K-report
 

Archiv do 31. července 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 31. července 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 19:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nezní úplně špatně, ale to pak pomalu nepotřebujeme nejen Masaryčku, ale i Wilsona, a to je proti železničním přikázáním.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.67.5
Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 19:56:53    Odkaz na tento příspěvek  

a celé to monstrum je svou rozvláčností a plýtváním prostorem dobrou ilustrací doby svého vzniku.
Já si naopak myslím, že to je jedna z nejlépe zvládnutých "přístaveb" výpravních budov, kdy bylo nutno splnit neuvěřitelně svazující podmínky. Doba vzniku je cca od 1946.
Velikost nové haly byla dimenzována právě pro centrální nádraží (po zrušení Masaryčky a Těšnova) a taky se to tak mělo jmenovat. K tomu v úplnosti nedošlo a dnes bude prostor rozškatulkován předraženými kšefty. Takže i přestavba hlaváku jde proti duchu teoretiků "vše na hlavní".
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1873
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 20:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný: Tak mi vysvětlete, že mi co v tom centru bydlíme a pracujem (bavme se přímo o okolí Václaváku a Staromáku) tam pořád najdem hospůdky, kde se najíme za 60 až 70 Kč a pivo máme mírně přes dvacku. Pro koho tam ta nejedna hospoda asi je? A ty gastroturky taky asi neberou kvůli turistům.

Je to jiné než před 15 či 20 lety, ale pořád v centru žijí i Pražané a je kam zajít do hospůdky i na nákup.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 20:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nenám moc představu, kde kdo v Praze bydlí a pracuje, ale jako venkovan bych ocenil, kdyby se podařilo odbourat nutnost přebíhání mezi Wilsonem a Masaryčkou při přestupech. O přejíždění do Holešovic, Vršovic a jiých horoucích pekel nemluvě. Tady bych viděl velkou výhodu jednoho centrálního přestupního bodu - vcelku jedno kde. Naopak systém nějakých tangenciálních (polookružních) linek, které se navzájem i s dálkovými vlaky potkávají na mnoha různých místech, pokud vůbec, je pro tranzitní cestující vyloženě nepřátelský.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 21:16:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A druhá věc, trochu e tady zaměńuje příčina a následek: To, že se z centra pomalu stává cizinecké ghetto, je mj. i důsledkem zrušení tramvají na Václaváku a na Příkopě. Metro je alternativa pro cestu z Dejvic, ale ne pro cesty po centru. A tudíž firmy i lidé odcházejí někam, kde je uživatelsky přívětivěji. Druhý důvod jsou ceny pozemků a vůbec nemovitostí.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Pondělí, 28. července 2008 - 21:48:52    Odkaz na tento příspěvek  

Racku, jednak si zvykněte na to, že vyjmenovaná "horoucí pekla" jsou centrum, pohled člověka zvyklého na rozměr jeho venkovského centra je nepodstatný, za druhé, píšu o průjezdném modelu, takže by mělo vše fungovat na jeden přestup.

Ono, jak správně vyvracíte svůj výrok o pekle, je jedno, kde k tomu přestupu dojde.
Nakonec, lze jen těžko počítat s tím, že Praha upřednostní "potřeby projíždějících", když srovnání počtu pasantů ukazuje drtivou porážku ČD v objemech i tržbách - neexistuje směr, kde by vlak vezl dominantní množství pasantu, pokud vedle běží MHD. Sorry, ale pro nás je meziměstský přestup vedle neexistence městských linek naprostá prkotina, protože zatím zcela chybí některé páteřní větve městského systému.

Nejsem proti závleku R Ex a pod na hlavák, ale zdá se mi nesmysl tam cpát všechny městské linky, když se dá přestoupit lépe na okraji centra a pak pokračovat směrem, který ČD neumí.

Tohle vypadá jako naprostý diktát té úlohy národního dopravce, ale jako městská jsou dráhy naprosto mimo - intervalem, propustností tratí, zabezpečovákem i kulturou cestování je to návrat o epochu zpět. Hlavně mentálně - viz Krč.

Všichni tu řeší, jak nacpat všechno pod Vyšehrad, i když je to hned z několika důvodů neopatrné - ony ty odpuštěné hlukové normy budou brzo EU připomenuty a nevím, zda mají ČD dostatek zbytných fondů na mastné europokuty, které budou následovat. Ono se totiž ukazuje, že pokud se "kverulující šmejdi" kolem naší milované dráhy dovolají do Brusele, je drahám i Hodač prd platný, on tu pokutu platit nebude.
Ale protáhnout tu půlkilometrovou díru na konci mostu Inteligence na dvoukolej a vytvořit rychlíkový přístup do centra jenom tím, že položí druhou a opraví první kolej, to je zřejmě nad drážní iq potenciál - proč to dělat jednodušše, když se to dá složitě bastlit tak, že je z toho malér, ale dodrží se železná košile jistého zvyku?

U stávající varianty shledávám schopnosti dráhy vyjezdit, co je potřeba za nereálné, protože ani NS ani megatunel do Berouna, ani superdráha na letiště pro Prahu bez toho mezilehlého nic neznamená. Navíc, ČD nejsou ani schopny a jak se ukázalo na Praze 4 ani ochotny zavést městský interval a rychlost na městských lokálkách.

O naprosté bájivé fantazii kolem budoucnosti rolling stock není navíc pochyb - při současných podmínkách bude mít městská dráha plný vozový stav v našem příštím životě.

Borovička - také jsem tam bydlel... dnes jsou P1 a P2 dohromady populací 89,1 tisíc lidí, v Praze žije celkem 1 218 000 lidí, takže tu mluvíme o 7,3% populace. To znamená, že když odečtu ještě P3 (78 tis. lidí), tak stále 86% pražáků jezdí do centra zbytečně.
Miki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 09:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný 28.7., 17:41: "centrální železniční okruh (Smíchov- Dejvice - Bubny - Karlín - Libeň - Malešice - Vršovice - Smíchov"

Ten začátek trasy (Smíchov - Dejvice) jsem moc nepochopil.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 11-2005

Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 10:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tady o tom mluví, tak je velkou chybou, že neexistuje přímá spojnice Praha-Smíchov >>> Praha-Bubny (Podbaba). Bylo by to bezkonkurenčně nejrychlejší spojení od Kralup do údolí Berounky využitelné při vybudování podzemní zastávky Praha-Hrad i v intravilánu. Sám dobře vím, jaký je nyní opruz dostat se ze Smíchova do oblasti Dejvic a Podbaby.

Bohužel je to dost technicky náročné a také velmi drahé pro vybudování.
http://rail2005.euweb.cz (aktualizace 30.3.2008 / sekce IV. koridor)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 14:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miki: No, to se vezme do ruky vrtačka ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 12-2006

Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 19:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

L_V: V takovém případě se nevezme jenom vrtačka ale celej razící štít... Je to rychlejší než cokoliv jinýho.

Ale nechcete si dát někde v hospůdce sraz a ukázat sílu argumentů přímo?
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 22:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám otázku, je někde veřejně přístupné kolejové schéma současné Masaryčky? Konkrétně by mě zajímalo, jestli se dá postavit vlaková cesta z kralupské koleje negrelláku na šesté nástupiště. Neboli, jestli se kladenské vlaky můžou vykřižovat na Negrelláku, nebo někde na zhlaví Masaryčky.
Už jsem se na to za jízdy koukal asi potřetí, a buď jsem tu spojku přehlédnul, nebo tam není.


Pocestny: "nesmysl tam cpát všechny městské linky, když se dá přestoupit lépe na okraji centra a pak pokračovat směrem, který ČD neumí ... Všichni tu řeší, jak nacpat všechno pod Vyšehrad,"

Mám tomu rozumět tak, že třeba vlaky z Řevnic byste na Smíchově odklonil do Vršovic? Nebo ještě lépe už v Radotíně do Krče, aby se necpaly pod Vyšehrad? Nebo byste je ukončil na Smíchově, aby si ti o potřebujou na metro C pořádně užili také metra B?

A co třeba vlaky od Č.Brodu, kam ty byste odklonil?
Když to dobře dopadne, tak bude z většiny směrů přestup na dvě linky metra (221: A Zahradní Město, C hl.n., 070, 231: B Rajská zahrada, C hl.n., 091: C Bubny-Vltavská, B Masaryčka, 171 - beze změny), od Kladna z letiště na tři linky (A Dejvice-Hradčanská, B Masaryčka, C Bubny-Vltavská). Vy jste zřejmě pevně rozhodnutý tento plánovaný systém zbořit.

Z předchozího odstavce jasně vyplývá, že pro většinové uživatele příměstských linek z Kladna a Kralup je ukončení na Masaryčce nejlepší řešení z hlediska šíře přestupních nabídek. Čili přinejmenším v dohledné době (cca 30 let) Masaryčku ponechat a zřídit pohyblivé chodníky na hlavák. Mezitím se můžou vymýšlet různé varianty bájných tunelů pod Prahou. Pochybuju, že se kopne dřív, než bude dokončen neméně bájný berounský tunel.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 22:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda nevím jak Vy ale já si za 10 let bydlení v Nuslích navyknul na to, že chodím radši na vlak ve Vršovicích než na Hlavák a klidně vylezu z EC v Kolíně a dojíždím souběžným R do Vršovic. Sice tu už nebydlím ,ale parkování a dostupnost je někdy lepší. Stejně tak Libeň, Krč, Hostivař atd. Proč o tom. Daleko lepší bude udělat provozní okruh alespoň na tvrdou 80km/h aspoň Hlavák - Hostivař nebo Krč (daleko radši bych byl za 120, zakrýt zdí a zkoridorizovat), než tahat diametr z Hlaváku na Smíchov. Např lokalita kolem Můstku už je nepodkopatelná, 2 vrstvy metra, uzel kolektorů (sítě plyn, kanalizace, elektřina), potrubní pošta a opravdu mnoho dalšího, pod Václavák už teď chystáme podzemní garáže a silniční koridor, maskovaný na Václaváku tramvají (ta bude vlastně jezdit po šikovně maskovaném viaduktu), takže diametr by se musel buď složitě napojovat na současný Smíchovský tunel, nebo místo pod teoretickým 4 tunelem směrem na Vršovice klesnout pod současné tunely, minout 2 trasy metra (A,C a hlavně jejich spojky od I.P.Pavlova směrem k Nám. Míru), ještě tam teď zakopeme magistrálu, no to bude jako kdyby jsme jezdili 4-6ti patrovýma garážema a různě se to v patrech motalo, stačí pak jedno prasklé vodovodní či plynové potrubí (nedej bože smrado kanalizace) a zablokujeme úplně všechno v Praze. Myslím že vzhledem k terorismu ve světě je to bezpečnostní hledisko dost důležité, neb jedna nehoda nyní umožňuje provoz, jedna nehoda v té plánované hordě tunelů může znamenat konec na 5 let. Když zkoridorizujeme Hlavák-Krč na 5 minut a odtut 120-160 k Barandovským skalám (kolem Jižní spojky už snad navýšit rychlost z 80 na víc pujde, ne?) a rychlost ke 171 a 221 bude vyšší než přes Smíchov a nevyžereme si kapacitu tratě. Nehledě na to že hodně lidí jezdí z údolí Berounky radši autem, protože nepotřebují do města, ale na tu Prahu 4,10,11. Ještě to chtělo před 4 lety opravdu víc zrychlit Vršovice- Běchovice a nemusela být dnes tato trasa pomalejší než přes Libeň.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 22:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zkoridorizujeme Hlavák-Krč na 5 minut a odtut 120-160 k Barandovským skalám (kolem Jižní spojky už snad navýšit rychlost z 80 na víc pujde, ne?)"

Nějak jsem nepochopil, jak chcete řešit:
a) lokální vazbu z údolí Berounky na Smíchov (t.j. ti co vystupují na Smíchově a nelezou do krtka)
b) přestupní vazbu 171 - metro B

Ti, co jedou na Prahu 4 můžou využít faktu, že za cca 8 min. je vlak ze Smíchova na hlaváku (a že tam mají od příštího GVD jezdit opravdu všechny vlaky bez vyjímky) a zde můžou přestoupit na metro C a mají to nějaké tři stanice na Pankrác.
Není mi jasné, co byste při Vašem trasování doporučil těm, co jedou k Andělu. A že jich je z důvodu nejsnažší dostupnosti Prahy 5 podstatně víc, než těch na Prahu 4.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4567
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 23:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV: Hrochu, dejte si ještě panáka, zjevně máte nějaký zásadní existenciální problém.
Dojdou-li argumenty, nastupují urážky, že.

diskuze o diametru, ad.:
Vesměs souhlasím s Bručounem.

k propustnosti:
Také je otázka, co lze teoreticky spočítat (viz Mibl) a co lze prakticky vyjezdit, zejména s přihlédnutím na možné mimořádnosti.

konec Masaryčky:
Myslím, že její rychlý konec by byl zapříčeněn jedině totálním obratem v dosavadním trendu příměstské železniční dopravy a jejího razantního útlumu. Vše současné se na hl.n. nevejde a nic jiného než Masaryčka nepřipadá v úvahu.
Rozhodně se nebráním vzniku nějakého pojízdného chodníku se střechou a s jasným směrováním. Splnilo by to účel za relativně nejméně peněz.

Zapa:
Já si také hrál a chodilo to bez problému.

Iamgood:
např. sídliště Barrandov by bylo obslouženo třeba odbočkou metra B ze Smíchovského nádraží - doprava tramvají k nejbližší zastávce metra (právě zmíněné Smích. nádr.) je také zbytečně dlouhá a pomalá.
Jenže to samé je u dalších větších sídelních celků - Modřany/Baba/Komořany, Bohnice/Čimice, Řepy, Měcholupy/Petrovice, Krč/Nové Dvory/Lhotka....

S tímto souhlas.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4569
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 29. července 2008 - 23:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Konkrétně by mě zajímalo, jestli se dá postavit vlaková cesta z kralupské koleje negrelláku na šesté nástupiště.
Lze, ale spojka z "kralupské" do "kladenské" koleje je "už" těsně u býv. St.4., tj. mezi vjezdem a cesťákem. Tak alespoň hovoří plánek. Křižování na Negrelláku Vámi uvedeným způsobem je tudiž v podstatě neproveditelné, poněvadž jeden/oba vlaky by musely odjíždět ze stanic na výstrahu. Musely by se změnit odj./vj. koleje na Mas.n. (třeba 5. a 4.).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 01:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Vy jste ztracený. A nepletou si urážku s doporučením.

Kalanis: 21.8. je velký sraz, víc informací viz KM, já to teď nemám po ruce.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
jonas prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.238.40
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 01:54:59    Odkaz na tento příspěvek  

LV: nemyslim že by šlo o zaměňování "příčina a následek", spíš je problém s tim, že ty centralistické vize jaksi nereflektují následky, které probíhají, ať už je příčina jakákoli, a setrvale vycházejí z historického stavu 1960 nebo kolik. Co městu chybí naprosto, jak v železniční dopravě tak v MHD, je funkční tangenciální spojení, nějaký "střední okruh" města jako ten budovaný pro gumokoly. To pomalé tramvaje a ještě pomalejší busy prostě nemůžou vytrhnout, nehledě na absenci mostů přes řeku (to že se za posledních 70 let postavil všeho všudy jeden železniční a jeden okruhovej, snad mluví za vše) v okrajových částech města. Takže v tom souhlasim s Pocestnym, jen bych snad byl méně radikální (půlkilometrový jednokolejný úsek by snad neměl bejt problém při současných možnostech komunikace a počítačem řízeného návěštění vyjezdit, že).
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 07:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun - lokální vazbu z údolí Berounky na Smíchov
nevidím problém hlavní spoje z Berouna vést přes Krč a následně novou zastávku Kačerov (úplně nový rychlý přepravní směr od Berouna)na hl.n. A vložené spoje, co jezdí třeba z Řevnic atd. vozit na Smíchovské nádr.
Čili např v celou a půl by jel z Radotína vlak na hl.n. přes Kačerov, ve čtvrt a třičtvrtě by jel jen na Smícháč. Nic složitého to není a tímto řešením téměř vynuluji provoz na trati v nuselském údolí (pojedou akorát R a výše).
Vše je uvažováno při "koridorizaci" a zdvojkolejnění trati Radotín-Krč-Vršovice.
To je můj názor na tuto věc. :-)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 08:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: ...dnes jsou P1 a P2 dohromady populací 89,1 tisíc lidí, v Praze žije celkem 1 218 000 lidí, takže tu mluvíme o 7,3% populace. To znamená, že když odečtu ještě P3 (78 tis. lidí), tak stále 86% pražáků jezdí do centra zbytečně.

Ale no tak. Ty S-ka snad taky budou někde stavět že... A s jednim přestupem na metpo nebo jinou S linku už se nám to přehoupně výrazně přes 50%... Výhoda radiální linky je, že je z centra za slušnej čas dostupná většina města, že? A sice tam moc lidí nebydlí, ale pracuje, vědí? Na nakou okružní linku se špatnejma přestupama nebude nikdo zvědavej, ptz blízko vlaku bude stejně bydlet a otročit minimum lidí aneb plošně toho vlakem moc neobsloužíme, zvlášť u nás zvyklých na zastávku VHD na každym rohu... Jo a ty turisti vlakem nejezdí, že tu mluvíte o jejich převaze v centru v neprospěch vlaku v centru?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 08:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood:
Čili např v celou a půl by jel z Radotína vlak na hl.n. přes Kačerov, ve čtvrt a třičtvrtě by jel jen na Smícháč.

Člověče, četl jste někdy o Káemově teorii bagrů? Prostě je třeba netříštit směr do centra a jezdit často a na stejná místa.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 08:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Také je otázka, co lze teoreticky spočítat (viz Mibl) a co lze prakticky vyjezdit, zejména s přihlédnutím na možné mimořádnosti.

Však já jen naznačoval, kde mohou být hranice teoretické vyjezditelnosti. Nikdy bych si to číslo nedovolil považovat za nic víc než nějaký přibližný odhad. Kromě toho bych se stejně jako ty bál, že se to díky úvrati při zpoždění některého z vlaků celé rozsype. Diametr s bezkolizním zapojením poskytuje mnohem větší stabilitu bež diametr s úvratí.

Ač se to nestává často, opět musím souhlasit s Bručounem: Nevěřím na zahájení stavby diametru dříve než po dokončení berounského tunelu.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 09:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dejvice: sice tam moc lidí nebydlí, ale pracuje, vědí?

No nevědí. A neví to asi nikdo - a nejsou ani odporné odhady.
Takže jestli Vy víte, tak sem ta čísla (pro začátek by stačilo třeba % pracujících mezi Hradem - Újezdem - Nám.míru - Těšnovem, dtto pro studující) dejte.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 10:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: co to je, ta teorie bagrů...?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1731
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 10:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej:
Tak jak to chápu já: raději méně linek a častěji i za cenu většího počtu přestupů. V Káemově podání myšleno na tramvaje a busy v MHD. Pokud to tu čte Káem, tak třeba doplní či opraví.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 10:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta myšlenka vést polovinu vlaků z Radotína přes Krč s přestupem na Kačerově je zajímavá - především by mohla výrazně ulehčit přetíženému MC, část těch zástupů by se přesunula do vlaku, vytvořilo by se pravidelné rychlé spojení Kačerov - Vršovice, dnes zajišťované busy a výrazně by se zrychlila cestovní doba na váguson a do rozvíjející se zóny kolem O2 arény. Půlhodinový interval je ještě snesitelný - nebo by ho mohla prokládat nějaká regionoha z Krče do Libně. Po půl hodině dnes jezdí např. Koulín - Masna. Alternativní přestup na MC by mohl být i v zastávce pod nuselským mostem přes eskalátory na stanici Vyšehrad - tak by se dostali všichni cestující od Berouna na MC a polovina i do Vršek.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 11:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Půlhodinový interval je ještě snesitelný

Pro vesničky typu Tuklaty, Poříčany je dokonce dokonalý. Ale pro přestupní uzel typu Kačerov je naprosto k ničemu. Cestující v hustě obydlených oblastech nechodí na stanici "podle jízdního řádu", ale protože vědí, že jim do 5 minut něco pojede (čím případně mohou popojet) a do 10 minut pojede jejich konkrétní linka.

Navíc při (ne)spolehlivosti, která se dá dalších 10-15 let kvůli rekonstrukcím na pražských železnicích očekávat, by navádění dalších lidí na vlak znamenalo vyšší počet nas+aných a větší averzi vůči dráze.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4006
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 11:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zavlekl mě sem Mibl, sorry, jen potvrdím, že mé teorii bagrů porozuměl správně, a už zase půjdu.
Jo ještě - mnohé by zajímala informace o srazu pražských k-reportích tramšotoušů, tak je v archivu diskuse tram v praze z třetího červencového týdne.
Jinak tady je to úplně mimo realitu. Vymejšlíte práci pro Masnu...
Průjezdnej model je právě proto, že ne všechny cesty končej v Praze. Přes hlavák proto, že je průjezdný a že přestupy budou na jednom místě (žádnej chodník). Průjezdy jsou i pro zvýšení kapacity toho nádraží (vlak se tam zdrží méně a tudíž se jich tam vejde víc).
Spojení Smíchov - Dejvice by samozřejmě mohlo existovat při vedení vlaků z 091 přes Holešovice na Hlavák a dále po 171 jen do Řevnic. Doplnily by potřebný interval v části 171 na 15 minut, když zbytek bude dělat spojení 011-171 po 30.
Vlaky z radotína na kačerov jsou samozřejmě nesmysl, spojení Smíchova,Vršovic a Kačerova se vytvoří spojením 173-210.
A nezapomínejte na přestupní zastávku pracovně nazývanou Depo Hostivař, jinak také Vršovické zhlaví malešického nádraží.
Tak pa - až procitnete, miláškové.
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 13:50:46    Odkaz na tento příspěvek  

Tak se to zase posunulo někam, kde jsem to nepočal - asi je třeba napsat, že
1.Na počátku všeho je změna myšlení. Asi je třeba si připustit, že kromě cest zavedených jsou i ty nezavedené.
2. To chce duševní výlet někam na půl cesty mezi metro a dráhu, abychom našli vhodný provozní hybrid výše zmíněných.
3. to chce bedlivě číst příspěvky jiných taky , jak tak koukam se přesněji vyjadřovat (platí pro mne).

Čili konkrétně u té 210.
1. Přes Krč to bude jezdit max 4x do hodiny, takže tam tudy lze odklonit vše, co
a) Nestaví jinde než na Wilsonu
b) rychlíky, u kterých vazba na Smíchov není povinná.
Naopak to uvolní Vyšehrad pro nerušenou (pří) městskou a to nejen pro 171, ale i pro hrbatou a Semmering. Čili dojezd do centra, který u R a výše dominuje, zrychlit průjezdem až na Wilson a nekolidovat ho se zastávkovym provozem ESka. Pokud bude na Ostrčilovi zastávka, bude to povinně zastávkové pro každý spoj nebo tam bude muset být pomalá.

Souhlasim s Bručounem v tom, že by se neměla závazně měnit cílovka, protože tady funguje staletá logika bydlení na radiále do práce. Navíc, linka Radotín - Krč - Vršovice / Malešice by toho moc nevozila, tuhle frekvenci obstará 210.

Naopak dodávám, že nahrazení masového přejezdu ze Smíchova na východní břeh a dále tramvajemi by se určitě dal elegantně nahradit Skem z "oblasti Smíchov" přes Vyšehrad, Vršovice do Malešic nebo Hostivaře nebo, jak píše KM, z Vršovic do Modřan, což dává logiku. Ta linka by mohla pokračovat na Zličín nebo Rudnou.

Čili, přidáním druhé koleje na spojce i na modřance tak, aby zbyla průběžná pro náklad (možnost jezdit Malešice čekačka - Radotín, Vršovice - Radotín a Vršovice - Modřany dovukolejný provoz po třech kolejích (Kačerov - Krč) banalizovaně. Podržet logiku mimoúrovnového křížení spojky i modřanky s úrovnovým křížením v Krči na společnou třetí kolej.

Pokud by se někdy někdo osvítil a prokopal ten Anděl - Dejvice, máte další linku ... - Radotín - Smíchov - Anděl - Dejvická - Bubny - Masna(když bude) - Libeň.

Tohle třeba otevírá možnost přestupu v Libni na linku s rozvozem po celém západním břehu bez nutnosti zajíždět do centra.
Frekvence Vysočany - Karlín - Bubny - Dejvice by si jistě taky našla pasant.

S tím Kačerovem je to tak, že bude suplovat celé Déčko, takže int. 30 minut je naprostá hovadina.
Hovadina proto, že si to najde pasant i při 15´int a hlavně to pomůže dostat třeba návoz na Modřany na koleje z busu. Pokud by to jezdilo nejen do centra, ale i na Smíchov, je třeba proklad a věřím, že se to uživí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4572
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 14:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rychlíky, u kterých vazba na Smíchov není povinná
Říkal kdo?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu (a proto jsem raději občas natvrdlý nebo plácám nesmysly ).
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 14:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rychlíky, u kterých vazba na Smíchov není povinná
Ale je povinná. On ten rychlík je v podstatě jen lepší panťák. Už jsem vám to jednou vysvětloval.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 14:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Já bych zase tak nezavrhoval spojení Radotín-Krč. Možná by stačil za začátku motorový vůz pendlující mezi těmito stanicemi, tvořící přípoj od/na berounské Os v Radotíně. Kdyby haproval Vyšehrad, mohly by se Os osklonic přes Krč na hlavní (jak je tudy ale procpat?) a vytvořit dostatečně kapacitní shuttle Radotín-Smíchov.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 790
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 14:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co v Krči, proboha ? Pár baráků v blízkosti, ale to se musí jít nelegálně přes koleje, jinak prd. "Stejnojmennou" daleko umístěnou autobusovou zastávku obsluhuje 1 bus s 5-ti spoji za hodinu ve špičce.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 15:00:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoši, nemíním se rvát za svou myšlenku, ALE: běžte někdy na smícháč nebo na hlavák a udělejte si anketku, kolik lidí od Berouna jede do práce do oblasti jihovýchodně od centra. Takovíto lidé pak volí (musí) buď zdlouhavou cestu linkami ála 198 s následným přestupem na další směrem JM, případně ze SN na Anděl, tramvají na I.P.Pavlova a C směrem Háje.
Spojením Radotín - Krč - Kačerov - (Malešice) by vznikl jistě ne nevyužívaný naprosto nový směr...
KM by to hnal přestupem mezi vlaky (to už je ta tramvaj+tramvaj+metro rychlejší).
Pocestny - kde se na 210 vezmou cestující z Radotína/z berounské větve? To mají jet na Smích.nádr., tam jet 253 na Braník a tam na dvě stanice do vlaku? :-)

Někteří tu asi nedokážete pochopit, že to je prostě jenom rozšíření nabídky směrování, což povětšinou přináší pro cestující pouze pozitiva. :-)
To je můj názor na tuto věc. :-)
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 15:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: To není kvůli Krči, ale kvůli Kačerovu a spojení Kačerov - Vršky (váguson). A koneckonců i Kačerov - Radotín (dostat se na druhou stranu vody busem je taky dost nekomfortní)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4013
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 15:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mě to nedá todleto, asi sem nemocnej nebo co...
Iamg: Ale hochu zlatej, ta Krč (i ev. Kačerov )jsou v tak hluboký , že kolem nich nic neni a ty lidi tam budou muset přesedat na tytéž busy, co na Smícháči. jenže jim tam pojede třetina vlaků, k těm busum. chápeš že ta tvoje slavná směrová nabídka je docela obyčejné zhoršení roztříštěním, tzv. čéesádizace?
A co bych kde hnal jakym přestupem???
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 15:53:30    Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood není tak good, jak jsme si mysleli. Chlape, je potřeba spojit Smíchov a Modřany? Tak jeď prstem po mapě - z Modřan do Vršovic, z Vršovic na Smíchov.

Další nepochopení je tu vespolek nad fcí stanic.
Krč je důležitá VÝHYBNA, ne stanice, u pasantu jde o frekvenci Modřany centrum ráno, opačně odpoledne.
To by zase Káem mohl pochopit, že zmíněná čéesádizace je to, co DPP provádí s lidma na přecpanejch ulicích. Od špitálu jsou vám jakýkoliv pruhy prd platný, protože jestli je tam zřídíte, bude tm provoz konstatntně jako o povodních. Ten vlak jede právě proto ne na Kačerov, ale do centra/ na Smíchov, protože na této vzdálenosti má smysl.
Káeme, ve špičce, po proudu (tedy ráno do a odp z města) je z Modřan 210 na Wilsonu o 15 minut rychleji než zběsile jedoucí IGK, každý zde to ví, ale souzi z DPP hrají na hlupáky.

Už pohledem z dálnice je Kačerov okrajem toho megabloku kolem BBC, tvrdit něco o prd.. je stejně hloupé jako vulgární. A kde jako chcete alternovat prozatimně Nuselák? Je vidět, jak si občas nevidíte na špičku nosu, pane chytrej. Radši se dál věnujou těm svejm horskejm drahám na letiště, tam je jejich fantas neškodná....

To se Káem zase něco nepovedlo
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 16:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM - jak by napsal pan A. - milý Káemíčíčku, :-) Krč uvádím jenom proto, aby bylo jasný, kudy to má jet, jde mi především o novou plánovanou zastávku Kačerov s ideálním přestupem na C. :-)

Pocestny - také jsi mě nepochopil. :-) Jde mi jenom o to, jak lidem cestujícím od Berouna nabídnout nový směr, pro mnoho cestujících výhodnější. :-) Pro pražany to je celkem bez významu (možná jednotky lidí z Chuchle / Radotína), ale pro dojíždějící je to skvělá nabídka.
Ulehčilo by se C v úseku Kačerov - centrum, také možná jižní spojce a přilehlým komunikacím, která jsou nyní pojížděna IAD lidí cestujících v tomto směru, pro kterou nemá ani ČD ani DPP přijatelnou alternativu (miniaturní alternativa je a-165, ale to jede moc "bokem" a málo často).
To je můj názor na tuto věc. :-)
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 7-2002

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 16:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. Dokonce bych řekl, že na Smíchově svoji jízdu začíná/končí nadpoloviční většina osazenstva vlaku. Prostě, vlaky od Berouna musí zastavovat jak na Smíchově, tak i na hlaváku.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 16:04:21    Odkaz na tento příspěvek  

S rychlíky je to prostě tak, že pokud bude tunel, pojedou stejně přímo do Prahy, 171 se stane tratí příměstskou a proto vlaky, které jí obsluhují pojedou na smíchov, vlaky které později pojedou tunelem, mohou jezdit po téhle rekonstrukci touhle trasou už teď. Pokud degradujeme rychlík na "občas zastávkový vlak" , pak asi patří na Smíchov, ale prostě primární zájem není v zaplnění spojky, ale v uvolnění Vyšehradu pro městskou, prostě frekvence Smíchov - Nusle - Vršovice a dál na jih a východ.

Nechápu tuhle nevůli zapracovat myšlenku alternativy, protože mi přijde, že místní rutinéři jsou její existencí nějak ohroženi, aspoň tak reagují.

Už jsem tu kreslil mapy, kde se jednoduchým posunem Krče ke Konstruktivě a Braníka k Mikrotechně dá vytvořit systém , která má odbyt místní i v rámci napojení příměsta.
Ale dráha se, jak vidím stále pohybuje jen s klapkami tradice na očích. Peníze leží na chodníku, ale nše soudruhy bolí záda nebo jsou prostě líní je zvednout.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 16:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peníze leží na chodníku, ale nše soudruhy bolí záda nebo jsou prostě líní je zvednout.
Da da, 100% souhlas.
To je můj názor na tuto věc. :-)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 17:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny: z Modřan 210 na Wilsonu o 15 minut rychleji než zběsile jedoucí IGK,

Mezi těmi železničními stanicemi je vlak možná docela rychlý. Ale v Modřanech bydlí lidé pár set metrů od kolejí a v přiměřeném dosahu od Wilsonu pracují jen nádražníci (kteří tím vlakem pojedou stejně, protože zadarmo) a autoklub (ti zase pojedou IGK, protože musí propagovat svoji firmu).
Takže navrhněte trasu reálnou, nikoliv teoretickou.

jednoduchým posunem

Stavěl jste už někdy něco? Jakákoliv stavba za legálních podmínek není jednoduchá; státní firma (kterou jsou jak ČD, tak SŽDC, ROPID atd) pak těžko může použít jiné metody.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 17:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uvedu jeden drobný příklad pro ilustraci: dočasně přebývám v Kyjích 8 minut chůze od žel.zast. Přibližně 5 min. chůze mám bus, kterým dojedu za 14 min. na Palmovku, odtud MB na nám. Republiky. Celková doba i s přestupem cca 35 min. s tím, že se natřásám v busu na Českobrodské, čekání na Spojovací, vlez do metra, výlez z metra. Vlakem 25 min. s tím, že si sednu do klimatizovaného city slona. Vyzkoušel jsem oboje a služby ČD v tomto případě lepší. Totéž lze použít na Kačerově - existují např. infosystémy, které zobrazí, za jak dlouho přijede vlak - pokud bych mířil do metra a měl přijet do 5 min. čistý vlak, kde mám šanci cestovat jako člověk a ne jako substrát, půjdu na něj, pokud mi jede, kam potřebuju. Co je přiměřený dosah kolem vágusonu?
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 18:42:42    Odkaz na tento příspěvek  

Arj, jakou reálnou trasu chcete? Vy neumíte přečíst ty, které jsou tam uvedeny? Tedy Vrané - Modřany - Wilson - někam dál, Modřany - Kačerov - Vršovice - Smíchov jsou obě naprosto reálné.

Vzdálenosti jsou opět zástupný argument, on když kaštan jako já uvidí na Modřanech návěstí pro přestup, tak jistě přeběhne ze 17 na S X (kolikkolivto bude, protože na ř zastávek dojede tam, kam musí jinat popojíždět skoro půl hodiny. - tedy pod Vyšehrad nebo na Smíchov. Tam by bodla úvrať k Andělu a posunout koncovou příměstských na býv. ranžír CKD Tatra pod povrch se založením portálu směr Dejvice.
Navíc, v Modřanech by vznikla dobrá konečná pro příměsto z celé přilehlé oblasti.

Spojení Dejvic a Smíchova podpovrchovou MHD je také nutné, je to jedna z posledních "děr" v systému.

Kromě téhle vizionářské věci je zbytek pouze otázkou vydělení rolling stock, zcivilizování stanic - ne ta šaškárna v Braníce, to je prostě jenom drzý výsměch buranů z ČD "zpovykanému Pražáku", který by chtěl bezbariérový provoz v kulturních podmínkách.

Vše, co se tu píš, se může začít dělat hned zítra, kromě tunelu na spojce přes most Intoušů, je vše jen otázka "opucování " infrastruktury a položení druhé koleje. To je ovšem daleko za mentálními možnostmi dnešních "generálních mozků z Viamont líhně". Tihle šášulové nevědí, komu do řiti skočit, takže na práci není čas.

Když se k tomu připočte balvanovitá setrvačnost tohoto pléna, je vymalováno.

Trať 210 je pomníkem idiocie magistrátu a lenosti ČD, řekl bych že se to dá srovnat s tou drzostí grázla na "kozí" pod Moldavou. Vrcholem stupidity je potom úsekování Ropid jen do Vraného, když ty tři kilometry navíc do Měchenic by napojily celé Slapy. Tady je vidět, jak vládne prázdná politika.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 18:49:05    Odkaz na tento příspěvek  

A s tím Wilsonem mi už nelezte na nervy, Arj - skoro rok tu mluvíme o variante "alles nach Waguson, takže se tam linka vymíjí s přestupy kamkoliv jinam, jak nám ČD tvrdí.

On Wilson bude zcela jistě jediným "diametrem", protože přestava dvou dalších tunelů z Masny na Smíchov je zábavná, ale fantasmagorická, vedle přímého napojení wagusonu na Negrelliho viadukt potom naprosté šílenství.

Požádejte někoho o 3D model podzemí Václaváku a přemýšlejte s geologem, kolik děr uděláte do naplavenin, než celý děravý pilíř zkolabuje. Pak si spočítejete všechny tunely - nejen ty drážní, ale i ty od metra, kolektory a kanalizaci. Tenhle nápad by musel zase tak dvacet až třicet metrů pod ulici, kdo to tam vykope, jak do toho zasunete dráhu a proč to vlastně celé kopat jako další spojení, když je dráha líná provozovat půlku toho, co už má?
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 20:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný a spol.: Nechcete s tím hádáním jít někam do háje? Nás tady zajímá aktuální dění a ne něčí fantasmagorie.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 21:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestny:
Nechápu tuhle nevůli zapracovat myšlenku alternativy, protože mi přijde, že místní rutinéři jsou její existencí nějak ohroženi, aspoň tak reagují.

Rutinéři (to asi patřilo i na mě) se necítí ohroženi. Oni jen vaše "kidy" nepovažují za dostatečně pádné argumenty, aby považovali některá současná a do budoucna "oficiálně" navrhovaná řešení za špatná.

Hajnej:
Taky si říkám, že by se vážený pan Pocestný měl odstěhovat do snů s železniční tématikou.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 21:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No právě reálné je vlakem jet Hlavák - Vršovice-tunel do Berouna nebo Radotín. I Když to bude komplet opravdu na 80, tak tu vzdálenost 14 km nebo 7 km přes Smíchov, musíme nějak dohnat. Proto by stačilo nějak navýšit rychlost alespoň od Krče na 120 a zkrátíme tento rozdíl z 6 na 3 minuty a to už bude jedno. Důležitý výstupní bod je (zatím není) Krč=co nejblíž metru C Kačerov, BBC Centrum a okolí, Přestupní čí PR parking by mohl být mezi prvním a druhým sjezdem z Jižní spojky za Barandovským mostem a kvůli tomu i ta možná zastávka vlaku. Náklady milion na zastávku i parkoviště. Tímto způsobem, by pak lidi dojeli elegantně do Hl.n, Libeň, Vysočany a bude to stejně rychlé jako metro, ale lokality typu Jesenice a spol prostě už teď nemají místa na P+R parkovištích a vjíždí do města. Ten diametr si v ementálovském Václaváku a dál už opravdu nepředstavím. Psal jsem ten příspěvek včera. Já už takové mapy viděl na DPP a tam není fakt kde, pokud nebudeme dělat nějaké krkolomné oblouky. Ale bohužel z důvodu velikosti investice se spíš postaví toto (betonová lobby a všimné), než rekonstrukce železnice jak popisuju.
Bručoune jízda z Dobřichovic na Smíchov a přestupy, když potřebuju na Pankrác, Kačerov, a okolní lokality=jedu autem a na VHD kašlu. I přes souvislou kolonu rychlejší, ve dvou lidech i levnější.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 22:14:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arakain:
Náklady milion na zastávku i parkoviště.
Nevlastníte náhodou stavební firmu? U SŽDC si Vás jistě rádi najmou, když budete umět stavět zastávky v této ceně.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 00:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: "spojka z "kralupské" do "kladenské" koleje je "už" těsně u býv. St.4., tj. mezi vjezdem a cesťákem .... Musely by se změnit odj./vj. koleje na Mas.n. (třeba 5. a 4.)."

Díky. Rozumím tomu správně, že v příštím GVD, až skončí tlačenice od Kolínů, a uvolní se koleje, by křižování kladenských vlaků na Negrelláku bylo technicky možné (i z hlediska zabezpečení)?

Arakain: "jízda z Dobřichovic na Smíchov a přestupy, když potřebuju na Pankrác, Kačerov, a okolní lokality=jedu autem a na VHD kašlu."

Čtete vůbec příspěvky oponentů? Od příštího GVD má všechno jezdit až na hlavák! Můžete mi objasnit, proč byste vystupoval na Smíchově? O kolik rychlejší by byl vlak přes Krč, než kombinace vlak na hlavák a metro C? O 10 min.? A kvůli tomu chcete hodit přes palubu ty, co chtějí na Smíchov?

Umím si výhledově představit městskou linku Radotín-Krč-někam dál (protože jen do Krče by to bylo k ničemu), trasovanou tak, aby nepřekážela radiálním linkám. Na tuto linku byste si v Radotíně přestoupil. Ale honit vlaky z Řevnic mimo Smíchov, je naprostá hovězina.

To samé platí i pro rychlíky od Plzně, jak už Vám psali Hroch a Mibl. On totiž "občas" někdo potřebuje na metro B nebo na tramvaj.

Pocestny: Tunel ze Smíchova do Dejvic by se mi líbil. Až ho postavíte, tak určitě změním názor na trasování některých linek. Ale kdo ví, jestli se v té době systém příměstských vlaků bude ještě jmenovat "S"...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 00:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl, Hajnej - ad Pocestný:
Tenhle typ (egoistickej vul) straší i v jedné z největších českých silničních diskuzi o dálnicích (zkratka stejná jako náš největší - a také milovaný - železniční doprace) a taky tam má hezkou pověst. Hlavně ho s dalšími jemu podobnými jenom žumpí. Občas jsem, když byly nervy, zahlédl jeho přezdívku i v diskuzích na novinkách. Výlevy v příspěvcích s tímto nikem vadí nejednomu návštěvníkovi a styl je všude dost podobnej. Navíc se začíná rozlézat i do dalších diskuzí na netu. Osobně ho řadím hned za Kuneše co se nebezpečnosti týče (ne-li rovnou do jedný lajny).
Řešení: jedno - nebrat ho vážně nebo rovnou ignorovat.
Případné pokračování či flame v šotouších.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 03:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun Ale honit vlaky z Řevnic mimo Smíchov, je naprostá hovězina.

Mimo fakt, že se to tak dělá od nepaměti mi řekni jediný logický důvod, proč!!!

Jsi si opravdu jist, že 100% všech cestujících od Řevnic chce na Smích.nádr a do jeho blízkého okolí? Že nikdo neocení Kačerov?
Ach bože, přesně tenhle přístup se aplikuje v tomto státě na většinu nových navrhovaných věcí a pak se divme, že furt máme píp.
To je můj názor na tuto věc. :-)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 06:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood:
Bručoun Ale honit vlaky z Řevnic mimo Smíchov, je naprostá hovězina.

Mimo fakt, že se to tak dělá od nepaměti mi řekni jediný logický důvod, proč!!!


Umíte číst? Pokud ano, dohledejte si Slídílův příspěvek. Myslím, že využívanost Smíchova u panťáků napsal jasně.

Ještě co se týká rychlíků: Je to vlak jako každej jinej a lidi tím (pro některé zde diskutující kupodivu) jezdí denně do Prahy do práce.

Já totiž mám celkově dojem, že se tu teď mezi sebou hádá parta tramvajových šotoušů se železničními šotouši a ti tramvajoví (nemaje dostatečnou představu o technických možnostech železnice, cenách a připravovaných stavbách na území Prahy a nejen tam, ale moc ani o přepravních proudech z venkova uvnitř po městě) jsou v lecčem poněkud mimo.

Jsi si opravdu jist, že 100% všech cestujících od Řevnic chce na Smích.nádr a do jeho blízkého okolí? Že nikdo neocení Kačerov?

Takže kvůli těm 10-20% lidí, co chtěj na Kačerov, vynecháme Smíchov, kam míří 40-60% lidí? Když už chtít Kačerov ze 171, tak s přestupem v Radotíně a někam dál než do Krče. Ke spuštění takovéto ML2 stačí málo, tedy jen dostatek politické vůle na magistrátu.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4015
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 09:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen poznamenám maličkou analogii: Když jsem říkal, že lidé z Kladna by mohli taky chtít na Smíchov a ne jen do Dejvic, protože nepracují jen v P6 a 7, byl jsem vysmát ostatními. Myslím, že představa davů z trati 171 do Krče je podobná. Proč se jednou tedy zabýváte a druhou nikoliv?
A ještě: nemá-li někdo nervy s diskutujícími, nechť nediskutuje. DISKUSE není každodenní výčet že na 7890 jela 471.023 a včera 471.024 a že 050.023 stojí furt v kopřivách. Opravdu ne.
Budoucnost patří bagrům!
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 11:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl - ty asi skutečně nemáš nějakou představivost, že? Nenapadlo tě, že těch tady zmiňovaných 40-60% jedoucích na Smích. nádr. tam vystupují proto, že nemají jinou možnost? Ono když je ten vlak nikam jinam nedoveze a oni chtějí na P4, tak ten smícháč je jediná možnost.

Btw.: když už neumím rozumně argumentovat, tak druhého pomluvím z "debility" viz "jsou v lecčem poněkud mimo." No, hezký přístup.

A dobrá, udělám ústupek - z Radotína po přestupu ML2 s okamžitou návazností. No a po roce se uvidí, jak to tedy jezdí.
To je můj názor na tuto věc. :-)
mic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.41.30
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 11:36:31    Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímaly výsledky nějakého přepravního průzkumu v této věci. Dokud nebudou čísla podložená, můžeme si tu vymýšlet trasy prakticky jakékoli...
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 11:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mic - svatá pravda :-)
To je můj názor na tuto věc. :-)
Guarez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 13:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: vy uz jste zase u toho sveho Semmeringu..lidi z kladna se na smichov samozrejme dostanou a to metrem. navrhovane reseni ,,rychlodrahy" ma nesporne vyhody prave v tom, ze je zde navaznost na vsechny trasy metra...
co se tyce kacerova, mozna to bude znit blbe, ale ta zastavka by mela lidi spis z pretizeneho metra vyhanet a ne dostavat. a obetovat kvuli tomu smichov na 171 je podivne
rozvoj zeleznice v oblasti prahy 4 muze nastat jen diky 210, s co nejnizsimi intervaly a vhodnou cilovou zastavkou nejlepe prujezdnou celou prahou kamsi
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4021
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 13:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guarez: Ale ne, já to uvádim jen jako příklad různých přístupů.
mic: Ale na to neni potřeba žádný průzkumy, to se stačí kouknout, kam ty lidi ze Smíchova jdou. Problém je, že odklonem do Krče se roztříští silný proud vlaků ze smíchova a v krči to nic nevyřeší, protže se akorát přestup na busy přesune ze Smíchova do krče. Nic víc.
Iamg:Známej jezdí z černošic na budějárnu nebo chodov a vyzkoušel kde co a vítězí stará dobrá varianta Hl.n - C
Budoucnost patří bagrům!
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 14:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM - ty jsi vážně nechápavej. :-)
Přestup na busy se tedy u poloviny vlaků přesune do Michle (stanice Kačerov je v Michli :-) ). Dobrá, v tom s tebou souhlasím, ALE to rozhodně není všechno. Určité procento lidí tím busem (metrem C) pojede už jenom kratší dobu / úsek, jak kdyby jeli ze SN neho HLN.
Tohle zkus pochopit.

Vezměme, že v současné době Smíchovské nádraží pokrývá frekvenci cestujících z jihozápadní čtvrtiny Prahy + něco málo do Modřan, Braníka (198,253 atd.)+ blízké okolí.
Hlavní nádraží pak pokrývá všechno ostatní, severozápadní část (samozřejmě záleží na spojení - někdo pojede z Dejvic A+C na hl.n., někdo d-20 na SN), celý sever, východ a jihovýchodní čtvrtinu.
Kdybychom vedli nějaké ty vlaky přes stanici Kačerov, pak ulehčíme hl.n. a metru C v úseku hl.n. - Kačerov, neboť frekvence jedoucí do celé jihovýchodní čtvrtiny města na C nasedne až na zmíněném Kačerově.
Přínos je pro obě skupiny lidí - jak pro dojíždějící, kterým se zkrátí cesta, tak pro pražany, kterým tito dojíždějící lehce odlehčí metro v nejzatíženějším úseku.
Kdyby to bylo tak, jak jsem navrhnul, tak se vsadím o co chceš, že ten tvůj citovaný známý bude jezdit vlakem na Kačerov a pak už tu jednu nebo dvě stanice sjede C. A bude spokojenější, neb to bude mít rychlejší. A takovýchto lidí by se našla spousta.....
To je můj názor na tuto věc. :-)
Guarez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 7-2008
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 14:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

iamgood: a ty bys tam vedl vsechny vlaky nebo jen nektere?