K-report
 

Archiv do 5. ledna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Modely a modelářství » Modelářské firmy, výrobci, prodejci, kontakty » Archiv do 5. ledna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
TTmodely
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.84.6
Odesláno Úterý, 01. ledna 2008 - 10:35:28    Odkaz na tento příspěvek  

Děkujeme tímto všem našim zákazníkům za právě uplynulý rok a přejeme pohodové modelaření i v novém roce.
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 06:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jelikož jsem si všiml,že je zde na přetřesu článek o stavbě 363 mám k tomu doplnění.Zdeněk jelikož se dobře známe,mě požádal,zda bych mu nepřenechal karoserii 363, že by si ji sám dodělal.Model postavil a asi se chtěl s ním pochlubit před ostatními.Jelikož ví,že komponenty neprodávám,tak tam napsal "tu diskutovanou větu".Já si myslím, že to měl být článek o tom jak ten model stavěl a né návod pro druhé, kde koupit jednotlivé komponenty.Kdyby napsal,že použil pojezd od výrobce "xy" a ten se nedá "normálně" sehnat,tak by se asi nikdo nad tím nepozastavoval...Jinak z jiného soudku,stále se tady řeší ceny modelů a porovnávají maloseriovky s cenou např Tauruse. Nechápu,jak někdo může porovnávat neporovnatelné.Piko taky by nešlo do výroby např.Brejlovce s cenou okolo 1500Kč.Nejde srovnávat produkci v řádech desítek kusů s produkcí min.tisíci kusovou. A nakonec odpověď na nějaký starší příspěvek zde.Od února budeme dodávat přívěsné vozy s plastovými /orginál ze stavebnic/koly a s koly kovovými/vyměněné uchycení kol/.Ať si každý vybere. A pro toho "rejpalu" co na osazováni našich přív.vozů plast.koly poukazoval - vše bylo,je a bude o ceně a na zákaznících.Dokud budou jakékoliv modely kupovat,budou je tito výrobci vyrábět.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 07:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veksle :

V něčem máš sice pravdu, ale jen dodám, ať si výrobce dělá co chce, ale ať dává lidem do rukou výrobky, které za něco stojí a ne kdejaký šrot, který nemá cenu ani novin v trafice.Není firma jako firma!
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 08:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Colombo:
Taky se to zde probíralo,myslím např.,že někdo kdo předělává rychl.vozy.Je samozřejmě na každém, kdo chce něco vyrábět s čím příjde na trh.Druhá věc je,že je tento trh -volný-, to znamená,že dokud bude někdo, kdo tyto věci koupí,tak zde asi bude výrobce kdo je bude vyrábět.Jiná věc je,když na net dá někdo foto,kde je jiný model,nebo z obr.zákazník nemá jasno co vlastně kupuje.
Tenhle problém jsem měl např. s přívěsnými vozy k motorákům.Kovové kola jsem tam chtěl dávat již dříve,ale jeden prodejce-výrobce od Kolína přišel s modely přívěšáků,které byly levnější.Odbyt mi poklesl a to až do té doby,co většina kupujících zjístila,že u nich nesedí střechy/mezery/a slepení není taky nic moc.A trh sám tento "problém" vyřešil.
A ještě k cenám modelů,velký problém na trhu v česku je to,že podle mého odhadu 75% "výrobců" malosériovek,pojezdů,atd. to dělá jako "vedlejšák" JEN TAK... Těch co to dělají oficiálně s papíry je minimum.Mě např. to živí a když sečtu všechny náklady co musím zaplatit/mimo cenu vlastního materálu modelu/ je cena tam kde je.A jak tady někdo tvrdil,že stačí počáteční investice do výroby a další modely se zaplatí z výdělku,tak si dovolím podotknout,že taky musím já a rodina z něčeho žít...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 09:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veksle - máte 100% pravdu.

Železniční modeláři se dělí na dvě poloviny. Jedna půlka koupí vše co výrobci udělají a pak to dají dohromady na rošt nebo stůl a jezdí a říkají si žel. modeláři.
Drůhá půle se zase rozdělí na dvě půlky a ta první půlka je totožná jako předcházející polovina modelářů, ale jeden rozdíl je v tom, že se snaží výrobky předělávat na ČSD /obtisky atd./, koupí si dvě stavebnice domečků a pokoušejí se udělat jeden český domeček.
Druhá půlka modelařů těm prostě žádné výrobky od výrobců se nehodí a vše si dělají podle sebe. Bohužel těchto modelářů je málo.
Tento jednoduchý klíč slouží jako startovací můstek pro výrobce žel. modelů. Proto se takto výrobci modelů chovají - tržně. Jinak to asi nejde.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1345
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 10:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veksle...
většinu argumentu co jsi popsal lze pochopit ale zavání to alibismem na straně právě malosériovek. To je taky jeden BRAMOS který dává do prodeje takové zmetky viz. odkaz a taky musí asi živit rodinu! Spíš se tady bavíme asi o h***ě! Prostě někdo koupí kde co, hlavně že to bude v modelu s tvrzením "jezdí to u nás kolem baráku" tak to koupím. A je zcela jedno že ten brejlovec vypadá jak z perníku - před časem to tady snad Jacek prezentoval, fakt hnus! No tak pak už se nejedná o modeláře ale jen kupující masu lidí kteří zkonzumují cokoliv a je jedno jakou to má kvalitu či hodnotu věci samotné. A nikdo tady nerýpe, prostě lidi mají už dost těch nekvalitních modelů jakým se třeba již jmenovaný BRAMOS prezentuje - asi mají doma hodně dětí! Jen zamrzí, že jeho výrobu obhahuje jeden obchodníček z Prahy, tam by se hodilo "jedna ruka netleská" protože peníze nakonec syspou stejně modeláři a o kvalitu přece tak nejde, nebo ano?
Ještě k tomu M152.0 za cenu 5.000,- CZK od uveřejnění galerie přišlo na redakční e-mail dalších 13 fotek toho paskvilu, díky a fotky vystavíme aby bylo vidět jak se u nás malosériovkám vůbec daří a na čem přežívají jejich nápady..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
P.Zitko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.211.114
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 12:00:56    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:
Tak začněte taky něco dělat a prodávat,když jste tak nespokojen.A že vám jde tak o peníze,jestli si dobře pamatuji,tak jste chtěl přispět 10 000,-kč na obnovu laku bobiny.Můžem bejt rádi,že se alespoň něco dělá v ČD-ČSD.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1346
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 13:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srovnávat skutečnou lokomotivu s modelem a jejich provozních kvalit může snad jen totální pitomec! No potrefená husa nejvíce kejhá že? Já skutečně 10.000,- CZK na ten projekt přispěl a to, kam jsem ty peníze nalil dotoho Vám osobně nic není. Vy se ozvete jen v době a v momentě kdy rád lijete olej do ohně. Tady nikdo nikoho nenapadá ale pokud bych někdy něco vyráběl - nepouštěl bych mezi lidi takové humusy jako BRAMOS nebo BDDP! Tím bych to zakončil...
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 16:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:Musím jen souhlasit s první větou od p.Zitko. Je hezké vykládat jak by se to mělo dělat,ale není jednoduchší se pustit do výroby modelů a to takových o kterých se tady píše a za ceny Tauruse? A jinak k tomu Bramosu,myslím si,že to již není firma, o které se dá říct,že je to maloseriová.Tekly a možná tečou tam trochu jiné peníze,než o kterých se tady bavíme.A o tom h;;;ě, dyť se tady taky stále dookola srovnávají nesrovnatelné ceny modelů...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 17:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veksle...
už před časem jsem tady psal, že já bych se tím živit nemohl a ani nechtěl, musel bych být snad pomalu i zloděj abych na tom něco vytřískal a to je přesně ta chyba která se projevuje na konečném vzezření modelu při prodeji! Oni se snaží něco udělat ale že je to paskvil tak neznamená přeci, že jsme vděčni vůbec za něco - že se do toho pustil! Jako to jsou vážně borci? Že BDDP nebo BRAMOSe něco dělají? Píšu tohle proto, že mi je líto a zároveň mě rozčiluje skutečnost, že si pro modely jezdím do NSR a do Rakouska! Obchodníčci v česku se ohání tržním systémem a překupníci zase vesele parazizují na Modelbazaru a Aukru. V tomhle si za tím stojím a stát budu, dokud v česku budou krysy které jen dokazují svojí nenažranost tak úroveň našeho modelářství bude v očích našich západních kolegů i nadále k smíchu!
Příklad za všechny. BRAMOS již vlastní jiná firma (detaily bych nerad zveřejňoval) doprodává ty paskvilní skladové zásoby tipu Raj a M152.0 včetně toho jejich rozpadajícího se oplenového vozu... nové vedení, nové ceny. Důvod? Nízká kvalita výrobků za předchozího majitele firmy. To je dáno i navýšením ceny jako kompenzaci vstupního kapitálu do firmy kde je to vykoupeno dříve již špatnou kvalitou jeho výroby. Právě zrovna BRAMOS je ukázkou toho jak si již v česku modeláři umí vybírat kvalitu a že vyrábět zmetky za cenu 5.000,- CZK nikde neuspějí. Jinak po převzetí novým majitelem tak s firmou rozvázalo smlouvy několik obchodníku v DE co na to říct?! Jsem rád že mě živí zcela něco jiného... ale za své peníze chci kvalitu a né hračky, bude to trvat asi hodně dlouho než si přestanu i pro BR50 nebo pro nákladní vozy v česku se 400% marří, jezdit do sousedních zemí..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 18:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně trh by měl ukázat, ale co je trh ?, to jsme my, všichni, co to kupujeme.Proto jednoznačně bych všechny varoval, nebo-li poukázal na to, v čem je problém, ať to všichni vidí a čtou.Proto se mi líbí galerie na webu SCT, kde se vše ukáže a popíše.Ale o tom to je.Když budeme jeden k druhému lhostejní a nebudeme uporňovat ostatní , tak se nám všem nikdy tyto nekvalitní šroty z trhu vyhnat nepovede.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1349
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 19:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Colombo...
víš, ono je těžké vysvětlit někomu něco ohledně kvality prodávaného modelu když on sám by si to nikdy nekopil! Ale bude ti neustále argumentovat nekonečným tvrzením čehokoliv. Prostě pokud si skutečně modeláři v česku nedupnou a nesmetou z trhu takové firmy viz. výše jmenované, tak to tady prostě ani jinak vypadat nikdy nemůže. Pochopím tuto kvalitu v začátcích tak ke konci 90 let ale dneska už by taková firma žít asi nemohla - píšu nemohla, protože přežívá stále jen díky nemodelovým domácím kolejištím a patlaninám z trhu a ještě větší nevědomosti kupujících, protože jen neodbornost některých modelářů jen nahrává do karet těmto manufakturám! Mě třeba stále leží v žaludku lepty Sas/Faccs alá Kolín... když si chcete kupovat Sasku za 1.250,- a více a nemáte možnost si koupit jen její lept.. ale to je jiná kapitola.

(Příspěvek byl editován uživatelem bevelo.)
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Hekttor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 19:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se stalo s tou Saskou?
www.hekttor.biz-modely, lepty, obtisky
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 19:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Colombo: To je moje řeč.S tímto na 100% souhlasím.Dokud si nebudeme modely vybírat a kupovat jen ty které stojí za něco,budou "výrobci"vyrábět tyto zmetky.
Jinak k těm maržím,kupoval jsem před vánoci nějaké modely v Hobby-shopu a cena byla po přepočtu okolo ceny výrobce na jeho webu.Taky www.maloseriovky nemají přemrštěné ceny. Je asi potřeba postupovat stejně jako u modelů.Tam kde mám špatnou zkušenost - nenakupovat.Stále je to na kupujících.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1350
Registrován: 12-2003

Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 20:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hekttor...
krafeme spolu na icq, tak ti to napíšu raději tam aby mě někdo neosočil kdo leze tomu borci do zadku, tak raději private icq!

Ostraváci mají velice slušné ceny oproti v Praze kde je to katastrofa. Na redakční e-mail není skoro den aby nepřišel e-mail ohledně zveřejnění toho a onoho prodejce-překupníka jako varování! Ale to my určitě dělat nebudem, už tak leží web SCT několika lidem v žaludku a lít olej do ohně určitě nebudem. K tomu slouží forum na SCT do kterého se lze dostat přes hlavní menu.

Jinak Veksle...
přečti si tvůj příspěvek č.4 a ten s č.2 zcela je mimo shodu, potom tady nemají vznikat milné dohady :-)
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 23:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veksle:
Nejde srovnávat produkci v řádech desítek kusů s produkcí min.tisíci kusovou.
Ano, to je snad jasné. Lokomotivu ČSD/ČD do 2500 Kč jsme diskutovali jako přání v rámci startovacích, tj. zjednodušených, setů. Ale za 5000 Kč by snad mohla 810 být v pořádku, to už je docela dost peněz.

Ještě bych se Vás rád zeptal, jestli vyrábíte, nebo plánujete v nejbližší době vyrábět, modely ve velikosti HO. Děkuji.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 02. ledna 2008 - 23:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tempotaxi:
Jedna půlka koupí vše co výrobci udělají a pak to dají dohromady na rošt nebo stůl a jezdí a říkají si žel. modeláři.
Ano, říkáme si tak. I ta nejjednodušší knížka o železničním modelářství někde v úvodních kapitolách podotýká, že železniční modelářství se od ostatních druhů modelařiny liší v tom, že je nutné si sám postavit i krajinu. Další nadšence zase baví organizace provozu. Na stavění vozidel nemá řada lidí čas a stavějí občas něco, co nikde neseženou. Na nějaké přemalovávání do barev ČSD (jak to řešíte v Epoše 5?, abych použil stejného smajlíka jako Vy) z téhož důvodu zvysoka kašlou.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 04:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad zastávka:
Když jsem s výrobou modelů začínal,tak jsem vyráběl modely jak ve velikosti TT i HO.Ale nedá se to stihnout.Takže nebudeme.
Jozífwk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.92
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 09:48:09    Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak!!! Jedině tak jak musým souhlasit s Bevelem, Temtaxem a s Vekslem. To co nabízejí takzvaný jakoby rádovýrobci to je fak hrúza co chtějí abysem kupovaly. A trh nic neudělá když to budou kupovat. Jak píše bevelo to může koupit někdy fak jenom pytomec. Vzprávěl my kamarád na intrenetu co vyděl někde že nějakej Jirsák koupzl ten WrMbMz spací od krokodíla. A ještě s tím machruje. Takovou hrúzu!!! To může koupzt fak jenom pytomec takový vagon. A chci pochválit Temtaxe jak má fak pěkný vagony. Ty se mi líběj. Proč takový vagony někdo nědělá!!!Výrobci zamylsletese!!! Ty bych sz koupil na moje kojeliště. Nebo plánek kdyby bil někde. TO bych si je postavzl. Nějk my blbne zlávsnice tak se omolouvam. A už je nyvyrábějte ty hrúzy!!!
Joyífek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.122.92
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 10:05:35    Odkaz na tento příspěvek  

Sem Jozífek opravte si to prosým blbne mz ta klávenice.
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 12:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle pravopisných chyb, které se záměny y/z ani zdaleka netýkají, ti blbne mozek. Oprav si to, prosím.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 18:00:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Formulaci, kterou jsem použil je moje, ale myšlenka je z knížek pánů Zusky a Maruny.
Jejich knížky jsou bohužel staré, ale pořád pravdivé.
Železničmí modeláři mají pořád nějaké problémy.
Jak to, že nemají broblém letečtí, automobilový a lodní modeláři z modelama.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 20:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tempotaxi :

Jak to, že nemají broblém letečtí, automobilový a lodní modeláři z modelama.

A jseš si jistý, že problémy nemají ? Jak to víš ?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 12-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 21:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Colombo...
mám na schválené v magazínu další fotky 810tky ale v TT a je to nádhera. Mohu to přidat k té tvé 810/H0? Jinak to kdyžtak kopnu do galerie níže..
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Milan_brabec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 22:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hvězdné války 5 - negramoti útočí:

Přesně tak!!! Jedině tak jak musým souhlasit s Bevelem, Temtaxem a s Vekslem. To co nabízejí takzvaný jakoby rádovýrobci to je fak hrúza co chtějí abysem kupovaly. A trh nic neudělá když to budou kupovat. Jak píše bevelo to může koupit někdy fak jenom pytomec. Vzprávěl my kamarád na intrenetu co vyděl někde že nějakej Jirsák koupzl ten WrMbMz spací od krokodíla. A ještě s tím machruje. Takovou hrúzu!!! To může koupzt fak jenom pytomec takový vagon. A chci pochválit Temtaxe jak má fak pěkný vagony. Ty se mi líběj. Proč takový vagony někdo nědělá!!!Výrobci zamylsletese!!! Ty bych sz koupil na moje kojeliště. Nebo plánek kdyby bil někde. TO bych si je postavzl. Nějk my blbne zlávsnice tak se omolouvam. A už je nyvyrábějte ty hrúzy!!!
Joyífek

Jozífek opravte si to prosým blbne mz ta klávenice.

Tak já myslim, že nevim, ale, ty we, podle toho jak to vypadalo, tak teda nevim
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 22:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Promiň,fakt promiň,ale taky mi nedá nepřipsat ..MUSÝM A PYTOMEC mi rvou oči..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. ledna 2008 - 23:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

letečtí, automobilový a lodní modeláři
Mají lepší fotodokumentaci i plánky a daleko lepší knížky, kde se dá čerpat vědomosti.

Do dneška není žádná knížka třeba o kotlových vozech, uhelných vozech, chladírenských vozech atd. Dále nejsou o historii železnic / Buštehradská dráha, Ústecko Teplická dráha atd./.

Například vemu si knížky o Tatře, je tam vše /popis, plánky a fotky nákladních a osobních vozů /, ale o železnici je tam vždy prd.
Popopo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 10:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

letečtí, automobilový a lodní modeláři

To je otazka objemu. Myslim ze leteckych atd. modelaru je proste mnohem vic, protoze to ma mnohem lepsi popularitu nez zeleznice...
Aby mohl vzniknout "kvalitni a dostupny" dodavatel pro zeleznicni modelare, je potreba zajistit odbyt, coz je u nas tezke (popularita zeleznice, zivotni uroven, nedostatek dorostu). Kdyz je objem, da se udelat dobra cena i se ziskem. Kdyz je zisk, pritahuje to dalsi dodavatele - vznika konkurence, ktera je dobra pro kvalitu.
Skoda, ze zabo-mysi diskuze, ktere je mozne shlednout vyse, tomu nepomohou - kdyby jo, uz bychom si jich urcite "vydiskutovali" nejmin deset.

Co udelat, aby bylo zeleznicnich modelaru vic?
Pospa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 11:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě mají letečtí ,automobilový a lodní modeláři výhodu v tom,že mohou vybírat z množství stavebnic.To samozřejmě přiláká i začínající modeláře.V obchodě si koupí stavebnici příklad za 100 kč a staví.Nemusí kupovat drahé modely jak je to u železnice.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 12:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je pravda, že když navštívím modelářskou prodejnu, tak vše je jen o leteckém, automobilovém a lodním modelářství. Ale železniční stavebnice žádné a v modelovém měřítku 1:87 se toho na pultě nic nenachází.
Jak se mé potom vychovávat železniční modelář?
Na jedné železniční výstavě jsem slyšel tatínka jak říká svému dítěti, že parní lokomotiva nejezdí na páru, ale že tam mají disel motor.
Popopo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 12:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospa: Kde je odbyt, tam je mnozstvi stavebnic a dobre ceny. Naopak to nejde. Zainvestovat a cekat jestli se to nahodou vrati muze jen dobrodruh nebo blazen.

Co udelat, aby bylo zeleznicnich modelaru vic?
Pospa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 13:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná by odbyt byl,kdyby byly ty stavebnice a našel se ten blazen,který by investoval a čekal.Zatím samé "kdyby".Možná škoda že padla Jičinská LPH.Jako malý kluk sem četl v ABC,že zhánějí náměty pro výrobu stavebnic.Nejspíš takový průzkum trhu,co by se asi prodávalo.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 13:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a právě že je velkou škodou že LPH padlo, sice jelo jen v TT ale údajně se plánovala výroba i HO modelů. Tím jak LPH padlo tak ta úroveň šla šeredně dolu...
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Popopo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2007

Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 14:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč LPH padlo? Nebyli ziskoví? Nebyl dostatečný odbyt?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3091
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 14:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

těch faktorů bylo víc - například velká "zmetkovost", kdy si někteří současní překupníci zalevno až zadarmo nasyslili současný zásoby, svý sehrálo taky "poztrácení" některých forem... vagónky byly vždycky jenom doplňkovou činností pro pár "bláznů", hlavní náplň výroby byla jinde.
Kdybychom se z toho občas nezbláznili, tak se z toho snad zblázníme. (Capt. Benjamin F. Pierce, 4077th MASH)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 12-2003

Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 15:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pojďte se ohledně Bramose přesunout sem odkaz Výrobci - prodejci - překupníci... tam to můžem řešit víc a nebudem mazat hlídané forum zde.
Založeny jsou dále fora: LPH a BDDP !
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 16:17:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je to pravda, že p.číž ukončil výrobu odlitků?
Pospa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 04. ledna 2008 - 17:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znáte někdo f.ICAR?A v jakém měřítku vyrábí modely?
http://www.icar-cz.eu/
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3092
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 00:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1:87, rezín, moooc pěkné
Kdybychom se z toho občas nezbláznili, tak se z toho snad zblázníme. (Capt. Benjamin F. Pierce, 4077th MASH)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 08:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stokr556...
napsal bych to sem už včera ale nešel server. Zrovna v pátek jsem mu psal objednávku a pevně doufám že to je snad jen fáma vykřičená do prázda, protože zrovna T334 má perfektní a našlo by se i dalších několik odlitků co za to stojí. Takže odpověděl mi vždy tak do 2-3 dnů a dám vědět.
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 10:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zpráva na sebe nenechala dlouho čekat a zde je vyjádření Pavla Číže http://modely.firenet.cz/forum/viewforum.php?f=51& sid=3d253ad93f670633652f80896ebcdb4e
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 810
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 14:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospa :

Icar znám jen letem světem, potřeboval sem na plošiňák dva kusy kombajnu Fortschritt E-512, ale cenově to vychází tak, že jsem se jen zasmál protože cena byla obrovská.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 14:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Colombo...
v německu jsem viděl kombajn Class i s žacím ústrojím jako přívěs, vypadalo to moc hezky. Bylo to pro H0 a cena kolem 19-22,50 € za set! Já teď třeba sháním na vůz od Bramose nakladač UNC zvaný "bobek" nikde to nemají :-(
ICQ: 328251980 ..."neni nad modrou"
www.modely.firenet.cz
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 15:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kombajn Class v H0 jsem videl tusim i u krale zeleznic a dost mozna i v nasi mistni modelarske prodejne (jedna z mala malych modelarskych prodejen, kde maji tunu veci k vlackum).

Jeden nebo dva kombajny (v podstate jakekoliv, i kdyz treba E-512 by byla suprova) bych uzil na zkrasleni kolejiste, delam leto, takze by tam pekne sedly, ale v TT je snad nikdo vubec nedela :-(
Pospa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 15:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je škoda,že icar dělá v HO.Na fotkách to vypadalo jako TT.Modely 815 jsou řešeny podobně jak stavebnice na TT(815,burza).Mě se moc líbí nákladní auta.LIAZ 150 s vlekem a ty jeřaby jsou skvělé.
asx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.103.22
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 16:36:34    Odkaz na tento příspěvek  

Před lety jsem viděl na pražské burze u jednoho stánku nabízené motorové vozy 810, M 131, M 242, ...
Tento výrobce byl uveden v časopisu Železniční fanda 1/1996



zajímalo by mě zda se jedná o nynějšího výrobce Rubikon nebo zda jde o někoho jiného a zda je ještě prodává?
Případně znáte ještě nějaké výrobce 810tek krom Rubikon a Pragomodel?
Díky za odpovědi
Pospa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 17:47:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asx:Na pražské burze prodává 810 i s vozem nějaký pan Bártek.Vypadají hodně dobře.Tuším ale,že si ji musíte objednat.
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 17:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rubikon není Jakub Florián.Má dokonce svoje stránky,ale aktualizace je z 25.4.2001.Je tam nabízen jen motorový vůz a přívěsný vůz v HO.Stránky jsou zde http://mujweb.cz/www/jakubflorian/
Je to doba kdy jsem ho vídával na burze v Ostravě.Hlavně pro některé prodejce v té době předělával-přestřikával "vraky modelů" pro jejich další prodej.Dle jeho řečí, které tehdy vedl na burzách,stačí to stříknout,něco na to plácnout a je vyděláno...
asx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.103.22
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 18:28:41    Odkaz na tento příspěvek  

díky za odpovědi
a co se týče kvality, vlastností a ceny hadám, že Rubikon bude dobrá koupě nemýlím se? jestli máte zkušenosti
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 18:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mam od Rubikonu 810, zatim sice relativne kratce, ale spokojenost. Zpracovani dobre, pri rychle jizde je sice trosku hlucnejsi, ale pri pomale, tak jak tyhle motoraky normalne jezdi, je vcelku ticha.
igino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.215.79.226
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 20:18:11    Odkaz na tento příspěvek  

Mám 2x810 a jeden prívesný vozeň v TT od p. BARTEKA a som s nimi maximálne spokojný!
asx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.103.22
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 21:05:30    Odkaz na tento příspěvek  

Jbr,igino
Neměli byste fotky pro zajímavost?
igino
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.215.79.226
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 21:57:30    Odkaz na tento příspěvek  

foto spomínanej 810 a prívešáku
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 22:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je 810 od Rubikonu, Btax na posledni fotce je samodomo z LPH stavebnice (taky podle toho vypada, je to prvni masinkovy model co jsem delal a stejne neni jeste ani uplne hotovy :-))




Jedina drobnost, ktere jsem se nejdriv pokusil vyresit, ale nakonec jsem to nechal byt, je chybejici logo CD na celech. Smiril jsem se s tim, precejen na obtisky to nejezdi :-)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 22:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČD logo - fuuuj,spíš mě zaujal výfuk na střeše,není něco ulomeného?Jinak pěkný model,mnoho zdaru v další práci.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 22:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

výfuck je takhle ze stavebnice... mě spíš zaráží to špatně vlepený čelní sklo a absence sklíčka reflektorů a díra prapodivně "vylepšená" barvou
Kdybychom se z toho občas nezbláznili, tak se z toho snad zblázníme. (Capt. Benjamin F. Pierce, 4077th MASH)
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 22:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud mluvime o stejne dire, tedy tam co jsou reflektory nahore, tak ty jsou dodane jako samostatny dil. Jeste jsem se ale nedostal je tam vlepit.

Celniho skla jsem si vsiml vlastne az ted.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 23:03:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbr:to já teda na svojí 810 od rubikonu loga CD mám ale hlavne mám uplne jiné sberace a trosku odlisnej podvozek a do tretice ta má neni 589 ale 600.
Petr K:ta absence skla reflekotoru me taky vadí nechápu proc to tam P.matusek normálne nevlepuje rekl bych ze to je celkem vada na kráse jinak povedeného modelu.Já osobne jsem k tomu ty skla nedostal.
AV 15-30
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 23:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr-k A jsme u toho,- sklíčko reflektoru.Ze začátku jsem ho tam lepil,některým zákazníkům se nelíbilo,že není reálné a že ho nemám lepit a jen barvou naznačit reflektor.Později,jiní zase mě sepsuli,že ho nelepím,nebo aspoň nedodávám k modelu ať si ho mohou nalepit sami.Tak ho teď dodávám k modelu v "pytlíku".Takže asi nebudu "díru" ani barvit,ať si každý s ní udělá co uzná za vhodné...
Jbr Jinak se Jbr za čelní sklo omlouvám,taky jsem si ho nevšiml.Nejspíš ujelo při schnutí lepidla.V případě,že by moc vadilo dejte vědět na mail a vyřešíme to výměnou.
asx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.103.22
Odesláno Sobota, 05. ledna 2008 - 23:17:11    Odkaz na tento příspěvek  

super fotky,díky
igino
nebyla by detailnější ta od p. BARTEKA?
(a za kolik se prodává)