K-report
 

Archiv do 05.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Zahraniční SPZ » Archiv do 05.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10019
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 04:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tento "český" formát 9A99999 se používá jen pro užitková vozidla. Jde to chronologicky, takže proto to všude začíná "7". Po 7Z99999 přijde na řadu 8.

Takže toto je z tzv. užitkového vozidla?

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10020
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 04:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A toto je co za ?

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10021
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 04:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jinak pozdravuju Pajdu:

 
 
 


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 09:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb: díky
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 19:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: AJZI (145)

Ahoj, zapojil jsem do bádání o M D 598 své korespondeční europřátele a ejhle ... nechtěně jsi je dostal do probému : nedospěli k jednoznačnému závěru, shodli se ale na tom, že to v žádném případě není oficiální "RZ" Francie ani frankofonní země. Prý by to mohla být jakási napodobenina D nebo GB provedená ve francouzském stylu (co ty fonty ?).
Jsou to milí pánové a odborníci, ale jejich vysvětlení mne neuspokojilo. Podle mého skromného názoru: i ve Francii lze za nějaké drobné lze získat nějakou osobní značku.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 19:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat: A co takhle Němec, který ve Francii přišel o značku, tak si ji (podle německého zvyku) prostě nechal vylisovat ve Francii? Jako čeští tiráci a frajírci s českými RZ v německých fontech? Je to ve Francii možné, nechat si zadanou značku vylisovat?
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: JEF (1189)

Podle fotky (auto je nablýskané Ferrari) nebo něco podobného se dá usuzovat, že majitel je dost frajer a rád si DOST zaplatil za ZCELA ZVLÁŠTNÍ ZNAČKU. Určitě to není chudák Němec, který ztratil tabulku . Navíc: tabulka na pohled není určitě lisovaná.
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat: Doufám, že nehrozí mezinárodní incident . Přikláním se k tvojí verzi, že se jedná o individuální francouzskou značku, udělovanou za nějakou tu zlatku. Ještě jsem vyhrabal pár fotek pro úplnost:
 
 
 
 
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobní francouzskou značku na 99,99...% vyloučím a nahradu za německou považuji za dost pravděpodobná, takové případy a značky známe.
Je to ve Francii možne si nechat značku vyrábět jako v Německu. Nemusí být lisovaná, nové francouzské značky jsou často vyrobeny v takovém britském stylu.
Jen tohle auto... - alespoň by německé M-D 598 patřilo dost bohatému okresu "Mnichov-venkov".

Zavázat se nechci...

(Příspěvek byl editován uživatelem volker.)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 21:04:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad "M D 598"
Ví někdo, prosím, kolikakoňový motor ta kára má? Že_by to byl monogram majitele + 598 HP pod kapotou?
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 22:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by: Koníků má 490. A ani jiné technícké parametry neobsahují 598.

Nějak si tu náhradu neumím představit. Jak ten proces funguje a jaká je platnost té značky? Majitel musel původní německé placky ztratit nebo mu museli být zcizeny? V jakých zemích se dá náhrada provést?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10039
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 00:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem si myslel, jak to v té Americe nemají vychytané když mají pro invalidy zvláštní série a tabulky, které by neměly být tak jednoduše šmelitelné jako naše papírky za okýnko. A ejhle, "řešitelné" to je zřejmě i tam. Nebo že by to byl opravdový invalida?

 
 

A ještě přidám jednu "naší" sérii, tentokrát z opačné strany Států.

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: To by mohl být opravdový invalida. Chrysler Crossfire je sice "frajerské", ale v Americe relativně dostupné auto. Se známou fotkou nového Ferrari s vozíčkářským symbolem v Praze to nejde srovnat.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10050
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 12:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je fakt, že jich tam jezdí dost, takže tím líp.

Takže bych tu měl tip pro nepřátele korupce, jakým směrem spíš napřít svoji pozornost místo celkem banálního a nesmyslného "problému" tzv. hezkých čísel. Protože šmelení s našimi žlutočernými papírky za okýnko je skutečná korupce.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 13:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem o víkendu na veteránském srazu u našich západních sousedů ossis a povedlo se tam zachytit dvě značky z bývalé NDR:

 
Karl-Marx-Stadt, současný Chemnitz

 
 
 
Berlin, snad nějaký bývalý vládní vůz? (DDR ministři prý jezdili ve Volvech)

Objevila se rovněž tato PZ, neznám z jakého období, či zda je skutečně autentická...
 
