K-report
 

Archiv do 17. srpna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 17. srpna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12757
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 11:26:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všechny rozhodnutí jsou rozhodnutími politiků. Pokud toto přijmete, nebudete muset psát, že vás něco zaráží.

Ano, ale ti politici nežijí ve vzduchoprázdnu (v penězoprázdnu a ve voličoprázdnu). A podle toho se politici chovají. A zájmů "peněz" a zároveň "voličů" je kolem Masaryčky tolik, že neexistuje žádné jednoduché řešení. I když pan Langmajer by si to jistě moc přál.

Provoz lokální dráhy z Hostivic a Českého Brodu se vejde pod Magistrálu. Vytrvale to tu píšu a McB mi to tu vytrvale zpochybňuje.

Klidně to sem piš, pro zasmání je to dobré. Ale prostě to NEJDE. Mysli si o tom co chceš, ale tvoje představa je prostě NEREALIZOVATELNÁ.

Kdyby odborníci přijali tezi, že Masnu v současné délce a šířce nezachrání

V šířce ne, o tom se nikdo nepře. V délce ano - alespoň pro několik nejbližších desetiletí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12758
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 11:29:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro všechny - přečtěte si prosím ten článek z dnešní E15, co sem dal KáeM (na mé upozornění ). Je to tam opravdu popsáno víc než srozumitelně (až se mi tomu nechce v CZ novinách věřit ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 11:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proti výhledu, nastíněnému v E55 asi nikdo výrazně protestovat nebude. V tuto chvíli ale půjde i o to, aby se např. v projektech počítalo s dostavbou kolejí řekněme 8-10 jako rezervou pro Kladno a letiště (nad nimi může být x pater, případně s propojením začátku peronů s ÚAN. Zástavba může jít klidně až k ÚANu a zrušit současné parkoviště busů.
Guarez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 11:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tuto chvíli ale půjde i o to, aby se např. v projektech počítalo s dostavbou kolejí řekněme 8-10 jako rezervou pro Kladno a letiště

to je to o cem jsem mluvil. a ví nekdo jestli se s tim pocita nebo ne?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12761
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 12:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ví nekdo jestli se s tim pocita nebo ne?

Řekl bych, že nepočítá a že těch 7 kolejí je možné maximum.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 12:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě, proč české dráhy jako pouhý dopravce vlastní všechna nádraží a dělají si s nimi, co chtějí, když jsou nádraží součást infrastruktury. Chystá se alespoň převod nádraží na SŽDC?

(Příspěvek byl editován uživatelem Rzeczpospolita.)
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1886
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 12:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale vždyť si přečtěte (třeba i mezi řádky) co nám představitelé města vlastně říkají.

Rychlodráhu ano, ale Masaryčka není vhodná, snad jako provizorní. Masaryčku nyní nelze rušit, ale nepředpokládá se již také její rozšíření. Stávající nástupiště zvládnou i Kladno (zvlášť když konečně odpadne to objíždění souprav) a také se zmodernitzje zab. zař. (již se i částečně stalo) A co se zbylými lukrativními pozemky, které už dráha nikdy nepoužije? Prodat (a nejlépe ihned). Jenže! V územním plánu je území pro dopravu. Takže změna územního plánu. Ale jaká? Useknout kus Masaryčky? To je polovičaté řešení. Pokud třeba na Praze 6 budou (v témže připravovaném územním plánu) všechny zahrádky označeny jako zeleň, znamená to, že někdy až tam nebude zahrádka, bude z toho les a ne třeba hotel. Zahrádka tam ale klidně může zůstat 100 let. Takže se celé území prohlásí za již nedopravní a současně se může zástavba řešit s perspektivou co bude za 100 let (rozmístění staveb). Že se Masaryčka může zrušit až po vybudování diametrů, tedy za hodně let a nikdo neví za jaké a také čí peníze je věc podružná. Zatím se s novou perspektivou rozparcelují a zastaví to "nepotřebné". Nic víc. Koleje zůstávají.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1028
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 12:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chystá se alespoň převod nádraží na SŽDC?
Až ČD prožerou 12 miliard, které dostaly letos, tak zase něco "prodají" SŽDC.
Guarez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 12:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě, proč české dráhy jako pouhý dopravce vlastní všechny nádraží a dělají si s nimi, co chtějí, když jsou nádraží součást infrastruktury. Chystá se alespoň převod nádraží na SŽDC?)

vim, že tyto tendence tady byly, ale bylo nutné od tohoto zameru odstoupit. Již totiž existuje projekt Živá nádraží a již jsou podepsany smlouvy mezi ČD a investorama. Pri prevodu techto nadrazi by tyto smlouvy byly nanic, respektive je i otazka jak by to z pravnickeho hlediska vubec slo.
A také si myslím, že ČD mají větší motivaci s nadrazima neco delat, než by melo SŽDC..
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12764
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 12:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě, proč české dráhy jako pouhý dopravce vlastní všechny nádraží

České dráhy nevlastní žádná "všechna nádraží". Prostě vlastní některé pozemky, tu pod kolejemi, tu mimo koleje . Za to poděkujte tvůrcům někdejší "transformace" na ČD a SŽDC.

U Masaryčky jde v případě ČD a jejich developerského projektu o pozemky mimo koleje. Víc bude vědět kolega K.A.F.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4084
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 14:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dneska do třetice cintace.
ČTK
Praha 14. srpna (ČTK) - Do života pražského Masarykova nádraží se otiskly mnohé důležité historické okamžiky posledních 160 let. Proto by Železniční muzeum mělo být právě tam, řekl v rozhovoru ČTK ředitel muzea Jiří Střecha. Železniční muzeum vzniká v části bývalého depa Masarykova nádraží, otevřeno by mělo být kolem roku 2014. O budoucím využití nádraží se v posledních týdnech vedou spory, hlavní město počítá s jeho zrušením a zastavěním. Podle Střechy ale projekt města muzeum neohrozí.
Masarykovo nádraží je podle Střechy otevřenou kronikou metropole i celé české země. Jeho provoz se zastavil například při obléhání Prahy v roce 1848 a při obsazení pruskými vojsky v roce 1866. V roce 1945 se na nádraží uskutečnily těžké boje, při kterých několik lidí zahynulo. Někteří byli zastřeleni přímo u zdi depa, v kterém má železniční muzeum vzniknout. "V 70. letech se v kulturním sále depa dokonce konaly koncerty undergroundových skupin," uvedl Střecha.
Hlavní město by chtělo Masarykovo nádraží zrušit a místo, kde jsou dnes koleje, zastavět. Radní Martin Langmajer minulý týden dokonce řekl, že nepočítá ani s železničním muzeem. Podle Střechy se ale jedná o nedorozumění, objekty depa totiž už několik let patří Národnímu technickému muzeu, jehož součástí je připravované Železniční muzeum. "Vláda na vznik muzea v roce 2000 vyčlenila 300 milionů korun, zatím jsme proinvestovali necelé tři miliony. Usnesení vlády je stále platné a pro nás závazné, máme také velkou podporu ministerstva kultury," poznamenal Střecha.
Revitalizace a částečné zastavění nádraží by mohlo podle Střechy nádraží rozhodně pomoci. Projektu Železničního muzea by údajně nevadilo ani ukončení železničního provozu. "Jsme schopni fungovat i bez kolejového napojení. Budoucímu komerčnímu využití okolních pozemků muzeum dokonce výrazně pomůže, protože do oblasti přiláká další návštěvníky - zákazníky," myslí si ředitel.
Hlavní budova nádraží i bývalé depo pocházejí z roku 1845, všechny nádražní budovy jsou památkově chráněny. V depu v současné době odborníci pracují na stavebněhistorických a stavebnětechnických průzkumech, na jejichž základě bude teprve vypracován konečný projekt muzea. Už nyní se ale počítá s tím, že objekty depa budou rekonstruovány a mezi nimi se postaví prosklená hala.
Železniční muzeum na Masarykově nádraží by mělo být podle jeho ředitele výkladní skříní, v které lidí uvidí ty nejdůležitější sbírkové kusy. Zároveň tam vznikne stálá expozice o historii železnic v českých zemích. "Chceme ukázat soužití společnosti s železnicí v uplynulých dvě stě letech, jak se cestovalo a jak se měnila kultura cestování. Návštěvníci si budou moci například sami vyzkoušet stahování šraněk a přestavování výhybky," popsal Střecha.
Koncept rovněž předpokládá, že muzeum bude průchozí pro všechny, kteří chtějí projít z Hybernské ulice pod Vítkov. Muzeum bude podle Střechy také součástí projektu "muzejní míle", který společnou propagací a vstupenkami propojí Národní, Vojenské a Železniční muzeum s Muzeem hlavního města Prahy a památníkem na Vítkově.
Železniční muzeum má v současné době ve svých sbírkách 132 železničních vozidel, z toho je 42 parních lokomotiv. Protože tak rozsáhlou sbírku není možné vystavit najednou, půjčuje muzeum exponáty do ostatních železničních muzeí po celé České republice.
Šárka Dvořáková mkv
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12772
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 14:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V roce 1945 se na nádraží uskutečnily těžké boje, při kterých několik lidí zahynulo.



Mnoho desítek lidí zahynulo, chtěla asi paní novinářka napsat. Kolik nesmyslů se asi skrývá v jiných částech textu .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4085
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 14:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mekbajne, není naprosto žádný důvod se domnívat, že texty jakékoliv jiné skupiny autorů (namátkou vybírám čistě náhodně např. tzv. insidery) neobsahují podobné množství hovadin.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12774
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 15:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že texty jakékoliv jiné skupiny autorů (namátkou vybírám čistě náhodně např. tzv. insidery) neobsahují podobné množství hovadin.

Jistě . Právě proto mě tak mile překvapil ten článek v dnešní E15. Ten je velmi vyvážený. Denisa Novotná si dala zjevně trochu práci se zjišťováním a hlavně ověřováním informací.

Obecně E15 hodnotím velmi kladně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 17:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zpátky k Novému spojení. Možná to tu už někdo psal, ale nechce se mi pročítat desítky příspěvků ohledně Masaryčky ...

Který vlak projede jako poslední přes Vítkov? Bude to 31. 8. 9346 nebo něco brzy ráno 1.9.? A co projede jako první po Novém spojení? Už se to ví?

Díky za odpovědi.
Poslouchám www.danceradio.cz.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 17:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ÚRM dostal včera za úkol začít detailně prověřovat Nové spojení II. Hezký večer.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12781
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 20:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je naprosto v pořádku. Až to prověřej a budou známy nějaké výsledky tak o tom můžeme dál debatovat.

A nebo se tu zas můžem začít dohadovat o tom, že "mezi řádky" to znamená že politici už rozhodli a Masaryčka to má spočítaný.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 22:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, není to zas tak dávno, co jsi zuřil, když jsem ti nejen já tvrdil, že zrušení Masaryčky připadá v úvahu pouze při realizaci nějaké podzemní varianty tohoto, či hlavního nádraží a navazujících nových traťových úseků. Jinak ne. Jinak Masaryčka zůstane v podstatě taková, jaká je dnes, klidně dalších 100 let. Jen se bude průběžně opravovat a upravovat. A Bürgermeister a jemu podobní zaprodanci se můžou spolu se svými developerskými chlebodárci stavět na hlavu, nic nezmohou. A buď si jist, že Skanska, Metrostav a pod. jsou ti, co tahají za nitky na ministerstvu dopravy. Ti si utéct takovou příležitost k zisku od eráru jako je rychlodráha a i nové spojení II mezi prsty nenechají. Nebo si myslíš, že jim snad dá Bürgermeisterem hájený šetřivý developer vydělat víc? Ani omylem! Pokud si pořád myslíš, že by tomu mělo být jinak, tak péče pana doktora Chocholouška je neodkladná.........
Jde totiž o záležitost buď za jednotky miliard ( úsporné projekty developerů ), nebo také za desítky miliard korun ( předražené erární stavby rychlodráha a NS II ).
Jsi jako obvykle špatným prorokem, byl bych jistě nejen já rád, kdyby ti to konečně už došlo.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 14. srpna 2008 - 23:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotky: čtvrteční hlavák a západ nového spojení
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 00:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Achjo, zase dva dny a opět tři plné strany, pánové, tohle se vážně nedá číst najednou a normální člověk nemá čas tu sedět u toho a "chatovat" s vámi.
To je můj názor na tuto věc. :-)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 01:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood:
když je o čem diskutovat, tak proč ne? Kdyby jistí radní jednoho města nerozhodli před týdnem o jisté změně územního plánu a mediální mr..y to tak nenafoukly, jo, potom by toho tady bylo daleko míň!
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.30.207
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 05:50:56    Odkaz na tento příspěvek  

Asi by to chtělo udělat novou stránku jen pro ty dohady.Jsou lidé které to nezajímá a pro jedno se nedostanou k druhému...třebas už se ví kdy se bude provádět zatěžkávačka?Jak dlouho bude trvat a kolik se jí zůčastní jeřábů?
Iamgood:Je to tak.Ty vlaky jsou také zajímavé.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4092
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 08:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A hele, lord se vrátil!
Bram: Uveď příklady mých špatných proroctví - jen ale co se stalo/nestalo, ne co si ty myslíš že se stane/nestane.
Opravdu si myslíte, že nekdo ví, co pojede jako první po novym spojení???
Budoucnost patří bagrům!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 08:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, lord se vrátil, toulal se sám samotinký vlakem jihovýchodní Evropou. Je pravda, že zrovinka v Istanbulu nedaleko nádraží Sirkeci, kde jsem obýval ajnclík v místním hotelu, byla internetová kavárna. Tam jsem vlezl na net a chtěl jsem reagovat na tvé příspěvky, internet však blbnul a stránka k-reportu pořád padala. Tak se ti omlouvám, že píšu až teď, z Prahy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4096
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 10:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nene, lordem byl myslen LV, který odněkud po 256. definitivně odešel a myslel jsem, že odtud...
Istanbul tě omlouvá, že nevidíš problém masaryčky zcela ostře.
Budoucnost patří bagrům!
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.254.20
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 11:43:30    Odkaz na tento příspěvek  

je to trochu mimo mísu, ale jukněte do včerejších hospodářek
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 14:48:15    Odkaz na tento příspěvek  

No vida, zdá se, že hra modrých bolševiků na pravici končí vždy den po volebním vítězství, pak nastupuje tvrdý oligopol. Zdá se, že konečně někdo pojmenoval raison d´étre naší modré demokracie. Hrabivost bez pláštíku ideologie. Poslední vlna privatizace, poslední "lístek na Bahamy".

No, kdo by byl tak blbej, žejo?

Jeho Lordstvo, navrátivšíse z exilu nechť Panu Otci Vezdejšímu mou gratulaci doručí, Mladí Konservativci se Otci vskutku povedli.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 15:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestnz, co je Vám do toho, když nějaká akciovka prodá pro ni nepotřebný majetek jinému subjektu?
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 16:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můj názor o majetku ČD za 12 mld., prodanému SŽDC, je, že se nemůže posuzovat jako standardní prodej majetku akciové společnosti.
Málokdy nějaká obchodní společnost něco prodává státní organizaci a dalším aspektem je, že prakticky všechen ten majetek byl dříve pořízen za státní peníze, při transformaci ten majetek připadl v podstatě zdarma akciové společnosti (ČD, a. s.) a teď to ta akciovka prodává v podstatě zpátky státu, ale už za peníze. Možná je ten prodej z právního hlediska v pořádku, ale je to dost nemorální.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 16:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davide, právně je to naprosto v pořádku, neboť stát nemůže bez náhrady vyvlastnit část majetku společnosti, založené koneckonců podle soukromého práva, jejíž činnost je plně podřízena obchodnímu zákoníku. Ta chyba se stala (a možná ůmyslně) v okamžiku, kdy byl takový majetek do jmění firmy ČD zařazen. Na důvody se budete muset zeptat členů vlády (páně Paroubka neblahé paměti), jmenovitě ministra dopravy pana ing. Šimonovského.

Faktem je, že dnes ten zpětný odkup vypadá jako nedovolená podpora jednoho ze soutěžitelů v železniční dopravě a mám dojem, že si na to další dopravci stěžují. Protože v tom namočen nejsem a vím jen tolik, kolik proniklo na veřejnost, radši bych to dále nekomentoval.

S posledním odstavcem Vašeho příspěvku naprosto souhlasím. Nazval bych to (legálním) tunelováním státního majetku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.120.39
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 16:30:49    Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že ČD jsou akciovkou, tak to zřejmě z právního hlediska nelze posuzovat jinak, než jak bylo. Morální pohled je věc druhá. Když se jisté zájmové skupině podařilo prosadit transformační zákon tak jak prošel, pak se s tím mnoho dělat nedá. Pokud by management ČD a.s. postupoval jinak (např. bezúplatný převod a snížení základního jmění), mohl by mít na krku obvinění mimo jiné z poškozování věřitele.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 16:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RŠ: Naprostý souhlas.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 17:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RŠ, Rudolf 33:
Pokud by management ČD a.s. postupoval jinak (např. bezúplatný převod a snížení základního jmění), mohl by mít na krku obvinění mimo jiné z poškozování věřitele.

Chápu, že z právního hlediska by to tak bylo, ale stejně mi to přijde absurdní:
Kdyby společnost, ve které je 100%ním akcionářem stát, převedla bezúplatně svůj majetek organizaci, která je přímo státní organizací, došlo by k poškození věřitele. Tím věřitelem však je jedině STÁT, přestože tento majetek je nyní ještě více "státní", než když byl "jen" v majetku společnosti státem vlastněné...

Naopak, tím, že SŽDC (státní organizace, tedy zprostředkovaně stát) za ten majetek ty miliardy zaplatí, k poškození věřitele (rozuměj státu) nedojde.

Opravte mě, jestli se pletu, protože tohle mi hlava nějak nebere...
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 18:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
To já tě klidně opravím. Vlastník akcií není žádným věřitelem. A různé subjekty, byť vlastněné státem, prostě nejsou totéž, co stát.
Hlavními "poškozenými věřiteli" (v případě snížení aktiv podniku bez protihodnoty) by byli především poskytovatelé úvěrů (např. pro nákup vozidel), kteří by z pochopitelných důvodů vyzvali k dozajištění svých pohledávek, v horším případě přímo ke splacení dluhů v plné výši.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12795
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 18:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

471015 - Který vlak projede jako poslední přes Vítkov? Bude to 31. 8. 9346 nebo něco brzy ráno 1.9.? A co projede jako první po Novém spojení? Už se to ví?

K "přepnutí" mezi oběma tratěmi dojde ve 3.00 v noci z 31.8. na 1.9., takže si to odvoď. Jak to ale bude po tomto velkém třesku fungovat nikdo neví...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 18:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: jo, pletete se, ale nevyčítám Vám to.

Věřitelem ČD, a.s není jenom stát, ale především její obchodní partneři, kteří s ČD, a.s. uzavřeli obchodní smlouvy s vědomím, že ČD,a.s. má určitý, definovaný majetek, zapsaný v obchodním rejsříku, ze kterého se v připadě, že ČD, a.s. svým závazkům nedostojí, mohou uspokojit. Zmenšení takového majetku by bylo podvodem na věřitelích. Pokud by se ČD, a.s. zbavila majetku např. bezúplatným převodem na jiný subjekt (třeba stát), šlo by o zjevnou trestnou činnost zodpovědných funkcionářů firmy. Takže tudy cesta nevede. Závazky ČD, a.s. totiž na stát převést nelze - tentokrát by šlo o zcela zjevnou podporu obchodní firmy - což by neunesla EU.

Nesmíte si plést postavení státu jakožto akcionáře firmy (která má vlastní, od státu perfektně oddělený majetek) s vlastnictvím státu. Stát jako akcionář totiž firmu nevlastní, vlastní jen akcie a práva s akciemi spojená ( a mezi ně nepatří právo nakládat s majetkem společnosti).

Chyba prostě vznikla tím, že při zakládání ČD a.s. byly do ní vloženy majetkové hodnoty, které ke své činnosti firma nepotřebovala a které nyní chce - právně naprosto čistě- vrátit státu, Samozřejmě prodejem, neboť bezůplatný převod = dar nelze zdůvodnit.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 19:25:38    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfe, tohle je pohádka Ovčí Babičky - Chyba prostě vznikla tím, že při zakládání ČD a.s. byly do ní vloženy majetkové hodnoty, které ke své činnosti firma nepotřebovala a které nyní chce - právně naprosto čistě- vrátit státu, Samozřejmě prodejem, neboť bezůplatný převod = dar nelze zdůvodnit.

Za tuhle "chybku" by měli asi někoho zavřít, to mi náramně připomíná žvásty a výmluvy jedno Hořeního z RSD. Celá transformace drah je levárna, která má dát vzniknout pocitu trhu, ale zároveň musí udržet faktický oligopol dcerek.

Stejná zlodějina, jako když si Krejčíř proháněl DPH dvaceti sročky, aby se nakonec nepoznalo, jestli má kterékoliv něco platit.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 20:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: Co tu račte vykládat je Váš problém. Co bylo vloženo státem do ČD,a.s. a co nyní chce ČD, a.s prodat za 12 miliard zpět státu (tedy SŽDC, s.o.)lze snadno dohledat. Nepleťte sem lidi, kteří s železnicí nemají nic společného. Prostě vláda ČSSD předhodila ČD, a.s zdarma majetek, který se dnes od ČD za 12 miliard MUSÍ KOUPIT zpět. Škoda je tedy 12 miliard a zodpovídá za to každý člen vlády, která to na ČD převedla. Sazba je 10 -12 let odnětí svobody. Stíhán nebude nepochybně nikdo, leda snad právě ten Krejčíř, který s tím nemá co společného. Prostě akce "Čisté ruce ČSSD".

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.120.39
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 21:19:36    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf 33: Pro doplnění. Vláda navrhla, volení zástupci lidu v Poslanecké sněmovně schválili. Odpovědnost čistě politická, respektive žádná.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 21:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RŠ: Nikoli. Žádný člen vlády nemůže prokázat, že majetek převedený do ČD,a.s schválil jmenovitě parlament. V zákoně to totiž není.Odpovědnost je tedy na členech vlády. Ale máte pravdu, nikdo stíhán nebude, policie i státní zastupitelství se musí jistit pro případnou změnu vlády. Radši se budou mezinárodně zesměšňovat stíháním Krejčíře.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12797
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 15. srpna 2008 - 23:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádný člen vlády nemůže prokázat, že majetek převedený do ČD,a.s schválil jmenovitě parlament. V zákoně to totiž není.Odpovědnost je tedy na členech vlády. Ale máte pravdu, nikdo stíhán nebude, policie i státní zastupitelství se musí jistit pro případnou změnu vlády. Radši se budou mezinárodně zesměšňovat stíháním Krejčíře.

Máte pravdu, Rudolfe . Včetně té doušky o těšínském Radovanovi.

Pcestny - No vida, zdá se, že hra modrých bolševiků na pravici končí vždy den po volebním vítězství, pak nastupuje tvrdý oligopol. Zdá se, že konečně někdo pojmenoval raison d´étre naší modré demokracie. Hrabivost bez pláštíku ideologie. Poslední vlna privatizace, poslední "lístek na Bahamy".

S tímhle mají modří společného úplně stejně jako červení. Ivánek jako Staník.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ten co se nediví
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.182.4
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 00:10:49    Odkaz na tento příspěvek  

Můžete mi, pánové pocestní a další, vysvětlit, jaká škoda a komu vznikne, když státní železniční organizace zaplatí státní železniční akciovce libovolnou částku?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 4-2005

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 00:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Lord se nevrátil. Lord to tu jen čte a nestačí se divit, jací primitivové jsou někteří zdejší přispěvatelé ... "kopání do mrtvoly" ... no, když jim to není trapný ...
Po 256. nebo po 257., to je jedno ... bohužel ještě pamatuju polovinu 90. let, kdy přístup na internet měl jen ten, kdo na to měl, a ne kdejaký pitomeček, a úměrně tomu se změnila i úroveň debaty: dřív se hledal výsledek, dřív se i přiznal omyl ... dnes je výsledek dán, hledá se zdůvodnění, a toho, kdo nezapadne, je třeba vyštípat. Jediný, kdo se tu snažil dojít výsledku, jsem byl já, ale i tím jsem se stal nepřijatelný - připustil jsem, že Masna nepřečká ve stávající podobě. Před 10 lety měla debata na netu úroveň, dnes to připomíná hádku mezi fanoušky Sparty a Slavie. Dřív šlo o výsledek, dnes je to obyčejná hádka bez odpovědnosti ... Mně zdejší fanoušci dali jasně najevo, že mne nemusí, OK. Není mým zvykem vnucovat se tam, kde o mou přítomnost nikdo nestojí.

Btw, vyřiď IMG, že k Rohlíku 21. klidně přijít může: jen proto, abych mu tam dal pár výchovných pár facek, čas tratit nebudu, a jinak chci mít klid. Ty na mne mail/mobil máš, dtto těch pár dalších lidí odtud, se kterými mi stojí za to debatovat.

P.S.: Masna má definitivně skončit do 2016, to zas vím já přes svoje kontakty. Respektive existuje takový záměr.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4102
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 06:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tam Lorde přijď, zjistíš, že všichni ti odporní diskutující jsou v reálu milí a příjemní lidé, kteří toho spoustu ví, nebo se nechají rádi poučit a nejpozději po 3.pivu se shodnou.
Místo toho bys moh vysvětlit jak je to s těma 12 mld., osobně myslím, že už je to moc vysoká politika, s existencí Masny nesouvisející.
Budoucnost patří bagrům!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 07:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten, co se nediví: Státní organizací je SŽDC, ta hospodaří se státním majetkem.ČD jsou akciovou společností, hospodaří s majetkem vlastním. Kdo vlastní akcie nerozhoduje. Akcionář nevlastní majetek společnosti, nýbrž právě jen ty akcie a práva s nimi spojená. Proto na akcionáři např. nemohou být vymáhány dluhy a.s.,na druhou stranu a.s. nezodpovídá za dluhy akcionáře.Naproti tomu závazek státu by za jistých okolností mohl být uspokojen exekucí na majetek, s nímž hospodaří s.o. Mimochodem, právě proto byly v minulosti všechny podniky zahraničního obchodu ustaveny jako a.s. - aby se po nich nemohly vymáhat závazky ČSSR.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12805
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 08:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV - Masna má definitivně skončit do 2016, to zas vím já přes svoje kontakty. Respektive existuje takový záměr.

Lorde soráč, ale když si nabíháš takovýmihle výroky tak se pak nediv reakcím.

Takových záměrů určitě existuje...

KáeM - Místo toho bys moh vysvětlit jak je to s těma 12 mld., osobně myslím, že už je to moc vysoká politika, s existencí Masny nesouvisející.

Jo, tady musím s KMem souhlasit. Berte to třeba jako příspěvek panu Žaludovi na ta nová Desira...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4105
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 08:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty Mekbajne nesouhlasíš s tím, že seš příjemný člověk se kterým se po třetím pivě (no dobře, s tebou po pátym) shodnu?
Desira? Chachacha, nenech se vysmát. Do novýho grafikonu URČITĚ nebudou. Pendolíno - říká ti to něco? Jedině Regionovy a Ešusy - ty máme zvládlý a naučený, ty budou.
Budoucnost patří bagrům!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 3816
Registrován: 6-2002

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 09:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lord:
Ano, diskuse na netu měla vyšší úroveň. Zamysleme se ale každý nad tím, co tomu sami dáváme. Například osočováním ostatních, že nedokončili základní školu úroveň nepozvedneme a výsledek taky nenalezneme...

Jinak nebyla by bližší informace, jak má ta Masna být v roce 2016 nahrazena? To bych si rád přečetl.

KM:
Chachacha, nenech se vysmát. Do novýho grafikonu URČITĚ nebudou.
To víme všichni. Budou třeba tak v květnu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12809
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 09:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty Mekbajne nesouhlasíš s tím, že seš příjemný člověk se kterým se po třetím pivě (no dobře, s tebou po pátym) shodnu?

Jistě, akorát to mírně poupravím - TY se shodneš se mnou .

Do novýho grafikonu URČITĚ nebudou.

Já taky nemluvím o grafikonu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4107
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 09:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

masinka: Jistě by se dala dohledat jistota, která zde (resp. na diskusi o 200) byla prezentována ještě tak v květnu-červnu, že budou tak, aby s novym grafikonem vyjela Desira na 200. Tak co tedy bude na tý spoustě novejch R na 200? Uštvaný 854+053 (s kterejma se to, podle insiderů, "nevyjezdí") nebo se odstoupí i od nových R? Tak či tak (a to už je pro mekbajna) ZASE MI TO VYŠLO.
McB: A co jsem napsal? (seš příjemný člověk se kterým se po třetím pivě (no dobře, s tebou po pátym) shodnu? ) Já myslim, že problém mezi náma je v tom, že ty prostě BLBĚ ČTEŠ
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12810
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 10:10:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak co tedy bude na tý spoustě novejch R na 200? Uštvaný 854+053 (s kterejma se to, podle insiderů, "nevyjezdí") nebo se odstoupí i od nových R? Tak či tak (a to už je pro mekbajna) ZASE MI TO VYŠLO.

No a teď to aplikuj na jiný věci, který se v určitou chvíli zdaj jasný (třeba zrušení Masaryčky). Vždycky se to nějak odsune a rozmělní.

P.S. jinak nevím, s kým jsi se o desirech přel, ale to že do prosince nebudou bylo myslím jasné. Tak rychle tady na kolejích nejde nic.

Já myslim, že problém mezi náma je v tom, že ty prostě BLBĚ ČTEŠ

Čtu dobře a ještě líp chápu.

LV - Masna má definitivně skončit do 2016, to zas vím já přes svoje kontakty. Respektive existuje takový záměr.

Ještě mě tak napadlo toto:

"Miloš Zeman se má definitivně stát prezidentem po 2013, to zas vím já přes svoje kontakty. Respektive existuje takový záměr."
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.97.118
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 13:48:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ad LV:
bohužel ještě pamatuju polovinu 90. let, kdy přístup na internet měl jen ten, kdo na to měl, a ne kdejaký pitomeček
Ano, ukázka demokracie aneb kdo na něco nemá, je pitomeček (nevadí, že na netu tehdy nic kloudného nebylo a diskutovali spíše počítačovníci)
Jediný, kdo se tu snažil dojít výsledku, jsem byl já
Ano, já, já, já jenom já - koho mi to připomíná?¨
Mně zdejší fanoušci dali jasně najevo, že mne nemusí, OK
Ano, díky Vašemu poslednímu příspěvku Vás opravdu nemusí(m).

Ad Rudolf_33
v minulosti všechny podniky zahraničního obchodu ustaveny jako a.s. - aby se po nich nemohly vymáhat závazky ČSSR
To není pravda (ten důvod), ale nepatří to sem.
Kdo vlastní akcie nerozhoduje. Akcionář nevlastní majetek společnosti, nýbrž právě jen ty akcie a práva s nimi spojená.
Tohle je tedy dost ujetá teorie, i když teoreticky to tak nepochybně je... Na SŽDC to samozřejmě převést šlo, ale byl problém s těmi úvěry (jak jste myslím Vy naznačoval) - viz parlamentní debata k tomu.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 16:40:21    Odkaz na tento příspěvek  

Nezlobte se, pánové, ale umýt si takhle ruce nad tím, že na JEDNOM MÍSTĚ - na ministerstvu upekli tuhle levárnu - jakože nevíme o tom, jak mají být diversifikovány služby na železnici dle příslušné euronormy a "předáme" majetek , který patří i s obsluhou Dopravní Cestě "omylem" ČD , jako jednomu z dopravců. Dáme mu to, aby měl na krytí úvěrů, které by jinak nedostal a šel na dluhy do kolen. Takhle - nezákonně vytáhne CD na své firemní dluhy peníze ze státní kasy skrze SZDC, protože stát nemůže subvencovat dluhy CD přímo, z rozpočtu.

Prostě, je to prasárna na druhou, jednak lacino a transparentně, přímo "pobulharsku" obechcáváme pravidla, za druhé je to další skrytá rána našim veřejným zdrojům. Nacopak nám zase nezbude?? Na rekonstrukce, na údržbu??
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12813
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 17:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

který patří i s obsluhou Dopravní Cestě "omylem" ČD

To nebylo omylem ani "omylem".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12815
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 18:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V dnešní příloze Mladé fronty docela dobrý článek o Masaryčce. Zdá se, že se m*dky mediální začínají v celé uměle vytvořené kauze už aspoň trochu orientovat.

A ještě malá poznámka k těm Desirům - ono je v podstatě jedno, jestli začnou jezdit v prosinci 08, qětnu 09 nebo třeba prosinci 09. Uvědomte si, že železnice je tady nějakých 170 let, a vnitřně jedná se o velmi konzervativní prostředí s obrovskou vnitřní setrtvačností. Což ale znamená, že jakmile se jednou něco dá do pohybu, tak už to málokdo změní nebo dokonce zastaví. Což platí jak o Desirech, tak o přestavbě Masaryčky nebo stavbě AirConu .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Ten co se nediví
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.120.240
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 21:18:46    Odkaz na tento příspěvek  

Rudolf: díky za odpověď, ale myslím, že jsem se ptal na něco jiného
Pocestný: prý že prasárna. Můžeš tedy nabídnout nějaké neprasácké řešení?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4619
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 21:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, probrat se tu tím po skro čtyřech dnech je docela silná káva, takže jen pár připomínek (mnoho se už vyřešilo):
LV:
přístup na internet měl jen ten, kdo na to měl, a ne kdejaký pitomeček
Podle Vás tedy chudší=hloupější? Pak se divte, že Vás tu mají všichni rádi.
dnes je výsledek dán
To platí zejména na Vás.

k debatě o Horních Měcholupech:
Musím podepsat všechny příspěvky kolegy Bkp. Myslím, že jsem jediný, kdo sem jezdí vlakem i v případech, kdy je to časově delší. I přesto ale často využívám především metro C - tedy Káeme, žádné rušení 271!!!
Konkrétně: kombinace 271+C i chůze+vlak mi trvá na hl.n. cca 35 minut. Ovšem autobus jezdí v ranní špičce co 4 minuty, vlak co 30 minut ... a pokud chci někam jinam než na hl.n., tak už je metro výhodnější. A to nemluvím o takovém Chodově.
Zastávka v HM je prostě pro lidi ze sídliště umístěna dost mimo (v bezprostřední blízkosti je víceméně jen rodinná zástavba) a navíc v podstatě bez návazného busu směr sídliště (240 jede úplně mimo).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
jonas prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.238.40
Odesláno Sobota, 16. srpna 2008 - 22:58:47    Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se s dovolením vrátil k tématu diskuse a trati 210 (taky srdeční záležitost, jak u kolegy Pocestnýho) -- zkusil jste si někdo spočítat, za jak dlouho můžete být z Modřan v centru vlakem a za jak dlouho běž6nou MHD? Jsou okamžiky, kdy to bezkonkurenčně vyhrává i z Braníka, a ta trať /násep je většinou už vybudovanej pro dvě koleje/ je pro městskou dopravu vyloženě zakopaná hřivna. A nepochyubuju, že to platí i pro další tratě které neznám tak z blízka.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 17. srpna 2008 - 00:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jonas.prag:

však jo. I dle vyjádření chytrých pánů z magistrátu (zejména ing. Šteinera) se s větším zapojením železnice do dopravního systému Prahy) DO BUDOUCNA počítá. Jak dlouhá budoucnost to má být,co si pamatuji, nikdo přesně neřekl. Možná by to mohl vědět někdo z dalších diskutujících...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4110
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 17. srpna 2008 - 06:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: (k té filosofické úvaze) - právě proto že je to tak dlouhodobej proces, že se cestou může vyskytnout tolik faktorů, které slibně vyvíjející se směr změní úplně jinam, proto mě udivuje tvoje jistota že ze všech možných variant bude vybrána ta tvoje.
K 210: No nevim. Jednokolejka a při způsobu jakým se tam jezdí, se vždycky modlim, když nevylezu v Modřanech, abych nezůstal viset kdesi za Bráníkem směrem k centru. To by se muselo moc změnit. Spíš bych udělal průjezd 210-070, to jsou dva přibližně stejný bordely a to by je mohlo trošku zatraktivnit.
220 a Hroch: Znám pár lidí co jezděj do HM vlakem - bydlej na sídlišti blíž k trati a pracujou v centru města. Ale ono je to od zastávky k busu Na Vartě - tedy přes celou tuto část sídliště pěšky 10 min., takže alespoň toto by mohlo být zajímavý. Jasně že z takový Bolevecký je to asi problém... 271 ti nechám Háje-Nádraží HM, jo?
Budoucnost patří bagrům!