K-report
 

Archiv do 20.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv do 20.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2838
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 10:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demone, řekl bych že po outsourcnutí bude víc práce za stejnou mzdu. Nevěřím, že v molochu takové velikosti, jako je DPP se dělá na 100%. A to bude pro ty odcházející velký překvapení.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3807
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 11:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
některý ta práce baví, jiný to maj blízko domů, další jsou tam ze setrvčnosti tak taky půjdou, neboj se
Tak ať klidně jdou.

Někoho taky baví cucat krabicový víno a postávat v hale nádraží. Když mu sebereme dávky, začne vyhrožovat, že začne pracovat, a to já asi fakt neunesu. Nevidím jediný důvod, proč bych měl z jízdného dotovat někoho, kdo chce přidat jenom proto, že ho práce baví, nebo že to dělá ze setrvačnosti. Předpokládám, že ani ty bys nechtěl podporovat kohokoliv, kdo by chtěl za zábavu přidávat, i když má na jobs.cz mraky jiných nabídek.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 15:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad demon3: tu 8545 jsem viděl v provozu s 8544 na d-12 někdy minulej týden.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 18:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Žádný outsourcnutí nebude, tedy alespoň ne v dohledné době. Nikdo zatím nejeví zájem. Naštěstí pro nás všechny, tebe i Martina nevyjímaje...

Martin: Naprosto nepochopil's.
Ptal ses proč ti lidi neodejdou a já ti popravdě odpověděl, ale vycucat z toho tvrzení, že se ti lidé chodí do zaměstnání bavit, to je teda umění...
Snaha o navyšování příjmů, když každým dnem narůstají výdaje a zvyšují se nároky na zaměstnance je naprosto legitimní. Předpokládam, že ani ty bys nechtěl pobírat následující léta stále stejný plat a jeho zvyšování řešit pouze změnou zaměstnavatele.

Nin: OK, dík za upřesnění.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Stranger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 02:01:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"ani ty bys nechtěl pobírat následující léta stále stejný plat a jeho zvyšování řešit pouze změnou zaměstnavatele"
V 'normalnich' firmach je narust ohodnoceni o vice nez inflaci podminen vyssi produktivitou prace (merenou v zavislosti na jejim druhu) - nevim jestli je to jen muj problem, ze u zamestnancu diskutovaneho podniku prilisne zmeny - resp. ty k lepsimu - nepozoruji...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 09:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stranger: Otázkou je, jak by jsi si představoval takové zvýšení produktivity u řidiče. Co když už teď dělají na max?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3810
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 09:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

demon
Předpokládam, že ani ty bys nechtěl pobírat následující léta stále stejný plat a jeho zvyšování řešit pouze změnou zaměstnavatele
I to je někdy jediná možnost, jak dostat více. DP je městská firma, proto se zvyšování mezd v této společnosti netýká jen zaměstnanců, ale i mě. U soukromé společnosti bez veřejných dotací, ať si každý stávkuje jak chce.

Snaha o navyšování příjmů, když každým dnem narůstají výdaje a zvyšují se nároky na zaměstnance je naprosto legitimní
To samozřejmě. Otázkou zůstává, jak ta snaha vypadá. Pokud se ráno nedostanu do práco, protože někdo stávkuje, nechápu proč mi otravuje život, proč se nebere a nejde ke Šmidberskýmu, kde dostane dvojnásobek dosavadního platu? Fluktuace je totiž naprosto přirozená a není na ní nic špatného. A zvlášť v Praze nevidím jediný důvod, proč bych měl tyto zaměstnance litovat.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 09:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až řidiči budou dělat na max předpokládám že mi neujede poslední 25tka, když chci přestoupit z poslední 18ky, stilem jedna otevře druhá zavře po vteřince.
Asi jsem z jiného světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2843
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 10:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Ted semse ale rozčílil. O produktivitě tu píšu celou dobu. Tak třeba u řidičů tím, že nebudou stát na konečný se soupravami, ale sami. Že budou nastupovat do vozovny, kde jsou třeba a ne do tý, která je nejblíž. Zvýšení produktivity řidičů je hodně vidět u autobusů a vlaků - například tím že převzali funkce průvodčích a vlakvedoucích. Ti pražští by mohli prodávat jízdenky. Zvonit, když je v cestě překážka a aktivně hlásit závady na trati. Nevypisovat na každý konečný papíry, když vše už je dávno vedeno elektronicky.
Růst výdajů nemusí být kompenzován jen růstem příjmů (který musí být podložen produktivitou) ale taky třeba úsporama. Opravdu nemáte už nikde obyčejnou žárovku a netopíte na 25C? Jezděte svým gumokolem 90 a ne 150 a uvidíte, kolik ušetříte.
Demon3: Tak to už je opravdu zlý, když vás nikdo nechce.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3811
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 10:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousex:
O práci na maximum jsem se přesvědčil asi před týdnem na lince 225. Řidič autobusu ztrestal maminku s kočárkem za to, že mu nezazvonila. Nejenom, že ji neumožnil vystoupit, ale ještě ji přivřel do dvěří. A co víc, cestujícím na zastávce neumožnil ani nastoupit. Zkrátka se na všechny vys*** a jel dál. V další zastávce jsem se šel tohoto dobytka zeptat, čím že si to cestující zasloužili? Byl jsem odbyt mávnutím ruky a že mi do toho nic není. Jen připomenu, že tehdy pršelo a další spoj jel za 20 minut! Demone, i tohle považuješ za zábavu a setrvačnost?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Souhlasím, že ten zmíněný řidič je hulvát, ale nedá se z jediného řidiče usuzovat na všechny. Problém je, že řidičů máme podstav a vyhodit jednoho člověka znamená, že za něj bude muset jezdit někdy jiný, kterému zaplatíme přesčas (+ 25 % mzdy). V metru na céčku je situace taková, že většina strojvedoucích měla za první dva prosincové týdny odpracováno i přes 100 hodin (někteří i přes 110), přičemž norma je 40 hodin týdně. Z toho vyplývá, že Dopravní podnik nové řidiče potřebuje, a zákon trhu velí zvýšit mzdy.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: ale to se takhle neřeší. Číslo vozu, linka, čas popis události a stížnost. Označit jako stížnost, neb na tu je povinnost odpovědět. Přinejmenším řidiči šéf řekne, bacha, dávej si příště pozor.
Prox: ano lidí je málo, ale obávám se že pro zvyšování mezd je již pět minut po dvanácté. To mělo být v KS pro tento, nikliv pro příští rok.
Budoucnost patří bagrům!
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 12:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín, Martin: Příklady, které jste uvedli jsou problémem pracovní kázně řidiče a ne produktivity.

KM: S těma úsporama by se dalo vcelku souhlasit. A myslím si, že ani řidiči by nebyli proti. Tak co tedy stojí v cestě růstu platů?

Nicméně až zase za x let budou ridiči požadovat vyšší plat, neboť jim inflace ten dosavadní zkrouhla. Co budete navrhovat pak?

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3812
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 14:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
To je právě to na co mířím. DP nakonec sám ty mzdy bude nucen zvýšit, protože mu začnou utíkat lidi. Nebo je doplní někým z východu (ty lidi).

Problém je, že řidičů máme podstav
Podstav je v Praze skoro všude. Kdybys viděl koho berou na řidiče kamionů, možná bys v životě nesednul za volant a nevydal se na dálnici. Běžně se nabírají cvoci se záznamem, zbytkáč se ráno "nevidí" apod. V týhle situaci není jen DP. Zvýšení mezd nepovede k tomu, že se ti rozmnoží lidi. Jenom se budou přetahovat z firmy A do firmy B. Neznám finanční možnosti městské firmy, ale asi nebude větší než Tesca, Šmidberského, EuroLinesu aj. Aby pak ti malí a chudí nezkrachovali a inflace nebyla 20%.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3814
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 14:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Stalo se - Dobrý den !
Pro XXXXX:
Postupuji stížnost čj. XXXXX k přímému vyřízení. T: 29.12.2007
Pro pana XXXXX:
Vaše podání bylo předáno odbornému útvaru. O výsledku šetření budete písemně informován přímo a to do výše stanoveného termínu.
Děkujeme za pochopení.
S pozdravem za XXXXXX:


Fousekx:
Příklady, které jste uvedli jsou problémem pracovní kázně řidiče a ne produktivity
To každopádně. Přesto Vás něco podobného vytočí, když se druhý den dočtete o demostraci na Sokolovské. Připomíná mi to případ, kdy sousedovi ukradli auto a na stanici mu řekli, že je fotbal, že má příjit za hodinu. Týden před tím byla demonstrace policie na výstavišti.

Nicméně až zase za x let budou ridiči požadovat vyšší plat, neboť jim inflace ten dosavadní zkrouhla. Co budete navrhovat pak?
Základní ekonomická nevědomost. Inflaci ze 70% způsobuje navyšování mezd. Nikoli naopak, že je inflace, a proto se musí zvyšovat mzdy. Zvýšení mezd na železnici v 90. letech způsobilo, že ČD zdražily nákladní dopravu. Ve výsledku nakonec zdražili všichni. A železničáři na tom byli nakonec ještě hůř než před tím.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2847
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 15:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx:Ale ono se vždycky něco k úsporám najde. Před dvěma roky by si řidiči nedokázali představit střídaný přestávky (mimo vozovnu 5), a dnes?
Ale nebudou-li kamionisti, poveze se to po železnici a produktivita železnice vzroste, protože stejný lidi převezou toho víc - i tam jsou rezervy. Nechte to trhu, říkám vám.
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 19:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebudou-li kamionisti, poveze se to po železnici

No, tomuhle snad nevěříš ani Ty. Evropa si v minulých 3, možná 5 letech (když vyhořely některé alpské silniční tunely) vyzkoušela, jaké to je "poveze se to po železnici".

produktivita železnice vzroste

Ano, teroeticky produktivita vzrostla - stejně jako minulý týden v pražském uzlu. Teoreticky železnice provezla (v těch Alpách i v Praze) "skoro dvojnásobný" počet vlaků.
V praxi se ovšem (v těch Alpách) zjistilo, že přejezd dvakrát těžšího vlaku z manipulační koleje na příslušnou traťovou kolej zabral 3x více času, čímž došlo ke zpoždění 2 rychlíků (na pohled vypadajících jako TGV). Výsledkem bylo, že po týdnu všichni silniční špeditéři zjistili, že stokilometrová objížďka šetří několik hodin času. Osobní cestující za stejnou dobu zjistili, že i velmi mizerná erolinka (z hlediska zpoždění) je furt výrazně rychlejší ( o ceně za přepravu nemluvě) než zpožděné TGV ... a tak po týdenním papírovém růstu drážní produktivity následoval návrat do reality
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 19:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Netvrdím, že se už nic nenajde. Ale nic revolučního nečekám... Nicméně s tvrzením, že řidiči mají dostat přidáno, až jim vzroste produktivita, nesouhlasím. Je též dobré akceptovat i zákony trhu- a to, že řidičů je nedostatek.

Martin: Asi nikdo si nechce nechat devalvovat mzdu inflací. Proto jsou ty každoroční tlaky na zvyšování mezd. A kdo zaváhá, tak nežere.
Když už jsme u toho, tak dlouhou dobu o sobě nedávali vědět zaměstnanci pošt. Podle toho mzdy v tomto odvětví vypadají. A taková pošta je největším zaměstnavatelem v zemi (nebo alespoň jedním z nich)...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 19:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes nějaký inteligent řídil hloubětínskou 8070 na lince 15 tím stylem, že na kaštanu měl +1, na malovance +2, vozovna střešovice +3, následně to trošku rozjel a vytáhl na +2 na hradčanské. až ke křižovatce pod brusnicí rychlost nepřesáhla 40kmh. hlavně že si přitom stihl poklábosit s kolegou, který většinu cesty stál na schůdkách u kabiny a bránil cestujícím v nástupu a výstupu (nešlo o zácvik).
tohle sice není na stížnost, ale obzvášť pokud člověk spěchá, tak to fakt naštve... a hlavně - takových řidičů je víc, často jde o známé firmy, a je s podivem, že si na ně dp neumí posvítit.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 20:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "Tak to už je opravdu zlý, když vás nikdo nechce."
Já bych to spíš prezentoval jako že na nás nikdo nemá...

Stranger: "...ze u zamestnancu diskutovaneho podniku prilisne zmeny - resp. ty k lepsimu - nepozoruji..."
Sundat černé brýle a otevřít oči !

Martin: "Pokud se ráno nedostanu do práce, protože někdo stávkuje, nechápu proč mi otravuje život, proč se nesebere a nejde ke Šmidberskýmu, kde dostane dvojnásobek dosavadního platu? Fluktuace je totiž naprosto přirozená a není na ní nic špatného...nevidím jediný důvod, proč bych měl tyto zaměstnance litovat."
Jenže to aby se o stávce vědělo, je holt jejím základním principem.
Šmidberský neprovozuje MHD, tak nechápu proč tady s tim operuješ. Třeba v parlamentu bych taky dostal víc a přesto se tam necpu...
Fluktuace je především velmi drahá záležitost a vysoká fluktuace je ekonomickou sebevraždou KAŽDÉHO zaměstnavatele !
Litovat nemusíš, snaž se pouze pochopit...

"...i tohle považuješ za zábavu a setrvačnost...
Nic takovýho jsem nikdy nenapsal, tak mi to nepodsouvej. Minulý týden jsem na NM na přechodu řízeném signalizací jen těsně uskočil před autobusem l.135 jedoucím na "stůj", jehož řidiči vůbec nebylo blbý mě navíc vytroubit a před SH ho zachránil jen můj první letošní náběh na akutní infarkt, během kterýho mi prostě na zaznamenání čísla nezbyl čas...
Tohle prostě za normální nepovažuju, ale posuzovat dle této události všechny zaměstnance DPP, jako to s oblibou děláš ty, taky nehodlam.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3816
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 21:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

demon:
Jenže to aby se o stávce vědělo, je holt jejím základním principem
To se nevylučuje s tím, že stávkovat v Praze při nezaměstnanosti 1,5% je pitomost. Jak si zvýšit mzdu a neotravovat lidem život? - jít jinam!

Šmidberský neprovozuje MHD, tak nechápu proč tady s tim operuješ. Třeba v parlamentu bych taky dostal víc a přesto se tam necpu
Šmidberský tě velmi rád zaměstná, a to třeba už zejtra. Do parlamentu se nejspíš nedostaneš.

Fluktuace je především velmi drahá záležitost a vysoká fluktuace je ekonomickou sebevraždou KAŽDÉHO zaměstnavatele
Kdo tu píše o vysoké fluktuaci? Přirozená fluktuace je zdravá nejenom pro ekonomiku, ale i pro rozvoj jedince - nezakrní. Já chtěl naznačit, že bohatý podnik si své zaměstnance může předcházet benefity a mzdou. DP je stále obecní a placen námi všemi, proto je stávka v podobné společnosti veřejností vnímána jinak. Nehledě na to, že veřejnost stejně tak nedokáže pochopit benefity v podniku, kde je 7 mld. ztráta. Já v práci letenky zadarmo taky nedostávám a už vůbec ne moje rodina. A to je letiště v balíku.

snaž se pouze pochopit
Být v Ostravě nebo na Mostecku, tak se budu snažit. V Praze, kde se firmy perou o zaměstnance všech profesí a vzdělání, se nebudu ani snažit to pochopit.

posuzovat dle této události všechny zaměstnance DPP, jako to s oblibou děláš ty, taky nehodlam
1. to nedělám
2. ty zas rád takto posuzuješ současné vedení nebo řidiče autobusů. Přičemž já si, jako cestující, za Dvořáka změn k lepšímu všimnul. A není to tak dávno, jax tu spílal autobusové trakci.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak nějak ti nevim, jestli má cenu vůbec reagovat...
Jestli je podle tebe "pitomost stávkovat v Praze při nezaměstnanosti 1,5%", tak co potom poradíš učitelům, doktorům, zdravotnim sestrám ?
Taky Šmidberskýho ?
Pochop, že ne každý bere svoji práci JEN jako zdroj obživy, pro některé je to i poslání, jiní jí mají jako svého koníčka, ale tohle zjevně pomíjíš jako nedůležitou okolnost.

"...já si, jako cestující, za Dvořáka změn k lepšímu všimnul..."
To je ale novinka, zatím se tu objevují (i z tvé strany) spíš opačný postřehy.
Nevim jestli jsem spílal autobusový trakci, spíš jsem dával k dobru svý postřehy z terénu a ty jsou bohužel většinou negativní.
Ale zrovna tak jsem tady upozorňoval na přehmaty v provozu tramvají...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3817
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 23:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
jiní jí mají jako svého koníčka
A proč bych jim já měl na toho koníčka přispívat? Zjevně asi nechápeš, co se ti snažím naznačit. Jestli někdo dělá nějakou práci rád a je to zároveň i jeho koníček, obětuje své příležitosti. Pak se ale musí smířit s tím, že těch pěněz bude mít asi míň. To nejde, abychom tu všichni dělali to co nás baví a zároveň byli skvělě placeni. Kde žiješ? V jiříkově vidění?

tak co potom poradíš učitelům, doktorům, zdravotnim sestrám?
Aby šli taky jinam. Dokud se neseberou a neodejdou, nikdy jim ty platy neporostou. Ale zásadně nesouhlasím s tím, že někdo má svůj koníček a společnost mu na něj musí přispívat. Já taky nedělám to co by mě bavilo. Od malička jsem chtěl jezdit s autobusem. Protože vim, že mě ta práce neuživí, tak se učim, abych jednou uživil rodinu.

To je ale novinka, zatím se tu objevují (i z tvé strany) spíš opačný postřehy
Tak to mě asi špatně čteš. Nebo vidíš jenom to co vidět chceš. S Borovičkou jsme stále ve při v tom, že není všechno špatně.

Nevim jestli jsem spílal autobusový trakci, spíš jsem dával k dobru svý postřehy z terénu
Já to spíš pochopil tak, že se autobusům vyhýbáš jako čert kříži, protože tvé zkušenosti jsou vesměs negativní.
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 23:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v případě, kdy každej půjde do práce udělat to nejnutnější (ne-li přímo s odporem), tak bude produktivita práce lepší? Nebude to spíš naopak?
Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 23:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm vidim že to fakt nemělo cenu.
Ty nikomu nepřispíváš na koníčka !
Tedy dotyčnej, kterej má to štěstí a dělá práci která ho baví (a ještě s vysokou pravděpodobností dělá tu práci podstatně líp) má úplně stejný práva, jako ten, kterej dělá tu práci jen kvůli obživě.
A ty přispíváš na oba úplně stejně.

"Dokud se neseberou a neodejdou, nikdy jim ty platy neporostou..."
Ale oni přeci jdou, ty platy stejně nerostou a má to úplně jiný efekt - snižování úrovně zdravotnictví, školství...
Takže něco je špatně !

Být v čemkoliv ve při s Borovičkou není naprosto žádný problém a už vůbec ne důkaz...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: No to je smutnej příběh, ale já jsem takovej idealista, no.... Nikde není řečeno, že se to příště nepovede líp.
demon3: ale oni se opravdu musej sebrat a odejít - tak jako se sebrali a odešli ukrajinské zdravotní sestry a šly sem. a jako se seberou tamní řidiči MHD a půjdou sem. tak jako se před desítkami let sebrali pákistánci a turci a šli do německa a anglie. To je trh. Ne stávky.
A mzdy rostou. V roce 2002 měli tramvajáci tuším 90Kč/hod, nyní se jim navrhuje až 130, nemýlím li se. O tolik jsem nevzrost ani já.
pawel: To stížnost v podstatě je :-))))) ono se to tu čte :-))))
Zlepšení v MHD je už jen proto, že kaštani vnímají nešvary jako cosi co nemá být a upozorńují na to. Dřív byla taková ta rezignace: Co byste za korunu chtěli...
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 11:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ale to je úplná hloupost: ale oni se opravdu musej sebrat a odejít - tak jako se sebrali a odešli ukrajinské zdravotní sestry a šly sem. a jako se seberou tamní řidiči MHD a půjdou sem. tak jako se před desítkami let sebrali pákistánci a turci a šli do německa a anglie. To je trh. Ne stávky.

Ale to je velmi pokřivené myšlení. Podle tebe, protože na Západě jsou obecně vyšší platy, budou všichni neustále putovat z východu na západ. Proč by volili tuto variantu lidé u nás? V zájmu koho by se vystavovali takovému nepohodlí a vandrovali světem? My máme svoji práci zde (nejsme na tom jako Pákustánci, Turci či Ukrajinci). A žijeme (alespoň zatím) ve svobodné, demokratické zemi a každý člověk má v rámci zákona právo prosazovat své požadavky na co nejvyšší zhodnocení své práce. Ano, toto je trh a né nádeničení v zahraničí. Či snad myslíš, že bychom se měli v zájmu těch nejbohatších obětovat, aby byli tito ještě několikanásobně bohatší, srazit paty a odejít. Mě osobně se vůbec nechce a daleko výhodnější je prosadit si požadavky své profese v legálním boji.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 12:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
V tom, co píšete, Vám samozřejmě nic nebrání, v zásadě je to správné, protože každý má to, co si vyjedná (vybojujete). Problémem je to, jestli ve svých požadavcích budete úspěšný v okamžiku, kdy přijde "z východu" někdo, kdo bude ochoten dělat tutéž práci za poloviční mzdu.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2852
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 13:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, Milky, chápu tě - je to jeden z možnejch konzervativních přístupů. Leč svět se vyvíjí jinak. Právě v zájmu pružnosti pracovní síly. Právě v zájmu toho, aby nebyly rozdíly mezi lidma a státama. Odchodem zdravotních sester ze Slovenska tam vznikl jejich nedostatek, musely se zvednout platy a náhle se sestry začaly vracet zpět. Je to zjednodušující ale ilustrativní příklad.
Dnešní -náctiletý už považujou za běžný, že můžou rok dva studovat v zahraničí, bez omezení cestovat a pak tam i pracovat. Čili jim pohyb prac.síly divnej vůbec nepřijde. To že před tim budeš zavírat oči to nezmizí. A upřímně, trošku jim to závidim :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 15:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T 9126- Na Tešnově.
 
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

demon:
Ale oni přeci jdou, ty platy stejně nerostou a má to úplně jiný efekt
To si nemyslím

snižování úrovně zdravotnictví, školství
Které snižování úrovně školství? Vysokých škol? Zdravotnictví na tom zdaleka není tak špatně, jak se prezentuje. Neřekl bych, že za posledních 10 let došlo ke snižování úrovně zdravotnictví.

Něco jiného jsou základní školy, tam to jde opravdu od desíti k pěti. Přesto si nemyslím, že učitele odrazuje jen plat. Je to například i čím dál větší agresivita dětí.

Být v čemkoliv ve při s Borovičkou není naprosto žádný problém a už vůbec ne důkaz
Tak je to pak tím, že mě prostě neznáš.

Milky:
Či snad myslíš, že bychom se měli v zájmu těch nejbohatších obětovat
Ne! V zájmu sebe. Stejně tak já nechci obětovat své peníze tvým zájmům, když tvou práci zastane někdo z východu laciněji a stejně kvalitně. Děláš v podniku, který dostává dotace. Proto se tvůj zájem týká hluboce i mě. A tramvaják, narozdíl od učitelky, nahraditelný člověkem z východu je.

A žijeme (alespoň zatím) ve svobodné, demokratické zemi
Proto tu neustále prosazuješ rovnostářství, že? Demokracie je založena především na tom, jak se dokáže postarat člověk sám o sebe. Jestli člověk s talentem dostane šanci. Jestli si šikovnej řemeslník na sebe vydělá víc, než flink.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,jeden problém-jsi ekonom,takže jak přilákat kvalitní řidiče (zdůrazňuji kvalitní,nedávno ses tu čílil,jací jsme hulváti),aniž bychom zvyšovali mzdu,nebo jim dávali jiné benefity,které se na ceně nákladů práce nakonec vždy projeví?

2.) napsals,že řidičem si chtěl být.Zkus to při studiu.Poznáš svět z jiné strany.Je to užitečný.

3.) proč si řidič v MHD nesmí vydělat na slušné živobytí? (kvalitní řidič).Takhle tu opravdu zbudou jenom podobní tomu,na jakého si stěžuješ o pár řádků výše.

Já myslím,že i státní zaměstnanec,placený z mých daní,má právo na slušný plat,pokud maká dobře.

Jo a kluci z východu neuvažují směrem: takovouhle práci bych nikdy neměl,musím si jí vážit.Pár jich tu jezdilo a spousta jich opouštěla DPP pro alkohol.A lepší práci by oni skutečně neměli.Oni uvažují zkrátka jinak.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3820
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
nedávno ses tu čílil,jací jsme hulváti
Nepřeháněj. Jen jsem napsal, že těch neslušných řidičů vnímám rok od roku více, což mě jako šotouše mrzí a cestujícího štve.

takže jak přilákat kvalitní řidiče?
Třeba tak, jak shání Skanska dělníky.

napsals,že řidičem si chtěl být.Zkus to při studiu.Poznáš svět z jiné strany.Je to užitečný
Při studiu pracuju jinde. Nedělám řidiče tramvají právě proto, že si jinde přijdu navíc za menší dřinu. Proč to neudělaj ostatní a raději chodí stávkovat, fakt v Praze nechápu. Protože je to baví? Kdybychom všichni dělali jen to co nás baví, nevím kdo by dělal klempíře, pokrývače nebo popeláře? Stávkovat ano, ale tam, kde neseženu jinou práci.

proč si řidič v MHD nesmí vydělat na slušné živobytí?
Nikde nepíšu, že nesmí. Jen se snažím někomu vysvětlit, že navyšování mezd nikam nevede. Tramvajačina bude bohužel vždy patřit ve společnosti na dno. Pokud si tramvajáci vydělají měsíčně 30 000,- budou chtít prodavačky pětadvacet, kancelářský krysy čtyřicet atd. atd. Jen se snažím vyvrátit mýtus 1, že navýšení mezd povede k vyšší životní úrovni. Nepovede! Pokud se zvýší mzdy vám, začnou řvát všude jinde, že chtěj taky - vod montážních fabrik, přes hypermarkety až po inženýry v DHL. Co nastane? Všem zaměstnavatelům ukrutně porostou náklady a zdraží. Malý podnikatele to zlikviduje, protože si nebudou moct dovolit přidat svým zaměstnancům, vyklidí tak pole velkým firmám a zdražení bude ještě brutálnější. A vy budete tam kde jste dnes. Mýtus 2 je ten, že když roste inflace, musí růst mzdy. Je to přesně naopak.

Já myslím,že i státní zaměstnanec,placený z mých daní,má právo na slušný plat,pokud maká dobře
V tom s tebou naprosto souhlasím. Což se ale nevylučuje s tím, že stejně dobře tu může pracovat člověk z Kyjeva za peníze nižší a ty můžeš dělat za peníze vyšší třeba u těch kamionů.

Ad. kluci z východu:
A víš, že se i v tomhle časy mění. Každej z větší stavební společnosi ti řekne, že je dneska pomalu větší spoleh na ty Účka. Samozřejmě existují výjimky.

A pokud se mě ptáš na to, co s tím? Je to fakt problém celý společnosti a celý ekonomiky. Pokud rychle neudáleme to, co Dzurinda před osmi lety, tak nám Slováci zamávaj z rychlíku. Pak už nebudou ani dělníci, ani tramvajáci a ani zdravotní sestřičky. Slováci se mohutně vracej domů a taky před těma osmi lety řvali. Dnes maj nezaměstnanost skoro jako my a nebude to dlouho trvat, co si vodič električky v Bratislavě vydělá víc než ty v Praze.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 782
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Reakce pravděpodobně zítra na mejl.Malá už hnípe a trvalo dost dlouho jí uspat:-)
Stranger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 02:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajimalo by me, jak si nekdo predstavuje "kvalitniho ridice". Jestli je to ten co jezdi na cas, v praci reprezentuje sveho zamestnavatele, dba na svuj vzhled, pripadne se i usmiva pri kontaktu s cestujicim, nedejboze je snad ochotny pomoct mamince pri nastupu s kocarkem nebo diky par naucenym frazim dokaze prodat listek i turistovi... tak toho, omlouvam se, jsem v Praze jeste nepotkal. I kdyz verim, ze existuje... exot :-)

Mimochodem ucitele, a dnes uz i sestricky, musi vystudovat vysokou skolu aby mohli provozovat sve zamestnani (s nastupnimi platy bez komentare a zodpovednosti tez trochu nekde jinde) - co autobusak?
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 06:42:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jednu kontrolní otázku na znalce. Včera večer jsem použil služeb DPP místo IGK. Jízda tramvají linky č. 20 z Malostranského náměstí (odj. 22:16) směrem do Dejvic připomínala přepravu dobytka a ne službu veřejnosti. Nestěžuji si na řidiče, ten jel dobře. Ale kterej vůl vymyslel že v tuhle dobu pojede jen jeden vůz?? Vůz narvaný že lidi stáli na schodech, vevnitř jakýsi nevábně zapáchající element a noje žena nakonec pravila že příště radši pojedeme IGK a zaplatíme parkovné než levněji "sockou", být v presu a ještě čuchat ten smrad. Takhle vážení MHD rozhodně "neodsockujete".
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 09:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní LN: Někomu se přehřejvá hlava :-))))
PRAHA V centru Naděje se hromadí bezdomovci s podobným problémem. Mají popálenou zevní stranu lýtek. Kdo nebo co za to může? Paradoxně tramvaje, respektive jejich rozpálené topení pod sedačkami, kterého se bezdomovci ve spánku nevědomky dotýkají. Asi každý Pražan však zná i opačnou situaci, kdy v mrazu nastoupil do tramvaje a byla mu ještě větší zima než venku. Tramvaj totiž netopila. Vytápění pražských tramvají totiž funguje poměrně záludně. Každý typ topí jinak.
A navíc ani všechny klasické tramvaje typu T3 netopí stejně. U nejstarší verze T3 a novější T3M (121 tramvají) je topení pod sedačkami. Při prvním stupni vytápění (teplota 0-5 stupňů Celsia) jsou tak vyhřívány první tři sedačky. Při stupni druhém (pod nulou) topí všechny.
U verze T3SU (272 tramvají) je už ale topení v kanálech po boku vozu. „V zimě je v nich vedro. Mají silné topení, protože byly vyráběny na export do Ruska. Původně měly totiž jezdit na Sibiři, a ne v Praze,“ říká řidič tramvaje Antonín Dub. Záludné topení mají i kloubové tramvaje KT8. Ty chrlí teplo do vozu mřížkami u stropu. „V místech průduchů je vedro a lidem, kteří tu stojí, se přehřívají hlavy. Tam, kde průduchy nejsou, je naopak zima,“ říká řidič.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 09:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Inu to víš - výjezd na noční linku. A navíc zřejmě vjela před 22, takže s ní jeli i lidi, co by čekali na 22. To víš, výborný proklady, když 20 a 22 projíždějí Malou stranou celý večer ve stejnou minutu (X16,36,56). No a předtim jela 12 v 04, l.23 v 08, pak 8 minut nic , a pak ještě přijede jako první to sólo. To nemohlo jinak dopadnout. A představ si to peklo potom: další tramvaj až za 8 minut dvanáctka (X,24 a ta je nanic) a další tramvaj na P6 za 12 minut (linka 23 v X,28). Proklad 22/23 je totiž 8/12. Ani tohle neumí ten "odborník" na tvorbě jízních řádů udělat pořádně! Na vánoce by měl zůstat bez výplaty, aby se to naučil. Jestlipak bude mít odvahu se k tomuto zmetku jmenovitě přihlásit?

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Proklad 22/23 je takto udělaný do centra kvůli Malovance (linka 25) a z centra kvůli úseku IPP-NA (linka 6). Samozřejmě by to šlo udělat elegantněji, ale pak by zas z některých zastávek odjížděli tramvaje v kolonách - viz. neúspěšný pokus o zřízení přestupů na Hradčanské, Palmovce, Průběžné a Synkáči. Poté Ropid raději než garantové přestupy začal vymýšlet proklady. Opticky to vypadá hezky, že furt něco jezdí. Čekání v zastávkách lidé nemají rádi - jen si někdy poslechni kolik nadávek si vyslechnou řidiči na nočních linkách
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
DO centra??? Snad z centra, ne?
CO opticky vypadá, jako že furt jezdí? Proklad 8/12? To snad nemyslíš vážně.
Ale mě je to jedno, když to neuměj, tak ať to nedělaj. To jsou ty jejich linky přes celý město v blbejch intervalech, kdy musej proložit 22 s 26,4,23,25 a jsou v p*deli a nejede nikde nic pořádně.
Budoucnost patří bagrům!
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad KM, Proložení 20,22 . Trochu zapomínáš, že tu jsou ještě vazby na metro. I když koukám, že A/22 na Malostranské je 8 minut. Takže o tři minutky jinak by jet mohla. Nicméně v tom bude asi jiný háček, třeba 22/26 v Kostivaři.
Asi jsem z jiného světa.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 11:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Leč svět se vyvíjí jinak. Právě v zájmu pružnosti pracovní síly. Právě v zájmu toho, aby nebyly rozdíly mezi lidma a státama.

Tady je "přání otcem myšlenky". Ve skutečnosti tomu tak vůbec není. Rozdíl mezi nejbohatšími a nejchudšími se neustále zvyšuje, jak v rámci států, tak jednotlivých zemí.

Zdůrazňuji, že nejsme Turecko s 80 mil. nebo Ukrajina se 46 mil. nebo dokonce Pákistán se 160 mil. obyvatel. Vyzkoušejte si to vy, horliví zastánci migrování za "lépe" placenou prací na vlastní kůži, nefantazírujte jen z příjemného tepla svých kanceláří, a pak teprve druhým něco doporučujte. S jedním souhlasím, je to výhodné pro zaměstnavatele, vysoký management a vysoce vzdělané specialisty. Nikoli obecně výhodné pro všechny - ti co zůstanou, budou pracovat za daleko méně při stejných cenách, ti co odejdou, budou pendlery nebo nechtěnými přivandrovalci se všemi slastmi z toho plynoucími. A v čím zájmu? V zájmu ještě rychlejšího bohatnutí již tak velmi bohatých lidí.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: ale ono je to výhodné pro každého. Jeden Ukrajinec z mizerného platu tady uživí celou ukrajinskou rodinu a ještě mu zbyde na platby mafii.
To že dáváme práci chudým národům z východu je ten zdaleka nejhumanitárnější čin, jaký pro ně můžeme udělat. A ne jim posílat potraviny.
Hele, když máš večer 22, necháš lidi z 20 někde přestoupit?
Brejšín: Ano, hon na deset zajíců najednou vede k tomu, že nechytíme ani jednoho. další argument pro jednoduché, krátké, napájecí linkové vedení.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: On je to problém, protože zastávky nejsou dostatečně osvětlené, tak v noci řidiči ani nepostřehnou, že za zadním vozem někdo sprintuje.

Ad Ukrajinci/

Ano, úžasný výdobytek jim nabízíme - daleko od rodiny na ubytovně (noclehárně), chleby se sádlem a pivo, podřadná a špatně placená práce (jinak by ji dělali Češi) a všeobecné pohrdání. To samé přeješ našim lidem na Západě?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
A když je sem nepustíme tak se budou snad mít líp?
Práce je tady dost a lidí ochotných pracovat evidentně málo, tak proč bychom jim měli bránit sem jít, zvlášť když ty práce jinak dělat nikdo nebude.

To samé přeješ našim lidem na Západě?
Situace v české ekonomice určitě není taková, aby ti lidé museli jít na Západ. Vzhledem ke kurzu koruny se to navíc přestává vyplácet (v Americe už se to vůbec nevyplatí, do Západní Evropy zatím jo, ale).
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ano, máme zkrátka jenom štěstí, nic víc, nic míň. Ukrajina je velmi nešťastná země. Stále ji neustále někdo raboval. Tataři tam praktikovali po staletí "sklízení stepí" - pravidelně rok co rok odvlékali tisíce lidí do otroctví (byl to vynikající business).
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2860
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Ale my jim to nabízíme, nenutíme. A oni sem jdou dobrovolně a rádi. A žení se tu a vdávají aby tu mohli zustat.
Hele, ty nepostřehneš v zastávkách Hellichova, Malostr. nám a Malostranská, že máš za svou soupravou v zastávce tramvaj? No ne!
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V noci je opravdu špatně vidět, zejména když tě zezadu oslňují jedoucí či stojící automobily.

Hellichova je jen pro jednu soupravu, MN je v oblouku, tak největší šance je na Malostranské.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2863
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 14:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: No tak jo. Voni už kursy asertivity rozšířili z dispečerů i na řidiče, co? :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 16:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Dispečerům jsou na dvě věci..., MY je potřebujeme.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:29:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: no na cekani by lidi nenadavali kdyby se skutecne cekalo a byla k tomu nejaka osveta. Podivejte se treba do Brna jakou maji k rozjezdum na Hlavnim nadrazi osvetu a jak to funguje.
V Praze vybereme Hradcanskou kde kastanstvo muselo prebihat pres rusnou dvouproudovou krizovatku a jako prvni se ozvaly autobusy ze tam nebudou jak trubci cucet ale ze vyjedou o 4 minuty pozdeji z konecne. PROC ? No a pak nebyl videt autobus, nebylo kam spechat, clovek se v klidu vyda do podchodu a najednou zjistil ze mezi tim mu BUS odjel. Tak se zase zpatky zavedl proklad. Ze to pred tim obcas fungovalo na Synkaci krom toho ze obcas nekdo nekomu ujel o tom se taktne mlci. Ze by se to hodilo vic na jine zastavky nez zrovna Hradcanska o tom se mlci taky. Ze se rozbily nocni navaznosti s argumentem omezene rychlosti na 40km/h (kdo to dneska jeste dodrzuje?) o tom se taky uz moc nemluvi. Driv hezky tramvaje najely do krizovatky a krasne se prestuupovalo. Dnes se v Lazarske musi utikat aby se pripoj stihl.
Proc treba 510 stavi tak daleko od 51 ?
To jsem se zas rozohnil, omlouvam se.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3825
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk1:
Na to, proč 510 nezajíždí do smyčky, se ptám už roky.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 6-2003
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 23:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Řek bych,že jsi vůči svazku 4,22 a 23 zbytečně agresivní.Podle jízdního řádu jede z Vršovic 4 a 22 ve špičce stejnou minutu,ale 22 jede jaksi od Hostivaře plná a 4ka si sjede před ní (2 minuty z čecháče na Vršovický nám je pěkná blbost,naopak 22 má spíš sekeru) a vychytá tak většinu kaštanstva a je to tak ok. V noci jede 22 vs. 23 8/12,ale je to hlavně prokladem se 6 v centru.A zní to správně 6-6-8 ne?Nebo by to mělo být 10-0-10? Holt na Hradě třeba člověk počká 12 min,když mu to ujede.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 01:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na Andělu se mezi 59 a 54 pohodově přestupovalo v křižovatce - je to pěší zóna - cestující šli asi 10 metrů
pak se Dopravní kontrola rozhodla tento "nešvar" odstranit -> udělala se noční kontrola a všem řidičům strhla prémie za vysazování lidí mimo zastávky
od té doby se zastavuje u sloupku a cestující sprintují 200 metrů
tolik k přístupu DPP
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 03:49:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera mě překvapilo vysoké nasazení strašnických vozů 14T na tratě:celkem 7,vozy 9112,9114,9116,9118,9120 a 9122 vždy po dvou na linkách 11,22 a 26 a vůz č.9128 na pořadí 1 sedmičky.Zato motolské vozy jsem viděl jen čtyři:dva garantované 9119 a 9123 na desítce a vůz 9129 na šejdru devítky,č.9117 pak na cvičné jízdě.Ještě dodám,že vozy 9128 a 9129 jely bezvadně a tiše,docela příjemná jízda.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 08:58:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: Uvádím to jako příklad. Jeden za desítky. Na Korunní je to nemlich stejný.
R31: Ano, to je neslušnost vůči klientuům nejvyššího řádu. Ale věřím, že ono na ně taky jednou dojde.
Zdenek1 má v podstatě taky pravdu. U nočních busů i v Praze nejsou problémy.
Všechno to ukazuje na pár stále stejných lidí na střední řídící úrovni JPT nebo co to te´d je.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3826
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 11:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, co tvoje každoroční péefko? 06 - tramvaj, 07- vejhybka, 08 - koleje na Václaváku? :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2869
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 13:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jdem to psal v Optimalizaci, takže i sem: zejména všem, jejichž email jsem ztratil nebo zapomněl přeju hezké vánoce slovem a co se týče roku 2008 tak viz obrázek: http://sweb.cz/milos.drak/pf08.JPG
Budoucnost patří bagrům!
3X HONZÍK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.188.132
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 14:27:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AKUTNÍ. KDO CHCE SE MNOU JET DO PLZNĚ NA MHD AŤ SE OZVE 724952157. MÁM CELODENNÍ LÍSTKY MUSÍ SE PROJET.
Žirafa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.46.85
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 20:47:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DP údajně vydal knižní jízdní řád, ale dle sdělení v info centru na Muzeu je již po 2 týdnech rozebrán!? Tušíte někdo, kde by se ještě dal sehnat?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace