K-report
 

Archiv do 15. června 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost....) » Archiv do 15. června 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. května 2009 - 16:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím, s tou KMB dělají problémy. Já jsem si jednou vypsal z Havířova do České Lípy přes Kolín, Mělník, Mladou Boleslav, a protože do Lípy mi stačilo přijet až večer, tak jsem chtěl cestou zajít na Kokořín (jinými slovy přerušit jízdu ve Mšeně, je to mnohem více než po tarifních 100 km) a průvodčí pak ze Mšena do MB mne tak seřvala, že jak to jezdím, že jsem už měl jet z Kolína přímo na MB, nebo max. přestoupit ve Všetatech. Že prý takhle se jezdit nesmí. Nic jsem přitom nepopojel dvakrát a jakékoliv vysvětlování bylo zbytečné. Pokutu mi sice nedala, ale zato vykřikovala po celém vlaku, jaký jsem blbec. Tak nevím, moc takovéto experimenty nedoporučuji, nikdy člověk neví, na jakého trefí vola, který má režijku a nechápe, že pro normálního člověka je jízdné velmi drahé a proto to takto třeba kombimuje.
2801 vrať se Chybíš mi
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 28. května 2009 - 19:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, aby to bylo sichr:


Dobrý den. Tuto akci nemají ČD pro letošní léto v nabídce.
Přejeme hezký den. ČDCentrum Č. Těšín
----------------------------------------------------------------- ---------------
Kopie původní zprávy:
Dobrý den.
Bude letos (2009) v létě nabízena slevová akce Léto 26- ? Tj. letní sleva
na jízdném pro zákazníky mladší 26 let?

Děkuji

Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. května 2009 - 20:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: To chce opsat číslo a poslat stížnost s doporučením na přezkoušky (pravda, měl by to dělat člověk, který si je jist, že je v právu). Příště by snad dal s takovým osočováním pokoj.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. května 2009 - 20:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za sebe bych ještě doplnil, že šílenou trasu používám párkrát do roka, a problémy jsem měl naposledy někdy před 15 lety, kdy jsem měl trasu Praha-Košice natáhnutou na nějakých 2500 km (jízdenka tehdy platila 3 dni). Průvodčí říkal, že malou okliku by mi uznal, ale toto, že ne. Tak jsem zeptal, kde přesně je podle něho hranice, kdy se oklika uzná a kdy ne, a na to už nedokázal odpovědět. A moc pěkná byla reakce průvodčího na moji trasu Bystřice nad Olší - Hlízov přes Prahu, Veselí n. Luž., Znojmo, Břeclav. Řekl "Hezký!" v intonaci známé z Cimrmanovského "Cos to udělal Pepíku? Hezký!"

Pokud jsem měl problémy, tak spíš s tím, že jsem pokračoval druhý den platnosti. Ale na to stačilo vždycky říct, že jízdenka nad 50 km platí do půlnoci druhého dne. Poměrně nedávno (max. 5 let dozadu) chtěl průvodčí po mně v podobné situaci potvrzení o přerušení jízdy (to bylo zrušeno někdy před 15-20 lety). Dodnes lituju, že jsem na něho tu stížnost nepodal.

To daleko větší problémy (ty slýchávám od známých, mně se to zatím nestalo) jsou s eLiškou, na které je vždycky vypsaná nejdelší povolená trasa a průvodčí ji nechtějí uznávat, když člověk jede kratší trasou (někdy i nejkratší možnou).
Josef Sandr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.152.65
Odesláno Čtvrtek, 28. května 2009 - 21:15:35    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dodám že k tomu problému co jsem napsal, že byl i problém že KMB je obchodní nabídka a musím jet trať kterou tam mám napsanou. A mě taky nikdo nedokázál kde je napsáno že na jednoduchou jízdenku nesmím trasu protnout. Holt kdo chce něco podnikat aby ušetřil, musí SPPO dobře rozumět. A to je hodně náročný, je dost složitě psanej. Kdysi jsem si říkal že je ten tarif ČD jednoduchej, ale na to ho znát dokonale je to dost složitý.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 00:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TR10, bod 276: "Vyplněná kolonka (kolonky) pro jednu jízdu má shodné podmínky jako jednoduchá jízdenka." Není tedy pravda, že musíte jet přesně zapsanou trasou - můžete jet klidně kratší trasou.

