K-report
 

Archiv do 27.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Lodě v hromadné dopravě osob » Archiv do 27.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.15.149
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 22:50:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uvidíme, co postaví na příští sezónu v DP Brno za loďku místo Pionýra. Každopádně ty závěšáky mi ani tak nevadí u Viktorie, ale proč je dali na Valentýnu, která už jednou vestavěný motory měla nechápu...
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 05:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To P.F. Jelikož byla Valentýna (dříve Blučina) jako restaurace, tak byla veškerá strojárna asi v háji. A dělat zbrusu novou strojárnu a nový lodní šrouby by stálo asi hromadu peněz a tak si myslím že závěšáky jsou mnohem levnější a rychlejší varianta jak vrátit lodi pohon.
Ten vstup z jedný strany u Viktorie je asi chyba, ale zřejmě to asi jinak udělat nešlo kvůli vnitřnímu uspořádání. Tak se aspoň budeme točit jako na kolotoči. Zabitý dvě mouchy jednou ranou :-)
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 05:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem nevíte kdy se má převážet Dyje na Dalešickou přehradu? Neznáte někdo přesný datum?
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 08:48:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Beniczech: Na termín převozu Dyje čekáme jak na smilování :-) Údajně polovina června, je to podchycené, tak se snad v předstihu brzy dozvíme.
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 15:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak prý příští týden bude jistý a definitivní termín převozu Dyje. Tak si počkáme :-)
K.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.149.65
Odesláno Středa, 06. června 2007 - 16:17:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Beniczech: Valentýna měla v Blučině obě kormidla, celé hřídelové vedení včetně vrtulí, toto všechno ti profíci z LDV odpárali. Ale z tý Valentýny udělali celkem paskvil už Povodí Vltavy, když tam navařili tu štítnici a ochozy na palubu,LDV to jen dorazili, ale pořád je to díky konstukci trupu pořád více loď než ta Viktorie. Nikdo tady přece na nikoho nehází špínu, "řeč" o rize technických záležitostech a ty jsou nezpochybnitelné, pro některé přecitlivělé jedince.Takže si nepleťe pojmy a dojmy !!
Radil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.156.175
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 00:47:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se díváte na závěsné motory jen z toho pohledu, jak loď vypadá, je zapotřebí uznat, že na hlučných "orlických" maďarkách pískajícím hřídelovém vedení, si moc neodpočinu. Na Valentýně jsem slyšel i vlastní dech a byl to výlet se vším všudy.
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 09:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: K.K. Tak nevím kdo je tady přecitlivělý a brečí a nadává a lamentuje, že má Valentýna a Viktorie závěšáky. Musím dát za pravdu Radilovi. Na maďarkách není slyšet vlastního slova, kdežto na Valentýně se dá i v klidu pokecat a ještě se kochat nádhernou přírodou. Berme to tak jak to je, jak se rozhodla LDV a hotovo. Stejně tady nic nevyřešíme. A místo, aby někteří jedinci smekli před tím, co za rok dokázala LDV, tak tady jenom plácají nesmysly,jestli je Vitkorie loď a podobně? Tak to nazývejte třeba letadlem, hlavně když si uděláte dobře :-)
Přemysl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.172.6
Odesláno Čtvrtek, 07. června 2007 - 15:29:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loď bez kýlu, outorů, kormidel a propulze není loď, ale PONTON i ta zmiňovaná pobřežní jachta má "normální trup" a ten přední vaz působí taky dost amatérsky toto je tlumočení jen části vyjádření lidí z SPS Praha. Ostatně se zeptejte na nezaujatý názor některých lidí od vody , třeba v Praze. A ty tlachy v novinách, kdy idiotskej novinář otiskne cokoliv, co mu nadiktujete, např: největší loď v Evropě co má závěsné motory, největší loď co byla v ČR za posledních 50 let postavena - což jsou naprosté zhovadilosti, údaje o rozměrech, ze kterých je pravdivá jen šířka.A co je opravdu k pobavení:"Moderní Viktorie nemá ani klasické kormidelní kolo" - na co by ho, asi tak pořebovala, když nemá kormidelní zařízení a kormidla, motoráky taky nepotřebují kormidelní kolo :-))).
Je to jen voda na mlejn , některým na slovo vzatým odborníkům, co se tady vyjařují a přitom problematice lodní dopravy, zejména technickým aspektům, rozumí jako koza petželi a sbírají jen hloupé drby.
Pro jedince, kterým to pomaleji myslí: toto není příspěvek, který hodnotí úroveň služeb, investiční strategie firem atd.
P.S. jel jsem maďarkou na jednom jezeře v Rakousku, měla perfektní interier, odhlučněnou strojovnu (motory Steyr)a to jsme jeli opravdu svižně (na Orlíku, s tím jezdí jako s hnojem).
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:50:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se na ty závěšáky podíval ještě z jednoho čistě technickýho pohledu. Klasické osobní lodě s kormidly mají možnost nasazení kormidelní páky v případě, že vyplivne kormidelní zařízení, aby loď byla ovladatelná i v nouzi. Závěšákem se sice růčo dá točit v krizi také, ale předpokládám, že když vyplivne ovládání, tak se to posere úplně a nepojede ani motor jako takový. Jak se na to třeba dívá SPS, když schvaluje loď do provozu z hlediska bezpečnosti plavby??

