K-report
 

Archiv do 05.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Lodě v hromadné dopravě osob » Archiv do 05.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
enolus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.148.241
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 02:00:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, doufejme, že se ten Vyšehrad z toho Německa taky vrátí. Aby to nedopadlo jako s parníkem Labe, který teď plave jako Wappen von Minden na řece Wesser. Už tady těch podezřelých operací s parníky bylo i tak dost. Od zmizení dotací na rekonstrukci původního Vyšehradu, přenesení jména Vyšehrad na čerstvě rekonstruovaný parník Děvín, zdevastování Vyšehradu a zmizení parního stroje, přejmenování vyrabovaného Vyšehradu na Hradčany, až po jeho neveselé rozpadání na Labi ve Chvaleticích.
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máme v Praze další zajímavou lodičku, kotví na Alšově nábřeží poblíž Karlova mostu. Jediný popis je snad její jméno "NEPOMUK", rejstříkové číslo a ani zkratku vlastníka jsem na tomto, podle mého názoru dosti starém plavidle, nenašel.
 
Neví někdo něco bližšího o historii i současnosti této lodičky - původně by to mohl být třeba i remorkér a možná i s parním pohonem???
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 20:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení,
netušíte náhodou někdo, jaké má spojení s okolním světem albánský přístav Durres? resp., jestli se tam dá nějak dostat ze stejného pobřeží jadranu (Split, Dubrovník)... O lodích z Bari vím. příp. poprosím o nějaké odkazy na stránky, kde by se loďky daly nalézt.. Dík
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 00:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Don_salieri: Náhodou tušíme. Dlouhá léta tam jezdí trajekty z Terstu, jak tak koukám, i lodě jsou furt ty stejný. Dle přístavních zdrojů se tam teď točí tři lodě - Grecia, Venezia a Ravenna.

Detaily včetně jízdního řádu a ceníku jsou na stránkách firmy AGEMAR.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 07:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v...koukám, soudím z fotky tramvaje do vesnice Villa Opicina, že jsi znalec... Jinak děkuji i ta cena je jakš takš celkem přijatelná. Z toho Chorvatska asi nic, že? Proč taky
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2632
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 10:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, co se týká Chorvatska nejsu takový znalec.
Don_salieri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 11:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neva...kdybych něco našel tak to sem pro zajímavost prsku...
Ministr zdravotnictví by měl varovat... GVD 2007 poškozuje zdraví!!!
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 19:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak hydrobus Dyje se nevrací na Vranov ale na Dalešickou přehradu!!!
Fotky Dyje v létě na břehu Orlické přehrady >tady<
A více info o Dyji na Dalešické přehradě na Třebíčsku >tady<
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 23:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K debatě z listopadu až ledna: Vyšehrad je zpátky v Podbabě. Týden jsem byl pryč a dneska koukám, že je něco jinak... Ejhle, kotví tam dva parníky!
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 18:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loď ČADCA, která se opravovala loňský rok v Podbabě má nový název DANUBIO a kotví po boku sesterské lodi KOTVA u Čechova mostu v Praze.

 
 
 
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 08:43:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se včera dozvěděl, že od příští plavební sezóny 2008 má v Brně jezdit nová loď typově podobná těm stávajícím - a aby byla zachována velikost flotily, jednu loď vyřadí. Zástupce DP také uvedl - pro mě novinku - že vrak Míru poté, co si z něj odřízli nástavbu pro Brno spustili na dno jiné přehrady v ČR jako atrakci pro potápěče??? Ale bohužel neřekl které... (doufám, že před tím vytáhli baterky :-)))
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 12:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.F. : něco k tomu je i tady :
Pionýr skončí ve šrotu, nahradí jej nová loď
Brno - Flotila lodí brázdících Brněnskou přehradu dozná v příštím roce výraznou změnu. Místo dosluhující lodě Pionýr totiž Dopravní podnik plánuje nasadit zbrusu nový elektrický „parník“.

