K-report
 

Archiv do 15. února 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » MHD ve Zlíně (trolejbusy, autobusy) » Archiv do 15. února 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
J_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 30. ledna 2009 - 18:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně nazastavil cca 3 týdny zpátky autobus č. 33 na zastávce Podvesná VI v sedm hodin ráno. Autobus byl plný studentů střední zdravotnické školy a já jsem musel šlapat pěšky od zastávky Podvesná X. Jinak jsem již předestřel,že situace se v tomto směru výrazně zlepšila,zejména služebně mladší řidiči zastavování dodržují. Je tady ale skutečně skupina řidičů, kteří ještě jezdili za DPMG a teď jezdí povětšinou autobusy,kterým dělá zastavování na stálých zastávkách evidentně problémy a to i v časech, kdy nemohou mít absolutně přehled,kdo chce v autobuse vystupovat.Ná této zmiňované trase, ikdyž jsem kolikrát poškozen nebyl, jsem byl mnohokrát svědkem, jak řidič projel zastávky Benešovo nábřeží, U splavu. To samé se týká linky č. 31, kde jsem byl několikrát svědkem Bří Jaroňků, Morýsovy domy také za situace, kdy byl plný vůz. Já tady po X té opakuji a uznávám, že je nesmysl zastavovat na zastávkách, které jsou málo využité, ale znovu opakuji, že se napřed musí změnit povaha těchto zastávek a ne je začít projíždět. Tohle je označováno na jednom dopravním serveru jako zlínská rarita. Uvědomte si, že lidé využívající MHD příležitostně nebo lidé z cizích měst mají s tímto problémy a nechápou, proč si musí dát znamení na stálé zastávce, když jsou jasně odlišeny zastávky na znamení od stálých v akustickém hlášení. Co se týče stížnosti, tak jsem si stěžoval na DSZO na řidiče jedenkrát v obecné rovině a 2x jsem byl konkrétní a vždy se to týkalo právě onoho zastavování.Nejsem žádný notorický stěžovatel, nikdy jsem nenadával, že trolejbus jede pozdě, není vytopený, či řidič se při střídání vykecává 5 min.s kolegou, než se rozjede. Tento problém je jediný, který mě natolik vytáčí, že mě nenechává klidným, a to zejména po upozornění kolegů a rodinných příslušníků z jiných měst, kteří si jaksi zajeli a nechápali proč jim řidič nezastavil na zastávce, která není na znamení.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 30. ledna 2009 - 22:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak čtu tu diskusi, která tak nějak nikam nevede a myslím si, že úplně každému musí být jasné, že v tom má DSZO bordel. (zastávky na znamení, informace ve voze, že před výstupem je potřeba dávat vždy znamení, nezastavující řidiči atd.) Přitom řešení je několik a jsou naprosto jednoduché.
1. varianta : Nejdřív apelovat na řidiče aby bylo dodržováno zastavování na zastávkách, úměrně tomu prověřit jízdní doby a na druhé straně sundat nesmyslné cedulky "před výstupem dejte včas znamení" a provézt výraznou informační kampň pro cestující (letáčky ve vozech, na zastávkách a třeba sem tam informace v regionálním tisku) jak to vlastně se znamením na zastávkách je. Až se poté situace srovná tak potom přehodnotit počet zastávek na znamení.
2. varianta : Zrušit akustická hlášení o zastávkách na znamení, zvýraznit nápisy "před výstupem dejte včas znamení" a tak by se dávalo znamení vždy při výstupu. Opět by to chtělo provés informační kampaň a zdůraznit aby cestující dávali znamení a stáli na zastávce tak aby byli vidět a pak by mohli řidiči zastávkou projet kdyby neviděli na zastávce cestujícího a nebylo by dáno znamení.
3. Varianta : Všechny zastávky na znamení jako třeba v Jihlavě, potom se bude na všech zastávkách mávat na vůz když chci nastoupit a dávat znamení když chci vystoupit. Ovšem opět by to chtělo informační kampaň pro cestující.
Dokud některá z těchto variant nenastane tak bude pořád stejný zmatek a pořád se budou vyskytovat stejné zbytečné stížnosti a hádky jakým jsme svědky v této diskusi. Přitom kdyby se do toho v DSZO aktivně pustili třeba teď v zimě tak do června by to všichni mohli vědět a zažít a s novými jízdními řády v červenci by mohlo vše fungovat jak má.

