K-report
 

Archiv do 15.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Dopravní stavby ve městech » Archiv do 15.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 16:16:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Měl bych toho spoustu k doplnění, ale nebudu tady plevelit tramvajovou diskusi. Jediný významnější nesouhlas musím ventilovat ohledně Nuselského mostu. Ten podle mého vzniknout měl. Jiná věc je forma, čímž myslím kapacitní poměry a především to nešťastné napojení přímo na dálnici.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2864
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 16:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Bohužel tomu tak je. Zkus naopak napsat na automobilovou diskuzi něco ve smyslu - jezděte raději tramvají. Jen sem chtěl napsat, že pravda je někde uprostřed a názory některých z krepu mi přijdou až příliš fanatické. Jen si myslím, že IAD s MHD nesmí bojovat, ale musí se spolu naučit žít a doplňovat se. Auto vlastním také a mnohdy s ním i jezdím. Štvou mě lidi, který si vozej na Malou Stranu zadek autem, ale taky mě štvou ty, co po mě chtěj, abych nechal auto doma, i když povezu z Europa Méblu do Dejvic sedačku.

Bobek:
Nuselák samozřejmě vzniknout měl, ale né v této šestiproudé magistrále, která plynule přechází v největší českou dálnici.

Borovička:
V 60. letech prudce narůstala IAD i v tehdejším Československu. Plánů z 1. ČS republiky bylo několik a jako nejreálnější se tehdy jevilo postavit dálnici napříč celou republikou až do Chustu. Dokonce se tato dálnice měla vyhnout velkým aglomeracím jako Plzeň, Praha a Brno. V 60. letech na západ od našich hranic už vznikaly velké dálniční okruhy kolem měst. Magistrála byla poplatná své době v tehdejším socialistickém ČS. (myslím tím magistrálu plynule přecházející v dálnici)
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 16:48:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně teda rozhodně nepříjde Strahovský tunel nějakou obludností, spíš efektivně řeší odklon aut ze Smíchova a Malé Strany (byť zde problémy částečně přetrvávají). Je to výhodnější i pro MHD, kdo cestuje například v pátek odpoledne busem 174 z HR, tak by mu tunel situaci ulehčil...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 17:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Severojižní magistrála nikdy nebyla koncipována jako průtah městem (natož pro tranzit), ale jako první část nikdy nedokončeného Vnitřního okruhu ZÁKOS. Po změně koncepce na dva okruhy (Městský a Pražský) se s plánovaným Vnitřním okruhem již nepočítá.

Co se týče současné stavby MO - předně není normální situace, kdy Městský okruh i Pražský okruh vedou v souběhu kolem Výstaviště a přes Letenskou pláň a nejbližší další přejezd přes Vltavu pro auta je až v Kralupech n. Vlt.(!). To je opravdu v roce 2007 poněkud relikt, protože stejné to bylo před 70 lety...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 18:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, je to děs. Ostatně podle toho vypadá doprava i v těch Kralupech. Jak dělá Vltava Prahu krásnou, tak jí na druhou stranu ukrutně škodí. V takové Dubaji se jim to staví...

Kruci to jsme zase krásně mimo téma.

Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 19:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

QUEX: Severojižní magistrála nikdy nebyla koncipována jako průtah městem (natož pro tranzit), - to není pravda. Nedávno vyšel reprint knihy Neznámá Praha I. z roku 1940 a tam jasně stojí, že se vybuduje komunikace v dnešní ose magistrály (jmenován jak Nuselský most tak přemostění Masaryčky) jako součást dálkové silnice Vídeň - Berlín! Je tam víc zajímavostí - například kromě nákladového nádraží na Žižkově měla vyrůst další nákladová nádraží na Pankráci a ve Veleslavíně. Tady šel ale vývoj jinudy až do dnešní doby, kdy úlohu nákladových nádraží plně převzala kamionová logistická centra.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 19:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Ale to byly okupační plány.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 19:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsem u těch zajímavých plánů v historických materiálech, tak ke 100. výročí povýšení Břevnova na město vyšla Kniha o Břevnově. Ta je snůškou nesouvisle posbíraných materiálů, ale zaujal mne tam jakýsi původní v knize nedatovaný plán na zástavbu dnešního sídliště Petřiny. Uliční síť hlavních ulic (Na Petřinách , Ankarská, Brunclíkova) je stejná. Zbylá zástavba je ještě ve stylu Poruba, tedy souvislé bloky podél hlavních ulic. S dnešní zástavbou má jen minimum, ale přesto tu lze vypozorovat některé trendy pozdější výstavby. Mne ale zaujala navržená vozovna el. podniků uprostřed ulice Zeyerova alej.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: Nikoliv okupační plány. V roce 1940 šlo skutečně ještě o prezentaci prvorepublikových záměrů. Logicky pokud ty dálkové silnice měly být prezentovány jako mezinárodní musely směrovat do Říše, nejvýše do Bratislavy. Nikoho tedy ani později nepřekvapilo navržené zaústění D1 na Nuselský most a plynulé pokračování na D8, i když tam pak nejdříve vybudovaná čtyřpruhovka nese dodnes nelogický název Liberecká.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 20:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nelogický název Liberecká
Já bych to neviděl nijak dramaticky. Taková Londýnská taky nevede do Londýna.

navržená vozovna el. podniků uprostřed ulice Zeyerova alej
Pod pojmem uprostřed si máme představit v polovině délky nebo na tom zeleném pásu pod dráty?
Ostatně on i tenhle název ulice je poněkud zavádějící, vzhledem k tomu, kolik je tam stromů...

Radši už toho nechám, zase jsem dneska nějak třeskutě ftipnej.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 21:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plánovaná vozovna je nakreslena severně od komunikace v místech dnešního připojení ulice Nad alejí.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8954
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 23:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, k diskuzi o projektech dálnic a jejich realizaci doporučuji navštívit můj oblíbený web www.dalnice.com.

Například se zde jasně dočtete, že idea a počátek realizace dnešní D1 pochází z těsně předválečné doby a silnice (tzv. exteritoriální dálnice) Vídeň - Berlín měla vést "trochu" jinudy než přes pražskou Pankrác.

Z historického hlediska by spíš stálo za probádání, z jakých ideí vychází "nelogické" dimenzování ulic Legerovy a Sokolské již koncem 19. století jako dvou kapacitních tříd na kraj Nuselského údolí a posléze koncem 20. a v 30. letech 20. století na druhé straně téhož údolí šířkou přizpůsobená dnešní ulice 5. května.

Na výřezu z ortofotomapy z roku 1938 je to snad trochu vidět.

 

Řekl bych, že vize přemostění Jamrtálu je stará jak pražská předměstská zástavba sama.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8955
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 23:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička - Ta je snůškou nesouvisle posbíraných materiálů, ale zaujal mne tam jakýsi původní v knize nedatovaný plán na zástavbu dnešního sídliště Petřiny. Uliční síť hlavních ulic (Na Petřinách , Ankarská, Brunclíkova) je stejná.

K té dataci - na stejné mapě z roku 1938 je krásně vidět tehdy rozestavěná ulice Na Petřinách. Takže zástavbu typu "Poruba" bych posunul o jednu až dvě historické epochy dále.

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8956
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. dubna 2007 - 23:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě do třetice ze stejné mapy - na téhle fotce je pěkně vidět tehdy právě budované první "sídliště" v Praze mezi dnešní Bělohorskou a Patočkovou ulicí. Takže pojem "Poruba" může být někdy trochu zavádějící. Spíš bych se pro styl (některých) "historizujících" sídlišť z padesátých let držel osvědčeného pojmu "stalinův perník" .

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 00:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: dík za dokumentaci mé domoviny před 70 lety:-)
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 07:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Díky.
Pawel: Však jsou staré ortofotomapy volně dostupné na webu MHMP.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 07:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tou "Porubou" jsem měl na mysli jen souvislé bloky podél hlavních ulic, které se ale už neuzavíraly do bloků jako třeba v Dejvicích. Nehodnotím soc. realistickou výzdobu domů, i když ta také nespadla z měsíce. Koncem 50. let se začala budovat sídliště s roztroušenými izolovanými domy a Petřiny patří k těm prvním. V tomto uspořádání už asi byly plány na vozovnu na Petřinách mimo hru.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: I kdyby se intenzita provozu zvýšila (vidíš že ti argumenty nevyvracím, jen uvádím na pravou míru) tak je reálný předpoklad, že ta auta projedou rychleji a v lepším režimu jízdy, takže by zplodin mohlo být méně, než když méně aut popojíždí po Letné.
Soudce: Ok, žádný problém :-)
Quex: Obávám se, že II.SJM je pozůstatek koncepce "roštového systému" který byl nahražen současným "okružním".
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain, Borovička: Tuhle jsem koukal, že ve stylu ne nepodobnému padesátým letům u nás se stavělo i ve Vídni (sochy dělníků nad vchody, různé fresky s patřičnou tématikou atd., vždy navíc s upozorněním, že "Tento dům postavilo bytové družstvo to a to v letech 195x-195y").
I výzdoba v některých vestibulech metra, jako by tomu z oka vypadla, a dokonce některé nástěnné malby v před pár lety dokončeném Vienna International Centre.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4190
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 09:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Za okupace se plánovala spousta věcí... Mrkněte sem, je to asi nejpřehlednější mapka MO, i se zákresy historicky plánovaných variant:
http://www.dalnice.com/mapy/automapy/r29/automapa_mo.htm
Přemostění Nuselského údolí se samozřejmě plánovalo nezávisle na výstavbě dálnice, již v té době to bylo značně nepohodlné, sjíždět Táborskou ulicí do údolí a Bělehradskou zase nahoru.

KM: Mrkni na tu mapku výše, je to opravdu pozůstatek Vnitřního okruhu.

Martin: A řvouny, který tvrděj, že se situace dá řešit pouhým mostem v Suchdole, musel někdo pustit z blázince.
Most v Suchdole taky není součástí Městského okruhu (ten bude Vltavu podcházet tunelem severně od Mostu Barikádníků), ale Pražského okruhu.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2125
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 10:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: To jde o to, co cheš na té mapce vidět. Já tam vidím silnice 243,333přes Vinohr.-5, 610-10-6/7, a 29 jsou v podstatě strany roštu, ne kruh.
ale vono je to ted už jedno :-)
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 10:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBaine, a jak ty ortofoto z 1938 vznikly? To už tehdy takhle podrobně snímkovali? Červíček pochybností ve mně hlodá.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 10:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě snímkovali. Myslel jsem původně, že jen Prahu, ale zase se blížila válka. A tak se asi fotilo a fotilo. Jen ty snímky byly asi ještě dlouho přísně tajné.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4191
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 10:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to skutečně první letecké snímkování, taky na těch mapách není k dispozici ani celá Praha. Kvalita není nic moc, ani na snímcích z roku 1975 (ještě ČB), první pořádné snímky jsou až ze snímkování z roku 1999.

Jinak další výborná a podrobná historická mapa je např. zde:

http://www.mapy.cz/searchScreen?query=stra%C5%A1nice#centerX=133244963@centerY=135902988@typ=army2@zoom=
12@vizType=none@vizIds=none

Podle legendy by mělo jít o mapové podklady z tzv. 2. vojenského mapování 1860 - 1865, ale vzhledem k zakresleným již existujícím železničním tratím se asi jedná o stav po roce 1871.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty modré puntíky při větším rozlišení? Původně jsem myslel, že jsou to jednotlivá čísla popisná, ale pak jsem je našel i v Bohnicích v (tehdejších) polích, a neodpovídají ani dnešním panelákům. Co je to?

Btw, ten lesík nad Katovnou byl tehdy pole :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8959
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 12:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty modré puntíky při větším rozlišení? Původně jsem myslel, že jsou to jednotlivá čísla popisná, ale pak jsem je našel i v Bohnicích v (tehdejších) polích, a neodpovídají ani dnešním panelákům. Co je to?

To si musíš vypnout ty různý náhledy katastrů a podobně, je toho tam mraky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: To jo, ale CO TO JE?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty modré puntíky jsou různé body zájmu, např. restaurace apod., oni se zobrazují i v té historické mapě, jako vrstva současné mapy - ale dá se to vypnout.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2867
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 14:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
Most v Suchdole taky není součástí Městského okruhu
To samozřejmě vím, ten je součástí Pražského okruhu. Taky proto tyto lidi nechápu, kdy si myslí že řidiči ze Strahovskýho tunelu pojedou do Libně přes Chabry. Jako pendlující cestující mezi Brandýsem a Ruzyní čekám na tuto stavbu PO jako na smilování.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4195
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 24. dubna 2007 - 16:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proto tyto lidi nechápu, kdy si myslí že řidiči ze Strahovskýho tunelu pojedou do Libně přes Chabry.

Tak to je samozřejmě nesmysl, ale pojedou pohodlně po trase Malovanka - U Vorlíků - tunel pod Stromovkou a Vltavou - Pelc-Tyrolka - U kříže. To bude paráda, už se fakt těším.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1271
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 13:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych jen dodal k diskusi o Nuseláku "rodinnou zkušenost": Jakýsi můj pra-strýc se vrátil po I.válce (snad 1920-21) z Vídně do Prahy a zakoupil v Otakarově ulici mírně ojetý činžák. Ke smlouvě s předchozím vlastníkem ovšem musel na magistrátu podepsat dodatek, že "pokud bude při výstavbě Nuselského mostu potřeba, odprodá tento dům a pozemek Městu za úřední odhadní cenu".

Z čehož vyplývá, že
1. Nuselák je projekt ještě před-prvo-válečný (nebo nejpozději 1920) - byť tento dům tam dodnes stojí a most vede asi o 4 domy vedle
2. územní plánování je docela dobrá věc, šetřící veřejné peníze (pokud někdo veřejné "ohrožené pozemky" neprodává za směšnou cenu a následně nevykupuje zpět pro stát/město za cenu vysoce tržní)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8999
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 14:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuselák je projekt ještě před-prvo-válečný (nebo nejpozději 1920) -

Jo, to jenom potvrzuje to vedení a dimenzování ulic na novoměstské straně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9078
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 15:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě přidám tři snímky z "ortofotomap":

1. - toto je jasné, rok 1953 u dnešního Jižáku. Rozestavěná dálnice končí přesně v místech dnešního sjezdu na Opatov/Šeberov. Nahoře starý Chodv s tehdejším Litochlebským náměstím.

 

2. zajímavější je tohle. Snímek Krče z téhož roku s klikatícím se Pacifikem (červené "šipky" ) a rozestavěným tělesem jižní spojky?? www.dalnice.com stavbu této části pražského okruhu zmiňují již v první fázi po roce 1939.

 
 

Nevím, jestli tam s tím trochu nekoliduje stavba přeložky Pacifiku a tratě Krč - Inteligence, i když mám dojem, že ta byla postavena až začátkem šedesátek (most Inteligence byl v padesátkách postaven bez návazných tratí).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 17:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu Krč bych viděl spíš na stavbu železniční přeložky/nové tratě (ať už byla dokončena kdykoli, o tom podrobnosti neznám). Ale co bylo všude polí, že jo?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9079
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 20:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je fakt že dalnice.com píšou:

Přichází rok 1941. ... Jsou zadány stavební díly 5/0 (Krč-Chodov, úsek mezi trasou původního okruhu a nové varianty) a první díl nového pražského okruhu (4/1 od Vltavy po Spořilov). Stavební práce se podaří zahájit pouze na dílu 5/0.

A pak už se nic stavět nezačalo.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9080
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 20:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě něco - na fotkách z roku 1938 mi přijde, že vidím pod Barrandovem rozestavěnou Strakonickou:

 
 

V roce 1953 už je hotová:

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 20:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, pěkný! Neměly by v roce 1938 náhodou barrandovský ateliéry už být rozsáhlejší?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9086
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 20:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadaly takhle:

 

a dole v Chuchli je podle mě vidět další rozestavěný kus Strakonické.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 22:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tahle mapa je historický poklad!

Mě nejvíc zaujala podoba kolejové dopravy v Podolí, poněvadž jsem dodnes neviděl jak to tam původně vypadalo.

Na obrázku jsem zeleně vyznačil původní tramvajovou trať, která končila smyčkou Braník, lomy (1929-1933) kousek za dnešní smyčkou Dvorce, ale šla až v ulici za nízkým panelákem. Smyčka byla přesně na konci toho paneláku, kde je dneska autoškola. Červeně je železnice do cementárny a modře nová tram. trať do ledáren (1933), vzniklá až po zrušení železnice (?). Zajímavé pozůstatky by dodnes mohly být po původní smyčce a tramtrati, stejně jako po železnici, která vedla až těsně pod lomem.

 

A soráč za trošku oftopik.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 23:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka: Bohužel ta mapa má menší rozlišení, než jsme ochotni si připustit. Ale existují i jiné zdroje. Na stránce 124 knihy "Historie městské dopravy v Praze", vydání 2000 (vlastníte-li ji), je obrázek původní smyčky Lomy. Tam je jasně patrné, že smyčka byla mezi vlečkou a silnicí, přibližně v místech, kam jsem nakreslil tu červenou čáru. Vedle byla také konečná autobusu, zakreslená modře, celou situaci doplňuje zelená trasa vlečky.
 
A když už jsme u těch úžasných map (pamatuju si, jak jsem nad nimi před třemi lety proslintal asi měsíc v kuse), dají se tam najít i jiné vypečené věci. Třeba to, proč existuje na nádraží Veleslavín zapomenutá kolej nikam, co všechno se dá najít v severozápadním cípu Michelského lesa (já sám jsem jezdil okolo pilíře mostu bývalé trasy pacifiku asi 10 let, než jsem si ho všiml, a to je na hlavní...), kde asi tak hledat poslední pozůstatky po tramvajové smyčce Záběhlice, kde byla původní smyčka na Vypichu, že existovala vlečka směrem k Ruzyňskému letišti, původní napojení vlečky do VÚ Běchovice a spousty dalších zajímavostí.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9288
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 08:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že existovala vlečka směrem k Ruzyňskému letišti,

Odkud?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 16:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze Středokluk. Netvrdím, že se jednalo o vlečku letiště, spíš byla použita ke stavbě prvního úseku "Slánské dálnice" (který mimochodem dnes není ani eRkem, bo neplní normy), ale jednoznačně končila v prostoru dnešní hlavní přistávací dráhy.
Na obrázku je označená zeleně, (původní) trať do Slaného žlutě, vesnice Kněževes modře, původní silnice zvaná "Dlouhá míle" červeně (vede ke starému letišti), nedostavěný kus "dálnice" a "dálniční přivaděč" fialově.
Do dnešních dnů se nedochovalo prakticky nic (byť tam musel být nějaký násep přes to malé údolíčko (označené bíle). Snad jen trochu netypické umístění a prostorové uspořádání silážních jam v Kněževsi u nádraží (mimo mapu).
 
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 30. května 2007 - 17:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jejda, zapomněl jsem dodat, že se samozřejmě jedná o mapu z roku 1953
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35217
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 11:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Auta vyženeme na okruhy, slibuje už léta vedení Prahy
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6983
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 08:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007081501
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35314
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 09:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne tak mrzí, že už se autor nevěnuje sérii TtrCIty... Pravda, teď už pouze ThomaCity a to je asi i pro autora příliš silné kafe.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2964
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Ta šílenost někde opravdu existuje, nebo je to jen pohádka? Ale v jednom mají pravdu - hustý proud chodců, kteří blokují výjezd z kruháče, naprosto ničí samu podstatu kruhového objezdu (tzn. že se může zahltit, ale nikdy se neucpe). To je vidět na pražském Kulaťáku (výjezd do Evropské, kde je podchod, versus výjezd do Svatovítské, kde jsou tramvajové zastávky a přechod).

Já znám jeden "kruhový objezd" poblíž Terstu. Geometricky vypadá jako kruhový a protínaji se na něm dvě státní silnice. Když jedu po jeho obvodu, tak su střídavě na hlavní - na vedlejší - na hlavní - na vedlejší, celé to řídí semafory a ještě ho tak jaksi tečně protíná tramvaj (co ji mám na fotce v podpisu). Jiný podobně zku..... kruháč jako je tenhle exot jsem v životě neviděl.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6986
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vítězné náměstí v současné podobě považuju za jednu z nejhorších křižovatek, které znám. Nebýt toho, že ještě existuje pár slušných řidičů, tak jím šalina nikdy neprojede.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35319
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 10:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
A ten buragsskej se semaforama uvnitř znáš? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6987
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:18:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Asi zná, když je to ten sám, co na něj dával odkaz :-O
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35320
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chyba, nějakým způsobem se mi tam vpašoval špatný odkaz...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6989
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtělo by to více papat mrkvičku, je dobrá na očička :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35321
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle snad bude lepší, jaxi nestačilo zkopírovat URL z adresního řádku...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6990
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, teď je to super, takové hodně podrobné :-O

Edit: Teď už jo, zajímavé. Je to koncipované přímo jako kruháč, nebo jako klasická křižovatka?

(Příspěvek byl editován uživatelem bobyk.)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 35324
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 11:44:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To netuším, radši jsem to moc nezkoumal (při řízení tam má člověk dost práce s provozem a zastavit šlo až o kus dál) a mizel pryč. Pravděpodobně to ale není žádná rychlokvašná přestavba z klasické křižovatky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v existuje, když jsem tama minulý týden jel, tak jsem málem utekl z auta, když jsem to viděl. Do sbírky úchylných příkladů přidám jeden, který to dotáhl až do Wikipedie
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2965
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Ne, Burgas neznám, ale "obdélníkový objezd" (jinak normální) je i v Brně na Slovanském náměstí. Kdysi byl zpestřen tím, že trolejbusy jezily přímo skrz park, teď už je objezd i pro tykadla (zadrátovaný tak, že sotva vidět oblohu). :-)
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak kruhové objezdy nejsou v jádru zlé, ale bere se to typicky ode zdi ke zdi, kdo ho ještě nemá, tak jako by neexistoval. Tak kromě objezdů užitečných vznikají objezdy se semafory pro chodce (pozdrav do Blanska), objezdy v těsné blízkosti velmi frekventovaných přechodů pro chodce (pozdrav do Nového Jičína), nebo dokonce objezdy v těsné blízkosti železničního přejezdu (pozdrav do Jičína bez přívlastku).
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6993
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jsme u Brna, tak obludně na mě působí křižovatka Okružní a Seifertovy ulice. Chvíli su na hlavní, chvíli na vedlejší, každých pár metrů změna pruhů. Ale je fakt, že se tam nikdy kolony netvoří, je zcela průjezdná. Jen si myslím, že kdyby byla koncipována jako klasický kruháč, byla by mnohem přehlednější.

P.S: Ten obdélníkáč není na Slovanském náměstí, ale je Slovanským náměstím :-)
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2966
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 15. srpna 2007 - 13:13:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej: A kde to je? Abych se náhodou taky nelekl a neutekl. :-)

Jo, Swindon už jsem na nějakém obrázku viděl, jen mi není jasné, jestli byl navržen od samého počátku jako místní atrakce, nebo to jeho autor myslel vážně. Mohli ho klidně udělat jako obyčejný velký tříprstencový kruháč.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace