K-report
 

Archiv do 10. srpna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Mladějov na Moravě » Archiv do 10. srpna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
ještě hodnější pán
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.177.155.176
Odesláno Sobota, 14. června 2008 - 16:23:35    Odkaz na tento příspěvek  

To by měl napsat majitel drážky nebo předsedové mladějovských nevím kolika už muzeí to jako mizí koleje s vědomím majitele,nebo jsou rozkrádané? Vědí vůbec o tom,nebo je víc zaměstnává vysvěcení čekárny a praporu? Jela mašinka na normální vodu nebo svěcenou?
http://www.mladejov.cz/galer/2008sveceni.php?folder=./2008sveceni
Miloš123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.67.179
Odesláno Úterý, 17. června 2008 - 06:06:19    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se byl podívat na Hřebči a nějak tam chybí koleje. To už jako prodáváte železo, aby bylo na provoz? Myslím, že konec dráhy, ke kterému to už delší dobu směřuje, nastal.
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 01. července 2008 - 21:46:11    Odkaz na tento příspěvek  

Nemám v úmyslu obhajovat současné mladějovské vedení, ale ztráta kolejí na Hřebči je problém doby, ne Doležela. Krade se už i na Solvajích, ve Zbýšově, na Balogu a nedávné krádeže v J. Hradci potvrzují, že je jedno, zda se na trati jezdí, či ne! Bohužel měď už je vykradena a tak je v kurzu železo. Díky číňanům výkup za cca 7 kč/kg dělá z depozitářů a muzeí snadnou kořist. Něčím se ti hajzlové musí živit a skutečnost, že se jim při přistižení nic nestane z nich dělá velmi nebezpečné tvory, které je možné zastavit jen fyzickou likvidací. A protože naše zákony toto neumožňují, nezbyde, než vše pozamykat a hlídat a doufat. Všichni co něco mají jsou ohroženi a myslím že se situace bude jen a jen zhoršovat!
Vždy jsem vystupoval jako všeználek, ale jak čelit tomuto nebezpečí opravdu nevím (snad kromě té fyzické likvidace!)
Ale nezapomínejte taky na Xindly!!!
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 02. července 2008 - 10:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, pozamykat, ale jak hlídat trať, když i na pojížděných tratích jsou krádeže téměř na denním pořádku?Oplotit celou štreku nejde a plot je také překonatelná překážka.I kdyby byl na Hřebči hlídač se psem tak i tohle dokážou obejít.Dokud se za krádež nebudou sekat ruce, asi si zlodějáci nadají pokoj.Snad by vedla cesta skrze majitele sběrných surovin- zákaz výkupu kolejového či strojního materiálu - ale to asi dnes už také nejde, označit to jako "strategický materiál".Kde jsou časy když chtěli ve sběrně od každýho občanku.
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 02. července 2008 - 17:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Kovářským. Jak je možné, že se vykupují ve velkém kanálové poklopy, dopravní značky, svodidla, měděné kabely,lašny, kolejový materiál a bůhví co ještě. Proč neplatí v tomhle státě - máš autorizaci k nakládáním s tímhle nebo oním materiálem, ukaž, jo, jsi firma, dobrý. Nemáš? Tak máš problém. Onehdá jsem slyšel o anabázi věcí z mědi a hliníku kolem jedné úzké dráhy a po té jsem jen kroutil hlavou. Chlapi od dráhy skřípali bezmocně zubama a policajti byli prakticky bezmocní. Prostě v tomhle státě není vůle udělat tomu přítrž. Možná by to dokonce bylo považováno za narušení jakýchsi sociálních jistot. Ale to už bych se dostal opravdu moc OT.
Stoner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 04. července 2008 - 11:16:04    Odkaz na tento příspěvek  

Je vidět že nesledujete dění na naší politické scéně. Těsně před prázdninami odsouhlasili poslenci zákon zakazující výkup šrotu od fyzických osob. Bohužel tento zákon zcela určitě neprojde senátem, protože údajně narušuje vlastnická práva majitelů šrotu. Ale je skoro jisté, že od nového roku bude možná platba za šrot pouze bezhotovostně (tedy s nezbytným zjištěním identity prodávajícího) a že šroťák nebude smět na vykoupený materiál 48 hodin šáhnout (když se najde nejaká čórka ve šrotu aby už nebyla políbená autogenem). Určitě se to bude nějak obcházet, ale nemělo by to být tak jednoduché jak dnes.
Jardadr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 04. července 2008 - 12:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stoner:
P. kolego, máte pravdu. Ač nejsem žádný radikál, tak již naši p. s. delší dobu nesleduji. 1) si šetřím nervy, 2) je to stejně jen přehlídka ztraceného času. Ale to už jsem opět O.T.
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Sobota, 05. července 2008 - 15:20:39    Odkaz na tento příspěvek  

Samotní šroťáci vždy budou hledat cestičky, jak od zlodějů lup vykoupit. Vždyť právě na nich bohatnou! A že je český člověk (a tím spíš zloděj) vynalézavý se prokazuje prakticky denně. Zde ochranu kovů nevidím. (Spíš tu fyzickou likvidaci.) Snad jedinou možností se mi jeví, co možná nejčastěji se po trati pohybovat (v případě Mladějova trať opravit a nejméně 1x týdně dojet až na Hřebeč - jsou dva druhy lodějů, první kradou jen to, co je zdánlivě opuštěné, viz. zešrotovaná loko z Hrušovan u Brna, a druzí vše, co není hlídané či přivařené - pak ale ámen!) a hlavně každou krádež ihned hlásit policii, ať to mohou mapovat a případně pachatele vypátrat. Nehlášená krádež je pomoc k další loupeži! Co vy na to pane Doležel a Kopřivo? Zachráníte trať na Hřebeč, nebo vám je její osud lhostejný?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 07. července 2008 - 18:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, hlásit policii - zcela jistě je to vše hlášené.Jenže ona je jakási stanovená výše škody, od níž se policie daným případem zabývá.Co je níž - sepíšou protokol a uloží.Mám mlhavé tušení že je to v případě majetkových škod cca kolem pěti tisíc Kč.A myslím že i kdyby lapli lumpa při činu, tak víc než jeden šestimetrovej prut sám neunese - ten jeden prut má bohužel hodnotu menší než je daná hranice a "já to tady našel v roští, tak to nesu zpátky" a podobně.Oni už pakáž vědí co a jak říkat.
600mm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.134.168
Odesláno Pondělí, 07. července 2008 - 19:59:07    Odkaz na tento příspěvek  

Tak toto už je opravdu síla,je to obrázek dnešního Mladějova (bohužel)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 07. července 2008 - 20:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by takhle skončily dávné plány empéžetky na větev s elektrickou trakcí až na nádraží ČD pro návozy návštěvníků od vlaku?To snad ne...nikde nevidím výhybku.
Moršbatalióni
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.146.247
Odesláno Pondělí, 07. července 2008 - 20:19:01    Odkaz na tento příspěvek  

To nádraží ala divokej západ je celkem pěkné,až na to,že se nachází v ČR.a ne v USA.nebo Šiklovým Mlýně.No a to kolečko před nádrem,to je hotová komedie!Teprve nyní si můžou mladějovští s jistotou říct:"máme průmyslové muzeum"
Hanba
Potkan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 08. července 2008 - 18:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vždyť je to hezký lunapark........
O něco výše se tedy odhalilo průmyslové muzeum Mladějov v celé své nahotě, bez zbytečného mlžení.
Uf...............to je silná káva.
Ono je to pořád lepší než, například rozkradení a naprostý zánik, celého, (dříve) pozoruhodného průmyslového areálu, ale buďte prosím Vážení současní majitelé soudní a neoznačujte se prosím již jako průmyslové muzeum.
Pak by si lidé mohli myslet, že podobné opičárny k oblasti průmyslové historie patří.
............uf
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 08. července 2008 - 19:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tento sen mel majitel, predseda, vudce a nevim co jeste vsechno pan Dolezel uz davno - koleje dokolecka s detskym vlackem - a konecne si ho realizuje, kdyz uz zde neni zadna opozice, ktera by jeho opakovane ambice v tomto smeru tlumila. Nastesti nebyla realizovana jina jeho predstava - par desitek metru za zarez umistit vyhybku a trat privezt zpet na stare odjezdove nadrazi za arealem a zde uzavrit kolecko. V tom pripade by se muselo udelat "neco malo" zemnich praci a akceptovat, ze tato cast "kolecka" by mela klesani nejakych 70 promile. Pokud by parni masinka do tohoto klesani vjela jinak nezli "uhlim napred", hrozilo by obnazeni stropu topeniste a nasledny odlet masinky do luftu. Skoro se mi chce ptat, jestli to nejsou ty koleje zmizele od Hrebce, ale to snad ne.
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 08. července 2008 - 19:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co se nazvu krycich "muzejnich" organizaci tyka, zkratky zustavaji, jen jejich vyznam se meni a to nasledujicim zpusobem na:
Muzeum pana Dolezela (MPD) a Prumyslove muzeum Milos (PMM) - vse dle jmen predsedu obou organizaci, jejichz prohozeni navzajem symbolizuje prislusnost obou techto "hodnych" panu do jedne familie. Zbyva to cele i s "cyklem kolejowym" jen vysvetit a nasledne nechat zarust koprivami.
Marek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. července 2008 - 20:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kovářmirek: Alespoň teoreticky nejsou krádeže kolejiva tak nepostižitelné, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Vzhledem k dnešní ceně materiálu, práce a dopravy vznikne demontáží byť jediného kolejového prutu minimálně škoda nikoli nepatrná (ve smyslu zákona 140/1961 Sb.), což ke kvalifikaci jednání jako trestného činu podle § 247 (krádež) nebo § 257 (poškozování cizí věci) a k umístění pachatele do vězení stačí. Hodnota onoho kolejového prutu není rozhodující.
Sup
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 11. července 2008 - 14:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,
Jak to vypadá z rekonstrukci tratě do Hřebce???
Rekonstrukce prvního kilometru od Nové Vsi začala v roce 2006.Potom žádná informace.Co se děje???
rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Sobota, 12. července 2008 - 00:22:22    Odkaz na tento příspěvek  

Sup: rekonstrukce pokračuje směrem od Hřebče demontáží kolejí, jen termín "dokončení" je neznámý.
600mm: Kdyby si majitel to "kolečko" pořídil už dřív, mohl trať nechat MPŽ a všichni by byli spokojeni...
Pavelxwz: s těmi promilemi přitlač...!
Morš...cosi: nádraží alá WEST - toto je učebnicový příklad toho, že historie a historická hodnota jsou pojmem velmi diskutabilním, ale nejen v Mladějově se setkáváme na revitalizované železnici s "lázeňskou/zdánlivě líbivou" architekturou. Prostě je jakási zakořeněná představa u nevzdělanců, že to bez těch kudrlinek nejde a že tam patří. Jde to i bez těch kudrlinek a barevných vagónků, např. v J. Hradci jsou budovy uváděny do podoby před 80ti roky, bez okrasných lampiček a jiných vylepšení a i nepůvodní vagóny jsou zelené....a návštěvnost rok od roku stoupá! Zřejmě si i ti turisti začínají vážit hodnot a atmosféry do jaké jsou vtaženi (nebo vyvrženi - každý kolotoč se jednou přejí). No, možná časem i náš národ dospěje a začne rozlišovat xindl od kvality.
K.Mor.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.249.130.159
Odesláno Čtvrtek, 17. července 2008 - 23:56:16    Odkaz na tento příspěvek  

Hm...já sem jen zvědav jak se na toto všechno budeme dívat, či naši nástupci budou dívat s odstupem let...Hlavně že se dneska říká co se mělo v minulosti vše zachránit, když takovéto věci dnes mizí pod rukama....ještě aby se to jednou za veliké peníze vše neuvádělo do stavu v jakém to bylo cca před 10 lety!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 18. července 2008 - 08:23:27    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, to už asi nehrozí. Nic nesetře tak rychle vzpomínku na moc a význam národa, jako zmizení jeho památek (prohlásil už v XIX. století jeden slavný archeolog). Ono je to spíše všeobecným jevem, ne jenom v Mladějově. Viz např. devastace mnoha zámků, tvrzí aj. bývalých panských sídel, které se po 1990 staly předmětem spekulací - ty už také asi nikdo nezachrání. Novodobým zbohatlíkům je jejich osud také lhostejný.
rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 20. července 2008 - 12:15:28    Odkaz na tento příspěvek  

...a pak, že jsme kulturní národ!
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 20. července 2008 - 21:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občas mě napadne že jsme kulturním národem byli někdy v době národního obrození a posléze za první republiky.
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.172.38
Odesláno Pondělí, 21. července 2008 - 07:20:42    Odkaz na tento příspěvek  

K vašim vývodům malá OT připomínka - v době národního obrození byl hrad Bezděz prodán jako veřejný kamenolom. Dále si troufnu tvrdit, že 80% hradů, tvrzí a panských sídel, které tu kdy existovaly, bylo do základů zdevastováno stovky let před rokem 1990.
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 7-2007

Odesláno Pondělí, 21. července 2008 - 08:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kovářmirek : no a za první republiky se střílelo do stávkujících dělníků,střílelo se do navrátilců z 1sv. války...opatrně s tou kulturností :-))
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 21. července 2008 - 09:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: Jo a za komančů bylo pivo za 1,70 Kčs,
to byla teprve ta správná doba.
Jděte s tim do !!!!
Off Topic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Pondělí, 21. července 2008 - 23:29:12    Odkaz na tento příspěvek  

Oldcerry: za první republiky se do stávkujících dělníkú střílelo až teprve tehdy, když někoho přepadli a začali drancovat. To, co nám nalejvali do hlavy v hodinách marxismu není tak docela pravda ...
742404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.187.157
Odesláno Sobota, 26. července 2008 - 01:32:59    Odkaz na tento příspěvek  

Koukejte, co je také možné vidět v Mladějově.
mladějovští primitivové
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.78.156.7
Odesláno Sobota, 26. července 2008 - 13:02:01    Odkaz na tento příspěvek  

No to už si snad opravdu dělají prdel ne??
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 27. července 2008 - 15:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm,Off Topic: tady plácnu rádoby vtip a vy startujete jak pimprlata na gumičce :-))Ježišku, tady aby se bál člověk něco napsat:-))
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 12:28:56    Odkaz na tento příspěvek  

742404: to je náhradní autob. doprava na Hřebeč?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 14:03:21    Odkaz na tento příspěvek  

742404: Okolo toho autobusu je hlína nebo piliny? (Na Vaší fotce to nejde rozlišit.) Vzpomněl jsem si, že na Slovensku se díky zahrabání do hromady pilin na pile v Nálepkově dochovalo torzo parní lokomotivy z tamní lesní železnice (tříspřežní "maďarka", výroba Budapešť č. 1879 z roku 1906, s rozvodem Joy). Po objevu byla převezena na ČHŽ, kde se nachází (neobnovená) dosud.
hřebík koleják
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.7.32
Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 21:35:30    Odkaz na tento příspěvek  

Jsou to piliny. Všude je spousta pilin, jsou i tam, kde by neměly být...
742404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.187.157
Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 21:42:07    Odkaz na tento příspěvek  

Posílám RTO na větší fotce, po té co jsem se odhodlal a vydal se blíž.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 10:51:22    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby se náhodou majitel dráhy v Mladějově chtěl zbavit nějakých dalších vagonů, které jsou pro něj "přítěží", tak v posledních dnech jsem zaregistroval zájem o 600 mm vagon ze Slovenska - pro lokalitu Katarínka v Malých Karpatech. Nejlépe osobní, případně Zetku (i poškozenou, bez výdřevy), nebo plošiňák (na přestavbu), pokud možno spřahovatelný s důlní lokomotivou.
Rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 15:45:53    Odkaz na tento příspěvek  

Ten autobus dostal Doležel darem, asi příjde zmarem....
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 17:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takto vypadaly RTOčka v roce 2005
742404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.187.157
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 22:20:38    Odkaz na tento příspěvek  

Petan363: Tak to teda koukám, věděl jsem, že mají RTO v Mladějově dvě. Ten fialový stojí pořád na stejném místě a pak jsme právě hledal toho modrého a našel ho v pilinách. Jak si to mám vysvětlit?
Rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 12:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

742404: asi ho chcou zbriketovat!

Mě spíš zneklidňuje ta informace o sobotním extempóre mezi Vexlem a šamotkou, prej se svezli smykem asi 1km, 1 pasažér a fíra(!!!!!) strachem vyskočili (1 zlomená ruka), řev děcek a povahově slabších rodičů... atd. Nemáte to náhodou někdo nafilmovaný?
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 14:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Namazaný koleje anebo slejvákem spláchnutý bahno?
Fantomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 20:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prej vyrostlá neposekaná tráva. Tudíš cestou nahoru udělali špenát a dolů ho slízly. To se ví na blbosti prachy mají ale na to aby si trať prosekli nebo postříkali na to se už kašle.

A už jsou tady výsledky...ale určitě za to může neznámý pachatel.... jako vždy když je na vině nedbalost!
Ukradená_lašna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 00:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

není překvapující,že mladějovští mistři světa neví tak známou věc jako podstatný vliv trávy na adhezi kolo-kolejnice,stejně jako to, že mají vždy dost času a peněz na čekárny ,,wild,wild western" ale na životně důležité věci ne. ale že začnou hrůzou v 35 km/h vyskakovat cestující a zlomí si přitom ruku a hned druhý, kdo vyskočí je fíra, kterýmu je úplně jedno, co s jeho vlakem s cca 100 cestujícími pak bude, to je po loňském zapálení lesa autogénem týmiž odborníky opravdu zlatý hřeb programu. pak zbylo vše na topičovi,kterej asi přece jen nebyl takovej kretén a nakonec to i zastavil,ovšem za mohutnýho hrabání protipárou a údajně za cenu ohnutí něčeho na rozvodu-nemá někdo přesnější info? (bodejť - nově udělané díly nejsou výkovky tudiž ne tak pevné). Podařilo se jim zastavit někde u lichoběžníkové tabulky ( = mezi zářezem a 1. vyhýbkou nad bránou) protože ten 180 oblouk je zpomalil, jinak by nezastavili nikdy. Vlak plný plačících dětí a vystrašených rodičů byl pak vtažen do šamotky BNE-50. Další spoj 14.11 byl zrušen.
Ukradená_lašna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 00:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

až tam opravdu někoho zabijou(což bude tímto stylem někdy v půlce příštího roku),tak to poserou všem v republice co provozují nějakou úzkou-to bude panečku potrava pro drážní úřad...všichni provozovatelé se konečně dočkají buzerace jako na ČD a (nejen) kolínští motoroví myšáci si konečně budou muset na těch svých širých rovinách namontovat kompresor, jímky a ostatní náležitosti tlakové brzdy i na morčátka typu BN15R a to teda fakt nevim kam to tam dají.

P.S. nevíte někdo kterej debil jezdil ten den na MPD jako fíra? Zdeněk Damek alias železný zenon to asi nebyl (je to sice přeborník, co nepozná že jede smykem, ale vyskakovat za jízdy si ho neumím představit, i když by ho ty tuny špeku mohly vypružením zachránit od zranění).To spíš vypadá na mladýho Radka Doležela (To je prozměnu ten, co se neumí trefit destou do vrat.) Jo a Kopřivko, kde je TV Nova ? Tentokrát nebude??
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 09:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak docela čumím co se v Mladějově děje. Ještěže jsem tam kdysi několikrát stihnul zajet, ba náhodně dojet s párou až na Hřebeč. Byť teda svršek tam nebyl nic moc krásnýho, tak mi tehdy připadalo že celkem všichni "vědí co dělaj v rámci zákona - eh rozumu aby nebyl průser".

Nebyla čekárna, nebyly hajzly, voda na mytí z tendru, buřty na vohýnku, pivní sud v mokrejch hadrech atd., leč i co jsem měl ohlas od známejch který jsem tamo expedoval (nešotouše - rodinka s dětma a pod.) tak všeobecně nadšení.
Teď už bych si to asi doporučovat netrouf. Nejen kvůli tomu poslednímu s trávou (hlavně teda úprkem fíry....).
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 09:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, ukradená lašno, zavzpomínej ma úrazy a mimořádky za pravidelnýho provozu a za provozu empéžetů a pak povídej.Špenát je svinstvo, samozřejmě že je přítomnost trávy na trati plně v kompetenci provozovatele.O tom žádná.Velká klika ža se nestalo nic horšího.Cestující porušil přepravní řád neb opustil vlak před zastavením, následkem čehož si zlomil ruku. Jinak myslím že by tlakovzdušný brždění bylo v tomto případě na houbelec - leda by to mělo něco jako ABS a hlídáni adheze.A to by asi byl na úzkorozchodky problém udělat. Nebyl jsem tam, nemohu soudit jak to vypadalo ale moc se mi nezdá že by opustil fíra mašinu, to spíš houkl na topiče aby mazal ven (teda soudím podle toho co bych dělal já)protože fíra je zodpovědnej za stroj a vlak.Fakt velká klika že nic nepřevrátili i když pamatuju některé přeborníky jak tam jezdili před lety jen na vagonu skoro bez brzdy z Vexlu dolů.Můžem bejt rádi že to dopadlo jak to dopadlo.Jinak by čekala velká buzerace všechny úzké nadšence.
600mm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.100.5
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 10:42:36    Odkaz na tento příspěvek  

Myslíš jak si usekl R.Bednář článek prstu,když sekal dřevo? (jeho blbost)
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 11:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba smrťák německýho šotouše mezi lórama...nebo vykolejenej vagon se školkou (tady naštěstí bez zranění).Vono by se toho našlo povícero, lidi to vědí, nemá cenu rejt.
600mm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.100.5
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 11:40:59    Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám taky napiš,jak se jezdí v Kolíně!!!
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 12:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je diskuze s tématem Mladějov pokud se nepletu...
Pavelxyz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 12:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi, kdyz uz tady nekteri pisete jednoradkovy prispevky o nicem, nehcete aspon vynechat ty fotky, mota a podobne kraviny, abyste jednim jednoradkovym prispevkem nezatapetovali pokazde tretinu stranky? Na vsichni maji 30-palcovy monitory
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 14:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš pravdu Pavle, ikonka vzkaz roztahuje, ale nejde to ji na jednu či dvě zprávy dočasně odstranit.Jen ještě odepíšu nicku 600: na vláknu úzkorozchod ti dotazy na jěždění v Kolíně zodpovím , tady je doma jiná železnička.Dík za pochopení.
Pkhv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 19:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

chtel bych videt vás v te situaci jak by jste reagovali vy??? apropo ja sem ten neuplnej kreten....
návštěvník z roku 2002
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.65.83
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 23:27:15    Odkaz na tento příspěvek  

nechci se zastávat MPŽ ale vzpomínky pana Vlčka se týkají právě toho období-westernová čekárna opravdu nebyla, ale voda na mytí rozhodně ne z tendru a sud piva míval normální chlaďák. dokonce obsluha bufetu měla i potravinářský průkaz.(nevím jak dnes růžena-damková-kozy-až-na-zem)fíři z vlaku neskákali a kilometrové školy smyků se taky nepořádaly.proto byli možná ti zákazníci relativně spokojení.mimochodem ten fíra byl kupodivu fakt Damek.takže až zase uvidíte za žebrem to tlustý (130 kg) prase tak můžete rovnou vystupovat, abyste pak nemuseli skákat.
návštěvník z roku 2002
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.65.83
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 23:40:53    Odkaz na tento příspěvek  

P.S.-jak tedy asi reagují železničáři a ne neschopní lemplové:
- trať (ve spádu) má být vysekaná nebo postříkaná
- mašina funkční a nazbrojený pískovač
- vozy s funkčními brzdami a brzdaři
- nenechat to rozjet na 30km/h a protipárou s citem (ale vysvětlete to ,,s citem" Damkovi)
- a když už se to stane tak to NĚJAK řešit (třeba fíra brzdí a topič rumpluje s pískováním apod)a ne že z toho fíra vyskočí a je mu uplně jedno,co s JEHO vlakem pak bude. (stat se to mně tak zbytek života chodím kanálama)
Rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 06. srpna 2008 - 00:40:17    Odkaz na tento příspěvek  

kovaříčku, kovaříčku! : asi z té labské nížiny moc daleko nevidíte i když nejbližší kopec je myslím Kaňk u K.Hory..., jinak by ses nemohl těch "profíků" zastávat! Jsme zvyklí, že všechna média (např. Blesk, nebo Nova) vše přehání a nafukuje, ale informace kterou jsem dostal z důvěryhodného zdroje o vyskočení fíry z mašiny by šla jen velmi těžko překroutit ze snahy pomocníka předběhnout s pískem lokomotivu!
1.) v rychlosti 35 km/h by to nedokázal ani nadopovanej Johnson
2.) není to třeba, lze ho sypat i z mašiny - klouzala totiž tendrem dolů... spíš žádnej písek na mašině nebyl!
Za výrok "cestující porušil přepravní řád, neboť opustil vlak před zastavením" by ses měl červenat víc než ta tvá kovářská pec! , představ si, že by deník Nevs v roce 1912 napsal: "cestující lodě Titanik porušili přepravní řád tím, že opustili loď před přistáním, takže za utonutí si můžou sami..."
Divím se že cestující vyskočil jen jeden, měl jsem v Mladějově možnost svézt se na drezíně V = 35km/h a jsem rád, že to bylo na rovině a rychlost byla pod kontrolou! Vystoupit jen tak bych si rozhodně nedovolil, natož porušit přepravní řád...! A chudáci cestující, kteří viděli jak fíra (krysa) opouští loď (teda mašinu), a oni se nekontrolovaně řítí dolů... zažil jsem hodně na mnoha drahách a tak vím jak jim muselo být! Dám ruku do výhně za to, že už nikdo z nich tam nepřijede!
Rumun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 06. srpna 2008 - 01:22:37    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě kovář - k těm nehodám: opět máš krátké vidění, neboť smrťák něm. šotouše nezavinil provoz dráhy (cca r. 1986), ale spadnuvší strom přímo na jedoucí vlak a následné sdrcnutí kiplór na sebe vlivem setrvačnosti. Že mezi nimi stáli dva němci a ten jeden nestihl vyskočit byla smůla. To že se současný provozovatel nestará o trať není neštěstí, ale neschopnost nejhrubšího kalibru a jen vypovídá o tom kdo to tam dnes vede! Měli by přeci jen raději jezdit dole na tom kolečku, rozhodně je to pro cestující bezpečnější!
Zatracovaná MPŽ každý rok trať stříkala rundupem!
A teď k největším průserům MPŽ:
1.)přijali mezi sebe Xindly-Bednáře (celkem 3), čímž si podepsali rozsudek !
2.)prst si při prořezávce useknul právě jeden Bednář a ostatní mu zajišťovali pomoc.
3.)jízda vlaků proti sobě, málem se srazily u hájovny (páry č.1 a 5) způsobil jeden z Bednářů tím, že se prostě rozhodl odjet z Vexlu do šamotky. Mistr světa, proč by se někoho ptal, že?
4.)převrácení vozu s dětmi - nejzávažnější nehoda MPŽ - způsobil opět jeden z Bednářů (ve funkci strojvedoucí), cestou nahoru říznul výhybku U 1 a ta zůstala nedovřená a přestavník v kolmé poloze. Cestou zpět vlivem otřesů projíždějícího vlaku pod třetím vozem přestavník přepadl do krajní polohy, ale žel do té druhé, než jel vlak. První podvozek 3.ho vozu jel do šamotky a druhý na areál, vůz se štorcnul a následně položil na bok. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.
Vy v Kolíně můžete být klidní, vám smyk nehrozí i kdyby vlak brodil v oleji....
Jakýkoliv další dotaz ti zodpoví Rumun
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 06. srpna 2008 - 08:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rumunovej kolejáčku, co jsem napsal o vyskočivším cestujícím byl právní náhled na jeho chování vůči přepravnímu řádu.Pardon, zapoměl jsem tam dát smajlíka.Rozhodně nevychvaluju způsob jízdy kdy cestující v obavách raději vyskočí anebo vypadne.Podle toho co zde napsal sobotní topič skutečně strojvedoucí opustil stroj (poté co sklouznul).Což je velmi závažné.
Hmm, olej na šínách = smeká se to.Nechtěl bych zažít olejové brodění.Ještě že je kolínská rafinérka asi kilák daleko.Stačí co nakydají na trať jezeďáci. To raději špenát.
Ale nepovídej mi že přítomnost cizí osoby na vlaku (němečtí šotouši) nepadá taky na vlakovou či loko četu - brzdař/návěstník o nich musel vědět i kdyby naskočili za vratama šamotky.Faktem je že ona nehoda nesouvisí se stavem tratě.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 5-2004

Odesláno Středa, 06. srpna 2008 - 18:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rumun
Ohledně Bednářu si myslím že vaše hodnocení je poněkud přehnané. Jsou to fajn lidé.
Vše jde dokázat , stačí najít cestu.
2222
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 07. srpna 2008 - 12:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to ja si zase nemislím že jsou tak neviní .
Bosňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.11.71
Odesláno Neděle, 10. srpna 2008 - 15:59:12    Odkaz na tento příspěvek  

Na tradiční akci v Mladějově - Blosdorf 1915 - byly v provozu obě Kraussky! (pro méně chápavé - místní partě se podařilo nahradit rozkradený pojezd ze stroje č.1. Doufám, že se nový "majitel" (čtěte zloděj) původního pojezdu jím zadáví, nebo mu aspoň spadne na hlavu)
gmfrp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.175.65
Odesláno Neděle, 10. srpna 2008 - 22:45:05    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je dobrá zpráva, gratuluji, mladějováci!
A mimochodem, jak to má jednička s kotlem, to už ho má taky opravený nebo dostala výjimku?
Jinak, nemáte někdo z té akce fotky?