K-report
 

Archiv do 2. srpna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv do 2. srpna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2224
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 13:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dřív taky bylo normální, že v rodině bylo 6 koní

No, taky bylo normální, že když měla rodina 6 koní, tak na ně měla stáj, a neřvala o parkovací místo před barákem. :-) Komunisti pak předpokládali pokračování svého režimu, kdy si holt mohl auto dovolit jeden z deseti, no. Kde jenom udělali soudruzi z NDR chybu? :-) :-)


ML:
Vtipné, ale nějaký argument by nebyl? Ze všech stran je slyšet, jak se všichni všude a na všem snaží jen a jen vydělat a když tuto myšlenku použiju, tak najednou neplatí?

Platí. Ovšem cesta k výdělku zdaleka nemusí vést přes maximální veřejný užitek a optimálně využité parkoviště, to opravdu ne. Může, ale nemusí.


Neznám karlovarské náměstí dr. Horákové, ale předpokládám, že tedy půjde o nějakou vydlážděnou plochu s podzemními garážemi, co se navrch tváří jako obyčejné náměstí. To je pochopitelně schůdné a elegantní řešení pro mnoho míst, ale ne pro prostor, kde má být barák, protože ten tam jednoznačně patří.

Ne, navrch jsou to nižší obchodní pavilony a víceméně travnaté prostranství s cestičkama. Přestože by se s ohledem na okolní zástavbu slušelo tam plácnout blok domů, alespoň dle plzeňského chápání. :-) Jak jednoznačně patří velkej barák na S35?

Čtyřpruhové silniční průtahy ze sedmdesátých a osmdesátých let jsou samozřejmě obludné, ale nerozumím tomu, jak to souvisí s uvažovanou zástavbou vzniklých proluk. Nebo tím snad chceš říct: Ty místa už jsou stejně tak zdevastovaná, že se o nějakou nápravu pokoušet ani nebudeme...?

No a náprava dopravou zdevastovaných S35 jde zrovna přes barák jako kráva? Ten tomu snad pomůže? U Zvonu je to něco jinýho, zeleně okolo dost, doprava jen místní, klidně ať jsou tam zase byty, galerie, cokoliv. To místo není zprasené dopravou, ale S35 docela dost.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 13:54:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad M_K:
Pak na pokyn Liborem zbožňovaných komunistů, pro jejichž hospodářství bylo snadnější stavět králíkárny, vzniklo v Bolevci to co vzniklo.


Uporňuji tě, že je zakázáno konzumovat v práci alkohol, protože mám pocit, že jsi vožralej
já že jsem dal pokyn komunistům.....

á própo, proč se dnešní králíkárny 3+1 prodávají za 2 mega, když jsou tak špatný?? copak se staví dneska pod vládou ODSS a ČSSD?
krásné vilky, vila domy, haciendy atd, na které 90 % mladejch, pokud nekradou, nedosáhnou.
Není to tak dlouho, kdy jsem chtěl stavět, představa do 10 ti kilometrů od Plzně a normální barák.
A zjistil jsem, že pokud bych to stavěl svépomocí, tak bych začal na 3 megach a vejš, takže si většina raději koupí králíkárnu, víš, trubičko?
http://spvd.cz/skoda-bus/
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1037
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 13:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Libor: Pane kolego, odepřete si lihové nápoje a znovu si tu větu přečtěte.

Apropó k tomu ostatnímu tobě napsanému - já to co na Košutce vzniklo nehodnotím, já pouze uvádím historická fakta k diskutovanému problému, proč je sídliště postavené tak jak je.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 14:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A zjistil jsem, že pokud bych to stavěl svépomocí, tak bych začal na 3 megach a vejš,

Můj známej dělá nějaký montovaný dřevěný baráky a prý se dá vejít do 1 - 1,5 mega za barák, když to nemá patro. Akorát pozemek, no...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 14:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Libor: Stav se v sobotu v Př. a můžeš skouknout novej barák za cca. 1,5 mil. (bez pozemku).

P.S.: Někdo má novej barák, někdo sbírku autobusů či vlastní muzeum....
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 15:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: Opět demagogie postrevolučního děťátka.

Sice nechápu, kde jsem v tebou ocitovaných pasážích mluvil o době předrevoluční a porevoluční, ale prosím. Ano, jsem porevuloční děťátko, protože jsem se tak narodil a to, jak všichni víme, nedokáže nikdo z nás ovlivnit. Ale jsem velmi rád, že se mi poštěstilo narodit se do období, kdy se tento národ má za svých tisíc let existence nejlíp. Smutné jen je, že si toho někteří nedokážou vážit.

Pročpak soudruzi asi dělali normální ulíce?

Soudruzi stavěli normální silnice, protože tenkrát byly jiné normy. Doba pokročila, provoz výrazně zhoustl a tak se i normy musely změnit, takže stále stavíme normální silnice.

A proč se tenkrát stavělo tak, jak se stavělo? No protože to bylo výrazně levnější. Když budu stavět ulici způsobem, že vyskládám dvě řady obrubníků a veškerý prostor od baráku k baráku zaliju asfaltem, tak jsou mé náklady samozřejmě někde jinde, než když ta ulice bude mít parkovací zálivy, dělící ostrůvky, stromy, trávu a tři typy povrchů. Nehledě k tomu, že tenkrát byl asfalt výrazně levnější než dnes, a to zejména proto, že materiál používaný v ČSSR byl výrazně nekvalitnější než na západ od našich hranic. Když pojedete po nějaké německé silnici, tak mnohdy ten vyžehlený povrch bez jediné díry je ze 70. let. Jak vypadají u nás tehdy asfaltované silnice asi nemusím představovat.

mezi bytovkama se stavěly normální silnice,víš, Vlastíku?
Taky bylo normální vlastnit jedno auto na rodinu a jezdit do práce mhd, auta byla většinou na víkend a ne dnešní zmrdismus,že je normální mít v rodině 3 auta a vice


Začnu od konce. Úroveň automobilizace je jedním z ukazatelů vyspělosti ekonomiky, takže to, že jedna rodina o čtyřech dospělých lidech má třeba tři auta je v pořádku a netřeba jim to závidět.

Mezi bytovkama se stavěly normální silnice (toto jsem vysvětlil už výše), ale to platilo maximálně do druhé poloviny padesátých let, kdy se ještě ctily zásady urbanismu a územního plánování. Později se veškeré snahy o kvalitu bydlení začaly podřizovat jedinému - ceně výstavby. Domy se začaly nahušťovat více na sebe, mizela nejen zeleň, ale i prostor pro parkování a občanská vybavenost. Výsledek? Sídliště Vinice nemá ani základní devítiletou školu, parkuje se tam mezi keři a dopravní spojení zajištují autobusy. Porovnejte si to třeba s bytovkami podél Francouzské ulice nebo (kdo tam byl) s ostravským sídlištěm Poruba.
Podobně se v devadesátých letech (ale naštěstí v menší míře a za soukromé peníze) začaly stavět tzv. satelitní městečka. Jejich obyvatelé jsou díky nulové občanské vybavenosti odsouzeni dojíždět pro každou maličkost několik kilometrů. Ničím jíným než autem to nejde.

Do práce se sice více jezdilo MHD, ale ani s tou to není zrovna slavné. Už jsem zmínil Vinice a i některé části Košutky a Bolevce to mají k nejbližší zastávce dost daleko. Pro lidi v produktivním věku možná trochu nepohodlné, pro vetchou babičku už velký problém.

Tehdejším projektatntům nelze přiliš vyčítat, že nepočítali s rozvojem automobilismu. Těžko mohli kalukovat s koncem režimu a v jeho mezích se o nějakém rozvoji nedalo mluvit (Škoda Favorit stála v roce 1989 v přepočtu na dnešní mzdu přes půl milionu). Ale třeba podél Gerské je obří parkoviště, které dnes slouží k odstavování kamionů. Proč? No protože lidi chějí mít své auto pochopitelně co nejblíže vchodu do domu.

copak se staví dneska pod vládou ODS a ČSSD?
krásné vilky, vila domy, haciendy atd, na které 90 % mladejch, pokud nekradou, nedosáhnou.


Ono je dobře, že stát už nic nestaví, protože ten tu od toho není. Doba, kdy stát vlastnil a provozoval každou hospodu, je naštěstí nenávratně pryč a ukázalo se, že to nemůže fungovat. Žádný stát není dobrý hospodář a proto je nejlepší, aby spravoval jen to, co nezbytně musí a o vše ostatní se postaral soukromý sektor, kraje a obce.

Staví se krásné vilky, viladomy a haciendy, ale co více, ony se i prodávají! Takže na ně asi ti lidé mají, ne? Samozřejmě za cenu celoživotního zadlužení, ale to už k současnému životnímu stylu patří.

H_k: Jak jednoznačně patří velkej barák na S35?

Tak jednoznačně, jako tam do roku 1969 stál. Stačí se podívat na nějaké dobové fotografie toho místa a kromě minimální dopravy nás zaujme i to, jak je celý prostor definován, sadový okruh je uzavřen a kompaktní zástavba tvoří městský prostor. A dnes? Vypadá to tam jako po výbuchu (a to doslova). Nižší pavilony spojené cestičkami můžou vypadat pěkně, ale jako součást nějakého lokálního, předměstského centra, kde zeleň obklopuje vše okolo. Na tak cenné vnitroměstké místo, jako jsou S35 skutečně patří bloková zástavba sledující uliční čáru.

Martin_100, č.2121: Pokud to někdo smaže, tak určitě ne na můj pokyn. Ten výrok především vypovídá o tobě, ne o mně, ostatně tvá pověst jakožto "mistra pera" jde napříč diskuzemi a kdekoli se obejví tvůj avatar je to záruka, že se opět něco hodnotného dozvíme.

Před časem jsem někde zaslechl výrok průmyslníka Carnegieho, který řekl: "Když tě kopou do zadku, uvědom si, že jsi vpředu." Takže ten tvůj kopanec v podobě označení kreténem mi na to docela sedí. Já ti můžu jen popřát hezký den a o hodně úspěchů v práci i životě.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 16:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechtěli byste si to pánové vysvětlit (ručně a stručně) někde jinde (u piva)? Téměř celá stránka o ničem. Stejnak nic neveřešíte. A scénář pořád stejný - umlacování argumenty... Už ty Vaše litanie radši ani nečtu...

Zásah z hůry jsem čekal a "Ostrostřelec Bláha" o5 nezklamal...
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 18:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také souhlasím s Vladimírem, jděte to řešit jinam na diskuzní forum, pořád se opakuje stejná věc, že podobné věci se řeší jen na tykadlácích, nikde jinde se diskuze nestočí tímto směrem než tady.
nebo požádejte moderátory ať změní název diskuze na : diskuze o všem v Plzni a bude klid.Stejně mi připadá, že uživatele Martin I a jiné MHD ani nezajímá.
Vaše příspěvky rovněž nečtu, nemají hlavu ani patu a ani sem nepatří...
jkulaviak@seznam.cz, ICQ:431-546-040
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4948
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 18:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se naopak zdá, že to tu pěkně jiskří a najde se zde hodně věcí k zamyšlení. A ono to hodně souvisí i s MHD.
Web o prostějovských autobusech
Autobusy Bova na našich silnicích
ICQ 202376673
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1989
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 18:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro milovníky "skokánků" a zůžování přidávám info, že nový skokánek roste v Malesické u zastávky tramvaje směr Skvrňany. Staví se tam cyklostezka a současně se dělají úpravy i silnice. Možná se asi bude muset zúžit i silnice, aby se ta cyklostezka pod most vešla.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 18:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza Šlehofer: Vždyť na malesickej je podchod pod tratí, kterej je ideální na tu cyklostezku a od třetí brány se také jezdí lépe po straně mimo sídliště. To, že někdo vymyslel stezku kolem Lidlu je věc jiná.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 30. července 2008 - 22:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

á própo, proč se dnešní králíkárny 3+1 prodávají za 2 mega, když jsou tak špatný??

Pane kolego, cenu určuje trh. Pakliže lidé na tyto králíkárny mají a kupují je, tak není důvod, aby tolik nestály.
Mimochodem, proč před půl rokem stál byt 1+1 v Ústí nad Labem od 250 tis. do půl milionu?
Protože to lidé nejsou ochotni v této lokalitě za víc kupovat.

Mimochodem si dovolím menší politické okénko.
Několik otázek pro menší či větší příznivce socialismu.
Za prvé by mě zajímalo, proč se vůbec tzv. východní blok zhroutil? Proto, že byl tak skvělý a svými občany milovaný?
Otázka druhá. Proč tak málo občanů Západního Německa utíkalo do ČSSR, aby tady zbídačeni odložili své mercedesy a golfy a tak mnoho občanů nejen našeho státu se snažilo dostat na Západ?
Napadla mě básnická metafora. Zkrátka socialismus byla taková stará rezavá, záplatovaná mašina, které bouchnul kotel při poslední zoufalé jízdě......

Téměř celá stránka o ničem. Stejnak nic neveřešíte

Já si myslím, že podobná debata, byť zcela mimo původní téma diskuze má smysl. A ten její smysl potvrzuje i to, že se občas rozpoutá znovu.
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 23:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V. L.: dobrá a je tohle DF to pravé pro tohle politicko-urbanistické théma? Existuje tu DF "Volná dopravní diskuse" s pěkným podtitulkem "- pro pokračování diskuse z témat, kde vás již posílají kamsi...". Tam by to lépe zapadlo...
Příp. zkuste občas debatit "face to face". To by mohlo mít i zajímavé důsledky (ano jsem škodolibý)

Jen tak mmch. přečtěte z té diskuse příspěvek od Fricoolinek / Číslo příspěvku: 75 / Odesláno Čtvrtek, 24. července 2008 - 21:30:26. Ten příspěvek je povedený...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. července 2008 - 23:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vladimír_b: Ale oni hovoří face to face. Skoro všichni z plzeňskýho K-reportu se minimálně znají, většinou i kamarádí. Jenže K-report je jinej svět. :-) A mě to neva, to že jezdí dvě nový 24tr vím a co by se sem psalo jinýho? :-) Takhle se tu aspoň debatí. Třeba pro mě kecat o komouších neni, za mě už nebyli, ale čtu si a držím krok :-)
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 00:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_l:
Soudruzi stavěli normální silnice, protože tenkrát byly jiné normy. Doba pokročila, provoz výrazně zhoustl a tak se i normy musely změnit, takže stále stavíme normální silnice.

poprosím o vysvětlení: Provoz zhoustl, tak všechny silnice zůžíme a stále stavíme normální silnice, je to tak, tak jsi to myslel???
http://spvd.cz/skoda-bus/
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 00:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_K a M_K:

Můj známej dělá nějaký montovaný dřevěný baráky a prý se dá vejít do 1 - 1,5 mega za barák, když to nemá patro. Akorát pozemek, no...

souhlasím s vámi, ale můj požadavek byl je a bude alespoň 1000 m2 zahrady, mám to jako další koníček, z toho neslevím a toto sehnat do deseti km od plzně je nereálné za rozumnou cenu. a výhledově nehodlám měnit zaměstnání a to bych z větší vzdálenosti projezdil
http://spvd.cz/skoda-bus/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2126
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 00:24:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doba pokročila, provoz výrazně zhoustl a tak se i normy musely změnit, takže stále stavíme normální silnice.

Jak logické Provoz houstne - zúžíme silnice a ubereme parkovací místa na nich.

Ty už to nehul.



No protože lidi chějí mít své auto pochopitelně co nejblíže vchodu do domu.


Ono to neni ani tolik o pohodlí ale zkus dát vaše fabie někam doprčic na velký parkoviště ... za jak dlouho asi budou vykradený nebo ukradený? Přecijen když auto stojí blízko baráku kam je na něj vidět ze spousty oken tak je pravděpodobnost krádeží menší než někde na placu kam za celej den živá duše neprijde.

"Když tě kopou do zadku, uvědom si, že jsi vpředu."

To se ale pleteš .. já tě ani obrazně do zadku nekopu ... to co tu prezentuješ jako svoje názory je z 90% na pěst mezi kukadla
Už tenkrát Landa věděl ...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2127
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 00:27:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No on se domek dá pořídit levně ale pozemek je problem.
Pad tu názor že se nemovitosti kupujou za cenu celoživotní zadluženosti.
Ale když srovnam ceny některých objektů s běžným platem tak ať počítam jak chci tak mi ta zadluženost vychází na několik životů.
Už tenkrát Landa věděl ...
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 5-2004

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 00:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil_l: Po revoluci ale odešlo směrem na západ nesrovnatelně víc lidí než za doby totalitní, to by mě zajímalo, o čem to svědčí? A rozhodně to není tím, že by to tenkrát bylo tak složité. Stačilo zbytečně moc nevystrkovat růžky, aby člověk mohl jet na dovču do Jugoslávie a tamodtud už to šlo velice pohodlně. Však to taky byl způsob, který volila drtivá většina uprchlíků.

Komunismus byl nestabilní, stát takhle fungovat dlouho nemohl. Ale většině lidí se v něm žilo docela dobře. Tenkrát nebyla svoboda slova, lidi často museli dělat co nechtěli a nesměli co chtěli. Ale zase neměli ty bezesné noci, co když přijdou o práci, co pak s tou hypotékou na 20 let ... A jestli je ukazatelem blahobytu společnosti počet aut v rodině, jak je možné, že mít víc jak jedno dítě je dneska luxus? Nebo to naopak znamená nemít skoro co do huby ...

Ne, já rozhodně nejsem zastánce komunismu, ale lezou mi na nervy názory, jak tenkrát bylo všechno špatně a dneska je všechno úžasný. A nejlíp od někoho, kdo to vůbec nezažil.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 01:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veverko máš bod.

Plně souhlasím a ty si z toho ještě vybruslila krásně bez rozbouřených emocí.
Už tenkrát Landa věděl ...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1039
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 08:06:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_100: To se ale pleteš .. já tě ani obrazně do zadku nekopu ... to co tu prezentuješ jako svoje názory je z 90% na pěst mezi kukadla

Kdyby hloupost nadnášela....Ale to nemá cenu u Martina_100 řešit....

ad Veverka: Po revoluci ale odešlo směrem na západ nesrovnatelně víc lidí než za doby totalitní, to by mě zajímalo, o čem to svědčí?

Já bych řekl, že tohle je srovnávání jablek a hrušek.

ad M.L.: Doba pokročila, provoz výrazně zhoustl a tak se i normy musely změnit, takže stále stavíme normální silnice.

To je trochu nešťastně řečeno. Spíše by se mělo napsat, že automobilový provoz je podstatně agresivnější a názory se zkušenostmi s jeho usměrnění jsou prostě někde jinde než v sedmdesátých letech. Sám jsem zvědavý, co přinese společenský vývoj v tomto oboru za 30 - 40 let. To v tuhle chvíli nikdo neví.

A scénář pořád stejný - umlacování argumenty...

Ono by to snad v mělo být jinak?


ad Pepa_103: Stejně mi připadá, že uživatele Martin I a jiné MHD ani nezajímá.

Jsou různé stupně MHD fandovství. Někteří si prošli během času všemi stupni, někteří některé vynechali a nebo naopak na některém zamrzli. Např. dnes jsou pro mě debaty typu, kdy která tramvaj vyjela nezajímavé. Naopak tyhle argumentační bitvy na téma řešení provozu ve městech jsou pro mne přínosem, neboť v podstatě simulují to, co při různých jednání zažívám.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2226
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 08:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty si z toho ještě vybruslila krásně bez rozbouřených emocí.

Učit se, učit se, učit se. :-)

Co když přijdu o práci... Každej si svojí hypotéku svobodně vybral, no. Při kolektivně holých zadcích toto nešlo. Nicméně, třeba mamka říká, že už si opravdu nepřeje, aby na ní při výletu z vlastní země mířili samopalem dvoje hlídky vlastních (!!) lidí x kilometrů od samotné hranice... Ale člověk rychle zapomíná, no, hranice za chvíli budou neznámý pojem.

Po revoluci ale odešlo směrem na západ nesrovnatelně víc lidí než za doby totalitní, to by mě zajímalo, o čem to svědčí?

O tom, že už to šlo, aniž by trpěli drsnou represí nejbližší, o tom, že už to šlo i s možností svobodného návratu za rodinou, známými? Mý rodiče třeba nezdrhli kvůli svým rodičům, nedovedli si představit absolutní zpřetrhání všech vazeb - na furt.



ML: Tak jednoznačně, jako tam do roku 1969 stál. Stačí se podívat na nějaké dobové fotografie toho místa a kromě minimální dopravy nás zaujme i to, jak je celý prostor definován, sadový okruh je uzavřen a kompaktní zástavba tvoří městský prostor.

Kompaktní zástavba se sadovým okruhem? Nebyl sadový okruh nežádoucí díra v zástavbě, vhodná tak na nějaké lokální předměstí? Na tom se neshodnem, já bych tam obnovoval právě ten sadový okruh, nikoliv barák.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 08:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_K: Kompaktní zástavba se sadovým okruhem? Nebyl sadový okruh nežádoucí díra v zástavbě, vhodná tak na nějaké lokální předměstí? Na tom se neshodnem, já bych tam obnovoval právě ten sadový okruh, nikoliv barák

No asi dám spíše za pravdu M.L. Z pohledu urbanistického řešení, sadový okruh v dnešních sadech 35 nedoplníš ani náhodou. Vždycky by to bylo jen pár stromů za frekventovanou silnicí s terminálem MHD. Na druhou stranu, v těch zadávacích regulačních podmínkách na ten barák s podzemním parkovištěm v S35, je věta o možnosti řešení střechy objektu "zelenou formou".
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 09:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Veverka. Nikdy jsem neřekl, že většina lidí musela být nutně nešťastná. Většina národa v tom gulášovém husákovském socialismu našla cestu jak normálně žít.
Ale je bohužel lidským údělem zapomínat na to špatné a vidět jenom to dobré.
Problém je v tom, že věci, které dnes bereme jako samozřejmé, před rokem 1989 vůbec neexistovaly. To si uvědomuje málokdo.
A k tomu cestování. Na Západ jsem v době totality nikdy neměl možnost vyjet, ale pamatuji si na hraniční kontroly při výjezdu do Maďarska, čili bratrského socialistického státu.
Dvoje závory s mřížemi, pohraničníci se psy, důkladná kontrola auta, celní prohlášení ve kterém musely být napsány cennosti, maximální vývoz 500 Kčs na osobu atd.
S tím cestováním do Jugoslávie. Do tohoto státu, byť byl řazen mezi socialistické platila povinnost mít výjezdní doložku.
A k jejímu udělení se vyjadřoval zaměstnavatel, uliční výbor v místo bydliště atd.
Umí si někdo z nás představit, že dneska mu musí v místě bydliště povolit, že může jet do Chorvatska?
Ještě k počtu dětí. Ve vyspělých zemích vytrvale klesá porodnost již prakticky od války. Na druhou stranu v Africe je tomu přesně naopak, byť v mnohých afrických zemích panuje hladomor.
Čím to bude? Nebude to spíše zodpovědným (a bohužel někdy také pohodlným) přístupem k životu?
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 10:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sadový okruh: Jenže chlapí, ten sadovej okruh už se neobnoví nikdy. Takže já říkám, že: Palackýho je ďoura, přes ulici je taky ďoura a dále pak už otevřený prostranství směr rondel. To znamená stavba domu by pouze posunula ďouru o ulici vedle. Navíc ten sadovej okruh už se nikdy nepovede obnovit, když z jedné jeho části je silniční průtah
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 10:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na druhou stranu, v těch zadávacích regulačních podmínkách na ten barák s podzemním parkovištěm v S35, je věta o možnosti řešení střechy objektu "zelenou formou".

Jo, "sad" stejně neuděláš na podzemních garážích, nicméně, zelená střecha na 4patrovým baráku ti to prostranství zlidští jak? Nijak. Barák samotnej - taky nijak, možná se tam bude ještě víc odrážet hluk z dopravy a bude tam míň místa, nic nádhernýho. Proto bych byl pro max. přízemní stavby a lidský prostředí, hospody, předzahrádky, život, nikoliv barák, silnice, 2 metry chodníku a boj o parkovací místa. (A nepoužíval bych termín "za silnicí" - pro mě je to před. :-) To neni žádná periferie, žije to na obou stranách)

Přestupní terminál? Kde je tam něco takovýho?:-) Vždyť je tam jenom tramvajová zastávka a jedna významnější bus linka
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7586
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 10:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úroveň automobilizace je jedním z ukazatelů vyspělosti ekonomiky ale prd. vyspělost ekonomiky ukazuje počet vypitých piv. :-)
dřív to byla vytavená ocel........
jinak paneláci se za kasč nedělai kvůli ceně, ale hlavně proto, že bytů bylo málo a bylo potřeba je rychle udělat. a panely + unifikace jdou nejrychlejc.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
TuČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 12:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak něco k tykadlákům , dneska asi poprvé v provozu CITELIS ev.č. 514 - http://mhd-plzen.wgz.cz/info-z-provozu/skoda-24-tr-ev-c-514-dnes- porpve.html . Ještě se koukněte na http://mhd-plzen.wgz.cz/image/9972518 na volant . Že by se sitauace obrátila ? :D
http://mhd-plzen.wgz.cz/ Stránky o MHD v Plzni
WEB hledá adminy tak se ozvěte :D
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 12:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Bobo: Tedy kvůli ceně + rychlosti.....

ad H_K: Proto bych byl pro max. přízemní stavby a lidský prostředí, hospody, předzahrádky, život, nikoliv barák, silnice, 2 metry chodníku a boj o parkovací místa.

Těch metrů mezi barákem a hranou současného zastávkového zálivu má být asi šest. A vyber si, buď barák (jedno či vícepatrový) a nebo plocha. Páč je to podle mne pak už jedno. Když uděláš pouze jednopatrový barák, žádný investor ti pak nepůjde do podzemního parkoviště pod ním. Samotné podzemní parkoviště pro 400-500 aut je dnes řádově v ceně půl miliardy a více. To město samo o sobě těžko zaplatí, podobné nadzemní by přišlo sice na třetinu, ale zase by jsi byl tam, kde nechceš....rsp. snažíš se nebýt.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7590
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 13:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hezký nadzemní parkoviště- barák mají v rajchu - markrevitz (bo jak se to píše) a najít tam místo je docela problém. ono je to totiž zadarmo. vedle je spousta obchodáků.... a ulice placený.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2228
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 14:04:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_K: Stavbu, kterou jsi popsal, utáhlo samo město Karlovy Vary - 3 x menší město - v roce 92. Po 16 letech růstu ekonomiky to 3x větší Plzeň nedá?

http://www.subterra.cz/referencni-stavby.tab.cs.aspx?ItemId=2007- 10-05-11-35-32&Year=1994&Page=1&Division=

Samo, že to může dělat soukromník. Ale až to bude vypadat jako KV garáže u Imperialu, tak se laskavě nikdo nedivte.

http://stavby.karlovarska.net/stavba.php?ID=200834
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2500
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 14:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: Provoz zhoustl, tak všechny silnice zůžíme a stále stavíme normální silnice, je to tak, tak jsi to myslel???
Martin_100: Provoz houstne - zúžíme silnice a ubereme parkovací místa na nich.

Provoz natolik zhoustl a (jak píše M_k) zagresivněl, že je mnohem větší potřeba ten provoz nějak regulovat. Až do roku 1936 neexistovaly v Československu dopravní značky - provoz se řídil jen obecnými zásadami a řidičským rozumem. V určitém období to takto fungovat mohlo, ale dovedeme si to představit dnes? Podmínky se změnily. Stejně tak už dnes dobře nefungují silniční průtahy městy se čtyřmetrovými jízdními pruhy a tak se přístup musel změnit.

Stačí se podívat do Husovy ulice. Od obrubníku k obrubníku možná nějakých osm, deset metrů, po dělících ostrůvcích ani památky. A funguje to? No samozřejmě, že ne...

Libor_hh: souhlasím s vámi, ale můj požadavek byl je a bude alespoň 1000 m2 zahrady

To je ovšem potom těžký. Když má člověk nadstandartní představy, tak je musí umět taky zafinancovat a ne nadávat na systém, který za to nemůže.

Martin_100: Ono to neni ani tolik o pohodlí ale zkus dát vaše fabie někam doprčic na velký parkoviště

Samozřejmě, že to není jen o pohodlí, ale i tom, že každý chce mít svůj majetek na očích. To ale nic nemění na tom, že parkování má být ,když už ne součástí samotné stavby, tak v její bezprostřední blízkosti. A to na těch sídlištích neplatí.

Veverka: Po revoluci ale odešlo směrem na západ nesrovnatelně víc lidí než za doby totalitní, to by mě zajímalo, o čem to svědčí?

To je poněkud silná demagogie. Lidé po listopadu odcházeli proto, že už jim v tom nikdo nebránil. A dnes? Odchází lidé v masívním měřítku někam za prací? Ne, přicházejí odjinud k nám...

Komunismus byl nestabilní, stát takhle fungovat dlouho nemohl. Ale většině lidí se v něm žilo docela dobře.

Jenže to je právě ta nebezpečná myšlenka. Princip "Husákova gulášového socialismu" právě na tomto vymývání mozků stavěl. Předpoklad, že se lidé v relativním materiálním dostatku smíří se cenzurou, nesvobodou a celkovou devastací občanské společnosti se táhne celou politikou strany od roku 1970 až do konce.

Ne, já rozhodně nejsem zastánce komunismu, ale lezou mi na nervy názory, jak tenkrát bylo všechno špatně a dneska je všechno úžasný.

Tenkrát nebylo všechno špatně, ale tehdejší kvalita života je s tou dnešní nesrovnatelná.

Spousta lidí nadává na současné poměry především proto, že své neúspěchy nemají na koho svést. Tenkrát stačilo říct: Nemůžu, nesmím, protože nejsem ve straně. Dnes záleží především na vlastních schopnostech a pokud je někdo bezdomovec a nezaměstnaný, tak proto, že si to způsobil sám (např. neopatrným zadlužováním, ale do toho nikdo nikoho nenutí).
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 14:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_K: Ty garáže skutečně zcela profinancovalo město? O jak velkou investici se jednalo?
Plzeň by samozřejmě také mohla půl miliardy na podzemní garáže dát, ale...Když je šance, že by podobné podzemní stání mohl utáhnout soukromý investor, byla by škoda to nezkusit.

1) Má město stavět pro soukromé/firemní majetky v ceně víc jak 1 milion Kč?

2) Půl miliardy - to je více než za necelé 3 km TT na Borská pole....A dodnes na ni město shání peníze.

ad M.L.: 1000m3 není zas takový nadstandart, to je čtverec o straně 32 metrů.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 14:57:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je šance, že by podobné podzemní stání mohl utáhnout soukromý investor, byla by škoda to nezkusit.

Na příkladu KV jsem ti chtěl ukázat, že občas je docela velká škoda to zkusit. Těch 0,5 miliardy nevím, jestli to není trochu přestřelené, šílenosti u mostu Milénia stály 200.


1) Má město stavět pro soukromé/firemní majetky v ceně víc jak 1 milion Kč?

Souvislost nechápu. Jako nestavět garáže, parkoviště, infrastrukturu vůbec? To už se zase dostáváme k autobusům, co nemají vozit lidi do soukromých firem, tam jde o dost víc než mega, ne? :-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 15:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_K: Podle expertů cena jednoho stání v podzemních garážích o kapacitě cca. 500 míst dnes přijde řádově na cca. 1,2 miliónu. A filozofická otázka je, proč by město mělo podobná stání pro soukromé/firenmní vozy profinancovávat (jako by nestačilo, že platí další parkoviště a údržbu komunikací). Jak vlastní stavba po funkční a architektonické stránce dopadne je na dohodě mezi investorem a městem. Že to jde, je vidět na zdařilém obchodním domě Dvořák.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7593
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 17:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no já nevim. pak je druhej extrém, vysrat se na to a at si autíčkáři poraděj. oni si poraděj, ale libor nebude mít kudy jezdit.
btw jsem byl v nemilosti, když jsme ve varech odmít jet ve špiččce do centra autem (k becherům) neb se tam nedá zaparkovat a když jo, tak za prachy.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 18:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí se podívat do Husovy ulice. Od obrubníku k obrubníku možná nějakých osm, deset metrů, po dělících ostrůvcích ani památky. A funguje to? No samozřejmě, že ne...
Co tam nefunguje? Auta a busy jezdí a je občas i kde zaparkovat.
Ale podle zmrdoteorie je to špatně a musí se zůžit na polovic a 3/4 stání zrušit a nahradit ostrůvky s trávou aby měly pejsci a cikáni kde sr*t.

Dnes záleží především na vlastních schopnostech a pokud je někdo bezdomovec a nezaměstnaný, tak proto, že si to způsobil sám
Sou případy že v momentě kdy chlapík doplatí hypotéku* tak ho ženská odkopne a byt na něm vysoudí a ty se v 50 po*er. Hypotéku ti už nikdo nedá a bydli kde chceš.

* A tu hypotéku si nevybral dobrovolně ale dnešní ho přinutila.
Zkoušel sis dát na město požadavek na pronájem bytu?
Už tenkrát Landa věděl ...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2504
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 31. července 2008 - 19:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Co tam nefunguje? Auta a busy jezdí a je občas i kde zaparkovat.

Dopravní režim v Husovce je mírně řečeno v rozkladu. Běžně se parkuje ve druhé řadě, autobusy mají problém se mezi takto stojícími auty vykličkovat. Pravidla o přednosti protijedoucích se nedají aplikovat, protože překážky nejsou na jedné nebo druhé straně, ale prostě všude. Chodci nemůžou přecházet, přechody neexistují a kdyby je někdo namaloval, tak před nimi stejně nikdo nezastaví, protože chodce přes parkující auta není vidět. Vyjíždět z bočních ulic se dá jen tak, že "nazdařbůh" vystrčíš čumák auta a čekáš, co se stane. Takhle ty si představuješ fungující městskou ulici?

Sou případy že v momentě kdy chlapík doplatí hypotéku* tak ho ženská odkopne a byt na něm vysoudí

To jsou extrémy, jednotlivé případy. Z těch nelze hodnotit kvalitu života v dnešní době.

A tu hypotéku si nevybral dobrovolně ale dnešní ho přinutila.

Pokud dnešní doba k něčemu lidi nutí, tak je to pracovat, starat se sám o sebe a nečekat až přijde stát nebo město a strčí jim bydlení pod nos. A to je pozitivní jev.

Zkoušel sis dát na město požadavek na pronájem bytu?

A proč bych to dělal? Město tu není od toho, aby provozovalo byty, to má zajišťovat soukromý sektor. Město má mít k dispozici pár bytů pro lidi v hmotné nouzi a tím já se necítím.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje - první v HTML podobě
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 00:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k, M_k: Já jsem si jen rejpla Já si to pamatuju, jaké to tenkrát bylo (copa schvalování dovolené v Chorvatsku, u mě například byly obavy, abych se dostala na slušnou střední školu, kvůli určité "hovadině" čtvrt století staré). Mě štvou chvalozpěvy na dnešní dobu, která v lecčem taky stojí za prd.

Koukněte se kolem, jak ty dnešní rodiny vypadají, jedna až dvě generace v takovýchhle podmínkách a Češi vymřou. Kolik znáte rodin s průměrnými příjmy a víc jak dvěma dětmi? Já znám dvě a bez přehánění dřou bídu s nouzí.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 08:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Veverka: Koukněte se kolem, jak ty dnešní rodiny vypadají, jedna až dvě generace v takovýchhle podmínkách a Češi vymřou. Kolik znáte rodin s průměrnými příjmy a víc jak dvěma dětmi? Já znám dvě a bez přehánění dřou bídu s nouzí.

V poslední době koukám ve středu na Manželské etudy (po dvaceti letech). Kdo to nezná - paní režisérka Třeštíková sledovala s kamerou vývoj několika mladých manželství od počátku osmdesátých let.

Poznatek ze sledování:
a) Až na výjimky si všichni sledovaní evidentně výrazně polepšili.
b) Výjimky tvořili lidé, kteří se v podstatě prezentovali způsobem - A všechno je špatně, všechno je teď horší než bylo a tak že ještě nám dávají ty romantické filmy na Nově.
c) Posledně byl pořad o rodině, jenž si pořídila kromě pěti dětí barák a firmu. Asi se jim nelíbilo v bytě 1+1 po babičce.

Asi se mnou pořád nebudeš souhlasit, ale naše společnost je opravdu oproti předchozím letům bohatší. A na nízkou porodnost žehrají prakticky všechny vyspělé státy Evropy, nejen Česko. Evidentně ekonomická stránka nehraje v tomto zásadní roli. V průměru je to spíše asi volba současné svobodné společnosti.



(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 3687
Registrován: 6-2002

Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 09:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové klidně tu debatujte o podzemních garážích v souvislosti s provozem ve městě, ale politiku sem netahejte. Je tu na to zvláštní komora a jakékoliv náznaky o zatažení politiky do jiné diskuse budou nemilosrdně likvidovány!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 10:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč bych to dělal? Město tu není od toho, aby provozovalo byty, to má zajišťovat soukromý sektor.

Je vidět že si ještě dítko takříkajíc školou poviinný a nic tě netrápí.
Až jednou začneš pracovat a budeš se o sebe muset starat sám bez podpory rodičů tak snad zjistíš že tvoje krásný iluze o životě sou trochu jinde.
Ikdyž jestli na tom budeš jako bratr tak asi dokud budou vaši dejchat se od nich ani jeden nehnete.

Zajdi si s běžnym dělnickym platem (kterej pobírá nejvíc lidí u nás) do banky a zažádej si o hypotéku na 2 mega na panelákovej byt ... od srdce se ti zasmějou.

A nechci sylšet argumenty že taky bydlim u mamky .. ano ale jen proto že na vlastní bydlení prostě nedosahnu. Ale musim platit nájem a co si nekoupim to nemam takže je to jako bych byl někde na podnájmu.

Konec politicko soukromých debat.

Husovka funguje a nevidím problém s tím co si psal.
Stačilo by z "dvouřadého" stání udělat příslušnýma čárama kolmý nebo šikmý v každym směru a máš vyřešeno. Tzv druhá řada už by se tam nevešla a autobusy mohli vesele projíždět.
Už tenkrát Landa věděl ...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 10:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_100: Hmm, mám pár kamarádů z učňáku -řadových dělníků. Většina z nich staví a nebo už má postaveno.....

Na toto téma už Howgh!
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Hansslaby
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2008
Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 11:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Číst kecy leštiček se fakt nedá. Ještě že jedu na Ukrajinu.
Víte vůbec vy inteligenti o výluce od zejtra?
- Vy jste pan Mykl?
- My všichni jsme Mykl!
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 11:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Démos krateo...demokracie...vláda lidu.
Češi vždycky na něco žehrají...jestli to jsou komunisté, občanští demokraté nebo třeba Habsburkové, to už je jedno.
KDyž je teď už 18 let demokratický system, tak snad každý má možnost nějakým způsobem se angažovat do politického nebo veřejného života...a pokud jeho myšlenky a názory přijme aspoň nějaká část společnosti, potom má i šanci ovlivnit něco více...a jedno jestli na komunální nebo vyšší úrovni.
Ono jako i kdyby vládla třeba ČSSD v 90. letech, tak si myslím, že by se stejně rozkrádalo. Prostě byla taková doba...lidé jsou pořád stejní a když se po 40 letech povolí otěže, je to potom těžké.
4ewer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2008
Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 11:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z důvodu uzavírky křižovatky u Mrakodrapu bude od 2.8. do cca 12.8.2008 nahrazen provoz linek č. 13 a 16 autobusy, které pojedou mezi Šumavskou a Doudleveckou ulicí po objízdné trase přes most Milénia.....

Číst jsem se naučil v první třídě. Takže přečíst výluku mi opravdu problém nedělá.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 13:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hansslaby:
Ne, děkujeme za upozornění, zítra mám šichtu, tak si to zkusým, ještě, že jsi mo to řekl, jinak bych jel přes mráček.
http://spvd.cz/skoda-bus/
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 15:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už zase leje jako prase, tak co nepojede dneska? :-) Na kole budu mít asi parádní cestu... :-)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 22:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

á pátek večer a tady chcípnul pes nebo trolejbus?
http://spvd.cz/skoda-bus/
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2606
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 22:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jak chcípnul, ale s některýmy trolejbusy to dnes šlo doslova z bláta do louže. Doložím to touto fotkou.

Každý je šotouš, ale v jiné věci...

poštu posílejte na: stepan.esterle(a)dopravni.net
Veverka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 5-2004

Odesláno Pátek, 01. srpna 2008 - 23:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se vrátím k tomu, od čeho se tahle debata vlastně odstartovala: jak to teda je s tím vyjadřováním se od PMDP, případně ČSAD k rekonstrukcím ulic a zastávek? Jak je možné, že se to ve spoustě případů zprzní tak, že je to pro hromadnou dopravu téměř nepoužitelném nebo aspoň nepříjemně zkomplikované? Viz ty výjezdy ze zastávek v Šumavské, zastávka U Školky ...

Jak vlastně ta zastávka U Školky funguje? Tam si trolejbus řídí semafory signálem přes troleje, ne? Jak to teď budou řídit autobusy při výluce?

... ještě k té politické debatě:
M_k: Manželství z 80. let měly trochu jinou startovací pozici.
Dál jsem psala o průměrných příjmech. Fakt nevěřím, že někdo z průměrného platu uživí 5 dětí a postaví barák, to je hovadina.
Učňové a středoškoláci mají díky věku docela výhodu. Vysokoškoláci zvlášť zezačátku mívají plat podobný, ale jsou nejmíň o 5 let déle bez vlastního příjmu.

Milanm:
KDyž je teď už 18 let demokratický system, tak snad každý má možnost nějakým způsobem se angažovat do politického nebo veřejného života...a pokud jeho myšlenky a názory přijme aspoň nějaká část společnosti, potom má i šanci ovlivnit něco více...a jedno jestli na komunální nebo vyšší úrovni.
Jo, jo, vřele doporučuju Zvlášť pokud má člověk normální žaludek, nějaké to svědomí a chce v politice opravdu něco dělat pro lidi. Pokud se takovému skutečně podaří na nějaké to vlivné místo dostat (jako že k tomu nemá nejmenší předpoklady ), tak mu to ostatní dají sežrat tak, že skončí na práškách. To je konkrétní příklad z mého nejbližšího okolí Největší jsou spolustraníci, od opozičních to člověk jednak čeká a taky obvykle jednají na rovinu, ne podrazy a pomluvy někde za zády
Náš stát je v současné době v začarovaném kruhu, přebujelá byrokracie, zparchantělé zákony, krásné prostředí pro korupci, které se tu dobře daří.
A demokracie? Jak je možné, že do Parlamentu volíme strany, ale když nějaký poslanec přeběhne k opozici, tak může v Parlamentu zůstat? To je normální výsměch voličům. A to je jen takový hodně do očí bijící příklad.

Mě politika leze na nervy, ale když vy se tu skoro o ničem jiném nebavíte, tak už mi to taky nedalo, ale teď už hlasuju za návrat k tykadlákům.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 00:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad uzavírka u Mrakodrapu: když zavřou křižovatku - kudy budou zatahovat 10,11,17? Přes Bory? Nebo budou komplet v dieslu, když odpadne 13tka?

ad Husova:
Martin100: Husovka funguje ... Stačilo by...
Problém je právě v tom BY. Takže momentálně nefunguje. Mimochodem, když tam naděláš šikmý stání, místo pro rozhled při výjezdu z křižovatek a kolem přechodů, dostaneš právě onu úzkou členitou ulici, která se ti tak nelíbí :-D Ten prostor není nafukovací. Mimochodem, průjezd Husovou i Tylovou ve špičce je fakt tragédie. Zákazy stání jako by neexistovaly, včera odpoledne odstavené auto MP(!) na zákazu zastavení na Husově náměstí. Každých 50 metrů "inverzní retardér" čili díra jak kráva přes celou šířku. Chce se mi blejt, velebnosti.

Mimochodem, propadliny ve Smetanových sadech jsou týden od týdne výživnější. Kromě toho se objevily nové na západním konci mostu na Americké (Wilsonův?) a jedna výborná v zálivu u hlavního nádraží směr Doubravka téměř o velikosti kola od SORky.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 12:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolem náměstí častěji na placených parkovištích kontroluje Městská policie kdo má zaplaceno a rozdává "botičky". Že by potřebovali doplnit rozpočet když ted nesmí měřit rychlost?
TuČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 14:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak fotky z výluky ( k večeru bude i video ) na http://mhd-plzen.wgz.cz/novinky/rekonstrukce-americke-autobusy.ht ml . Mimochodem na výluku byly nasazeny i perly v podobě 381 a 392 .
http://mhd-plzen.wgz.cz/ Stránky o MHD v Plzni
WEB hledá adminy tak se ozvěte :D
Michal.18
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.149.5
Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 14:39:30    Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby bylo natažený přes most Milenia vedení tak by ti čmouďácí nemuseli jezdit...holt tady je vidět jak to tady funguje...
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 16:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby bylo vedení přes Most Milénia, byla by krásná objížďka uzavřené Americké, která by se nemusela řešit autobusy přes náměstí a (z větší části kvůli nárůstu dopravy) vymleté Smetanovy sady. Plus kapacitní spojení, které by z Americké odvedlo pryč většinu cestujících MHD (minimálně to, co jezdí čtyřkou k Práci (tedy vlastně téměř všechno), při protažení na BP pak i to, co jezdí 41, čast 30, apod.)

A do té jediné nepříliš propustné ulice, do níž je navíc vpuštěná libovolná doprava, jsou svedeny všechny trolejbusové linky a několik autobusových. Mikrominipidi (ještě menší, než jsem čekal, mimochodem: vytočí se tam vůbec kloubový nebo patnáctimetrový vůz?) kruhový objezd s úzkými nájezdy z fotografie tomu nasadí korunu, protože pokud se tam vpustí jakákoli doprava nad rámec MHD a dopravní obsluhu, bude to masakr a zácpy delší, než na Klatovské ve špičkách.

Souhlasím s Liborem H a mnoha dalšími (téměř všichni kritici zde vypíchnutých nových řešení jsou řidiči MHD nebo služebních vozidel (věřím, že není žádný med přivézt, skládat a vláčet materiál a nářadí, stejně jako není legrace vozit lidi, ve vedru, v zácpě, lidi jedou do práce, nervy tečou...a pak přijedou k jednomu zbytečnému, komplikovanému řešení)

Možná, že podle tabulek a teorie je to tak dobře, ale pokud někdo někdy kreslí nějakou dopravní stavbu, měl by znát především místní specifika a dopravní situaci, než se do toho pustí, tzn. se tam jet podívat, vidět, PROJÍT a PROJET. (ono se někdy po těch zázracích nedá nejen jezdit, ale i chodit)
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 17:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A k čemu by paralelní trať ulicí U Trati byla? Kromě této vyjímečné situace, jako je rekonstrukce Americké. Na ulici U Trati nejsou žádné cíle pro pro cestující, zatímco Americká je městský bulvár.
Takže mi uniká smysl stavět za x milionů t-busovou trať v místech, kde by sloužila jenom pro výluky.
Navíc je jenom otázka času, kdy většina trolejbusů bude s agregátem.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 18:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, umožnila by spojení (Doubravka) - MOVO - BP, no, mezi místy jako U ježíška - kolem Doudlevecké - Belánky se docela blbě dostává... Hlavně tam už to nejdražší z trolejbusové trati bylo postaveno. Co se týče cílů, začíná to ožívat, už se nepíše rok 95...
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2013
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 19:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Namátkou: t-13 - bus č.416
t-16 - bus č.403 a 410
jkulaviak@seznam.cz, ICQ:431-546-040
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 02. srpna 2008 - 19:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

namátkou a-16: 381, 392 ...