SPPO, bod 30: "Jednoduchou jízdenku nelze vystavit, pokud se protíná nebo dotýká trasa pojížděné přepravní cesty ve stanici na přepravní cestě."

Tarif mně přijde napsaný srozumitelně, ale je dost rozsáhlý (TR10 = 71 stran, SPPO = 87 stran) a provázaný. Navíc, pokud chcete ušetřit, občas nestačí jen jeho znalost, ale potřebujete nápady, jak věci zkombinovat.
Josef Sandr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.152.65
Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 07:25:37    Odkaz na tento příspěvek  

To já vím že nelze vystavit jízdenku tak abych protínal trasu, ale kde je napsáno že takovým způsobem nemužu jet třeba tak že si cestu zkrátím.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1174
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 09:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za odpovědi o KMB. Už ji naštěstí nemám, 2000 Kč je moc a delší trasy lze nahradit Eliškou. InKartu jsme si vyřídil ještě za 600 Kč a jen díky tomu, že bylo avízováno její zdražení na 990 Kč.
Elišce ale také moc nerozumím, zatím jsem ji využil jen jednou. V listopadu jsem jel na turistickou akci Za posledním puchýřem do Telic v Čechách. Elišku jsem si koupil Ostrava - Karlovy Vary, ale nešel tam nijak nahodit směr a tak mi to vyhodilo z Prahy přes Plzeň a Cheb. To je pořádná oklika a navíc jsou tam výluky. Jel jsem z Prahy Holešovic normálně přes Ústí n.L. a nejsem si jistý, jestli jsem se nedopustil hned 2 přestupků.
a) jel jsem jinou trasou, i když kratší, ale jízdenku přes Ústí nešlo vydat
b) vystoupil jsem už v Teplicích, je to možné? Co kdyby mne při vystupování kontrolovali jízdenky? Jak to zdůvodním, když přerušit jízdu se nesmí.
Průvodčí na jízdu jiným (kratším) směrem neřekl nic, ale nevěděl, že jsem v Teplicích vystoupil.


Teď jedu do Mariánských Lázní. Na to by se hodila ta výše zmíněná Eliška tímto směrem. Ale jedeme 4 a jen 2 mají InKartu a tak se mi zdá výhodnější koupit celodenní síťovku za 900 Kč pro 5 osob.
Chci se ale zeptat na jiné - jak existují krajové jízdenky, někde na cd.cz jsem četl že za 440 Kč lze koupit krajovou Karlovy Vary + příhraničí SRN. Platí pro 5 osob, ale v jedné variantě je 2 dospělí+3 děti (čili jako SONE) a ve druhé 5 osob bez omezení věku. Tady v MS kraji to nikdo v ČD centrech neví, tak jestli nějací místní o tom nevíte něco?

A ještě jeden otravný dotaz. Platí SONE do Čadce? V Ostravě na hl.n. v ČD centru mi řekli, že ne a nikdy neplatilo (to je blbost, platilo), v Jablunkově v běžné pokladně že ano, podle netu to vypadá, že ano, ale též to tam není úplně jasné. Je tam napsáno do první stanice a tou je Svrčínovec zast.
Je dost smutné, že člověku neumí poradit ani tam, kde by to nejvíce předpokládal.
Díky.

A ještě dvě zkušenosti. Nějakým způsobem jsem si vymazal heslo k Inkartě mou chybou, uznávám. Napsáno tam ale bylo, že na každé přepážce mi vygenerují nové - v Ostravě Svinově mi řekla, že to nejde, na hlavním zase nevěděla jak, až přišla její kolegyně a ta jí to udělala. Za necelou půlminutu.... Tak té paní hodně děkuji, bohužel takových lidí není moc.
A ještě z Ostravy Svinova. Měl jsem 24 hod. jízdenku Ostravanku (tehdy za 48 Kč), Tato jízdenka platí (?) na území Ostravy v osobních vlacích. Měl jsem ale tu jednoduchou DPMO, ne tu nádražáckou modrou. Myslel jsem si, že je to jedno. Chtěl jsem si u pokladny na ní dokoupit úsek Ostrava Bartovice - Havířov a pokladní mi řekla, že tato ve vlaku neplatí, jen ta jejich modrá. Tak místo 13 Kč mne to stálo 33 Kč (tehdy jsem ještě neměl In). Nevíte někdo jak to je? V prodejně DPMO na Výstavišti, jak jsem se pak ptal, jedna pokladní ani nevěděla, že Ostravanka platí vůbec ve vlaku a ta druhá mi říkala, že je to jedno jaká je jízdenka, každá Ostravanka prý platí ve vlaku.
Možná si všichni myslíte, že jsem blbec a ptám se na jasné věci, ale snad na to je tady ta rubrika. Já se nedokáži hádat s průvodčím ve vlaku.
2801 vrať se Chybíš mi
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4601
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 10:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: bod 1.6 v informacích o e-Veverce na cd.cz udává: 1.6. jízdenka platí pouze ve 2. voz. třídě po uvedené trase (případně po kratší trase v souladu s ustanovením tarifu TR 10);

Vzhledem k tomu, že na tu jízdenku se vypisuje nejdelší povolená trasa, lze jet i trasou kratší.

Co se týče přerušení jízdy, tak snad se na e-Veverku vztahují ustanovení stejná jako na obyčejné jízdenky, tedy nad 100 km bez problémů.

EDIT: Co se týče Čadcy, tak opět z webu cd.cz:
V příhraničí můžete elektronicky vydanou jízdenku SONE+ navíc použít pro cesty do vyjmenovaných stanic (zastávek) ležících na druhé straně našich státních hranic takto:

Rakousko (do stanic Retz, Gmünd, Hohenau a Summerau), Německo (do stanic Schirnding, Zittau, Schöna, Klingenthal, Bad Brambach, Bärenstein, Johangeorgenstadt a Furth im Wald ), Polsko (do stanic Cieszyn, Zebrzydowice, Chalupki, Miedzylesie a Glucholazy) a Slovensko (do stanic Čadca, Strelenka, Horné Srnie, Vrbovce a Kúty).


V Německu platí SONE+DB za 550,-Kč, ale je to pořád SONE+, tedy 3 děti a 2 dospělí. Mapa platnosti.

A jinak je ještě RegioNet+DB - podrobnosti zde.

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
WEB o MHD v HK, WEB o železnici - zde
21272 = Hradečák
TechnoBase.FM - We aRe oNe - on-line radio
Madusan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 29. května 2009 - 11:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

relace jsou na webu čd pro e-lišku http://www.cd.cz/files/seznam_relaci-a15a3bb073dd5e737581c7d1553c 05f3.pdf
Vary jsem jel z ovy via Cheb i Ústí,nezkoušel jsem Žatec,ale nepředpokládám problém,tak i když je v neděli vyprodaná e-liška PHA - Ova tak si koupím e lišku třeba Budějovice - Ova v unipaji na hlavaku v Praze.Jednou se mě akorát průvodčí zeptal"Chlape kde jste se tu vzal?"když jsem měl koupenou e-lišku Pardubice-Ova a nasedal jsem do osobáku v Ústí nad Orlicí městodo Č.Třebové na rychlík do Ovy
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2552
Registrován: 2-2007

Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 11:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže Brno si drží svůj standart v protivnosti pokladních v ČD-Centru.

Na kamarádův SLUŠNÝ dotaz, zda lze použít na vlak slevu na ISIC kartu ho obličejem, gesty a málem i slovně poslala do . Kysele odpověděla ne, nelze. Na netu www.isic.cz je přitom psáno, že lze. Na tohle naštvaně odvětila, že ji to nezajímá....

Po přejdení k normální pokladně v hale jsme se aspoň od vstřícné pokladní dozvěděli, že slevu jde použít jen na síťové jízdenky.

Stížnost podávat nahodlám, nešlo o mne. Jde jen o takové postesknutí, že někteří lidé si myslí "náš zákazník je odporná moucha, co mne zdržuje."

(Příspěvek byl editován uživatelem vojtik.)
Tak jsem i já podlehl a založil účet na rajčeti.