Ještě k diskusi ohledně LDV: dokázali toho hoši hodně a jsem rád, že to na Vranově zase funguje, ale za tu cenu, kterou oficiálně udávají, že stála Viktorie (6-8Mio?) by si mohli pořídit pořádnou starší loď včetně kompletní rekonstrukce a odhlučnění (v případě maďarky).
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 11:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tisku jsem zachytil zmínku o plánované lodní MHD v Praze. Předpokládám, že navzdory tomu, co píší novináři, tam nebude jezdit plovoucí T3. Podle plánované kapacity 30 osob bych očekával klidně nějaké "moderní lodě bez kormidelního kola" :o)

Zdroje jsou tady:
První je z bulváru bulváru. Další zmínka je v "seriózním" tisku (poslední dva odstavce).
Zajímavý je i záměr zlikvidovat kotviště na náplavce u Dvořákova nábřeží, jeho přesun na levý břeh a otázka tarifu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Markýz.)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 08. června 2007 - 12:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, je fajn, ze resite koncepci modernich lodi. Ale je treba pri tomto reseni prihlednout k jednomu velmi smutnemu faktu - zkusenosti. Kolik lidi/firem ma dneska zkusenosti ze stavbou/udrzbou/rekonstrukci "parniku" klasicke koncepce. Ze to je prkotina ? Nenechte se mylit, nemam s timto sportem techniky sice nic spolecneho, ale i tak mam obavy o reseni nekterych "trivialnich" uzlu a zejmena s pohledu na jejich spolehlivost, udrzbu a zivotnost a to vse za rozumne "drobne". Nektere veci, se bez predchozich pokus/omyl na poprve uspesne tezko cucaji s prstu. A v prostredi, kde vladne "neviditelna" ruka trhu, si experimenty kazdy radne obvykle rozmysli ....
Co se tyce divneho mista nastupu do lodi, v Kodani, mam, za to, se nastupuje u te jejich jedne vodni linky MHD pridi, predpokladam, ze se jedna o opatreni prave pro jednoduchost pristavniho manevru + kontrola jizdnich dokladu "soferem". Neresim okruzni vyhlidkove cesty lodemi, ktere jsou ostatne stejne/podobne konstrukce/filozofie stavby, jako ty v HH.
Srovnani s HH a jejimi linkami je trosku problem, jednak jich tu je trosku vice a taky se v dobre pulce pripadu plavidel jedna o reko/upravu lodi pro tyto uceli (dosazeni hydraulicky ovladaneho "invazniho" mustku) a ten zbytek jest novostavba, byt predpokladam, ze by Vas asi vzhledove taktez prilis nezaujala. Ale zavesaky to nema ;-)
Pokud by byl zajem, tak vecer, pripadne zitra ci pozitri, sem muzu dat nejake fotky, s HH urcite a s Kodane ci Kielu mozna, tam bych to musel hledat.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 09. června 2007 - 14:29:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim,
slibene fotky.
Takze nejdrive Kiel.
 
Nasledne Kodan/Koebenhavn/Copenhaven, bliz a lepe jsem se k tomu nedostal, nechtelo se me.
 
A na zaver, to co denne jsem v dane chvili nucen pouzivat k ceste do prace - Vodni MHD Hamburg
Nejprve prestavby, ta prvni tu jezdi i v puvodni podobe (bez invazniho mustku), ale ne pod HVV (zdejsi organizator dopravy).
 
 
A na zaver "standarni" vuz ...
 
Pavel
P.S. Nevite proc Koebenhavn/Copenhaven se cesky jmenuje Kodan ? Nejak to nikde nemuzu najit ... :-(
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Pef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 13. června 2007 - 12:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotografie z rekonstrukce Dyje v Podolsku jsou zde (je to sice trošku starší materiál, ale zajímavý):

odkaz
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 08:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omluvte mou neinformovanost, ale tato Dyje je ex-Dyje z Vranova, kterou sem se v mládí tolik najezdil, a bude teď působit na Dalešické přehradě?
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 09:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, přesně tak, je to původem loď z Vranovské přehrady.
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.166.72
Odesláno Čtvrtek, 14. června 2007 - 23:48:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěděl by tu někdo, co zákon myslí pojmem loď bez vlastního pohonu? Veslici nebo loď, která není zrovna schopná provozu?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2842
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 01:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JF: Není to náhodou tlačný nebo vlečný člun? Veslice přece vlastní pohon má. :-)
JF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.166.72
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 02:37:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlečný člun snad nepotřebuje vůdce. Nebo snad jo?
jf
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.166.72
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 02:52:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jinak to řeším kvůli týhle větě:Vůdce malého plavidla s oprávněním S může jenom na plavidla bez vlastního strojního pohonu a plachetnice.
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 16:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Pef: Díky za fotky, ale mohlo jich být víc Kdy se bude ta Dyje převážet na Dalešice? Víte někdo přesné datum? Díky.
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 4-2004


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 20:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JF - vždyť jste si sám odpověděl...
Strojní pohon je motor, jehož výkon je přenášen na lodní šroub nebo kolesa...
A pokud se nepletu v tomto případě se jedná i o závěsné motory.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 22:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se zase s Dyjí párkrát povozil na Orlíku, dokonce i nahoře v kapitánské kajutě a na Dalešice určitě vyrazím. Co se týče hlučnosti hydrobusů, záleží také jaký mají motory, na Orlíku a Slapech jsou Zetory a ty jsou např. oproti Lipenským lodím, které mají Škodovky (údajně stejné jako v autobusu RTO) hlučnější. Také záleží jakou rychlostí se s hydrobusem jede, nejvíc řvou u Quartera linkáče, které žene jř. To že jsou podle některých šroty je dáno opravdu jen údržbou, jinak trup lodi je v podstatě nerez, takže na věky a věřím že se ještě pár let a troufám říct i desítek let na našich přehradách povozíme.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ČNDS - ČB
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Pef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 08:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Macek: Já bych neřekl, že na Orlíku či na Slapech jsou lodě hnány j.ř. Naopak mi přijde, že se vlečou jak slimáci a téměř jezdí na volnoběh. Pro srovnání uvádím příklad průměrných rychlostí vyplývajících z jízdních řádů (tedy i s přistávacím manévrem) se zaniklým provozem na Vranovské přehradě - jízdní řád z roku 1987, kdy tam jezdily stejné hydrobusy, jako nyní na Orlíku:
VRANOV: Lančov - Chvalatice 19,5km/h (6.5km, 20min)
SLAPY: Nová Živohošť - Častoboř 14,5km/h (6km/25min)
ORLÍK: Orlík - Zvíkov 13.8km/h (11.5km/50min)
DALEŠICE: Hartvíkovice - Koněšín 14km/h (7km/30min)

Z toho vyplývá, že na plný plyn už se nejezdí a asi ani jezdit nebude (Dalešice: http://www.dalesickaprehrada.cz/jizdni-rad.php). Ale není o co stát, je fakt, že to by v maďarkách nebylo slyšet vlastního slova.
Jako připomenutí rychlosti nad 20km/h přikládám fotku rozjetého Vranova, kterou jsem cvakl nedaleko Chvalatic v roce 1988.
 
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 12:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se taky řeší LDV, tak mě ohledně té tmavé barvy napadá taková věc: Jestli jste si všimli, tak střechu má ta loď bílou a na té bílé barvě je dost vidět, kolikrát je už přetíraná. To by se potom musela celá loď kvalitně vybrousit a zatmelit a nebo prostě použili tmavou barvu pod kterou se to ztratí. Ty závěsné motory jsou myslím kvůli tomu, že u nich tolik nehrozí únik oleje apod. Když totiž dojezdily v ´92 lodě tak se jako hlavní důvod uváděl, že znečišťovali vodu. Co mě spíš vadí je to jméno Valentýna, připadá mi takový divný americký, lepší by bylo něco jako Vranov, Dyje, Bítov... jinak ale lodní dopravě na Vranově fandím a jsem rád, že se to podařilo obnovit.
Karosa ŠL 11!
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sxman: Právě naopak !!! U závěsných motorů je potenciál úniku paliv, maziv a znečištění nesrovnatelně vyšší než u dieselových vestavěných motorů: 1) celý motor i s palivovou soustavou je vyložen nad hladinou 2) jednoduchý přímý chladicí systém 3) výfuk do nohy motoru vedený pod hladinu 4) při poškození těsnění na noze motoru nastene přímý únik oleje do vody, stačí jen o něco zachytit.
5) jako palivo je použito benzín a ten se ve vodě jako těžký uhlovodík nedá extrahovat, kdežto nafta ano.
6) U vestavěného dieselu s dvouokruhovým chladícím systémem je potenciál znečištění prakticky nulový, mohlo dojít pouze k úniku určitého množství paliva v případě úpného potopení lodě.
Důvody zastavení provozu lodní dopravy na Vranově byly čistě legislativního rázu, lodě nikdy vodu neznečišťovaly, to někde uvedl nějakej novinářskej blb, kterej neznal nebo nechápal pravé důvody, tak to holt takto zjednodušil a pak se opakovaně v tisku na internetu objevila formulace: Lodní doprava byla zakázána, protože lodě znečišťovali důležitý zdroj vody - jeden z mnoha důkazů novinářského kreténismu, kdy svými diletantskými výplody dezinformují veřejnost.
Provoz veřejné lodní dopravy se spalovacími motory je dnes podle zákonů a prov. předpisů na Vranově povolen a je plně v souladu s právním řádem ČR. LD na Vranově se poprvé dostala do konfliktu ze zákonem v r. 1976 , na základě tehdejších plošně platných represivních předpisů, od té doby jezdila vlastně jen na "jakousi vyjímku". Rečeno strohou úředničinou: "Byl využitý daný legislativní stav"
Dnes je jen na provozovateli LD, jaký zvolí druh pohonu a propulze lodi.
Mimochodem pěknej autobus!
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 14:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K rychlosti maďarek: na Vranově běžně na linkách a vyhlídkových plavbách jezdili na cca 1600-1700 ot/min., při převod. poměru na hřídel 2,95, to odpovídá rychlosti plavby 22-23 km/h .(Vyhlídková okružní plavba Vranov-Bítov, bez přistání, 34km - 1,5 hod.,tzn. průměrná rychlost plavby 22,6 km/h). Někdy při spoždění nebo když to chtěl kapitán jen tak prohnat, to trochu "oroštoval" jako na snímku od PEF (cca 2000 ot/min - 28 km/h). Kravál sice na lodi byl, ale zato to umocňovalo dojem z plavby, loď jela rychle a za ní šly skoro 1,5m vlny a plavba byla opravdu zážitek. U těch jízdních řádů je ještě třeba počítat kromě přistávacího manévru také ještě s prodlením spojeným s odbavením cestujících, to někdy bývá značné.
BTW: Odhlučnění strojovny na maďarkách není dnes vůbec technický problém, nevím proč se toho ještě nikdo nechytl.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2851
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 17:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Farian: 5) jako palivo je použito benzín a ten se ve vodě jako těžký uhlovodík nedá extrahovat, kdežto nafta ano.

Tomu nerozumím. :-( Únik benzínu do vody je snad menší problém než únik nafty, či ještě hůř těžkých olejů. Benzín se z velké části z hladiny odpaří, nafta ne. Ale ani to snad dnes není problém, v případě velké obavy o kvalitu vodu je možné použít odbouratelná biopaliva.

Pef, Farian: Když jsou tu odborníci na lodní provoz, rád bych se zeptal na motory. S čím hydrobusy u nás vlastně jezdily/jezdí? Podle maďarského lodního registru třeba Dyje vystřídala motory Csepel D 613 (67,5 kW / 1800 rpm), Škoda 706 RTO (117,7 kW / 1900 rpm) a Zetor 8701 (84,5 kW / 2200 rpm). Co bylo důvodem těchto změn? Nedostatek náhradních dílů, takže se vzalo, co bylo po ruce, nebo byly ty důvody změn nějaké hlubší?

Ona ta úžasná rychlá jízda patrně taky leze do peněz, ne? Platí u těchto lodí kvadratická závislost odporu na rychlosti a kubická u výkonu? Tedy, že při poloviční rychlosti stačí poloviční otáčky motoru, čtvrtinová spotřeba a osminový výkon? Nebo je to vlivem pomocných pohonů a kdovíčeho ještě jinak?
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 18:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože u kontaminace vody benzínem dochází k rozpadu těžkých uhlovodíků, které nelze extrahovat, něco jiného je měrná hmotnost nebo-li hustota, ta je skutečně nižší ( benzín cca 0,77kg/dm3, nafta 0,87/dm3 ), 1 litr benzínu dokáže znehodnotit až 5 milionů litrů pitné vody. Nafta a LTO jsou cca z 98% extrahovatelné. A navíc ta nafta se z lodi do té vody nená jak uniknout? Dokážu si to představit, jen v případě roztržení lodě trhavinou :-))).
Podle mě je to dnes zcela zbytečné řešit, protože jsou rozdělené vodní plochy, kde lze plout motorovým plavidlem a kde ne. Použití toho či onoho druhu pohonu je už otázka koncepční nikoli environmentálních aspektů, ty jsou podle mě naprosto zanedbatelné, protože vodní doprava je nejekologičtější (nákladní i nejekonomičtěší)dopravou vůbec.
Co se týká motorů a jiných informací o lodích vyrobených v Maďarsku, sdružení MHE (papernet.hu)je posílám já, pokud se chceš o tom dozvědět něco víc, důvody rekonstrukce srojoven, spotřeby atd., napiš mi email(klini na nick Farian a objeví se ti), ať tady to forum tolik nezahlcujeme.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3547
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 19:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klidně to piště sem, mě by to taky zajímalo, stejně tu toho moc není
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 19:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taktez bych se primluvil za pouziti zdejsiho fora, prece jenom to vypada na zajimave tema.
Pripadne predem dik za kladne posouzeni zadosti ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 23:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Farian: Pokud to není důvěrné, tak si myslím, že to zde bude zajímat dost lidí. Obecně si myslím, že důvěryhodnými informacemi není možné K-rep zahltit. Zahlcen je spíš tlachy a občas i osobními výpady a přestřelkami. A lodních informací nikdy moc nebylo. O lokomotivách, tratích a železničním provozu existují desítky knih a informačně nabitých webů. O autech taky. Lodě mi připadaly vždycky mnohem víc tajemné, knížky mám snad jen dvě, tři o tuzemském provozu, plus Atlasy lodí z mého dětství.
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 00:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máš pravdu, oni ty lodě jsou obecně jako dopravní prostředek trochu odstrkované, lodní doprava jako odvětví by zasluhovala daleko větší pozornost z centrálních míst, co se týká podmínek pro její provoz (legislativně, administrativně atd.)
Co se týká výměny motorů, jejich důvody, dále pak řešení spotřeby v závislosti na rychlosti plavby, tak samozřejmě nejde vůbec o důvěrné informace, ale obsahem spíš na verbální komunikaci. Pokusím se něco sesmolit v příštím příspěvku.
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 12:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První „maďarkou“ v ČR u které došlo k výměně původních motorů Csepel byla DYJE, bylo to po skončení sezony 1964, tady šlo důvody, získat motory pro pohon starších a menších lodí, později i záložní pro zbývající maďarky, které používali motory Csepel. DYJE dostala motory Škoda 706 RTO (výrobce LIAZ Hanychov), jen pro zajímavost, celkové náklady na rekonstrukci strojní části činily 120 000,- Kčs. O dva roky později dostala stejné motory loď DUNAJ. S motory RTO DYJE opustila i vody Vranova, i když už byly pro ni nachystány šestiválcové Zetory. K výměnám motorů na těchto lodích za motory tuzemské výroby docházelo vesměs až v 70-tých a první polovině 80-tých let. Na Vranově u dalších dvou lodí až v druhé polovině 80-tých let. Důvody byly různé, ale převážně šlo o to, že shánění náhradních dílů z Maďarska pro originální motory připadalo tehdejším provozovatelům pracné, ale když člověk uměl trochu německy a neobtěžovalo ho do maďarska zavolat, nechat si poslat konkrétní díly popř. tam i osobně (tehdy s celou podnikovou delegací, aby se pokud možno co nejvíc lidí zadarmo nažrali a ožrali:-):-) ) zajet, nebyl vůbec problém na tyto motory sehnat cokoliv. Příkladem je loď PLZEŇ na přehradě Hracholusky, která jako jediná v ČR používá originální motory Csepel D 613 a strojovnu mají v perfektním stavu. Jde o poměrně jednoduchý motor co do údržby. Pro někoho možná malá zajímavost - každý válec má samostatnou hlavu.
Nejlepší alternativou v poměru ceny a užitné hodnoty je i dnes stále šestiválec Zetor, má poloviční objem než Škoda-Liaz i poloviční spotřebu, jednoduchý na údržbu, opravy atd.
Co se týká spotřeby PHM u lodí obecně, záleží na konstrukci lodě, zejména trupu, druh motoru a typ propulze atd. , se zvyšující se rychlostí ve výtlačném režimu plavby se samozřejmě zvyšují i odpory, např. teorie vlnového odporu – která je velmi zajímavá, v praxi, ale obvykle dochází k odchylkám.
K těm závislostem otáčky-rychost, výkon-spotřeba , taková přímá úměrnost tady nefunguje, je obdobné jako u auta (jedoucího po rovině) . Tzn. v poměru výkon-spotřeba-rychlost se nejvýhodnější jeví otáčky v oblasti nejvyššího točivého momentu motoru.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9454
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 13:01:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obecně si myslím, že důvěryhodnými informacemi není možné K-rep zahltit.

Rozhodně ne.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 14:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidávám fotky 2 maďarek z Jezera Ohrid (FYR Makedonie) - minimálně ta dvoupodlažní byla někdy v r.2000 přemotorována na Perkinse

 

 
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2855
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 15:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Farian: Na vlnový odpor jsem se chtěl taky zeptat. Uváděl jste maximální rychlost při 2000 ot./min. 28 km/h, což mi připadá na tak krátkou výtlačnou loď hrozně moc. Vždyť Froudovo číslo vychází Fn = v/Sqrt(g*LWL) = 7,8 m/s / Sqrt(9,81 m/s^2 * 25 m) = 0,50

Tvrdí se, že vlnový odpor začíná znatelně růst už kolem Fn=0,3 a pokud je třeba loď zrychlit, tak je snaha postavit ji delší, nebo použít jiný trik jak vlnový odpor snížit (kluzák, katamaran, nosná křídla...). To mají maďarky tak dobře tvarovaný trup nebo tak výkonné motory?
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 21:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to opravdu tím trupem, tvar toho trupu by maďarce mohla závidět kdejaká jachta a také použitým materiálem, loď je celohliníková.
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 09:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se bavíte o maďarkách na Vranově a jejich výměně motorů, tak přihodím pár fotek k tématu. Jsou to lodě z Vranova připomínám :-)
 
 
 
 
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 12:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm fotografiím z Vranova, první 3 jsou z roku 1984, po skončení sezóny, je to demontáž motorů z lodě DUNAJ, ta čtvrtá je strojovna lodě DUNAJ, motory RTO (1966,není ještě naistalované chlazení), nikoli VRANOV, tam jsem se dopustil chyby (jde totiž o fotky z mého archívu:-) )
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 15:46:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To: Farian. Ještě aby ses nepochlubil, že sou tvoje Co novýho ohledně toho tvýho projektu? Icq sem na tebe nějak ztratil.
Pef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 15:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vraťme se raději pro změnu zase na Orlík :-)) V přístavu pod hotelem Orlík (Vystrkov - mezi hrází a Orlíkem) je na břehu vytažená celkem velká ocelová loď a ukotvená na zděných podstavcích. Nejedná se ale o plavidlo pro osobní dopravu. Délku odhaduji kolem 22m, šířka tak 4-5m, viz foto. Netušíte, co to je zač?
 
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 23. června 2007 - 21:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není pro chlubení, ale pro vysvětlení :-), pod těma reprodukcema fotek je uveden špatnej popis, kterej se tam nedopatřením dostal, když jsme ty fotky chystali pro výstavu „Vranovská plavba“ (pomáhala mi s tím jedna kamarádka, takže se není čemu divit, pro jistotu jsem s ní veškeré styky ukončil :-))) ) ,no a pak se to dostalo i do virtuální podoby – originály mám popsané přesně :-). To jen tak na vysvětlenou, protože MOL VRANOV neměl nikdy motory Liaz (ŠKODA 706 RTO).
P. Lohniský
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.118.194
Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 03:06:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeprava Vysočiny z Podolska na Dalešickou přehradu. http://www.mvcr.cz/doprava/detail/299839.html
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 13:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P. Lohniský: Tomu říkám kvalitní informace! Tak to někdo nafoťte.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 24. června 2007 - 23:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se pokusím odchytit Vysočinu (Dyje) v Soběslavi, kde má v úterý pauzu od 15 hodin do půlnoci, předpokládám že bude stát na parkovišti naproti zimnímu stadionu.
Jinak rychlost kterou uvádí Farian je opravdu menší, byl jsem shodou okolností za jízdy v kapitánský kabině Dyje a tam udržovali 1500 ot/min.
Pef: Dobrá rychlost, jinak na Lipně se s hydrobusama také nemazlí, viz fotka:

 
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 11:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta rychlost, kterou jsem uváděl se vztahovala k provozu na Vranově a pak, k fotce od PeF - opět z Vranova (2000 ot./min). 1500 ot./min. u obou motorů, na klidné hladině odpovídá cca 20 km/h rychlosti plavby.
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 16:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Farian: Co ten tvůj projekt? Už loni jste měli jezdit a nic. Co ta "Moskva"?
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 19:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dal jsem videa hydrobusů na youtube, na prvním je Dyje jak odjíždí z Podolska směr Týn nad Vltavou, je tam dobře vidět co vše se dá dělat, když má loď dva motory a na druhém je Dyje u Hladké, dále Vltava poblíž přehradní hráze a Krumlov na Zvíkově. Videa jsou z roku 2005.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 23:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jsem přidal jedno video z Lipna, loď Lipno s Motory Škoda.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 05:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Macek: Super videa. Díky. V tom plastovým kelímku na parapetu byla whiskey? :-)
Jinak ten kravál motorů je ale šílenej.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 08:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beniczech: V tom kelímku byl fernet, který jsem dostal od posádky jako pozornost, jelikož v tom nevlídném počasí jsem byl jediný cestující na lince Týn nad Vltavou - Orlík. Na videu už je v něm trochu nakapaná voda z nětěsnícího okna.
Ještě přidávám jednu fotku, ze strojovny této lodi.
 
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 10:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ses jim jako jedinej pasažér teda vyplatil :-)
A dojeli ste v pořádku, když posádka popíjela Ferneta? Já třeba po tvrdým řádím :-))
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 26. června 2007 - 12:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi určitě nevyplatil, ale linka je linka a musí jet i bez pasažérů stejně jako autobus, nebo vlak. Posádka lodi nepopíjela, co jsem mohl si dát s kapitánem bylo kafe a fernet je normálně prodejný v lodním baru, tam jsem si kupoval také pivo a kafe.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak posílám fotky z přepravy Dyje (Vysočiny) na Dalešickou přehradu. Foceno dnes ráno v Telči.
 
 
Zbytek fotek na www.ondrabenicek.com
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 09:44:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té výše zmíněné přepravě maďarského hydrobusu "Vysočina" z Orlické přehrady na Dalešickou přehradu (u Třebíče): V denním tisku (dnešní Metropolitní Expres) se objevila fotka jejího transportu na silničním podvalníku na viaduktu v Bechyni. Akorát ti blbečci novinářští pod fotku napsali, že se přepravuje po železnici do Telče.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 10:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1067
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 13:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akorát ti blbečci novinářští pod fotku napsali, že se přepravuje po železnici do Telče.

No vždyť to přece jede po železnici, co se vám na tom nezdá
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 27. června 2007 - 14:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden z mnoha dalších důkazů novinářského kreténismu. Oni si totiž blbečci myslí, že o všem ví, vše znají a pak píšou články, kde doslova marginalizují souvislosti a dochází k dezinterpretacím a dezinformovanosti veřejnosti a k ovlivňování veřejného mínění, v tomhle směru mají ty hovada v rukách nebezpečný nástroj moci.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 883
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 27. června 2007 - 18:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beniczech: Díky za zveřejnění fotek, já se bohužel do Soběslavi nedostal.
Každopádně někdy ještě letos za Vysočinou na Dalešice vyrazím, a nebyl by špatnej nápad se tam i s někým z vás sejít.
O přepravě Vysočiny psal také dnešní blesk.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
ICQ 312-249-479
S rábou mně baví svět

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace