K-report
 

Archiv do 2. dubna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 2. dubna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2893
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 16:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F: Ještě bych tam doporučil z obou stran, ve všech kolejích osadit "pískáčky".
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10405
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 16:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood: ale vždyť dnes má už téměř každý moderní plastová okna, která zvuk tlumí výborně ... to je veliký omyl, ten protihlukový účinek dělají speciální protihluková skla, ale ne obyčejná plastová okna. Když pominu tabulkové hodnoty neprůzvučnosti u různých skel, tak z vlastní zkušenosti můžu říci, že když nám vyměnili stará dřevěná špaletová okna se skly po 3 mm za nová plastová s obvyklým standardním dvojsklem po 4 mm (což tedy provedli omylem), tak se protihlukový účinek značně zhoršil. Teprve po dodatečné výměně za ta správná skla (tzn. 3 mm + 3 mm s protihlukovou fólií + 6 mm a širší rámeček) se dostavil správný účinek. Kolikpak lidí asi má v plastových oknech (popř. analogicky v dřevěných eurooknech) protihluková skla? Myslím, že naprosté minimum. Samozřejmě, že jsou i lidi, kteří mají stará dřevěná okna v tak dezolátním stavu, že jim protihlukově o něco pomůžou i obyčejná plastová okna, ale to je problém jiný.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10408
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 19:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, další velká (neželezniční) pražská stavba dostala ránu (resp. dvě rány): Stavba ranveje v Ruzyni není veřejný zájem, rozhodl Ústavní soud

(Příspěvek byl editován uživatelem poborskiii.)
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5620
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 20:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii:
Vůbec mi o tom nemluv
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 21:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Jako naschvál bydlí všichni tři odvolávači v místech, kde je zvykem chodit přes koleje - a při výskytu osob v kolejišti se prostě houkat musí...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3318
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 22:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo to je taky fakt,kde jsou zdi ,tam se nedá chodit a to třeba mě štve ... a ,že tam jezdí vlak ?? Tak se rozhlédnu než někam vlezu ....
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. března 2009 - 22:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte, co to je Darwinova cena...? Přeji mnoho zdaru.
Jirka_sf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.20.238
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 00:48:07    Odkaz na tento příspěvek  

TZ: To je pořád dokola. Z tisíců kilometrů tratí v ČR jich jen na malé části vlak překračuje rychlost 100km. Tam je přecházení opravdu ruská ruleta. Ale co takové silnice, kde by se mělo jezdit jen 90km. Kolikpak jich v ČR máme a kolik jich asi denně přejde lidí...
3xhonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.68
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 01:12:54    Odkaz na tento příspěvek  

Jsem rád, že další ranvej na Ruzyni dostala červenou. Rozvíjet by se měla i jiná letiště než to v Praze.
Ad dálnice. Čím více betonu tím horší vodní bilance v krajině, proto i ta motorová železniční trakce je lepší než nová silnice. Jestliže můžou existovat země, kde mají oblasti kam kromě železnice se nedá dostat (Švýcarsko), tak nechápu, že tady se ruší jedna za druhou a akorát roste nákladní silniční doprava. Jsou nutné restrikce. Náklad a kamiony na železnici a je to. Mohutné navýšení peněz do osobní dopravy moderních vozů železničního svršku dostavět chybějící úseky pro vyšší využitelnost a je to.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 04:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se nám ta územní rozhodnutí poslední dobou nevedou. Ranvej, 518/519, Uzel Brno, Ústí n. O., Úvaly a to jsou jen stavby, o kterých vím. Bohužel přijde mi, ač se doopravdy těším, až všechny tyto stavby budou realizovány, že u značné části z nich jsou rozhodnutí dána ignorancí konstruktivních pripomínek občanů(např. výdechy tunelu v Suchdole) či zbytečným trváním na nesmyslech(Přesun nádraží v Brně, Demolice VB v Ústí). Holt neměla SŽDC do OPD dávat projekty s největšími problémy. A neargumentovali náhodou zastánci odsunu nádraží v Brně právě využitelností EF?
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 08:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rzeczpospolita: samozřejmě, když se po posledních volbách dělalo srovnání variant, tak odsunutá varianta vyhrála jedině a pouze kvůli "lepší připravenosti". Jaká ta připravenost byla, to jsme teď viděli, když soud územní rozhodnutí zrušil pro nepřezkoumatelnost.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5623
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 09:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík:
Jsem rád, že další ranvej na Ruzyni dostala červenou. Rozvíjet by se měla i jiná letiště než to v Praze.
Absolutně nevíš o čem mluvíš. Nic nebrání ostatním letištím dalšímu rozvoji, ani plánovaná dráha na Ruzyni. Současná kapacita dráhového systému na Ruzyni je vyčerpaná, a pokud se v dalších deseti letech nepostaví paralalení dráha, zcela jistě dojde k navýšení počtu letů v nočních hodinách a přes dráhu 13/31, což zas odskáče 30tisícové sídliště Řepy a 20tisícové sídliště Barrandov. Být starostou Horoměřic, ostře protestuji proti rozhodnutí soudu, protože se Horoměřice mohou v roce 2015 dočkat letadel i ve dvě ráno.

Dnes protestují a blokují dráhu především hlupáci, co naletěli v 90. letech na kecy dyvilouperů a postavili si vilky v Nebušicích. Dráha je v ÚP od roku 1968 - jenom hovado si může postavit barák tam, kde mu nad hlavou budou přistávat letadla. Všichni, kdo si ty vily v Nebušicích stavěli o tý dráze věděli!

V létě v letový špičce čekaj nad Prahou letadla na přistání i několik desítek minut, což zřejmě "ekologovi" pablbovi Bursíkovi vůbec nedochází. Na takové otázky jako "pane předsedo, kolik spálí kyslíku jedno letadlo 10 minut nad Prahou?" vůbec neslyší.

Mimochodem, co brání ostatním letiším v ČR v rozvoji? Když patřila lětiště BR, OS a KV pod správu státu, ozývalo se z krajů, jak je Praha utiskuje. Všechna regionální letiště byla ztrátová. Hlavně ze severu Moravy bylo stále slyšet "počkejte jak přejde Mošnov pod nás, bude větší než Ruzyně". Za stamiliony se tam potom postavily terminály a čekalo se, jak se aerolinky pohrnou. Jenže houbeles, naopak se linky spíš ruší viz. linka ČSA Moskva-Ostrava, která dřív než nezačala lítat byla zrušena. Teď kraje akorát do letišť sypou prachy z krajských rozpočtů a dotují opakuji dotují aerolinky, aby k nim létaly! Jsou ztrátový a stýská se jim po době, kdy byla ztráta provozu z regionálních letišť zapalacená ziskem Ruzyně. Akorát tak velký voči.

A pokud by došlo k rozštěpení Ruzyně na více letišť (což nedojde, na to vem krk), vedlo by na konci jen k plokesu letecké dopravy v celé ČR. Ruzyně je velká proto, že sem létá mnoho aerolinek, a to zas stimuluje ty ostatní, aby sem lítaly taky, protože je ty přípoje naplní. Tranzit na Ruzyni činí 22%, což vedek zájmu dálkových aerolinek do Prahy lítat. A pokud sem začnou dálkovky lítat, začnou sem lítat i evropské přípoje k těm dálkovkám. Tohle rozdrobit, znamenalo by přenechat letecký trh Mnichovu nebo Vídni.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 09:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xh, Martin: ono aby bylo jasno, tak ranvej nedostala červenou. Jenom soud jasně řekl, že je v tomhle státě existuje nějaký zákonný způsob, jak se dá zjistit (stanovit) veřejný zájem na realizaci konkrétní stavby - a není to pocit poslanců, že zrovna tohle by se hodilo postavit. Takže se bude veřejný zájem zjišťovat normálním způsobem. I kdyby se snad zjistilo, že nová ranvej není veřejným zájmem (čemuž nevěřím), tak se pořád dá postavit, pokud letiště přesvědčí (= přeplatí) majitele pozemků, aby prodali dobrovolně - bez veřejného zájmu nejde vyvlastňovat, ale jde stavět.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 10:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F: Mám schovaný dopis, kterým mi MD sděluje, že souhlasí s tím, že se jisté ustanovení jedné vyhlášky nedá dodržovat, ale zároveň píše, že s tím během nejbližších let nic dělat nehodlá

No to je nádherný artefakt! Takový bych chtěl mít byť i jen v kopii...

Poborskiii:
Ano, neprůzvučnost nemá s plastovostí oken nic společného! A argon v mezeře dvojskla je lepší, než tehdejší trochu na hlavu padlé "vakuum".

Zapa: Ještě bych tam doporučil z obou stran, ve všech kolejích osadit "pískáčky".
To je moc oficiální, úplně by tam stačilo přemístit třeba dřevěného policistu měřící rychost.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každou informaci (foto, schéma kolejiště, zab. zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, včetně upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. letech, nebo i 80.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 10:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_sf:
Když už píšete o rychlosti nad 100km/h, jakpak to je s přecházením dálnic, kolik jich je na 80km/h nebo nad 85km/h a o které trati se teď mluví? A jakpak to máme s rozdílem mezi autem a vlakem zabrzdit na dohled, nebo uhnout volantem? No, je to dokola.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každou informaci (foto, schéma kolejiště, zab. zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, včetně upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. letech, nebo i 80.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 11:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"rozhodnutí dána ignorancí konstruktivních pripomínek občanů(např. výdechy tunelu v Suchdole)"

To jako myslíte, udělat tunel konstruktivně bez průduchů?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 11:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zbytečným trváním na nesmyslech ...... Demolice VB v Ústí)"

Výpravní budova v Ústí mi nepřijde tak úžasná, aby se za každou cenu musela nechat stát. Děláte, jako kdyby vám v tom Ústí bourali náměstí.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 11:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: ono je to v obou případech dáno spíš příliš racionálním přístupem investorů / projektantů: jasně, že racionální řešení Ústí je budovu zbourat - jenže proti tomu je odpor vyfutrovaný emocionálně, a výsledek tím bude nutně ovlivněn, neboť občan je volič bez ohledu na míru své racionality.

Podobně tunel - nejde sice udělat bez průduchů, ale může vést jinudy (tunel nebo průduch). Ano, je to dražší a z čistě racionálního pohledu zbytečné řešení. Ale s ohledem na širší souvislosti může být ve výsledku mnohem levnější, protože by umožnilo postavit okruh dříve.

V tomhle mají čeští institucionální investoři velký dluh: lidem je potřeba ukazovat záměry dřív než jako DÚR, a mít více variant, resp. být ochoten vzdát se své "nejoblíbenější", může ve výsledku stavbu hodně zrychli i zlevnit
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 11:42:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"tunel - nejde sice udělat bez průduchů, ale může vést jinudy (tunel nebo průduch)"

Konkrétně tenhle tunel může vést buď přesně tam, kde je naprojektovaný, nebo o cca 10 km severněji. Nic mezi tím.

"ukazovat záměry dřív než jako DÚR, a mít více variant, resp. být ochoten vzdát se své "nejoblíbenější""

U některých staveb existuje více variant jen v detailech.
U jiných je na vybranou, zda je stavět v už narušené, a tím pádem silně obydlené krajině (typicky souběžně se stávající silnicí nebo dráhou), nebo je vést co nejdál od lidských obydlí, a tím narušit poslední zbytky málo dotčené krajiny.

S včasným a úplným průběžným zveřejňováním souhlasím, ale nemyslím, že by snížil počet odpůrců typu "ne za mým domem", ani zavilých magorů typu "jsem proti jakékoli dálnici". Někudy ty liniovky vést musí, takže nejde brát námitky místních jako "hlas boží".
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 12:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Proč by se měl pořád zvyšovat počet vzletů/přistání na Ruzyni? Jestliže stoupá poptávka, ať zvýší ceny letištních poplatků třeba na dvojnásobek i na víc a rázem bude v normě.

Racek: nová dráha není veřejným zájmem, je zájmem jenom těch, co tam chtějí létat.

Omlovám se, jestli to působí příliš emotivně, berte to spíš jako ironické šťouchnutí.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 12:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konkrétně tenhle tunel může vést buď přesně tam, kde je naprojektovaný, nebo o cca 10 km severněji. Nic mezi tím. Slyšeli jste slovo Boží ...

Právě tohle mně vytáčí. Ona ta trasa může vést prakticky kudykoliv, akorát se v různých hypotetických variantách mohou lišit náklady a další překonávané problémy (i řádově). Ale pokud si to na začátku investor postaví (po vzoru Fidela C.) tak, že "tato varianta nebo smrt", pak si právě koleduje o popsané problémy.

nová dráha není veřejným zájmem, je zájmem jenom těch, co tam chtějí létat

To bych neřekl, kromě těch, co létají, je tady ještě zájem těch, co jim létající byznysmeni přivezou práci, těch co jdou na koncert létajících umělců, těch co berou letecky dovezené léky, a dalších a dalších. Proto je stanovení veřejného zájmu docela složitá věc a nemá v tom co dělat poslanecká cochcárna.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 13:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slyšeli jste slovo Boží ... Právě tohle mně vytáčí."

Tak se mi zdá, že o dané lokalitě, a hlavně o silničním projektování, víte kulový. Třeba o tom, že v Suchdole je ten koridor pro dálnici desetiletí chráněn územním plánem, a že jinde už je to zastavěné. Že jižněji je Šárecké údolí. Že v Roztokách volný koridor vychytale zastavěli dřív, než jim to stihla vrchnost zatrhnout. Že o kousek dál na sever by to bylo čiré šílenství, a že nejbližší jakž takž příznivý terén až někde u Libčic. Nebo jste snad slyšel o nějakém vážně míněném návrhu, které by vedl jinudy než přes Suchdol, nebo okolo Libčic? Sorry, ale v tomto případě Vás vytáčí vaše neznalost.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 13:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebo jste snad slyšel o nějakém vážně míněném návrhu ...

Neslyšel - a to je právě to, na co si stěžuju. Že investor, resp. tvůrce územního plánu, vůbec neuvažoval o jiné variantě.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1620
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 13:13:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"trasa může vést prakticky kudykoliv, akorát se v různých hypotetických variantách mohou lišit náklady"

Jasně, potáhneme dálnici přes Macochu, a dál jako průtah Brnem. Překážející baráky buď zbouráme, nebo uděláme 10 km dlouhý tunel.

Některé varianty trasy jsou tak totální hovadina, že ani nemá smysl je rozkreslovat. Dávat do veřejnéhoho projednávání takovéto "varianty", jen aby se ekologický vlk EIA nažral, by bylo zesměšnění celého povolovacího řízení.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 13:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"investor, resp. tvůrce územního plánu, vůbec neuvažoval o jiné variantě."

Tak ještě jednou a snad jasněji. O jiných variantách se samozřejmě uvažovalo, ale všechny musely být opuštěny pro naprostou neprůchodnost, nebo totální nesmyslnost ještě dřív, než začalo jakékoli oficiální řízení. Smiřte se s tím, že pro severní část R1 jiné varianty než Suchdol, nebo Libčice neexistují. Jiné varianty jsou buď nesmyslné, nebo pasé.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 13:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: teď už diskutujete trošku sám se sebou. Já vidím, že zůstaly dvě špatné možnosti a ostatní varianty jsou pasé. Ale nezpůsobili to ani obyvatelé Suchdola, ani řidiči pokušející se projet ucpanou Prahou. To padá to na hlavu ŘSD, resp. organizací, které mu předcházely; což se mi vy snažíte vyvrátit.

Ad předchozí příspěvek: vtip je v tom, že (když už jsme u toho Brna) neexistují pouze varianty "přes Macochu" a "přes Bystrc" - to spektrum je v principu spojité* a z každého pohledu (nákladového, environmentálního, funkčního) se v něm dají najít různá lokální optima.

* abyste mě nechytal za slovo: variant je samozřejmě konečný počet a "spojitostí" nemyslím jejich blízkost prostorovou (že by snad vedly těsně vedle sebe) ale funkční v rámci daného kritéria (tedy například skoro ke každé variantě se dá najít nějaká o málo dražší a o málo levnější).
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 14:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek: "teď už diskutujete trošku sám se sebou. Já vidím, že zůstaly dvě špatné možnosti a ostatní varianty jsou pasé. Ale nezpůsobili to ani obyvatelé Suchdola, ani řidiči pokušející se projet ucpanou Prahou. To padá to na hlavu ŘSD, resp. organizací, které mu předcházely"

Když myslíte ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 18:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Racek: Zde si počtěte. Jsem zvědavý, jestli i pak budete tvrdit, že mohly existovat i nějaké "prostřední" varianty R1.

"severní varianta ..... byla právě dopracovaná, upravená v prostoru toho Ústavu jaderného výzkumu v Řeži tak, aby pro něj byla přijatelná. ..... upravit tu severní variantu takovým způsobem, aby byla průchodná právě kolem té řeže .... podařilo se, protože se vlastně s tím přechodem přes údolí Vltavy vykličkovalo tak, že vlastně není zasaženo to ochranné pásmo ústavu v Řeži. Ale zase na druhé straně Vltavy to jde přes vlastně obydlený území Letek, kde v územním plánu Libčic, protože Letky jsou součástí Libčic, je právě pod tímto mostem v té trase teda, kudy je veden, tak je počítáno s výstavbou rodinných domů a ta výstavba už tam reálně existuje. To znamená, že není pravdou, jak je v této studii jednoznačně řečeno, že tato severní varianta nikde není v doteku s obytnými územími."

".... jestli se dá vůbec najít trasa, která by nebyla absolutně v doteku s těmi územími. ..... v tom hustě zastaveném území v okolí Prahy je to zhola nemožné, důkazem je toho jak ta jižní varianta, tak ta severní varianta poté, co byla upravena."

Po pročtení několika webů musím uvést na pravou míru, co jsem psal před pár hodinami. "Prostřední" varianty nejsou pasé kvůli tomu, že se něco zastavělo, prostřední varianty jsou neprůchodné kvůli Řeži.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 27. března 2009 - 21:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes u zde zmíněného sloupu TV č. 158 geometři a několik lidí s nějakými plány. Že by ten sloup byl fakt špatně a už si toho konečně někdo všiml? :-D
Hledám sponzora, abych nemusel chodit do práce. Zn. bohatého. :-)
Mašinfíra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 16:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím vážení, co je pravdy na tom, že letos má dojít k optimalizaci v úsecích "Praha-Vysočany - Lysá nad Labem" a "Praha-Holešovice - Praha-Bubeneč"? Ptám se, protože toto je zaneseno do plánu výluk 2009 (str. 165 - 168). http://du-praha.cz/drurad/RPV_2009_01.pdf
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 17:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde o to, čemu všemu budeme říkat "optimalizace". Úsek Vysočany-Lysá bude rozdělen na více kratších úseků (když to napíši laicky), aby se tam v příštích letech vešly i odklonové vlaky z trati 011. Optimalizace ve smyslu modernizace bude v úseku Vysočany-Lysá probíhat v letech 2013-2017. Až bude dokončena modernizace úseku Běchovice-Úvaly.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10427
Registrován: 6-2003
Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 19:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

až bude dokončena modernizace úseku Běchovice-Úvaly
vzhledem ke zrušenému územnímu rozhodnutí to dost možná i nestihnou, takže by možná bylo vhodné část úseku na Lysou těm Úvalům předřadit.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 20:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: Jinak s R43 je to podobně jako s R1. Roky v územním plánu, ale ...

To je oblíbený omyl: R43 v závazné části územního plánu brněnské sídelní aglomerace (platný z roku 1985) není!
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 28. března 2009 - 22:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem podnikl letmé místní šetření (z okna vlaku) v Úvalech.
1) dům Brzákových je otočen k trati zadním traktem a přímo na předpokládané hranici pozemku je jakási šílená zděná kůlna, otočená zadní stranou k trati. Mezi domem a tratí je zahrada poměrně dost zarostlá stromy (skoro by se řeklo, že je líp vidět na sousední dům).
2) dům Dočekalových stojí na mírné vyvýšenině, je otočen ke kolejím zadní částí a je obehnán půldruha metru vysokým neprůhledným dřevěným plotem (nebýt ta dřeva vodorovně, dal by se snadno splést s palisádami).

V obou případech dost dobře nechápu, o jaký čarokrásný výhled by obyvatele domů PHS připravila (že by o severní slunce či snad dokonce o polární záři...?), a v prvním případě by snad bylo skoro lepší, kdyby PHS milosrdně skryla tu příšernou kůlnu. V prvém případě dokonce nechápu, proč víc neřve soused, jemuž výhled na trať tolik nekryje ta kůlna.
Skoro to budí dojem, že dotyční nevyhledali Kužvarta, ale naopak on je jako jakési "bílé koně".

Snad jediný, kdo směrem na trať něco vidí a jeví se tudíž být oprávněn u PHS brblat, je paní Holečková.
Chodec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 00:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood: chceš medaili nebo o co jde? 158 je holt blbě, se někdo sekl.. stanou se horší věci
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2224
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 12:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chodec: Je možné, že někdo odměřoval polohu od koleje a zamotal se do změny osovky, která v daném místě probíhala.
Naštěstí jsou konzole TV na 1.TK na podpěrách a ne na břevně, takže výměna půjde relativně hladce...

Ovšem On-je-dobrý mi přijde jako osoba se sníženou příčetností - čeho si všimne, to vykecá, ať už 158 teď, nebo 9370 (či kolik) ondyno...
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 12:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chodec - jde o to, zda mi někdo potvrdí, že mám oko z kašparovy krávy, anebo vidím dobře. ;-)
Dobrá, potvrzené to tedy je, přesto mě napadá jedna věc - že jim to ujelo, to se skutečně může stát, ale to je ujetý i protisloup? (nevšiml jsem si) Protože jestli ne, tak jim přece nemohla sedět délka té horní vodorovné traverzy... :-D %-)
Prodám H0 vláčky, viz https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1367390
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 10-2006

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 13:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej - čeho si všimnu a zajímá mě to, tak se na to zeptám. A komunistické manýry typu brácha na mě a já na bráchu, aneb držme všichni hubu, snad se na ten náš průser nepřijde, to já skutečně neuznávám. Protože přesně tohle čím chování se pak odráží ve všem a proto je na rozdíl od skutečně vyvinutých západních zemí tahle země plná debilů, kteří neumí uznat svojí chybu - nejsou na to prostě zvyklí.. :-/
Prodám H0 vláčky, viz https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1367390
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 11-2002

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 19:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaké aktuální fotografie z modernizace Libeň - Běchovice:





http://eldar.cz/kank
Mašinfíra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 20:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kryso výborná práce, skvělá práce. Jen dávej dál, ať se my ostatní nabaštíme.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 22:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že ten oblouk na zhlaví před Libní (ve směru staničení) se bude posouvat o dobrých několik metrů dovnitř, nebo se mýlím a jedná se o jiné koleje?
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 30.3.2008 / sekce IV. koridor)
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 11-2002

Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 23:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail2005: Ano, obloukové zhlaví se bude posouvat. Ještě koukám, že mám blbě popisek u předposlední fotky... má to být severní "strana" nově budovaného podchodu.
http://eldar.cz/kank
Lejsek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 29. března 2009 - 23:55:14    Odkaz na tento příspěvek  

Kryso,to nevadí.Já tě stejně žeru.Promíjíme Ti to.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 00:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: U toho Suchodla mě nevadí, kudy ten tunel vede, ale chápu lidi, že si stěžovali, že jim výdechy z tunelu udělali na západní straně tunelu, když převládá vítr od západu, a tím pádem bude vše z výdechu foukat přímo na Suchdol.

K Ústí: člověk by předpokládal, že když už se bude bourat stávající historická udova, tak se alespoň díky tomu podaří adekvátně zvýšit parametry trati, tzn. na 160 km/h a ne aby bylo od Chocně 200, pak 120 a pak zase 160. A vzhledem k tomu, že 160 ve stávající stopě nejde, mělo se najít jiné řešení, které by se stávajícího nádrŽÍ vůbec nedotklo.
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
ALBATROS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.189.142.115
Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 00:31:03    Odkaz na tento příspěvek  

Dělá ještě ve Vyšehradě výpravčího Lukáš Zástěra,jak o něm tenkrát psali v dobrém v časopise ?
Pardál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 00:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ALBATROS:
Lukáš Zástěra dělá šéfa dispečerům O16
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 10:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood: čeho si všimnu a zajímá mě to, tak se na to zeptám.
Člověk, kterého něco zajímá, neformuluje svoji otázku takto: Že by ten sloup byl fakt špatně a už si toho konečně někdo všiml? :-D.
Tak se neptá člověk, kterej se chce něco dozvědět, ale jízlivej rejpal. A pokud neumíš napsat otázku tak, aby neměla nežádoucí zabarvení, tak ji radši nepiš vůbec.
Kaštan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 19:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výluka Praha - Kladno
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/vyluka-praha-kladno20090330 .html
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 21:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stěžovatel paralyzoval život obce

"Ekologii kázati, jako hovado se chovati"
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 30. března 2009 - 21:33:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rzeczpospolita: "chápu lidi, že si stěžovali, že jim výdechy z tunelu udělali na západní straně tunelu, když převládá vítr od západu, a tím pádem bude vše z výdechu foukat přímo na Suchdol."

Aha, takhle to myslíte. Starší tunely mívají výfuk uprostřed a nahoru (například Letenský poblíž tech. muzea, Strahovský poblíž stadionu). Jak jsou či budou řešeny novější tunely (třeba Mrázovka nebo Blanka) netuším. Nejsem si jistý, zda lze výfuk umístit libovolně, do vzduchotechniky nevidím.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 31. března 2009 - 20:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve kterém roce byla snesena druhá kolej a vyhybky v žst. Pha-Hlubočepy? Dík.
Nespouštěj oči z tratě!
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 31. března 2009 - 23:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V sobotu na Hl. n.

Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4627
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 31. března 2009 - 23:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to tu ještě nepadlo, ale minimálně ve středním podchodu na hlnu už předělali strop do celkem koukatelné podoby. Beton i rozvody nastříkali tmavou šedí a pletivo už je uchycené docela robustně. Tohle to přesně chtělo.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. dubna 2009 - 10:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotky jsou na http://hlavninadrazi.eu/
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
DominiX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.48.241.241
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2009 - 10:23:01    Odkaz na tento příspěvek  

Výdech tunelu Blanka ve Střešovicích:
---zde---
Druhý bude na Letné za stadionem.
Petas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2009 - 12:00:59    Odkaz na tento příspěvek  

A výdech z Mrázovky je na vrcholu toho kopce, kterým prochází. Tunely Nového spojení pokud vím žádný takový výdech jako silniční tunely nemají.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2009 - 12:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mne zajímalo, proč musel vzniknout na severním svahu Vítkova (nad tratí Masarykovo nádraží Liběň) tak neskutečný nepořádek od dělníků stavby. Celý spodek svahu je zaneřáděn kabely a plechovými odřezky. To jako les nikomu nepatří a pro stavební dělníky je to přirozený odpadkáč? To je opravdu ekologický přínos takové železnice...
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2009 - 13:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: To asi nejsou dělníci, ale lidoví recyklátoři. Druhá otázka je, proč se SŽDC/ČD nesterá lépe o svůj majetek.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2009 - 15:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikoliv, toto není po recyklátorech. Jedná se opravdu o zaneřádění uřezanými kabely v okolí staveniště (obě koleje jsou nové)a je to skoro v celé délce. A kdybych něco kradl, tak to asi nebudu uklízet do lesa - ještě by mě u takové zbytečné práce navíc někdo chytil. Naopak ten kdo to měl ze stavby uklidit, si jednoznačně ulehčil práci. Prostě odpad naházel do lesa na svah.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3170
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2009 - 17:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdybych něco kradl, tak to asi nebudu uklízet do lesa

Mě se tady zdá, že minimálně část od asociálů a houmlesáků fakt je. Nemáte představu, jaký tihle lidi dovedou nadělat bordel. V tom, že někdo shromažduje a všelijak přemisťuje odpadky žádnou logiku nehledejte.