K-report
 

Archiv do 11. května 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 11. května 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 19:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...každopádně zítra jede Mn,kdo by měl zájem o fotku.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 20:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spáre, o několik příspěvků výše.

Záměr MZP O72, přeložka silnice I/13, všechny varianzy včetně stanovisek zůčastněných.

http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?view=eia_cr&id=MZP072

Bacha, přílohy mají několik desítek MB a bez nich to nemá cenu.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 22:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: s váma je to těžký, těžký, těžký.... to děláte naschvál ?

Otevřel jsem si jenom jeden PDF soubor:
...Silnice I/13 v úseku Děčín – Libouchec je vedena hustě osídleným údolím Jílovského potoka.
Nově navržená trasa přeložky silnice v tomto úseku by měla vést komunikaci mimo obytnou
zástavbu dotčených obcí. Je navržena ve dvou základních variantách – varianta A vedená ve
zcela nové trase bez využití některé ze stávajících dopravních staveb nebo jejich částí, a
varianta B, tzv. „traťová“ varianta, která je od km 0,5 vedena v trase současné železniční trati
ČD Děčín - Novosedlice...

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 10:55:14    Odkaz na tento příspěvek  

Působí to dojmem, že se na Děčínsku lidem (zatím) lže - je snaha je nějak uchlácholit. Mám dojem, že svým mlžením a překrucováním faktů tu Rudolf 33 hájí něčí zájmy. (Dostává za to zaplaceno?) Jaké zájmy asi hájí takový Ing. Jakub Jeřábek z odboru dopravy Ústeckého krajského úřadu? (O jeho nestrannosti si dovolím s úspěchem pochybovat). Bohužel, i leckteří "drážní" úřednici nyní vidí jen rovnici: každých 10 metrů žel. trati = surovina na 1 krásný nový automobil.
Jinak očekávám, že bude následovat důsledný Brainwash-Sturm. Public-Relations ObergruppenFührer Hans Ringier Hosenscheisser by měl pronést krátkou řeč o úkolech a cílech tisku a ostatních médií v této cause. Budou se mobilizovat elitní PR-snajpři (Steigerwald apod.). Měli by zdůraznit, že primátor Děčína je génius. Musíme jít za ním a půjdeme správně. Neztratit nervy je hlavní.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 12:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, cogwheele, kecáte až se Vám od papule práší. S Ústeckým krajským úřadem nemám co společného. Nevím od koho bych měl co dostávat zaplaceno. Nemáte argumenty, tak urážíte a šíříte bludy. No budiž, já to přežiju a Vaši úroveň nechť si posouddí jiní.Nervy s Vámi určitě ztrácet nebudu.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 13:02:38    Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně jsem to nemyslel tak, že Rudolf 33 = Ing. Jakub Jeřábek. Bylo to napsáno neobratně. Ale možná byste se na tom kraji také uplatnil.
Když si tam lidi místo nepříliš využité žel. trati přejí dálniční přivaděč, mají ho mít. Jen kdyby se ten "nadšený souhlas většiny občanů" obešel bez těch mediálních pyrotechniků-Nebelwerferů, autorizovaných politických vlajkonošů a firemních logonošů.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 13:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak asi jsme si tu 5 variantu na Krp vymysleli-proč ne...
Koukám,že Mn nikoho nezajímal,takže příště ať už to hlásí někdo jiný,třeba Rudolf33. Aby zas neměl pocit,že mi o něco jde. Třeba to vyfotit!
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1929
Registrován: 7-2004

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 13:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústecký kraj začíná zavádět integrovaný dopravní systém



Cestovat s různými dopravci a různými dopravními prostředky jen s jedinou jízdenkou – to by mělo být v blízké době možné v Ústeckém kraji. Kraj navrhuje pro placení jízdného v prostředcích dopravců, kteří budou do systému zapojeni, využívat bezkontaktní čipovou kartu, kterou si cestující budou průběžně dobíjet penězi.



Základním předpokladem realizace celého projektu je zajištění vzájemného zúčtování uskutečněných plateb. K tomu má docházet prostřednictvím takzvaného clearingového centra. To by mělo být nástrojem na určení objemu peněz, který si mají navzájem subjekty poslat, také by mělo kontrolovat pohyby na čipových kartách a v neposlední řadě zpracovávat podklady pro státní úřady. Rada Ústeckého kraje na svém posledním, 109. zasedání už doporučila zastupitelstvu poskytnout dar ve výši 1.785.000,- Kč ve prospěch společnosti ČSAD SVT Praha, s.r.o. na spuštění a provoz takového clearingového centra.



Poprvé se provoz integrovaného dopravního systému v Ústeckém kraji, tedy placení jednou čipovou kartou u více dopravců, a s tím i fungování clearingového centra spustí na začátku května v rámci pilotního projektu. Do něj budou zapojeni dva autobusoví dopravci, kteří zajišťují pro Ústecký kraj dopravu v závazku veřejné služby. Konkrétně Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s. a ČSAD Slaný, a.s.



Jak uvedl vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Jindřich Franěk: „Tyto dopravce jsme vybrali proto, že mají zkušenost s používáním odbavovacího zařízení stejného výrobce a také se vzájemným uznáváním čipových karet s ostatními dopravci v oblastech Královehradeckého, Pardubického, Plzeňského a Středočeského kraje.“ „Doufáme, že fungování v rámci pilotního projektu se osvědčí a do integrovaného dopravního systému se budou moci brzy zapojit i další dopravci,“ řekl k projektu hejtman Jiří Šulc.

Výstavba a obnova železničního spojení Dolní Poustevna - Sebnitz bude zahájena v září tohoto roku. Na jednání dne 16. dubna 2008 se zemským radou Saského Švýcarska Svobodného státu Sasko Michaelem Geislerem a zástupci saského dopravního svazu VVO o tom informovali Radek Vonka, náměstek a zástupce hejtmana a Milan Franc, člen Rady Ústeckého kraje.

----------------------------------------------------------------- ---------------

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 17. 4. 2008



Dolní Poustevnu a Sebnitz spojí v roce 2009 po 64 letech železnice



Výstavba a obnova železničního spojení Dolní Poustevna – Sebnitz bude zahájena v září tohoto roku. Na jednání dne 16. dubna 2008 se zemským radou Saského Švýcarska Svobodného státu Sasko Michaelem Geislerem, zástupci saského dopravního svazu VVO (Verkehrsverbundes Oberelbe), starostou Sebnitz Mike Ruckhem a Euroregionem Elbe/Labe o tom informovali Radek Vonka, náměstek a zástupce hejtmana a Milan Franc, člen Rady Ústeckého kraje. „Všechny aktuální informace nasvědčují tomu, že na české straně je investice připravena k zahájení v říjnu tohoto roku a práce budou ukončeny v září roku 2009. Stát je v Dolní Poustevně připraven investovat 35 milionů korun, a dalších 30 milionů do zkapacitnění trati Dolní Poustevna – Šluknov. Byl jsem informován, že veškteré projektové práce jsou konzultovány s německou stranou, aby, pokud možno, nedošlo při realizaci nebo při provozu k technickým komplikacím,“ informoval v úvodu jednání saské partnery Milan Franc.

Saský zemský rada Geisler uvedl, že saská strana je rovněž připravena k zahájení staveb, nicméně chce znát stanovisko Ústeckého kraje k objednání dopravy na obnovované trati. Podotkl, že v SRN v takových případech objednavatel deklaruje úmysl zachovat dopravu v období nejméně 15 let. „Abychom mohli začít jednat o uvolnění státních finančních prostředků saské vlády, potřebovali bychom od Ústeckého kraje obdobnou garanci,“ vysvětlil. Představitelé kraje zemskému radovi vysvětlili, že krajské zastupitelstvo v únoru projednalo koncept zajišťování smluvní železniční osobní dopravy. V červnu tohoto roku předloží krajská rada Zastupitelstvu Ústeckého kraje ke schválení smlouvu, v níž bude dopravnímu svazu VVO a dalším partnerům v Sasku navržen společný postup pro výběrové řízení na dopravce. „Náš koncept z předpokladu objednání dopravy na patnáct let vychází. Přílohou smlouvy budou také jízdní řády, které jsou již nyní připravovany,“ vysvětlil saským představitelům Milan Franc. Doplnil ho náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka: „Pro nás je průchodnost hranic se SRN velice důležitá. Ze zkušenosti víme, že jak na ústecké, tak na saské straně si umíme vyjít vstříc a v současné době, kdy Česká republika patří k zemím sdruženým Schengenskou dohodou, skutečně nemáme zájem příhraniční dopravu komplikovat. Souhlasíme i s vaším konceptem, který počítá s přeshraničním železničním spojením Dolní Poustevna – Sebnitz s minimálními přestupy a budeme ho podporovat.“

Předmětem stavebních prací je rekonstrukce kolejiště stanice Dolní Poustevna a výstavba scházejícího úseku trati ke státní hranici, přerušené v roce 1945. V Dolní Poustevně má být provedena úprava odvodnění, demontáž stávajícího svršku a pokládka nového. Do záměru je dále zahrnuta výstavba jednokolejného úseku v délce 72 m, demontáž starých kolejí, výškové a směrové vyrovnání podloží trati a vybudování nástupištní hrany. V lednu roku 2008 bylo vydáním Závěru zjišťovacího řízení uzavřeno posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Řízení provedlo Ministerstvo životního prostředí ČR. Zahájení železničního provozu souvisí s dokončením navazujících staveb na německé straně, prováděné společností Verkehrsverbund Oberelbe GmbH podle projektu IPRO Dresden.
Věnujte minutu ticha odchodu 753 006 z PP Rumburk do stanice před smrtí s názvem ČD Cargo....šlak ho tref,Cargo prašivý...
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 14:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006:jsem zvědavej jestli se s tou Poustevnou sveze i Panský. Je to asi jediná šence jak to tam dát do kupy.
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930
Registrován: 7-2004

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 18:12:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 0.371:No nevím,ale moc tomu nevěřím,když chtěj vyhlásit údajně návrh na zastavení provozu z důvodu technického stavu.
Věnujte minutu ticha odchodu 753 006 z PP Rumburk do stanice před smrtí s názvem ČD Cargo....šlak ho tref,Cargo prašivý...
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 18:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví,prosím někdo,kde se dá sehnat zaústění vlečky El.Ledvice do stanice Světec a dále pokračování až do samotné elektrárny ??? Díky
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 20:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čmoud: tady -odkaz na schéma vlečky je úplně dole na stránce.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 06:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár: děkuji mnohokrát
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 08:55:55    Odkaz na tento příspěvek  

V elektrárně Ledvice se ale také staví nový blok (jižně od stávajících). Nová vlečka na staveniště prý je také vedena od jihu - od nynějšího nádraží Bílina přes prostor bývalého bílinského starého nádraží (tedy také podchází pod dlouhým mostem někdejší pásové dopravy na Radovesickou výsypku jako trať SŽDC, ale blíže k již rekultivovanému dobývacímu prostoru Dolu Bílina). Dříve v tomto prostoru už nějaké koleje vedly. Neměl by někdo aktuální fotky odtamtud?
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 09:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

foto nedávno zmíněného Mn na trati 132 je v ds tratě pod Jedlovou...
Zaloha_154
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 5-2007

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 14:32:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všiml jste si někdo když vyjíždíte z Děčína po 090 před Vilsnicí toho nechutně spínajícího halogenu na baráčku ,nebo jsem jedinej komu to v noci vadí???
Vzpomínáme 154ko...viva la 108
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 15:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes napětovka liché skupiny v Ústí n.L.hl.n., rychlíky Praha - Cheb jezdějí tunelem z jinu na západ, přepřehají 363/162 na západě. Západ - hlavní jezdí pendl ve složení 830.159+Bix
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 21:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.decin.cz/kozi-draha-vyjede
Gyllene Tider – Moderna Tider
Ate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 5-2006

Odesláno Pondělí, 28. dubna 2008 - 23:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten náhradní osobák mezi ústeckým západem a hlavním jezdil už včera ale jen solo 830.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 18:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na ledkotronu bylo napsáno "Nv Praha-Holešovice", což v kombinaci s 830 vypadalo zajímavě.
Zaosai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 7-2005

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 20:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Záloha 154 Ten "hnusnej" halogen u Vilsnice mě se...už několk let.Děčínský kontrolní slíbil,že v tomto podnikne nějaké kroky a pořád nic.
Zaloha_154
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 29. dubna 2008 - 21:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaosai: Ano podnikl krovy,dotyčný vyměnil 500 W za 300 W halogenku,ČD to stačí
Vzpomínáme 154ko...viva la 108
Zaosai
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 7-2005

Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 09:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Houby,jen napsal hlášení a víc se o to nezajímal.Měl problémy si udržet vlastní židli.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 15:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaosai:

Já na to psal závadovku a ty? Ale nic, už chystám prak.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 20:04:35    Odkaz na tento příspěvek  

Zaosai,drn:Chlapí,a když vás to tak s..re,pak by asi nebylo od věci "jet kolem...čímkoli...a to "světélko",jenž vadí při výkonu odpovědné služby - zlikvidovat.
Jináč v kraji pod Řípem projel čtyřkolák...se divím,že tu nejsou žádné fota.Atraktivní jízda to byla zcela určitě,a co víc...vlak byl nejen plnej pasažérů (do Zlonic) ale také nádherně sestavenej.Prážácí-gratuluji.Skutečně to byl skvost na kolejích.Škoda,že na sever nejezdí častěji...na Říp by asi někdo vyrazil...
Fantomasdc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 21:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco o přivaděči a variantě "kozina" - pro ty, kdo tvrdí, že se o variantě vedení v trase trati č. 132 nikdy neuvažovalo...
http://www.decin.cz/primator-chcemeli-lepsi-budoucnost-mesta-musi me-se-rozhodnout#comments
Gyllene Tider – Moderna Tider
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2008 - 20:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

262:
A o čem asi píšu? Víš co je to prak?
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 02. května 2008 - 05:44:31    Odkaz na tento příspěvek  

Drn:Já to vím,ale proč když to nejde oficiální cestou "kolečkem" to nikdo neřeší právě touto "zkrácenou" a na chvíli účinnou variantou...když svítí,a svítí....
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 02. května 2008 - 12:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 262: Musím také konstatovat, že bych uvítal nějakou fotku (tedy třeba klidně jinde 095/096, 110, či muzea a spolky) nejraději na adresu. Vlak byl fakt pěknej (v důsledku delšího pobytu se mohl pro zpáteční cestu i přehodit služebák a jednička). No a když do Zlonic dorazilo něco mezi 300 - 350 cestujících (nedovedu si představit obsazenost Kralupy - Ctiněves, kde se ve vlaku muselo nacházet 700 - 800 lidí) nepřipadalo v úvahu nějaké focení. Skutečně se jízda povedla včetně „těžkotonážní“ služby stroje a jeho posádky. Přikládám alespoň 3 obdržené obrázky.


Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 02. května 2008 - 20:46:36    Odkaz na tento příspěvek  

Jo to máš Tomáši pravdu.Vlak to byl nádhernej,vrchovatej a počasí bylo také přímo "kvetoucí".Fotku nemám ani jednu ale fotičů byly podél tratí mraky.Muzeum praskalo ve švíkách,ne?
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 7-2004

Odesláno Sobota, 03. května 2008 - 14:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

agent 006 hlásí zavedení mimořádného vlaku jednotky 814 016 v trase Děčín-Lovosice-Úštěk-Č.Lípa-N.Bor-Rumburk .Měla by vyrazit někdy teď odpoledne,příjezd do Rbk očekáván večer.Neváhejte a foťte,je to z důvodu výluky,vrací se 016 po opravě.
Věnujte minutu ticha odchodu 753 006 z PP Rumburk do stanice před smrtí s názvem ČD Cargo....šlak ho tref,Cargo prašivý...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.46.205
Odesláno Neděle, 04. května 2008 - 20:19:04    Odkaz na tento příspěvek  

Lanovka na Komáří Vížku asi měsíc mimo provoz! V Krupce však velmi zajímavý hrad s luxusní, nekuřáckou restaurací (příjemné ceny i pro nás). Nad městem Štola Sv. Martina, hned u zastávky MHD. (úzké koleje, 1ks BND 30, 1ks Metallist). Všude davy turistů, jak pěší tak cyklo ci moto, prostě obsypané Krušné Hory. Akorát vlakem tam už nedojedete (a autobusy jezdí mimochodem velmi vtipně tak, aby se to k lanovce stíhalo tak akorát sprintem).
Ale obecně Východní Krušnohoří vřele doporučuji.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 05. května 2008 - 09:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 262: Ano prosím, muzeum by prasklo. Díky tomu, že mašina chvilku posunovala a četa brala lidi nahoru, přicházeli návštěvníci k výtopně ale relativně postupně. Přes dva nasazené pokladníky byla přes hodinu trvale fronta kolem 10 lidí. Ono by bylo nejlepší, kdyby stál lístek o něco víc a ČD zaplatily nějaké paušální vstupné, aby lístky z vlaku platily i do muzea. Jenže, to by bylo řečí o střetu zájmů, tak radši nic. Tedy ale expozici zab. zař. bych už nejraději viděl v Lisovicích, neb to žádné "lístkové" opatření nevyřeší. Mít půl dne frontu před barákem je divné. Podobné je to s malodráhou. Tak dlouho jsem říkal paní, ať s tím děckem nepřebíhá kolej sem a tam, až mi chlapec hodil hubu půl metru před sunutým vláčkem. Tak to jsem to stopnul a šel si na půl hoďky sednout na pražec, abych se probral. Takže obdoba = přesun nutný.


(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Gapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 8-2006

Odesláno Pondělí, 05. května 2008 - 19:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl jsem taky "šotit" čtyřkoláka, ale neměl jsem možnost se hodně přesouvat, takže jsem "řádil" pouze kolem Straškova... Přikládám teda foto...


Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit, ale nikdy se proti ní nesmí přestat bojovat.

www.mall.cz - obchody, které si oblíbíte
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 06. května 2008 - 17:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Volby se blíží:

Ze včerejšího zpravodajství ČT: reportáž o "integrovaném" dopravním systému
Soudruzi z kraje se chtěj před volabama jenom předvádět:

1) zatím jsou "integrováni" jenom 2 dopravci. DPmML a ČSAD Slaný. proboha, kolik lidí tu kartu pro oba dopravce využije ?!? Vždyť to musí být maximálně desítky lidí za rok. Jaké jsou "styčné body" dopravců? Horní a Dolní Prdelákov ? Stará Mladá, rozcestí v pustině zast. ?

2) to je samé slibuje, zatím se nedá řict, budé možné, vize, připravit, nedokončila, postupně připojí, vůle je, v budoucnu

Prostě typická předvolební agitka dobytků z vedení kraje. Po volbách to bude zas samé hovno, hovno slavný soude

3) se mi líbí ta zmínka o tom, že se zrušila krajská firma, která měla IDS připravit. No to je minimálně dost velké mrhání veřejnými prostředky, ale spíš to bude tunelování

Já fakt nevím, ale tohle je fakt humus

Jinak se ČT předvedla-neobtěžovala se nám říci, o jaké autobusové firmy vůbec jde. A taky v předchozí reportáži z Holic u Pardubic byl nějaký dědula označen jako "Milan Dundr, ředitel DPmML"
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2188
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 06. května 2008 - 19:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí prst: To už KÚ nestačí jako chlouba integrovaný systém jízdenky euroregion Labe/Elbe...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2008

Odesláno Středa, 07. května 2008 - 15:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska skutečně šokové probuzení. Na R (číslo si nevzpomenu) v 7:27 z ÚnL hl.n. na Liberec byly řazeny za 749+BDs taky dva vozy Bdmtee. Co to zas proboha dělá v ÚL? Rád bych se svezl, ale jelikož nebylo místo tak, abych si sedl sám a se svýma nohama nikomu nepřekážel, vyhrálo EC v 7:40 Na tomto R jsem nikdy neviděl nic jiného než Bdt bez nafty v bufíkách celou noc odstavené v ÚL

(Příspěvek byl editován uživatelem zbynďa.)
Zbynďa je jen přezdívka, nicméně trefná.
Býval jsem Pes... Ale pokrok nezastavíš.
ICQ: 221-908-090
Jen kurvy se musí líbit, básně ne - F.X.Šalda
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 07. května 2008 - 17:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zbynďa: tahle souprava přišla do Liberce jako záložní za v Liberci nedostatkové Katry na počátku zimy z mateřského depa (Vepřová). Je tu minimálně 3 měsíce.

O žádný příjemný zážitek jsi nepřišel ;-)
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Zbynďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2008

Odesláno Středa, 07. května 2008 - 18:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak se mi 3 měsíce vyhýbala. Snad se jí to bude dařit i nadále.
Zbynďa je jen přezdívka, nicméně trefná.
Býval jsem Pes... Ale pokrok nezastavíš.
ICQ: 221-908-090
Jen kurvy se musí líbit, básně ne - F.X.Šalda
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 7-2004

Odesláno Čtvrtek, 08. května 2008 - 13:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dne 17.5.2008 vyjedou historické vlaky KPL v souvislosti s konáním tradičního turistického pochodu KČT "Severní stopa", který odstartuje v 10hod v Dolní Poustevně. Vlak sestavený z historických motorových vozů řady M131.1 vyjede z Jiříkova v 8.43 a z Rumburka v 8.58 a do Dolní Poustevny přijede v 9.54. Na zpáteční cestu se vydá v 15.59 a do Rumburku přijede v 16.49. Jízda vlaku bude ukončena v Jiříkově, kde vlak zastaví v 17.07. Bližší informace o jízdě vlaku naleznete v Knižním jízdním řádu ČD u tratí 083 a 088 též pod názvem "Od hranice ke hranici" v poznámkách. Jízdenky lze zakoupit pouze ve vlaku, kde platí zvláštní tarif. Jako vzpomínku na bývalý domov KPL budou doprodávány lepenkové jízdenky z bývalé muzejní lokálky KPL Česká Kamenice -Kamenický Šenov. Slevy či jízdní výhody jiných dopravců se neuznávají. Ve vlaku je řazen vůz s občerstvením.

Info pro Šotouše - M 131.1081 + Blm + M131.1280
Věnujte minutu ticha odchodu 753 006 z PP Rumburk do stanice před smrtí s názvem ČD Cargo....šlak ho tref,Cargo prašivý...
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 06:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera mě zaujala jedna situace v Malých Žernosekách. Jel jsem Žabotlamem a v Žernosekách nám začaly zlobit dveře. Fíra to šel nějak ošetřit, jenže k našemu úžasu se za námi přiřítil rychlík na Prahu a zastavil vyloženě pár metrů za náma. Přidávám jedno rychlé foto, které jsem stihnul udělat z okna. Je tam ale dobře podle zrcátka lokomotivy vidět, že zastavil takřka na začátku perónu. Fíra pak proletěl dopředu a uháněli jsme pryč.
Docela mě zaráží, že se můžou na koridoru vlaky tak blízko štosovat za sebou. Myslel jsem, že autoblok tomu zabrání... vzlášť když rychlíky tu mažou hodně rychle.


http://cnds.cz
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 07:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmx: Na každé autoblokizované trati se vlaky mohou dojet. Přijede-li vlak k návěsti autobloku "stůj", zastaví a poté dále může pokračovat za tuto návěst "podle rozhledu".
Změní-li se mu při takové jízdě "podle rozhledu" znak na návěstním opakovači na návěst povolující jízdu, řídí se dále návěstmi opakovače.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 08:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi se nehodí Šulcovi a spol do krámu, že velmi dobře fungovala integrace mezi DPUK a DPMT. Po rozmetání DPUK jsme o tuto výhodu v Teplicích a okolí přišli. Tady šlo o docela dost lidí. Všichni s kartou DPUK mohli jezdit v Teplicích a všichni s DPMT do Ústí. Také byl omezeěn zapojen i vlak, ale nevýhodně - pouze Teplice Bohosudov.
Takže jde o nesmělý pokus zavést něco, co dříve dobře fungovalo.
Přístup Hejtmana Ústeckého kraje likviduje vlaky,
Přístup primátora Teplic likviduje trolejbusy
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 11:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odjinud...

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20080505rn_turista.html

ehm...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 11:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jmx: když autem/autobusem dojedeš kolonu stojících aut, taky nezastavíš kilometr za posledním :-)

Je to tak jak píše Rudolf. Když vyjede dle rozhledu za oddílové návěstidlo postavené na "stůj", tak jede zpravidla krokem (pokud vidí na delší vzdálenost, tak klidně rychleji) a po zahlédnutí konce vlaku před sebou zastaví.
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 12:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Jmx: A ten rychlík byl jak zpožděnej? Pokud dojel osobák v Žernosekách, proč ho nepředjížděl v Lovosicích, jak je to ostatně obvyklý?
Slovánek v extralize! :-)
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 12:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu článku z tisku, České Švýcarsko je docela v kurzu a asi je pro rekreační turistiku velkým tahounem. Už jsem si vyzkoušel i novou letošní dopravní návaznost linky 434 s vlaky v Rybništi + dále návaznosti v Krásné Lípě a Rumburku. Musínm konstatovat, že dopravní obslužnost jako celek je tam v tomto ohledu na velmi slušné úrovni a je to i na počtu turistů znát.
Bohužel turistický potenciál je opravdu využíván jen v oblasti Krušných hor a Národního parku - zbytek Kraje je trochu mimo.
http://cnds.cz
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 13:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmx, chápete, že jste se dopustil zde neodpustitelné hereze? Pochválil jste dopravní řešení v okolí Rybniště, tím jste de facto pochválil práci tzv. Šulcovy kliky. Očekávejte pozvání na Moldavský koncil, suché otepi s sebou.

753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 7-2004

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 13:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad jmx:Souhlasím že některé věci na šluknovsku jsou udělané dobře,ale stále je zde plno kopanců,škoda že člověk nemůže trošku s někým od stolu,kdo to má na starosti pokecat...
Věnujte minutu ticha odchodu 753 006 z PP Rumburk do stanice před smrtí s názvem ČD Cargo....šlak ho tref,Cargo prašivý...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 20:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Franta: k čemu by Vám itegrac mezi DPÚK a DPT byla, když DPÚK své linky provozuje jednou ročně a to ještě ne v celé trase? A za tarif DPT projedete, s vyjimkou Bílinska, celý okres a dojedete až do ÚSTÍ N.l. a pokud jde o ty vlaky, tak to taky nebyla žádná integrace, ale možnost zakoupit si u pokladny ČD železniční jízdenku pomocí elektronické peněženky DPT. Jenomže pak ČD zavedlo elektronické peněženky vlastní - na In-kartě.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3584
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 20:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtělo by to v (6) a (+) posílit vlaky Děčín - Bad Schandau alespoň v úseku Děčín - Dolní Žleb o jednu 010. Včera se jelo na stojáka tak, že se nikdo skoro nehnul. A taky by to chtělo jiné vozy, taková regionoha by postačila. Jako přechod z DBpza do 810.600 byl docela šok. Ten kravál je fakt úděsnej (nemyslím motor, ale zbytek).

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
administrator @ mestskadoprava.com
Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 22:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272: Od červnových změn budou vlaky do B.Sch. výrazně posíleny. Žleb se stane až na minimum jen nácestnou zastávkou.
http://cnds.cz
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 23:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karloslt: relativně zajímavý článek (dá-li se to o "novinách" typu Deník říct). Má pravdu s tím, že na technické památky se dá nalákat hodně lidí, ale bohužel někteří kraajští soudruzi jim opravdu, ale opravdu nejsou nakloněni (což ti, kdo se o tuto probleamtiku zajímají, dobře ví).

„Český turista by jistě ocenil prohlídku a ukázku v dolu. A taková projížďka na rypadle či hornická svačina musí zlákat každého,“ myslí si Okamura. Pan Okamura to myslí dobře, ale u tohodle jsem se musel fakt nasmát

Nicméně by se měly památky a zajímavosti technického rázu podporovat mnihem víc.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 09. května 2008 - 23:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sansts: Jmx, chápete, že jste se dopustil zde neodpustitelné hereze? Pochválil jste dopravní řešení v okolí Rybniště, tím jste de facto pochválil práci tzv. Šulcovy kliky. Očekávejte pozvání na Moldavský koncil, suché otepi s sebou.



No já nevím jak vy, ale můj styl není někoho upalovat. Ale jestli chcete třeba upálit vy, tak si klidně řekněte. Zrovna na Moldavě se najde dost starejch pražců, který by bylo dobrý spálit.

Jen tak mimochodem, odkud jste? S JMXem souhlasit nemusím, ale je z regionu a má o tom vcelku dobrý přehled.

A co doprava na tu Moldavu, ta byla v rámci turistického ruchu krajem zlepšena nebo zhoršena?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 7-2004

Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 17:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dnešní víkend ve znamení velké turistiky v NP.Bohužel ten kdo naplánoval výluku v tento prodloužený víkend nemá všechno v hlavě srovnané.Takže vlak 2605 (814) z Dc cca 100 cestujících + 8 kol a nějaký kočár.V benešově klasická výluková sestava (kamarádovi kšeft) 2* Jiskra Modrá bez možnosti přepravy čehokoliv,bohužel kolisti museli odjet do Kamenice po svých...(No když jim pokladní v kase c Děčíně prodají lístky na kola a ani neoznámí že je výluka...(jasně bylo nedávno řečeno že se nebudou prodávat lístky na kola aby se podobným problémům zamezilo a budou se prodávat až ve vlaku a už to máme zase zpátky....).Oba autobusy totálně narvané,nedýchatelno.V Kamenici přesun do 810 466-3 + 012 446-1 a obsazenost cca 100 cestujících.V kytlicích + cca 30 dalších.Na Jedli - 60 a + 30....V K.Lípě přestup 16041 na Zahrady a dál cca 40.
2637 z Rbk cca 80 cestujících a Sp 1811 (810 643-7)na závěsu cca 60.16009 (810 217-0) Dp-Rbk na příjezdu v Rbk cca 80 cestujících.Z Dc 2607 také min cca 80 cestujících.Takže to tu dneska docela žije.jen ty zpoždění a ta výluka.Ono to štosování do nevhodného typu autobusu trvá zbytečně neúměrně dlouho.Takže opět 3 hlášenky závad....:-(
Věnujte minutu ticha odchodu 753 006 z PP Rumburk do stanice před smrtí s názvem ČD Cargo....šlak ho tref,Cargo prašivý...
Paul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 21:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

753006:
A plánuje se zase pravidelné víkendové nasazení 742 s 3*010 (015) na vybrané spoje jako tomu bylo loni?
Sonic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 22:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf_33: Změní-li se mu při takové jízdě "podle rozhledu" znak na návěstním opakovači na návěst povolující jízdu, řídí se dále návěstmi opakovače.

"Podle rozhledu" je třeba jet až k dalšímu oddílovému návěstidlu. Po projetí stůj se nelze návěstním opakovačem řídit, protože může zachytit návěst pro předchozí vlak (který je zatím stále ve stejném oddíle).
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 23:00:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orlí spár: Jsem z pokrušnohoří z jedné obce poblíž trati 132. Všeobecný přehled si udržuji díky zdravému odstupu, kdy prospěšnost veřejné dopravy hodnotím z celkového pohledu a nejsem ultrafanoušek mající pouze jedno rovnítko "železnice = správně nebo autobus = správně". To bohužel někteří zdejší diskutéři mají. Moldavu z hlediska turistického ruchu nemohu moc posuzovat, protože můj subjektivní názor je, že je ideální spíše pro zimní sezónu - nejlépe na lyžařské vlaky a já lyžař nejsem. Národní park je oproti Moldavě úplně jinak stavěná lokalita vhodná pro turistiku více skupin obyvatelstva. Každopádně bych si dokázal představit, že by třeba z Teplic či z Ústí byl na Moldavu vypraven "Zimní Expres" podobně jako je tomu do Altenbergu. Mimochodem zrovna tam je krásně vidět, že vlak není polobůh ale jen jeden z partnerů VVO a nadpoloviční počet spojů do Drážďan zajišťují autobusy, některé dokonce přímo zatímco regionální motorák zajišťuje jen přípoj k S-Bahnu v Pirně.

Sants: nemusím se bát, mám hroší kůži Nejsrandovnější je, když skalní zastánci "svého" typu dopravního prostředu tahá do argumentů slova typu, za to může strana či nějaký politik (nejlépe skupina politiků). Ona je sice pravda, že politika se otiskuje prakticky do všeho, ale občas se při čtení příspěvků jen utvrzuji v tom, že jejich autoři to píší proto "že je to v módě" a za vším je politik byť tu koncepci tvoří zcela někdo jiný. Co se týče dopravy v Národním parku tak je mi jedno, že tomu někdo říká "Šulcova klika" pro mě jako pro cestujícího je prostě fajn, že se z Jetřichovic dostanu busem do Rybniště, kde za 5 minut přijede vlak a doveze mě do Rumburka odkud jedu hned třeba do Poustevny. Navíc můj názor je takový, že je to realizované jen díky kombinaci iniciativy všech zainteresovaných tj. Národní park, hodně DPmD, dále Odboru dopravní obslužnosti a ČD. Představa že by místo DPmD byl v té lokalitě iniciativní třeba Kavka nebo DPmÚ ....
Dneska jsem se narychlo sebral brusle dojel vlakem do Žlebu a po svých pak do Badu a líbilo se mi jak přijela od Jetřichovic 434 a za chvilku vyrážel přívoz s lidma do Schöny k S-Bahnu a došlo mi "vždyť on je vlastně v tom dopravním systému i ten přívoz přes řeku"

Jinak si to u skalních vláčkařů trošku vyžehlím dnešní fotkou od řeky. Jistě poznáte, kde to je a kam to jede


(Příspěvek byl editován uživatelem jmx.)
http://cnds.cz
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 00:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmx: já samozřejmě neupřednostňuju jeden druh dopravy. Třeba i na trati 135 bych zrušil velkou část vlaků, které jedou v úseku Most (Litvínov)-Osek, Hrob, které většinou jezdí prázdné nebo poloprázdné. Ale zase by měly jezdit v pracovní den všechny vlaky z Mostu až na Moldavou v dvouhodinovém taktu. Ale pokud se nemýlím, tak zrovna toto "geniální" řešení (omezení provozu na Moldavu v kladiva při zhuštění dopravy do Hrobu, což je ale ve skutečnosti méně muziky za stejné peníze) obdivoval pan Sants.

To s tím "zimním expresem" je určitě dobrý nápad.

Jinak samozřejjmě Krušné hory a Českosaské Švýcarsko se nedá měřit stejným metrem.

Nejsrandovnější je, když skalní zastánci "svého" typu dopravního prostředu tahá do argumentů slova typu, za to může strana či nějaký politik (nejlépe skupina politiků). Ona je sice pravda, že politika se otiskuje prakticky do všeho, ale občas se při čtení příspěvků jen utvrzuji v tom, že jejich autoři to píší proto "že je to v módě" a za vším je politik byť tu koncepci tvoří zcela někdo jiný

No znáte to přísloví: blahoslavení budiž chudí duchem Lidé typu Šulc, Kubera, Foldyna, Jeničková, Bártl a mnoho dalších jsou prostě jen obyčejné vychcané svině. Je jedno, jestli to jsou hajzlové z ODS nebo parchanti z ČSSD. To je prostě daný fakt se kterým sice můžete nesouhlasit, ale je to to jediné, co se s tím dá dělat.
Srandovní vám to sice připadat může, ale bohužel to tak je.

Je sice hezké, že představitelé kraje se holedbají tím, kolik ušetří, když zastaví provoz na x lokálkách. Ale to, že existují desítky naprosto zbytečných souběhů autobus versus autobus, vlak, tramvaj..., tak to už nikoho nezajímá (to, že by se za ušetřené kilometry mohly závést nové autobusové spoje například na lince Osek-Dlouhá Louka nebo do linek v Českém středohoří je každému šumafuk). Beztak se ty ušetřené peníze se prominutím projebou na takové věci, že zůstává až rozum stát (no teda jak se to vezme-ono to jde do kapes spřátelených firem
Prostě u politiků v Ústeckém kraji vždy platí presumce viny a občan by se měl mít vždy na pozoru, koho si to vlastně zvolil (zajímavé je třeba sledovat kauzu okolo autodromu Most v souvislosti s bodovým systémem).

To, jak se to vyřešilo s dopravou v NP je asi správné. Nechť se to dobro dotyčným čunitelům vrátí na dětech . Já to moc posuzovat nemůžu-tu oblast prakticky neznám. Bohužel jinde je to horší.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 7-2004

Odesláno Neděle, 11. května 2008 - 22:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad paul:Netuším,Hlášenka závad ode mne sepsána..snad se někdo probere....jinak já jsem zastánce 814+015 s tím že 015 bude zamknutá a budou se do ní dávat jen kola a cetující budou v 814.takto to jelo v pátek na 2613 a JD to neprodlužovalo,takže by to takto klidně mohlo jezdit
Věnujte minutu ticha odchodu 753 006 z PP Rumburk do stanice před smrtí s názvem ČD Cargo....šlak ho tref,Cargo prašivý...