná utajená šotoakce.
Což nic nemění na tom, že moje srdce šotouše plesalo, když jsem si na mašinu mohl sáhnout, moje srdce příznivce železnice jako perspektivní dopravy budoucnosti těžce pukalo. Zvlášť když tam ten pomeranč stál vedle žabotlamu, kterej nemá to štěstí že už je v muzeu, ale denně dře a bude dřít ještě mnoho let v pravidelnym provozu. To bylo hodně smutný. Takže obyčejní cestující si řeknou, že místo jedný starý mašiny je veze jiná stará mašina a navíc s +17 (btw. to jsem taky trefil tu sekyru, tak že bych jistej odhad přeci jen měl???) Jinej dopad na image ČD to nemělo.
Btw. Fascinuje mě, jak snadný je nahradit hnací vozidlo jinym v případě pomeranč za barču a jak nepřekonatelně těžký je nahradit ty barči motorákem. To by bylo na nějakej investigativní článek v Reflexu , Respektu či něčem takovym.
Budoucnost patří bagrům!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2947
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 10:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové,
nezlobte mě, nebo se může stát, že nějaký Franta Vopršálek, který jel (tedy chtěl jet) včera z Březnice do Týna nad Vltavou a s ohledem na zadrbání 7910 při křižování s 1255 mu bylo s 923 v Protivíně ujeto a zůstal bez možnosti dojet do cíle, neb mu ujel poslední přípoj, napíše obálce a odtamtud to propadne na odbor analýzy a bude ještě veselo (co na tom, že jsem měl včera jiné věci na práci než sledovat na Babitronu dodržení přípoje 7910-923). Ale jelikož jsem línej si základat mail pro Frantu Vopršálka, tak to neudělám.

Názor MD by měl být veskrze pozitivní
A nechcte třeba začít zatápět Štokra na rychlíky na 190? Ta sekyra taky může být jen 10 minut za předpokladu, že se nebude muset po cestě dobírat voda.

Mě napadlo cosi o tom, že mafii připomínající propletenec Škody, MD, ČD a politky nikomu nevadí
Miblovi to vadí a ještě více mu vadí, když se novináři (Tomjoh, Jtb) jsou schopni v obhajobě šlendriánu (připusťme, že včera daného primárně řízením provozu) odvolat na bordel v minulých měsících při výlukách (proti tomu, jak to jezdilo vo výlukách tohle zpoždění nebyla žádná míra), ale není v této zemi jediné celostátní médium, které by se do systému organizace výluk ostře pustilo. Nesmrdí tohle mediálním krytím šlendriánu? Kde jsou média coby hlídač demokracie?

Pokud by si to jeden z Vás rozmyslel, nebo měl tip na novináře ochotného do toho jít, tak se mi neváhejte mailem ozvat (dodám základní ideu + "návody" na to, kde/koho se na co ptát + klidně budu vystupovat nezávisle jako hlas cestující veřejnosti (nemám na systém žádné vazby, tedy si mohu dovolit tvrdit více než kdokoliv, koho to živí)).

Pánové,
je na Vás, zda se opět vydáte cestou silných slov nebo začnete něco dělat pro zlepšení situace na českých kolejích. Snad jen ještě zopakuji moudro, které jsem zde psal již několikrát (možná bych si ho měl dát do patičky ): Člověk toho na sebe nejvíce prozradí tím, jak mluví o jiných. Zamyslete se nad tím.

Važte příště lépe svá slova, on má má totiž hrabě de Mydlaque pravdu s tím, jak píše, že šotoušství je krásná věc, ale prostě tragédie, když ti nejvíc ultra šotouši jsou odpovědní lidé na úřadech.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2948
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Nestává se to často, ale pod tento Tvůj příspěvěk se bez problémů podepíšu.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Martin240025
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení organizátoři, byla to pěkná akce
Nenazývejme klienty jakékoliv dopravní společnosti KAŠTANY :-)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Havrysak- A tys tam byl a přepočítal to? A šotouši jeli zadara? Nebude to jen závist žes o tom něvěděl ? .....nejsem od dráhy a taky jsem se to dozvěděl takže až tak tajný to nebylo. Ad Jaroměř. lidé byli informováni- I o třihodinové sekeře ? V Turnově tedy nikoli.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6193
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Detaily:
Bláznivá nudle druhá - příklad s Velvarama: ale jen nedramatizujte - do Velvar se jezdí co hodinu, takže nikdo nikam pěšky nemusel.
Jtb: Těch 10 000 Kč navíc zaplatí kdo? O dopadu na image jsem vám napsal v minulém příspěvku.
Mibl: Děkuji :-) ale použil jsem jen zase ta samá kriteria, pro která mě jindy kritizuješ ;-)
Budoucnost patří bagrům!
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad noodle2: na osobní útoky už tady nehodlám odpovídat..
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:28:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hyvrysák: Proč furt máš dojem, že něco bylo utajované. Jen proto,že se nevytiskly plakáty nebo se to nezveřejnilo na internetu nebo já nevím co.... Ještě jednou,byl to pravidelný vlak s jiným hnacím vozidlem, na co vyšla dps, toť vše. Takže nic utajovaného,nic na černo a já nevím co ještě. Ta dps již vyšla v pátek,tak sakra jaké utajování. To že se o tom nepodaly informace dál, neznamená,že je něco utajováno.

Káem a Mibl: to vaše povídáníčko tady,to fakt nemá chybu..
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2949
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Ono to s tím nesouhlasením není tak horké. Já taky nemám žádnou radost, že jezdí báry na rychlících. Líšíme se pak v tom, jak se to má řešit. A ostatně řešení v motorácích už jsi jako alternativu své prvotní vize (jen 3 páry denně) připustil.

Navíc, nebylo by Ti smutno, kdyby Ti nikdo neodporoval?

ČmoudíkČmoudík:
Opravdu trváte na tom, abych tu stížnost napsal? Kvůli Vám tu lenost překonám ...
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2950
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad jen ještě jednu poznámku:
Nasadit několikrát do roka místo obyčejné soupravy něco podobného je z hlediska ČD velmi prospěšný tah. Opakuju - díky a jen houšť!

Zásadně nesouhlasím. Normálního cestujícího pojízdné cirkusy nezajímají. Pro něj je zcela zásadní šeď v podobě dodržování jízdního řádu, přiměřená kapacita soupravy a rozumné jízdné.

Takhle na divoko po partyzánsku (bez vědomí médií) se marketing nedělá. Pokud mě budete přesvědčovat, že ano, tak mohu taky psát např. dotaz tiskovému mluvčímu ČD, a tázat se, co o tom celém vědí a proč nebyla o proběhlé nostalgické akci informována veřejnost. Nechtějte po mně, abych to musel udělat.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 11:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Hele, klidně si napište, to je vaše věc, nemám s tím nejmenší problém. Jediné na co vás musím upozornit a píšu to tady donekonečna,nebyla to žádná nostalgická akce nebo já nevím co, ale obyčejná záměna hnacího vozidla na pravidelném vlaku, to je sakra tak těžké pochopit. Já bych rád zase od vás chtěl vysvětlit, z čeho jste čerpal,že uvedené zpoždění jde na vrub hnacího vozidla ??? Vy jste tím vlakem jel, že to tak přesně víte ???
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Havrysák- neodpovídej, stejně by to zas byla ptákovina.

Káem- netvrdil jsi něco o zkoncování ? A co by tam asi tak jelo když je z pendlu mrtvola a záloha = 0 ?? A i kdyby, tak tady se řve pro 15 minut max. jak se to srovná s i tou ,, jen hodinou ?"
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6194
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoud čmoudík: vyvraťte mi jedinou mou větu. Víte, já velmi přesně vidím problém řady institucí v tzv. "středních řídících článcích" - tedy ani v top managementu (Žaluda, Dvořák), ani u řadových zaměstnanců (tramvajáci, fírové) a důvodně se domnívám že vy právě patříte k tomuto střednímu článku řízení. Ten váš alibismus s názvem akce je prostě typickej. To jen tak o.t.
Nudle dva: týkalo se jiného tématu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2951
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou,byl to pravidelný vlak s jiným hnacím vozidlem, na co vyšla dps, toť vše.

A že se tak směle ptám, kdo je pod ní podepsanej? Nebudete to náhodou Vy?

Já bych rád zase od vás chtěl vysvětlit, z čeho jste čerpal,že uvedené zpoždění jde na vrub hnacího vozidla ??? Vy jste tím vlakem jel, že to tak přesně víte ???

Uklidněte se (příliš mnoho interpunkčních znamének svědčí o vnitřní nevyrovnanosti pisatele), to za prvé. Za druhé: Nejel jsem tím. Za třetí: Tvrdil jsem, že míra nestíhání daná mašinou by byla na analýzu. Za čtvrté: Je mi krajně podezřelé, že by mašina jezdící na kulaté dokázala sject Písek - Příbram v taktových časech.

Jediné na co vás musím upozornit a píšu to tady donekonečna,nebyla to žádná nostalgická akce nebo já nevím co, ale obyčejná záměna hnacího vozidla na pravidelném vlaku, to je sakra tak těžké pochopit.

Máte dobře rozmyšlené, jak bude argumentovat, až se šéf přijde ptát. Jen by mě zajímalo, co to stálo, neb pochybuju. že Slováci takovou mašinu půjčí na takovýto elitní výkon (400 km v ostrém tempu) zcela zdarma.

Opravdu mě nenuťte cokoliv psát.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: O jakém alibismu mluvíte ??? Vy že něco vidíte, možná si nevidíte ani na tu špičku nosu. Já píšu,jak to bylo,to jen vy za vším hledáte nějaké černoty nebo nevím co. No a kolik to stálo. Jen vás musím upozornit,že se tomu možná budete divit,ale stálo to pro ČD stejně,jako kdyby tam jela zamráča. Zkuste přemýšlet o tom,jak je to možný, když do toho tak vidíte.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČmoudČmoudik.)
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Dělejte si co chcete, rád si počtu...
Petr01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČmoudČmoudik: nebyla to žádná nostalgická akce nebo já nevím co, ale obyčejná záměna hnacího vozidla na pravidelném vlaku, to je sakra tak těžké pochopit.

Tímto nás tu chcete opíjet,ale ale...
Obyčejně zaměnit barču za muzejní exemplář mi nepřipadá moc normální a k tomu za to obyčejně připojit bufetový vůz (nebo co ten modrej vůz byl) taktéž ne.
A argumentovat,že to dodržovalo nebo zkracovalo jízdní doby? Ale za jakou cenu? Za cenu nedodržování traťové rychlosti? Nechtěl bych být potom v kůži fíry kdyby se nedejbože něco stalo.

Jinak tímto nechci tuto pěknou a snad i povedenou akci zatracovat
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem- nevadí, slovo by se mělo držet....
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.158
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:38:51    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Naprostý souhlas. Pokud si organizátoři té šou zaplatí ze svého veškeré vícenáklady budiž. Zatím na nich ulpívá stín toho co jsi správně popsal výše.
Mimochodem - pořád mě překvapuje co vše je v tomto bordelu možné.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:44:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: není v této zemi jediné celostátní médium, které by se do systému organizace výluk ostře pustilo. Nesmrdí tohle mediálním krytím šlendriánu? Kde jsou média coby hlídač demokracie?

a) tahat sem mou profesi není zrovna vhodné, nehledě na to, že od novináře se spíš čeká hyperkorektní a hysterická obhajoba onoho imaginárního Franty Vopršala, který kvůli obludným choutkám zvrhlíků z ČD přišel na pivo o minutu později
b) železniční dopravě se (už) profesně nevěnuji a ani o ní nepíšu, tudíž pláčete na špatném hrobě; pokud chcete na někoho vhodného kontakt, zkuste to na mejl a rád se po něčem poohlédnu
c) směšujete výluky (které už jsou minulostí), běžná zpoždění vinou dispečerského šlendriánu a údajné zpoždění vinou nezpůsobilého vozidla. To Vaší inteligence opravdu není hodné. Mimochodem, opakuju už popáté - ten vlak, zřejmě aniž by cokoli porušil, dokázal mezi Protivínem a Jincemi zkrátit o čtyři minuty


Víc už na tento mix závisti, nenávisti a udavačství (Hyrvysák), prosté hlouposti (Káem) a hyperkorektnosti ad absurdum ostatních fakt nemá cenu reagovat. Já si tu akci za de facto pár korun užil víc, než všechny stotisícové orgie na Lužné. Ještě jednou díky a poklona všem slušným.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoudík: Píšete, že to stálo stejně jako zamráča. Oranžová mašinka má stejnou spotřebu? Nebo se to s naftou NĚJAK udělalo? Neberte to jako rýpání, jen mi hlava nebere, jak to šlo elegantně pořešit...
Jen se neposer, papundekle....

Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod k upotřebení - Trabant)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15831
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu výborná diskuze. Skoro bych řekl, že to nějaký "šotouš na GŘ" zorganizoval schválně, aby odpoutal pozoronost našich špičkových internetových železničních odborníků od skutečných problémů na železnici. Záměr vyšel zjevně na 100%.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodis: Jednoduše, tentokráte to pro ČD bylo bez odpisů za hnací vozidlo. Teď už víte.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 12:55:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoudík: Díky.
Jen se neposer, papundekle....

Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod k upotřebení - Trabant)
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 13:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem, Mibl, Petr01 a další rejpající:
Vlaky R 1250/1255 jsou PRAVIDELNÉ vlaky jedoucí podle jízdního řádu. Pravidelné řazení těchto vlaků je BDs + Bdt. Z toho vyplývá:
1.) pravidelné řazení vlaků 1250/1255 dne 30.6.2009 BYLO DODRŽENO.
2.) BYLO DODRŽENO místenkování ve voze BDs
3.) Na vlacích 1250/1255 dne 30.6.2009 byla funkční pojízdná úschovna zavazadel, jak je u těchto vlaků uvedeno v záhlaví v knižním jízdním řádu.
Z uvedeného vyplývá, že u vlaků 1250/1255 byly garantovány všechnypravidelné služby dle platných pomůcek GVD 2008/2009.
A to, že na vlacích 1250/1255 byly dne 30.6.2009 řazeny další 3 vozy a že se vám zdá, ža tam byla nějaká jiná lokomotiva, než jakou tam běžně vídáte, tak do toho vám NIC NENÍ!!! Pochopili jste to? Tak laskavě už přestaňte s tím pruděním a diskutujte k tématu uvedenému v záhlaví.
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 13:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Fascinuje mě, jak snadný je nahradit hnací vozidlo jinym v případě pomeranč za barču a jak nepřekonatelně těžký je nahradit ty barči motorákem"

Káem:
Tak k tomuto asi jedno: pokud by se na na R 1250/1255 místo barči nasadil motorák, tak pak by potom vzniklo opravdu zpoždění (a ne malé), způsobené nasazením jiného, než plánovaného vozidla. A to by pro motorák neplatily kulaté rychlostníky.
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 13:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Fajgl: Káemový bláboly nemá cenu řešit, to je člověk, který má názor dopředu daný (závistí? mindráky? světonázorem?) a pak už jen hledá každý sebestupidnější argument. Tedy, "argument". Ukázkou bylo to, jak se chytil mého hausnumera o vícenákladech na naftu ve výši 10k Kč a zapomněl na to, že se na jízdném zřejmě vybralo díky atypickému vozidlu ještě mnohem víc.

A nejkrásnější blábol, kterým Káem doložil svou naprostou nevědomost, byl tenhle: aždá taková zlevněná jízdenka generuje ztrátu, kterou ČD budou požadovat dodotovat po státu.
Omyl, pane kolego. ČD se dožadují prokazatelné ztráty, kterou každá prodaná jízdenka snižuje. Jediný případ, kdy mají ČD nárok na dotaci na jízdenku, je studentské jízdné, ZTP a další, to se ale této akce týka jen sotva.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 13:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady to jede. Pravá demokratická diskuse, jak má být a docela v úrovni
GŘ" zorganizoval schválně: co když to byl skutečně vyšší placený úmysl, kvůli nějaké statistice, ať už porovnání technických a časových parametrů, počet cestujících a šotoušů, sledování a hodnocení zdejší diskuse a názorů analytiky a psychology od MD a ČD.

Nespouštěj oči z tratě!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6196
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 13:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jtb: Vyste si užil za pár vašich korun a za pár našich stokorun, za které my jsme si mohli užívat jinde a jinak. Velmi se za vás stydím, pokud jste náhodou také z nějaké mediální branže. Pokud já jsem hloupý, vy jste pitomý. Jinak mě to neuráží, obvykle, pokud jsem titulován takto, je to signál, že jsem hodně blízko pravdy.
Čmoudík: Alibismus? Co je toto: CIT: "Bylo to jen mimořádné nasazení jiného hnacího vozidla než je pravidelné." O tom by se dalo mluvit, kdyby to místo barči táhl brejlovec. Ale ne toto. Tak bez odpisů? A kolik stály ty dva vagóny navíc (odpisy úklid, přistavení)? Neblbněte nám hlavu.
McB: A taky jde o soutěž o nejčtenější téma. nedávno tohle vlákno bylo prý na 3.místě.
bláznivá nudle: OK, ale oboustranně.
Petr fajgl: Zdá se, že bylo nejméně jednou prokázáno, že Švejka vyjezdila Hydra s vlekem. Jinak do toho co píšete je mi dost, protože ČD jsou státní podnik, momentálně ve ztrátě, financovaný z daní poplatníků, tedy z i mých. neni to váš vejminěk, jasný?
Tomt: zajímavý že se o něco výše čmoudík k odpovědnosti sám přihlásil. taxi to ujasněte. Btw. další alibismus.
Kupříkladu proti Vlaku na Dobříš nikdo nikdy nikde neprotestoval. Kdyby jel pomeranč Praha-Hostivice a zpět tam údolim zpět semmeringem, vládlo by nadšení a nikdo by neřekl ani slovo.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6197
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 13:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jtb: Kdyby nebyla prodaná jízdenka, nebyla by ztráta, kterou ta jízdenka snižuje. Jízda takovýmto vlakem je ospravedlnitelná jedině za globální komerční cenu.
Jo a laskavě - držte se tématu a neodbočujte už příště k hodnocení osobních vlastností zúčastněných. To co dovedete vy umím já desetkrát.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 13:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem- A jak jinak ? Diskuse s Tebou nikam nevede a já nerad dělám zbytečný věci. Jen na závěr- Tvoje starosti a Rotschildovy prachy a jsem za vodou. Jeden kolega říkal: ,,vůl zůstane volem a pařez pařezem i kdyby ses potento". Zdá se ,že měl pravdu, bohužel. Káem, game is over !
Jtb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 13:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: sice děláte zprávaře (či co to je za roli) na nějakém obskurním rádiu pro penzisty, ale argumentaci máte blízkou spíše lidem z krajských redakcí TV Noha (pro neznalé - obvykle lidé s výučním listem, méně často s maturitou, kteří nedostatek umu a soudnosti nahrazují hysterickým křikem a patosem).
a) podle toho, co uvádí Čmoudík, stála celá akce cca. 0 Kč navíc
b) podle mého odhadu mohla celá akce stát na naftě a nákladech na DC stát maximálně 7-10 tisíc korun navíc. Na jízdném ČD vybraly cca. 5-10 tisíc korun přímo, další peníze navíc získaly nepřímo od těch, kteří kvůli tomu jeli do Prahy z větší dálky.

V obou případech je hospodářský výsledek akce plusový, tudíž umazává ztrátu ČD, tudíž ulehčuje našim peněženkám.
A pokud vaše "profese" vyžaduje, abyste měl alespoň výuční list, pak si jistě dovedete spočítat, kolik by každého daňového poplatníka stálo i oněch 10 tisíc hypotetické ztráty. Napovím vám - Česko má 10,5 milionu obyvatel a jedna koruna je sto haléřů.
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 14:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ty jsi hochu pacient, ty prostě všechno víš,všechno znáš a od všeho máš klíče. Ty budeš mít jednou i málo hlíny na hrobě....

Jtb: ztráta opravdu nebyla.....
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2952
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 14:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud by se 1250 včera nezasekl v Berouně, aby si by tato celá debata nevznikla, neb celkem věrohodně tady Petr_fajgl tvrdí, že jízdní doby byly pro soupravu reálné. žasnu nad schopnostmi stroje, který dokáže i přes rychlostní propady kvůli kulatým rychlostníkům a s 5 vozy toto sject (neb Barča má na dané štrece problém už se 4 vozy, kdy nekrátí (= jede se bez vaty) a to se jí kulaté netýkají). Nedodržení služeb dle JŘ jsem nikde nezpochybňoval.

Pokud byly vícenáklady pro ČD 0,-Kč, resp. celková bilance kladná, též nemám námitek. Pak sice trochu nechápu, proč se sponzor akce rozhodl zůstat v "anonymitě", ale třeba k tomu má své důvody. Je to jeho plné právo.

Holt prvotní dojem může občas klamat ... Tak abych si šel koupit ten klobouk, abych měl co sníst.

Jtb:
Popřemýšlejte prosím o někom (ale chtělo by to nejlépe nějakého investigativce, který už ohledně železnice něco dělal), ozvu se mailem.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 14:12:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoud- tady je pacientů.... Např. všichni, kteří se jaksi nedovedou popasovat se skutečností,že někdo / v tomto případě Slováci / dokážou něco udělat aniž by předem natahovali ruku a tím spíš jak je možný, že ji nenatahujou vůbec. Na to jsou ty skládky tvarohu místo mozku, které vlastní, krátký.

Jinak mužům slovenským dík za vše, nejen za 775 !
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15832
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 14:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak typické pro dnešní mediální vnímání reality: k žádnému zpoždění pravděpdobně nedošlo, k žádným vícenákladům asi taky ne, ale přesto řada jedinců "ví" o vzniklých problémech a "ví", jak je řešit.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6198
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 14:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodnocení osobních vlastností zúčastněných namísto argumentace k věci je znakem argumentační slabosti, nudle a jtb. Opakuju vám to poněkolikáté. Dodržujte laskavě pravidla diskuse. Založte si vlákno Káem-idiot a tam se o mě bavte. A tam vám prozradim, že těma "zprávama" se já bavim stejně ve svym volnym čase , jako vy přepřahánim hnacích vozidel. Tahle diskuse byla vyvolána právě proto, abyste doložili, že to nebylo z kapes dańových poplatníků. Částečně jste mě přesvědčili, že by to až tak velký tunel nemusel být. Větší transparentnost by podniku, každoročně žádajícímu o státní podporu ovšem prospěla tak jako tak.
A samozřejmě že zařadit jako hnací vozidlo 775 na pravidelný rychlík bez jakékoliv propagace je stejné, jako na něj dát Bai-k, co se týče dopadu na image u veřejnosti, to je bez diskuse.
Budoucnost patří bagrům!
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 14:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoudík: dovolím si jednu otázku " na tělo": jsi dnes v zaměstnání?...
Jinak tedy uznávám, je naprosto správné, že skupina šotoušů na GŘ zneužije svoje postavení a bordel na drahách k tomu, že si zadarmo zorganizuje "nostalgickou akci". Přece tam nejsou placeni od toho, aby s tím bordelem na ČD něco dělali..Za to může stejně ten póvl dole..
A to že na jízdu vyšla depeše znamená, že akce nebyla tajná? Fajn, v tom případě tě prosím abys zařídil navrácení mých prémií o které jsi mě před dvouma rokama okradl. Na tu jízdu přece taky vyšla depeše, takže žádné tajnosti... Jo a ještě mi teda uniklo, kde si obyčejný cestující (rozuměj nenádražák) takovou depeši může přečíst,myslím, že nějaká internetová adresa by se šikla

(Příspěvek byl editován uživatelem hyvrysák.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6199
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 14:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Vícenáklady asi byly, že jo. To se tu obceně připustilo, ale asi ne nezdůvoditelný. Trochu zapadla skutečnost, že na posilu nedělního večerního Švejka do Prahy se vagón nenajde a tady najednou byly hned 2. To je prostě jedno s druhým a celkově to dává obrázek o velmi velkém stupni subjektivity v konání na dráze.
Budoucnost patří bagrům!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 15:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jtb- jsme argumentačně slabý ale jsme dva a dost možná, že k nám ještě někdo přibude.Ale s tím novým vláknem to není zas tak špatný nápad. Jen jestli by nám to americký spisovatel detektivek nezatrhnul z moci úředně -moderátorské. Ale volil bych to obecně, nejen na jednu osobu.

Havrysák- třeba tam,co já- v Lužný. A výpravčím volají šotouši kvůli větším banalitám. Nevím, co máš s Čmoudem a je mi to jedno. Ale chtěl bych Tě vidět-jen tak ,abych si rozšířil obzory.
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 15:03:03    Odkaz na tento příspěvek  

Tak si to tak čtu a nedá mi to nepřihodit jednu "blbou" poznámku do diskuze:
- Tajný to být muselo, jinak by se do prvních vozů přiřítili známí angličtí "310-rowdies" (2 válce navíc!) a naše šotouše s českou (slovanskou) holubičí povahou by asi vyštípali.(smail si teď na tomto místě nějaký doplňte, nechce se mi vybírat)

Jinak aby tady nezněly jen zcela krajní názory obou táborů - doplňme spektrum. Asi jsem svým stanoviskem někde uprostřed. Nasazení 775 rozhodně neodsuzuji, plně chápu fandy, kteří tím jeli (a hlavně poslouchali), méně už ty, co se honili s vlakem auty a mají tuto mašinu v historickém nátěru se současnou bílozelenou soupravou ČD vyfocenou na x místech (trati 200!!), no a třeba vysloveně nerozumím stanovisku jtb: "...nejlepší nostalgická jízda roku..." (ovšem nic proti, každý má jinak nastavené své "šotoušské" preference).
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 15:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad nudle: bohužel, Tvoji lásku nemohu opětovat, takže se obávám, že mě nikdy neuvidíš
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 01. července 2009 - 15:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Havrysák- škoda, a já se tak těšil! No nedá se nic dělat - umřu o zážitek chudší.....

J.Rosa- anglické ptáky jsem v Lužné,při pokusu o nadměrnou expanzi, zpacifikoval celkem snadno- byli starší a zchátralejší. A v Lužný šlo echo o jízdě z ucha do ucha, a že tam uší bylo !
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 15833
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 15:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak říkám, lákavé sousto předhozené "odborníkům" . Skutečné problémy na naší železnici pak procházejí bez jakékoli mediální pozornosti. Tím myslím třeba to, co se dnes stalo na trati 221. Což vygeneruje skutečné vícenáklady a skutečná zpoždění, a je to důsledek skutečného bordelu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Zamracenej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. července 2009 - 15:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nechcte třeba začít zatápět Štokra na rychlíky na 190?
To by šlo...
Brejláky a Barči, ty já mám nejradši. Akvárko ve šrotu je dobrá služba cestujícím!