K-report
 

Archiv do 20. ledna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 20. ledna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 22:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás z hodiny na hodinu vyhodili řadu let naprosto bezproblémového řidiče dva roky před důchodem - nadýchal 0,24 promile.

Ještě se vrátím ke spekulacím LV a Hnidopicha, zda většinový či poměrný volební systém.
Z mého pohledu je to naprosto jedno. Tak jako tak vládne ve skutečnosti kapitál, ať se bude u moci střídat levice nebo pravice. Nejedná se tedy o demokracii bez přívlastků (což by si někteří velice přáli u trhu - "trh bez přívlastků"), ale o buržoasní demokracii. To je třeba mít při nejrůznějších spekulacích vždy na pamněti.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 22:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokud někdo využívá třeba 25% své pracovní doby na flákání a zneužívání pracovních prostředků pro svojí zábavu, tak se mi to zdá jako hrubé porušení pracovní kázně - co se ale stane, pokud kauzu dostane do ruky dobrý právník? a jak dobře to mají ošetřené z pohledu důkazů? (pokud si někdo ráno pustí Miny, hodí je na lištu, potom 8 hodin pracuje a před odchodem to vypne - jestli mu to ukáže 8 hodin hraní Min, nebo 8 hodin práce)

2 Milky - za nadejchání tě nikdo vyhodit nemůže - pouze pokud to přijde od znalce z rozboru krve
nebo může dotyčný pracovník odejít na dohodu, ale pak bych neřešil hodnotu kterou nadejchal (ten přístroj není neomylný a když nadejchá 0,24 může být v krvi cokoliv - vím o případu, kdy byl rozdíl skoro 1 promile)
myslím si, že pokud někdo po x letech u podniku stále nechápe, že do práce se nechodí s hladinkou v krvi, asi nebude až tak bezproblémový - co dalšího asi nerespektoval? s alkoholem u řidičů fakt nemám slitování
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 23:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To asi mají vošéfovaný že poznají jestli je to aktivní. Spíš by mě zajímalo jak je to po právní stránce se shromažďováním takových údajů bez vědomí zaměstnance. Není to rozporu s §316, odstavce (2) Zákoníku práce?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 23:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 Drak - něco k problému
"vyjádření Úřadu pro ochranu osobních údajů, který v této souvislosti uvedl: „...zaměstnavatel má právo sledovat u svých zaměstnanců dodržování pracovní doby a jejího využití. Pro výkon tohoto práva nemá právo sledovat, monitorovat a zpracovávat obsah korespondence svých zaměstnanců. Zaměstnavatel by případně mohl pouze sledovat počet e-mailů došlých a odeslaných u svých zaměstnanců a požadovat, aby své soukromé záležitosti v pracovní době a na pracovišti vyřizovali v přiměřené a více méně v nezbytné míře...“.
Toto lze aplikovat přiměřeně i ve vztahu k přístupům zaměstnance na internet. Jednou větou tedy řečeno – Zaměstnavatel může vědět kde a jak dlouho se zaměstnanec na internetu pohyboval, ale nikoliv již co bylo obsahem jeho přístupu, pokud tento obsah spadá do soukromé sféry zaměstnance. O možnosti a způsobu kontroly musí být zaměstnanec informován předem např. v pracovním řádu."
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1134
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 23:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak.

Nehledě na to, že zaměstnavarel také musí přidělovat zaměstnanci práci. A když zrovna není co na práci, těžko zaměstnanci vyčítat, že než by se dloubal v nose, radši hraje miny. Stejně tak hasiči ve sklužbě, když zrovna nikde nehoří. Čili bych chtěl i vyčíslit, zda a jakou škodu zaměstnanec skutečně zaměstnavateli způsobil. V opačném případě je to prachsprostá buzerace, a jestli Dvořák najel na tohle, tak už chápu, že ho nikde jinde nechtěli.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 23:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Druhá možnost je, že potřebují snížit počet zaměstnanců, pak se to ale nedělá takhle křivácky. To je stejná prasárna, jako když Městská část Praha 17 vyzvala obyvatele, aby udávali sousedy, zda opravdu užívají své obecní byty - jak se ukazuje, ve skutečnosti se obec chce zbavit nájemníků jednoho domu, aby tam mohla šoupnout jiné, již vyhlédnuté nájemníky. Ostatně,já bych se zase rád zbavil všech křiváků v ODS.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 23:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R31: Taky by mě zajímal nějakej rozbor.
Já třeba ráno zapnu WMP (byl uveden jako potencionálně škodlivá aplikace) a vypínam ho odpoledne, tj.100% pracovní doby mi běží na pozadí...
Vadí mi, že nejsou daný žádný pravidla co je možný a co ne, jestli se to týká jen pracovní doby nebo vadí i využívání techniky zaměstnavatele i mimo ní.
Prostě je kolem toho spousta otázek bez odpovědí...

Za nadejchání (i naprosto minimální) už pár lidí vyletělo a podnik jim pak musel doplácet hezkou řádku platů zpětně po tom co projel soud.
Takže ne že nemůže, ale neměl by...
Navíc stoprocentní jistotu, že nemáš "hladinku" (0,24 v dechu je hladinka ? ) nemůžeš mít ani jako abstinent !!
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 23:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek31: díkes.
A jak je to s okamžitým padákem za takovýto prohřešek? Já žil v domění že podle zákoníku práce zaměstnanatel musí písemně upozornit že padák hrozí, pokud nejde o zvlášť hrubé porušení pracovní kázně. Pokud má např. hasič vše v pořádku a tyč je naleštěna, tak proč by si v noci nepustil miny aby neusnul. To samý mechanik v turnusu, když není porucha a má vše v pořádku, tak pokud mu hraní pomůže aby neusnul a po zazvonění telefonu ihned vyrazil na opravu, než když chrní a musí ho někdo přijet probudit.
Nevím kolika typicky kancelářských lidí se toto týká, já vím o jednom. Co vím, tak toto padlo i na některé vedoucí pracovníky, takže nelze očekávat že tito budou své lidi zvlášť kontrolovat co v pracovní době dělají.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 23:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon3: Toto je v ZP.
Zaměstnanci nesmějí bez souhlasu zaměstnavatele užívat pro svou osobní potřebu výrobní a pracovní prostředky zaměstnavatele včetně výpočetní techniky ani jeho telekomunikační zařízení. Dodržování zákazu podle věty první je zaměstnavatel oprávněn přiměřeným způsobem kontrolovat.
Zřejmě se to týká i mimopracovní doby. Nevím jestli je někde stanoveno za jakých podmínek a zda vůbec se může zaměstnanec zdržovat na pracovišti v mimopracovní době, ale podle mě pokud není dohoda nebo jiný pracovní důvod, tak by neměl.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 00:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 Demon3 - všeobecně uznávaná hranice, od kolika promile už se skoro 100% pravděpodobností jde o alkohol je 0,20 - proto taky soudní znalec pokud najde pod 0,2 napíše výsledek "negativní"
0,24 v dechu znamená, že má v krvi alkohol (téměř na 100%), otázka ale je kolik ho tam má
může to být 0,1, ale taky 1,2 - to se stává
každopádně má hladinku
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 00:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV: Důvod je zcela jistě v ostrašujícím efektu a prezentace moci. Do dneška se klepalo dost lidí strachy. Lidi, kteří se doteď flákali, se budou flákat jinak. Vedlejší efekt je ten, že Ti kdož váhají zda neukončit angažmá v DP se rozhodnou. Bohužel to nejsou lidi, kteří by s tímto měli problém. A ono se to postupně tak nějak rozloží. Myslím že vedení ví dobře co dělá a k dosažení cíle účel světí prostředky.
Třeba padáka dostal mistr traťováků, protože na jeho PC hráli jeho podřízení. V noci můžou do tunelu pouze na 3 hodiny a za tu dobu musí zvládnout udělat co mají, něco jim zabere příprava, co mají dělat zbytek pracovní doby? Bohužel zrovna u některých mistrů se DP zbavil tímto ubohým zbůsobem znalostí, které mají určitě větší hodnotu než 10% nevyužité pracovní doby.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 00:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak: Je-li tomu tak, pak jsou ve vedení DP kriplové. Chápu, slabá útěcha, ale to zdaleka nejste jediná firma či instituce v ČR. Ostatně, stačí mrknout na magistrát. No, zřejmě nastal čas, aby dopravácké odbory předvedly, zda jsou dobré i na něco jiného než na plané kecy o nadvládě kapitálu a vydírání si na vedení vyšších platů. Buenas noches.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 08:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně vadí "morální" profil těch firem, které vydělávají na tom špiclování. Pravděpodobně se pohybují na hraně zákona - i z hlediska úniku citlivých osobních dat. Kdo jim dal souhlas ke shánění citlivých údajů? Pro ně jde pouze o byznys.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 11:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych byl určitě poslední komu by v DP vadili změny, protože to pořád potřebuje jako prase drbání, ale tohle je fakt už hustý. Že staré vedení k nim nemělo odvahu, protože bylo spjato s podnikem víc než je zdrávo, bych chápal, ale i přes nedůvěru v nové vedení jsem doufal, že když nic jiného, tak ví jak to nastavit, aby byli všichni vedoucí motivováni k efektivnímu fungování řízených útvarů. Zatím se děje co se děje. Totální rozklad, demotivace lidí dělat víc než musí, nebo naopak náhle přehnaná aktivita jedinců kteří by se jinde nechytili. Třeba jsou to jen průvodní jevy něčeho, co zespodu a zevnitř vidět nelze, ale spíš bych řekl že je to záměrné.
U jenom to, že první jakoby oficiální informace o tom že jsme byli sledování byla zveřejněna na stránkách ospea 6. 12. 2007. To určitě nebyla náhoda ve vztahu ke kolektivnímu vyjednávání.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 12:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při přečtení tiskové zprávy jsem se rozplakal dojetím, jakého to máme citlivého pana generálního ředitele, když mu píchlo u srdce při představě brzdící tramvaje před přechodem. Myslím že si popláče i ministerská komise a už se učí lomit rukama.

(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 13:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opět ono typicky české pokrytectví a nevidění si na špičku nosu. To mne vždy "zahřeje u srdce", když potom taková "potrefená husa nejvíc kejhá". Léta jste se mi, kupodivu kolektivně , vysmívali, když jsem si stěžoval na špiclování řidičů tramvají a uváděl důvody, proč se v takové atmosféře špatně pracuje. Vaší reakcí bylo, že je to správné a komu se to nelíbí, ať jde dělat něco jiného. Dnes, když se to samé děje vám, jste zhnuseni a zdrceni nehumánností takového počínání. A proč? Protože se to děje vám? Tak dovolte, abych se teď já vám konečně také vysmál .

Ad alkohol/ Ano, ten řidič měl v krvi těsně nad 0,2 promile. Jiní, kteří měli již několikanásobně po nadýchání přes 0,2, ale na krvi pod tuto hranici, se tomu smějí. Počínání DPP v tomto směru se lékaři na Bulovce také smějí, když tam denně přivážejí skutečné opilce, kteří nejsou schopni ani stát na nohou ani vnímat.

PS: Je to další nádherný příklad toho, jak je personifikované vnímání rozličných obecných trendů ve společnosti (viz. příspěvky výše) - hédonismus a narcismus v ryzí podobě. Co se děje druhým, mne nezajímá, mně se ale nesmí zkřivit ani vlásek.

A ještě dodám pro LV: Jakou asi může mít obecnou platnost a respekt rozhodnutí nějaké skupiny lidí, ohánějící se "vznešenými a obecně platnými zdůvodněními", které nemá ve světě vůbec obecnou platnost (přednost jedince - v tomto případě chodce - před plně obsazeným prostředkem MHD), případně o striktním vyhazovu člověka ze zaměstnání jen na základě někým stanoveného dogmatu (limitu 0,2 promile), když ve světě fungují daleko tolerantnější přístupy a přitom s mnohem nižší nehodovostí či dokonce úmrtí v dopravě než u nás. I v tomto případě jde o hédonismus a narcismus jedinců proti zájmům celku.
Že se takový přístup řízení společnosti neodráží v pozitivních změnách, ale v pravém opaku, jsme denodenně stále častěji konfrontováni v našem životě.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 13:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde ve světě tolerují alkohol u řidiče MHD?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 14:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V MHD nebo vůbec VHD nevím, nejsem v tomto směru znalec, ale co se týče řízení motorových vozidel, je jich poměrně dost, i když celkový přehled zemí a tolerované hranice neznám. O to mi ale až tak nešlo. U nás je závažný jiný fakt. Absolutní netolerance směrem k alkoholu u řídičů je i u nás již starého data, ale nijak pozitivně se neodráží ve statistikách bezpečnosti provozu na silnicích v ČR (ČSSR). Je tedy možno téměř s jistotou říci, že stanovení nějakých striktních omezení nemá na stav ve společnosti takřka žádný vliv, pokud nejsou organicky provázána s celou řadou jiných, i zdánlivě nesouvisejících, oblastí. To je právě největší bolestí způsobu pohledu a rozhodování u nás. Obecně převažuje diletantismus a lajdáctví.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 14:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Předpokládám že je to na mě, protože jsem o tom teď začal. Já si nevzpomínám že bych schvaloval používání Dorisu k šikaně řidičů za vteřinové předjetí. Doris má určitě technická omezení vyhodnocení přesnosti, tak by měla být nastavena určitá tolerance. Pokud se Doris používá k řízení dopravy, případně vyhodnocení dat a korekce např. jízdních dob, tak to za šikanu nepovažuju. Na druhou stranu jezdit trvale před jízdním řádem není porušení pracovní kázně? To je i hraní na PC v pracovní době. O jiném špiclování nevím, pokud tu o něm byla řeč.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 14:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jednu věc si neodpustím, na kterou bych rád od vás slyšel odpověď:

Proč má stát živit tisíce úředníků a firmy administrativních zaměstnanců, když po většinu pracovní doby nemají co na práci, dokonce pro ně ani žádnou smysluplnou práci není nikdo schopen vymyslet; když už tedy také mají rodiny a potřebují je živit?

Schizofrenní na tom je, že tito "dříči" nejvíce volají po zaměstnávání špatně placených makačů z chudých zemí, co dělají od nevidím do nevidím za pár korun. A proč? Aby oni mohli sedět v teple a suchu v kanclech a hrát si hry nebo si zařizovat soukromé záležitosti.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 14:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak: Na celou stranu ti mohu napsat "pokutovník", za co je řidič bezprostředně potrestán. Neříkám, že většina z nich nemá opodstatnění, ale musí platit v celém průžezu společnosti (i když jiných formách) a nikoli selektivně jen pro někoho.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 16:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Já myslím že zaměstnávání lidí co nemají do čeho píchnout je snad už jen věcí státní správy a firem podobných DP. Ostatní firmy si nemůžou neproduktivní lidi dovolit. Motivace proč je celkem zřejmá.
Předpokládám že řidiči jsou předem seznámeni za co můžou dostat pokutu, kdežto zde dostalo 100 lidí ze dne na den padáka.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Odpusť si ty kecy o tom, co je ve světě, žiješ tady a teď. A PRÁVĚ TEĎ máš šanci všem ukázat, že ty přiblblblé odbory jsou i k něčemu dobré - tak se předveď.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1138
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: A co se týče administrativních zaměstnanců, co si hrají hry, nevím, jak je to v DP, ale klidně ti prozradím, jak se to má se mnou. Teoreticky pracuji od do. Fakticky pracuji, když je potřeba, a jsem na telefonu 24 hodin denně. Jsou dny, kdy nemám do čeho píchnout, protože se nic neděje, tak hraji hry a koukám na web nebo si píšu disertaci. A jsou dny, kdy nevím, kam dřív skočit a na web koukám v pauzách, kdy přemýšlím, jak vyřešit to či ono. Prostě zkus vzít na vědomí, že práce analytika není o bezmyšlenkovitém mačkání tlačítek. Teď třeba, byť sedím doma ve svém bytě u svého počítače, mám před sebou dva zákony, které Parlament schválil minulý týden a v pondělí přijdou na podpis - a já si je musím přečíst, napsat k tomu stručný, ale výstižný popis, vo co gou, a zaujmout k tomu nějaké stanovisko. Tak mi tu nevykládej o flákajících se lidech v kanclech, na rozdíl od tebe já nemám padla, když projdu kolem píchaček.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1139
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 18:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A k těm přechodům: Možná by nebylo od věci vzít na vědomí, že to celé byla novinářská kachna - viz můj odkaz ve všeobecné dopravní - a zaměřit síly na to, aby lid obecný pochopil, že se nic nemění, než se pokoušet zachovat něco, co žádná odborná komis ve skutečnosti změnit nechce. Btw, DP nemá právní oddělení, které by to Dvořákovi řeklo? Anebo jediné, co umějí, je psát špatně organizační řády a vymáhat pokuty?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 19:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 LV - nikdo nikde neřekl, že to byla kachna
pouze, že to není práce té komise!!
prostě a jasně - dostalo se to tam jinak (díky Eltodu) - to se sice pokouší někteří zamlčet, ale podle mých informací tam ten pokus prosadit to rozhodně proběhl
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 19:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boha Jeho, to se mi snad jenom zdá!

Co je důležité: Že se to někdo pokusil prosadit, nebo že to ve výstupu té komise vůbec není? Jděte už se bodnout, Radku, s tou svou nenávistnou paranoiou ...

Víte, co všemožných věcí už se někdo někdy někde pokusil prosadit?

Btw, odporujete si: "pouze, že to není práce té komise" versus "dostalo se to TAM JINAK". Proboha, a kam jako, když ne do výstupu té komise? A jak? Nějací skřítkové to tam přes noc dopsali neviditelným inkoustem? Nestraší vám už náhodou ve věži?

Důležité je to patřičně nahlas dementovat, protože jinak se vám po schválení té novely lidi začnou vrhat pod tramvaje v domnění, že mají přednost.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 19:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čili:

Kdosi v komisi navrhl doplnit do zákona (pravděpodobně do § 5/1):

"... řidič je povinen:
...
i) snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, sníží-li rychlost jízdy nebo zastaví-li vozidlo před přechodem pro chodce i řidiči ostatních vozidel jedoucích stejným směrem".

Následně někdo jiný z komise navrhl doplnit na závěr onoho nově navrženého písmenka i):

"... ; to neplatí pro řidiče tramvaje".

A kvůli tomu se seběhla celá ta hysterie kolem povinosti tramvaje dát přednost chodcům. Za sebe si píši do deníčku, že příště, než se vyjádřím k něčemu, co napsaly noviny, přečtu si původní zdroj. Co si z toho odnesete vy je na vás.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 20:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak pokud má 100 lidí dostat padáka pro "hrubé" porušení povinností, tak to něčím zavání. Pokud jejich místo bude současně zrušeno tak to už smrdí - je to obcházení rozvázání pracovního poměru pro nadbytečnost. Pokud se tímto způsobem dělá personální audit a zjistí se, že se zaměstnanci flákají, tak je to hlavně na vyhození managementu, protože nemá ponětí jaké úkoly zadává. Dejme tomu, že se zjistilo, že každý třetí tam je zbytečně (pokud to není ten hasič v pohotovosti). Pak existují regulérnější způsoby rozvázání pracovního poměru.

Špiclování skutečně do právního řádu nebrat. Dnes tajně špiclují PC zaměstnanců, zítra budou tajně zaměstnanci filmováni a odposloucháváni - pan odborář Dušek to už zkoušel a prej se nakonec takto chytil sám. A firmy, které se špiclováním živí - fuj, to raděj ať dělaj revizory, to je mnohem čestnější.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 21:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ta komise dělá jen návrhy - takže do konečné podoby nebude mít vůbec co mluvit (pravděpodobně) - o té se nebavím
do toho zákona (a NE výstupu z komise) se to mělo dostat jinak (uznávám chybu, neměl jsem napsat "dostalo", ale "mělo dostat") - třeba až od poslanců, že
mluvím o tom, co v tom zákonu nakonec mělo být
a protože to mám potvrzeno už ze 2 zdrojů, tak tomu prostě spíš věřím

odnesl jsem si z toho, že berete internetové diskuse moc vážně
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 22:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radku:

1. Kupte si polystyrenovou nebo dřevotřískovou desku,

2. vyřežte z toho kruh,

3. namalujte na něj terč,

4. místo desítky napište "ELTODO",

5. pověste na zeď,

a pak už se jen dobře bavte, já se bavím už teď :-)

A hlavně nezapomeňte:

SMRT ELTODU!!!
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 23:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z kanclu vám to možná přijde zábavné, ale vzhledem k tomu, že já o té firmě něco vím a s výsledkama jejich práce se každý den potkávám, tak o nich opravdu nemohu říct nic pěkného a tohle byla pověstná poslední kapka
(btw říká vám něco preference.prazsketramvaje.cz? nebo systém MOTION od Eltoda? asi ne ....)

jen pro zajímavost - hádejte, jak dlouho bude trvat zprovoznění SSZ v ulici Na Zlíchově mezi Hlubočepama a Zlíchovem - už to jde do měsíců (tramvaje tam vyjíždí z místa mimo poz. komunikaci, řidič tam nevidí vůbec nic a Eltodo na to stále kašle! asi se čeká na pár nehod jako vždy)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 00:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radku, tohle vůbec není o pohledu z kanclu, tohle je o rozlišování podstatného a nepodstatného. Na vás je vidět, že vám ta firma pěkně leží v žaludku, ale sorry, brát jako zásadnína té připravované novele, jestli s ní Eltodo má či nemá něco společného, to sorry ... ta nenávist vás zaslepuje. Dobrou noc, já mám pro dnešek hotovo.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 01:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se do toho pracovního řádu podíval. Možná jsem s ním byl někdy seznámen, ale asi to nebylo důkladně. Omlouvám se že sem příslušné odstavce zkopíruju.
Pro závažné porušení předpisů a povinností vztahujících se k vykonávané práci může dát DP zaměstnanci výpověď z pracovního poměru. Pro soustavné méně závažné porušení předpisů a povinností vztahujících se k vykonávané práci lze dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních šesti měsíců v souvislosti s porušením předpisů a povinností vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi.
Poruší-li zaměstnanec předpisy a povinnosti vztahující se k vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem, může s ním DP zrušit pracovní poměr okamžitě.
Za méně závažné porušení předpisů a povinností vztahujících se k vykonávané práci lze považovat např.:
• opakované pozdní oznámení překážky výkonu práce (nemožnost, neschopnost nástupu na směnu) zaměstnancem,
• opakovaný pozdní příchod na pracoviště, předčasný odchod z pracoviště, překročení stanovené přestávky na jídlo a oddech, opuštění pracoviště během pracovní doby bez souhlasu nadřízeného vedoucího zaměstnance, pokud k němu nedojde v souvislosti s plněním pracovních úkolů,
• neuposlechnutí příkazu nadřízeného, s výjimkou případů, které jsou uvedeny v bodě 8.4 tohoto pracovního řádu,
• porušení vnitřní normy, se kterou byl zaměstnanec řádně seznámen, nemající za následek vznik škody,
• používání stejnokrojové součásti v rozporu s normami DP.
Za závažné porušení předpisů a povinností vztahujících se k vykonávané práci lze považovat např.:
• užívání softwaru, který nebyl legálně pořízen zaměstnavatelem,
• užívání software pořízeného zaměstnavatelem na PC, který není ve vlastnictví DP,
• neplnění povinnosti ochrany majetku ve vlastnictví zaměstnavatele a následný vznik škody nikoli malé, (za škodu nikoli malou se dle příslušných ustanovení obecně závazných právních předpisů považuje škoda dosahující částky nejméně 25.000,- Kč),
• vědomé zamlčení dopravní nehody, nehody v drážní dopravě nebo mimořádné události,
• úmyslné vynechání nebo nedokončení spoje, stanoveného jízdním řádem nebo jinou provozní normou,
• neomluvená absence v délce jedné směny,
• bránění kontrolním orgánům v jejich oprávněné činnosti.
Za zvlášť hrubé porušení předpisů a povinností vztahujících se k vykonávané práci lze považovat např.:
• výkon práce pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek (prokázané),
• prokázané požívání alkoholu či jiných návykových látek v pracovní době na pracovišti i mimo něj,
• fyzické napadení osoby při výkonu pracovní činnosti nebo v přímé souvislosti s ní,
• neomluvená absence v délce tří směn po sobě jdoucích,
• prokázané odcizení věci z majetku zaměstnavatele nebo jiné právnické nebo fyzické osoby, došlo-li k němu v souvislosti s výkonem práce zaměstnance,
• použití majetku zaměstnavatele určeného k výkonu práce za účelem dosažení vlastního zisku.


A ještě to co se vztahuje k počítačům.
V souladu s ustanovením § 316 odst.1 ZP nesmějí zaměstnanci bez souhlasu zaměstnavatele užívat pro svou osobní potřebu výrobní a pracovní prostředky zaměstnavatele včetně výpočetní techniky ani jeho telekomunikační zařízení, přičemž dodržování tohoto ustanovení je zaměstnavatel oprávněn přiměřeným způsobem kontrolovat.
V rámci přiměřené kontroly je zaměstnavatel oprávněn z důvodu ochrany zaměstnavatele (zj. ochrana majetku ve vlastnictví zaměstnavatele, ochrana autorských práv, ochrana dodržování smluvních ustanovení licenčních smluv, ochrana utajovaných skutečností, povinnosti mlčenlivosti, ochrana obchodního tajemství, know how, zabezpečení provozu informačních systémů, apod.) provádět kontrolu datových souborů a kontrolu surfování po internetu.
V případě zjištění užívání počítačů ve vlastnictví zaměstnavatele za jiným účelem než je výkon práce nebo užívání software, na jehož užívání nemá licenční právo zaměstnavatel, popř. uložení dat nesouvisejících s výkonem práce, je zaměstnavatel oprávněn po upozornění zaměstnance (uživatele výpočetní techniky) tato data vymazat (např. příslušný soubor, popř. doručenou poštu).


Pokud někdo opravdu hrál jen solitaire a miny, které jsou v každém win, tak to je hodně nepřiměřené a není to ani podle pravidel, která DP stanovil. Možná něco naznačuje že hříšníci byli údajně dotlačeni na výpověď dohodou, protože na okamžité zrušení prac. poměru ze strany zaměstnavatele nebyl důvod.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2943
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 08:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, občas mě mrazí, neb by se mě to mohlo sem tam týkat taky... Ale stejně si myslím, že by mělo předcházet aspoń jedno varování, třeba i k jinému porušení. Nebo by měl podnik přístup na síť především znemožnit. Na druhou stranu, při bližším prozkoumání postižených pak přečasto vyjde najevo, že již to upozornění dostali nebo s nimi byly jiné problémy... Ale nakonec mohou být ti postižení i přebyteční (oni ti nepřebyteční obvykle nemívají v podstatné míře čas na tohle) a pak je to jen chytráctví od podniku, aby nemusel platit x platů a pod...
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 11:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde ve světě tolerují alkohol u řidiče MHD? ... co se týče řízení motorových vozidel, je jich poměrně dost

Co se tyce "ostatnich vozidel", je alkohol do 0.5 promile tolerovan ve vetsine "dopravne civilizovanych zemich" (vetsina zapadni Evropy, vetsina statu USA, CND a AUS); nizsi limity (0.3)maji jen Skandinavci a nulu ma naopak vetsina ex-kom(unist)ickych zemi. Ale treba UK (trvale na spici nizke nehodovosti) ma 0.8.

Pricemz tech 0.3 je proto, ze ani nejvetsi odbornici si nejsou jisti, nakolik je jakekoliv mereni v pasmu 0-0.2 a mozna -0.3 objektivni (treba u lidi s cukrovkou se udava trvale kolem 0.1+)

Ale v pripade ridicu verejne dopravy jsou v mnoha zemich daleko prisnejsi - napr. Rakusaci maji pro IGK 0.5, pro ridice bus, taxi (a nejsem si jist u nakladaku nad 12 tun) maji nulu. Ale tahle nula plati jen v pripade rizeni daneho vozidla, takze ridic busu si muze pote, co odevzdal vozidlo v garazi, dat pivo a pak svym autem odjet domu.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 11:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Snahy převzít kontrolu nad telefonní sítí jsou. Zatím se řeší jen vysoká tarifikace, ale to se řeší co jsem v DP. Zde je zajímavé, že někteří měli ještě nedávno tarifikaci přes 1000,- a nyní zázrakem mají 200,-.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 14:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radek31: Je celá řada oblastí, které by bylo, v zájmu bezpečnosti MHD, ale i dopravy u nás, třeba řešit. Např. špatně osvětlené zastávky, neosvětlené nebo jen velmi skromně osvětlené a označené přechody pro chodce.
V této souvislosti se ale dostáváme k otázce, zda soustavné pasivní zvyšování bezpečnosti a zavádění složitých technických opatření nevede v bezpečnosti do slepé uličky. Lidé pak budou tím víc pohodlní, tím méně pozorní, a výsledek za miliardy se nedostaví. V tomto případě bych se spíš přimlouval za investice do lidí, než do techniky (viz. příspěvek Arje č. 1523).

LV: Přezevšechno tě považuji za chytrého muže, tak se ptám, jaké šance má občan ve svobodné společnosti se bránit snaze systematicky okrádat lidi. Uvedu jeden malý příklad, pro takové chování dostatečně ilustrativní:

Zaměstnavatel lidem, kteří si nechají převést výplatu na bezhotovostní účet, nabídl určitý finanční bonus (např. 300 Kč). Po čase, když tuto pobídku většina zaměstnanců vyslyšela, se mu začne těchto peněz želet a tyto peníze za bezhotovostní výplatu zaměstnancům odejme. Má právo zaměstnavatel odepřít výplatu v hotovosti, když o tuto formu výplaty zaměstnanec opět požádá? Na to navazuje i fakt, že obchodníci si začínají k bezhotovostním platbám přičítat určité procento z provedené transakce navíc. Podobně je tomu i u plateb poukázkami na jídlo v restauracích.

Jaké navrhuješ řešení? Mají se lidé opět vrátit k platbám v hotovosti? A má někdo právo jim v tom bránit?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 14:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Neodbíhej. A nepleť do toho svobodnou společnost, svině byly, jsou a budou v každé společnosti.

Teď jde o ty výpovědi za surfování. Pokud pominu, že ten pracovní řád, co citoval Drak, není tak docela v souladu se Zákoníkem práce - co je a co není jak hrubé porušení pracovních povinností nemá co stanovit zaměstnavatel, ale jen zákon, potažmo soud - tak už jen to, že to dělají ve velkém a tlačí je do výpovědí navědčuje tomu, že jde o jediné: Přivést si do podniku vlastní lidi - jinak by prostě udělali reorganizaci a rozdali výpovědi pro nadbytečnost. Pokud ti vyhazovaní zvednou hlavy, tak trochu schopnější advokát tohle nemůže prohrát a DP bude mít z ostudy kabát, o jakém se mu už dlouho nesnilo, protože u tak velké firmy se to bez medializace neobejde. Jediné, na co DP teď spoléhá, že tomu pořádně nikdo nerozumí, tak všichni radši sklapnou podpatky a půjdou.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 14:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A docela mne zaráží, že nejvíc se tady těch vyhozených zastávám já, hnusný modrý pták a ještě ke všemu prominentní klausovec ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: A co se týče plateb v hotovosti, nechce se mi něco tak bagatelního zkoumat, notabene když to slyším od Tebe, který hledá především záminky, jak si kopnout do "kapitalismu", a o vlastní platby mu až tolik nejde.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
pracující z metra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.233.45
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:27:02    Odkaz na tento příspěvek  

Nejhorší na tom, všem je, že se to týká cca 20 lidí ze staničního personálu - a musím říci, že většina práce těchto lidí je "čekání na průšvich" - to jest ideální stav pro podnik by mnělo být když DS "nemusí nic dělat" - tedy kromě běžných povinností ohledně závad a spol. A třeba hraním her se dost využíval technologický stav od ukončení provozu do zahájení přepravní výluky. Vysvětlím od odjezdu posledního vlaku do zkratování uplyne většinou nějakých 10 až 20 minut. Poviností DS a PM je uzavřít stanici a čekat na telefon, kterým dostane příkaz jít zkratovat. Po zazkratování se opět čeká až DS a SPT svolá VD k nahlášení zazkratování - zde se opět cca 5 - 10 minut čeká. A až po té je zahájena přepravní výluka a začínají se řešit vstupy do kolejí. Osobně si myslím, že to co podnik v současnosti předvádí si zasluhuje medializaci a stejné důsledky pro ty, kteří si toto vymýšlejí!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze staničního personálu? Tak moment - pak za tím nebudlou žádné personální šachy, svoje lidi si obvykle nové šéfstvo přivádí na řídící pozice a ne na místa techniků ... pak bych za tím tušil nějakého Hujera, snažícího se zavděčit, nebo opravdu snahu o snížení stavů, ale pěkně odfláknutou.

Mohl by sem nějaký utajený skřítek napsat, o kolik lidí a na jakých pozicích jde?

Aby nakonec nevyšlo najevo, že hraní her na počítači v pracovní době je jen jeden důvod ze sta ...

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 15:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak: Ještě se k tomu se vztahuje i bod 10.1 - "Porušení předpisů a povinností vztahujících se k vykonávané práci je vedoucí zaměstnanec povinen zaměstnanci vytknout a poučit ho o nesprávnosti jeho jednání a o jeho možných důsledcích."

Nehledě na to, že bod 4.4 hovoří o tomto: " Výpověď nebo okamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele je DP povinen předem projednat s příslušnou odborovou organizací. Předkládání návrhů výpovědí či okamžitých zrušení pracovního poměru k projednání příslušné odborové organizaci včetně prokazatelného pozvání zaměstnance na jednání, zajišťuje zaměstnanecký útvar.", což dle mých informací taky neproběhlo...

Prostě to nepěkně smrdí !
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 16:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV: Cca 100 lidí, převážně technické pozice. Většinou lidi, jejichž hlavní pracovní náplní je čekat na průser/pokyn a ten následně řešit/vykonat.
Jejich pracovní místa byla následně zrušena, kdo teď bude místo nich konat potřebné (a že to bude i dál potřebné !) mi není známo...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Pracující z metra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.233.45
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 16:01:39    Odkaz na tento příspěvek  

Lorde - osobně znám jména 8 DS nebo PM, kterých se to týká po 4 z trasy A a B, o trase C nemám zatím informace (předání této dohody o ukončení pracovního poměru je také dosti absurdní - včera jedna kolegyně z CE ji dostala cca 10 minut před koncem směny).
A staniční personál nemá možnost přístupu na Internet krom cca asi 3 nebo 4 odkazů - vše ostatní je blokováno, a hry jsou pouze ty základní, které v PC jsou (miny, karty)...

Prostě je to sviňárna a msta někoho z IT - Dále se divím, že personální řiditel, kterého řada z těchto propuštěných zanla ještě jako SPT to podepsal...

Jistě chápete, že za těchto okolností nelze vyjít z anonymity...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 16:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, zaměstnanče, pod nickem mám mail. Sice jen kontaktní, ale funkční.

Jinak snižování stavů se dělá tak, že se prostě dá výpověď pro nadbytečnost (a odstupné, ...).

Tohle vypadá - i s přihlédnutím k tomu, co právě napsal Drak - na odfláknutou sviňárnu - když už chci být svině, tak to aspoň mám dělat pořádně.

Btw, dohoda je od toho dohodou, že vyžaduje souhlas obou stran. Pak je rada snadná, prostě na dohodu nepřistoupit. Já bych tyhle "dohody" viděl jako ... ne, nebudeme tady veřejně psát, co patří až do žaloby a ukazovat veřejně karty.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 16:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon3: Ono by s tím mohlo mít souvislost víc věcí, nechtěl jsem to tu zaplevelit citacema. Dám to sem jako přílohu.
LV: Taky mě napadlo že je to iniciativa nového šéfa IT, který po svém nástupu několik lidí vyházel, dost jich odešlo samo a jiní se na to chystají. Tento má právě zájem o telefony - proč asi. Ono by to do sebe i zapadalo.
Kromě techniků vím od dvou mistrech a údajně i jednom vedoucím provozu.
application/msword
PR.doc (274.4 k)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 16:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Draku, tuším v pátek máme slezinu ... jestli tam půjdeš, tak mi vezmi sebou kopie nějaké té výpovědi či dohody, mrknu se na to.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 16:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S.: Do té doby platí první přikázání: Nepodepisovat nic, co se jmenuje dohoda. Jen se hezky se usmát a říct "ale ano, ale nejdřív se musím poradit s rodinou a s právníkem, řeknu vám za 14 dní".
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 18:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jestli se mi jí podaří od někoho získat.
Mě se to netýká, zatím, pokud je K-report a Metroweb mezi škodlivými stránkami, tak třeba brzo bude, protože se sem občas z práce podívám. Na Metroweb i pracovně, protože tak krásný fotky umístění kabelů v tunelech nemáme. V práci nehraju vůbec. Je to tak jak si popsal, někdo se mi omluví že stojí v zácpě a přijede později, nebo po dokončení jedné práce musím vyrazit do terénu a už by se mi nevyplatilo něco začínat, tak hodím materiály do tašky že si to doma v klidu prostuduju a přečtu si co napsal Káem veselého atd. Prostě to nejde v 15:00 vypnout, mnoho věcí leží v hlavě i doma, nehledě na to, že spolupracující firmy mají jinou pracovní dobu a to že je neodmítám i po své pracovní době je pro DP naprosto v pořádku. Srandovní je, že díky poklesu tarifikace u kolegů se občas dostanu se svými konstatními 5 - 6 stovkami mezi top 10, a pak musím přiznávat komu jsem volal a podepsat krví, že třeba na Metroprojekt jsem volal služebně . Přitom je pro DP v naprostý pohodě, že mi kde kdo volá pracovně na soukromý mobil aniž bych mu dával číslo.
Netuším zda to souvisí s akcí e-detektiv, ale byl odvolán vedoucí naší jednotky, takže se jde tvrdě po krku.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 18:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Draku, já mám pořád pocit, že za tím je ještě něco jiného ... stát se tohle v nějaké firmě, je to do týdne v novinách, odbory šílí a postižení ukazují své výpovědi na kameru ... a tady se bojí k těm výpovědím přiznat, nemají se k žádné akci a skoro to vypadá, že radši sklapnou podpatky a tiše odejdou ... to není normální, do téhle skládačky ještě nějaká podstatná informace chybí. Nic, povíme si to v pátek.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 19:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV: Né plateb, ale výplat v hotovosti a přirážek od obchodníků. Není nic jednoduššího, než opět přejít k platbám v hotovosti, není-liž pravda. Pro řadu nemovitých lidí mohou být tyto "prkotiny" důležité.

PS: Mohl bys začít pracovat pro odbory. Moc ti fandím. (Dub to dělal a dělá za úplatu. Dělal bys to zdarma?)
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 20:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak: Opravdu inspirativní a dojemná péče o "důležité" lidi. Těchto zaměstnanců se podnik nemůže zbavit, protože se drží jako klíšťata, ale na tramvajích lidé utíkají; viz. DP-aréna:

Kdo může, zdrhá!

Rozsáhlých komentářů netřeba – kdo má ještě zdravé nohy, bere je na ramena a na nic nečeká! Tahle výzva dnes visí ve vozovně Žižkov a další provozy na sebe pravděpodobně nenechají dlouho čekat.

PS: Lidé nejspíš až teď zjišťují, co je kapitalismus. (Opravdu včasné prozření.)
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1153
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 20:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Jsi magor. Víc není co dodat.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2944
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 20:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky a LV: Budete sedět každej v jinym rohu!!! A ve třetim R31. Já mezi váma. :-))))
No člověk je sledován stále víc, to je pravda. Jen se mrkněte , kolik je kamer v ulicích. Zrušení kontrol na hranicích není výrazem svobody, ale vzkazem: Špehujeme vás tolik, že tu jednu formalitu na hranici můžeme vypustit.
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 20:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: Když jsem nedávno psal že se ke zdrhnutí taky chystám, psal si mi že to není řešení. Tak teď mám z toho opravdu zkrat. Je to dobře nebo špatně?
Za ta léta u DP jsem si na třídní boj "důležitých" a "nejdůležitějších" zvykl.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3962
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 21:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naopak Milky, kapitalismus nikdy do DP nedorazil. Tam totiž stále bují socialismus. Proto je uvnitř takovej bordel. Co je špatnýho na tom, že někteří odcházejí jinam? Fluktuace funguje u policie, ve zdravotnictví, ve školství, ve stavebnictví a světe div se i v DP. Je mi naprosto jasný, že kdyby ses vedení DP ujal ty, bylo by všechno v naprostém pořádku, všichni by si byli rovni...a někteří rovnější. A těm, co "prokoukli" kapitalismus až teď bys namísto stejnokroje a režijek rozdával letenky na Kubu, aby se podívali, jak se to správně dělá.

Káem:
Ve čtvrtym rohu sedí kdo?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 21:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Podle věrouky je tím čtvrtým ďábel.

LV, příspěvek 1137: Odpusť si ty kecy o tom, co je ve světě, žiješ tady a teď.
To je celý kámen úrazu. My nebudujeme kapitalismus, ale my budujeme kapitalismus ODS. A komu se to nelíbí, ať drží hubu. Proto mají instalatéři, malíři pokojů nebo automechanici víc peněz, než učitelé, proto mají řidiči daleko méně, než "obchodníci", proto je mezi strojvedoucími a řidiči MHD propast několika tisíc. V TOMTO SMĚRU MÁ MARTIN PRAVDU. kAPITALISMUS TU JEŠTĚ DLOUHO NEBUDE.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 777
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 21:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak: To je předčasné. Počkal bych, co s tím Dvořák udělá. Nic nejde ze dne na den.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.