Bydlím necelých 5 kilometrů od přejezdu v Horních Heršpicích!
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 30. května 2009 - 13:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od 14.6. bude místenka na SC na trase Praha - Brno a Praha - Břeclav zadarmo, když si např. koupím SONE+, můžu k ní dostat taky zadarmo místenku?
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 01:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad šotouš Kuba: Omezený počet do konce léta ano.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice http://zmzlonice.draha.net
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 11:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosim vas, oznacuji se tratove mesicni jizdenky pri kontrole? Mam prvni kousek, tak nemam zkusenosti. Nicmene ted se jedna pruvodci pokusila oznacit jizdenku, ktera byla pri vydani prekryta samolepici pruhlednou folii
Posláno z mobilu.
Yeah Federace zlínských fotičů - nejlepši
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 31. května 2009 - 13:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospec

Neoznačují,jen se kontroluje platnost ...


ICQ 237-113-861
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 07:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha. Dík za info. Dnes ráno se mi na ni zvěčnil i revizor
Yeah Federace zlínských fotičů - nejlepši
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4605
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 10:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospec: Ano, razítka o revizorů se na ni dávají. Běžná od průvodčích však nikoli.
WEB o MHD v HK, WEB o železnici - zde
21272 = Hradečák
TechnoBase.FM - We aRe oNe - on-line radio
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 11:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272: Diky za informace. Mne jen nejde do hlavy, ze tu tratovku jeden nadrazak zalepi do folie, ktera se davala na papirove Z-karty a podobne prukazy, a pak se pres to snazi druhy nadrazak neco narazit...
Yeah Federace zlínských fotičů - nejlepši
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 11:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby bylo na dráze k nepochopení jenom toto ...
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 12:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem zvědavý. Jak to teda je s tou folií a měsíční traťovkou? Má být v pokladně nalepená na jízdence nebo má být jízdenka označitelná? Ať vím, co mám v pokladně chtít. Obávám se, že to je typ dotazu, na který v x pokladnách dostanete x různých odpovědí.
Yeah Federace zlínských fotičů - nejlepši
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 13:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Průhledná folie se lepí pouze na průkazy a čtvrtletní jízdenky .. nikoli na měsíční a jiné ... Jízdenku Ti označí razítkem případně jen revizor,jinak se pouze kontroluje ...


ICQ 237-113-861
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4606
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 13:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve své sbírce mám min. 5 traťových měsíčních obousměrových jízdenek, všechny na jednu a tu samou trať, ale všechny vydané v HK, hl.n. (tedy odpadá možnost stejné pokladny). Ani jedna není zalepena v žádné folii, pouze je tam validační hologram. Nevím, jestli však není nějaký nový předpis či tak něco, podle kterého se teď mají zalepovat. Vím, že u nás (HK) se dává folie velikosti ca 2/3 jízdenky na jízdenky VYDIS, kam si cestující sám vyplňuje datum.
WEB o MHD v HK, WEB o železnici - zde
21272 = Hradečák
TechnoBase.FM - We aRe oNe - on-line radio
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 14:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky. Většina spolucestujících ty traťovky uchovává ve slušivých pouzdrech s logem ČD, ale ty už nikde nemají. A já bych nerad, aby se ta jízdenka po několika kontrolách stala nečitelná. No, už bych to téma radši zabalil
Yeah Federace zlínských fotičů - nejlepši
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4607
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 01. června 2009 - 16:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo no, to pouzdro jsem taky sháněl hned po začátku GVD a nikde nic... A co teprve jízdní řád v březnu! Nikde na hradecku neměli, na HK-SP jen 4(!!) kusy. Sehnal jsem ho (jako ten GVD) pak v Pardubicích.
WEB o MHD v HK, WEB o železnici - zde
21272 = Hradečák
TechnoBase.FM - We aRe oNe - on-line radio
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 02. června 2009 - 19:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli 62- letý důchodce bez slev má ve vlaku nějakou slevu a jak se prokazuje, jestli stačí občanka, či ne. děkuji
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4611
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 03. června 2009 - 09:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na prokázání obyčejného jízdného pro důchodce (1/2) nutno míti průkaz, vydávaný u ČD za asi (tuším) 50,-Kč. Občanský průkaz stačí nad 70 let (TR 10, str. 20).

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
WEB o MHD v HK, WEB o železnici - zde
21272 = Hradečák
TechnoBase.FM - We aRe oNe - on-line radio
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7080
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 11:50:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dráhy dočasně zlevní, v Pendolinu na Brno bude místenka zdarma

Od 21. června do 22. září bude cestování vlakem o malinko levnější. České dráhy se rozhodly vrátit v části tarifu k loňským cenám a základní jízdné zlevní o dvě koruny. Přesně o tolik loni v prosinci zdražily.

Zatímco u cestování na delších trasách cestující rozdíl téměř nepocítí, na krátkých cestách znamená dvoukorunová sleva i více než desetiprocentní úsporu. Třeba jízdenka z Otrokovic do nedalekých Napajedel zlevní z 15 korun na 13.

"Chceme takto v době krize alespoň částečně podpořit cestování," vysvětluje změny mluvčí drah Petr Šťáhlavský. Změny v rámci takzvané protikrizové nabídky chystají dráhy také u síťových jízdenek SONE+. Ty umožňují celodenní cestování dvěma dospělým a až třem dětem buď osobáky nebo rychlíky během některého z víkendových dnů.

Během léta však budou platit jízdenky i ve všední den. "Když nemají lidé na zahraniční dovolenou, umožníme jim levněji cestovat doma," vysvětluje Tomáš Čech, který má na starosti tvorbu tarifu Českých drah.

Nižší cena jednotlivých jízdenek se odrazí i v cenách předplatních jízdenek pro pravidelné dojíždění.

Levněji se projedete Pendolinem do Brna

Mnohem výraznější úspora pak čeká na cestující pendolinem ve směru mezi Břeclaví, Brnem a Prahou. Od 14. června nebudou platit v tomto vlaku 200 korun (pokud mají In kartu Českých drah, tak 100 Kč) za místenku, ale nárok na své sedadlo získají bezplatně. Opatření se týká všech tří párů pendolin, která jezdí mezi Prahou a Vídní a mezi Prahou a Bratislavou. Bez místenky jízdenku Pandolinem nelze zakoupit.

Dráhy by tak levnějším jízdným měly do pendolin ve směru na Brno přilákat více cestujících. Rychlovlaky totiž jezdí v této trase podstatně méně zaplněné než ve směru na Ostravu.

Řadu lidí totiž právě cena od cesty pendolinem do Brna odrazovala - cestující, který nevlastnil žádný slevový průkaz drah za ni totiž zaplatil 516 korun. Cesta běžným vlakem ho přitom vyšla na 316 korun, jízdenka na autobus pak stojí v závislosti na dopravci okolo dvou set korun.

Změna dráhy plánují i u pendolin ve směru na Ostravsko. V pátek 12. června rychlovlak poprvé na pravidelné lince zavítá do Karviné, Českého Těšína a Třince. V této trase začne jezdit nový páteční spoj pendolino Sprinter s odjezdem v 16.23 z pražského hlavního nádraží. Cena jízdenky se bude počítat stejně jako ve všech ostatních pendolinech na Ostravsko.


Docela mě těší, že sone+ bude platit i přes týden
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 13:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Garfield: Možná vás zklamu, ale SONE+ přes týden bude platit jen pro variantu za 150 Kč. Pro přesnější informace bude lepší si počkat na oficiální zprávu od ČD, přece jenom novináři toho dost popletou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 49652
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 13:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinými slovy je snaha naplnit osobáky, které jsou na tom i díky dlouhodobým a postupným redukcím stále hůř a hůř, zatímco u rychlíků to až tak moc potřeba není.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 16:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Druhá změna JŘ je již k dostání v Brně hlavním nádraží a obsahuje 36 listů A4.
Tak jsem i já podlehl a založil účet na rajčeti.

Bydlím necelých 5 kilometrů od přejezdu v Horních Heršpicích!
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 20:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Druhá změna vlakových jř je již 10 dní na www.portal.idos.cz.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7082
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 04. června 2009 - 20:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:
Tak to je škoda. Ale na druhou stranu, každá sleva nebo rozšíření nabídky může přilákat víc lidí.
V tom článku ještě není zmínka o tom, že jízdenka regionet by měla stát 99,- místo součaných 150,-.
Vašík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.29.195
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 12:56:49    Odkaz na tento příspěvek  

Můžu si v pendolinu vybrat místo, kam chci místenku, nebo mi pokladní dá to co se jí zachce i když budou volná i jiná místa?
Honza 031
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.159.239
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 13:44:14    Odkaz na tento příspěvek  

Můžete si vybrat jakékoli místo, když bude obsazené, tak pak samozřejmě jiné. Pozor na směr jízdy vlaku - kvůli číslu sedadla.
Honza 031
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.159.239
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 13:45:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ale musíte si o to říci rovnou, jinak Vám dají, co je volné.
honny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.5.101
Odesláno Pátek, 05. června 2009 - 15:10:45    Odkaz na tento příspěvek  

Predpokladam, ze k jizdence eTiket (konkretne Brno - Viden, 9EUR) je pro jizdu SC nutne doplatit povinnou mistenku, ze?
V prehledu je kolonka "vybrane vlaky", chapu tedy dobre, ze jizdenka eTiket plati jen do nich?
Chapu dobre, ze cesta tam muze byt v jiny den, nez navazujici cesta zpet?
Mistenka zdarma do SC na trase Brno - Praha plati jen pro standardni jizdenky, nikoliv eLisku, ze?

Dekuji za pomoc :-)
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 06. června 2009 - 16:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám podobný dotaz jako "honny" - chtěl bych využít SC na trase Brno - Vídeň a zpět - v eshopu mi na vybrané datum vyskakuje cena 245 Kč jedna cesta (jízdenka+místenka 2.tř.). Protože nevlastním InKartu ani žádný slevový průkaz, tak si chci ověřit, zda je to reálné, aby po mě někdo nechtěl třeba ve vlaku nějaké doplatky.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 06. června 2009 - 23:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Minibox:
Jistě. Co je psáno, to je dáno.
Převezmu-li pseudoteorii pana moderátora Zlivského, tak je tato největší sleva vedena snahou naplnit prázdné SC, zatímco u osobáků stačí menší .

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice http://zmzlonice.draha.net
Véna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.69.32.225
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 13:20:39    Odkaz na tento příspěvek  

Prosím znalce o radu: jedna osoba bez Inkarty chce jet z Otrokovic do Prešova, ve čtvrtek tam a v neděli zpátky. Jaká jízdenka vyjde nejlevněji? Vyplatí se nějaká přímá jízdenka nebo zvlášť pro českou a slovenskou stranu?
Goesser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.70.110
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 13:36:15    Odkaz na tento příspěvek  

City Star - zpatecni jizdenka, stoji 974 Kc pri ceste pres H. Lidec, 1078 Kc pri ceste pres Cadcu. Lze kazdym smerem i jinudy.

Da se koupit i v den odjezdu,nelze vratit,plati mesic. Mela by to zvladnout prodat prumerne inteligentni pokladni.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 14:46:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Véna - předpokládám že ta osoba je ze Zlína. Pokud by bylo spojení, ještě mnohem levněji by vyšlo jet autobusem do Vsetína a odtama pak už přímým vlakem (nebo max. s přestupem v Žilně) až do Kysaku. Pak City Star Vsetín - Prešov. City Star je totiž pro jednu osobu za slovenský úsek mnohem levnější než za český. Takto by se dalo dost ušetřit, neboť je to mnohem kratší i s méně přestupy než vlakem přes Přerov a Hranice, příp. Hulín, Bystřici p.H. a Valašské Meziříčí. Autobus Vsetín - Zlín vyjde jedna cesta na 40 - 50 Kč, City Star Vsetín - Prešov dle www.jizdenka.cz stojí 784 Kč, takže asi stovka v kapse.
Pozor ale to City Star je jen zpáteční, jednosměrná varianta neexistuje. Je zajímavé, že jízda na ní vychází levněji než na InKartu.
Autobusové stanoviště ve Vsetíně je kousek od vlakového nádraží.
2801 vrať se Chybíš mi
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 15:06:36    Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem nedávno jel na Slovensko, tak úsek po tratích v ČR jsem absolvoval na KM banku a City Star jsem si kupoval až od hranic - třeba do toho cílového Prešova. Nevím ale, zda nyní (po zdražení KMB) je to ještě výhodné.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 16:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel- výhodnější (ale už ne tak moc) je to jen, pokud nemáš In kartu. S In Kartou vyjde úsek za ČR oproti KMB levněji - od 100 km je to méně než 1 Kč/km. KMB už je proto výhodná pouze nad cesty hodně přesahující 400 km a i tam jde pro majitele In dost výhodně nahradit Eliškou v kombinací s případným doplatkem. Svou poslední KMB jsem "pohřbil" letos v zimě.
2801 vrať se Chybíš mi
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 16:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, kdo má Elišku, jestli lze trasa Ostrava - Liberec jet přes Prahu? V Pardubicích je totiž od každého vlaku jen čtvrthodinka na přestup a to při současných zpožděních a nečekání vlaků je žalostně málo. Nechce se mi tam pak čekat 2 hodiny na další vlak. Z Prahy je dobré spojení do Liberce přes Turnov.
Případnou kratší trasou přes Starou Paku by se snad dalo na takto vydanou jízdenku jet? Jel jsem do K.Varů a na jízdence bylo napsáno přes Plzeň a Cheb, což je samozřejmě blbost, navíc jsou tam dlouhodobé výluky, jel jsem normálně přes Most a průvodčí neřekl nic.
Je v Liberci automat, z kterého se dá koupit Eliška? Mne to z internetu nejde, mám ho velmi pomalý.
2801 vrať se Chybíš mi
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 19:05:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: Podle seznamu relací lze jet jen přes Hradec Králové.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 22:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: Kratší trasou jet můžete, ale přes Prahu je to dál. Dokonce i rozumné spojení přes Kolín o 2 km nevychází.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. června 2009 - 22:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zelená: V Liberci automat není, viz seznam.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 12. června 2009 - 16:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky pánové za info, přeji pěkný víkend
2801 vrať se Chybíš mi
814 006
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.96.46
Odesláno Sobota, 13. června 2009 - 18:03:11    Odkaz na tento příspěvek  

V první polovině července se chystám na SONE+ v pracovní dny zkusit najet co nejvíce km.Přidá se někdo? Zatím trasa Č.Těšín 3.13-Praha 11.57-Ustí nad Labem-Cheb 18.48-Rokycany 22.26.Další nápady vítám pokud se někomu podaří vytřískat více km jedině dobře.
Denny_hozman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 13. června 2009 - 19:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, kde jsou k dostání akční místenky pro SC na Břeclav za 0 Kč? Díky
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 13. června 2009 - 21:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

814_006: Na kolik dnů by to bylo?
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 13. června 2009 - 21:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Denny: Jak jsem to pochopil já, tak u letních nabídek platí cena v době zakoupení dokladu (tento postup platil při každém zdražení, takže logicky platí i při zlevnění). Místenky zdarma budou tedy až od dnešní půlnoci, a snad budou i na netu.
Jsem zvědav, jak to bude na konci léta - tj. jestli si mohu 22.9. vyzvednout místenku zdarma (a další levnější doklady) třeba na 21.11.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 09:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyzkoušel jsem eShop: K jízdence je místenka do SC na jižní větvi zdarma, samostatnou místenka zdarma na eShopu nemají.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 10:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz na rezervaci místa pro kolo. Když zaplatím těch zlodějských 70 Kč za rezervaci (na 220 je to bohužel povinné ), je už v ceně i přeprava, nebo je cena 70 + 30?
A pokud budu bez rezervace, zaplatím 50 + 70 + 30, nebo jenom 50 + 30?
Díky.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.116.136
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 10:42:29    Odkaz na tento příspěvek  

Cestující, který bude mít platnou jízdenku 2. třídy pro některou z těchto tras, bude mít
možnost od 14. června do 22. září získat místenku na pendolino v hodnotě 0 Kč.
To je napsané v tiskových zprávách ke změně JŘ. A jinak zajímavost - fronta u pokladny je Vaše chyba - odkaz ČD
Tom_23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 12:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J_k:
Bez rezervace zaplatíte jen 50+30, ale vlaková četa může přepravu odmítnout. Jinak 70+30Kč; v případě RailPlus 35+30. A nejen 220
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 12:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je cenová bomba - kolo z Budějovic do Prahy za pouhou stovku... :-)
Trevi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 14. června 2009 - 18:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: a da se pres eshop koupit mistenka zdarma i pro elisku? Koupil jsem si na pondeli elisku, ale nevim, jak si vyjet mistenku zdarma. Slo to az primo na pokladne CD.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 49874
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 02:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J_k:
Anebo přes Písek a bez těchhle úchylností. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 15. června 2009 - 08:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Blbý je, že chceme jet hned ráno a pokračovat dál směr Broumov, kde bychom rádi byli co nejdřív. Jinak bychom pochopitelně jeli přes Březnici nebo přes Jihlavu.