(Příspěvek byl editován uživatelem Richard.)
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Sanos312
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 11-2004

Odesláno Pátek, 30. ledna 2009 - 22:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No bóže pan J_r se musel projít pěšky 1 zastávku! Chtěl bych ho vidět v mé situaci, kdy jsem musel jit pěšky z Kostelca do Zlína. A proč holt i když jsem měl ještě čas, tak autobus jel asi o minutku dřív.
Proč jsem neměl důvod si ztěžovat? Na co! Pěkná procházka nikomu neuškodí a už vůbec ne v dnešní době, kdy člověk pořád sedí nebo si vozí zadek v autě.
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100 AND MY TRABANT 601 S.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 31. ledna 2009 - 09:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak proběhlo včerejší IV. setkání s vedením DSZO? Nikde žádné zprávy ...
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 31. ledna 2009 - 11:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Richard: V kostce...
Všichni se sešli na výstupní v Podhoří (celá skupina ještě čekala na příjezd 4 v 16:04 minuty, za což jim děkuji).Pak se teda všichni přesunuli na pozemek měnírny, kde proběhly nějaké základní informace o měnírně, co kde je, bylo nám vysvětleno, že VN (22kV) je ze dvou přívodů, a sice ze sloupů a podzemním kabelem.
Přesunuli jsme se do horní části budovy, kudy je přiváděn proud k transformátorům. Jsou tam umístěny odpojovače (vždy dvojí) a bleskojistky. Mimo to také pomocná trafa pro pohon měřiče spotřeby a trafo vlastní spotřeby. Prohlédli jsme si i hák pro zachycení osob zasažených vysokým napětím a zkratovače, kterými se v případě údržby připojuji všchny tři fáze k zemi.
Po točitých schodech jsme opět slezli dolů a přišlo na řadu trafo. Byla otevřena kobka trafa T1, které v tu chvíli nebylo v činosti (na měnírně je trafo i usměrňovače vždy dvakrát pro případ poruchy, údržby,...). Důvod, proč byla vyměněna olejová trafa za suchá je, že u olejových by bylo dále nutné vybudovat záchytnou jímku pro případ úniku oleje.
Následovala prohlídka haly, kde jsou umístěny usměrňovače. Opět zde byly dva, na tom náhradním nám bylo předvedeno jeho zařízení, konkrétně usměrňovací diody. Ty jsou umístěny na pojízdném vozíku spolu s kapalinovými chladiči, pro bezpečnou manipulaci. Když vozík vysunete, proud se odepne. každý usměrňovač má tři napáječe, pro každý úsek jeden - Na stěně visel i zmiňovaný měřič spotřeby, energetická mapka sítě MHD a schématické zobrazení měnírny Růžová. Řeč přišla i na napájecí kabely. Ty jsou vedeny v zemi a mají průřez 500 mm čtverečních (trolej má 100 mm čtverečních). Je to z toho důvodu, aby nedocházelo k tak velkým ztrátám. Zmíněny byly i jiné měnírny např. Jižní Svahy, která je největší a nejmodernější nebo Malenovická, díky které se podařilo vyřešit problém nízkého napětí v trolejích. Zmínil bych taky rekuperaci - rekuperovat (zpět do sítě) umí jen vozy 24/25Tr, u čtrnáctek, patnáctek je problém s tyristory a tak jde všechna energie z brzdění do odporů.
Při průchodu ven jsme se taky pozastavili nad pracovním stolem v měnírně. Měnírna je opatřena vždy pevnou linkou a vysílačkou. Bývávávávala obsazena člověkem, který dohlížel na její správný chod. Pozůstatkem na tuto službu je torzo zahrádky před vstupníma dveřma.
Rozešli jsme se okolo 17:20.
Stručný report...
Osobně se mi setkání moc líbilo a dověděl jsem se nejejn co jsem potřeboval, ale i neco navíc...

(Příspěvek byl editován uživatelem MIGOŠ.)
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 31. ledna 2009 - 11:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MigoŠ : Dík za vyčerpávající informace
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 31. ledna 2009 - 19:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Migoši díky za info. Akorát těm průřezům bych odepsal jednu nulu.
Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
http://www.youtube.com/profile?user=Eviator
Pan_x
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 31. ledna 2009 - 20:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Patrice -> Proč? Průřez troleje 10mm čtvercových se mi zdá málo

(Příspěvek byl editován uživatelem Pan X.)
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 31. ledna 2009 - 21:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan_x: Maličký kousek troleje mám doma, změřil jsem ho šuplérou a vyšlo mi 12 mm.
web: tr158.blog.cz
icq:348-506-861
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2332
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 31. ledna 2009 - 22:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se to tu zamotavá...

Za předpokladu průřezu drátu 12mm.
S= slovy (pí krát r nadruhou) = 3,14x6x6= 113 mm2

(Příspěvek byl editován uživatelem zlin__24Tr.)
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Pan_x
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 02. února 2009 - 14:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mluví se tu o obsahu a ne o průměru, doufám

(Příspěvek byl editován uživatelem Pan X.)
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 02. února 2009 - 17:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Průřez je OBSAH plochy přeříznutého drátu (v čtverečné míře), průměr je průměr drátu (v délkové míře).
Sakra, na to setkání jsem zapomněl... Kde je na Svazích měnírna?
Na každou svini se vaří voda.
Firefox rulezzz
E-maily pište na adresu LP3K z@vin@č seznam.cz
ICQ: 268 125 722
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 02. února 2009 - 17:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peca: Jsem si taky po tom setkání uvědomil, že si tu měnírnu na Svazích nedokážu vybavit, ale můj tip je, že je to ta budova naproti přes cestu u zastávky Budovatelská směr centro.
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Botik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 02. února 2009 - 19:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky mám pocit, že to je tato budova (nebo ta vedle, zvrchu se moc nevyznám)...
Mé stránky: www.dopravadszo.blog.cz
!!!Fotoreport z OTROKOVIC!!!
Všeci povinně: www.otrokovice.net
prototyp401
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.174.212
Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 14:26:39    Odkaz na tento příspěvek  

Osobně bych souhlasil, že je to jednoznačně jedna z těch dvou budov vedle sebe.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 15:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak k tomuhle není co dodat ...

http://zlin.cz/article.php?ID=388565
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Váša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 18:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná jste to už zaregistrovali, ale přece jen to sem dám. Je to smutná zpráva:
http://www.novinky.cz/clanek/160348-video-po-padu-stromu-ve-zline -zemrel-i-druhy-12lety-chlapec.html
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2333
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 20:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Richard: No, já bych tak nadšený nebyl... Nic proti lidem bez domova, jelikož nemají domov nepoužívají ani koupelny a jiné zařízení, ale neplacení jízdného byla poslední "páka" na jejich vyloučení z přepravy.
Protože pak už se může maximálně odvolávat na body přepravního řádu 2) ch, i.
Ale ty jsou tak sporné, a vyhazovat cestujícího s platnou jízdenkou... ten se jen tak nedá - i kdyby smrděl jako tchoř.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 03. února 2009 - 22:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Galerie MHD nespí...
Dokončil jsem dnes aktualizaci, ve které jsem mimo jiné přihodil i pár fotek externích přispěvatelů - Pana X a 672ky.
Přidány i videa, vozy 348, 349, 363 a na dalších se usilovně maká denně.
Vše podstatné čtěte ve zprávě o aktualizaci. Přeju příjemné prohlížení!!!

MZ: Omlouvám se za "reklamu"
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Trajflik358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 04. února 2009 - 17:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak dnes jezdily trolejbusy po dlouhé??, prasklo potrubí ve zlíně na santražinech na křiž.
http://zlin.cz/article.php?ID=388770

(Příspěvek byl editován uživatelem trajflik358.)

Nejlepší trolejbusy sou 14 a 15tr!!!!!!!! 814 052 BEST regionova
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 04. února 2009 - 20:00:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trajflik358: Pro dopravu uzavřeno, MHD však projížděla (psaly to i tabla na zastávkách). Mezi 8:15 - 8:30 to otevřeli už komplet a vodaři kopali v křižovatce od Vodní ulice.
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Váša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2008

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2009 - 20:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, jak to vypadá s 655? Jestli už má SPZ a je zase provozuschopná?
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 06. února 2009 - 17:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Váša: Nemá SPZ, ještě přidám postřeh Škody 7Tr - na čele má přidělané zimní kryty chladiče.
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 08. února 2009 - 17:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Idete nekdo fotit/natáčet BUsFEsT??? (Vím, že to je pozdě a ještě k tomu v pracovní den)
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1859
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 09. února 2009 - 16:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do třetice:
Mrkl jsem do chomutovské diskuse a zůstal jsem jak opařený, ta jejich slavná 008 nepodstupuje generálku u DSZO ale v Zlineru, dle fotek cca z poloviny prosince, tak se omlouvám za zavádějící info.
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2790
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 09. února 2009 - 20:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych řekl, že kastli dělá Zliner a elektřinu DSZO.

Ale nevím, je to jen názor :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího

ICQ: 260 116 510
Trajflik358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 17:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jestli ste to četli, tak to dam sem
http://www.dszo.cz/?section=spolecnost&file=tiskovky&id=136

http://zlin.cz/article.php?ID=391456

(Příspěvek byl editován uživatelem trajflik358.)

Nejlepší trolejbusy sou 14 a 15tr!!!!!!!! 814 052 BEST regionova
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1861
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 18:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino 15: 008 v DSZO chvíli byla, takže se nabízí demontáž výzbroje, její repase a odeslání do Zlineru...
Ať taky trochu pošpekuluju...
A aby toho nebylo málo, odpoledne byla prohlížena venku na zvedácích 170ka.
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 905
Registrován: 5-2006

Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 18:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidám další zprávu z tisku :

http://zlinsky.denik.cz/z_domova/ridic-mhd-ktery-zranil--lidi-dos tal-podminku.html
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 18:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní kalamita ochromila dopravu na Jižních Svazích. Na Kocandě uvízli vozy 407 a 357. A na Středové 371, 362, 214 a také 205 a 212, které se stali obětí menšího ťukance při sjezdu ze Středové i s osobním vozidlem. 212 pak ze zastávky, aniž by chtěla, začala sjíždět dolů, protože cesta pod sněhem byla zledovatělá a narazila již do vozu 205, která tam po nehodě stála. Takže to od křižovatky na hlavní cestu ze středové (z ulice Na Honech) vypadalo takto Auto+205+212 na točně 371 a dole pod točnou 362 a 214.
Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
http://www.youtube.com/profile?user=Eviator
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2792
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 19:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aspoň ten soudce měl trochu rozum, nicméně je to potvrzení, že každý řidič je jednou nohou v krimu.

Jinak na TVN bylo teď několik záběrů z té vaší kalamity. Jen u nás je sucho a bezvětří :-)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího

ICQ: 260 116 510
Botik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 10. února 2009 - 20:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli se můžu vyjádřit, tak to pro řidiče dopadlo ještě celkem dobře.
Toto mne ale nasr...: I někteří svědci potvrdili, že ten den jel autobus rychleji než obvykle. Takto to včera například popisoval jeden z posledních svědků Martin Machalíček. „Jezdívám touto linkou pravidelně už čtyři roky. A pokaždé, když jsem jel s tímto řidičem, jezdil rychleji než ostatní. Tak tomu bylo i ten den. V zatáčce jel v protisměru a pak se vůz rozkymácel a havaroval,“ popsal mladík, který nárazem utrpěl zhmožděninu bérce.

1. Jestli můžu obhájit, v zatáčce to tam řeže dost velký počet řidičů, každopádně svědek mluví pravdu. Trochu divné mi ale připadá, jak svědek ví že pokaždé když jel s tímto řidičem, řidič jel rychleji než ostatní?! To si pamatuje všechny řidiče? Je to taky fanda MHD, nebo má jen geniálního pamatováka? To dával při každé jízdě takový pozor? Neříkám že nemluví pravdu, ale VŮBEC se mi to nezdá, zvlášť když připočtu z mé zkušenosti že řidič jezdil jako všichni ostatní.
Jestli máte nějaký protiargument, vesele obhajujte, toto by mne fakt celkem zajímalo.
Mé stránky: www.dopravadszo.blog.cz
!!!Fotoreport z OTROKOVIC!!!
Všeci povinně: www.otrokovice.net
Shackadeemas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 11. února 2009 - 11:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ach jo, s jakou jistotou může tvrdit, že jel rychleji. To je nesmysl. Maximálně mu to tak může připadat, nebo se o tom může dohadovat. Tohle může jedině prokázat záznamové zařízení. Radime, v čem ho chceš obhajovat?
Sanos312
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 11. února 2009 - 16:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc 814 už byla pěkně vyhrkaná plečka, takže je samozřejmé, že rychlost připadala rychlejší než ve skutečnosti mohla být. No to ještě asi nejel s jednou nejmenovanou řidičkou, kterou dosadili místo původních řidičů kloubových autobusů. To je teprve fičák.
Trolejbusy jsou budoucnost všech národů.
Zlínský trolejbus náš vzor.

THE BEST CAR IS SKODA 100 AND MY TRABANT 601 S.
Botik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 11. února 2009 - 16:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi jsem se špatně vyjádřil. Myšleno to bylo takto: Jestli můžu obhájit (řidiče), v zatáčce to tam řeže dost velký počet řidičů, nejspíš (v tomto) má svědek pravdu. Každopádně to jeho tvrzení o tom že řidič pokaždé jezdil rychleji je absolutní blbost. SE SVĚDKEM NESOUHLASÍM A PŘÍSPĚVKEM JSEM HO CHTĚL NAPADNOUT.

Na druhou stranu jsem našel i člověk který mi tvrdil že svědek M.M. má leccos společného s DP. Proto je tam ten dovětek s protiargumentem.
...sorry za částečně zbytečný příspěvek, ale chci aby ten můj názor vyzněl SPRÁVNĚ.
Mé stránky: www.dopravadszo.blog.cz
!!!Fotoreport z OTROKOVIC!!!
Všeci povinně: www.otrokovice.net
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 11. února 2009 - 18:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, ta kalamita byla veselá, na Čepkově jsem asi od sedmi večer čekal zhruba půl hodiny na jakékoliv vozidlo patřící DSZO, jedoucí směrem na Svahy. Jela jen jedna ,,Šwestka" a ještě úplně přecpaná. Ze Svahů taky nic nejelo, jen jedna 25Tr bez cestujících, pak nějaký trolejbus potmě a jedna 24Tr rovněž bez cestujících a navíc na agregát. Za nějakou dobu pak projelo během pár minut osm trolejbusů za sebou , byla mezi nima i ta 371 (na nouzové osvětlení a prázdná, v ostatních vozech byli cestující). Problémy byly i na 32-ce, nejmíň jeden spoj prý vynechal.
Vnucuje se myšlenka - jak je možné, že v 21. století způsobí dva centimetry sněhu totální dopravní kolaps?
Na každou svini se vaří voda.
Firefox rulezzz
E-maily pište na adresu LP3K z@vin@č seznam.cz
ICQ: 268 125 722
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2335
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 11. února 2009 - 20:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peca: Se to ujezdí v břečku až je z toho na promrzlé zemi ledovka... A silničáři nemůžou být hned všude a ta půl hodina, hodina, než se to prosolí se hold musí vytrpět i v 21.stol.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 11. února 2009 - 21:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K nehodě vozu 814

Objektivně zhodnotit rychlost vozu nelze. Ale zaráží mne jedna věc. Když jel rychle , jak je pak možné, že se vůz rozkmital? Kloubové Karosy mají blokování točny, které se z vyšší rychlostí zablokuje. Tzn. článkové auto by se mělo chovat jako sólo.

Viz. příručka Karos B 741


Takže já se řidiči nedivím, že se odvolal. Kdyby cítil vinu určitě by tu podmínku příjmul.
Trajflik358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 11. února 2009 - 21:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidávam foto z dneška:


Nejlepší trolejbusy sou 14 a 15tr!!!!!!!! 814 052 BEST regionova
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 11. února 2009 - 21:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se to ujezdí v břečku až je z toho na promrzlé zemi ledovka

Nehledě na to, že břečka klouže a vůz všeljak rozkmitá, navíc, když je kloubový a v zatáčce.
Mno a jak to namrzne (a evidentně to namrzlo, viz. příspěvek od Patrice), tak neuděláš vůbec nic.

Až budeš velký, tak si to taky zkusíš :-O
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího

ICQ: 260 116 510
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. února 2009 - 09:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, když 11tunový trolejbus stojí a začne ze Středové samovolně sjíždět po ledovce, tak to většinou se pak už moc ovládat nedá. Řidič akorát stihl zatroubit na trolejbus pod ním a pak byla už jen rána. Podobná situace byla i v zimě 05/06, kdy jsme směrem od města na zastavku Družstevní jsme zastavili v kopci a za chvíli trolejbus začal jet krokem směrem dolů z kopce, naštěstí to ujíždělo stejným tempem dolů všem, tak v té části ani ťukance nebyly.

Ještě přikládám screenshoty z reportáže v TN:


Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
http://www.youtube.com/profile?user=Eviator
Oko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 12. února 2009 - 10:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SANOS 312.... ty jsi asi stejne prasteny jak Machlaliček.... Řekni mi prosim kolik presne ona ridička jezdi??? Sedis na prdeli 20metru od kabiny a rozumujes o rychlosti o ktere nemas poneti...
Každy řidič je 2 nohama v kriminale a miluji inteligenty co maji za smysl života volat na dispečinky a stěžovat si že jim řidič nekdo neco nekde udelal..nebo že jede snad rychle....
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2797
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. února 2009 - 16:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každy řidič je 2 nohama v kriminale

Dovolím si odporovat:
1 nohou je v krimu
1 nohou je na hřbitově

Za další netuším, co je "jel moc rychle" Max. rychlost je tam 90 km/hod a tou určitě nejel. Jestli byla silnice namrzlá (a tedy nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky), měli zjišťovat vyšetřující hned na místě a ne o tom spekulovat o rok později. Po čtyřicetileté praxi bez JAKÉHOKOLI přestupku (což je de facto zázrak) bych se celkem divil, kdyby to řidič nebral na vědomí.
V protisměru se ta zatáčka projíždí běžně...je totiž přehledná s viditelností minimálně na 200m (ale dlouho jsem tam nejel) a následuje za ní dloooouhá rovinka.

Jestliže vozovka nebyla namrzlá, nepřekročil max rychlost danou vyhláškou nebo konstrukcí vozidla, s řidičem se neutrhla krajnice nebo se třeba nezakecal, ukažte mi, kde udělal chybu.

EDIT:
A svědky, kteří "měli pocit, že..." bych vyházel oknem a hodil po nich to soudnické kladívko. Jednou budou spěchat a najednou pojede řidič zbytečně pomalu.
Tím chci prostě říct, že rychlost vnímaná cestujícími je SILNĚ subjektivní a o aktuální rychlosti vozidla vypovídá pouze tachnograf

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - MHD v Ostravě, Opavě, fotogalerie, vypravenost, plány a mnoho dalšího

ICQ: 260 116 510
Oko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 12. února 2009 - 16:40:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: neni co dodat... Možna se dockame po vzoru letadel,velkych displeju s aktualni polohou,doporucenou a aktualni rychlosti vozu... Pak by již nikdo neudaval rychlost v pocitech a fičácích...
CT24
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.174.34
Odesláno Čtvrtek, 12. února 2009 - 20:22:01    Odkaz na tento příspěvek  

BUSFEST: http://www.ct24.cz/kultura/45377-busfest-aneb-za-jizdy-se-nedrzte /
Patrice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. února 2009 - 20:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Busfest trolejbus jsem viděl projíždět směrem na Otrokovice před 21hodinou, je vidět, že zájem lidí byl poměrně značný...
Plně podporuji ŠOTOUŠE
ICQ: 233-016-608
http://www.youtube.com/profile?user=Eviator
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 12. února 2009 - 21:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Patrice: No to byl každopádně, trolejbus, cos viděl byla s nejvyšší pravděpodobností 402ka a mířila do Louk (vezla rock)
Pro "vozaře" dalšími účastníky BUsFEsTu byly 403 (okruh devítky k nemocnici, vezla hip-hop), 406 (Sportovní hala - Příluky, vezla ten hospodský šraml) a zpět a 407 (okruh osmičky k nemocnici, vezla jazz).

Od haly se odjíždělo v 19:15, akce to byla pro pozorovatele zajímavá, z rozhovoru s účastníkem super.

(Příspěvek byl editován uživatelem MIGOŠ.)
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Obcan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.178.45
Odesláno Čtvrtek, 12. února 2009 - 22:42:03    Odkaz na tento příspěvek  

Pro vsechny:ridicka je pani nebo slecna,jmeno nevim,nema jmenovku(ale mma vetsinou velke nausnice)a jezdi jako prase.To vime vsichni.Nema ohled ani k jinym ucastnikum provozu ani k cestujicim.Nema jizdenky pro prodej u ridice a clovek ma kolikrat strah do toho autobuse i nastoupit,ale co mu zbyva kdyz to jede jednou za hodinu.Des a hruza
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1863
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 13. února 2009 - 16:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Schyluje se k potyčce...

BUsFEsT
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Peca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 13. února 2009 - 18:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten Busfest mohl být výživný, škoda že tam nebyli Monkey Business. To by určitě stoupla účast. Snad se to podaří někdy zopakovat.
Na každou svini se vaří voda.
Firefox rulezzz
E-maily pište na adresu LP3K z@vin@č seznam.cz
ICQ: 268 125 722
ředite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.131
Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 10:20:32    Odkaz na tento příspěvek  

Občan můžete mi poslat více údajů o vámi popisované lince,kterou řídila slečna či paní.Rýád bych si to prověřil.
Jinak na stránkách DSZO.cz máte k dispozici knihu přání a stížností,kde je možno poslat připomínku či podmět.

ředitel
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 4174
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 12:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkná reportáž z BUSFESTu byla teďka v poledních zprávách na ČT1...

Večer to bude v archívu, doporučuju shlédnout
FZF Zlínka LEDky na Loudala
810 271-7 "Šarinka" - NEJLEPŠI Perla na Zlínce -
Obcan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.178.45
Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 14:37:04    Odkaz na tento příspěvek  

Reditel-zaslu Vam informace pres stranky DSZO.
Oko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 16:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Migos CARANTENA OBCAN :-( REDITEL (to je vazne reditel? ) Pro zbytek:je obdivuhodne ze se najde bonz stranka na zamestnance MHD.... Doufam ze se prestupek bude resit az po vystoupeni z anonymity stežovatele... Se divim že ty cedule vozi... Tolik urazek co slysim i na ženy za volantem se tak nevidi a kdejaky uchyl zna jejich jmeno Ridič je 2 nohama v krimu http://www.novinky.cz/clanek/161394-autobus-srazil-v-ostrave-muze a tady se stale resi ze nekdo jede asi rychle.. a nema ceduli...
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 4178
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 20:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochybnost nereg. uživatele ředite je zcela na místě.

Se divim že ty cedule vozi.
Co jim zbývá...

Mmch, jak dopadla ta kauze s fotou trolejbusu na přejezdu (před vlakem) co sem tu kdysi zahlédl ?

Nějak nemám čas všechno sledovat, díky
FZF Zlínka LEDky na Loudala
810 271-7 "Šarinka" - NEJLEPŠI Perla na Zlínce -
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 20:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari: Aj pan ředitel sem chodí, ale do diskuse nějak extra nezasahuje.
gasonuv.blog - tísíce fotek na jednom místě...
Foto, video i info galerie zlínské MHD - stovky fotek vysoké kvality, aktualní informace, přehledy,...
Děkuju za shlédnutí!!!
Su mejdlař a nestydím se za to... Canon A 720 IS
Šari
Moderátor

Číslo příspěvku: 4184
Registrován: 11-2005

Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 22:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já vím, všiml jsem si. Jenomže pan ředitěl zde vystupuje seriozněji...

Navíc IP adresa tomu nenaznačuje ani omylem...
Takže holá provokace
FZF Zlínka LEDky na Loudala
810 271-7 "Šarinka" - NEJLEPŠI Perla na Zlínce -
ridicka linky na Veliková
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.112.175.106
Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 23:12:20    Odkaz na tento příspěvek  

Vazeny cestujici.Reaguji na Vas clanek,ktery jste o me napsal zde do diskuze K -Report.Je udivujici,ze se ani trochu nestydite,co jste zde napsal. Zrejme patrite k cestujicim,ktery si neplni prepravni podminky a tudiz,jste semnou mel nejaky problem.Je pro me potesenim, ze 99%cestujicich je z moji technikou jizdy spokojeno a prisli mi to i osobne rict.A to 1%,ke kteremu patrite Vy, bude nespokojeno neustale.Nase firma dela pravidelne kontroly jak rychlosti vozidel, tak i predepsanych poctu kusu jizdenek ktere ridic ma mit u sebe.Je zvlastni,ze na zavadu u me za celou dobu pracovniho pomeru neprisli.A pro klid Vasi duse, Vas muzu ujistit,ze mam kompletni ridicske opravneni bez nehody a bodu.Preji Vam prijemny den a mel by jste se podepsat at vim z s kym mam tu cest.To vite,vizitka je vizitka.S pozdravem ridicka s velkyma nausnicema.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10963
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 14. února 2009 - 23:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za cca. deset chyb i po opravě to je furt na pětku, ale je vidět, že když se chce, jde to napsat i čitelně. Díky aspoň za to.

(Příspěvek byl editován uživatelem bobyk.)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 47765
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 15. února 2009 - 00:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šari, musíš se ještě učit o pátracích metodách. :-) Troufám si říct, že na 85 % to pan ředitel opravdu je. Ale otravovat ho mailem kvůli tomu nebudu, abych to spolehlivě potvrdil.

Tak moc to tu snad nepokleslo, aby se tu za něj někdo vydával.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz