K-report
 

Archiv do 4. října 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv do 4. října 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 30. září 2009 - 00:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...no když to shrneme...on tady má trošku pravdy každý...každý "soukromník," který po revoluci nastoupil do existujícího a relativně vypilovaného (léty) systému jízdních řádů ČSAD, se stal vyzobávačem...ten systém byl (při vší mé nenávisti ke komoušům) doladěn do dokonalosti tak, že byl schopen přepravit maximum lidí za minimum nákladů (o kultuře cestování se nemluví, ale i ta stojí peníze) a v tom systému byly linky a spoje ziskové a jiné těžce dotované...a když si ziskovou linku nebo ziskové spoje z linky vyzobe jeden, ten druhý holt do toho musí nasypat tím víc...ale opakuju - to nelze dát za vinu jakémukoliv podnikateli...tohle si musí ubvědomit dopravní úřad a vypsat výběrové řízení tak, aby k tomu ziskovému přivěsil ten průser, nebo tomu, co jezdí ty průsery, nenechat vyzobnout to, na čem vydělává...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 51322
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. září 2009 - 08:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Pardubic by to bylo zajímavé. Znám pár lidí, kteří jezdí tuhle trasu a stěžují si na přeplněné vlaky.

Jo, proto z vlaku, kde to na 100 % často nevyleze ani v ten pátek a neděli (vyjma dvou spojů z nějakých celkových 80), do busu, kde 100 % je standardem. (A to i kdybych bral, že kapacita Bček je šest lidí namísto 8.)
Pravda, pro někoho je přeplněný vlak v případě, že vedle něj někdo bude sedět.


A navíc ani po dostavbě dálničního přivaděče do Opatovic nedojede bus z Pardubic do Prahy za hodinu a pár minut. Zatímco EC a IC člověka doveze za necelých 70 minut do centra Prahy nebo do Holešovic, autobus v tu dobu nebude ani na Čerňáku.

Za 70 minut to umí i rychlík. Už teď se to dá s EC zajet na hlavní za 53 minut, jen jsou v JŘ vaty, aby se i při +15 z Pbic (nebo při mimořádnosti na síti SŽDC - spíše pravidelnosti...) přijelo do Prahy včas.


Slim:
Tak tak...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


bublík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.193.218
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 14:56:17    Odkaz na tento příspěvek  

Boblicku jsi debil, pláčeš na špatném hrobě. Trapné kritizování SA (tě snad za to platí,ne?) je pověstné na celém zdejším fóru. Jako svobodný občan právního státu máš možnost podat dovolání k příslušným úřadům, trestní oznámení, upozornění na páchání přestupků atd. Místo toho jen trapně zasíráš diskuzní fóra. Situace kterou popisuješ u Grandu, Na Knížecí, v Krumlově se neděje stále, jak se nám tady snažíš uboze naznačit. Tvoje zaslepená nenávist k této firmě, která určitě není bezchybná je už natolik vyvinutá, že si začínáš vymýšlet,což tě degraduje na toho koumouše, kterým tady každému vyhrožuješ. Napadlo tě, třeba si promluvit s Jančurou? Buď chlap a udělej to, ne?
Vytahovat špínu na SA by ti šlo, ale to že ostatní dopravci nemají svědomí čisté, to už jaksi nevidíš. Až budeš někdy možná trochu objektivní, poté s tebou bude rozumná debata. Nyní tato debata ani nemůže existovat, protože jsi žlutě zaslepen. Zřejmě závistivej soukromníček z Černošic...
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 15:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bublík:
100% souhlas se vším, co jsi (jste) napsal.....

(Příspěvek byl editován uživatelem denis_novák.)
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 17:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD zastávka: Ale přece cestující mají alternativu na cestu do Brna. Já si myslím, že se brňáci prostě s SA naučili cestovat. Většina má kreditku, na kterou si pak pohodlně zarezervuje spoj, který mu vyhovuje a jede. Služby jsou pak navíc, které ani já vždy nevyužívám. Zároveň též vnímám častou nemožnost jet s SA hned, což je nepříjemné, nicméně pořád má cestující možnost jet s konkurencí.
Jinak co se ceny týče, nevšimnul bych si, že by jejich současná cena nějak vybočovala od konkurence či se nějak moc navýšila od dob předSA.
Nésu žádné šotouš!
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.52
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 17:16:30    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Repelend:
Co je to za pracovni dobu 6-14? To aby to nekdo stihl na zahradku? Standartni pracovni doba je 9-17. Zamestnavatel by si mel uvedomit ze velmi brzke vstavani je zdravi skodlive!

Ad Boblick:
Nezijeme v socialismu, kde podnikal stat prostrednictvim socialistickych organizaci. V kapitalismu ma stat umozniti podnikani kazdemu zajemci a sluzby poskytovat (podnikat) pouze za situace kdy to jiny delat nechce, ci se mu to nevyplati. Pokud ma Jancura zajem jezdit z terminalu na Fugnerove, melo by mu to mesto umoznit. Neboli, mesto pekarnu provozovati nema!!

Ad Zluty andel:
Chlap podava trestni oznameni, ci civilni zalobu. Jinak, (rucne) to resi pubertak a to jeste ulicnik.

Pokud vim, tak SA linka Praha-Liberec mela na nekolika spojich nacestne zastavky. Pokud uz tam nestavi, asi se to nevyplatilo. Lidi, uvedomte si, ze dopravni urad MUSI vydat licenci kazdymu kdo splni podminky. A ta poznamka o ohrozeni dotovany dopravy by mela byti vyskrtnuta. Odporuje to principum svobodneho podnikani. Je jen otazkou casu kdy to nekdo napadne a uspeje.

Lidi, hadate se tu jak maly kluci o ptakovinach. Na tom neni nic spatnyho, ale alespon se tu neurazejte!!

Jen poznamka: Na tratich Praha-Usti nad Labem, Praha-Pardubice nema vlak konkurenci a BUS tam jezditi nema!! A kdyby byli CD co k cemu, tak nebude jezdit zadny vlak ani na trase Praha-Brno.
Drjekyll_and_mrhyde
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2008
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 17:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.spinar: Pracovní doba v dopravě je poněkud jiná. Ale souhlasím s tebou a od zítřka budeme jezdit jen od 9 do 17.

"A ta poznamka o ohrozeni dotovany dopravy by mela byti vyskrtnuta. Odporuje to principum svobodneho podnikani. Je jen otazkou casu kdy to nekdo napadne a uspeje."
"Jen poznamka: Na tratich Praha-Usti nad Labem, Praha-Pardubice nema vlak konkurenci a BUS tam jezditi nema!! A kdyby byli CD co k cemu, tak nebude jezdit zadny vlak ani na trase Praha-Brno." - neodporuješ si trochu hodně?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 30. září 2009 - 17:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Spinar: A ta standartní pracovní doba je uzákoněna kde? Já myslel, že nežijeme v socialismu, kdy to bylo centrálně...
A s tím Jančurou a umožněním Fügnerky - to jako že když já budu chtít a koupím si soupravu metra, dopravní podnik mě musí pustit do tunelu?

Jinak poznámka o tom, že dopravní úřad musí, je opět zcestná, právě pro tu dotovanou dopravu... A ten poslední odstavec ohledně ČD by asi chtěl dovysvětlit, vůbec jsem nepochopil, co jsi tím chtěl říct...
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 30. září 2009 - 17:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Spinar: to je asi věc podniku, ne? Mě například ranní vstávání nevadí a chodit na 6tou mi připadá jak chození na odpolední po několika letech, co jsem chodil do práce na 4tou.
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 17:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad spinar - nejdřiv si zjisti jak se pracuje ve většině dopravních firem. Většinou makaj od šesti, protože většina problémů je po ránu a dopoledne. Jinak zkusim hádat, jseš z prahy? Tam se většinou maká pozdějc, ale jinde se maká zase dřív.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 18:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistou regulaci dokážu zkousnout na místních linkách. Především na těch, kde hrozí, že před dotovaný spoj vymetající obce se nacpe někdo, kdo vybere jen tu hlavní frekvenci.
Pokud dopravce uzavře smlouvu na příslušné nádraží, tak by mu též mělo být poskytnuto příslušné smluvní plnění. Ale myslíte, že neexistují nádraží, kde se vesele vybírá poplatek, ale jízdní řád není zveřejněn či není aktualizován, na informacích se cestující o takovém to spoji nedoví ani ústně.
Pak má dopravce ještě jednu možnost - ale to musí být příslušné město vstřícné - vybudovat si vlastní zastávku.

Liberec (DpmL) si jde vlastní cestou. Nedal svoji linku na autobusové nádraží, ale do vlastního terminálu. Je to pochopitelné ze dvou důvodů:
a) aut.nádr. v Liberci mu nepatří, tudíž by musel platit za vjezd - zvyšoval by si zbytečně náklady, když má k dispozici vlastní terminál.
b) z konkurečních důvodů zvolil pro Liberečáky přitažlivější stanoviště.
Tudíž situaci v Liberci vidím takto:
SA si dala záležet na tom, aby z trasy na Prahu vyhnala veškerou konkurenci a pak jí autobusák stačil, protože měla monopol. Ten se po pár měsících obrátil proti ní, neboť jako každý monopol začal vytvářet problémy: rejžovalo se bez ohledu na cestující, neb onen neměl jinou možnost, vrakovitost dosahovala vrcholu. Město se pak rozhodlo tuto zjevně nemilou situaci řešit po svém: pořídilo vozový park takový, aby nestál majlant, navíc aby se vešel technicky do městského terminálu. A spustilo konkureční linku. Je pochopitelné, že dosavadnímu držiteli monopolu se tato linka stala trnem v oku. Ale tak je to jen dobře. Jsou tam dnes dva kohouti a cestující na tom vydělali. To je vše.

A všeobecně k dopravě: nemám v lásce monopoly jako takové. Taková ČernáDíra je mnohem horší problém než SA. Tady vztahy na železnici RJ kritizuje zcela oprávněně. Já si však musím rýpnout: v bus dopravě se chová přesně jako ČD - ničí rychlíky zastávkové spoje.

A osobně si myslím, že na čtení Káčka má někoho jiného, který mu občas připraví nějaký ten výtah. Stejně jako z novin. Osobně sem zřejmě nezabrousí.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 19:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ives:
Ale přece cestující mají alternativu na cestu do Brna
No, velmi slabou. Ale myslel jsem Karlovy Vary, to jsem neuvedl, moje chyba.

že by jejich současná cena nějak vybočovala od konkurence či se nějak moc navýšila od dob předSA
Jak jsem psal, Brno se jezdívalo i za 50 Kč. Před SA byla cena tuším 130 - 140 Kč. Mezitím se zavedlo mýtné, pohnula cena PHM, tj. podmínky jsou jiné, ale že by to dnes muselo být za 200 Kč?

spinar:
To aby to nekdo stihl na zahradku?
Tohle snad ani nemůžete myslet vážně. Dopravní firmy musejí logicky začínat dřív, protože vozí ostatní lidi do práce.

V kapitalismu ma stat umozniti podnikani kazdemu zajemci
Slyšel jste někdy pojem z ekonomické teorie "externality"? Podnikání s sebou přináší i další vlivy na okolí a ty je také vhodné brát v úvahu.

hadate se tu jak maly kluci o ptakovinach
Jsou i diskuse, kde se řeší, jaké RZ měly autobusy dřív. Taky bychom třeba mohli řešit, jestli se p. Jančura obléká vkusně a jestli by stevardky měly nosit uniformu, že jo.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 30. září 2009 - 19:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale myslíte, že neexistují nádraží, kde se vesele vybírá poplatek, ale jízdní řád není zveřejněn či není aktualizován, na informacích se cestující o takovém to spoji nedoví ani ústně. - také takové znám, tam si lepíme JŘ sami:-))))), doufám, žes nemyslel to co mám na starosti já:-)
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.28.5
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 20:08:47    Odkaz na tento příspěvek  

ad spinar škoda, že patrně neumíte číst.Prvně otázka směřovala na pana Sůru, tak nevím proč na ni odpovídáte. a za 2) nikde jsem nepsal o nějakém ručním vyřizování.
Z toho mi plyne, že si pěkně vymýšlíte.(chce se mi říct, že i lžete)
Pracovní dobu určuje jaký zákon? Já také dělám od 6 do 14 a ve 14.05 už mě nikdo nevidí.
A nevím proč by měli mít v DPML kvůli pisálkovi typu Sůry mít někoho do 17. hod.
Takové plýtvání penězy by se jistě magistrátu nelíbilo.
Pokud se pan Sůra na něco chce zeptat, tak ať volá ráno.
Opravdu nevím, kde berete tu drzost někomu radit jak má pracovat.

ad Denis Novák koukám vy podepíšete i kdyby vám někdo poradil ať skočíte z okna.
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 30. září 2009 - 20:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mirbusak:
Chraň Bůh. U Vás naprostá spokojenost. Ale u Tvých kolegů po obou stranách to zaskřípalo a pěkně. Jinak zastávky si taky lepíme. Občas je hezké, jak se na trase potkáváme s Vaším osobákem.
spinar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.77.52
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 09:15:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Drjekyll_and_mrhyde:
Tady byla rec o reditelstvi DPML ne o ridicich. Ono se snad odpoledne nejezdi? A nerikam ze by zajemci nemela byti vydana licence. Jen at to pripadny zajemce zkusi. Ale doufam, ze ho to brzo pusti. BUSy maji jezdit pouze tam, kam nejede vlak, nebo jede mnohem dele, napr. Praha-Liberec.

Ad Slim:
Uzakoneno to samozrejmne neni. Ale existuje neco jako obchodni zvyklosti, dobre mravy, etc.
K tem CD, domnivam se, ze kdyby SZDC lepe koordinovaly prace na koridoru a CD byli schopni jezdit s poradnymi vagony a spolehlive, drtiva vetsina, ne-li vsichni cestujici by jezdili Praha-Brno vlakem a ne BUSem.

Ad Repelend:
Kurakum vetsinou nevadi koureni, ostatnim lidem nevadi nachazeti se v blizkosti radioaktivniho zarezi. To ovsem neznamena ze to je zdravi prospesne.

Ad CSAD_zastavka:
Ridici ano. Ale proc reditel nebo ucetni?

Ad Zluty Andel:
Ja se budu vyjadrovat k cemukoliv. A nelzu, pouze implikuji. Nebo co jste mel na mysli?:-)
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 16:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spinar: proč by, proboha, měly jezdit busy jen tam, kam nejede vlak nebo jede mnohem déle? Na takové pitomosti jste byl kde, zvláště při stavu vlakové dopravy v ČR? Někdo to má třeba na vlak přes celé město a autobus má zastávku blíž, tak proč by se trmácel k vlaku, třeba...Ještě bychom mohli nařídit lidem, kdy přesně a čím budou jezdit, co kdyby náhodou místo vlaku chtěli jet autem, přece nebudou vlaky jezdit prázdné...

A k té pracovní době, Vy zřejmě pracujete od 9 - 17, takže to tak musí dělat všichni, že? To je asi největší perla, kterou jsem tady za těch pár dnů, co se diskuze zase rozjela, četl

I když tu souvislost vidím - když budu mít pracovní dobu podle dobrých mravů od 9 - 17, tak všichni pojedou do práce vlakem na devátou, vlak bude vytížený a všichni spokojení. Po 17 zase všichni hurá na nádraží, vlakem domů, busem jen ten, kdo se nedostane po kolejích Pokusy plánovat lidem život tu už ale byly a nedopadly moc dobře.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Jan Sůra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.235.220
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 16:19:43    Odkaz na tento příspěvek  

zejména pro Boblicka zde jeden text:
http://ekonomika.idnes.cz/asiana-spousti-novou-cenovou-bitvu-z-pr ahy-do-brna-pojede-za-50-korun-119-/eko-doprava.asp?c=A091001_160 005_eko-doprava_vem
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 16:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jan Sůra:
Děkuji pěkně, zrovna jsem si přečetl. Asi jako jeden z prvních. Něco bych tam sice přidal z jejich historie na obou linkách, ale Vy jste autor - tak nebudu zbytečně rýt.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 17:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím si, že podstatná je informace "dva páry spojů denně". To SA neuškodí a Asianě těžko říct jestli pomůže. Spíš jde o zviditelnění se, proč ne, navíc pár cestujících ušetří. Z hlediska cestujícího zajímavá nabídka, z hlediska konkurenčního to moc význam nemá.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Vkj_autobusy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 17:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lepší dva páry autobusů než nic alespon člověk nebude muset využívat nekalé konkurence-žlutého moru. :D
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 17:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vkj autobusy:
CAN PLZEŇ dnes, odjezdy SA i VKJ ve 14.30. V SA zbývá 5 míst volných, s VKJ cestuje cca 10 osob. Navíc bus SA přistaven pro nástup ve 14.15. VKJ dorazil ve 14.28 s Karosou, to už byli ti čekající celkem nervozní, zda odjedou... Ale vím, VKJ jsou nejlepší (nevím proč, ale alespoň vy to tady vždy tvrdíte).
Žlutý_pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 18:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavá informace o pokračování "zlato-žluté" války. Jen se divím, že sice v roletce seznamu zastávek na Megabusu přibyla Jihlava, ale zatím na IDOSu a ani v j.ř. na samotném Megabusu není ani "ň"!?
Padělaných bankovek se už bát nemusíte - www.bicnapadelky.ic.cz
Vkj_autobusy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 19:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VKJ autobusy omezují z důvodů působení nekalé konkurence své spoje na lince Praha - Plzen to jsem již psal,naopak Karosa je jen 1, ale Setry a Mercedesy přibudou 4.VKJ nenabízí kávu a noviny to je pravda,ale neporušují zákon se stewardkama.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 19:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stewardky na palubě jsou asi těžko porušování zákona. SA je nejsledovanější a nejhlídanější dopravní společnost. Pokud by stewardkami SA porušovala zákon, tak by asi těžko za těch šest let neřekl nikdo ani ň.
Konkurence? Super, bude sranda, jen by Litvinin mohl nasadit více spojů, to by byla teprve sranda.
Divím se mu. Polovičku autobusu nabídne za 50Kč a bude mít dva spoje. No a Jančura si take někde zlevní a může být vklidu. Těch pár cestujících co přicházejí v exponované časy na nádraží ale taky mlůže SA odvést, jelikož ve větší míře nasazuje delší autobusy a rezevačky to nezohledňují.
http://www.pokolejich.cz/
Pilot_frenk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 20:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VKJ autobusy:
To je zajímavé,žádné porušování zákona????Cha cha cha.Víme svoje,jak to u VKJ chodí.Navíc několikrát jsem byl svědkem např.překračování rychlosti a je toho víc.Tak bych tuhle firmu ne zrovna tak super chválil.
Navíc ne sice VKJ,ale předchozím společnostem byla 2x odebrána licence na linku do Prahy.Tak prrrrr s tím super chválením.
Nejsem nijak pro SA,ale z Plzně do Prahy byl jel raději s nimi nebo s ČSAD.Z mého pohledu profesionálního řidiče jsou tohle lepší dopravci než celá VKJ.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 22:06:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vkj: něco nového než pojem "nekalá konkurence" nemáte? Je to pořád dokola, tady si cestující stejně nezískáte.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Vkj_autobusy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 22:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Společnost VKJ autobusy neporušuje zákon všechny autobusy mají omezovač rychlosti a neporušejeme zákon nikde, na rozdíl od SA.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5656
Registrován: 10-2004

Odesláno Čtvrtek, 01. října 2009 - 22:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vkj: Tak si běžte stěžovat na lampárnu, tady Vám s tím nikdo nepomůže. Ukřivděnými řečmi na internetové diskuzi nikdo nikdy konkurenční boj nevyhrál.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 01:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spinar:
Ridici ano. Ale proc reditel nebo ucetni?
Protože řidiči potřebují zázemí, které by problémy mohlo řešit. Nedá se dopředu říct, kdo bude k řešení potřeba, jistě, ne vždy se bude řešit z úrovně ředitele, ale je výhodnější mít celý pracovní kolektiv pohromadě.

BUSy maji jezdit pouze tam, kam nejede vlak
Oblíbené heslo železničních šotoušů. Jenže dneska už nikdo nehodlá chodit kilometr či víc na vlakovou zastávku někam za vesnici do polí jako v 19. století. Vlak má smysl jen pro meziregionální přepravu. Místní doprava musí jít co nejblíž zákazníkovi a to autobus dokáže lépe.
Všimněte si, že IDS JMK, který je znám svou snahou vyhnat lidi do vlaků, vede autobusové linky souběžně s vlakem, a to i o víkendech. Koukněte na linky 40 (Brno - Sokolnice), 71 (Brno - Kuřim), 911 (Veselí nad Moravou - Hodonín).
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 02:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad VKJ: zásadně dodržují všechny předpisy, proto byla jeho dvěma (majetkově spjatým) předchůdcům odebrána licence pro opakované porušování podmínek
Tipnul bych si, že VKJ si netroufne jít stěžovat na cokoliv kamkoliv, aby náhodou nedopadla stejně. Takže zbývá jen házet špínu tady. Ostatně, docela by mě zajímalo, jestli nejde jen o provokaci, ale dotyčný má docela výdrž :-D

ad autobusák v Liberci, ale i jinde:
Aniž bych podezíral DPML z jakých koliv nekalých úmyslů a na LIberci jim fandím, jsem přesvědčen, že vlastnictví veřejné infrastruktury nejde dohromady s provozováním veřejné dopravy.
Naprosto zásadně odmítám řeči o svém obýváku, kam si můžu pustit koho chci, protože tady jde o VEŘEJNOU dopravu a VEŘEJNOU infrastrukturu, byť vlastněnou soukromým subjektem.
Pokud bude kterákoliv společnost jako jeden z konkurentů využívat svou vlastní infrastrukturu, VŽDYCKY to zákonitě MUSÍ vést k tomu, že bude protežovat sama sebe nebo z toho bude neprávem obviňována (souběh obou možností nevyjímaje). Zkrátka dopravce by neměl být vlastníkem ani správcem nádraží, ať je to dopravní podnik, ČSAD, ČD nebo SA, a pokud není zbytí, měl by ho provozovat za podmínky rovného přístupu všech subjektů a být pod tvrdým dohledem příslušného dopravního úřadu. Osobně bych se nebál ani povinnosti (v případě poptávky převyšující kapacitu) vypsat veřejnou soutěž. To je jedna ze dvou možných cest.

Druhou cestou je pak koordinace dopravy státem a/nebo krajem, který bude vypisovat soutěže na provozování dané linky na dobu řádově několika let za předem daných podmínek.

Všechno ostatní je paskvil vedoucí k hádkám, naschválům a soudním sporům.

Znovu opakuji, to není nic proti DPML.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 08:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BUSy maji jezdit pouze tam, kam nejede vlak

Já si myslím, že by vlaky měly jezdit jenom tam, kam nejezdí (nebo lépe nemůže jezdit) bus, nezní to logičtěji?
Boblick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 08:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak nebo autobus je dělení špatné. VHD obvykle vyžaduje kombinaci obojího. Jen ten kompromis je značně pokřiven vztahem státu a státní ČernéDíry. Což mimochodem právem kritizuje RJ.
Měřítkem pro kraje vždy budou peníze. A když je jich málo, protože se v době krize rozhazují za nesmyslný populismus, tak se VHD očesává. Bohužel.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 08:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká je vůbec cena osobokilometru bez dotace v železniční dopravě?
U autobusu je to jasné - při modelovém obsazení 35 osob/bus a ceně za kilometr 20 až 35 kč je cena za osobokilometr od cca 0,57 do 1 Kč/km.
Kolik stojí totéž na železnici - např. u Regionovy?
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 13:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spinar: Tu pracovní dobu jsme shodou okolností včera probírali v hospodě a shodou okolností s lidmi z k-reportu (ale do téhle diskuze nechodí) - jeden kamarád je tlačen k posunu z 8-16 na 9-17 a není z toho zrovna nadšený. Těch 9-17 je totiž pracovní doba obchodníků, kteří nechtějí dělat na dvě směny, jenže zakázníci k nim chodí v drtivé většině po práci, protože většina končí mezi 14 a 15. Proč je třeba otevírací doba školek a školních družin typicky 6-16? Kdyby většina lidí pracovala 9-17, tak už je dávno dotlačí ke změně na 8-18, ne?

Čsad_zastávka: Ředitel v kanceláři 24 hodin denně jako zázemí pro řidiče? Proč? K čemu jim tam bude dobrý? Zázemí pro řidiče jsou snad garážmistři, dispečeři a servis a ti všichni dělají minimálně na 2 směny.

Pilot_frenk: Jenže ty nejsi objektivní

Wlasta: Ale Repelend tady psal docela věrohodně znějící argument, že oni právě kvůli možnostem Fügnerky pořizovali jen 12m busy.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 13:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k lince do LBC:

Se divim DPML, že SA nepustí na Fugnerku. Já bejt dopravním podnikem tak z kapacitních důvodu dovolím vjezd pouze v určitejch časech atd. a nabídnul bych jim odjezdy třeba v 5:09, 7:23, 9:12, 10:48 apodobně s tím, že může na nástupiště přijet maximálně třeba 7 minut před plánovaným odjezdem. Samozřejmě se tam dá dát i podmínka maximální délky autobusů (třeba 12m), výšky, hmotnosti apod podle potřeb DPML. Na tohle by SA určitě nepřistoupila (nutnost nakoupit jiné busy, totálně rozesranej jízdní řád), ale DPML by se mohl všude ohánět tím, že SA nabízely možnost odjezdů i z Fůgnerky, ale SA nechtěla...atd.
Synergy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 13:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz - Radim jistě velmi rád přispěje na dobrou věc.
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 15:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSADZastávka: vlakem to máte za 316 kč..
Nésu žádné šotouš!
Pilot_frenk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 16:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VKJ autobusy:
To je zajímavé,že mají všichni omezovač??? tak mi asi lhal tachograf ne?Jel jsem podle něj 100 km/h,když kolem mě letí autobus již zmiňované VKJ.Ano připouštím nebyla to Setra ani MB,ale K900.Ovšem pokud vím,tak ty měli z výroby omezovač taky.Tak jak je možný,že jel víc jak 100?? Tehdy nešlo o zdlouhavé předjíždění typu kdo ubere dřív,ale regulérní rychlé předjetí. A pozor na tohle mám minimálné jednoho svědka a to mého tehdejšího kolegu.
Nehledě na to,že mimo novějších Seter jsou ostatní autobusy téměř vrakojidního typu.Hlavně staré K900.
A vida,teď to vidím ....a neporušejeme zákon nikde, na rozdíl od SA.Takže s námi diskutuje někdo z vedení,že by přímo pan majitel,či jednatel???
O dodržování předpisů by mohl promluvit kterýkoli řidič,co měl s touho firmou co dočinění a znám minimálně 2 osobně.
Veverka:
To máš sice pravdu,ale tehdy jsem to mohl klidně tak brát.

(Příspěvek byl editován uživatelem pilot_frenk.)
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 17:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé:
Podle šéfa Student Agency Radima Jančury zatím není jasné, jak bude jeho firma na novou konkurenci cenově reagovat. "Musíme to probrat i s antimonopolním úřadem," tvrdí Jančura. Ten řeší už déle než rok stížnost Asiany na ceny Student Agency právě na této lince.

Ví vůbec co chce?
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 02. října 2009 - 21:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karel007:
Ve vlaku platí tarif dopravce a tarif integrovaného dopravního systému Libereckého kraje.
DVA ROKY NA K-REPORTU
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 00:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den pánové, po delší době se ozývám a přidávám k diskuzi. O tom, jak jsem dopadl jste si všichni v červenci přečetli, předpokládám :-) Nicméně život jde dál a ačkoli se mi stýská nejenom po SA, ale po celé autobusové dopravě, tak pracuji v kině a trhám lístky :-) Co se týče HK, tak je to určitě správný tah, jen se bojím, aby nebylo pozdě. Tuto linku měl zavést už před několika lety. Boj to bude tvrdý, ale SA je velký kůň a lidi se naučí jezdit. Nejvíce to podle mě uškodí ČD, což nám vůbec nevadí, že? (promiň Martine :-) ) Co jsem se dočetl, tak by se měla spustit i nová linka do Bruselu, což uleví Londýnu a Košicím od častých zpoždění. Jaký máte názor vy? Jinak ČSAD Jablonec koupila busy Beulas Aura, MAN 460K, čísla 28,29,30,31. Někdo tu kdysi dával odkaz na mobile.de, kde se prodávala 28 za 105 tis EUR. Myslím, že tyto busy wi-fi neměly, takže pravděpodobně dopravce použije svoje vlastní. S přáním hezkého dne, Tommy
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 09:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Minibox (389): Spinar ale psal trochu něco jiného než reagujete, jeho názor se týkal pouze trasy Praha - Brno a podmínek (kdyby SZDC lepe koordinovaly prace na koridoru a CD byli schopni jezdit s poradnymi vagony a spolehlive) za kterých by očekával výrazný přesun do vlaků. Já bych ještě dodal zajíždění do Prahy hl.n. (od prosince zajištěno), tarif a zkrácení jízdní doby o cca 15 minut (= prolomení psychologické hranice 2,5 hodiny) a pak tomu tak bude. Vaše poznámky mj. o "trmácení se na vlak" (na autobusové nádraží se ale již chodí, nikoliv trmácí že ?) se této relace až tolik netýkají.

Ad Tommy01: Na trase Praha - HK očekávám výraznější přesun cestujících od ostatních dopravců, v menší míře od ČD.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 09:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD Jablonec koupila busy Beulas Aura, MAN 460K, čísla 28,29,30,31.
Máte někdo tušení, kolik mají najeto?
Pavel11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.249.166
Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 10:01:16    Odkaz na tento příspěvek  

A co Ayatsy -ještě jsou, nebo už jsou všechny prodané?
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4278
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 10:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve čtvrtek odjíždělo č. 21 z Brna do Bíteše.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 5-2008

Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 10:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Wlasta: v tom inzerátu bylo napsáno přes 1 mil km, což i odpovídá skutečnosti. Každopádně měly najeto víc než Ayatsy.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 6-2006
Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 11:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čsad jablonec koupilo pouze tři kousky a všechny mají najeto kolem 1,2milionu km.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 17:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct: BUSy maji jezdit pouze tam, kam nejede vlak, nebo jede mnohem dele, napr. Praha-Liberec.

Reagoval jsem na tuhle větu od Spinara. Kde tu máte něco o trase Brno - Praha? O té píše dále v jiné souvislosti

Někdo to má třeba na vlak přes celé město a autobus má zastávku blíž, tak proč by se trmácel k vlaku, to jsem napsal ohledně toho, proč může být bus na stejné trase pro cestujícího atraktivnější i když tam jezdí zároveň vlak, který bychom dle představ Spinara měli všichni přednostně využívat, nevím co jsem pletete chození autobusové nádraží, snad každý ví, že autobus je co do možnosti zastávek flexibilnější (více zastávek v jednom městě na rozdíl od vlaku atd.).

Takže příště bych doporučoval lépe číst. Jinak souhlasím s tím, že pokud by se dráhy více snažili, mohli by i na trase BR-PH stáhnout cestující k sobě.
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 17:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A máte nějaký konkrétní důvod proč by se dráhy mely snažit?
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 18:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Minibox - OK, měl jsem zvýraznit, že mi jde jen a pouze o trasu Praha - Brno, viz druhý odstavec u Spinara. Jinak SA má dle aktuálního JŘ v Brně i Praze (mimo letiště) pouze jednu zastávku, takže "více zastávek v jednom městě na rozdíl od vlaku" u této relace neplatí - tím ovšem neříkám, že pro někoho není výhodnější umístění autobusového nádraží oproti vlakovému či naopak.
A teď už definitivní tečka.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 03. října 2009 - 21:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problémem vlaku na Brno je zprasená korytorizace trati 260 ze Třebové do Brna. Tu postihly "balíčky" 1997 a dopadlo to tak, že leckde (vč. přestupních Letovic...) není ani poloperon. Z Blanska do brna se toho moc vymyslet nedá (novostavba tunelu, ovšem když padne i ten tunel Praha - Beroun....), nad Blanskem by se ale srovnat tehdy dalo leccos. Aneb obdobná "pořádně" udělaná trať mezi Třebovou a Zábřehem a úspora nějakých 8-9 minut i pro staré šroty.

I tak ale Brno je a bude zajímavé vlakem. Neb D1 bude stále větší loterie a ani průjezd do centra Prahy i Brna na tom asi líp v budoucnu nebude. Spíš bych čekal ukončení busů na Rozptylech. Není problém v tom, že to je furt zacpaný. Problém je v tom, že je to ucpaný náhodně a nevypočitatelně. To je možná ještě horší.

Jinak z HK vlak cestující HK - Praha neživí. Ten živí úsekovky HK - CnC, CnC - PH, Podlebrady - PH, Nbk - PH, HK - Nbk. Ty bus neřeší. Stejně tak asi málo lidí jedoucích vlakem od Trutnova (Rtyň, Kostelec, Skalice, Jaroměř) vyleze z přímýho R v HK aby se odebrali na busterminál (navíc když byl posunut od nádraží dál). Ba ani přestupujících z vlaků třeba od Týniště na Prahu moc v HK do busu nepřejde. U vlaku maj přecjen jistou šanci na čekání při zpoždění a taky v nejhorším odjedou za hodinu dalším. Což u busu s prakticky povinnou rezervací (byť přes mobil a/nebo net) jistotou odjetí hned dalším tedy nemaj. HK je frekvenčně jinej model než LBC za kterým "nic není". A velikostně nemá na Plzeň kde se to uživí cílovkou (přestupující dál za Plzeň taky vesměs jedou vlakem).
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 09:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: že by třeba proto, aby s nimi jezdilo více cestujících? Vezmu to třeba podle sebe - mně je už dnes celkem jedno, jak pojedu a konkrétně na trase Brno - Praha jako cestující více těžím z konkurence autobusových dopravců a dráhy mě nelákají, snad jediné, co mě v poslední době oslovilo, je místenka zdarma na SC, to už stojí za úvahu, protože Pendolino až je jaké je, tak se mu autobus co do pohodlí nevyrovná. Samozřejmě ve prospěch busů je tu cena (nemám In-kartu, protože vlak nevyužívám pravidelně). Ovšem dráhy mají tu výhodu, že je prakticky nemusí zajímat, jestli jsou ve ztrátě nebo v zisku, nezkrachují na rozdíl od autobusového soukromého dopravce - možná proto ten konkurenční boj není takový, jaký by mohl být.

Jct: ok ;-)
www.minimodel.cz - nástupce www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Shamin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 11:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K HK-Praha

Úplně souhlasím s Petrem Vlčkem a Jct, po zavedení této linky lze předpokládat odliv cestujících od jiných dopravců, a to zejména ve směru na Prahu. Otázkou je, jestli se lidé naučí jezdit na Černý most pro směr na Hradec Králové. Studenti, kteří budou mít koupené kreditní jízdenky asi ano, ale ostatní cestující? Z Černého mostu jezdí t.č. do Hradce TAD a Veolia a jejich spoje rozhodně nejsou závislé na cestujících do Hradce Králové, stejně jsou dražší než jiní dopravci z Florence.
Jak se toto projeví do budoucna, co se týče počtu autobusů jiných dopravců, kteří budou provozovat linku do Prahy, o tom lze polemizovat. Pravděpodobně dojde ke snížení počtu autobusů, asi přijdou na řadu jako první ty, které jezdí jen jako posilové ve frekventované dny (pátek -neděle, jsou závislé na cestujících z Hradce Králové. Lze asi i očekávat snížení počtu autobusů Broumov-Náchod-Praha, ty jezdí t.č. skoro v půl hodinových intervalech a značná část cestujících vystupuje či nastupuje v Hradci Králové (zvlášt, když od prosince připravuje OREDO nový jízdní řád)

A odliv cestujících od ČD - snad jen studenti, kteřé budou mít zájem o inet v autobuse a určitě levnější o jízdenky (zvlášt, když nebudou muset platit za zavazadla)
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 16:40:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BTW nový jízdní řád Asiany na Brno

http://www.asiana.cz/download/megabus/421600.pdf
Tysiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 17:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asiana nechá autobus, který přijede do Brna z Prahy v 10.25 stát na place až do 16 hodin, nebo pro něj má nějaké jiné využití? To nevypadá na první pohled jako zrovna efektivní řešení...
Orlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 20:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Shamin:
"(zvlášt, když nebudou muset platit za zavazadla)"
jen bych se Vás chtěl zeptat, z kterého zdroje pramení toto Vaše tvrzení. Je pravdou, že v rámci PR, prováděného občas bohužel i na tomto fóru ve prospěch SA, potažmo RJ, zde takovéto informace zaznívají, ovšem jsou vesměs zcela lživé. Z dostupných zdrojů (portal.idos.cz) je zcela zřejmé, že SA zavazadla neodbavuje pouze na 191110 Praha-Ostrava, pokud ovšem i zde to není jen chyba v editaci příslušného jízdního řádu. Takže - a to jsem uváděl již vícekrát - prosil bych o diskusi na základě faktů, a nikoli na základě zbožných přání a "šotopředstav"...
Těší-li vás vaše práce, děláte ji patrně špatně...
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 20:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

orlík: za zavazadla se na domácích linkách SA neplatí. dostupné zdroje jsou vlastní zkušenosti.
Shamin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2009
Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 20:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to Orlik
taky na základě vlastních zkušeností
Euroflyer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 04. října 2009 - 21:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

orlík: a u kterých dopravců se na hradci za zavazadlo platí?))