K-report
 

Archiv do 10. prosince 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná autobusová diskuse » Archiv do 10. prosince 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 11:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Raspi

No, leda by zase něco změnili, ale na D ta uzávěrka podání žádosti o profesák byla 10. září 2008, to ano. Ale na C a CE je čas do příštího září (teda jak říkám-pokud se opět něco nezmění). Také netuším proč je to takhle rozdělené.

Jo a kdybys potřeboval šoféra na zájezd, tak bych o jednom věděl
Karosa forever !!!
Dracek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 12:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano,písou že se musís upsat na roky.V tom nevidím problém.Práce jako řidič busu mě fakt láká.Baví mě řídit.Vím že na netu berou i k tramvajím,ale autobus je autobus.Myslím že mají asi stejné peníze podle toho co písou.Nebo se pletu?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4953
Registrován: 4-2006

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 12:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Trucking je to v Mýtě!Jsem si jist.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 12:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Ares1: Rád bych sdílel tvůj názor, ale nemohu. Koukni na ortofoto z družice na nafocenej polygon v Mýtě a přečti si znovu moje argumenty (jedinný kopec v Mýtě v době, kdy se to filmovalo byl jak je vidět vedle lesa ten bílý úsek (kluziště) se sklonem směrem k jihovýchodu.

Ad Dracek:
Nevím, jak jsou na tom šalináři v Praze, ale myslím si, že s autobusákama jsou jako šoféři MHD v republice odměnováni nejlépe. Ale já osobně bych na tramvaj nešel. Taková nabouchnutá KT8 může mít i šedesát tun a když ti někdo najede do profilu, tak se můžeš jen modlit. Pak brzdí kov na kov a magnety jsou přisápnutý a přesto trhaj kolejnice z betonu. S autobusem stačí trochu pohnout volantem
Karosa forever !!!
Dracek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 17:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak autobus bude určitě co se týká bezpečnosti a ovladatelnosti určitě lepsí než tramvaj.A jestě dotaz-jak se po Praze jezdí busama?Je to taková hrůza jak někde psali?
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 19:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dracek

Nevím tedy jak po Praze, ale myslím si, že zase takový rozdíl v těch městech nebude. Všude to je občas zacpaný a všude máš občas i -30min , ale jako řidič-profesionál musíš tohle všechno přetrpět s ledovým klidem. Nesmíš se nechat vytočit nadávkami cestujících typu: "kde jste člověče??!! Za chvíli mi končí v Carefouru sleva a kvůli vám nestihnu rohlík za 2 Kč, a budu za něj muset dát 2,50" maximálně reagovat slovy "Paní, a mám ten autobus nad kolonou přenést?" Za volantem se chyby neodpouštějí. Na konkrétní situaci by asi bylo dobrý hodit dotaz přímo do fóra Autobusy v Praze.
A co tě ještě zajímá ohledně práce šoféra? Ptej se... Co děláš na dráze? Mašinfíru?
Karosa forever !!!
Rambo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 17. listopadu 2008 - 21:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem měl čerstvé "D" tak jsem chodil do pražských dopravních podniků "trénovat" abych potom věděl v zimě v Alpách kdy začít točit, abych nedopadl jako http://cz.youtube.com/watch?v=y-nkUnAcZtA
Vyrostl jsem v Praze, takže mi provoz po Praze přijde zcela normální, a třeba jízda s busem po Barceloně mi přijde více adrealinová. Nejraději jsem měl autobusy, kde jsem byl zcela oddělen sklem od cestujících. Nejvíce toho pochopitelně schytáš když spoj před tebou vypadne a na každé stanici na tebe křičí a ty navíc musíš ve stanici třeba minutu počkat, abys neměl předčasný odjzed. Ráno nevezeš cestující, ale nasraný dav, který musel vstát a potřebuje si na někom vylít zlost. Na nočních linkách je dav zase ožralý a agresivní. Jeden řidič proto rád tyto linky jezdil, protože měl důvod se během noci několikrát poprat...Pokud se dokážeš povznést jak nad cestující, tak na řidiče okolo, tak do toho jdi. Plno mých známých okolo kterých na silnici jedou samí kreteni a pitomci ( a zcela lhostejno zda z toho že jedou rychle nebo pomalu) by odcházelo z každé směny a nervy by si nesli v kyblíčku, pro ty to asi není.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9569
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 18. listopadu 2008 - 00:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím tedy jak po Praze, ale myslím si, že zase takový rozdíl v těch městech nebude.

To by ses divil, jezdil jsem autobusem pravidelně po Praze, Plzni a Pardubicích a v té Praze je to asi největší adrenalin. Pražští řidiči jsou s odpuštěním dobytek a jediná moje šance je řídit se heslem "není důležité, kdo má přednost, důležité je, kdo je větší". A povznést se nad to, že na mě někdo troubí a ukazuje mi sprostá gesta. Já jsem flegmatik, mě je v podstatě všechno jedno.
Takže pro ne-pražáka tohle může být zpočátku docela problém.

Nesmíš se nechat vytočit nadávkami cestujících typu:

Pokud přepravovaný substrát jen adává, je to ještě v pohodě. Pokud začne ve voze fackovat revizorku a nebo škrtit řidiče za současného kradení peněženky, začíná teprv ta pravá zábava.
Obzvlášť zábavný byl ten pán, který nastoupil ve tři ráno bez jízdenky do nočního autobusu. Všech deset řidičů ve voze jej vyzvalo k předložení jízdenky. Nazval je bandou č**áků a byl vystoupen dřív, než to stihl dopovědět. Nestačilo mu to, začal zvenčí otloukat a okopávat autobus. Všech deset řidičů tedy vystoupilo, ..... ..... ..... ..... ..... (zde zasáhla cenzura), a když nastoupili, všichni se shodli na tom, že ten pán si rozbil ústa sám, když neopatrně vystupoval a zakopnul na schodech.

Nejraději jsem měl autobusy, kde jsem byl zcela oddělen sklem od cestujících.

Věc názoru. V městské dopravě je to s ohledem na výše uvedené lepší, ale na vesnických linkách, výlukách apod. je ten kontakt s cestujícími lepší. Já mám třeba radši kabinu otevřenou - tedy pokud zrovna není dvacet stupňů pod nulou a pokud se mě naši vážení zákazníci nesnaži uškrtit a okrást, jako loni na podzim kolegu.

Pak se ještě taky připrav na to, že někdy vstáváš v půl třetí ráno, jindy zase jdeš spát v jednu v noci. A tohle se ti tak nějak pravidelně nepravidelně střídá.

Takže pokud si myslíš, že tohle všechno přežiješ a nebude ti to vadit...
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Dusin23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2008 - 05:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad:Rambo:To s tím trénováním v Praze na zimní Alpy to je teda perla!!!!Tady u nás v zimě naše řidička z mhd Pražákům převážela busy na Bedřichov a zpět neboť byly pokakaný a pěkně po Pražsku zahodily bus kde jim od ruky upadl s tím že se tam nedá jet i když naši mhďáci tam lifrovali prkýnkáře po 4 busech najednou každou půlhoďku!

Ale s tím zbytkem beze zbytku souhlasím!!!!
Rambo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 18. listopadu 2008 - 10:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Dušín23:
To je otázka názoru, jestli je řidič pokakaný, či jestli ví kam mu sahají kšandy a tím, že odstaví autobus neohrozí cestující.
Všechno je to prostě o tréninku. Koukni se na nepražské řidiče autobusu jak mají oči v zrcátkách a přitom beoru obrubník za obrubníkem. Pražský řidič autobusu se do zrcátek zpravidla nedívá a zpravidla -:-) obrubník nevezme. No a potom přijede s busem na sníh a jsou mu jeho zkušenosti k ničemu, protože na sněhu nejezdí. Viděl jsem jednou v Jizerkách řidiče autobusu, který se vydrápal tam kam se nedostala většina lidí, předek šoupnul do závěje, zadek šoupnul do závěje a v místě kde se neotočili lidi s osobákem autobus otočil. Jenom jsem zíral a tiše záviděl co umí.
S tím tréninkem jsem to myslel tak, že když přijedeš do Alp a nevíš kdy začít točit a navíc jsi na sněhu, tak to nemůže dopadnout dopře, protože na sněhu si zpravidla ve vracečce necouvneš a když, tak se nerozjedeš.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2252
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 19. listopadu 2008 - 09:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rambo: co to prosím Tě plácáš?
Koukni se na nepražské řidiče autobusu jak mají oči v zrcátkách a přitom beoru obrubník za obrubníkem. Pražský řidič autobusu se do zrcátek zpravidla nedívá a zpravidla - obrubník nevezme.
Představ si, že i v Liberci máme obrubníky a je to v řidiči od řidiče. Jsou lidi kteří se jezdit nikdy nenaučí a třeba druzí kteří mají řp z B a jezdí od začátku jako profíci. Stejné je to i se sněhem. Minulý rok mi zavolal řidič že se nemůže vyškrábat na kopec (s B732 na zimákách), pak se tomu umělci podařilo místo vyjet nahoru, uklouzat si to a spadnout do škarpy. Poslal jsem tam kolegu na holých gumách se záložním automatem B731 a šup a byl nahoře. Takže je jedno odkud řidič je ale co je v něm.
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Dracek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 19. listopadu 2008 - 16:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trunking:Na dráze dělám vlakvedoucího už skoro14let.
Nějak mě to už nebaví a ten řidič by se mě líbil.Nástupy apod.znám z práce.Ráno,odpol.,večer apod.
Jak dlouho trvá kurz a jak dlouho trvá než se stanu řidičem?Jak dlouho se deně jezdí?Jaké je volno?Děkuju za odpovědi.Ahoj
Rambo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 19. listopadu 2008 - 20:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Repelend:
Jsem z Prahy a porovnávám pražské řidiče a ty ostatní. Ty ostatní kteří přijedou do Prahy určitě nejezdí městskou. Pokud jseš z Liberce, budeš porovnávat liberecké řidiče a ty ostatní, kteří přijedou do Liberce také zpravidla nejezdí městskou. Řidič jezdící městskou prostě umí jiné věci než řidič, který ujede za den 800 km po D1, ten zas umí jiné věci. Jestli Ti hnula žlučí, zmínka o pražácích, tak to určitě nebylo myšleno tak, že pražští řidiči by byli lepší než řidiči z ostatních měst, a jak jsem již psal konkrétně k těm kterým jezdí po Jizerkách mám převelikou úctu a chtěl bych umět to co oni ( tím, že generalizuji se pochopitelně dopouštím chyby).

Pochopil jsem, že jsi z Liberce, ale nevím jakou funkci děláš jestli jsi dispečer či co. Jestli ale v zimě na sněhu posíláš někam řidiče na holých pneumatikách tak musí být radost být Tvým podřízeným. Vzhledem k tomu, že se jsi snadno identifikovatelný, tak to už raději příště takto veřejně nikam nepiš, protože to hraničí s trestným činem obecného ohrožení a ani pro Liberec určitě nebude dobré, když se začne říkat, že tam běžně autobusy jezdí v zimě na holých pneumatikách.
Rambo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 7-2007
Odesláno Středa, 19. listopadu 2008 - 20:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Dracek:
Těch co se stali řidičema včera tu bude málo a mezitím se hodně změnilo. Zavolej si do vozovny a zeptej se tam. Jenom si pamatuji, že na začátku je dlouhé školení o tom, jak otvírat dveře, jak volat dispečerovi atd.
Obecně se jezdí turnusy, a do toho Ti dávají služby i do volna, když mají málo řidičů. Když jsem jezdil já, tak bylo řidičů docela dost, takže jsem často jako brigádník chtěl jezdit a měl jsem smůlu. Situace se asi změnila a bude taky rozdílná v různých vozovnách.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2253
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 19. listopadu 2008 - 21:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rambo: no ono holé pneumatiky jsou myšlený cca 2,5 - 3 mm což zdaleka vyhovuje normě, asi jsem se špatně vyyjádřil... Jinak neboj co jsme pod DPML tak už máme všude drapáky jak na traktory, ale i v ČSAD máme provozní mistry kteří za vozidla odpovídají a garantuji Ti že sjeté pneu pod normu by ven neposlaly.

Jojo to bylo ono, asi jsem to špatně pochopil, ale připadalo mi to že píšeš, že pražští řidiči jsou nejlepší. Tak jsem chtěl poukázat na to, že rozdíl je v lidech než v tom odkud jsou. A k řidičům MHD. Unás v bývalém ČSAD divize MHD bylo běžným, že se střídalo ježdění na zájezdech s ježděním na MHD. Když bylo málo práce na nepravidelné tak jezdili na MHD. Běžná praxe i v ČSAD Jablonec nad Nisou

(Příspěvek byl editován uživatelem repelend.)
ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
T4784086
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2008 - 13:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kluci a holky prosim Vas nevite kde by se dalo nejlevněji pořidit Dečko?
a k te diskusi o profesakach- vubec se v tom (zatim) neorientuju, jde nejakym kouzlem vyrobit D+E? pravě kvuli tomu profesaku...
Diky moc za odpovědi
Slovo nejde neznám, protože nechtít, je horší než nemoct...
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. listopadu 2008 - 16:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco za života:
http://www.youtube.com/watch?v=3WUrHRPtd0A&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=83Goh1Lh8Pg
http://www.youtube.com/watch?v=vAO4A0JqPk8
http://www.youtube.com/watch?v=-BG22bnO64M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FdCJzO3w7_M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=sRHwyKiSSqk&feature=related
Čus bus Karlos
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 09:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Karlos
nj, něčemu se říká nepřízeň osudu


a něčemu zase "blbost"
Karosa forever !!!

Co neubrzdíš - neukecáš !

ICQ: 197-812-113
Rambo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 11:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ti co nestihli profesák se v současné době vzdávají skupiny E, aby si ji posléze znovu udělali v autoškole. Tím, že projdou autoškolou nemusí procházet zkouškami na profesák. Prý tento podvod funguje, dokud to někdo nezatrhne.
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 16:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rambo:
To sice ano. ovšem to platí pouze pro skupiny C a CE. Profesák na D tímto způsobem již získat nelze (tedy pokud dotyčný není držitelem ŘP sk. D).
Karosa forever !!!

Co neubrzdíš - neukecáš !

ICQ: 197-812-113
Rambo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 21:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli víšc něco blížšího tak napiš, já to mám jenom z doslechu a nerozumím tomu. Když budu mít CE a vzdám se E a znovu si ho udělám tak profesák získám. Když budu mít DE a vzdám se E a znovu ho udělám tak?
Když mám CE a udělám D, tak?

Díky za info
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 21:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem pochopil, možná špatně, že profesák bude platit i na D, když se vzdám E a udělám si jej znova. Tzn. mám propadlý profesák=nemám profesák, tak se vzdám E a dodělám si jej. K tomu jako bonus získám profesák. Od 1.10.2009 toto již možné nebude. E se dělá na náklaďáku, tedy pro C-E, které platí i na DE.

Podle mě když si z B udělám C dostanu k němu profesák. Pak si dodělám D, tak mi bude platit. Myslím si to správně? Protože profesák teď již nerozlišuje skupiny, nebo jo? Já nevím, protože v profesáku mám u všech skupin datum kdy končí platnost.
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 21:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Aresák:
Jaktože nerozlišuje skupiny? Teď by již všichni měli mít za profesák "kartičku" podobnou řidičáku, a na její zadní straně je tabulka s rozlišením skupin, kde-na rozdíl od ŘP-jsou vyplněné i podskupiny ŘO. Řekl bych, že si to nemyslíš správně, tedy s těmi C a CE ano, ale na D již PPZŘ pouze přes AŠ získat nelze. Ale musím připustit, že jste mě úplně rozhodili a ruku do ohně bych už teď za to nedal
ale pokusím se to zjistit...
Karosa forever !!!

Co neubrzdíš - neukecáš !

ICQ: 197-812-113
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 22:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to nejsi sám, kdo je rozhozený a bude zjišťovat .

Ale já nejsem držitelem sk. E a v profesáku je mám všecky vypsané. Navíc na školení nám řekli, že ted je to jedno, že na vše je ta kartička, protože mnoho z nás si do starého nechávalo dopisovat maják a někteří i TAXI.
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 22:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počkej, ty nemáš v ŘP sk. E ale v profesáku ano ??
Abych řekl pravdu tak nevím, jak se teď řeší maják...Ale v průkazu jsem na to nenašel kolonku. Leda by to měli ONI nějak zakódované v těch harmonizačních kódech, nevím
Karosa forever !!!

Co neubrzdíš - neukecáš !

ICQ: 197-812-113
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 22:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V profesáku Ano mám a nejen já. Máják se prý neškolí ani taxi. Na to vše je prý ta kartička.

Teď si vem, že si dodělám E a měl bych podle tebe dělat profesní školení, ale jaké? Proto asi platí ta kartička na vše.
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 22:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...nějak mě nenapadají slova přemýšlím, kde se mohla stát chyba. Nejspíš při zadávání požadavku ze strany úřednice...ale když říkáš, že nejsi sám Copak mě to až tolik trápit nemusí, já mám kompletní sortiment ŘO, ale ti, co nemají, tak mohou mít prblémy při kontrolách, když se něco semele a podobně. Teď už jsou všechny údaje v centrální registraci a nejde mi do hlavy, jak je to možné. Protože např.: evidenční software od SAPu jakmile zjistí nějaké nesrovnalosti v čemkoliv od téže osoby, ihned vyhodí chybu a ta se musí vyřešit, potom teprve dovolí pokračovat...
Karosa forever !!!

Co neubrzdíš - neukecáš !

ICQ: 197-812-113
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 23. listopadu 2008 - 23:04:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Což pak oto, mě to netrápí já z vlekama nejezdím takže při kontrole je vše OK.

Školení je stejné ať máš C,D,E. Takže to chápu tak. A doufám, že je to tak i správně. Logicky by mělo, ale v naší vlasti logika .

Zítra zavolám do autoškoly abych zjistil co a jak. Protože kamarád chce D a má jen B. Ptal se v autoškole kde dělal B, že si udělá C a jak je to s profesákem. Oni mu tam údajně řekli, že si pak může dodělat profesák za starou cenu. Což je kosočtvercovina, ne? Ten profesák dostane automaticky k C, ne?
Trunking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2008 - 07:51:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ani nemusíš jezdit s vlekama. Stačí, když se stane nějaká nehoda (stačí,když budeš jen účastník) policie od tebe bude vžadovat dechovou zkoušku, OP, ŘP, atd...no a pak se kouknou na PPZŘ a řeknou si "AHA, tento pán má nesrovnalosti mezi ŘP a PPZŘ--jak je to možné?, podvod?" A problém je na světě. Takže by to chtělo nějak vyřešit.

Jak, říkáš, do konce září 09 dostane k ŘO na C a CE profesák. Ale pokud TEĎ nemá D a bude ho dělat, tak PPZŘ na D již nedostane! I když teď už si nejsem nějak jist ničím

Jo a spíše než v AŠ by bylo záhodno si to zjistit přímo na úřadě, co má vydávání těchto dokladů pod palcem. Ale ne jen u těch úřednic! Chce to vedoucího oddělení registru řidičů-ti by měli být informováni nejlépe....Ovšem víš, jak to chodí

(Příspěvek byl editován uživatelem Trunking.)
Karosa forever !!!

Co neubrzdíš - neukecáš !

ICQ: 197-812-113
Konop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2008
Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2008 - 12:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim, jsem tu novy. velice zajimavy web. Chtel bych taky prispet do diskuze, hledal sem kam tohle napsat, asi nejvhodnejsi bude sem.

Vcera jsem objevil interaktivni plany dopravy. Znate to? Hledal jsem mapu dopravy v Karlových Varech a narazil na tohle ( http://kvary.planydopravy.cz ) akorat jsem chtel podrobnejsi info o KV, ale to neni udelane. Nevite, jestli je nekde podrobna mapa zastavek ve Varech, na strankach DP sem se nemohl zorientovat? Diky.
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3216
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2008 - 13:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konop: Lépe třeba semhle.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1809
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 24. listopadu 2008 - 17:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konop: Nebo přímo do diskuze MHD Karlovy Vary. Plán denních linek v PDF
Mafia 2 web M. Manson web About me blog
Icq:482-787-172
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 25. listopadu 2008 - 11:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvě zimní náladovky

Havrda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 25. listopadu 2008 - 22:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych otázku.Chystám se o víkendu na hory a jediný řešení se jeví vydat se tam běžnou autobusovou linkou.Myslíte, že mě řidič se snowboardem nevyhodí?
Život je boj, tak bojuju, jak se dá.
Žádný učený s nebe nespadl.

ICQ:252 160 498

Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4975
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 25. listopadu 2008 - 22:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad havrda proč by tě měl vyhazovat?Je to normál zavazadlo,které budeš muset uložit do kufrů.Kdyžtak nám pak napiš jaká byla zkušenost a kam si jel a čím.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7854
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 25. listopadu 2008 - 22:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám za to, že většina dopravců ale vyžaduje lyže v obalu.
Do připravované publikace o závodě ČSAD 609 Prostějov shromažďujeme informace a fotografie týkající se autobusové dopravy v okrese. Pokud i Vy máte zájem přispět, nabídky, prosím, zasílejte buďto formou SMS (prosím volat až po domluvě) na 605840016 nebo na e-mail pod jménem.

Web o prostějovských autobusech
Markyman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 26. listopadu 2008 - 21:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno ja som minuly rok isiel v sobotu niekedy dopoludnia (bus bol poloprazdny) busom z Modry do Bratislavy so snowboardom a snowboard som si zobral do interieru a oprel na zadnych sedadlach busu. Bola to karosa C954E dopravcu SAD Trnava a sofer s tym snowboardom nemal vobec ziadny problem a dokonca som za neho nemusel vobec ani nic priplacat
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 29. listopadu 2008 - 23:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja som raz v Tatrách cestoval nejakou C734 a ludia mali plnom autobuse lyže krížom krážom a nikomu to nevadilo...tiež neboli priplácane.
http://www.mestskadoprava.net
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 03. prosince 2008 - 22:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz
(Ospravedlňujem sa ak to tu už bolo.)
Stránky DP Tempral Trans - tempral-trans.hy.cz
Vystrihovačky KE MHD, KT8D5 #528 #535 Electro world - soldex.snadno.eu
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7921
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 04. prosince 2008 - 08:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo, ale to nevadí, zrovna nedávno jsem ho hledal. Teda nevím, ale asi bych zblul .
Do připravované publikace o závodě ČSAD 609 Prostějov shromažďujeme informace a fotografie týkající se autobusové dopravy v okrese. Pokud i Vy máte zájem přispět, nabídky, prosím, zasílejte buďto formou SMS (prosím volat až po domluvě) na 605840016 nebo na e-mail pod jménem.

Web o prostějovských autobusech
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. prosince 2008 - 21:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potřeboval bych radu:
1. jezdí v ČR nějaké klimatizované autobusy (nikoliv autokary) na pravidelné lince - nejlépe městské či regionální?
2. pokud ano, jezdí na takové lince současně tentýž (nebo hodně srovnatelný) typ jak v klimatizovaném i klasickém provedení? Za klimatizovaný považujte vůz s klimou v celém voze, nikoliv jen v kabině řidiče.

Pokud jsou obě odpovědi kladné, potřeboval bych kontakt na příslušného dopravce (aspoň jméno firmy) - pošlet na adresu pod nickem.

Díky předem
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10385
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 05. prosince 2008 - 06:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: Např. ČAD Blansko právě zařadil do provozu Crossway LE s klimou. Na Olympia linkách v Brně provozované společností ADOSA jezdí jak C 954E s klimou a Crossway s klimou, tak autobusy bez ní.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 05. prosince 2008 - 08:07:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Např. MHD Písek, tam jsou dvě Citara bez klimatizace a třetí nejnovější s ní. Dopravce ČSAD Autobusy České Budějovice. Jinak mají i další linkové autobusy s klimatizací v regionálním provozu.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5478
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 05. prosince 2008 - 11:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pěkná zakázka odkaz
Hm....
ICQ 202376673
Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. prosince 2008 - 17:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle stojí přes skokanským můstkem v Klingenthalu (SRN}) (prodávají se tam HotDogy)
Sorry za kvalitu, třásly se mi ruce tou zimou.

SO-84-44 - Poslední sokolovská Karosa B 731 - dojezdila v roce 2007
1K0 3298 - Poslední sokolovský Ikarus 280 - dojezdil v roce 2008
KVA 53-63, KVL 16-07 - Poslední sokolovské Karosy LC 736 - dojezdily v roce 2008


Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5012
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 19:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímalo co si myslíte o akci Nemyslíš - zaplatíš.
Zdá se vám to zbytečné,nebo je to přínosné.Zdají se vám klipy moc brutální nebo naopak.A který podle vás je zdařilý a který ne.Budu rád když se rozvine diskuse a hlavně když sdělíte svůj názor na tuto akci.Určitě přivítáme i názor ze zahraničí,mám na mysli naše Slovenské přátele.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3289
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 19:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Většina těch klipů vychází dost přesně z reality a je velice dobře zpracovaná, ovšem na některá hovada neplatí bohužel nic.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2623
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 19:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares: hezká je ta Karosa, ale to je tak vše. můj názor je ten, že na vola platí jen hůl a žádný spot to nezachrání. Brutální? V čem? Vždyť to je realita a ta ne vždy je hezká... Aspoň si někteří uvědomí co to je jezdit s autem(ale i o tom silně pochybuji)
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 46185
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 19:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemluvil bych o brutalitě, je to realita. A jestli jí někdo neunese, měl by zvážit, zda za volant vleze. Často se vidí na silnici (ale i na kolejích) horší věci.
Ale některým by se o tom asi muselo aspoň zdát, aby je to srovnalo...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 6-2006

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 19:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, na vola platí jen hůl. Ale myslím si, že by podobné brutality ani nemuseli ( z našich peněz ) točit, stačilo by vyjet s kamerou do terénu a ...
Každopádně je to obraz kruté reality. Možná by se zde mohla rozjet i diskuse o nejnebezpečnějších místech v ČR/SR. Já za nejhorší místo považuju nájezd na dálnici R7 od Středokluk ve směru na Prahu. Kdo to tam zná, pochopí...
www.nemyslis-zaplatis.cz

(Příspěvek byl editován uživatelem Lc_736_/_c_954.)
„Vážení čtenáři, držíte v rukou poslední tiskovinu doposud nezávislou na Burnsově mediálním impériu.”


PROSÍM, pusť mě.


Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5015
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 20:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD 9tr já neříkám že je to brutální byla to řečnická otázka,abych vás popíchnul k vyjádření.Osobně bych ty klipy dělal ještě tvrdší,aby ti co podceňují řízení,aby viděli co dělají.Tady souhlasím že bych natáčel realitu.
To jen tak abych upřesnil svoji otázku.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7951
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 21:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zabrat by mohlo akorát tak tohle, ale podle mě bude v dnešní době i to málo...

...z nějakého polského webu, narvali to v plné rychlosti do odtahovky.
Do připravované publikace o závodě ČSAD 609 Prostějov shromažďujeme informace a fotografie týkající se autobusové dopravy v okrese. Pokud i Vy máte zájem přispět, nabídky, prosím, zasílejte buďto formou SMS (prosím volat až po domluvě) na 605840016 nebo na e-mail pod jménem.

Web o prostějovských autobusech
Irizar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 21:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Bratislave bola niekedy v 89-tom alebo 90-tom veľmi hnusná havária, keď na Patrónke napálila Alfa Romeo plná študentov v 150 km/h čelne do Liazky - ak si dobre spomínam, bolo tam šesť mŕtvych, z tej Alfy neprežil nikto, a jej vrak potom týždeň vystavovali uprostred námestia - aj s krvavými škvrnami, v plnej paráde. Možno by nebolo od veci takúto šokovú terapiu z času na čas zopakovať, napríklad aj vo forme bilboardov. Prípadne v autoškole pred skúškami povinne absolvovať hodinu premietania necenzurovaných policajných záberov z autonehôd. Slabšie povahy by to možno niesli ťažko, ale aspoň by to možno pár ľudí prinútilo zamyslieť sa...
ondrejsokol.rajce.net
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3291
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 21:41:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Irizar: Co jsem slyšel, tak tohle vystavování vraků se dříve praktikovalo a myslím, že to mohlo mít jistý výchovný efekt.
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7952
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 21:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě necenzurované záběry bude to jediné, co by mohlo aspoň částečně zabrat.
Do připravované publikace o závodě ČSAD 609 Prostějov shromažďujeme informace a fotografie týkající se autobusové dopravy v okrese. Pokud i Vy máte zájem přispět, nabídky, prosím, zasílejte buďto formou SMS (prosím volat až po domluvě) na 605840016 nebo na e-mail pod jménem.

Web o prostějovských autobusech
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 09. prosince 2008 - 23:04:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study: Fuj... S fotkama téhle nehody jsem viděl celou prezentaci a je to dost nechutný. Mě teda takovýhle věci nevaděj, ale z té prezentace mi bylo normálně špatně. Tahle fotka je z nich taková nejméně masakroidní...
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 46192
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 10. prosince 2008 - 10:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel jsem nucen (i když velmi nerad) velkou verzi smazat...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3161
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 10. prosince 2008 - 14:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ:
Ono i z té malé je velmi zřetelně patrné, o co jde...

2all:
Kampaň Besip je dle mého názoru velice povedená. Neočekávám, že by měla nějaký znatelný dopad na situaci na silnicích, to v žádném případě, ale alespoň nutí člověka k zamyšlení...
Spíše by se měla dle mého názoru změnit legislativa a získání ŘP by nemělo být tak jednoduché, př. uchazeči by měli procházet nějakou formou dopravně-psychologického vyšetření...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2627
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 10. prosince 2008 - 17:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Irizar: to byla celkově tradice v ČSSR, škoda že se na některé zvyky zapomíná...
Manil: jedině vzrostlé stromy podél cesty jsou dobrým sítem...
Makrelu neumeješ.

1983-2008-25 let od zakoupení posledního vozu Ikarus 280.08 do DP Jihlava
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 46200
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 10. prosince 2008 - 17:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Patrné ano, ale už na to nikdo nemůže omylem kliknout...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz