K-report
 

Archiv do 30. dubna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv do 30. dubna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 22:11:14    Odkaz na tento příspěvek  

ad Houba:

mě by se samozřejmě líbila spolupráce spolků ; bohužel si ji nedokážu představit v praxi...

Příklad č. 1: KŽC v aktuálním prohlášení uvádí, že výběrové řízení na prodej proběhlo transparentně a KPL byl vyřazen kvůli dluhům vůči SŽDC;
z textu, podepsaném mimo jiné Pavlem Křížem, jaksi (zřejmě omylem?) vypadla zmínka o tom, že se jednalo o úroky z dluhů, vzniklých v letech 2002 - 2005, kdy byl za úhradu faktur zodpovědný tehdejší tajemník KPL Pavel Kříž

Že nejde o shodu jmen jsem zde už psal!!!

Umíš si představit spolupráci s KŽC po této naší zkušenosti???
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 22:13:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samlep: Podle Prohlášení o dráze jsou provozovatelem trati 013 České dráhy.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 23:53:27    Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo by dobré diskusi o Šenovu propojit s diskusí o Mladějovu? To bude veselo
Ad malý bobeš: podnikli jste nějaké právní kroky vůči neuhrazovateli faktur P.K.? Každopádně spolek moc nefungoval, protože by na to revizní komise musela minimálně po roce přijít. Mimochodem si zadejte do Googlu "Klub přátel lokálky Kříž" a budete se divit, kde vás ještě všude zastupuje. Včetně obchodního rejstříku jako tajemník. "Členové výboru jsou oprávněni jednat ve všech záležitostech klubu každý samostatně." Tak se pak nedivte.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 08:30:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k příspěvku "pomocné ruky": V klubu, občanském sdružení, firmě apod. nemusíte už léta být (resp. můžete být už několik let vyloučen za konkrétní podrazy), ale můžete škodit dál - psaním udání na vhodná místa, pomlouvačných psaní do médií apod. To je právě případ pana + a jemu podobných, kteří si na "papírovou válku" vždycky čas najdou (na rozdíl od opačné strany skutečně užitečně pracujících ve prospěch muzejnictví apod.).
pomocná ruka zákona
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.10.13
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 08:57:58    Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš - to jsi asi neměl reagovat, protože asi jsi ještě hodně malý, jak máš v názvu
...že nemám vlastní myšlení či vlastní názor? ale já bohužel psal: krom "slohových cvičení" již vlastní myšlení či vlastní názor
- chce to příště lépe číst

Nevím kolik je Vám - no podle reakcí spíš Tě, protože nebuš určitě starší nežli já, ale podívej se na to trochu jinak - raději více činů, než další nácvikŮ slohových cvičení * je zajímavé, že KŽC se zde k tomu raději nevyjadřuje - že by nemrhalo silami a přetvářelo je více v skutky...???

Podívej se, Bobíku, nebylo to mířeno určitě proti tobě, jen jsem měl na mysli méně je někdy více. A jsem také Vaším příznivcem, jen mě mrzí jak se teď chováte. Nemyslíš, že my nemáme problémy - teda, já jsem řadový "pěšák" ale velitel přesně často čelí co tu popisuje pan Cogwheel - ale určitě tu nenajdeš jeho výlevy o škodění i když sem často také chodí -JAK "největší železniční nostalgiCI" škodí jiným subjektům.

Hele Bobíku, ještě na závěr malá rada: běž si sednou někam na klidné místečko do parku-na lavičku, koukni se po hezkých holkách (teda, pokud ti to už plnoletost dovoluje) či koukej raději po mašinkách, nadýchej se čerstvého vzduch a pak zkus se na to podívat znovu a uvidíš, že už to snad pochopíš... PŘEJI TI TO a celému KPL. Někdy začít znova s čistým štítem je lepší, než to "lepit". Tak za rok naviděnou třeba na jiné trati (co třeba 113, 132 či 95) nebo dokonce nějaké topírničce - blízko máte hezký Bakov...možná se mi i představíš a já tobě.

L.M.

A všem: nebuďme na sebe jak ...., pan Houba se to tu taky snažil napsat. snažme se společnými silami vytvořit něco velkého, hodnotného. Ať nám ty historické skvosty zavidí po celém světě, jako tehdy za první republiky naše TOPvýrobky
jistý předseda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.4.58
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 09:44:07    Odkaz na tento příspěvek  

Nedá mi to, abych se nepodělil o vlastní zkušenosti:
O fungování různých sdružení by se nechaly napsat romány, stejně tak o soužití osobností v těchto dobrovolných spolcích. Po těch letech fungování v jednom z nich, můžu shrnout poznatky následovně. A neberte to prosím konkrétně k žádnému zde diskutovanému spolku či osobnosti:

a) Pokud někdo z vedení spolek poškozuje či tuneluje delší dobu, chyba je na vlastním spolku, že jej nedokáže dohlídat. („A von je ten Tonda prima kluk, má tu dráhu rád a tak ať to dělá, hlavně že mě nenutí studovat nějaké účetní papíry, kterým moc nerozumím!“)

b) Obecně bývá zejména u větších sdružení pravidlem, že cca. 25% členů spolek táhne, zbytek se nějak tak všelijak veze. Fakticky či spíše většinou fiktivně nemá na spolkovou práci čas, případně se pouze vyžívá v kibicování a generování sporů – opět, Pergnerové ohanbí bohužel zajímá více, než cílevědomá (a většinou nudná) práce. Ono také převzít jmenovitou odpovědnost za vykonanou práci či nepopulární rozhodnutí je obecně nízká.

c) Ano, soužití spolků může být relativně bezproblémové, ovšem bohužel se občas vyskytují ve sdružení různé dubové hlavy, uražené ješitnosti či osoby s jinak problematickou osobností, které dokáží spolek vnitřně neustále nahlodávat. Zbavit se jich bývá občas problém, protože opět s ohledem na laxní přístup členstva něco takového řešit, je snaha o věcné řešení problému s takovým členem pokládána často za problém. („A von je Tonda prima kluk, má rád vláčky, chodí s námi na pivo a ty by jsi ho chtěl hajzle vyhodit kvůli tomu, že nedělá podle tvého nařízení pořádně nějaké nesmyslné papíry a tím narušuješ svobodnou pohodu ve spolku!“)
Takové vyhozené, ještě nevyhozené či mezi spolky přesazené problematické osobnosti pak často tyto spory opět generují. („ A vy se s ním bavit nebudete, jinak, já velká důležitá osoba ze spolku odejdu!!)

d) Většina úspěšných předsedů ve vedení aktivních spolků bývají tak trochu pošuci. Protože tohle mohou dělat především silné a vyzrálé osobnosti, slabá osobnost nemá šanci zvládnout směsici různých lidských povah, nad kterými fakticky nemá na rozdíl od zaměstnaneckého vztahu žádnou moc.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 15:23:28    Odkaz na tento příspěvek  

pomocná ruko, dovolím si tě citovat:
"to jsi asi neměl reagovat, protože asi jsi ještě hodně malý, jak máš v názvu
...že nemám vlastní myšlení či vlastní názor? ale já bohužel psal: krom "slohových cvičení" již vlastní myšlení či vlastní názor
- chce to příště lépe číst" (konec citátu)

Víš, naše generace (ročník 1965) vyjadřuje své názory kupříkladu "slohovými cvičeními" - zejména jde-li o diskuzní fórum
Polabský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 15:52:10    Odkaz na tento příspěvek  

KPL má smůlu, že včas pana P.K. včas neprohlédli a byli trochu "hluší" i k určitým informacím o výše jmenovaném. Nepostřehli proč byl pan P.K. odejít z nejmenovaného spolku. Částečně se P.K. zasloužil tomuto spolku i o zbrždění privatizace trati 7k !!
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 20:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tak z povzdálí pozoruji aktivity skupiny KŽC, tak mi skutečně uniká důvod, proč do toho Šenova šli. Zejména proto, že je v této zemi nadbytek podstatně atraktivnějších tratí v lepším technickém stavu, kde se dá jezdit za celkem únosný peníz a kde má ostatní frekvence sestupnou tendenci. Přitom šenovská trať bude dlouho díra na peníze. Jen nové přejezdové zab. zař. v Šenově přes silnici I. třídy odhaduji tak na 5M, tady se to už nedá řešit nějakým oživlým výziskem za pár set tisíc. Taky je otázkou, kolik lidí z jinak početné členské základny KŽC bude chtít vyměnit poměrně pohodlné projíždění tratí a vleček za dost nepohodlonou, nudnou a v podstatě nekonečnou práci třeba při obnově šenovské trati.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 21:21:22    Odkaz na tento příspěvek  

Ad jistý předseda: přesně hlavičkou na hřebíček, akorát bych nesouhlasil s těmi 25% - podle mé zkušenosti je to max. 5%.
Ad Martin Kašpar: "tady se to už nedá řešit nějakým oživlým výziskem za pár set tisíc" Vy jim ten výzisk neprodáte?
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 22:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. M.Kunt. Norma dnes už zakazuje nově zřizovat PZS typu AŽD71, VÚD62 nebo SSSR. A "možné" varianty typu EA, AC, RE nebo ARE zatím zdaleka nedospěly do věku, kdy se budou někde demontovat a dávat o výzisku. Takže to zdaleka není o tom, jestli jim zrovna my něco prodáme nebo ne.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2575
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 16:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Členové výboru jsou oprávněni jednat ve všech záležitostech klubu každý samostatně."

Kristepane.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Sobota, 29. března 2008 - 22:36:14    Odkaz na tento příspěvek  

Jak nám sdělil místní aktivista,znající trať 901 provozně, sešli se včera ve večerních hodinách vnitřně nejednotní a rozpory zmítaní členové KPL v restauračním zařízení v okolí dráhy, aby se namísto poctivé péče o lokálku domlouvali, jakými kousky uškodí KŽC (klub), KŽC s.r.o. a KŽC doprava s.r.o


Překvapivě však zjistili, že takhle se opravdu muzejnictví dělat nedá a po letech stagnace a dezorientace začali hledat nový smysl činnosti.
V první fázi se za pomoci odborné literatury pokusili zorientovat v základních paradigmatech provozování dráhy


(zpráva vznikla s využitím "Stanoviska KŽC k trati 901)
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 07:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aspoň že pijete dobré pivko...
http://www.kpvk.estranky.cz/
¨Arbeit macht Frei!
Byl jsem odsouzen do pracovního tábora Cargo na nucené práce...
Rekonstrujte 742 na civilizované stroje!!!
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 23:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jak se hledání smyslu činnosti odrazilo v balení klubových věcí v Šenově se dá najít na fotkách na http://praha14.vhd.cz/fotky/thumbnails.php?album=9 0 ... zejména v expozici se to vzalo opravdu důkladně, svědomitě a s patřičnou razancí..



jinak osobně mě velmi příjemně potěšilo nakolik v těhle ne zrovna optimistických časech s KPL spolupracuje dost velké množství dalších spolků.. o víkendu výrazně vypomohla Výtopna Zlíchov a objevili se i človíci z Doupovské, z toho o čem se povídalo to vypadá, že krom Jaroměře, teď když na ní bude díky sejmutému kříži s tratí, ještě více než doposud kvete a plodí spolupráce s mladoboleslavskými, zubrnickýmí a tak.. díky za tak příjemný zprávy..
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 30. března 2008 - 23:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_kašpar: ctím autoritu, ale jde přímo o normu nebo o výnos SŽDC platný na tratích SŽDC (teď z hlavy nevim kde bych to v normě hledal..)? nějaký vyzískaný AŽD71, doplněný o signalizaci pro nevidomé, si tam představit dovedu (novější stávající se nechávají na racionalizačkách)... stejně jako si tam dovedu představit nějakou prasárnu typu spouštění přejezdu po sklopení výkolejek (nebo jen nějakým řadičem + ošetřením v papírech..), změní-li se trať z regionální dráhy na vlečku, což by mohlo být věcí jednání majitele s DÚ..
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 19:59:59    Odkaz na tento příspěvek  

Také by mě zajímalo, která norma a zda je závazná obecně, pro tratě SŽDC apod. To by PZS AŽD nedostalo průkaz způsobilosti? Vždyť by mi teoreticky stačili výstražníky ovládané tlačítkem, u vlečky jen žlutý praporek (viz nepoužívaný přejezd na silnici I. třídy u nás ve Veselí nad Lužnicí).
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 21:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže snímek pořízený v šenovské čekárně před týdnem už je historií. Čerpali jsme tam inspiraci pro podobnou místnost v Zubrnicích
.
Přiznám se, že jsem obdivoval výkon obsluhy, přestože dny tohoto prostoru byly asi sečteny.
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 21:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad. M.Kunt - jsme už asi mimo diskusi, PZS typu AŽD71 nebyly léta pro použití u ČD zavedeny, pak se to tuším v roce 1999 vyřešilo jejich zavedením a hned dalším výnosem byl vydán zákaz jejich projektování a výstavby (tehdy ještě u ČD s.o.). U racionalizaček se stávající PZS AŽD71 nechávají v provozu. V Šenově však může být vznesen požadavek na pozitivní signalizaci, což v kombinaci s dráhou regionální si vyžádá dvě krycí návěstidla z obou stran. ALe s tím si nový vlastník a provozovatel poradí.
M_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 22:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není v diskuzi něko kdo by byl registrován v e-bay?

Potřebovali bychom help v získání zajímavosti k naší dráze(zubrnická muz. zel.) a doba registrace je příliš dlouhá.
Petr_voženílek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 23:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M p: Jsem - je to možné. Pište na r148@centrum.cz
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 09:36:03    Odkaz na tento příspěvek  

Je to tady docela adrenalin!
Také je zajímavé sledovat, jak někteří dopisovatelé snahou o ponížení jiného naprosto schazují sami sebe a nemají zřejmě tušení kdo je zrovna jejich diskutujícím protějškem(nemyslím, že by malý bobeš byl zamindrákovaný škodič nevylézající ze svého proticivilizačního bunkru s přípojkou na síť)
Chtěl bych tady trošičku napravit reputaci klimatu v atmosféře spolupáce spolků, sdružení a muzejníků!
Určitě není pravda, že všichni proti sobě navzájem bojujeme a snažíme se urvat jen pro sebe! Bez spolupráce mezi spolky by muzejničina byla nemyslitelná! To, že to někde jde v pohodě a někde to skřípe je pravda. Mě osobně nejvíc mrzí nerespektování teritoria někoho jiného (technického i katastrálního)- "lezení do zelí" je ten pravý terminus technicus. To co je náplní tohoto fenoménu si každý doplní...
PS: hodnotit činnost a charakter spolku podle toho kolik má zrovna provozních vozidel a podle toho, co slibuje do budoucna je trochu zavádějící. (my Vám můžem slíbit na letní sezónu T435.003 se soupravou pěti vozů Ciz! - já vím, apríl byl včera...)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 11:22:42    Odkaz na tento příspěvek  

Třeba ještě nakonec expanze "Langustovy kliky" na šenovskou lokálku bude důvodem k obnovení svornosti a posílení vzájemné spolupráce mezi ostatními železničně-muzejnickými spolky. Tudíž jim za to jednou možná ještě poděkujeme.
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 19:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale jirko - "železničně-muzejnické spolky spojte se"... tomu snad nevěříš. to v té naší malé zaprděné republice nejde.
prý ale začíná být zajímavá družba dvou středočeských "spolku", z čehož jeden má papíry a nemá vozidla a druhý naopak. k tomu má jeden za "spolku" blízko k důležitému úřadu
Houba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 20:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prý ale začíná být zajímavá družba dvou středočeských "spolku", z čehož jeden má papíry a nemá vozidla a druhý naopak. k tomu má jeden za "spolku" blízko k důležitému úřadu

Dráždí Tě to nějakým způsobem?
http://www.kpvk.estranky.cz/
¨Arbeit macht Frei!
Byl jsem odsouzen do pracovního tábora Cargo na nucené práce...
Rekonstrujte 742 na civilizované stroje!!!
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 20:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdepa : souhlasím s Tebou, leč proč to alespoň v naší "úzký trakci" nezkusit po stránce spolupráce na jakékoli úrovni, myslím, že první vlaštovky už vyletěly... Pokud se to podaří do budoucna, může to býti inspirací pro další. Nechci nic idealizovat, ale rozhodně by to mělo smysl, jak už na úzkém fóru nastínil kolega Potkan... Stejně už leckde funguje "utajená" nebo spíš neveřejná forma spolupráce, něco málo o tom vím... A nemyslím tím pouze naší návštěvu na Solvayi . Vše má svůj čas, takže až doba uzraje, tak se můžeme třeba dočkat i lecjakého překvapení... motorová myš
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 20:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Houba - a vlastně máš pravdu. člověk už si v tý naší demokracii zvyknul na mnohé. jak říkával děda "když nejde o život, jde o h...o"
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 22:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo chlapci máte recht.
A nastíním i tady.
Ideální je společná propagace, třeba ve formě drobných tiskovin.
Společná skládačka s fotkami a mapkami hned 3 muzejních drah najednou, to by se mi líbilo.
Prostě by se to mohlo prezentovat třeba jako Muzejní dráhy 600mm v ČR.......tomu bych řekl spolupráce......
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Středa, 02. dubna 2008 - 23:30:53    Odkaz na tento příspěvek  

Ad franta z PP - nerespektování teritoria někoho jiného (technického i katastrálního) To jako členové spolku očurají okolní tratě, aby si poznali teritorium? Já tomu fakt nerozumím.
Já myslím, že spolupráci brání neochota a "sezení si" na svém teritoriu technickém i katastrálním + časté vzájemné negativní zkušenosti z minulosti (osobní i skupinové). Také není nikdo, kdo by spolky dokázal oslovit a k spolupráci je "dotlačit" (třeba nějakým grantovým programem, možností využívat určitá vozidla aj.). Na Slovensku v tom hraje určitou roli MDC.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 08:41:21    Odkaz na tento příspěvek  

Srovnejme to např. se speleologií (nikoliv rektální): Jednotlivé jeskyňářské spolky mají (vzájemnou dohodou) vymezené "sféry působnosti" v konkrétních krasových a pseudokrasových oblastech a do zelí si navzájem (naschvál) nelezou. Dost se na to dbá, resp. patří to i k etice výzkumné práce většiny neprofesionálních krasových badatelů. Existuje také střechový orgán - Česká speleologická společnost.
Určitě si také vzpomínáte, že v "porevolučním nadšení" počátkem 90. let minulého století byly u nás snahy založit jakousi zastřešující "Asociaci majitelů a provozovatelů historických žel. vozidel a tratí", která posléze zašla na úbytě vzhledem k těm vzájemným sporům. Přibližně v téže době byl v "kulturnější" Západní Evropě založen Fedecrail, viz www.fedecrail.org fungující dosud jako poradní orgán EU.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 09:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad hlodavcové: Bylo by to rozhodně lepší, mít jeden propagační matroš kde by bylo uvedeno více lokalit a jejich zaměření než převážet od jedněch k druhejm a zase zpět si "vyměňovat" materiály propagační jak na burze papíru.Na letošek už máme asi všichni svých letáků dost udělaných, leč na příští rok bychom o tom určitě mohli podumat - to by ale chtělo udělat nějaké společné sezení všech co by do toho společného papíru chtěli jít a dát to dohromady někdy během léta - ať není hoňka po tiskárnách. Prostě si to v klidu nachystat, sesumírovat a pak to jenom vytáhnout z šuplete.
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 10:43:41    Odkaz na tento příspěvek  

ad M.Kunt: samozřejmě nejsme šelmy a nemám na mysli očůrat si něco tak aby to bylo tabu, ale přece jen o trochu víc etiky by se do tohoto počínání vešlo!
ad Zdepa atd: myslím si že není správné tvrdit, že žádná spolupráce mezi spolky na 1435mm jezdícími neexistuje a existovat nemůže. Ba co víc, není k ní potřeba ani žádný svrchovaný orgám (který by, jak bylo správně podotknuto, stejně nefungoval). Stačí jen trocha tolerance, přátelských vztahů a k tomu lgická úvaha: nemohu vlastnit všechny typy vozidel, být všude a dělat všechno, ale přesto to moji zákazníci požadují - jet jednou tam, pak jinam, jednou na naftu a podruhé na uhlí.
Pokud nevěříte, že spolupráce funguje přijeďte se podívat na některou z našich akcí (třeba v červnu do Peček). Pak snad uvěříte tomu, že spolupráce i úzké a upřímné kamarádství mezi námi existuje! Chcete-li konkrétně, tak: Pos.Pacifik-Výtopna Zlíchov-KPL-KHKD-KPKV-JHMD-pečecká parta T334.o-IMC atd, atd!! (omlovám se nevzpomenutým)
Zdepa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 20:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jistá spolupráce mezi spolky bude vždy, na všech rozchodech, ale podle všeho nikdy u nás nevznikne komunikace úplně všech. tak jak se zmiňuješ, je to o toleranci a hlavně logice. to je, ale někdy dost problém. závist a zloba (pro něco - na něco), to tu bude vždy.
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. dubna 2008 - 23:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kovářmirek
nápad dobrý, leč si myslím, že dělat druhý přehled muzeí-spolků, jak jej dělá GŘ s vydavatelstvím GX si myslím je krok vedle. GX to vydá zdarma a myslím si, že je to přehledné a naplňuje to účel. Myslím si, že tyto prostředky by se dali využít jinak - ale jak mám zkušenost z jednoho jednání kdysi pořádané pro muzejní spolky v Lužné, asi byste s hojnou účastí neuspěl. A to byla "nesezóna"...
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE Nejbližší otevření muzea v tomto roce je o víkendě 5. a 6. dubna 2008 s nemalým překvapením v přístupné expozici
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2577
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 05:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba ještě nakonec expanze "Langustovy kliky" na šenovskou lokálku bude důvodem k obnovení svornosti

Kristepane, to si nedovedet připustit, že to KPL prosralo samo vlastní neschopností (né na poli muzejním, ale na poli ekonomicko-právním)a Augusta vzal to co dávno leželo na zemi ? Si fakt myslíte, že by stát prodal nějaký majetek subjektu, který mu dluží peníze a jediné co může nabídnout je dobré slovo. Tak Vám dají v krámě rohlíky na dobrý slovo, respektive za to že jste kdysi zdama dobroviolně pomáhal v pekárně ?
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 08:02:16    Odkaz na tento příspěvek  

Nechci nějak moc rejt do tohodle problému, ale to si jen děláš legraci, to snad nemyslíš vážně ten slovní obrat: to co dávno leželo na zemi ?
Navíc dodržování splátkového kalendáře asi nebude dobré slovo ?!!
Jak jsem již řekl nechci se v tomhle problému šťourat, ale byli jsme loni jezdit na Šenovský a vím toho dost ze zákulisí v podstatě nekonečné práce KPL okolo trati a o boji proti snědým těžařům rezavého zlata a proto mě předchozí vyjádření tak nějak dostalo
franta z PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.54.62
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 08:05:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě maličkost: Plně Radku Š souhlasím s názorem, že KPL by měli přitvrdit na poli právním! Ale to snad pozdě není...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 08:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad RadekŠ: KPL uhradilo své dluhy. To, co bylo napadeno byly úroky z prodlení, které ale nebyly vykazovány ani při roční inventuře za rok 2006, ani nikdy později.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 09:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak mě to tu nebaví ani číst, ale přeci jen mám nějaké maličkosti:
1/ Spolupráci spolků nebrání nic. Například deset let ŽMZ (pod vedením KŽMZ od jeho vzniku) trvale spolupracovalo s Lokálka Group a to čistě na bázi "dělej co umíš". Tedy autobus ze Sbírkového fondu ŽMZ jezdil "Hamernický den" a M 131.1386 jezdil ve Zlonicích. Taková spolupráce je, dle mého, velmi užitečná a tak například zastávám téměř extrémní stanovisko, že náš spolek nemá usilovat o provozování normálněrozchodných vozidel a má se zcela věnovat sbírkové a „průvodcovské“ činnosti. To je ale samozřejmě spolupráce, kdy oba mají "doma" to "svoje" a spolupracují na pořádání akcí, případně tiskovin a podobně. To se z naší strany děje i s dalšími sdruženími (úzkorozchodka na akci KHKD a SBD na Kladně, jízdy nejrůznějších M 131.1 na našich akcích a podobně). Spolupráce ve smyslu budování něčeho dohromady (třeba "Nestátního muzea") vyžaduje přesné podmínky a není vždy jednoduchá. Například ve Zlonicích máme výtopnu od ČD s půlroční výpovědní lhůtou, kolej od ČD s roční výpovědní lhůtou. Živě si "dovedu" představit, že uzavřu další smlouvu s ACHP například se čtvrtletní výpovědní lhůtou a někoho lákám ke spolupráci na vybudování velkého mnohaspolkového muzea. Tak se to asi moc dělat nedá, nechci-li dosáhnout stavu "turisty", který svá vozidla tahá po republice jak kočka koťata (podobnost s kýmkoli je čistě náhodná) nebo do něj dohnat někoho jiného. Něco jiného, kdyby někdo potřeboval pomoci s uložením exponátu, o který se sám stará a jen pro něj nemá místo. No a nápady, které jsem nejen slyšel, že by se jako někdo memorandem dohodl na „čestném přístupu ke všem spontánním občanským aktivitám“, to bych fakt nemusel. Tedy dovedu si představit, že někdo garantuje velkou expozici, třeba na Masaryčce, kde mají seriozní subjekty nějakou vitrínu, lokomotivu a podobně, která poukazuje na regionální expozice, drážky atd. No a naopak v regionech je k mání přehled (pokud možno ne ten od GP, kde máme špatnou internetovou adresu). No a protože to nechodí, tak mi kulaci kupujeme statky, kde si radši nádraží stavíme
2/ Čistě z matematického hlediska musím konstatovat, že naše sdružení má 7 členů, pročež musí pracovat více než 5% nebo nesmí dělat nikdo
3/ Malý Bobeš věci (traťové hospodářství) rozumí a je i pracovitý. To se Bohoušovi moc nepovedlo. Asi by se mohl zkusit zeptat jinde než u Pavla


(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 3-2006

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 09:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Saxi:Ne, zcela jistě nechceme suplovat to co už vychází - mám tím na mysli Tebou zmíněný přehled, ten je skvělej v tom že je tam mnoho lokalit a stručně (jinak by to byla bichle).My spíš máme na mysli společnou skládačku kupříkladu dle našich rozchodů (ale nechytejte mně za slovo).Lužná je chápána spíš hlavně jako normálněrozchodná i když mají kladenskou osmistovku.Fakt je že tohle dumání spíš patří do vedlejší diskuze úzkých tratí.Když už to zde ale Potkan Potkanovič Krysodlak nahryznul, tož jsem odepsal dumku...
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 11:42:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ad RadekŠ: úplný souhlas s Vámi (snad poprvé v životě ). Bohužel umět a makat v téhle společnosti nestačí. Ke klidně se pasoucímu stádu ovcí přijde někdy vlk a ovečky sežere.
Za 10 let může být KŽC váženým provozovatelem, kterému se šotouši budou klanět a vynášet (jeho Vůdce) do nebe, že zachránili Šenovskou lokálku. A po KPL neštěkne ani pes. V podstatě závisí jen na šikovnosti KŽC. Věřte, že vím, o čem mluvím.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 13:11:17    Odkaz na tento příspěvek  

V jedné tlusté knize, zkompilované zhruba před ~2000 lety, se také píše o Klanění. Následuje ovšem Ukřižování a Oplakávání (na Zmrtvýchvstání nevěřím).
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 13:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel :> A to chtějí na příští Velikonoce přichystat Palestinci křesťanům takový malý dárek : při archeologických vykopávkách v Jeruzalémě se totiž NAŠLA JEJÍ PRVNÍ STRÁNKA !!!

Je na ní mj. text : Věnováno Marii. Tento příběh je smyšlený, nezakládá se na pravdě a jeho podobnost s žijícími či již mrtvými osobami a jejich osudy je čistě náhodná...
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 15:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pavel reiser:
No nazdar, tak to je s tou podobností, jak u těch přetahů muzeálních vozidel
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 20:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a máme tu pomalu novou sezónu 2008 - o tomto víkendu jsme ji ve Výtopně Zdice úspěšně zahájili - letos jsme vstoupili už do třetí sezóny.

Sice nejdřív byla v pátek na základě anonyma z pražské aglomerace (víc raději ani nechci úvádět) udělána kontrola ekologii (hygienou) kvůli ropným produktům - naštěstí jsme obstáli bez jediného negativního záznamu. Že by zas nějaká závist "zpřízněných" důší...???

Pak taky V E L K É poděkování patří při přípravě před otevřením oddílu mladých ochránců přírody SŮVY z Prahy 8 - D. Chabry, které svojí píli a obětavostí pomohli s úklidem expozice a dalšími aktivity s tím spojených.
Za Výtopnu Zdice opravdu moc děkujeme.

Asi nejpotěšitelnější či největší odměnou za dosavatní snažení bylo, že i přes chladné počasí a nedělní velkou nepřízeň počasí máme rekord v návštěvnosti za uplynulé tři roky.
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE Nejbližší otevření muzea v tomto roce je o víkendě 3. a 4. května 2008 * a možná něco navíc v přístupné expozici
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 21:07:36    Odkaz na tento příspěvek  

Tak v Šenově je "zametýno".Došlo to dost daleko ale budiž...je to příklad pro ostatní spolky...důvěřuj a prověřuj...no a pro spravení nálady něco z loňska.

Je to taková jarní náladovka.Počasí přálo a hurvínek tehdy vozil i vozíčkáře.V této stanici se setkával s regionovou...
Lokofan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 07. dubna 2008 - 23:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kam se tolik vozidel ze Šenova tak rychle podělo?
Trex_teenager
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2008
Odesláno Úterý, 08. dubna 2008 - 17:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou schované na bezpečném místě }}
Hurvajz2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.111.218
Odesláno Čtvrtek, 10. dubna 2008 - 19:46:08    Odkaz na tento příspěvek  

Ano a musím ještě podotknout, že to je od těch, co poskytli pro vozidla KPL azyl, lidsky velmi pěkné a hodné pochvaly, že pomohli, když byli kolegové muzejnící z KPL ve srabu.
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 10:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Takže podle vás je v pořádku, když někdo vytuneluje asi milion korun z KPL a pak si za ty peníze koupí to, o co se oni starali?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2579
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 13. dubna 2008 - 21:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže podle vás je v pořádku, když někdo vytuneluje asi milion korun z KPL

Pane Černý, já samozřejmě neschvaluju jednání pana K, lhostejno zda šlo o trestnou činnost či obyčejný podraz. Jenže k tomu mu muselo pomoct (třeba i nečinností) iks lidí. A jim to (k mému hlubokému údivu) kolikrát ani tzv. nepřijde blbý - jak je vidno z této debaty. Což byl důvod mé reakce.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 15:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolujeme si ctěné čtenářstvo pozvati na otevření druhé sezony Kolínské řepařské drážky



Budeme se těšit na Vaši hojnou účast . motorová myš
M.T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.202.233
Odesláno Úterý, 22. dubna 2008 - 21:02:24    Odkaz na tento příspěvek  

Stránky děčínského spolku: http://www.szndc.nolimit.cz/
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. dubna 2008 - 22:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak krátké zastavení v Kamenickém Šenově. Pusto, prázdno, po nových majitelích zatím žádné stopy.
Trex_teenager
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2008
Odesláno Pátek, 25. dubna 2008 - 12:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každý den jezdim okolo Šenovskýho nádraží je to tam ted hodně smutný.Je akorát otázka času kdy se tam začnou zase scházet místní ničilové
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.24.186
Odesláno Sobota, 26. dubna 2008 - 22:29:09    Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin kašpar: To je fakt kurva smutnej pohled...a asi ještě dlouho bude
Motoluban
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 08:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=2008041806
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 11:11:19    Odkaz na tento příspěvek  

Snaživí žáci. O jejich nadučiteli více v této knize: www.bbart.cz/katalog.asp?id=1851
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 17:13:13    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se dočetl, že ten, kdo nenechá svůj majetek napospas novým majitelům nemovitosti je vandal?

Odpoví Pavel Kříž na otázku, v jakém stavu opustil po skončení nájemní smlouvy byt v budově nádraží Zubrnice?
Nemá Martin nějakou fotku?
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 20:11:50    Odkaz na tento příspěvek  

malý bobeš:Velice zajímavý postřeh.