„Loď bude podobná těm, které jezdí po přehradě nyní. Ostatně jsme limitovaní konstrukcí říční lodě, která musí mít nízký ponor,“ popsal provozní ředitel Dopravního podniku Jiří Valníček.

Větší část stavby lodě se odehraje v Brně. „Necháme si dovézt kovovou vanu od specializované firmy. Naši zaměstnanci pak pod hlavičkou této firmy provedou další práce, na které máme oprávnění. Například tesařské,“ upřesnil Valníček. Stejný zůstane pohon lodi, který zajišťují elektrické akumulátory v podpalubí. „Cenu lodi odhadujeme mezi osmi a devíti miliony,“ upřesnil provozní ředitel. Další nové lodě by pak měly v Brně vznikat přibližně každý druhý rok.

Postupně nahradí současnou flotilu, jejíž věk už průměrně přesáhl padesátku. Jako první ve šrotu skončí loď Pionýr, která poprvé na hladinu přehrady vyplula před sedmapadesáti lety - 14. dubna 1950. „Šance, že by se loď ještě používala jinde, je minimální. Pionýru vyprší potřebná osvědčení, žebroví má ve velmi špatném stavu,“ řekl Valníček. Letošní sezonu ale ještě Pionýr odjezdí v plném nasazení. Před likvidací jej pracovníci „odstrojí“ od netradičních součástek - například posuvných dveří a oken ze starých tramvají. „Bude to spíš z piety. Na nové lodi ty součástky nepoužijeme,“ doplnil Valníček.

Letošní plavební sezona startuje příští víkend.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Brno

Takže můj oblíbený Pionýr končí...
Mimi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 13:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hľadám redaktorov pre sekciu lodná doprava a letecká doprava pre webstránku http://www.transportweb.sk. Kto by mal záujem prispievať vlastnými článkami, ozvite sa na redakcia@transportweb.sk
mimi ICQ 197-757-627

www.transportweb.sk

pozrite sa na moju stránku
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.15.153
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 23:05:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomaseq: díky za info. Tak že to bude Pionýr, je fakt škoda. Je to také moje nejoblíbenější brněnská loď - ze všech se lodi také nejvíce podobá... Ještě Veveří ujde, ale třeba Praha - ta se moc nevyvedla...
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 12:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve včerejším 50let starém filmovém týdeníku (ČT2 cca.21:30) byly záběry o přepravě hydrobusu pro Vranovskou přehradu přes Bratislavu. Nevím ale, jestli je to někde na netu archivováno...
MéďaBéďa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.96.36
Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 21:07:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krásné a unikátní snímky provozu lodí na Brněnské přehradě najdete na www.dopravka.com
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 10:54:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera večer převáželi Viktorii od Pohořelic na Vranovskou přehradu, dnes by měla být spuštěna na vodu.
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 15:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A foto Viktorie by čistě náhodou nebylo...

Pěkně prosím..., smutně koukám...

Předem dík Karel K.
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. května 2007 - 17:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fota a videa ze spouštění Viktorie na hladinu Vranovské přehrady najdete na mých stránkách.
Odkaz:
http://www.ondrabenicek.com/viktorie
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 00:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je hrůza a jasný důkaz o dnešní úrovni stavění lodí v ČR. Arnošt z Pardubic před 7 lety je podobná ostrašující záležitost. Poslední postavené osobní motorové lodě v tehdejším ČSSR, které za něco stály (netvrdím,že žádná špička) byly motorové "brněnky"(1957-1959),loď MÁJ (1959), ŽELIVKA (1962). Bral bych to jako lepší hausbot, ostatně v Holandsku na kanálech jsem něco podobného viděl, ale s věstavěným dieselem pochopitelně.
 
 
 
Farian
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 00:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

.....Jinak,} loď v pravém slova smyslu bude přepravována cca za 14 dní z Orlíku na Dalešickou přehradu.
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 14:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Farian - podobnou konstrukci jsem viděl i na některých jezerech v Rakousku. Ale pořád je toto lepší než ta podivná plavidla připomínající UFO v Paříži...
Jenom na ukázku pár foto:
 
 
 
 

PS: děkuji za fotky Viktorie - a pevně doufám, že závěsné motory na ještě větších lodičkách už neuvidím...
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 14:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak chtěl bych se zeptat Malše již byla přepravena na Orlík? Já osobně jsem se již nějaký ten pátek nebyl podívat v Podbabě - budu to muset napravit.

A ještě bych se chtěl zeptat, který hydrobus z Orlíku se bude stěhovat do Dalešic?

Díky za odpovědi Karel K.
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.189.142.244
Odesláno Sobota, 02. června 2007 - 23:25:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kulik: Malse uz je na Orliku cca 3 tydny. Na Dalesice pojede Dyje, nyni rekonstruovana v Podolsku.
K.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.149.65
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 16:22:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proboha co je to za ponton ??? Tomu se dnes říká osobní loď pro hromadnou dopravu osob ?? Lodní těleso nemá kýl, outory, vstupní dveře jen ne jedné straně a ta propulze .......no comment. Tohle není cesta koncepčně zpět, ale naprostá anomálie !!!
To už je lepší to "UFO" z Paříže - je to tzv. koncepce panorama boat na kanalizované tratě.
Krt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.5.32
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 19:38:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nu zas tak strašná ta Viktorie není, to bychom LDV křivdili, byť bohužel svádí ke klasickým soukromým jachtám a ne lodí pro hromadnou přepravu osob.
Ale dvě věci jsou BOHUŽEL opravdu trapné:
1) závěsný motor jako na nějaké jadranské přípobřežní jachtě. Vypadá naprosto neprofesionálně.
2) vstup jen na jedné straně je naprostá anomalie a navic nepraktická i pro provozvatele, spojená s trapností motání se u můstků dokola jak někde v lunaparku...
Škoda. Hodně jsem se na Victorii těšil. Ach jo. Ach jo.
Ještěže aspoň u Valentýny je naděje přidat k druhým dveřím sklopné schůdky a přistávat na obou stranách...
ing. Radil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.156.175
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 21:13:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lodě na Vranově mají alespoň úroveň co se týká služeb a interieru. Na Orlíku to upadá rok od roku, místo obsluhy a lodníků tam jsou děti, WC zadělané, lodě špinavé, pach po plísni a v kanceláři nikdo, na telefonu člověk, který neumí ani česky. Píšete zde o lodi Malše, která tam nikde vidět není, pod Orlíkem vedle toho šrotu kotví dvě jachty podobné té z Vranova....
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.189.142.244
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 22:25:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malse kotvi pod Zvikovem, stejne jako Altona a Presston. Je to jiny provozovatel nez Quarter. Co se tyce urovne a obsluhy - naprosty souhlas i kdyz i v pripade LDV je stale co zlepsovat. Nicmene hure nez na Orliku je na tom Quarter na Slapech (napr. lonsky opozdeny rozjezd sezony a nesoulad jizdnich radu na webu a na mustkach atd...
K.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.149.65
Odesláno Neděle, 03. června 2007 - 23:18:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže tady byla "řeč" o technickém řešení stavby lodí, pohonu atd. Na Vranově jsou zlaté časy lodní dopravy, už bohužel v nenávratnu! Ty lodě pod Orlíkem rozhodně nejsou šrot, ty Vás přežijí všechny co tady píšete.
Úroveň služeb, čistoty na palubách orlických a slapských lodí, to je už otázka jiná, v tom případě nezbývá než se modlit, aby co nejdřív přežili jejich současného provozovatele ....
P.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.0.146
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 09:06:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.K.: kéž by nás ty lodě (maďarky) přežily! Když ale vidím, jak dopadla Volyňka, Dunaj a Blanice (stará) a jak k podobnému osudu nenávratně spěje i Lužnice a nedejbože Blanice (ex Košice), tak mám trochu obavy...
VRANOV: pohon osobních lodí závěšáky je amatérismus. Stačí se podívat na brázdu za lodí, jak je klikatá, nedá se s tím jet vůbec rovně a o přistávání ani nemluvě. Proto nechápu, proč maj vstup jen z jedný strany. Další úlet je barva Valentýny - takto splývá s hladinou, nedá se fotit a vypadá mnohem menší. Lodě mají být bílé. Na druhou stranu tyto lodě-nelodě tady obnovují lodní dopravu po 14ti letech a začátky bývají těžké. Rozhodně bych nad budoucností Vranova hůl nelámal, ať to bude současný, či jiný provozovatel třeba i s konečně pořádným plavidlem.
K.K.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.149.65
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 11:32:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to asi tak : Po cikánech novej barák bude za dva roky bydlení (vybydlování) vypadat asi jinak, než kdyby ho užíval "někdo" jinej a jeho hodnotu naopak zvyšoval. Je to sice trochu trochu přenesené přirovnání,ale v zásadě je to stejné. Ty "maďarky" mají opravdu hodně velký potenciál, co se týká životnosti, záleží jen jak s tím naloží "lidský faktor".
Viz Domaša na Slovensku,tam sešrotovali 20 let starou maďarku, v privatizaci prodali do Prahy Bifu a pak tam udělali za pár let z novýho katamaránu šrot ..... a na těch zmiňovaných Slapech se nechovali k lodím o moc lépe ....
Krt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.5.32
Odesláno Pondělí, 04. června 2007 - 18:42:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no Domaša je ostuda celé střední Evropy, to je přímo loďařská Ukrajina... nebo ještě spíš Zanzibar... Přitom je to jedna z mála naprosto čistých přehrad kde je ještě deset metrů od břehu vidět na dno... Ale co do služeb cestovního ruchu (a vážení si lodní dopravy) středověk... Bohužel
Radil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.156.175
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 17:21:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem konečně našel Malši pod Zvíkovem, vypadá mnohem lépe, než v Brandýse. Altona je vyložené fešanda a ta maďarka je perfektní, nechápu proč jsou tam tak zastrčeni, mají také pěkné stránky, ale na vodě je moc vidět není....
Beniczech
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 17:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych rád jenom podotkl k LDV. Buďme rádi, že tu lodní dopravu na Vranově někdo už konečně rozjel. Nechápu proč tady hazíte na tuhle firmu samou špínu. Lodní dopravu na Vranově bude letos provozovat druhým rokem a už má druhou loď. A to že má závěsné motory? Zřejmě je to všechno o financích a zdá se, že loď se závěsnými motory vyjde prostě levněji. Lidem co se svezou na Vranově je jedno jestli má závěšáky nebo kapitán vesluje s pádlama. Hlavně když je svižně přepraví z bodu A do bodu B. Mimochodem, Viktorie dostane ještě finální nátěr. A za další, lepší loď pro veřejnou dopravu zřejmě u nás nikdo jiný neumí vyrobit. Machrujete tady s maďarkama, ale ty se u nás nevyráběly, takže to nejsou naše lodě. Viktorie je ČESKÁ loď. Hawk.
Krt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.5.32
Odesláno Úterý, 05. června 2007 - 21:10:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja rozhodne na LDV nehazim zadnou spinu, naopak od pocatku jim fandim a jsou velmi prijemna zmena po mistrech Patych kteri dva plovaky nazyvali lodni doprava a neustále dělali jen rozbroje a nic konstruktivního... Jen je mi líto, že jinak naprosto profesionální LDV udělá naprosto proti veškeré logice do lodí vstup jen na jedné straně a pak se ztrapňuje manévrovánim dokolečka jak čamrda.... :-((

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace