K-report
 

Archiv do 19. srpna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Zahraniční SPZ » Archiv do 19. srpna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
že by 2008
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 12:47:24    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím Volkera a ostatní.
Problematiku Krajanských sdružení bych tu neotevíral, osobně si vážím lidí, kteří ani po x desítkách let nezapomněli na starou vlast.
Nyní vážně a z jiného sudu, možná právě Volker bude znát odpověď. Při dovozu aut z Bavorska jsme vedle sebe stáli se dvěma vozy (bohužel jsem nestihl vyfotit). Obě auta měla německé značky s červeným pruhem pod datem platnosti. Na jedné značce je za okresním kódem číslo, pak mezera a pak písmeno A, na druhé značce je za okresním kódem číslo a písmeno "A" ve společném čtyřbloku. Obě varianty (s mezerou i bez mezery) jsou správné? Nebo je jedna z nich rarita?
A exportní značky se žlutým pruhem pod datem mají ZÁSADNĚ číslo začínající 04 nebo jsou i výjimky?
Děkuji za odpovědi.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 13:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad KlvTa značka je jednoznačně atrapa, k jakému účelu o tom lze jistě polemizovat. Řidič co to měl na autě s tím mohl s určitou mírou rizika jezdit všude mimo vlastní domovinu - tam by se při první silniční kontrole řádně zapotil - pokud by nedoložil, že má auto pod tím alfanumer zaregistrováno a zaplaceno povinné ručení tak se dopustil trestného činu. Osolené by to měl ještě, kdyby mu dokázali, že s tím jezdil delší čas a dokonce do ciziny. Zmíněná lokalita mi proto spolu s použitými nálepkami vychází na nějakou filmařskou činnost.
V příhraničních částech s ČR např. naproti Náchodsku se na označeních polských obcí a měst vyskytuje korektní dodatek územního původu v polštině. Jelikož to bylo sudetské území, tak to tam je. Poláci s tím opravdu problém nemají a na prostém zeměpisném názvu Slezsko umístěném kdekoliv na autě nebo triku turisty a návštěvníka nemohou vidět nic provokujícího. Co by se stalo osádce s německou PZ a někde umístěným názvem Sudety nebo Sudetenland při návštěvě Česka ovšem nedokážu odhadnout. Pro mě a doufám že i většinu obyvatel Česka, je to historický název určité části českého území kde žili přes 1000 let převážně čeští Němci. Stále ovšem u nás žijí lidé, kteří chtějí vymazat jakoukoliv zmínku o tom, že jsme tu žili společně. V tomto ohledu jsou Poláci hodně let před námi a blíže Nizozemcům a Francouzům.
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 14:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, tuhle otázku tady neřešíme a nemáme řešit...

Vývozní značky s červeným pruhem mají za okresním kódem blok 1-4 čísel a jedno písmeno. Myslím, že tam má být mezera, která tam obvykle je, ale neznám §, který to přesně stanoví. Nelámáme si s tím (na úřadě) hlavu dlouho, zejmena nad značkami, které brzo zmizí přes hranici...

Tak větší rarita ta značka bez mezera spíš není, řekneme "mala rarita" a do sbírky bych vybral tuhle. (Kdyby někdo měl německé vyvozní značky, které už nepotřebuje - mám zájem, protže tady je pochopitelně často nedostanu... )

Převozní značky se žlutým pruhem mají zásadně 04, ale nezeptejte proč, v tom ani nemáme logiku... Od března 2007 ja také možno použít řádu 03.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4677
Registrován: 10-2003

Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 15:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co je pravda na tom, že je vydání německé exportní poměrně drahá záležitost? (echo od souseda, jehož jsem vezl na autobus)
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12720
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 15:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor - V příhraničních částech s ČR např. naproti Náchodsku se na označeních polských obcí a měst vyskytuje korektní dodatek územního původu v polštině. Jelikož to bylo sudetské území, tak to tam je. Poláci s tím opravdu problém nemají a na prostém zeměpisném názvu Slezsko umístěném kdekoliv na autě nebo triku turisty a návštěvníka nemohou vidět nic provokujícího.

Tak tomuhle teda nerozumím. Mmch. Minore, víte jakému území se historicky říká Sudety?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
že by 2008
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 15:43:37    Odkaz na tento příspěvek  

Ad 3260:
Při úspoře cca 100 až 150 tisíc Kč při pořízení auta v D oproti CZ jsou náklady cca 85 Euro za pořízení značek + povinného zákonného pojištění naprostá sranda. Pokud mám správné informace, tak od příštího roku bude možné s CZ trvale manipulačními značkami jezdit po celé EU. Takže živnostníkovi-dovozci, který hodlá za rok dovézt cca 10 aut, se už vyplatí vozit auta z D na našich trvale manipulačních číslech (s jednou celoroční pojistkou zákonného pojištění v CZ) a ušetří i na vyřizování a pojistném v D.
Aneb další rána pro nenažrané ceny našich autoprodejců.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12721
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 15:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

foceno u Fylozofické fakulty v Brně


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 16:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten region je prostě "Slezsko" a říkají mu tak Poláci, Němci, Češi... v samotném názvu Slezsko není pro nikoho nic politicky nepříjemného. Slovo "Sudety" naopak má historicky značný politický obsah, alespoň pro Čechy a některé Němce, naopak v Polsku jsou Sudety prostě zeměpisné označení, ze kterého se nikomu kůže neježí.

Ale zpět ke značkám - když jste tady začali ty převozky, tak německých žlutých proužků jako kdybych u nás viděl den ode dne víc (a nikomu to zřejmě nevadí?!).
Nicméně v tom asi nebudeme sami a zřejmě se dá se žlutým proužkem dojet a projet i tam, kde hranice jsou ještě hranicemi... Viz toto zajímavé foto z ještě zajímavějších stránek:

http://www.hansrossel.com/photos/albania-tirana-pictures-images/p hotography/Albania_IMG_8244.htm
že by 2008
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 16:59:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jef - D vývozní značky

Info z letoška mám takové, že značka se žlutým proužkem je v EU platná. Při vyřízení značky pro převoz z D do CZ jsem dostal na výběr dobu platnosti (zákonné pojistky) na 9, 15 a 30 dnů. Již na 15-denní jsem obdržel červený proužek.

Patrně dochází k nějakým legislativním změnám, které by nám asi nejlépe objasnil Volker. Nicméně už vloni nám vývozce přívěsů z D do CZ vozil přívěsy "na žlutém proužku", a to i přes výslovný požadavek na červený proužek. Tvrdil nám, že "žlutý stačí". Jen byla honička rychle vyřídit STK.

Ještě doplním, že v D-značkách se SNAD vyznají hoši od dopravní policie. Zastavila mně však nedopravácká hlídka - a ti byli znědaví... asi čtvrt hodiny jsme se bavili o tom, co značka znamená, do kdy platí, co k tomu je za papíry... Svůj řidičák jsem jim nakonec ke kontrole musel vnutit :-)
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 20:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: PLATE (263)

Díky za odpověď i za další fotku;
SOMALILAND 15754 (černá na bílém podkladě) je běžná registrační značka.
Somaliland má celkově registrační značky, zejména jejich vnější provedení na nesrovnatelně lepší úrovni než Somálsko.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 21:23:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain Tak tomuhle teda nerozumím. Mmch. Minore, víte jakému území se historicky říká Sudety?
Ano, vím, zde je polská část zpracovaná pro turistické účely:
Sudety
- oblast při polsko-německo-českých hranicích
- obsahuje území - Görlitz - Zittau - Poděbrady - Králíky - Velké Losiny - Klodzko - Wroclaw - Legnica
- mapa turistických zajímavostí v měřítku 1:200 000
- legenda kromě polštiny i v angličtině a němčině
- vyznačeny turistické informace - kulturní památky, přírodní zajímavosti, lokality pro outdoorové aktivity, cyklotrasy, vodácké trasy, ubytovací kapacity aj.
- plánky měst
- doporučené okružní trasy
- stručný průvodce
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 21:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že by 2008 A exportní značky se žlutým pruhem pod datem mají ZÁSADNĚ číslo začínající 04 nebo jsou i výjimky?

Už jsem to tu před časem poměrně podrobně vysvětloval. V Německu (stejně jako u nás) existuje jenom jeden typ exportních značek a to je ten s červeným pruhem. Před Schengenem byli čeští policisté na hranicích někdy ochotni přimhouřit oko i když velmi dobře věděli, že na území ČR přijíždí vozidlo, které nemá zákonné pojištění na území ČR. A to je jádro pudla - německá exportka vyžaduje řádné zákonné pojištění do zahraničí a to není levné. Manipulční značka se žlutým pruhem je obyčejná převozka v rámci Německa s pochopitelně nižším pojistným tarifem. Kdo přijíždí do ČR na vnitoněmeckou převozku, nejen že porušuje zákon, ale ohrožuje sebe i ostatní, neboť není vůbec pojištěn. Proto takový nárůst "žlutých" oproti "červeným" pruhům - idiotské škudlilství na nevhodném místě.
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 23:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škudilství bych to zas až tak nenazval, spíš nevědomost. Kupříkladu dnes jsem viděl Mercedes Benz třídy ML před brněnským Globusem (samozřejmě naschvál zaparkovaný mimo parkoviště u vchodu) a taky měl žlutý proužek. Ono obecně často vídávám "dražší" auta se žlutým proužkem a nemyslím si, že by majitel nebyl ochoten připlatit o nějakou tu tisícovku navíc k autu v řádech okolo 1 a více mil. Kč. Je to takový začarovaný kruh, navíc když už někdo to auto dováží, tak ho dováží s úmyslem ušetřit, tak mi tam nějak nesedí drahé MLko od Mercedesu...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 01:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goga: Copak si "emelka", "kajeny", "ixpětky" a další tyhle okázalé velké bedny (poslední dobou skoro výhradně v černé barvě) nedovážejí zrovna lidi, kteří sice chtějí všem okolo ukázat, jak "na to mají", ale zároveň chtějí pokud možno ušetřit? Případně na to ve skutečnosti ani vlastně tak úplně nemají... zrovna dneska jsem zase viděl se žlutým proužkem tmavé Audi Q7.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 08:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná je u německých žlutých/červených proužků problém jinde. U aut v téhle cenové kategorii jsou na 99% značky v ceně auta a vyřizuje je autosalon. Takže uspory budou třeba na německé straně.
Aspoň já je u svého auta taky neplatil a to bylo auto za pár € - tedy proti SUV.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Eu430
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 5-2008
Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 10:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozdrav po návratu z italských prázdnin. Jak šel čas aneb nemohu se zbavit dojmu, že čím starší, tím hezčí.


A jednu hezkou staronovou zemědělskou přívěsovou kombinaci na závěr:

Ta levá je aktuální opakovačka z tažného vozidla, ta pravá starší přívěsová z provincie Ascoli Piceno.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 12:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jak vy ostatní, ale co jsem já poznal opravdové škudlily a Harpagony, tak to byli vždy tzv. velmi dobře situovaní lidé. Fakt je, že jen blbec vyhazuje peníze oknem, takže jde jen o tu míru.
Co píše PAJDA je taky pravda - kdo kupuje v Německu od oficiálního handlíře nebo přes oficiálního prodejce a nevyzná se, může také vyfasovat žlutou. Je to dáno tím, že pokud se nejedná o specialistu co inzeruje EXPORT, tak tam mají u ojetin často právě vnitroněmeckou převozku jako "Sonderangebot - Überführungskennzeichen inklusive = mimořádná nabídka - vč. převozní PZ"
Každopádně bacha na "žluté" pruhy - když někoho naboří nebo jen odře není boha z něj něco dostat
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 16:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám tu jednu lahôdku.

Na uľahčenie pripomínam že ide o krajinu z Európskeho priestoru. Tak kdo toto správne uhádne je fakt frajer. Ja som niečo takéto po prvý krát videl.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 16:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: PLATE (265)

Tak kdo toto správne uhádne je fakt frajer.
Já to určitě nebudu; Tukuma je město v Lotyšsku, ale ... číslo i písmo mi připadají jako razítko, jestli apr. 1948 znamená duben 1948, pak v této době již existovala Lotyšská SSR a registrační značky vypadaly úplně jinak, navíc byly psané azbukou.
Jsem moc zvědav a těším se na správné řešení .
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 17:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tu Eu430 nakousl tu Itálii, navážu volně na Feudalovo chlubítko




Poněkud opotřebovanější PZ tažného vozidla pro přívěs z provincie Forli (R = rimorchio), téměř jako nová zadní PZ provincie Vicenza z roku 1963 a pár PZ z Cunea, přidělené 21.4.1967. K těmto mám i kompletní doklady, znějící na vůz Fiat 850, poprvé registrovaný 10.7.1964 v Torinu (tehdy mu byla přidělena ta TO 645500). Za povšimnutí stojí dost odlišný font na zadní a přední PZ.

Rozměry zadní PZ: 275 x 200 mm
Rozměry přední PZ: 265 x 64 mm
Rulův celorepublikový SPZ přehled- beta verze
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 18:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat : Klobúk dole ....,musím nájsť niečo ťažšie ,už len dodám že som to mesto hľadal aj na mape ,našiel som však len Tukums ,čo typujem bude to isté.
Mám tu ešte dve zaujímavosti ,možno ich tiež poznáš. Takisto sa jedná o Európu.


(Příspěvek byl editován uživatelem PLATE.)
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 18:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale dávam to až do ďalšieho príspevku.Obrázok je príliš malý a pri editovaní nejde pripojiť prílohu....
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 18:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: PLATE (267)

VP 04-2570 je DDR, Volkspolizei, bezirk Cottbus.
To kulaté, červené na bílém podkladě nebude oriešok, ale pořádný orech. No uvidím, pokusím se ... .
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 19:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oliver : chlubítko

Móóóc hééézkýýý ...
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 20:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak velký ten ořech není:
Ta kulatá červená tabulka je nizozemská dodatečná značka pro vozidla, která přepravují zvířata...

Odkaz: http://homepages.cwi.nl/~dik/english/reg/NL/reg.html
- poslední vzor dole
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 20:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: VOLKER (167)

Výborně ; to by mne nenapadlo ani náhodou, že je to nizozemská značka.
Podíval jsem se na Europlate, je to opravdu tam:
db
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.157.161.5
Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 21:46:31    Odkaz na tento příspěvek  

foceno v ČR :-)
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2343
Registrován: 1-2004

Odesláno Úterý, 12. srpna 2008 - 23:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k těm žlutým německým převozním/vývozním - právě v těchto dnech jsem řešil dovoz a při zjišťování co a jak jsem několikrát narazil na info v tomto smyslu:
Novinkou je od podzimu 2007 možnost koupit pojištění na 5 dnů k SPZ se žlutým pruhem, které má zelenou kartu. Tento požadavek je nutné zdůraznit při kupování pojištění. Stejné pojištění pro převoz auta po Německu, zelenou kartu nemá.
RegioMap Ústeckého kraje (xls)
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 13. srpna 2008 - 07:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat
Ja len dodám že ide o Holandskú zásobovaciu značku pre tranzit.
Jej opis autora je tiež zaujímavý :
Prvý riadok nákladnú plochu v metroch švorcových
Druhý udáva "regulárnu" značku prívesa
Tretí rok (93) mesiac (03) a číslo prívesa (0409)
štvrtý riadok je kód produktu kt.sa preváža.
že by 2008
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Středa, 13. srpna 2008 - 12:52:49    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Aussiger - žlutý pruh:
Jo, to nám německý výrobce přívěsů, který je vozí i k nám do CZ tvrdí také. Takže bych to ještě někde rád viděl v německé legislativě a jinak už tomu docela věřím.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 13. srpna 2008 - 15:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že by 2008 Takže bych to ještě někde rád viděl v německé legislativě a jinak už tomu docela věřím
Jasně Ordnung muss sein ...
Mimochodem udivuje mne, že si tu ještě nikdo nestěžoval na "exhalační vinětu" kterou je potřeba mít ve většině velkých měst Německa přilepenou na přední skle jinak pokuta 25 Euro (platí i pro návštěvníky!). Šikana, co zatím nemá v Evropě obdoby, snad jedině pasti na mýtné ve Švýcarsku.
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 13. srpna 2008 - 16:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady píše svaz německých pojišt'oven, že převozky 04... platí v celé EU, zejmena neomezené ručení.
Jen náš zvláštní červený TP neodpovídá evropských/cizích norem.

Ta viněta je samožrejmě nesmyslnou šikanou, a pokuta činí dokonce 40 EUR plus jeden bod, ale proč si mám stěžovat u vás - prosím stěžujte si vy, ale v Berlíně...
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 6-2006

Odesláno Středa, 13. srpna 2008 - 20:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plate (265) - Město se jmenuje Tukums, Tukuma je tvar genitivu, apr. je zkrátka za aprinkis = něco jako okres, g. znamená gads = rok. Máme tedy Tukumský okres, rok 1948. Apr. by sice mohlo znamenat i aprilis = duben, ale pak by nám ten genitiv Tukuma jaksi visel ve vzduchu.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 13. srpna 2008 - 21:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Volker
Tak jak je to na internetu formulované to dává za pravdu těm, co se nebojí požít "žlutou". Zdá se, že lobby pojištoven tlačí a chce mezinárodní pojistky rozšířit i na vnitrozemské převozky. Za těchto okolností nezbývá českému dovozci než si detailně prostudovat nabízenou pojistku a pak se rozhodnout, co je pro něj lepší. Já jsem např. až při posledním dovozu auta pro známého zjistil, že jako člen ADAC mám na exportní pojištění značnou slevu. Z převozek se stal kšeft pro pojištovny a v každém regionu budou různé nabídky...
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 09:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco ze současnosti - Gruzie (zdroj: Europlate)



diplomat - cizinec s trvalým pobytem
obchodní manipulačka - vojsko
běžná PZ
Zajímavost: diplomat a cizinec mají tabulky s jiným typem písma, obdobně jako v GB jen diplomaté.
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 12:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor - V Gruzii jsem viděl spoustu tabulek, které byly evidentně na přání nebo za bakšiš, s tím formátem tři písmena, tří číslic se dá pěkně hrát. Velmi oblíbené je tam kombinace BMW, ale potkal jsem i značku USA-001...
Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 16:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slunéčko sedmitečné z ostrova St. Thomas (Americké Panenské ostrovy), foceno v únoru 2007:

Ještě dodám, že takovýto motiv SPZ jsem tam viděl jen jednou a to na tomto autě, takže bych si troufal říct že jde o vyhrazený typ pro SPZ na přání (není vyražený, jen natisklý)


Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 18:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: GOGA (238)

Některé druhy tabulek na Amerických Panenských ostrovech jsou až příliž přezdobené (zdroj: Europlate):

Proti tomu působí zdobná monacká tabulka naprosto střízlivým dojmem:
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 20:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejaká exotika:
Ománska kráľovská rodina (46)

Filipíny ,mesto Boac ,Marindique province

India ,ostrovy Lakadivy ,súčastné EČ, od 2000

táto je z 1940 z Britskej Indie ,štát Manipur

Bangladéš ,značka pre cudzincov a cudzích pracovníkov ,z 1970ho
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2320
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 21:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomcat (1298):

Proti tomu působí zdobná monacká tabulka naprosto střízlivým dojmem

totok je San marino, ale prvně při pohledu na obrázek mě zatlo, že už má Monako 5 znaků
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.7.2008
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 21:52:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: RUL (2320)

Sakra , to jsem se zas řízl; to su celé já . Ale hlavně, že mně slóži zdravi a chutná mně jest. Všeckém přibuzném, přátelom a známém se moc omlóvám !
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 22:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Klv
Asi si tam s tím moc hlavu nelámou, nevelký počet obyvatel, málo aut a ideální alfanumer, regionální a funkční (státní instituce) kódování mít asi budou (tvrdí Europlate) přesto - prostor pro individuální kreativitu stejný jako v Pobaltí.
Eu430
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2008
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 08:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rul / Tomcat: San Marino

Docela vysoká a tudíž asi poměrně nová registrace. Moje nejvyšší spatřená před 2 týdny v Itálii byla jen o málo vyšší: J3982

Z opačného soudku - tedy nejnižší, ovšem z jiných zemí, byly v Itálii tyto:
Itálie: AP 8818 Fiat Topolino, jediná stará se 4 číslicemi, Ascoli Piceno
Švýcarsko: SZ 56 Citroën C5 Break, Schwyz
Řecko: IN-6232 / 43 Volvo F12, Lefkada

Nejvíc mě překvapila ta řecká, ani nepamatuju, kdy jsem naposledy takovou minimálně 25 let starou značku viděl, navíc na náklaďáku, které dnes pro zahraničí používají z 99% žluté centrálně vydávané espézetky (IAE, občas k vidění i u nás EKA či EKB, i když ty druhé dvě by teoreticky měly být použity jen pro provoz v rámci Řecka).
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2321
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 09:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoši, na dva týdny mě omluvte, RUL a jeho věrná Felicie opouštějí evropský kontinent

Přeji pěkný zbytek prázdnin (byť pro někoho pracovních) a v září zde zazáří mnoho fotek z cest (doufám).

Tak ahoj
Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.7.2008
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4696
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 10:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šťastnou cestu, Rule!
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 13:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražská MHD se zahraničními PZ
Každý, kdo dnes 15.8. popojížděl v koloně vozidel v Průběžné ul v Praze 10 si mohl všimnout dvou speciálních vozidel na z(za)brušování kolejnic v akci. Co ovšem udeřilo do očí byly jejich registrační značky, stejně jako doprovodných vozidel. Gastarbajtři byli z Vídně a německého Essenu! Nestačí, že z předraženého jízdného financujeme v Praze zbytečné úředníky MHD - teď už i brigádníky, kteří to možná dělají spolehlivěji než místní a nepochybně za víc peněz
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5024
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 14:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minor: A na to jste přišel jak? S největší pravděpodobností si prostě nějaká domácí stavební společnost dočasně pronajala speciální techniku ze zahraničí - to se dělá běžně, ceny pronájmů tam mnohdy vycházejí lépe, než u nás.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4697
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 18:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

teď už i brigádníky, kteří to možná dělají spolehlivěji než místní a nepochybně za víc peněz

Pokud vím, tak když tohle broušení probíhalo v brněnské tramvajové síti, tak se mezi odborníky z tramvajových komor mluvilo o tom, že u nás prostě není patřičná technika na pořádné vybroušení kolejnic. Takže, jak píše Quex se prostě půjčila jinde. Což mě přijde normální...
RegioMap Jihomoravského kraje - aktualizace každý měsíc!
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 20:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě to nepřijde normální, právě naopak a tahle komora není určena k podobným polemikám...
Eu430
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 5-2008
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 16:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Minor:

A kdopak tady s těmi bláboly začal ... ???
Trustno1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 18:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé až nevěřícné: zelená karta v Británii po 5 měsících neplatí...

http://stv.livetv.sk/tvarchive//video/video.html?video=35546
http://RZ.zde.cz/ - AussigerBobykova tabulka nejvyšších značek

Trustno1 = trust no one ~ nevěř nikomu!
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 19:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je samozřejmě nesmysl, a při pozorném poslechu toho příspěvku to tam je jednou řečeno. Kdo se rozhodne zůstat v bezvízovém režimu navštívené evropské země nepřetržitě déle jak 90 dní, musí si vedle povolení k pobytu vyřídit i pojištění vozidla. To je většinou spojené i s přidělením registrační značky (standadrní, speciální, zkrátka co která země aplikuje).
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 20:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Eu430 Mé bláboly jsem přenesl do komory "tramvaje všeobecně" kam patří a dočkal se zajímavých informací
2Z5 0409 mira
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.88.2
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 11:59:49    Odkaz na tento příspěvek  

zdravím,vrátil sem se z liptovskýho mikuláša z dovči a mám pár fotek jen tak na zhlídnutí..
,
nevím esi poláci okupujou sever slovenska,ale do proti směru se dalo potkat aj 20 aut s PL značkou,v našem kempu bylo snad 90% poláku,jen hrstka slováků a čechů,celkem paradox.dost sem viděl aj ty neštastné polské kombinace KTI 3AH4,KRA 4FX4,ONY 8Y85..omlouvám se esi budou obrázky nějak špatně poskládaný,dělám to poprvé
2Z5 0409 mira
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.88.2
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 12:14:13    Odkaz na tento příspěvek  

a další fotky už jen tak z kroměříže,cizinci co se tu po městě potulují..

Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 12:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Z5 0409 mira: A co jsi čekal? Celý sever Slovenska je "okupován" polskými turisty, řekl bych, že některé zábavní a nákupní atrakce (např. známý aquapark Tatralandia) byly vystavěny primárně kvůli polákům.
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
2Z5 0409 mira
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.88.2
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 12:30:18    Odkaz na tento příspěvek  

goga:nečekal sem nic..ale po příjezdu tam sem jen hleděl.ale jinak poláci pohodáři,v karavanu mi klidně ohřáli vodu na kafíčko a tak..v tatralandii sem neslyšel ani jednou češtinu,já s mojí peťou sme tam byli exotičtí cízinci
2Z5 0409 mira
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.88.2
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 20:29:43    Odkaz na tento příspěvek  

jo a všimněte si té červené oktávky s francouzskou pz,hrůza děs!!!přinde mi že francouzi nemají cit pro estetiku
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 21:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..lepší to už nebude ale bývalo i líp, to je fakt
že by 2008
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 11:49:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad 2Z5 0409 mira - F-značky a estetika.
Tohle je na frantíky ještě docela povedená značka. Už jsem našel a nafotil (dodám, pokud ji rychle najdu) francouzskou značku, kde první číslice leze do europruhu.