 

Dále jedna roční mopedová na pekařském motokole a jeden z nejhnusnějších motoformátů, jaké znám:
 
 

Na závěr něco z dílny Helmuta Selbstmachera:
 
 
 
nálezy potvrzují, že fonty příliš neřeší ani Němci. (vzpomeňte na relativně nedávno zde zveřejňované foto Tatraplanu s osvětlením RZ řešeným v principu stejně a s podobně hnusnými fonty).
Zdravím tímto Že_byho, ale fontovou osvětu mezi Němci jsem opravdu neprováděl

Mimochodem to poslední foto je jako jediné z jiného východoněmeckého srazu, navštíveného přede dvěma léty; první vůz s PZ Chemnitz byl vyroben v Eisenachu v roce 1949 ještě pod značkou BMW, druhý vůz z Oberspreewaldu o tři roky později tamtéž již jako EMW.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: OLIVER (80)

Hezké fotky ; nejsem odborník, ale:
XO 52-92 kreis Marienberg, bezirk Karl-Marx-Stadt (nyní: Chemnitz); DDR;
jeví se to jako oficiální "Kennzeichen" své doby.

Předcházející: XT 56-78; IBM 0-02 se jeví jako oficiální DDR značky; ražené DDR tabulky existovaly (konec 50. a začátek 60.let - byly to jakési "oslizlé" nevýrazné typy vzoru AA 12-34), pak byly kreslené, od jisté doby (1980?) byla písmena i číslice nalepovaná. O tom snad příště diskuse informovanějších.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 16:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain (10050) : Protože šmelení s našimi žlutočernými papírky za okýnko ...

To byl asi překlep ne? Žluto-černý už máme za sebou dost dlouho. Teď mně ale šmelináři s modro-bílejma, protože my legitimní potom těžko hledáme místo na vyhrazených parkovištích a těch slibovaných kontrol je jako šafránu ...
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 22:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oliver ad 80, XO 52-92
Nejzajimavejsi kousek PZ ze vsech predvedenych. Kodovani je autenticke (X = K-M-Stadt 1953-90), jestli i tabulka je otazka. DDR nemelo nikdy prilis ustaleny jednotny font a bezne nelisovala. Zde pouzity typ znaku je napadne podobny tem ze standardnich tabulek v Bavorsku do r. 1955.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 22:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain
Jsem si myslel, jak to v té Americe nemají vychytané když mají pro invalidy zvláštní série a tabulky, které by neměly být tak jednoduše šmelitelné jako naše papírky za okýnko. A ejhle, "řešitelné" to je zřejmě i tam. Nebo že by to byl opravdový invalida?

Clovek se muze snadno zmrzacit nebo dokonce prijit o cast ruky, nohy a presto vlastnit a ridit auto. American nema duvod pochybovat o tom, ze vlastnik zobrazeneho auta je invalida...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3627
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 06:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

American nema duvod pochybovat o tom, ze vlastnik zobrazeneho auta je invalida...

Jak to víte?
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10055
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 08:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feudal - To byl asi překlep ne? Žluto-černý už máme za sebou dost dlouho. Teď mně ale šmelináři s modro-bílejma, protože my legitimní potom těžko hledáme místo na vyhrazených parkovištích a těch slibovaných kontrol je jako šafránu ...

Jasně, prostě modro-bílé, rozumíme si. Každopádně si myslím, že vlastní série a tabulky jsou možným řešením.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 09:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain : ... vlastní série a tabulky jsou možným řešením.

Já bych to samozřejmě bral ...
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2000
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ajzi - "francouzská" M D 598:
Kde a při jaké příležitosti je to foceno?
Podle mě to NENÍ žádná oficiální značka - pod touto značkou vozidlo ve Francii (téměř) určitě registrováno není.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos, podle mě to je stejný případ, jako mnou focené HD ZJ 194 (Heidelberg), M D 598 bude Mnichov.
 

Nevím co tyto značky mají znamenat, možná mají Němci, žijící ve Francii, nějakou výjimku.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: VÁMOS (2000)

Zdravím k jubilejnímu příspěvku ! .
Do Ajziho značky jsem zapojil Neila Parkera, on dále své přátele; neurčitý výsledek jejich bádání jsem napsal tuším v příspěvku 479. Rozhodně to není oficiální F registrace. Ajzi zkrátka zamotal hlavu evropským kapacitám.
Má angličtina je velmi chatrná, kdysi dávno jsem se ve škole učil němčinu (angličtina tehdy nebyla "v kurzu"). Pokud budeš mít zájem, mohl bych Ti vyjádření pánů z Europlate poslat emilem.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: RUL (1244)

Skvělé, jsi velmi rychlý. M D 598 by mohl být Mnichov, ale u Tvého Heidelbergu tam sedí alespoň fonty; na Ajziho fotce je to jakési nevkusně kulaté, odporuje to francouzskému stylu.
Poznámka o možné výjimce pro Němce žijící ve Francii je docela zajímavá; to by ale oni odborníci z Europlate měli vědět (alespoň jeden z dotazovaných byl Francouz). Bylo by docela prčovní, kdyby jim RUL ukázal řešení !
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 10:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co typicky nacionalistický francouz žijící v Německu?
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: ŽE BY (258)

Zajímavá poznámka ; že by mu akurátní Němci povolili takovou tabulku ? O tom silně pochybuji, ale člověk nikdy neví a za prachy je možné skoro všecko (nejen u nás).

Každopádně AJZI svou fotečkou nasadil badatelskou laťku vysoko.
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 11:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak je to focené v Paříži, tuším, že u hotelu Crillon (kdo to tam trochu zná, tak je to někde u Louvru). Žádná akce se tam nekonala. On hotel Crillon je známý pro svou honosnost, často na tomhle místě parkují drahá auta "turistů" z celé Evropy.

Modrý EU znak nevypadá jako pouhá nálepka, tak to ani na nějaké samodomo nevypadá. Já vážně netuším.
Tomcat: těším se, až tu laťku někdo přeskočí
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 12:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se docela líbí "teorie že_by 258" a taky se tím malinko vrátím k tomu, co mě napadlo na první pohled - vůz registrovaný v Mnichově, nechal si (zřejmě z francouzského nacionalismu nebo z frankofilství) vylisovat značku ve Francii s "efkem"... samozřejmě je to v téhle podobě neplatné, ale někteří majitelé takového auta možná lehce uvěří, že si můžou dovolit víc než "běžný občan"...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 12:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Auto mám v servise, tak jsem raději sundal cedulky, co jsem měl za oknem, aby mi je tam neukradli.

Principato di Seborga, rozměr 16.5cm x 11.3cm, tabulka plastová, nápis s erbem a olemování tištěné, čísla 07 a 1562 jsou nálepky:
 

Principaute de Monaco, rozměr 23cm x 12cm, tabulka plechová, písmena MC a olemování vyražené, ostatní tištěné:
 

Obě tabulky mě stály 10 Euro/kus. V Seborze se tabulka prodává v jednom obchůdku se suvenýry, kde vám paní dá na výběr z několika čísel (mě dala na výběr z pěti) a pak se zapíšete pod dané číslo do sešitu, kde jsou registrováni lidé snad z celého světa (akorát si pamatuju, že tabulku 1561 vlastní někdo z Milána).
V Monaku se tabulka prodává v suvenýrech na náměstí vedle kasina, tu co mám jsem viděl přišroubovanou na hodně autech (nejspíše slouží jako MPZ).

No a tady jsou všechny "artefakty", které jsem na dovolence posbíral:
 
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 13:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jef - ano, tak si to představuji.
Auto registrované v Mnichově, nacionalistický Kryšot si značky (mimo povinných originálů) nechal zhotovit ve Francii (britskou technologií) - nebo rovnou v Brutánii... Kdysi tu byly fotky nějakých plastových tabulek na nějakém Roveru (???) z GB, které pro změnu neměly standardní tvar, nýbrž lichoběžník (boční hrany zkosené), aby lépe ladily k prohlubni na značku.
Zdá se, že i v zavedených demokraciích si někteří troufnou ledacos.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 14:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zrovna z Británie si pamatuju občas děsné psí kusy - nejrůznější fonty, často rádoby staromódní, "6" psaná jako "G" tolik nepřekvapí, ale "4" uzpůsobená "tak trochu do H" mi už přišla dost zavádějící, i když člověk znal principy tvorby jejich značek...

Ale myslím, že tu někdo psal, že už to tam zatrhli? Moje zkušenosti jsou nejnovější z roku 1999...
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 14:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Záhadné značky"
V Nemecku nemuze na silnici zadna "domoroda" znacka, ktera neni zaregistrovana, coz deklaruje povolovaci nalepka na obou tabulkach - vyjimky neexistuji. Ze se nekde v Evrope vyskytne alfanumer podobny ci identicky s nemeckym ale jednoznacne v provedeni nenemeckem (zde francouzskem) je docela mozne, ale vyvozovat z toho nejaky puvod v Nemecku je trochu zvlastni. Reseni je nepochybne v teritoriu, jehoz design byl pouzit - zde Francie. Kdyby fotograf poridil rovnez snimek celniho skla vozidla s podivnou PZ, zahada by byla obratem vyresena. Chybejici formality by jasne ukazaly na filmovou resp. reklamni PZ, kdyz ne rovnou fake nejakeho srandisty.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 jak to víte
Proc by meli Americane doma "smelit" s invalidnimi PZ? Proc je tu k snimku pekneho vozu s invalidni PZ USA vytvarena stejna rovina chovani nekde jinde, konkretne v CR?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10070
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 03. října 2007 - 15:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proc by meli Americane doma "smelit" s invalidnimi PZ? Proc je tu k snimku pekneho vozu s invalidni PZ USA vytvarena stejna rovina chovani nekde jinde, konkretne v CR?

Toto je celkem správná připomínka, a proto i já rád uznávám, že se jedná o skutečného invalidu, který si přes svůj handicap dopřává potěšení jízdy v pěkném .
A proto znova navrhuji něco podobného zavést i u nás.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 22:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain 10070
Super :-) vylepsovat se da furt neco. Skutecne telesne postizenych u nas neni zrovna malo a treba "jen" znacna obezita je na vzestupu a to je faktor, ktery vede k invalidite. Prave Amici vedi moc dobre sve a proto u nich tolik invalidnich cisel.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevite nekdo nahodou,kolik lidi v CZ sbira SPZ? Ja vim asi o peti vcetne sebe,ale treba se milim. Diky.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MYlim.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Isoptin: No, tak já jsem šestý.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Isoptin, Rul: podle nákupu na Aukru a podle mailů, které mám nás musí být aspoň 10.Někteří i prodávají, další jen nakupují nebo max. mění.
Třeba jednoho dne založíme organizaci jako mají jinde ve světě.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 10:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Isoptin
Spousta a sbirka se da zalozit jednim razem.
Tohle mi prislo z www.schilderliste.de

eMail: rinaldofuchs@gmx.ch
Am 02.10.2007 um 21:29 schrieb Rinaldo Fuchs:
> hallo,
> verkaufe meine sammlung ca. 500 stk. 450 usa & 50 afrika, asien. austr.und eu für netto 12500.- euro. falls sie interessiert sind, kann ich ihnen eine liste zustelle.
>mfg r. fuchs
Preklad: prodavam mou sbirku 500 ks znacek: 450 USA, 50 ks Afrika,Asie,Australie, EU za 12.500 Euro.Pokud mate zajem muzu zaslat seznam.
Poplet asi desetinnou carku...
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 11:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem,jedete nekdo na burzu znacek do Bad Cambergu? Ja vyrazim dnes ve 20h a pevne doufam,ze tam nebudu jako kazdy rok z CZ sam.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se tam už dlouho chystám, ale vždycky do toho něco vleze. Tak jako teď.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 12:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Isoptin : ... kolik lidi v CZ sbira SPZ?

Navážu na Rula jako sedmý, ale jsem úplný začátečník a troškař ...
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 803
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Feudale, Isoptine, etc.
Tak tady budeme dělat jmenný seznam sběratelů SPZ/RZ? Znám i jednoho, co sbírá MPZ.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Isoptin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 13:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neni to spatny napad,udelat seznam sberatelu SPZ.Opravdu by me celkem zajimalo,kolik je v CZ nadsencu do znacek. Skoda ze do Bad CAmbergu pojedu zase sam... Je to sice dalka,ale je to tam fakt uzasne a vzdy privezu more exotickych znacek.No,alespon,ze tam bude Volker a budu moct s nekym pokecat....
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 14:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak poreferuj co a jak tam bylo zajímavého. I nějakou fotku pořiď, i když na německém webu jich bývá dost.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 16:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na téma poznávací značky pro invalidy

Vytvoření zvláštních sérií značek pro vozidla vlastněná invalidy jsem kritizoval už u návrhu MMX Plus. A už tehdy jsem nastínil pádný argument, a sice, že velká část invalidních lidí nevyužívá k cestám jen své auto, ale třeba několik různých vozidel příbuzných. A proto by modrobílý znáček vozíčkáře měl být přenositelný z auta na auto. Řešení anarchie, kdy si vnouček půjčí od nemohoucí babičky její O 1, jen aby si mohl parkovat u hypermarketu blíž ke vchodu není zde, ale v důsledné kontrole ze strany policie, která by měla kontrolovat, zda-li vozidlo stojící na invalidním reservé a označené podle toho skutečně přivezlo invalidu.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 17:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

policie, která by měla kontrolovat, zda-li vozidlo stojící na invalidním reservé a označené podle toho skutečně přivezlo invalidu....

a když ne, tak mu na místě jménem zákona zpřelámat hnáty, ať je stav věcí uveden do patřičného souladu s označením vozidla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nestle.)
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 21:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_I invalidni PZ
Vytvoření zvláštních sérií značek pro vozidla vlastněná invalidy jsem kritizoval už u návrhu MMX Plus. A už tehdy jsem nastínil pádný argument...Řešení anarchie, kdy si vnouček půjčí od nemohoucí babičky....

Zatim muzeme vsichni konstatovat soucasnou anarchii nepripustneho zneuzivani oznaceni invalidy jasnymi neinvalidy. Nez neco dopredu zamitat, stalo by za to detailne prozkoumat, jak to delaji jinde a zda to funguje. Slusne pomery napr. na silnicich v USA neznamenaji automaticky, ze tamni ridici maji lepsi moralni profil nez treba ridici v Cechach, ale ze jsou tam ve znacne vyssi mire vystaveni duslednym kontrolam policie a citelnym sankcim v pripade poruseni pravidel.
Uz zminovany MMXplus nabizi jednoduche reseni otazky "invalidniho reserve". Majitel-invalida ma pravo (ne povinnost) oznacit vozidlo ktere si urci (ne vice jak jedno) PZ s logem invalidy. Mimo to obdrzi osobni neprenosny prukaz opatreny jeho fotem, ktery opravneni pouzivat vyhody invalidniho reserve potvrzuje. Pokud s vozidlem s logem invalida zaparkuje jina osoba nez invalida na vyhrazenem parkovisti (invalida nebude spolujezdec) spacha prestupek za ktery bude napoprve hrozit citelna financni sankce (nasobek jeho mesicniho prijmu), napodruhe to uz bude umyslny trestny cin s prislusnou sazbou. Invalida vybaveny svym prukazem, avsak jedouci ve voze neoznacenem na PZ logem invalidy nemuze pouzit parking reserve invalida. Vyjimky stanovi zakon - napr. urgentni doprava invalidy k lekari. Logem invalida budou opatreny take PZ vsech vozidel technicky vybavenych pro prepravu osoby odkazanych na vozik ci podobnou pomucku, tedy vedle asistencnich vozidel i vozidla taxi nebo specialnich minibusu na svoz pacientu. Parkovat na vyhrazenem parkovisti pro invalidy budou moci jen tehdy, budou-li mit "odpovidajici naklad" a to jak ve stavu "prave vylozit ci nalozit".
V state, kde policie radne plni ji sverene ukoly to neni zadny problem (viz USA).
Totalitni variantou by bylo jednotne a povinne obleceni invalidy ridice/spolujezdce v kazajce predepsaneho strihu a barve s pruhlednou naprsni kapsou v ktere by byl videtelne umisten invalidni prukaz....
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 21:51:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle ad 197
Obavam se, ze Vase varianta ma vetsi perpektivu a hlubsi spolecensky dopad (konecne se zvedne prodej basebalovych palek).
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2098
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 22:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdar pánové, nejsem invalida a nechci to tady rozpatlávat, ale trochu se musím pozastavit nad nějakými náznaky, že v drahém autě nemůže jezdit někdo "legálně" invalidní. Ani jsem to sem nechtěl psát, ale dneska v centru našeho maloměsta se mi to připomělo. S "modrobílým obrázkem" za oknem stálo napůl na chodníku před jednou bankou velice nové kupé Mercedes (model jsem nezkoumal). V duchu jsem se podivil na tím, jak jsou majitelé drahých vozů ofouklý, když vyšel z oné banky velice elegantně a draze oblečený pán tak kolem 55 o dvou francouzkých holích. Těch pár metrů od dveří banky do auta mu trvalo snad tři minuty. Raději jsem se pak díval jinam a styděl se za to, co mně napadlo o té vyčůranosti. A když jel kolem mně, viděl jsem vzadu složený invalidní vozík. Tímto se onomu pánovi na dálku omlouvám za to co jsem si myslel, ačkoliv k těm prachům samozřejmě mohl přijít nějakým tunelem, se zdravím to nemá nic společného.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 22:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 ad 2098
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10077
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 23:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353 - já samozřejmě netvrdím, že invalida nemůže jezdit v drahém autě. Jenom si myslím, že náš systém "papírků za okýnkem" se přímo nabízí jako základ korupčního prostředí, které zde bezpochyby i v této oblasti existuje. A myslím si, že americký systém přímé vazby symbolu ke značce je určitě "korupčně odolnější" než ten náš, i když samozřejmě také není dokonalý.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10078
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 23:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor - Slusne pomery napr. na silnicich v USA neznamenaji automaticky, ze tamni ridici maji lepsi moralni profil nez treba ridici v Cechach, ale ze jsou tam ve znacne vyssi mire vystaveni duslednym kontrolam policie a citelnym sankcim v pripade poruseni pravidel.

Ano, to je pravda. Navíc k tomu ještě přistupují bezpochyby jednodušší pravidla silničního provozu, pak také samotný US způsob života, kdy je existence bez auta prakticky nemožná a nikdo si prostě nemůže dovolit způsobit jakýkoli problém s autem, vedoucí k nepojízdnosti nebo odtažení.
A například v americké televizi neuvidíte reklamu na pojištění auta, jejíž pointou by bylo že nehoda je vlastně naprosto pohodová záležistost a její řešení jen příjemným zpřestřením nudné šedi každodenní reality. Prostě nehoda nebo nepojízdnost je velmi drahý pr*ser, jemuž se snaží každý maximálně vyhnout.
Tím tady nechci nějak "poklonkovat Wallstreetu", ale některé věci ze zámoří prostě za inspiraci stojí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 23:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím tady nechci nějak "poklonkovat Wallstreetu", ale některé věci ze zámoří prostě za inspiraci stojí.
Urcite, problem je bohuzel v tom, ze se inspirujeme jen temi nebolestivymi vyhodami jejich zivotniho stylu ktere si oni museli vydrit v minulosti a ty bolestive, ktere si my musime vydrit sami za sebe nas uz nelakaji...
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 04. října 2007 - 23:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze jsou dnes ulic, kde není možné dalším invalidům přidávat parkovací místa, protože se tam prostě nevejdou.
Vím např. o studentce jedné VŠ, která má značku (a je odtamtud) z Moravy a v Praze studuje. Před školou má vyhrazené místo na svou značku 52 týdnů v roce, byť o prázdninách se tam 3 měsíce neukáže. Pak samozřejmě podobné značky vyvolávají alergické reakce.
Stejně jako omezení rychlosti okolo škol o letních prázdninách.

Konec OT
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda
Podobnych blbosti otravujicich zivot, stejne jako "zebry" kam se clovek podiva, se najde bohuzel moc. Ale zahranicni praxe muze inspirovat, mladi si treba nebudou nechat ty blbosti libit (?), takze jsem ve finale optimista :-)
Ajzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 20:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkud je prosím tato značka?
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace