K-report
 

Archiv do 6. listopadu 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železniční muzea a spolky » Archiv do 6. listopadu 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. října 2008 - 21:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zašlé doby slávy Rakouskouherské monarchie ( ano, jde o Rybáky )

Pánové, což místo lkaní věnovat trochu času studiu železniční historie???
A k té opěvované první republice - za takovou Najmanovu aféru by se nemuseli stydět ani současní úplatkáři a manipulátoři s veřejnými zakázkami (šlo o manipulace s poptávkami na dodávky uhlí pro ČSD ve dvacátých letech...).
Saxiradim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 05:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brame * každé období má své klady * přesně tak, naprostý souhlas...
(i když je divné, že my dva se někdy na něčem shodnem)

Mechanikofil *... pravda a je to bohužel smutné. Vím, zaměstnávat lidi jenom aby uklízeli a pod. je nesmysl (pro ČD), na druhou stranu se to dá řešit třeba společně s městem (obcí) - budete mit pěkné nádraží, když...a my Vám za to pronajmeme třeba čekárnu jako kulturní místnost a pod...
právě zmíněná stanička Šárovcova Lhota mě už mnohokrát inspirovala k mým fotečkám - prostě je kouzelná. Ale zrovna tam jsem něco o té staničce četl a dle tehdejšího článku se právě stará o zvelebování i obec - přispívá nemalou částku právě na zvelebování.



ALe povětšinou je to lidech, jak a kdo chce a umí. V předešlém příspěvku poukazuji na naši výzdobu-zkulturnění kolem Výtopny Zdice. Kdo si myslí, že máme tolik peněz na to, aby jsme to cpali ještě do drahých květin se pěkně plete - je to o tom, co příroda dala a chce dál dát - na jaře se do květináče nařežou nové řízky kytek z předešlého roku a většinou se vše chytne. Zem (půda) z vlastního kompostu a jen květináč se musí občas koupit (bohužel se i u nás kradou). Ale to zas není položka, ktera by zrujnovala člověka (cca 50-100,- Kč).
Každý nemůže být nejlepší, ale my se o to snažíme.... www.saxi.cz


VÝTOPNA ZDICE - Nejbližší otevření muzea je až v roce 2009 o víkendu 5. a 6. dubna tuto dobu se už muzeum ubralo k zimnímu spánku - na viděnou v roce 2009
1982
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.78.82
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 08:33:16    Odkaz na tento příspěvek  

Sexiradim: Tvůj poslední příspěvek smrdí sebeschválou a propagací výtopny Zdice, to se na mě nezlob...
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 08:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1982 - To nesmrdí sebechválou, Radim chtěl jen ukázat, že když se chce, všechno jde... Cítím závist bo dačo také odporné...
Vašut
Moderátor

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 14:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také si myslím, že Radim chtěl ukázat, že když se chce, jde leccos a kolikrát to ani nemusí stát majlant...
ČD: Zákazník? Co je to? ...
pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 14:41:46    Odkaz na tento příspěvek  

Tak já taky trochu do mlýna. Ano, myslím, a nestačím se divit, že tu zaznělo mnoho rozumných a především racionálních důvodů a tvrzení, blížících se pravdě.
1982: samochvála vypadá jinak, Radim to chtěl opravdu dát jako příklad.
Většina stále brečí, jak to nejde. Ale ono to chce tvrdou práci. Smutnou skutečností je, že už jen ošetřování exponátů (jak napsal správně Michal) stojí mnoho úsilí, natož pak ještě údržba takových objektů, kde jsou exponáty uschované natož pak když tam jste v nájmu, jako Radim. To, že musí ročně zaplatit mnoho peněz za nájem depa ve Zdicích není sranda, pořádá akce, vybudoval pozoruhodnou expozici a ještě je na to v podstatě skoro SÁM ! Jestli si to šotouš "1982" vůbec uvědomuje. Podobně na tom jsou i někteří jiní, kteří to tady nemají potřebu ventilovat, ale Michal i Radim určitě ví, co mám na mysli.
Jinak Brame potěšil jsi mě. Je vidět, že jsi ve svých názorech poněkud dospěl a to co jsi napsal se mi moc líbí. Jen tak dále.
nero
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.33.1.56
Odesláno Úterý, 07. října 2008 - 22:06:16    Odkaz na tento příspěvek  

No s tou expozici ve Zdicích bych to neviděl zas až tak růžově,mraky věcí bylo zbytečně znehodnoceno postráceno či zničeno, jde o špatný přístup k muzejnictví, které se nezakládá na pouhém nákupu a demontáži!
pamětník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.201.247
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 01:19:23    Odkaz na tento příspěvek  

Radim tím nechtěl říct nic sebechvalného. Prostě to jde, když se chce.

Ad Bram: Co to je hovadiny o r.1980/81 o poklesu osobní dopravy a že dnes to jezdí lépe. Probuď se.Ty si prážák jak poleno a nebo nevím... Budu-li ted jmenovat trať 110, tak kdysi když někdo se potřeboval dostat do práce, bo do školy neměl problém.( To si tak nějak podotknul, ovšem dle Tebe taky žádná sláva). Dnes vyjede v 5hod. a dá-li pan Šulc, dojedu do Vrbna nad lesy možná tak v půl osmý. A to ještě když bude pracovní den. Ptže o sobotu a neděli se tam nedostanu. A proč pokles vozby cestujícíh?? Dráha sama tímto počínáním donutila lety aby si lidi pořídli auta. Vím, že nic není zadarmo, ale když jezdí málo lidí, tak ať radši nejezdí nic. Jezdíš někdy vlakem?? Myslím, že žiješ s hlavou v oblacích Ač se podíváš na jakoukoli fotku z té doby, ty lidi kolem dráhy bavilo dělat. Viz příspěvek o kytičkách. Já sám vím bohužel jen z vyprávění,jak výpravčí ve stanici, byl opravdu výpravčí už i proto, když dokázal v malé stanici cca 5tikolejné vy křižovat. Též mám dodnes na paměti od elity Láďika Pecháčků, jak se nejednou stalo kdy přišel v 80tách letech na Brejle, popojel s nima o dvě stanice a byl konec šichty, bo se dál nedostal. Co se týče tratí, nvm o tom, že by se v té době např. ted na Karlosltovu trať nedostal osobní vlak. Dostal a nejen na tuhle. Bez problémů.A cestující se do práce dostali. Dnes se nedostanou a tak jezdí busem. Sám karlolt by o tom mohl napsat, jak se snaží obnovit tam dopravu. A ty obce mají zájem. Sám jsem to viděl. A kolik dráha měla lidí v provoze, kolik jich dnes dělá bud jinde a nebo byli propuštěni.
pamětník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.201.247
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 01:20:43    Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně, kde bereš ty plky to co píšeš?!?. To, že jezdili vlaky poloprázdný nebo plný je jedno, ale nějaká vozba cestujících byla. A oproti dnešku nemalá. Nedávno jsem zrovna tu zahlíd na Káčku fotku z přeplněnýho nádr. Braník lidma. 751 + cca 12rybáků. O tom se nám bohužel dnes tak může jedině zdát. Jde i o to, kolik lidí si smělo v té době pořídit auto a hlavně, vlaky jezdili tak, že se každý dostal do práce nejen tam.. A na tehdejší dobu rychlost a dnes, příjde mě to až směšné po cca 60ti letech zvyčovat rychlost o pouhých 40km/h?? Chlapče, Mikáda s Cé-Áčkama se proháněli po hlavních tratích běžně 100-120 km/h. Taktéž banány a peršingové. Na tratích se dělalo a i když nedělalo, byla rychlost mnohem vyšší nežli je ted. Protože dnes je půl tratí zrušeno, nebo se s níženou rychlostí. Dobře Radim napsal, že kdysi ať byl rudej nebo nebyl, tak se jezdilo a hlavně když o něco šlo a to nejsem nikterak komárů zastánce - tak se všichni snažili semknout. Dneska mě někdo sveze na mašině, a už druhej žaluje. To je děs co? A u těch nákladů, nejásal bych. Jezdilo se z nádraží do nádraží a vím i z vyprávění to, jak se mašina jen otočila na soupravě a hurá z5. Tak nevím nevím..A kromě toho, z pohledu fíry, se kterým jsem se dnes na toto téma bavil: „Jsem jezdil v turnuse na „svojí“ mašině a jak mě bylo. Dnes nalítáno x set km, s kabelou předpisy s jídlem a já nvm čím ještě. Opustím rodinu v pátek vidím jí až v pondělí a to kvůli nástupům který dělal tuplem blb, projedu půl republiky a vystřídám na 5 ks. 810/809. Stahanej jak blbec a co z toho… Cituji dnešní dialog s fírou, co jsem mu dnes řekl, co se tu objevilo za příspěvek..Brame kdysi jsem měl o Tvých příspěvcích debatu s Brutussem a ten Tě nemohl ani vystát za ty Tvoje slavný příspěvky, ale tohle je fakt síla. No nedivím se mu. Mj. nevím, čemu Tě pozorovatel učí, ale to musí bejt taky něco…
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 01:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dřív holt všechno šlo jinak, každá doba má své pro a proti. A na tom se asi sejdeme všichni. Dříve jsme měli šanci vidět flotily krásných naleštěných strojů (dodnes slintáme nejen nad fotkami Jar. Kocourka), vlaky měly absolutně jiné rozměry, když jsme přijeli na nádraží, které bylo obsazené, bylo většinou o něj pečováno a ať si tvrdí kdo chce co chce, na dráze panovala taková rodinná atmosféra. A každý měl k Vám, jakousi úctu. Dnes se svezete hezky na koridoru..To je pravda..Ale to je asi tak jediné. Mimo hlavní tratě, se dostanete tak akorát o prac. den, přijedete na nádraží, kde na Vás civí zbytky vytrhaného zhlavý a pozůstatek šterku po právě před týdnem vytrhaném kolejovém poli, budova zabouchaná prknama a s grafitovou výzdobou a do toho všeho Vás ještě naši občané okradou o foták, či Vám jinak znepříjemní cestu a dovolání se Vám jaksi nedostane. Inu ano změnilo se cestování z let 1980 do dnes. Byl bych rád, nechť tu promluví někdo z těch, kdo v této době jezdil. To by bylo hezké. Popř. ten, kdo bydlí někde na té vesnici a nedostane se do zaměstnání či školy. A opravdu rád bych zde četl i komentář od karloslta, který k tomu má hodně blízko svým počínáním abyl zde jiý i jmenován. Já jen doufám, že se někdy dočkám nádraží plného lidí i někde na té trati lemovaných vískami a aby i 714 s 5ti 021 měla co dělat, aby ty cestující pobrala. Příjde mě to od Brama, jako propagace ČD, která tu bohužel, není ale na místě.
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. října 2008 - 07:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pamětnik a lancelot: Prostudujte si ty jízdní řády pořádně a lépe několikrát, ať víte, o čem vlastně píšete. Nepropaguji ČD, není to firma, kterou bych měl dvakrát v oblibě. Ostatně to, jaká je dnes vcelku rozumná nabídka osobní dopravy, není není zásluha ČD, ale organizací ROPID, OREDO a dalších, třeba i Ministerstva dopravy. Zajímalo by mne, jestli vám ty názvy ( krom MD ) vůbec něco říkají........ Třeba OREDO tlačí vývoj tam, kam má jít: Základní síť základní dopravní obslužnosti tvoří železniční doprava a autobusová doprava je navazující. A také postupně ( protože zbytečné protesty ) utlumuje provoz na tratích, kde autobusová doprava má daleko lepší možnosti, jak dané území obsloužit. Není žádoucí boj železnice s autobusy, protože pak se směje IAD.

Jsou samozřejmě kraje, kde to stagnuje, třeba Vysočina. Ústecký kraj není tak černý, jak se domníváte. Odsoudit je mohu akorát za tratě 113 a kozí dráhu.

K nabídce v osobní dopravě dále: Zrovna trať 110 je klasickou ukázkou toho, jak se trať dokáže přežít. Vy si fakt myslíte, že mezi Slaným a Louny je tahle trať použitelná pro osobní dopravu? Místní osobní doprava má šanci od Slaného nejdále do Zlonic a o nějaké dálkové dopravě si už můžete nechat jen zdát. Její naděje pohřbila silnice pro motorová vozidla č.7, která zatím vede z Prahy jen do Slaného a dále do Loun je postavená prozatím jen v polovičním profilu. Pokud nedojde k prodloužení rychlodráhy z Kladna Ostrovce přes Slaný do Loun, nemá v tomto směru dráha absloutně šanci. S tím se prostě smiřte, tak to prostě JE.

Také obhajovat přeplněný vlak Zamračená a dvanáct rybáků........ Nevím nevím pamětníku, kdyby vy jste nebyl nucen po koupi automobilu takový vlak používat, jezdil byste s ním i nadále. Ruku na srdce, určitě ne. Stejně tak nechci nikdy potkat přeplněný vlak 714 + 5 x 021. Jak by takový vlak třeba mezi Prahou Masarykovým nádražím a Kladnem stíhal jízdní doby, to si dost dobře nedokážu představit. Ani v opačném směru by je nejspíše nestihl. Tudy fakt cesta nevede.

A že by se na tratích před rokem 1990 jezdilo rychleji než dnes? Kde, rád bych to věděl. A že dnes se zvyšuje rychlost jen o 40 km na 160? Protože současné zab. zař. více neumožňuje. Čímž není nikde psáno, že by se tratě neměly rekonstrouvat velkoryseji, aby se mohla zvýšit při použití adekvátního zab. zař. rychlost na 200 km/h. Podívejte, byl zpackán jen první koridor, druhý díky příznivým směrovým poměrům zpackat nešel a na třetím a na čtvrtém kridoru se postupuje o hodně velkoryseji, krom úseku Plzeň - Cheb, kde to ani snad smysl nemá.

Tratí které byly zrušeny, je také opravdu velké množství. Vím jen o dvou: Nezamyslice - Morkovice a Uhřice - Ždánice. Pokud víte o dalších, budu rád, když se o nich dozvím i já.

Netahejte sem záležitosti typu kriminalita, ty s děním na dráze mají pramálo společného. Těžko po dráze můžete chtít, aby se v tomto směru snažila. Ani nesmí, je to záležitost Policie ČR.

Pamětníku, proč by se mělo trpět to, že se vozí cizí lidi na stanovišti lokomotivy? I v autobusech je zakázáno žvanit s řidičem, jistě víte dobře proč. Proč by se měla trpěním přítomnosti cizích lidí na stanovišti snižovat bezpečnost železniční dopravy?

Pamětníku, to že byla a ještě mnohde na dráze i je přezaměstnanost ( míněno v provozu ), to je jako dobře?

Stejně jako, že nějaký strojvedoucí popojel o dvě stanice a nikam se dál nedostal? To také bylo dobře? Pročpak nikdo nepostavil druhou kolej z Prahy přes Kladno až do Chomutova, když i mne je známo, že by se tehdy uživila a nejen ta, ale i elektrická trakce?

A dodatek nakonec: Že mne nějaký Brutuss a zjevně i mnozí další, například vy pamětníku, nemůžete vystát, je mi vcelku lhostejné. Stejně nevím, kdo jste.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 09. října 2008 - 10:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brame, zrušenýho toho bylo povícero.Třeba pro osobní vozbu Bošice - Bečváry.S tím že je docela boj udržet osobní přepravu tam kde jste loni jezdili na "Mašince 2007" Trať je jediná možnost jak se dostat od třeba naší vsi na sever a jih pominu-li individuální gumokol..Nebýt toho že starostové všech obcí při trati šli s bandurskou na kraj, už by pravidelná čugála letos nejela.Jezdil jsem před 25 lety Přerov - Brno, oproti dnešnímu JŘ bylo víc osobáků a podstatně míň rychlíků.Z hlediska cestujícího dál než do sousední vsi se tedy dopravní obslužnost dráhou v tamní oblasti zlepšila.Do tý sousední vesnice však stejně dnes naprostá většina lidí jede raději autem - nemusí být vázáni na jizdní neřád a četná zpoždění (z důvodu zabzař).
vadim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.189.196
Odesláno Sobota, 11. října 2008 - 13:46:44    Odkaz na tento příspěvek  

ADD....No s tou expozici ve Zdicích bych to neviděl zas až tak růžově,mraky věcí bylo zbytečně znehodnoceno postráceno či zničeno, jde o špatný přístup k muzejnictví, které se nezakládá na pouhém nákupu a demontáži!......


Ano to sedí,Radim poměrně schopný člověk už přerůstá do role vetešníka-koupí založí neopraví-/např.Brandýs dnes.../-a ted bude následovat asi jeho ješitná odpověď
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 12. října 2008 - 20:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krátce z historicky první brigády "na svém" - Velké Březno, práce na lokálkovém zhlaví, montáž jímek do T212.094 a řadě dalších činností. Většina pracujících jsou studenti ČVUT, kterým šla práce velmi dobře od ruky.


Levounpravoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.202.130
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 10:22:35    Odkaz na tento příspěvek  

Velice pěkná fota. Máme to pochopit že Zubrnická lokálka, je už konečně vaše? Na stránkách ZMZ nic o to není.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 10:37:19    Odkaz na tento příspěvek  

Ke mně se zase doneslo, že i zubrnické lokálky se také chtěli zmocnit "poctiví nostalgici". Je toto nebezpečí už definitivně zažehnáno?
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 11:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel :> máš dobré informátory. Poctivci si budou muset k focení, asi již s nově zvolenými politiky, najít jiný zarostlý přejezd
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4016
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 14:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Levounpravoun:
Ano, lokálka je už zaplacena.
Shark
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 14:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je dobrá zpráva.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2623
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 18:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blahopřeji!
..pořádná mašina má kotel a komín..
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 18:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tleskám a vyslovuji přání aby se podobná věc podařila i jinde,kde se o ni usiluje už kolik let
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 19:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečně nějaká dobrá zpráva, není nad to pracovat na vlastním . Přeji hodně zdaru nejen Zubrnické dráze. motorová myš
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 19:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže jak už zaznělo výše, celá stavba dráhy Velké Březno - Verneřice - Úštěk byla v tomto období od SŽDC s.o. odkoupena (podepsáno a zaplaceno), následovat bude ještě několik administrativních úkonů. Proces jednání o provatizaci trati resp. jejího odprodeje začal v říjnu 1992 a končí postupně v tomto období, tedy po neskutečných šestnácti letech. Těm, kteří nám pomáhali i s vědomím, že pracují "na státním", děkujeme a určitě rádi jejich případné další pomoci využijeme. Děkujeme i početné skupině hazečů klacků pod nohy za to, že utužili naši kondici a utvrdili nás v názoru, že děláme snad správnou věc. Jak to vypadá, prodej proběhl asi za pět minut dvanáct, neb po lokálce se začal "sápat" další zájemce. Inu, jsme v Česku.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 1-2006

Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 19:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_kašpar : o tom dalším "zájemci" jsem něco v kuloárech zaslechl, ale vůbec se mi tomu nechtělo uvěřit... Přijít k "hotovému", navíc velmi dobře fungujícímu a zavedenému dílu a chtít ho sebrat lidem, kteří na téhle železnici nechali část svého života, o financích nemluvě, pro to nemám slov... . Naštěstí to (i když pro naše končiny nepříliš často) dobře dopadlo . motorová myš
Obecně vzato pravda neexistuje, jsou pouze různé úhly pohledu na lež...

http://fotomysak.bloudil.cz
http://zeleznicka.bloudil.cz
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.77.34
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 20:13:54    Odkaz na tento příspěvek  

M. Kašpar : Gratuluji a smekám!!
(no my nezasvěcení si můžeme domýšlet, že další zájemce byla "poctivá nostalgie"...). Každopádně přeji hodně štěstí!
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 20:31:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K pravidelným vlakům do Zubrnic (třeba zatím) chybí tři kroky (majetek, legislativa, stav), zatím se podařilo dosáhnout toho prvního, mimochodem je to kolektivní dílo. Takže ještě mnoho práce a otazníků před námi.
Brutuss
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.111.218
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 20:34:32    Odkaz na tento příspěvek  

Martin Kašpar:
Takže naštěstí pro nás všechny fandy Zubrnic Martine, nemusíš splnit hrozbu, kterou jsi vyslovil... Taky blahopřeji a vyslovuji slova velkého uznání... za vše, co jste až dosud v této lokalitě a na této trati vykonali. Je to vskutku obdivuhodné.
Těším se na brzkou návštěvu.
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 21:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin Kašpar :
Za Solvayovy lomy srdečně blahopřeji k tak zásadnímu úspěchu, který těší ještě o něco víc, když se Vám povedlo definitivně zažehnat nebezpečí jdoucí ze strany zájmu dalšího "poctivého" kupce.
.
Legislativní a majetkové náležitosti jsou dnes ze všeho nejdůležitější.
Bohužel žijeme ve světě chamtivých šmejdů schopných využít za každou cenu známostí a právnických kliček k získání jakéhokoli majetku.
Ještě jednou přeji hodně štěstí a dlouhou budoucnost Vašemu dílu.
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.63
Odesláno Pondělí, 13. října 2008 - 22:38:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin Kašpar: Gratuluji. Není co dodat.
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 07:54:05    Odkaz na tento příspěvek  

Martine, tak hodně úspěchů v "nepoctivé nostalgii"
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 11:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přednosta: Napsal jste to špatně. správně jste měl gratulovat k úspěchům v "KONEČNĚ nepoctivé nostalgii".
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
kamil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.179.95
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 12:36:07    Odkaz na tento příspěvek  

Tak vidím, že Martin už to tu propálil, právě probíhá proces zavkladování na katastrálních úřadech ÚL, LTM, DC.
Jinak s tou "poctivou nostalgií": Informace, které tu proběhly, byly pravdivé. Skutečně na SŽDC byl jistý pan majoritní společník s písemnou žádostí o odkoupení zubrnické lokálky. Ve sdružení jsme se dohodli, že do dokončení privatizačního procesu se k tomu nebudeme vyjadřovat. O morálním kreditu toho pána (i s tajemníkem) je zbytečné se vůbec zamýšlet. Na to myslím platí jediné: "Boží mlýny melou .........
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.21.181
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 13:09:40    Odkaz na tento příspěvek  

ad Deka: Sorry, to se omlouvám
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 13:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně se mi furt zdá že by se v případě Zubrničáků mohlo napsat i o NEKONEČNĚ poctivé nostalgii.Jenže jak by k tomu přišli i ti další a další dříči na starejch kraksnách, kterejm vrací život do dávno zatuhlých soukolí, kde po hobousácku si na dávnejch štrekách blíž a blíž nárazníky cinkají?
Kolečko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 8-2008
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 15:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin kašpar blahopřeji k získání toho, na čem jste celá léta dřely.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 15:53:15    Odkaz na tento příspěvek  

Trochu v souvislosti s výše napsaným bych se chtěl zeptat: "Poctiví nostalgici" v sezoně zřejmě využívají k deponování "Podlipanského motoráčku" prvorepublikovou motorákovou remízu v Zásmukách. (Dříve tam, pokud se pamatuji, býval ukryt dosud snad pod ČD existující motorák M 131.1515 + vlek.)
Ví někdo, zda současní "poctivci" poctivě platí za pronájem krytého stání v Zásmukách (a kolik ten nájem asi činí)? Nebo je remíza už jejich? Měří se všem zájemcům o deponování cenných vozidel ve vhodných prostorách poctivě stejným metrem?
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.56
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 17:27:18    Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: co je mi známo "Poctiví nostalgici" mají řádnou nájemní smlouvu a za tu rujnu kterou nikdo neopravuje i řádně platí.
Martin_kašpar: gratuluji, že se převod povedl a těším se na tu pravou "nepoctivou nostalgii"
Levounpravoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.195.202.130
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 17:57:52    Odkaz na tento příspěvek  

Martin Kašpar: Gratuluji velice dobrá zpráva.Moc jsem Vám fandil. Vaše muzeum jsem několikrát navštívil. Velmi rád se k Vám znovu podívám,až k Vám budou opět jezdit vlaky. Levoupravoun a ostatní fandové od Poděbrad.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.111.164
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 21:49:19    Odkaz na tento příspěvek  

ad fandové od Poděbrad:

jestli ono by nebylo lepší "podívat se" (s pilou nebo krumpáčem) poněkud dřív - třeba proto, aby vlaky měly po čem jezdit?

Martin a spol: smekali už jiní, nicméně se přidávám...
kamil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.179.95
Odesláno Úterý, 14. října 2008 - 23:07:29    Odkaz na tento příspěvek  

ad malý bobeš: To je holt úděl, že většina se jen dívá. Do podbijáku se nikomu moc nechce. Ale na druhou stranu, děláme to pro veřejnost, takže i každý návštěvník je vítán. Případné ruce ještě vítanější 8-)

Jinak bychom za zubrničáky chtěli poděkovat všem spolkům z celé republiky, které projevily účast a snahu o podporu třeba i s nabídkou finanční pomoci v hodině dvanácté, přestože jsme to zvládli z vlastních zdrojů. Bylo fajn vědět, že je nám hodně lidí a subjektů ochotno pomoct. Výčet by byl dlouhý, ale k tomu se určitě objeví později naše prohlášení na www.zmz.cz
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 15. října 2008 - 00:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak to má být!
ořednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.12.186
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 20:02:12    Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm: No Tys nám toho tedy řekl! Ale jak koukám na tu noční dobu...
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.12.186
Odesláno Středa, 15. října 2008 - 20:04:37    Odkaz na tento příspěvek  

Nemusí být pozdě v noci...a také si pletu písmenka
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 15. října 2008 - 22:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta.Nerépé.Co ta hajzl mísa?
Brčál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 07:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosto, předseda má pravdu!!
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 08:28:16    Odkaz na tento příspěvek  

Brčál: já myslím, že Bdlm má pravdu, hlavně v pozdních nočních hodinách
přednosta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 08:28:52    Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm: přijeď si pro ni
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 14:51:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŽMZ také blahopřeje ZMŽ k úspěchu. Mám z výsledku vašeho snažení nadstandardně poctivou radost.

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Brčál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 18:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednosta: Mojí maličkosti je "nejmenovaný" jasný už cca 20-22 let.
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.220
Odesláno Čtvrtek, 16. října 2008 - 19:08:14    Odkaz na tento příspěvek  

Martin Kašpar ale i ostatní zubrničtí.Výborně.Kolik tam makalo generací...dvě nebo dokonce tři?Chlapi dotáhli jste to i přes dlouholetý boj do dobrého začátku.Jistě víte jak to myslím.Držím palce.Jen tak dál.
Trainzaklancelot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2008 - 18:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také se připoju ke gratulacím ke koupi tratě. konečně už budete dělat právem na svém. Tak držíme palce v dalších uspěšných krocích Vašeho sdružení.

A ještě bych se zdovolením zeptal jiného spolku: Copak je nového v Zálužanech?? Z kuloárů jsem zaslechl, že máte nějaká snad i nová vozidla a že se chystá v nejbližších dnech jejich stěhování do nového působiště. To budete stěhovat i M234 001?? Ta by si to zasloužila asi jako první. Snad víte chlapcí, co máte za skvost.
"vlečky na kladensku mají ještě budoucnost"
www.siky-zeleznice.nafoceno.cz
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 21. října 2008 - 14:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kbybyste chtěli využít parního vlaku k návštěvě našeho muzea, na našich stránkách je konečně k mání jízdní řád.
Ad Traizalancelot: Novinky ze Zalužan by mohly být na www.sht.cz, kde mají i návštěvní knihu.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
kamil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.179.95
Odesláno Středa, 22. října 2008 - 01:08:56    Odkaz na tento příspěvek  

Pohádka o tom, jak se pomaličku dává dohromady několik let rozcizené dopravní zařízení.

Chybějící díly lze: a)vyrobit, b) shánět po celé republice až se postupně seženou a dokompletovat. a) i b) je správně. Ale de to, jak vidno z příloh.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 22. října 2008 - 21:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kamil: jste borci :-) Budete tam v sobotu?
Švestková dráha - Lokálky Českého středohoří


ICQ 264305638
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 22. října 2008 - 23:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já taky
kamil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.179.95
Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 03:05:28    Odkaz na tento příspěvek  

ad Karloslt: budem, další etapa sychrování proti nenechavcům. Á, i Bdlm bude , a s příborem. Už slaví, taky je po letech co. (sem patří klipart dortu, ale není v nabídce) :-)
Už máme výpisy z LV na ZMŽ.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 08:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PŘEDREKONSTRUKCE POLNÍHO PUČE

Den poté, co svatá Hedvika nalila do řepy medu, vtrhla speciální jednotka separatistů do středočeského příhraničí. V simulovaném útoku se pokusila učinit konečnou přítrž řádění přízně návštěvníků zanikající místní výstavky. Okamžitě obsadila strategickou kótu K.k.V.K. a vztyčila nad ní svou zástavu. Prohnilý monarchiát se nezmohl na jakoukoli obranu, v podstatě ani na slovo.

V cestě za novým světlem bez hnutí stáli pouze staří Uhrové (Ganz a syn). Rychlá rota proto bleskově přehodnotila zájmy, opustila strategický bod K.k.V.K. a jala se ovládnout železniční koridor. Při přepravách řízků uháněly rychloběžky jako divé. Feudální hnilobou prosyceným ovzduším se neslo vítězně pohádkové: „DO TURNOVA, DO TURNOVA, ZA BABIČKOU!“

(Příspěvek byl editován uživatelem Žmz.)
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 8-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 14:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen aby na Turnovsku kněžna Vilemína Z. nezavelela : "Do pryč s tím svinstvem"
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 23. října 2008 - 17:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Motoráčku, to byla jen předrekostrukce s veselými obrázky, páč "stejně nevím, co s prachama" a "naše" víra v prozřetelnost K.k.V.K. jeví se neochvějnou.
Ale, že kdo (Já) zlobí dostane k narozkám nic, mohu demostrovat vyšší verzí. Tedy, kdo nepracuje nikdy, dostane nic, navíc několik a necelých

Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 06. listopadu 2008 - 12:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZLONICKÉ IMPERIALISTICKÉ HARAŠENÍ

Dne 2. listopadu 1938 bylo ve vídeňském Belvedéru ukončeno arbitrážní jednání přisuzující část území Republiky československé Maďarsku. Na základě podpisů ministra zahraničí Německa a Itálie (Joachima von Ribentropa a Geleazza Ciana) předalo tehdejší Československo (již dříve okleštěné mnichovskou dohodou o takzvané Sudety) další část území.



Pod záminkou tohoto výročí a na důkaz arogantní nevole nechat za sebe rozhodovat druhé, vtrhl v neděli do ospalého městečka těžký stroj, který doplnil budovanou civilní obranu tamější drážní výstavky. Pod heslem „Podruhé neustoupíme“ sešli se všichni aktivní členové sdružení ke konzultacím z nichž se nepodařilo získat bližších podrobností. Po jednáních došlo i na prohlídku hasičských prostředků tajně uschovaných v nedaleké lokalitě. Podle dobře informovaných zdrojů se lze domnívat, že imperialistický monarchiát připravuje spuštění nové železné opony, při kterém neváhá využít prostředků z nechvalně známých dob.
Železniční muzeum Zlonice - víc než jedna železnice
http://zmzlonice.draha.net/aktuality.html