K-report
 

Archiv do 16. září 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Automobily, lodě a letadla » Silniční a dálniční síť » Archiv do 16. září 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 08. srpna 2008 - 20:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Horší než podjezdy na I/43 to být nemůže... Vyvlastňovat spíše ano, ale musí být hodně a jasně omezené, kdy, za co a tak... Mimochodem je to už druhé místo poblíž HK s podobnými problémy.
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 00:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: Pokud se dobře pamatuji, tak na současné II/605 (původní směr BE - Praha) se jen vyměnily značky a jelo se dál obousměrně. Směr na Plzeň je pohřbený pod dálnicí.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2356
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 11. srpna 2008 - 22:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

„Silnice udělá z Českého ráje peklo“

Český ráj - „Z Českého ráje peklo, z Trosek trosky, STOP R35“ a další podobná hesla doprovázela v sobotu pátý protidálniční pochod. Odpůrců plánované nové silnice mezi Kozákovem a Troskami se sešlo na sto padesát.

Stavbě dálnice středem Českého ráje zatím úspěšně brání stavební uzávěry několika obcí. To ale může změnit právě připomínkovaný dokument Politika územního rozvoje České republiky.

Pokračování na straně B3

PROTI DÁLNICI Pochodem od Trosek přes Hrubou Skálu do Sedmihorek v sobotu asi 150 lidí protestovalo proti plánované výstavbě rychlostní silnice R35 severní částí Českého ráje. Účastníci absolvovali asi dvouapůlhodinový pochod lokalitami, které by stavba silnice zasáhla.

„Nová silnice udělá z Českého ráje peklo“

Pokračování ze strany B1

„V tomto dokumentu se bohužel opět objevila silnice R35 jako jeden z prioritních záměrů, a to pouze v severní variantě. Bylo by dobré, abyste všichni, kdo nás podporujete, poslali svoje negativní vyjádření k trasování silnice R35 v úseku od Kozákova po Trosky na ministerstvo pro místní rozvoj,“ upozornila účastníky pochodu Markéta Kovaříková za občanské sdružení S. O. S. Český ráj.

Mocek: Nejlepší by bylo opravit současnou silnici „Je třeba vzít rozum do hrsti a udělat nejekonomičtější variantu, tedy rekonstrukci stávající silnice se všemi dopravními opatřeními. Není tu tak silný provoz, aby se přes Český ráj musela stavět jiná silnice, než tu dnes je,“ uvedl pro MF DNES vedoucí Správy Chráněné krajinné oblasti Český ráj Jan Mocek. „Tranzit by mohl jezdit jinudy. Třeba mezi Jíčínem a Mladou Boleslaví, popřípadě Mnichovým Hradištěm, kde již nyní jezdí kolem dvanácti tisíc aut, kdežto přes Český ráj do sedmi tisíc,“ dodal Mocek.

Na zhruba 260 kilometrech rychlostní silnice R35 je úsek Turnov -Jičín poslední neznámou. Vybírat se bude ze tří základních variant.

Jižního koridoru Úlibice - Jičín -Sobotka - Mnichovo Hradiště.

Superseverního z Úlibic na Lomnici nad Popelkou, Semily a přes Železný Brod na Rychnov.

A konečně nejvíce diskutovaného koridoru Úlibice - Ktová - Turnov. Současné stavební uzávěry v několika obcích znemožňují severní trasu R35 mezi Troskami a Kozákovem. „V případě, že by v celostátní politice územního rozvoje byla severní varianta zakreslena, tak by uzávěry zřejmě přestaly platit,“ říká Martina Pokorná, mimo jiné zastupitelka Libereckého kraje. Ani ona se nedostala k materiálům o jednotlivých trasách, které za 7,5 milionu zadal kraj zpracovat firmě Valbek. Krajský radní pro dopravu Vladimír Richter materiály Pokorné i dalším zastupitelům odmítl poskytnout.

„Různé zákulisní informace a různí lidé se vyjadřují, že superseverní je hloupost a jižní nejde. Když politici předjímají názory odborníků, tak to není nikdy dobře,“ uvedl starosta Hrádku nad Nisou Martin Půta. Protest proti R35 Českým rájem přijeli podpořit i zástupci hnutí Naše Podještědí.

Odborný výklad o možných zásazích do krajiny Českého ráje poskytoval zástupce vedoucího CHKO Český ráj Aleš Hoření.

„Úsilí občanských sdružení, které šest let bojují proti R35 mezi Kozákovem a Troskami, posunulo původní varianty, které byly navrženy v nejrovinatějším území přímo kolem říčky Libuňky,“ uvedl. Tím by se sice ochránilo okolí Trosek, ale dálnice by byla viditelnější z Kozákova. „Velkým nebezpečím pro Český ráj coby turistický region je hluk ze zvýšené dopravy. Všechny vyhlídky na hruboskalském skalním městě by byly znehodnoceny hlukem jako dnes Drábské světničky a Příhrazské skály. Rekreační hodnota území by byla velice nízká,“ upozornil Aleš Hoření.

Mezi pochodujícími nebylo zcela jasno, zda se koridoru pro budoucí dálnici podaří zabránit. Odhodlání však bylo zřejmé. „Připojil jsem se k tomu až po roce uvažování. Je to docela složité. Myslím, že být proti, je ta rozumnější varianta,“ uvažuje jeden z protestujících, Martin Holan. „Snažím se být objektivní, jen blázen si může myslet, že ubude aut. Nechci být ta, která to přehodí na jiné. Když už to musí být, tak jižní varianta je menší zlo,“ přidává další názor Jana Tomášková.

* Nechcete silnici?

jak vyjádřit protest

Lidé, kteří nesouhlasí se stavbou silnice, mohou vyjádřit svůj názor pomocí SMS zprávy ve tvaru EPS R35 vaše jméno a příjmení na číslo 903 09 08.

Na ministerstvo pro místní rozvoj pak automaticky přijde e-mail s nesouhlasem se silnicí v Českém ráji v koridoru mezi Kozákovem a Troskami.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj
Autor: JAROSLAV HOŘENÍ
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2370
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 13. srpna 2008 - 19:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Český silniční unikát

Obří křižovatkou u Opatovic nad Labem budou moci řidiči projet už příští rok

Opatovice nad Labem - Unikátní tříúrovňová křižovatka, která spojí budoucí rychlostní silnici R35 ze severovýchodních Čech na Moravu se silnicí z Hradce Králové do Pardubic, vyrůstá u Opatovic nad Labem. Řidiči se mohou těšit, že čtyřpruh mezi Opatovicemi a Hrobicemi bude průjezdný už v listopadu příštího roku, tedy více než půl roku před celkovým dokončením stavby.

Zhruba třetina prací z celkového objemu 1,7 miliardy korun je už hotova. Investor - Ředitelství silnic a dálnic - dosud u Opatovic prostavěl 535 milionů korun.

„Stavba je unikátní ani ne tak rozsahem, jako tím, že křižovatka bude tříúrovňová. Takovou v Čechách ještě nemáme,“ uvedl Ondřej Šuch ze společnosti Skanska DS, která od května 2007 křižovatku staví.

Originální křížení čtyřproudových silnic připomíná z výšky obrovského motýla, po dostavbě bude tento dojem ještě impozantnější.

„Silnice z Hradce Králové do Pardubic vytvoří průjezdnou rychlodráhu nejnižším patrem. Nad ní bude druhé patro v podobě kruhového objezdu o průměru 200 metrů, do něhož vyústí rychlostní silnice R 35 a nájezdy a sjezdy ze silnice I/37 od Opatovic.

Třetím patrem bude rychlostní silnice R 35 ze severovýchodních Čech na Moravu, která překlene kruhový objezd ve druhém patře i spodní silnici v přízemí,“ popsal křižovatku projektový manažer Milan Zeman ze společnosti Skanska DS.

Jednotlivá patra budou zprovozněna postupně. Téměř jeden kilometr dlouhá estakáda tvořící nejvyšší patro mimoúrovňového křížení není přímou součástí této stavby, na ni bude přibližně za rok vypsáno další výběrové řízení.

Všechny práce probíhají za provozu, řidiči směřující z Hradce Králové do Pardubic projíždějí staveništěm sníženou rychlostí. Na staveništi pracuje denně 250 až 280 lidí, v pohybu je 25 bagrů a stovka nákladních aut. Stavbaři odkryli 200 tisíc kubíků ornice, násypový materiál má objem 1 300 000 kubíků. Dovážejí ho z písníků v okolí i třeba ze skrývky z Chvaletic, na některých místech se využívá i popílek a struska z opatovické elektrárny. Stavbu tvoří celkem 180 objektů.

Na dostavbu obří křižovatky netrpělivě čekají i řidiči z Hradce Králové. Nejprve jim usnadní cestu do Pardubic, později se lépe dostanou k dálnici D 11 od Hradce do Prahy, která stále končí u Libišan, termín její dostavby je nejasný.

Řidiči z Hradce dnes k pražské dálnici přijíždějí několik kilometrů po přetížené silnici z Hradce Králové - Kuklen do Libišan. Po dostavbě křižovatky a zhruba dvoukilometrového úseku silnice R 35 mezi křižovatkou, Libišany a dálnicí budou moci po výpadovce na Pardubice jet k opatovické křižovatce a od ní na dálnici. Doslova vysvobozením pro Hradec ale bude výstavba alespoň části silnice R35 směrem na Moravu, která se současně stane jižním ochvatem krajského města.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - východní Čechy (hradec králové)
Autor: JAROSLAV HUBENÝ
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 17. srpna 2008 - 17:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo fotografie (nejen z výšky) nedokončeného mostu přes vodní nádrž Švihov (Želivka). Původně to prý měl být most pro D1, ale jeho výstavba byla po válce ukončena. Nový most je nyní o cca 2 km dál. Žádné fotky jsem normálně ze země nenašel, protože po celém tom okolí je zakázán vstup (I. hygienické pásmo). Ale kdyby někdo měl nebo někde našel, tak by bylo fajn.

Loc: 49°41'57.079"N, 15°6'7.772"E

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.
Maahsův zákon: Vše funguje jenom proto, aby se to mohlo pokazit.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 17. srpna 2008 - 17:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nakonec se to povedlo mě. Našel jsem jedno album nějaké rodinky, která si tam udělala výlet a zároveň nedokončený most přes Želivku podrobně zdokumentovala:
http://honzikkk.rajce.idnes.cz/2008-05-11_Nedokonceny-dalnicni-mo st-prez-zelivku/
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.
Maahsův zákon: Vše funguje jenom proto, aby se to mohlo pokazit.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 17. srpna 2008 - 17:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co takhle nažhavit google a projít ty tři weby, co se u nás dálnicemi vážněji zabývají? :-S

http://www.dalnice.com/fotogal/d01/borovsko_most/borovsko_most.ht m
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2687
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 17. srpna 2008 - 17:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: Na té stránce jsem samozřejmě byl, ale bohužel mi to nevyhodilo všechny fotografie (pouze letecké současné a jeden historický).

Ale i tak dík.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.
Maahsův zákon: Vše funguje jenom proto, aby se to mohlo pokazit.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 17. srpna 2008 - 23:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo je i tady: http://www.speaker.cz/localbahn/showpage.php?name=autobahn
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12832
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 14:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xH - Vést dálnici s Tir přes Suchdol a zdejší vltavské údolí je zločin nejvyššího řádu.

Nějak mi pořád není jasný, jaký "Tiry" by vlastně měly přes Suchdol jezdit? Od Ústí na Chomutov ?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12835
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 15:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už propojení D11 a D5 bude rychlejší severem

D11 zrovna moc kamionová tranzitní tepna ale není. Zdaleka nejdůležitější směry tu jsou D1 - D5 a D1 - D8. A ty rozhodně na Suchdol nepřejdou.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12839
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 17:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tranzit, kterej nyní jede po průmyslový - tedy D8-D5 nebo R4

Takovýdle voloviny jsem nečekal ani od tebe.

Nápodobně .

P.S. případnej teoretickej tranzit D8 - D5 jede D8 - Nová Ves - Slaný - R7 - D5 a nevím, proč by si měl zajíždět přes Suchdol a tranzit D8 - R4 je fór století. Tranzit jako kam? Do Strakonic nebo Šumavu? Ještě jsi zapomněl na velevýznamnou relaci R10 - R7 .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 18. srpna 2008 - 20:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Přes suchdol pojede tranzit, kterej nyní jede po průmyslový - tedy D8-D5 nebo R4"

Tranzit D8-D5 určitě nějaký je, ale ve srovnání s D5-D1 a D8-D1 není nijak mamutí.

A když už, tak spíš pod Suchdolem, celý úsek přes obydlenou část Suchdola je projektován pod zemí. Tuto variantu považuju za nejmenší zlo, severnější varianty jsou při komplexním pohledu ještě méně výhodné. (Ekologie jako věda používá exaktnější hodnocení než řvoucí ekologisté.) A někudy R1 vést musí.

U Suchdolské varianty bude největším problémem ve vztahu k životnímu prostředí silniční přivaděč z městského okruhu z Dejvic. Tento přivaděč ale nejvíc odskáčou dejvičtí a bubenečtí, Suchdolu se v podstatě vyhýbá.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12844
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 09:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - Tys asi ve Slanym nikdy nebyl, že? To by tě mohlo omluvit.

Byl, a dokonce jsem i několikrát jel po silnici č. 16 v úseku Nová Ves - Velvary - Slaný. Zvlášť po vybudování obchvatu Velvar se jedná o vynikající nákladní zkratku D8 - D5. Který možná dálnice přes Suchdol odlehčí, ale rozhodně přes sebe nestáhne žádný tranzit D8 - Průmyslová - R4/D5. Ten totiž neexistuje.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4137
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 10:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB:A co kruhák ve Slanym? Způsobující kolony až do Blahotic? Ten tranzit neexistuje asi jako celosvětová zhoršující se ekonomická situace, to je v poho.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12848
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 12:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co kruhák ve Slanym? Způsobující kolony až do Blahotic?

No právě, a přesto tudy všechno v pohodě projede . Ono kamionů Ústí nad Labem - Plzeň zas tak moc nejezdí (navíc můžou po 27 přes Žatec), dálkovější relace samozřejmě po A4/A72/A9, víš?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12850
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 14:23:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - Mám o pohodě jiné představy než stát 5 km před kruhákem...

A co tam ty zácpy vytváří, když kamiony údajně jezdí přes Prahu?

ale daleko bližší Lovosice a Kralupy, jakož i R4 a D5 není Rozvadov a Strážný, ale i Beroun, Příbram a Strakonice

Ještě jsi zapomněl, že u Zbraslavi se dá odbočit na Slapy. Tak toho taky musí jezdit . Strakonice - Vimperk - Strážný, to je taky mezinárodní tepna jako .

jonáš prag - a to jako z Lobosic do Rozkydcan někdo pojede Suchdolem? Proč by to dělal

Přesně tak. Chce to jen se trochu orientovat v realitě dopravy, jak osobní, tak nákladní.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4145
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 14:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mekbajne, ty zácpy tam vytváří už jen zlomek toho, co jede D8-D5,R4 via jižní spojka. Natož kdyby to tam jelo všechno. Chce to jen se trochu orientovat v realitě dopravy, jak osobní, tak nákladní, jak silniční, tak železniční. Koukat se kolem sebe, přemejšlet a tak. Ne jen naslouchat hajzlbabičkám a vrátnejm.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12853
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 15:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM - co jede D8-D5,R4 via jižní spojka.

Ještě zapomínáš na relaci D8 - Zbraslav - Slapy. Ta je taky dost významná .

Jak kolovrátek, fakt. Přitom je to tak jasný:

1. krátká relace typu Lovosice - Rokycany/Plzeň (naprosto teoretická, kromě pár kontejnerů z terminálu, ale budiž) jasně přes Slaný. Zátěž pár aut denně.

2. relace Ústí - Plzeň opět přes Slaný nebo Žatec

3. mezinárodní relace PL/D - Bavorsko jasně mimo nás po Autobahnu.

Směr na Strakonice je tak marginální, že ho vůbec nemá smysl řešit.

A i kdyby, tak pro kamioňáky je pořád jednodušší si postát na jednom kruháku (když se do tý zácpy trefí, jak často tam je? Hodinu ráno a hodino odpoledne?), než se rvát delší trasou přes Průmyslovou a Barranďák. Navíc ještě letos mýto.

Jojo, chce to umět se rýpat v detailech a znát souvislosti a ne jen "pozorovat".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 15:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:"Prostě to co pojede po D8 bude pokračovat přes Suchdol na D5,R4 a D1 a bastafüdli"

Lituji, občas máte dobré nápady, ale takhle blbého řidiče kamionu bych vyrazil okamžitě.

Tip: zkuste si příslušné trasy vyhledat pomocí navigace. Devadesát procent dálkových řidičů podle ní jezdí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Jarda Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.206.206
Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 18:10:31    Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Prohlídněte si to pořádně a uvidíte, že z D8 je hlavní tranzitní relace D8-D1, která pojede po východní části R1 (520,510,511), kdežto na 518-19 bude hlavní tranzitní relací D11-D5.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 19. srpna 2008 - 18:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Na vedlejšek s kamionem jezdím několik let, tranzit D8-D5 je téměř imaginární záležitost, většina skutečně jede přes Slaný a tak to díky úspoře km bude i po zprovoznění obchvatu pod Suchdolem. Proč myslíte, že kamiony Praha - Olomouc jezdí radši přes Mohlenici než po D1? Mýto je velmi podružná záležitost, hlavní je úspora km (nafty)... Doporučuji si stoupnout na sjezd z Novořeporyjské na D5 a sledovat kolik kamionů pokračuje směr Slaný, 95% najíždí na D5.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12861
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 00:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33 - Káemův příklad shora je typickou ukázkou: Bez znalosti věci jsem dospěl k autoritativnímu závěru.

Přesně tak. To platí o Letišti, Desirech, úsporách při výjezdech/zataženích tramvají a teď i o dálnicovém okruhu.

JardaŠt - kdežto na 518-19 bude hlavní tranzitní relací D11-D5.

Která je ovšem naprosto nevýznamná.

Hynek - Proč myslíte, že kamiony Praha - Olomouc jezdí radši přes Mohlenici než po D1? Mýto je velmi podružná záležitost, hlavní je úspora km (nafty)...

Jako kvůli úspoře 30 km se někdo s kamionem vláčí Mohelničákem, přes tunel u Hřebče a dál přes Vysoké Mýto? Nesmysl. Jezdí se samozřejmě po D1. Která sice nestojí taky za nic moc, ale jede...

Většina skutečně jede přes Slaný a tak to díky úspoře km bude i po zprovoznění obchvatu pod Suchdolem.

Tady jistě souhlas. I když pak to vyjde zhruba nastejno, takže někdo se asi na Suchdol přesměruje.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 01:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je potřeba se trochu myšlenkově odpoutat od stávajícího stavu...

Třeba zmíněná relace D8-D5 se dnes nejezdí přes Prahu asi právě proto, že neexistuje suchdolská část okruhu a průjezd Prahou je na dlouho. Až zmíněná etapa R1 bude stát, vsadím se, že ve Slaném ubyde zátěž.
Jinak spekuloval bych, že D8-R4 pojede tranzit ve směru Drážďany-Linec. (Za předpokladu, že suchdolská část okruhu bude dřív než okruh u Přezletic, což asi bude.) Až bude D3 až do Prahy, převede se to na ni. Bude však D3 do Prahy? (A nebylo by schůdnější a stejně účinné dodělat právě R4?)

Jinak D11 není nějaká extra Tirtepna, ale něco po ní přecejen jezdí. Zaprvé slouží směru přes Náchod do Polska a zadruhé, ano, jako alternativa k D1. Jel jste někdy McBaine po té I/35? Pročpak je asi u Mohelnice pod kopcem únikový pruh? Že by pro osobáky, kterým z kopce odejdou brzdy? A to jde o dnešní stav, kdy se tranzit Z-V dělí právě mezi D11+I/35 a D1. Až bude hotová dálnice z Hradce do Olomouce, přesune se na ni z D1 ještě další část tranzitu.

Btw.Proč se o tom vůbec bavíme? Okruh je potřeba postavit celý tak jako tak, a jestli po něm projedou denně dva kamiony nebo dva tisíce kamionů už při posuzování kterou variantu zvolit nehraje roli.

Btw2.Proč se o tom vůbec bavíme tady?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4146
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 09:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že tady si nerozuměj ani praktici kamionáři (Hynek) s teoretiky kamionáři (Mekbajn). Nejpřesněji to řekl Mouser: Je potřeba se trochu myšlenkově odpoutat od stávajícího stavu. A přesně tohle Mekbajn, sycený insiderskými informacemi vrátných a toaletních manipulátorek neumí a závidí mi to. Jistě že se jezdí přes Slaný, protože není suchdol. A jistěže přes Slaný to stihne ucpat zlomek toho , co jede přes jižní spojku. A bu´dte si jisti, že se přes Slaný dlouho jezdit nebude, město vůbec nadšeno není (to vim zas já vod hajzlbáby, kam chodim já, mekbajne).
prroč se o tom bavíme tady? Protože diskuse, v níž se objeví nádražnickej názor že návěstidlo vpravo je důležitější než průjezd hasičů si nic jinýho nezaslouží.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12862
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 09:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouser - Až zmíněná etapa R1 bude stát, vsadím se, že ve Slaném ubyde zátěž.

Celou dobu netvrdím nic jiného.

Jinak spekuloval bych, že D8-R4 pojede tranzit ve směru Drážďany-Linec.

Ano, k této relaci se nehodí nic jiného, než .

Jinak D11 není nějaká extra Tirtepna, ale něco po ní přecejen jezdí. Zaprvé slouží směru přes Náchod do Polska a zadruhé, ano, jako alternativa k D1.

Směr Náchod a Polsko ale opět netranzituje přes Prahu. To je tak relace Praha - Náchod - Polsko, dálkovější relace opět po A4.

Pročpak je asi u Mohelnice pod kopcem únikový pruh? Že by pro osobáky, kterým z kopce odejdou brzdy?

Samozřejmě že pro náklaďáky, ty totiž jezdí všude. Z čehož pak neznalým připadá, že jsme strašně důležitou tranzitní zemí. Ve skutečnosti asi 90% procent náklaďáků má u nás alespoň jednu nakládku nebo vykládku.

Až bude hotová dálnice z Hradce do Olomouce, přesune se na ni z D1 ještě další část tranzitu.

Až bude tak jistě. Ale připomínám, že hlavní tíha tranzitu na D1 je Slovensko - Praha - D8/D5. A to na trasu přes Olomouc a Hradec jaxi nepřejde.

KáeM - A bu´dte si jisti, že se přes Slaný dlouho jezdit nebude, město vůbec nadšeno není

To věřím, že nadšeni nejsou. Holt neměli stavět nesmyslný kruháky. Tahle debilní móda je slušnej mor. Měli si místo toho postavit aspoň náznak obchvatu (i s nějakou pumpou, aby mohli rejžovat).
Ale nevěřím, že se jim podaří prosadit nějakej účinnej zákaz.

Hynek - mýto je velmi podružná záležitost, hlavní je úspora km (nafty)...

Mýto vůbec není podružná záležitost. Náklady na naftu představují cca 12 Kč/km, mýto 4-5 Kč/km. To není tak málo.

stoupnout na sjezd z Novořeporyjské na D5 a sledovat kolik kamionů pokračuje směr Slaný, 95% najíždí na D5.

Samozřejmě. A ještě zajímavější je sledovat, kolik kamionů jezdí po jižní kolem depa Kačerov (aneb relace D8 - R4/D5) .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Miki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 10:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu diskusi kolem kamionů nechápu.
Je přece samozřejmé, že nějaké náklaďáky po R 1 pod Suchdolem jezdit budou (jde jen o to, kolik jich bude).
Zatímco Strahovským tunelem jich naopak jezdí minimum. A není to těm vysokoškolákům bydlícím na kolejích na Strahově v podstatě jedno, co pod nimi V TUNELU jezdí, zda osobáky nebo náklaďáky?
Ano, čím víc náklaďáků, tím víc emisí. To platí ovšem zrovna tak pro Slaný, jižní město (odkud by se mohla část tranzitu jedoucí z D 11 na D 5 přesunout na severní část R 1) i pro Suchdol. To si nevyberete.
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 11:14:47    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Slaný, "měli si místo toho postavit aspoň náznak obchvatu" .. se před takovym smělym vyhlášenim aspoň koukněte na mapu s vrstevnicema, třeba tady odkaz -- ona to tam zas taková sranda nebude, viděl bych to na slušnou tunelovou práci.
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 12:35:26    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to už tu bude trochu přesolíno -- no právě, na JZ Slaný obchvat má, ale dostat na něj na JV silnici od Velvar nebude v tom terénu nic jednoduchýho ani rychlýho. Kruháky aspoň zatim jistěj, že nikdo neprohulí centrum osmdesát a nepojede tam zbytečně.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Dovolím si nesouhlasit, větší část tranzitu již dnes jezdí přes Mohelnici, je to mnohem pohdovější cesta s mnohem lepši praktickou propustností, než D1, která je každou chvíli uzavřená skrze nehody. Zrovna v pondělí jsem jel touto cestou z Olomouce svými IGK a kamionů hromada. Z naší firmy tudy jezdí všichni, kdo jednou na Zlín, Olomouc a Ostravu (je to cca 20 souprav za den)... Občas jezdím s kolegy od "nájemek" které pro nás jezdí (to když je potřeba ze středisek stáhnout do Práglu nějaké to rozvozové frigo) a všichni bez výjimky potvrzují, že cesta Praha - OL/OV/ZL je po I/35 rychlejší a pohodlnější, do této trasy je nikdo nenutí, pro mě byla překvapením i úspora PHM...

KM: neoznačoval bych se za úplného praktika, živí mě volant u hasičů, kamion je jen přivýdělek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12868
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jonáš - se před takovym smělym vyhlášenim aspoň koukněte na mapu s vrstevnicema,

A co třeba nějak takhle, taky neřešitelný? Jasně, v Dolíně by asi moc radost neměli...


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4156
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Já do toho malovat neumim, ale znám to tam osobně - tam co to vedeš by to musel bejt tunel, neb to vedeš zastavěnou čtvrtí (hvězdárna ti nebyla podezřelá?) a velkym kopcem. Na zářez nebo dokonce bez nějakejch větších krajinnejch přesunů by bylo lepší to otočit: Za Blahoticema přes to "V" od Ovčár na starou slánskou a tu rozšířit k R7 (to je pár m) v tom prostoru, co to maluješ by to muselo začít už za Luníkovem, projít mezi Dolínem a Želevčicema a podél trati zaústit do I/16 o kousek dál z města než tam co to ústí tobě
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12869
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hynek - Z naší firmy tudy jezdí všichni, kdo jednou na Zlín, Olomouc a Ostravu (je to cca 20 souprav za den)...

No a ta vaše firma je kde, v Plzni nebo Praze? Abychom měli jasno v tom tranzitu přes Prahu.

všichni bez výjimky potvrzují, že cesta Praha - OL/OV/ZL je po I/35 rychlejší a pohodlnější

To je možný, ale hlavní tranzitní tok přes ČR je prostě D8/D5 - D1 - Slovensko.
Na vnitru Praha - Ostrava je to samozřejmě něco jiného, ze svých časů u kamionů si pamatuju, že někteří jezdili v létě Praha - Ostrava přes Bruntál a Opavu, což je ještě kratší než přes Mohelnici. A koneckonců v dnešní Schengenské realitě vede nejkratší trasa přes Náchod, Kladsko, Nisu a Krnov .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12870
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - Za Blahoticema přes to "V" od Ovčár na starou slánskou a tu rozšířit k R7 (to je pár m) v tom prostoru, co to maluješ by to muselo začít už za Luníkovem, projít mezi Dolínem a Želevčicema a podél trati zaústit do I/16 o kousek dál z města než tam co to ústí tobě

No vidíš, že řešení existuje .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4157
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 13:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přes Kladsko ne!!! Tam jsem i s navigací bloudil 3 hodiny.
Slý: no ale jelikož taky vim, jak dlouho se stavěla R7 - metodou "když zbudou peníze" víc jak 30 let ani ne 25 km, tak si nedělám iluze o nějaké další stavební činnosti v těchto místech.
(to dřív bude ten Suchdol )
Budoucnost patří bagrům!
Miki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 14:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Severní obchvat Slaného se také, zdá se, plánuje.

Je to vidět z mapy územního plánu Středočeského kraje - viz stránky http://www.wmap.cz/vucprazskyregion/, záložka "Doprava".

Zde je vidět čárkovanou červenou čarou znázorněná přeložka silnice I/16 vedoucí severně od Slaného.
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 15:05:59    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, řešení existuje, akorát bude o něco delší a dražší .. a po severu to sice jde přijatelnym terénem, ale spíš až kolem dolu (delší), ale je to trochu samoúčelný, kdežto napojení jihem to spojuje krátkou trasou s R7, ale je to náročnější na terén, možná krátká estakáda a tunel či zářez u Žižic. Rozhodně nic co by se dalo vyřešit narychlo a "aspoň nějak".
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 20:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R43: za deset let, ale jen na sever

Brno, Svitavy - První auta by mohla po silnici R43 projet v roce 2018. Dobrá zpráva to ale je jen pro řidiče, kteří cestují od Boskovicka na sever. Ve hře je totiž jen úsek od Svitávky u Boskovic směrem do Pardubického kraje.

Ministerstvo životního prostředí před několika dny zveřejnilo dokumentaci úseku ze Svitávky do Starého Města u Moravské Třebové. I když chystanou stavbu rychlostní komunikace R43 provázejí protesty, autor dokumentace vlivu na životní prostředí její budování doporučil. Úsek by se měl začít stavět už v roce 2015. Zatímco aktivisté v okolí Brna stále bojují proti vedení silnice R43 okrajem města, na severním úseku je odpor menší. Možná i proto se snaží Ředitelství silnic a dálnic získat požehnání právě pro tento relativně bezproblémový čtyřicetikilometrový úsek. Další dva úseky, které by silnici přivedly až na dálnici D1 u Brna a které obyvatele severní části Jihomoravského kraje zajímají nejvíc, se budou posuzovat zvlášť.

Na rozdíl od nich není s trasou mířící na sever tolik problémů. Obce si od ní slibují prosperitu a odlehčení přetížené silnice I/43 ze Svitav na Brno. „Dosavadní silnice na Brno je přetížená, při měřeních se ukazuje, že v zástavbě kolem ní jsou překračovány hlukové limity,“ uvedl vedoucí svitavské pobočky Krajské hygienické stanice Bohumil Havel.

Paradoxně nejvíc vadí posun v přípravě severního úseku silnice opět brněnským občanským sdružením bojujícím proti průtahu silnice Bystrcí. Rozdělení do několika staveb podle nich povede k tomu, že úřady prosadí bezproblémovou část dálnice a zbývající část už se prostě bude „muset“ dostavět. „Podle nás ministerstvo nezvládá svou úlohu, když mlčí k takzvanému salámování celé trasy R43,“ uvedl před časem Miroslav Patrik z Dětí Země.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava
Autor: (dp, jsm)
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 20. srpna 2008 - 23:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stavba obchvatu Znojma se zastavila kvůli žalobě
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 17:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý článek "Bursík žádá o pomoc veřejné dopravě, Řebíček váhá" na adrese http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=614243
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12883
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 08:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Podle Bursíka by se však měla dopravní strategie změnit. Vláda by podle něho měla podpořit takové investice, které by pomohly železnici konkurovat individuální dopravě na silnici."

To by mě fakt zajímalo, jak toho chce aspoň trochu efektivně dosáhnout.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 15:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Obchvat Slaného se připravuje k výstavbě, má se začít už příští rok. Viz:http://www.silnice.info/DATA2/kraj-S-1.png
Ale jízda přes Slaný bude vždy kilometrově delší, než přes Suchdol.
K tranzitu přes Suchdol: Použít Suchdol bude výhodné v následujících směrech: D8/S9 - D5/R4/D3, R10/D11/S12 - R7/R6/D5. To mě nepřipadá zrovna málo. U všech těchto relací se vyplatí jet přes Prahu, protože to bude rychlejší a pohodlnější, než se třískat po silnicích 1. tříd. Navíc i když to možná nejsou hlavní tranzitní trasy, ono se to nasčítá a nemělo by se zapomínat na to, že okruh nebude sloužit jen tirům, ale i IGK. Do budoucna se ovšem s postupným dobudováváním sítě dálnic dá čekat posilování do této doby nevýznamních tranzitních směrů.


(Příspěvek byl editován uživatelem Rzeczpospolita.)
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44196
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 19:17:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stavby nových dálnic mají zpoždění i několik let
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 22. srpna 2008 - 21:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ - řekl bych, že tímto počinem si vláda dost, s prominutím, sere do bot...
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2422
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 19:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obce protestují proti trase rychlostní silnice R11

Kocbeře - Čtyři obce na Trutnovsku se bouří proti plánované trase rychlostní silnice R11 v úseku Kuks - Kocbeře, kterou před čtyřmi lety schválilo krajské zastupitelstvo.

Podle starostů plánovaná silnice rozdělí vesnice, zbytečně zabere zemědělskou půdu, domy bude míjet těsně a znečistí ovzduší v obcích. Obce spoléhají na to, že schválená trasa neprojde hodnocením vlivu na životní prostředí. „Nejsme proti silnici, naopak. Doprava je tady neúnosná, ale nechceme, aby dálnice místním lidem ubližovala. Vadí nám, že kraj schválil západní koridor, který negativně ovlivní krajinu a zhorší pohodu bydlení. Například to ohrozí zdroje kvalitní pitné vody a rozvoj obce. Navržená trasa silnice je ze čtyř, které se projednávaly, pro nás nejhorší,“ říká starostka obce Kocbeře Eva Rezková.

Letos začalo projekt posuzovat ministerstvo životního prostředí, výtky obcí podpořilo a navrhlo novou trasu - takzvaný východní obchvat. „Snahou je dostat dálnici dál od památkového území na Kuksu a od dalších obcí. Námi navrhovaná varianta by měla být přijatelnější. Všechny varianty posoudíme. Pokud se ukáže, že trasa zakreslená do územního plánu není nejméně škodlivá z hlediska životního prostředí, pak je potřeba změnit územní plán,“ uvedl mluvčí ministerstva životního prostředí Jakub Kašpar. „Případná změna územního plánu nepochybně zdrží proces přípravy stavby, která by jinak mohla začít v roce 2015,“ říká Roman Kluzák z tiskového oddělení Ředitelství silnic a dálnic.

Kraj s protestem obcí nesouhlasí. Podle mluvčího kraje Imricha Dioszegiho měly prý obce dost času na to, aby se k navrhované trase mohly vyjádřit. „Podle stavebního zákona je poloha koridoru závazná pro veškerá rozhodování o území a jeho využívání. Je tedy závazný nejen pro kraj, ale i pro obce. Pokud by se trasa rychlostní silnice teď měla měnit, vrátila by se výstavba této důležité dopravní tepny na úplný začátek a tak se oddálila o dalších deset let,“ uvedl Dioszegi.

Starostové mají pocit, že se s nimi krajští politici dostatečně nebaví. „Naše stanovisko dobře znali, a připomínky nikdo nebral v potaz. A donedávna se jakékoli diskusi kraj bránil. Něco si odsouhlasili a teď si nechtějí dělat starosti,“ tvrdí místostarosta Choustníkova Hradiště Jaroslav Hloušek.

Plánovaná rychlostní silnice R11 nepatří mezi prioritní dálniční stavby. Pro kraj je to však velmi důležitá silnice. V Jaroměři má rychlostní silnice R11 navázat na dálnici D11 a odtud vést ke Královci na hranici s Polskem.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - východní Čechy (hradec králové)
Autor: TOMÁŠ KUČERA
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2423
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 19:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, mám dotázek, poznáte, kde se nachází toto křížení komunikací ve stavbě?



Viděno z letadla na trase Bratislava - Stockholm (Skavsta). Můj odhad je, že je to někde v Polsku...z té výšky je ovšem prd poznat.
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 15:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Rozhodně se nejedná o Česko nebo Slovensko, podle těch malých políček by to mělo být Polsko, ale bojím se, že nevím kde.
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 15:31:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě zajímavější je sledovat, kolik kamionů jezdí po jižní kolem depa Kačerov (aneb relace D8 - R4/D5) .

Dnes jsem se v té oblasti přes poledne pohyboval a přímo nad depem byla ve směru od R4/D5 k D11/D8 stojící kolona kamionů. Kupodivu ze Spořilova od D1 žádná fronta k nájezdu na Jžní spojku nebyla, ale v úseku mezi magistrálou a Chodovskou náklaďáky stály, resp. se pohybovaly jen po malých kouskách. A v protisměru jich taky pár projelo, i když plynule.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12955
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 16:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a přímo nad depem byla ve směru od R4/D5 k D11/D8 stojící kolona kamionů

Zajímavý . Jenže já si tipnu, že většina z nich měla výchozí nebo cílový bod (nebo oba) v oblasti Prahy.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4263
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 03. září 2008 - 14:58:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je to.
ČTK:
Společná odborná komise ministerstva dopravy a ministerstva životního prostředí schválila jako jedinou možnou jižní variantu pražského okruhu u Suchdola. ČTK to dnes řekli náměstek ministra dopravy Jiří Hodač a člen komise a děkan dopravní fakulty ČVUT Petr Moos. Komisi tvořilo deset členů, osm hlasovalo pro jižní variantu, dva se zdrželi.
Budoucnost patří bagrům!
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 05. září 2008 - 12:56:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: tak doufám, že se do toho v nejbližších měsících pustí...
Čus bus Karlos
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44404
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. září 2008 - 11:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dopravní fond získá tři miliardy bez kontroly poslanců
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2815
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 15:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hardboy (43 - v SPZ):
Neměla být u Knínic křižovatka těch plánovaných cest ?
Asi myslíš Veverské Knínice. Ale podle toho, kde stojí u Brna postavený úsek, tak asi ne.
Vychází to spíš někam k obcím Popůvky a Troubsko.

Vzhledem k tomu, že trasa dnešní D1 v postatě vznikla už na podzim 1938 a první stavební činnost začala ještě před okupací zbytku republiky, tak bych jí určitě nenazýval "Hiltlerovou".
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 15:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že to u Brna mělo vést trochu jinudy než dnes, tak jsem se trafil těsně vedle.
V roce 1940 byly představy o křížení takovéto
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13172
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 15:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Říkat dnešní D1 - ať v realizovaných nebo nedokončených úsecích - "Hitlerova" je sice možná efektní, ale historicky dost zcestné. Možná tak leda v tom případě, že "díky" Hitlerovi a nutnosti stavět pohraniční opevnění u nás vznikla silná betonová lobby, která po Mnichovu náhle ztratila významný trh a tedy díky hledání možnosti uplatnit její tehdejší kapacity bylo možno rychle začít budovat dálniční síť (nejen dnešní D1).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hardboy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 17:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo diky za ten nakres, ja to tu mel od seminarky jeste s plankem Batovy dalnice na Kosice, nemuzu to najit :/
Kazdopadne jako "Hitlerova dalnice" se oznacuje spis v senzacechtive literature, jelikoz se na tom delalo za valky (do 1942 myslim), je to spojovane s nim ... tak nejak ?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2817
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 20:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hardboy:
Nakres je odtud A je tam i ta Baťova dálnice.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 15. září 2008 - 21:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám dotaz, co se to staví za silnic mezi Vsetínem a Jablůnkou? Dělený čtyřpruh, evidentně přeložka stávající I/57, ale na stránkách ŘSD jsem nic nenalezl...
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 09:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Z54?

http://www.silnice.info/DATA2/kraj-Z-1.png
P: [PM] U: [MO]
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2503
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 16. září 2008 - 10:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dík, blbě jsem hledal .
Centra měst a jejich okolí slouží především lidem a nikoli jako parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku coby rovnoprávný druh dopravy ve městě - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně!