K-report
 

Archiv do 9. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Tratě na jihu Čech » Archiv do 9. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1836
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 08:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LDM:
Ale jen mi přijde líto, že se ta drátizace nevyužije nějak víc.

V dieselu a s přestupem by se ty JD nejspíše nedaly vyjezdit ani na modernizované 199. Podobně by Rakušák od Vídně v Gmündu neotočil. Já těm drátům taky nefandil, ale když už skoro jsou, tak si umím představit jejich využití.

Jinak pokud by se na onen 2-hodinový takt sehnaly vratné soupravy (domluva oi vozbě ÖBB, nebo nákup second-hand Silberlingů od DB), tak si myslím, že by to nemělo chybu.

S ÖBB nebude problém se dohodnout za předpokladu, že bude v prasátku dost plno. Nepochybuju o tom, že to Rakušák s nadšením odjezdí a nechá si to dobře zaplatit. Zatím to má problém ten, že zatímco v Rakousích se jede na reálné ceny, tak u nás kraje k reálným cenám teprve pomalu směřují.

Nicméně vysněným snem krajského úřadu, co já vím, jsou dvousystémová elektroDesira, která by údajně jezdila už ze Strakonic/Písku až do bývalého C.K. hlavního města a sloužila pro ČB něco S-Bahn(druhá linka by šla od Veselí do Lince). Ale myslím, že je to zase jenom sen typu ŠED, ačkoliv své opodstatnění by narozdíl od ŠED měl.

Dle mého sen pana IŠ končí u drátů do ČV a přímých spojů ČB-Vídeň. Dále už je to práce a představa dopravce (KCOD), který dává nabídku kraji.

Např. nad zajížděním do Strakonic i Písku jsem trochu skeptik, osobně si představuju provozní model na 190 jinak a pro krátké rameno "ČB - ST/PI a tam obrat" v něm nezbývá místo.

To, že se něco bude muset koupit, je neoddiskutovatelná nutnost, neb něčím se rameno Tábor - Velenice bude muset vykrýt a mám dojem/obavu, že by to nevyšlo ani kdyby ke všem v jihočeské regionálce jezdícím plecháčům byly pořízeny řidičáky.

Co se týče dálkoviny, tak ÖBB nemají jakýkoliv zájem upravovat Franz-Josefs-Bahn na standart EC/IC, pro ně je to prostě jen "obyčejná lokálka" pro spojení Waldviertelu s hlavním městem a protažení do ČB je pro ně "turistický bonus" a snaha "východňáků" dostat se snadno za "lépe placenou prací".

A pak za tím lze najít/očekávat snahu rakouského dopravce získat nějaké výkony a snahu země Dolní Rakousy díky důslednému provážení něco ušetřit.

Ale kdyby to vyšlo s tou regionálkou, jak píšeš, tak si myslím, že by to nemělo chybu. Zvlášť ty proklady s vlakem na Veselí i návaznost na busy se mi moc líbí a zdá se mi atraktivní.

Kdyby to vyšlo, tak mám ještě jeden sen: Vzhledem k tomu, že Rakušák je elektrofil, tak nepochybuju o budoucích drátech mezi Vídní a Blavou, a tak bych si uměl představit provážení do Blavy. Ono totiž Slováků i na jihu Čech pracuje docela dost a tohle by bylo nejlepší spojení na jižní Slovensko. Ale to je věštění z křišťálové koule, kde bude záviset na kapacitě W. HBf. a možnostech propojení ramen tamtéž. Podklady k tomu žádné nemám, takže zatím je to opravdu jen sen.

P.S.: Co kdybychom si tykali?

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
xyz115
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.204.166
Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 11:14:40    Odkaz na tento příspěvek  

Tak já budu radši nevěřící než věřit takovým volovinám.
V žádném seriózním ani neseriózním tisku nepadlo, že railjet bude jezdit Wien - Passau - Berlin. Byla vždy citována posloupnost Bud - Wien - Mnichov, za rok Wien - Zürich, další rok Wien - SŽ - HŽ a když zbyde, tak Wien - Katowice, případně nesměle Praha. Jen tak mimochodem, ruší se noční spojení Wien - Passau - Berlin.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 11:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: S tykáním souhlasím Jen se musím omluvit, že jsem začal u ž trochu předčasně v minulém příspěvku

K rameni Písek/Straky-ČB. Pokud to chápu dobře,tak myslíš v podstatě trochu poupravený dnešní model:dvouhodina ČB-Strakonice proložená dvouhodinou ČB-Písek s návazností přestupů v Písku/Ražicích na rameno Písek-Strakonice (tak aby se v podtstatě dalo i z Písecké "dvouhodiny" dalo doject do Strakonic a naopak).

Pak by mi ale přišlo logické, pokud by kraj chtěl i na 199 hodinový takt, protáhnout jedno z vozebních ramen ze 190 až do Gmündu jako proklad s těmi Vídeňáky.

Kdyby to vyšlo, tak mám ještě jeden sen: Vzhledem k tomu, že Rakušák je elektrofil, tak nepochybuju o budoucích drátech mezi Vídní a Blavou, a tak bych si uměl představit provážení do Blavy. Ono totiž Slováků i na jihu Čech pracuje docela dost a tohle by bylo nejlepší spojení na jižní Slovensko.

S protáhnutím do Blavy by to byl logický krok jak z pohledu atraktivnosti spojení jak pro česko-slovenské cestující, tak pro vídeňskou příměstskou dopravu. Tady ale záleží, jestli se to bude hodit do plánů dopravy ve vídeňském Verkehrverbundu.
satal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.162.12
Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 11:31:59    Odkaz na tento příspěvek  

LDM: Wien Blava už po jednom rameni elektrifikovaná je: Sudbahnhof-Bruck/Leitha-Blava Petržalka. Jezdí to rakušák s shutly. Ostatně Wien-Blava po obou ramenech je do tohoto grafikonu plně v režii rakušáka.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 11:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

xyz115:
Já netvrdil, že to bude přes Passau bez přestupu.

LDM:
S tím tykáním si nelam hlavu, já Ti tykám v podstatě pořád a myslel jsem, že Ty mně taky, ale zjistil jsem, že je to takové nesystematické. :-)

Ke 190:
Posílám mail.

Na 199 bych si uměl představit (a nejen já) doplňkové krátké rameno do Borovan (tedy ČB - Boro celodenní hodinovka) s tím, že jednou (=až bude dost v prasátku) se to dá protáhnout systematicky do Velenic. K tomu může z druhé strany zajíždět do Velenic švarcenavská lokálka, ta ostatně odpoledne zahušťuje Gmünd - Švarcenava na neúplný kvasihodinový takt už teď a šlo by jen o přejetí přes čáru. Naše souprava na tomto doplňkovém rameni až do Gmündu nemůže, neb by nestíhala otáčet a to ani s řidičákem.

Tady ale záleží, jestli se to bude hodit do plánů dopravy ve vídeňském Verkehrverbundu.

Jj, to máš pravdu.

Satal:
Díky za info. Toto jsem nevěděl.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 14:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: posílám maila - odpověď

Jinak ještě k těm vlakům Wien-Passau-Nürnberg-Leipzig(-Berlin), tak pole německé pobočky agentury JPP se plánuje linka RailJetu, která by touto trasou jezdila.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 15:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si říkám, že my tady nad podobou českovelenického nádraží jen tak přemýšlíme a říkáme, jak by se nám to líbilo, ale - má tedy být nějak zmodernizováno v rámci elektrifikace? Nebo se nic nezmění a jenom se nad to "hodí drát"?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44862
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 15:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těžko říct, na to snad není ani definitivní projekt. Bojím se ale, že spíš se opravdu jen natáhne šňůra na prádlo... :-(

Jinak dnešní Os 8612 byl obsazený celkem slušně, ty dvě parodie na autobus použitý na NAD to pobraly tak akorát...

Edit:
Naplánuješ taky zajít na sraz?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 18:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přidávám pár fotek ze Dne železnice v J. Hradci...

Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2209
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 18:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám,že šeska stojí ve Vršovicích,co všechno tam krom tý T47.006 ještě stojí?Neni tam taky 705.920?
To víš chlapče,jižní Čechy,to je ta pravá country...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44887
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 27. září 2008 - 23:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k soupravám. Rakušák si pustí cokoliv, ale jen do té míry, aby se to vyrovnalo (lépe aby dostal zaplaceno), nemá narozdíl od Němce zájem za něco platit. (Ne)kvalitu vozů bych za tím opravdu nehledal.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 28. září 2008 - 04:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K vozbě vlaků ČB - Wien:

po prohlédnutí několika JŘ "dotčených" rakouských tratí je mi jasné, že rakouská strana si na své časové polohy a takt "sáhnout" nedá, už teď mám ten dojem, že ty dva nynější přímé vlaky do ČB ten takt spíše narušují.

Takže pokud by měly jezdit přímé vlaky ČB - Wien, tak ke křižování by docházelo ve Velenicích a pak (jako dnes) ve stanici Irnfritz a pak mezi Absdorf-Hippersdorfem a Tullnem.
Vzhledem k tomu, že jízdní doba těchto vlaků v úseku Tulln-Wien FJBf. je přijatelná, zdá se jediným úskalím fakt, že "to nejede na centrální nádraží".

Pokud by v budoucnu nebylo možné vést vlaky novým tunelem, který by je na nové HBf. elegantně přivedl, snad by teoreticky bylo možné projet trasu Wien: Heilligenstadt-Ottakring-Meidling-Hbf. (ale to už je příliš akademická otázka, "odpověď" na ni je na rakouské straně).
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 28. září 2008 - 08:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Velenice jede další odklon z ČB ...
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 28. září 2008 - 12:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě tam byly T47 006,019,020,021, M 21 003, 2 podbíječky, 2 historické vozy.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1846
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 12:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Já bych se toho nesáhnutí do rakouského taktu nebál (před nějakými 3 lety kvůli nám a možná i obratům souprav s taktovým modelem zahýbali - jezdilo se na kříže ve Schwarzenau). Důvod k tomu bych hledal především v úspoře vozů, neb je blbost tahat kapacitní příměstké soupravy až do Gmündu (na jednom obratu tam zajíždějí dokonce patra). Kromě toho vize sjet to pod 3 hodiny je vize ÖBB a ne české strany a já jí jen dal reálnou podobu z hlediska JD (po různu dohledaných) a křižování.

Kříže v Irnfritzu jsem dříve taky uvažoval, ale nevedou k rozumným vazbám na KampthalBahn (snad to píšu dobře), což by asi nevadilo, ale především by to neumožnilo hodinový takt zastujících vlaků Sigmundsherberg - Wien jedoucích ve vazbě na křižující vlaky v Sigmundsherbergu. A pochybuju, že by rakušák u Vídně nechtěl hodinovou regionálku. A to, že by ji v příměstkém úseku, kde bude problém s kapacitou, chtěl řešit "špinavým" prokladem dvou dvouhodin, se mi nezdá.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 13:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:
Je fakt, že současný (více méně) takt na rakouské straně, je pro českou stranu jako ulitý, ale nechce se mi věřit, že k té změně časových poloh vlaků na rakouské straně před těmi pár lety došlo kvůli české straně.

Ale takt nemůže vyhovovat všude a všem a ten nápad křižování v Sigmundsherbergu, zastávkovými vlaky směr FJBf. a rychlými vlaky směr HBf. je to zajímavé. Úskalím možná bude, že úsek Sigmundsherberg - Absdof-Hippersdorf je pouze jednokolejný, takže zastávkové vlaky v hodinovém taktu plus rychlé vlaky v (ve špičce taktéž) hodinovém taktu by už docela vyčerpaly kapacitu, která má sloužit mj. i nákladním vlakům od Českých Velenic, jejichž počet snad naroste po dokončení elektrifikace...

S tou návazností směr Kamptalbahn je to opravdu zvláštní, že vlaky do/z Gmündu nemají v Sigmundsherbergu dobré přípoje směr Horn/Krems, leckdy si ujíždějí třeba jen o 10 minut. Přitom přednostnější návaznost bych bral právě spíše směr Gmünd než směr Vídeň, protože ze všech stanic dál od Hornu je do Vídně blíž (vzdáleností i časově) přes Hadersdorf...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 13:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale takt nemůže vyhovovat všude a všem a ten nápad křižování v Sigmundsherbergu, zastávkovými vlaky směr FJBf. a rychlými vlaky směr HBf. je to zajímavé

Kam co ve Vídni pojede, neřešme, to ať si dořeší znalci vídeňkého uzlu. Nejde o to, že je to zajímavé. Zásadní je, že to umí oddělení příměstské frekvence od té do Waldviertelu, což je patrně cílem rakouské strany.

Zásadní nárůst nákladní dopravy o více než třeba 100% je v této relaci podle mě zcela iluzorní. Odkud by se to tam mělo přelít?
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 14:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:
Odkud by se to tam mělo přelít? Třeba ze silnic... No tak jinak: to se ta elektrifikace ČB - ČV dělá fakt jenom kvůli vedení přímých vlaků osobní přepravy ČB - Wien?

Podrobněji jsem koukal na to navržené schéma a nevím, nevím, jestli by to vycházelo. Bylo by potřeba zvládnout trasu z Gmündu do Sigmundsherbergu za 59 minut, dnes to zvládne nejrychlejší vlak za 61 minut, většina však za cca 63.
Při špičkovém hodinovém intervalu vlaků Wien-Gmünd by bylo potřeba křižovat rovněž ve stanici Allentsteig, čili JD Gmünd-Allentsteig, stejně jako Allentsteig-Sigmundsherberg, by musela činit maximálně 29,5 min. (v každém úseku, cokoliv jiného by nabouralo takt, dnes je JD o 1-3 minuty více), stejně tak Sigmundsherberg - Absdorf-Hippersdorf by vlak musel zvládnout za necelých 30 minut, což znamená průměrnou rychlost v tomto úseku více než 90 km/h (nevím, jaká je v tomto úseku traťová rychlost, je možné, že by se to zvládlo)...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 14:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to se ta elektrifikace ČB - ČV dělá fakt jenom kvůli vedení přímých vlaků osobní přepravy ČB - Wien?

Tak znova: EŽ potřebují práci, pan IŠ chtěl pomník a panu JZ bylo třeba zavřít ústa, ÖBB rádi nové výkony. To Ti nestačí? Pak se ještě vznešeně tvrdí, že zadrátování obou velenických je z provozního hlediska vzhledem k zadrátovanosti všeho okolo nutnost.

Bylo by potřeba zvládnout trasu z Gmündu do Sigmundsherbergu za 59 minut

Ano, je to na fest, ale je to s křižováním, já to uvažuju ve dvouhodině bez křižování (celodenní hodinovka nebude, Waldviertel je "pustina" a skrzové frekvence nebude zdaleka tolik). Kromě toho se budeme bavit o jiné (kratší) soupravě a jiné mašině než dnes. A když to nevyjde, tak se holt jedna zastávka na rakouském území projede. To není náš problém. Bude-li rakušák opravdu chtít jezdit pod 3 hodiny, tak pro něj můžeme udělat maximum kříži v Gmündu a ne ve Velenicích. Pak už je to na něm.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 29. září 2008 - 20:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pačejov

Ondra770
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 30. září 2008 - 15:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych jeden dotaz. Při průjezdu Zliví jsem si všimnul, že v remíze v areálu šamotky stojí lokomotiva, kterou jsem si v té rychlosti nemohl zařadit k žádné běžné řadě. Mohl by mi někdo říct o jaký stroj se jedná? Předem děkuji, moc by mě to zajímalo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ondra770.)
Pořádná mašina si zaslouží pořádný motor. K6S310DR 4all.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44979
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 30. září 2008 - 18:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

???
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pepa_kox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3504
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 30. září 2008 - 20:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No šup, šup, Martine, baterku a na obchůzku!
Sázavu už nechci víc, Bezpráví se mi protiví, s tou Lužnou jsem to přehnala a ta Novina je šílená, jen Žatecká to může být
Žatecká bloguje
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 44988
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 30. září 2008 - 20:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bych se prošel...

Ale výhledově tam mrknu, zda se tam něco nezměnilo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trojaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 30. září 2008 - 21:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jde o BN50. Na výrobní číslo si teď nevzpomenu, ale je udáno (stejně jako její celá éra) v knize právě o těchto lokomotivách. Kniha je konkrétně k sehnání v ČD centru na nádraží v ČB, ale viděl jsem ji i jinde. Na přesný titul bych se musel zeptat, zda by byl zájem.
Jinak osud její jest spečetěn. Zájem projevili němci a zřejmě skončí vystavená před nějakou fabrikou. Ale nechci malovat čerta na zeď. Jak jsem nakoupil, tak prodávam.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 30. září 2008 - 23:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bych se prošel...

Jo. A k tomu ještě vysvítil baterku.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
Ondra770
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 10:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak díky moc. Mě hned přišlo, že je to na normální mašinu trochu nízký. Ale z vlaku toho moc vidět nebylo. Je areál šamotky nějak rozumě přístupný? Sice to mám dost z ruky, ale tohle mě asi donutí se tam dostat.
Pořádná mašina si zaslouží pořádný motor. K6S310DR 4all.
Trojaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 13:06:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se divim, že si vůbec něco viděl těma vyraženýma dveřma. Mezi náma: nic tam k vidění není, ale jak chceš. Je v zanedbaném stavu, ale drží při sobě zatím celá. Hlavně vlaštovky se na ní podepsaly, kde mohly. A že je z ní skoro vše, co jde odnést, odmontované ani psát nemusím, ne.
Rozumě přístupný? Je za plotem, ale ...
Ondra770
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 13:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud za tím plotem není pes, tak je to v pohodě. Původně sem koukal po té oranžové BNE25 na 700mm, a když už bylo otevřené okno, kouknul sem se taky po normální vlečce. Cestou do Budějovic sem si všiml, že v remíze něco je, zpátky sem si na to dal pozor a ejhle - ona to mašina.
Pořádná mašina si zaslouží pořádný motor. K6S310DR 4all.
Trojaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 14:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu úzkou jsem dlouho neviděl, takže tam teda je ještě. No, psa jsem tam nikdy nespatřil, ale jestli tam je či není ... Pro jistotu si sebou vezmi klobásu, tou žádnej pes nepohrdne
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2609
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 15:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z provozu na tr. 190 ...

Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2611
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 15:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2613
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 15:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra770
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 15:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úzká tam je, snad i s pár vozíky, ale stojí na volném place, ani se neobtěžovali hodit na ní kus igelitu. Už aby jí koupil nějaký rozumný muzejní spolek. Klobásu si vzít můžu, ale doufám, že tam pes nebude, protože bych musel domů bez svačiny.
Pořádná mašina si zaslouží pořádný motor. K6S310DR 4all.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 45002
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 01. října 2008 - 16:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes je akorát na druhé straně kolejí u vrakoviště, pardon autobazaru.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 01. října 2008 - 19:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Pěkný autobazar - tedy jestli bych tam něco kupoval, tak maximálně toho psa
Jinak kolem plotu šamotky jsem se taky párkrát ochomejtnul kouknout (ale nikdy ne přes) na pozůstatky úzké a pejsek na mě žádný nevybafnul. Jinak co tam zbylo z vagonů, tak jsou to zrezlé šroty, lokotku jsem od vjezdu od Knopru neviděl
Ondra770
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. října 2008 - 10:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úzká tam je (nebo minulý týden tam aspoň byla), při troše štěstí si jí člověk všimne i z vlaku.
Pořádná mašina si zaslouží pořádný motor. K6S310DR 4all.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 45025
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 02. října 2008 - 11:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, a protože ta torza jsou částečně v novým asfaltu, tak tam asi ještě dlouho budou...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr__pj_blatná
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. října 2008 - 15:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár dnešních postřehů při čekání na vlak po škole (Strakonice): "Jižní" souprava dnešní výluky jezdila takto : 363.080 + AB + BDbmsee + Bmee 029 + Bee243 + Bmee 026.

Ráno, chvíli před Junákem, dorazili dráteníci z Ražic s jedním vozem.

Os 8011 242.256 (žluté podprsenky) + Btee289 + Bdt279 + BDs.

Os 8008 242.245 která předjížděla podbíječku s pracovním vozem.
M 4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.22.197
Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 22:28:08    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte pls někdo, co teď jezdí na Mn Veselí - Velenice? A jestli to pojede i v neděli?
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2632
Registrován: 1-2006

Odesláno Pátek, 03. října 2008 - 23:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra Mn ČB - ČV - 771 046 + 137
Tomh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2008
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 08:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neděle je sice pasé, ale Mn Veselí-Velenice v neděli jezdil, poslední dobou tu burácela 749... Po poledni Třeboní na jih, před osmou zpět.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 10:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749 snad nééé! ale 223 nebo v NE 228.
Ondra770
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 10:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže výsledky akce Zliv:
Jsou nesmírně zajímavé, protože sme každý mluvil o úplně jiné lokomotivě. Ta, o které se tu psalo je v remíze na kraji areálu (směrem na Dívčice).

Já ale měl na mysli tuto remízu:

ve které stojí (asi, já se v těch úzkých moc nevyznám) BNE25 na normální rozchod. Je tam vidět rozbitým oknem, ale fotit se bez rybího oka prakticky nedá. Hodím sem aspoň tři detaily.

No a na závěr ještě jedna fotka té úzké.

Pořádná mašina si zaslouží pořádný motor. K6S310DR 4all.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.103.28.30
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 11:32:10    Odkaz na tento příspěvek  

To jste tomu dal! Majitele ruznych zeleznicnich skansenu prave dostavaji psotnik, prepocitavaji tucne svazky bankocetli a startuji autojeraby a tahace s podvalniky v tajnem zavodu o to, kdo z nich bude ve Zlivi nejdrive a ulovi dalsi "korist" do sbirky.
Ondra770
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 12:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Tím chcete říct, že se o existenci této lokomotivy mezi muzejními organizacemi neví??? Mě jenom zaujala (a ne málo), a proto sem jí sem dal s nadějí, že se třeba dozvím víc o tomto bezpochyby velmi zajímavém stroji.
Pořádná mašina si zaslouží pořádný motor. K6S310DR 4all.
Trojaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 15:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra770:
Šel si tam přes vrátnici nebo přes plot?
Aha, tak já o koze Ty o voze. Tu druhou remízu, cos fotil si teď nevybavim, ale až tam někdy pojedu, tak na to mrknu.

Cogwheel:
Jak jsem již psal, mašiny už jsou dávno zarezervované, takže skanzeny mohou nachat jeřáby a tahače v garáži.
Ondra770
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 15:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trojaz: Ani jedno ani to druhý - pod vratama. Vzhledem k tomu, že to bylo v neděli odpoledne stejně pochybuju, že by na vrátnici někdo byl. Ale bylo to příjemný překvapení. Hledam jednu mašinu a najdu dvě. Jenom škoda, že se ta BNE25 nedá pořádně .
Pořádná mašina si zaslouží pořádný motor. K6S310DR 4all.
Rakos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.58.146
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 14:20:34    Odkaz na tento příspěvek  

Na velenicke aktualne Mn 88 553 CB - Borovany 771 110
Posláno z mobilu.
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 21:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší Platanov

Pn 68 811

Petr__pj_blatná
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 21:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předevčírem modrá 106 potkána z R667 ve Veselí, modrá 091 poté potkána z R 362 ve Strakonicích včera večer.

Včerejší R 362 z ČB +26 (rozsvíceno bylo 15) , po cestě alespoň bylo stále postaveno a ve Strakonicích už jsme byli s +13. Po dvou kolejích jeto po nesprávné. Na správné postaveno pro asi o minutu později jedoucím, ve Zlivy předjetým, Os 8068/9 (?).

Dnes při čekání ve Strakonicích takto:

240.086 s prázdným uhlem od ČB směr Plzeň (16:40)

Proti 363.066 s plným uhlem pro TS, po R 664 a R 361 Lv zpět.

R 664 242.211 + AB 032 + BDbmsee 040 + B255 + Bp + Bp

humusoidní R 361 242.215 + 3xB (724,722,597) + BDbmsee 073 + AB 034

Potěš koště jestli do toho v Rakousku někdo vlez.

Vzadu odstavena modrá Cargo 742.440 a 708.004
Pépa_rákos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2656
Registrován: 1-2006

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 22:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

708 004 asi ne e

možná tak 708 007 ...
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1381
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 22:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra ráno a dopoledne by měl v Gmündu pobývat řecký pruhovaný fotbalový Taurus.
Lépe pomalu jet vlakem než rychle utíkat.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 00:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze zpráv ČT24:
Na železničním přejezdu Protivíně došlo ke střetu osobního automobilu s rychlíkem jedoucím z Českých Budějovic do Plzně, padesátiletá řidička, která nerespektovala nebo přehlédla výstražné zařízení, nehodu nepřežila. Z cca 25 (v rychlíku? jenom?) cestujících ve vlaku nebyl nikdo zraněn. Cestující z vlaku pokračovali v cestě náhradními autobusy nebo je odvezli jejich rodinní příslušníci automobily.
Lukas19
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 12:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BmbČ nevíš prosimtě kdy pojede do Gmundu taurus ale odpoledne a ve všední den????
Tkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 15:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukas19:
Taurusy můžeš zhruba den dopředu sledovat ZDE
http://tkanlokopage.ic.cz/
Petr__pj_blatná
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 15:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V 14:30 průjezd Strakonicemi směr Pilsen 742 s viaflexy ověšenou plechovkou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 45214
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 08. října 2008 - 19:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_pj:
Na velenický je nepřetržitá výluka, na rakouské straně je uzavřena souprava s Bmee.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Petr__pj_blatná
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 19:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes 910/667 křižovaly až ve Strakonicích. V 16:39 průjezd Strakonicemi 240.106 s Easy směr ČB. Na R664 dnes jela dvojička plechů (foto časem). R 361 takto: 242.245 + 3xB (724,722,597) + BDbmsee 073 + AB 034
Trojaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 19:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Dvořišťské 751.228, konkrétně v Kameňáku v 16:15. Že by z Lipenky? Focena spolu s kočkou chovanou v místní železniční stanici.