K-report
 

Archiv do 3. prosince 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Historická vozidla » Archiv do 3. prosince 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7013
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 06:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.706rto: Úplně přesně napsané.

"vozil by se každej, ale něco dělat, to ne... " - ta věta nadzvedla mě ještě o něco více.
řidič_mhd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 7-2008
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 10:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad svědek:
Tak se poděl o pravdu, teda asi o tu svoji, já sem sám zvědavej, čeho dalšího sem se dopustil. Já mam svůj práh čistej, já SHT nic nedlužim, oni dluží mě, resp. ten jeden člověk, terý mě vždy do něčo uvrtal pak mu bylo za těžko přispět mě na ručenní, naftu atp... Jó zadarmo, to je pohoda, to bych taky takhle uměl organizovat. No nebudu se rozčilovat, počkám si na tu Tvoji pravdu, bohudík je tu řada lidí, kteří měli s SHT co dělat a s tím jedním člověk jakbysmet. A podepiš se, je to slušnost, ale jelikož si asi z SHT tak tam se slušnost moc nenosí, takže Tě to omlouvá. Jinak i další 2 členové SHT mě už varovali, to bylo v pátek. Abych teda byl upřímnej, v únoru se mi pokakala spojka, neřadila, tak sem šel za dotyčným, jestli by mě pomohl, protože se spojkama dělal a opravoval je, no celá jeho pomoc, přijel sem tam v sobotu, jezdil si tam s bagrem, 1, 2x přišel, podržel a řekl, to máte zavdušněný, to musíte odvzdušnit, tim celá jeho pomoc hasla (to sem věděl i bez něho, že to bude zavzdušněné, když vytekla kapalina), nebejt mého kámoše, tak bych to ten den neudělal. Po pár měsících mi teda sehnal ojetou spojku, která se za další měsíc odporoučela, takže teď tam mam fungl novou. Jinak sem slyšel jen výčitky a sliby, člověk to přejde, ale pak když se doslýchám co vše sem měl udělat (rozkrádání autobusů, majetku atd., mě osobně to uráží), je to až nechutné o hyenismu, jak píšeš, by ses měl zmiňovat u dotyčné osoby a ne u mě. Férové ani nebylo to, že se s náma vůbec nekomunikuje, nic se nám neříká a já kdybych minule nepřijel náhodou, tak sem ani nevěděl, že mam bus dát pryč, jeh oslova, ať s tim odjede, nebo mu to odtáhnem, no dost silná káva, když sem za nim chodil, že potřebuju baterie, tak přede mnou utíkal, oni totiž moje baterie úplně vymlátili startováním jiných, JEJICH autobusů. No, nechci použít toto fórum jako arénu, takže se příště podepiš, nebo sem vůbec nepiš. Mylím, že ostatní se mnou souhlasí. Lituju, asi posledního férového kluka (MŠ) v SHT, který je opravdu frajer a vždy se ke mě zachovával jako opravdovej gentlas.

P.S.: Kolikrát dotyčný přišel a pomohl mi s nějakýma úpravama? Za ty 2 roky co ten bus mam. .
Karosa C 734.00, LC 735.20
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7016
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 10:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je zajímavé tady na K číst o různých spolcích, které mají za cíl uchovávat historii (myslím i železniční v jiných diskuzích). Tak nějak to vypadá, že to moc nefunguje, kromě několika výjimek. Připadá mi, že někteří si tam spíše chtěli naplnit nějaké svoje ambice, které nejsou schopni naplnit jinde. A pak navíc se vytrácí osobní zodpovědnost, ale schovává se za spolek.
Když už se tady propírá SHT, tak dám taky otázku. Je nějaká vize, co bude dál? K čemu to má sloužit? Za odpověď díky.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 10:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

706rto - souhlas i nesouhlas... Možná je to tím, že jsme ještě i železniční skupina přátel, ale u nás ve Zdicích si různí majitelé pomáhají navzájem i pomocí na "cizím" majetku. Ale je to o lidech a domluvě. Ale jinak víceméně souhlas...
Jen ještě k tomu dovětek, že někteří mají i tu snahu nám pomoci třeba jinde, než přímo na vozidle. A o tu pomoc hodně moc stojím a sice pro někoho není plnohodnotná "černá" práce na vozidle (jestli železniční či silniční - je to jedno), ale taková pomoc při tvorbě letáčků, pozvánek či mapiček pro naše muzeum je také důležitá. Práce na PC už nejen pro jinou práci nezvládáme, ale také jsem už starší člověk a nezvládám vše. Nebo nějaký "programátor" by udělal nějakou analýzu pro naše muzeum - také by to nebylo na škodu. Nejde vždy o tu coby přímou práci, ale i ta coby bokem (nepřímo viditelná) je důležitá a pomocná.


Rt6n26 * ještě reakce na tvůj příspěvek 105...moje práce kindermafiána k něčemu byla

Nevím kolik ti je, ale myslím si, pokud chceš něco dělat a někde, vždy nějaká práce se najde. Hned asi nedostaneš odbornou práci, ale začneš postupně se přes ty "horší" práce propracovávat k tomu, co by jsi chtěl třeba jednou dělat. Jen rada staršího, nechtěj nic hned a nedělej, že vše znáš a umíš, když né...
My jsme ve Zdicích si vzali k sobě 12 letého kluka, který začínal jako "podavač" a uklízel, umýval auta, okna u aut před kjaždým otevřením, postupně se dostal do stavu, že je mu dnes téměř 16 a až na drobnosti plnohodnotně je schopen zastat daleko staršího člověka při práci. A hlavně - umí dělat s rozumem a sám. Tehdy přišel s rodiči, ty se na něj občas přišli podívat, zda opravdu tu je a nefláká se někde.
To jenom bokem a pro ty mladší, co si myslí, že nejsou potřeba. I takové dofoukání pneumatik je potřebné a měl by to zvládnout i dospívající jedinec.
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - Muzeum se letos ubralo již k zimnímu spánku - nejbližší otevření bude o víkendu 3.a 4.dubence 2010 -
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 15:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič_mhd: Opravdu nechápu, proč obviňují Tebe. Když se podíváme na fotky z převozu, tak zjistíme, že ten autobus byl ve stavu, že nepotřeboval, aby si kradl věci. Navíc proč by si kradl v RTO??? Já jsem si jistý, že Ty si to nebyl. Při pohledu na Tvoje C-čko a pak při otočení se, to co bylo vidět se nedá srovnat. Tvůj autobus čistý kompletní a na druhé straně rozebraný rozbitý autobusy.

Můj názor na krádeže v SHT: Prsty v tom museli mít bývalí hlídači areálu, protože do té doby se nic nestrácelo ve velkém.

Situace SHT: Vzhledem k tomu, že je plánovaná oprava vrchní části pozemku, tak na jaře bude muset být v plánu jeřáb na vyndavání vozů z bahna. Vozy, které tam sami dojely už se ven nedostaly při příjezdu, všichni víte, co to znamená po tání sněhu. Do zítřka má zmizet železnice, tak mě zajímá, jak to tam teď vypadá.

A ještě stěhování SHT: Tak kdyby pár členů spolku neodstěhovalo všechny autobusy, tak by už všechny autobusy byly na vrakovišti. Elektrárna jasně řekla, že pokud to nebude do konce října pryč, tak že to odtáhnout na vrakoviště a ještě budou chtít zaplatit i náklady.

SHT, jako celek bych ještě v Chlumci hodnotil dobře, ale po přestěhování do Zalužan to šlo postupně jen k horšímu. Kdyby hodněkrát zmiňovaný kamarád řidiče_mhd nepřiložil ruku k dílu, tak by to opravdu skončilo na vrakovišti. Najde se tam pár členů, kteří o to opravdu mají zájem, ale už je jich minimum.

ZMŽ: Jsou dvě možnosti, kde ten vůz je. Buď je to jeden z těch vraků v SHT nebo je to ten, který byl odevzeden do Jablonce nad Nisou a dál by musel někdo zasvěcenější.

Saxiradim: Sice v tom tvém příspěvku nejsem, ale podobně jsem na tom teď já. Taky jsem začínal, jako ten, co pozorval starší při práci, ale teď už by to beze mně trvalo všechno trochu(hodně) delší dobu. Takže to můžu potvrdit

EDIT - Už jsem se dal taky na slohovky

(Příspěvek byl editován uživatelem Sliks.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 16:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ikarusy co byli v sht jsou kde?například ex dp 4583 a olomouckej a varskej ??
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Rt6n26
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2009

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 16:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Saxiradim: a děje se něco takovýho v Brně? Já o ničem nevím, TMB jde do kytek a zdá se mi, že nic opravovat ani nechce, dobrovolníci by se jistě našli
RT6N26 - modernizace známé RT6N1, tentokrát ten pokus o ůspěšnou modernizaci určitě vyjde!
omfg- Oh my Forrest Gump!
Nechci dosáhnout nesmrtelnosti svým dílem, ale tím, že nezemřu.
Golf je hloupá hra, jejímž cílem je dopravit velmi malý míček do ještě menší jamky nástroji k tomu nevhodnými.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7020
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 16:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Rt6n26: A podle čeho tak soudíš? Například ta nádherná ŠL z poslední doby je co?
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.178.65.130
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 16:24:38    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě v kytkách nejsem a ani tam nejdu (a pod ně doufám též ne). Dobrovolníci by se našli? Tak je hledej, můžeš začít. Nebo se přihlas jako první.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 16:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Olomouckej je pod střechou.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
--> 1909-2009 ... 100 let MHD v Jihlavě
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7021
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 16:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dám sem nějaké foto, které dokumentuje předchozí slova. Fotky jsou z poloviny října.



že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 17:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snad nepřestřelím, když napíšu, že autobusový vozový park v TMB je v lepším stavu, než jaké jsou možnosti. Z posledních let to je nejen renovovaná ŠL 11, ale také Ikarus 280 + údržba ba ostatních vozech + jisté pokroky na T 500 HB. Do trolejbusů tak nevidím, ale i tam se něco děje. S tramvajemi to je slabší, ale to je záležitost, která přesahuje běžné rozhodovací úkony v TMB.
Rt6n26 je asi nějaký tlučhuba.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3025
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 17:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Sliks: ZMŽ: Jsou dvě možnosti, kde ten vůz je. Buď je to jeden z těch vraků v SHT nebo je to ten, který byl odevzeden do Jablonce nad Nisou a dál by musel někdo zasvěcenější.
V ČSAD Jablonec je/byl od SHT zapůjčen CAR. Kde je nyní nevím, ale nebude to problém zjistit.
Jedná se o tento kousek
9.9.2001


ČSAD Jablonec nad Nisou září 2004

ČSAD Jablonec nad Nisou 26.10.2004

20.3.2005 ČSAD Jablonec nad Nisou

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3787
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 17:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já o ničem nevím, TMB jde do kytek a zdá se mi, že nic opravovat ani nechce, dobrovolníci by se jistě našli

Co to je zase za blbost, proboha. Technické muzeum v Brně je závislé na penězích od ministerstva kultury = státu. Když přihlédneme k tomuto faktu a podíváme se do jiných oborů, samosebou že to není žádný hurá, ale všechno nějak funguje, řel bych, že řada oborů se má čile k světu. Odvětví MHD také normálně funguje, bohužel někteří posuzují situaci podle toho, že jak nejsou každoročně zrenovovaný tři auta a dalších pět jich není rozdělanejch, tak "to jde do kytek". Známe ty kecy na DODčkách "jé, dyť je to tu jako loni". Takové návštěvníky bych nejraději pleskl SPZtkou naplacato přes čelo. Takže si nalejme čistého vína: v TM Brno je to hodně o penězích a o chybějících lidech. Tramvaje nevím, zde situaci neznám podrobně; trolejbusy, autobusy a nějakou tu nákladní techniku spravují defacto dva lidi, kteří nad tím tráví veškerý popracovní čas, protože je to zaplaťpánbůh ještě baví. K těmto dvěma se dá počítat řádově několikačlenná parta "občasných pomahačů", mezi něž se počítám, a tito lidé se tak tak stíhají starat o již provozní vozy tak, aby na poslední chvíli utřeli pot z čela předtím, než to v létě vyjede slavnostně do ulic Brna. Do toho stíhají renovovat nějaká auta, příkladem z poslední doby je krásná ŠL11. Částečně je dělaná dodavatelsky (motor, karosařina apod. se dělal v DPmB na zakázku), zbytek dělali dva lidi a nechali na tom zase kus rukou.
Spousta věcí je v plánu, samosebou to vázne na různých problémech, ať už jsou to ta zakletá okna na T401, nebo jsou to peníze, nebo to nemá kdo a jak udělat - nejsou lidi. Teda pardon, lidí je jako "sraček", ale málo z nich se přihlásí, ještě menší málo tu práci odvede v požadované kvalitě a ještě menší málo to udělá v podstatě zadarmo s tím, že odměnou je pohled na pěkného veterána, nebo uznání znalých.
Sečteno - při současných penězích a současném počtu použitelných lidí se nedají dělat zázraky. Ale jo, tak ať někdo ze zdejších "chytrých" sežene Abramoviče nebo jinýho pracháče se zápalem pro věc, peníze se dají utratit za spoustu věcí - Sanos, T401, 8Tr, 21Ab (ano, taky by potřebovala renovaci, ale šotouši vidí "nové auto"), osoatně takhle můžeme vyjmenovat celou sbírku, protože který vůz péči nepotřebuje? A zadarmo dneska není NIC.
Na obrázku vidíme tmu dle nové směrnice EU (celá tma je pro zvýraznění osvětlena parkovacími světly). Směrnice je závazná; každý musí mít před domem správnou tmu. Správná struktura a hmotnost tmy bude pravidelně kontrolována dle platných norem EU.
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 17:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Repelend: To byly časy. Mohl by si mi prosím poslat na email tu první fotku?
6120: Všechny Ikarusy si odvezl/odtáhl jejich majitel
pro všechy: Tak si zase můžete rejpnout, jak dopadla ta ŠL.
Ten zapůjčenej do Jablonce by tam měl pořád být, protože do SHT se nevrátil a o jeho prodeji nevim.
Na fotce, kde je ex. Olomouckej Ikarus je vidět V3S, která prošla přestavbou na dílenský vůz, teda pokud se tomu dá řikat přestavba
Repelend,Magiq: Nemáte ještě nějaké foto, která by vystihovalo situaci SHT? Mohli by ste mi ho kdyžtak poslat na e-mail? Nebojte nikde to zveřeňovat nebudu.
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 17:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sliks: Pokud jsi to ještě neviděl, můžeš se podívat na tento odkaz, který zachycuje stav SHT před stěhováním v polovině října. Už jsem ho sem ale tuším jednou dával...
ICQ: 221-908-090
Své šance promarněné, ty vem na hřbet -
jako kříž.

Zbynďův fotoarchiv
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 18:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já nějak radši za sebe od té smutné debaty ustoupím závěrečnými fotkami (Oslavy 10 let Železničního muzea Zlonice, 08.09.07), kdy ještě svezl zájemce k nově koupenému areálu. No a kdybyste se někdo chtěli přijet podívat, jak se stěhujeme a jde nám to pomalu, tak tedy oficiální představení 24. 4. 2010. Předem domluvený (e-mailem) vjezd se starým nešrotovním autem zdarma včetně bezplatné prohlídky pro lidi v něm přijedší


(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 18:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych chtěl poděkovat všem, co mi zatím poslali a nebo pošlou nějaké fotky.
Zbyňda: Sice jsem to viděl, ale stejne se rád znovu podívám
Aby mi nebyl vyčítán zbytečný příspěvek, tak taky něco přihodím.


Ostatní fotky naleznete zde

(Příspěvek byl editován uživatelem Sliks.)
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 18:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlek jsem poznal, resp. nepoznávám. Jdu zvracet. Pardon
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 18:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmž: Je to mobilní kvalita, takže je možný ,že je to ve skutečnosti ještě horší
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 18:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nějak tam nevidim tu žlutou 735 atm.taky na posledních fotkách nevypadala moc dobře.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4138
Registrován: 7-2003

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 18:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ted uz jenom zvazit a zrecyklovat ..
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho! Lamer.cz
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 18:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem může se udělat odstavná plocha jen tak na louce? Měl jsem pocit, že musí být aspoň vyštěrkováno.

Tohle je fakt silná káva..
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3026
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 18:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale je tam vidět ten RTO "polobrusel" v tragickém stavu :-(
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2607
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Repelend:
To RTO co bylo v Čsad JBC se stále nachází na území libereckého kraje, a je prozatím zakonzervováno, víc ovšem už nepovím
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A, kurva, to jsem přehlédl. Fakt mám dost. Pamatuju i tu modrou busErenu a samozřejmě ROzubárnu. Ty sice také nepokřály, ale už před 10 lety nebyly nic moc. Polobrusela jsem viděl ještě na konci minulého tisíciletí, jak se na něm pomalu dělá. I u něj se však zjevně kruh uzavřel .
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Je tam, ale jela jako jedna z posledních, protože nebyl volant, kterej ukradli. Na fotce u jerábu je vidět její levej bok.
Atmák: A co chceš dělat, když je ve smlouvě, že se musí do 30.10. vyklidit a smlouvu elektrárna podepíše v půlce října? Všichni maj nějaký civilní zaměstnání a na firmu nejsou peníze. Můžete bejt rádi, že to má plot kolem areálu.
Nezvyšuju hlas, jen pouze smutně konstatuju

(Příspěvek byl editován uživatelem Sliks.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1898
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měli by jsme se přesunout o diskuzi níže ?

jj tu pětku vidim..je to strašná škoda co dokažou zběrači kovu a zloději plus čas a neudržba plno těch vozu dojelo vlastní silou a ven žádný.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7024
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

My se jen ptáme, proč to dělají a co z toho bude.
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Do starýho areálu, toho najelo hodně ano. Ven se dostalo jen pár kousků.
Příklady:
B 741.1908(220) - sama(akorát to startování s vybitejma baterkama)
B 741.1908 (223) - tam i ven tažena
vozy řidiče_mhd - no problemo
LC 735(žlutá) - dovnitř sama, ven tažena
Ikarusy - až na jeden bez motoru všechny no problemo(akorát roztahování)
Víc toho nenapíšu, protože většina by byla dovnitř sama, ven tažena a nebo tažena tam i ven.
Magiq: Dělají to proto, že je to bavilo, ale od nuceného stěhování z Chlumce, to nemá cenu. Nejmenovaný bývalý člen spolku spolek opustil, ale nechal jeho dluhy, takže to je důvod, proč to takhle dopadlo. V Chlumci byla hala a dalo se tam něco dělat, ale když platíte dluhy a máte minimální zisky, tak co můžete dělat? Akorát prodávat, jenomže to by se předseda(který už nechce předsedovat)musel zamyslet a určitě by přišel na to, že jediná možnost je to prodat někomu, kdo má čas a peníže.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sliks.)
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: Jen si dovolím zlikvidovat mnohokrát zde napsaný omyl - to RO nebyla zubárna, ale agrotechnická laboratoř.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ten nymbuskej atmosférák ale přijel snad taky sám ne?Ikarusy pražák a olomouckej se dost divim nevypadaly na to ale díky za to.Varskej byl snad bez motoru od prvopočátku v SHT.
V sht snad ještě měli LC 736 atm fialovou ta byla snad řidiče mhd a byla prodána a ikarus z nitry žlutej do spolku asi nepatřil no už nevim..

le když platíte dluhy a máte minimální zisky, tak co můžete dělat?
tak s kavalerii nepojízdnejch a nekompletních vozu se toho moc vydělat nedá většinou bejvá dobrým podnikatelským zvykem že se koupí jedno opraví a vydělá na další auta a ty pak zas na další v SHT mě to trošku připomíná systém nactiletejch vesnickejch hochu který od strejdy koupí 120L a když jí upade vejfuk tak jí zahodí a jdou si do vedlejší vesnice pro trabanta bez baterky pojízdného za flašku rumu

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 19:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vim, že byl odtaženej jen ten Varskej, ale Olomouckej ten byl vždy pojízdnej a taky muj nejoblíbenější.
Abych pravdu řek, tak tu fialovou si nepamatuju, to musíme nechat na řidiči upřesnění.
Žlutej Nitranskej Ikarus ve spolku rozhodně po stěhování do Zalužan nebyl.

Oni, ale peníze byly v tu dobu, kdy se to kupovalo. Většina vozů pochází z doby Chlumce.
Od tý doby se tam, pak dorazily hlavně pojízdný vozy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Sliks.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1900
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 20:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě jsem našel nějaké fotky tak 2006

AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2959
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 20:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý nitranský se nikdy k ústí po odprodeji z Nr nedostal. S SHT nemá nic společného a nikdy mít nebude.
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 20:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120: Tak ten Ikarus na druhý fotce odjel, jako poslední.
Koukám a vidím 2x Atlantean(ex.Anglie) s těma by se dalo jezdit. Jejich majitel je ten, co SHT využil. V SHT je opravili a on se objevil a odvez si je a pak zase zmizel.
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 20:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u SHT byla taky bílá šd11, mají ji ještě, nebo byla soukromnía a ten si jí odvezl, nebo jak?
Člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 21:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



No a tady je ta žlutá atmosféra,foceno červenc 2008,té je taky škoda.
Sliks
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 21:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta žlutá atmosféra by NEMUSELA být rozstříhaná, když si vemu, kde stála. Rozhodně je kabina vybraná kompletně(teda kromě sedačky).
Stokr556: Tak to bohužel neposloužím, tu si nepamatuji.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3027
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 21:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9.9.2001 SHT organizoval pěknou akci: Chlumec bus 2001 a to tenkrát byla povedená akcička. Věřil jsem tomu, že ty autobusy mají krásnou budoucnost a spolek má velkou budoucnost ... Bohužel to dopadlo tak jak dopadlo. :-(





ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Člověk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 23:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena ŠD 11 na prodej na Slovensku:
http://www.autobazar.eu/cz/karosa-sd-11-id1292762.html
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 30. listopadu 2009 - 23:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je perfektní kousek a cena asi "kdo dá víc", jsem zvědav, na kolik se vyšplhá.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 01. prosince 2009 - 00:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Znojmě končí s provozem MHD k 31.12 t.r. stávající dopravce ČAS a.s. a od 1.1. 2010 bude provozovat MHD jiná společnost. Ve vozovém parku ČAS a.s. jsou např. takové "klenoty" jako jedny z prvních B 731 z roku 1982 atd. Pokud někdo má zájem o koupi a uchování těchto autobusů, neváhejte kontaktovat tuto firmu. Ať je nepotká smutný konec jako jejich předchůdce ŠM 11 na začátku 90-tých let, kterých zůstalo zachováno jen několik málo kusů v celé ČR.
Bymbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 01. prosince 2009 - 20:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco k té práci mladíků. Myslím si,že i ti kluci chtějí občas dělat práci,která je vidět i po letech a je teda důležitý je občas k něčemu pustit a dobít jim trošku baterky a sebevědomí. Nevím,jaké máte zkušenosti,ale mně se to zamlouvá a i když lecos trvá trošku dýl, ve finále to společně doženeme.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3335
Registrován: 9-2003

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 00:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem doma tuto učebnici autoklempířů..Mimo jiné je tam i dost detailů skříní autobusů,namátkou posílám bok ŠM11.Kdyby jste to někdo chtěl,určitě se dohodneme..

..pořádná mašina má kotel a komín..
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 10:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alf: Ahoj, určitě bych měl zájem..ozvi se mi...
Jura_OV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.81.164
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 18:49:11    Odkaz na tento příspěvek  

Před časem tady dával Votík_RTO odkaz - http://www.podhoran.cz/ - autoagregáty repasy. Díky za něj - doporučuji těm, kteří občas něco potřebují na své miláčky. V pondělí jsem tam byl, paráda, ceny fantastické - např. posilovač spojky 328,- hever 12t za 536,-.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9384
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 19:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klasická panenka? Nejlevnější co jsem kdy viděl byla za cca 1200, docela by se mi ještě jedna šikla.
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 8-2006

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 19:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad mladí: Ano, je třeba je občas pochválit a k něčemu pustit. Problém je ale to, když si jen vybírají některé práce a jiné, které jim nejsou po srsti, natvrdo odmítají. Proti tomu moc obrana asi není. Práce, i ta ošklivá, se musí udělat. Nejde o to, že jsou mladí. To je rozkošná vada, která časem zmizí. Ale o chuť to překousnout a udělat to. Vždyť to nakonec dělají i trochu pro sebe. Protože budou možná našim pokračováním v práci. A každý veterán (silniční i železniční) je především hodně práce a málo ježdění. Bohužel mnoho lidí si myslí opak.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3040
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 20:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přenosák RTO na prodej! Tenhle auťák znám z různých akcí závodů do vrchu ...
http://www.tipcars.com/basic/karta.php?kf=2645&ki=0544&amb=E&tn=% 20SKODA%20RTO&odkud=T&Lang=cz&ver=1259780628000
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Bymbo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 20:07:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Motoráček: Tak "tvrdý" odmítání jsem nezažil,ale vím, že mnohem radši dělají práci,kterou můžou potom někomu (mamce,dědovi....) ukázat a sklidit obdiv.I pouhé nastartování vozu, berou jako projev velké důvěry a i to je to,co mě na tom těší. Kluci vidí,že si beru montérky a letí za mnou jak postřelení-to je přece fajn. Jen mám strach,aby jim to vydrželo a na to vysvětlování pozdních návratů jsem už nebyl zas jen sám
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9385
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 20:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Repelend: http://www.veterany.eu/?p=5862#more-5862
Není nad autobus. Ležet se pod ním dá pořád, když je nafta, dá vždycky a hlavně neuteče.
:: Agrolipka u nás :: Web o prostějovských autobusech ::
Jura_OV
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.81.164
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 21:49:55    Odkaz na tento příspěvek  

To Study : Důkaz místo slibů :

Jo a mají tam i pístnici na otevírání dveří - píšou sice trolejbus, ale je to i pro naše miláčky.
*******************
1. Jediné ruce, které ti opravdu nezištně pomůžou, jsou ty na konci tvých ramen.
/Výjimka naštěstí potvrzuje pravidlo - ale ten, který pomůže, pomůže proto, že je kamarád, nikoli proto, že mu něco říká autobus.


2. Na hodinu jízdy 10 hodin práce. /Když je dobrá konstalace/.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 21:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad motoráček: No dovol, co jsem kdy tvrdě odmítal? ( Pravda, prah utírat nebudu, to skoro nedělám ani doma )
Tam jde taky třeba o jednu věc: kdybych doma řekl, že sem vytíral trolejbus či motorák tak bych taky mohl dostat koště s hadrem a přejet celý byt. Takze doma se zase tolik věcí ventilovat nedá. A přiznat, že jsem natíral cimru? To bych taky mohl dostat váleček a přejet obývák. A na to, ze jsem si pořídil 38 let staré auto taky koukali rodičové všelijak, ale to bylo vše, co mohli...
Tolik postřeh očima malých dětí, jak nám dvacetiletým říkáte.
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 02. prosince 2009 - 22:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás stejně staré "malé dítě" dělá marketingového ředitele, páč mě starého už bolí huba
Pravda je to, že mamince přiznal jen první dva náklaďáky a ty dva maďarské už představil jako, že "nám v muzeu přibyly". Malovat "cimřičku" se mu taky nechce, radši opravovat diesely bez ohledu na materiál kol
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 01:38:59    Odkaz na tento příspěvek  

Mohl by mi to někdo vysvětlit???
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3471
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 01:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelcz
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@centrum.sk

- - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - -
Nejakyclovek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 01:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hh
Dp150
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 12:27:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Určitě Jelcz? Podle tramvají je to v Bukurešti, trolejbusy taky vypadají rumunsky - nejsou to nějaké "domácí" přestavby?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4143
Registrován: 7-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. prosince 2009 - 12:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo urcite, staci si najit Jelcz AP 021
http://www.przegubowiec.com/bus/katalog/stare/opis_ap62.htm
http://www.przegubowiec.com/bus/katalog/stare/opis_ap02.htm
http://www.przegubowiec.com/bus/katalog/stare/opis_jelcz021.htm
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho! Lamer.cz