K-report
 

Archiv do 16.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Archiv do 16.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 01:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KT8D5N 1735 je v dílnách na VP.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 15:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes kolem 5:45 drobné vykolejení K2 1120 na Šilingrově náměstí. 2. podvozek vyskočil na křížení.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na Masarykové...

 
 
 
 
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad konečná pětky: Jestli by se situace v současné době měla něják provizorně řešit, tak by se ale rozhodně mělo vybudovat už i napojení na budoucí trať na Lesnou (tzn. dosazení výhybek a položení kolejí např. až k mostu, kde již nyní jsou - aby se pak při definitivním prodloužení nemuselo do silnice před mostem rýpat; stávající smyčka by pak mohla sloužit třeba jako manipulační, což se vždycky hodí).
Pokud by samozřejmě nedošlo k navrhovanému řešení "smyčka až za mostem".
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně a okolí
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen nevím, proč DPMB pořád takto šaškuje s těmito tramvajemi, píše jak jsou výborné... toto už přirovnávám k ČD a Pendolinu, to je to samé. Možná jen to Pendolino alespoň neničí koleje... jinak pořád někde na prvních stránkách časopisů... pořád jak jsou to výborné stroje... (platí jak o Škodovkách, tak o Pinďovi)... ono Titanic byl také výborný a nepotopitelný no a potopil se.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1181
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no až 13T vyletí z kolejí stejně jak Pendolino, na čas se zapomene vychvalovat 13T a bude se řešit, kdo tu kolej nařízl, protože koleje jsou přece dokonalé a samy od sebe se poničit nemůžou.
Pro výstup a nástup zmáčkněte levou pozičku vleo od dveří. Pokud se dveře do půl sekundy neotevřou, zmáčkněte pro jistotu i pravou pozičku vpravo od dveří.
mejl pod nickem...
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: což o to, celkem chápu, že v rámci sebepropagace dávají hlasitě najevo, že koupili novou tramvaj. Každá společnost propaguje své služby jak umí. Autobusoví dopravci se taky chlubí svými nejnovějšími vozy a nesypou si písek na hlavu kvůli znečišťování ovzduší. Ostatně koleje jsou snad také majetkem DPMB, respektive města, je to jejich rozhodnutí jak si naloží se svým vybavením. Mě ale taky leze krkem to šaškování typu křty, tabulky se jmény a podobně... To mi fakt připadá dost infantilní a jsem zvědav, u kterého kusu je to přestane bavit. Můj soukromý typ je, že poslední křtěná bude 1904, maximálně 1905
Už i moje stránky mají fotogalerii MHD. Je to jako mor. ALOU
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jezdí na d-9 posprejovaná T6.
Kurz ani číslo vozu jsem nezachytil, stačil jsem pořídit jsem jen dvě momentky mobilem, takže sorry za kvalitu...
 
 
nový časopis ŠMIRGL již brzy ve vaší schránce
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli by se situace v současné době měla něják provizorně řešit, tak by se ale rozhodně mělo vybudovat už i napojení na budoucí trať na Lesnou (tzn. dosazení výhybek a položení kolejí např. až k mostu, kde již nyní jsou - aby se pak při definitivním prodloužení nemuselo do silnice před mostem rýpat; stávající smyčka by pak mohla sloužit třeba jako manipulační, což se vždycky hodí).

Vyhybky nema cenu vkladat, pokud se nepouziji (rekneme) do roka. Lepsi je na ne ponechat misto na ktere se daji vlozit behem jednodenni vyluky. Preci jen je to draha sranda, a pokud by se prodluzovalo az za vic jak 5 let, tak by se pri prodluzovani museli tak jako tak vymenit za nove.

A navic vlozenim vyhybek a koleji az k mostu se vyrazne _zhorsi_ soucany prestupni uzel
- nutnost zruseni bus zastavky smer Zidenice v soucasnem provedeni
- prechod pro chodce pres celou sirku (=nebezpecnejsi)

Takze pokud reko soucasneho uzlu, tak pouze ve forme pristresky + chodniky + nastupni hrany (=cena relativne nizka).

Osobne bych pri prodlouzeni soucasnou smycku zrusil jako zbytecnou.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

agent - to zase bude práce... dneska to schytala i 1097 zezadu
Pro výstup a nástup zmáčkněte levou pozičku vleo od dveří. Pokud se dveře do půl sekundy neotevřou, zmáčkněte pro jistotu i pravou pozičku vpravo od dveří.
mejl pod nickem...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37860
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 18:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná jen to Pendolino alespoň neničí koleje...

Ničí. Jezdí rychleji, tedy v obloucích působí na koleje vyšší silou (naklápění těchto sil ušetří jen cestující). Stejně jako pomalu jedoucí nákladní vlaky na oblouky s převýšením moc prospěšně nepůsobí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 20:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen nevím, proč DPMB pořád takto šaškuje s těmito tramvajemi

Protože se nedá šaškovat s každou čtyřicet let starou K2 po dílnách. Jednak by se mohlo šampaňské probořit vrstvou kytu a dvanáctkrát prolomeného laminátu, za druhé silikon, kterým je lepena tabulka se jménem, nedrží na zkorodovaném povrchu, a za třetí by při za sebe postavení dvou K2 mohl vznikout v přihlížejících mylný dojem, že zase dispečink kupluje nějaký dva krámy pro odtah.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 20:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha
Brejlovci!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 00:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a také z jakého důvodu při křtu druhé tramvaje asistovala i ta první?
Shaman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 07:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

||||||||||||

Adelka
..::BUS.KX.CZ::..
najdete zde autobusy do her:
Mafia
Vbus
GTA: SA
....A MNOHEM VÍC:-)
..::FORUM::..
nove forum nejen o MHD ;)
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 11:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Třeba aby si lidi nemysleli, že jenom přejmenovávají pořád tu jednu
Už i moje stránky mají fotogalerii MHD. Je to jako mor. ALOU
Deleter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.75.7.107
Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 14:09:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná tam byla pro sichr po zkušenostech s RT6.

A co ta 1097?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1756
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deleter:
Pokud jde o to včerejší pomalování: sprejem sklo na zadním čele a malůvka pod sklem. Nic velkého.

Před dvěma dny měla 1714 pomalovaný na jedné straně celý článek.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1390
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 19:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v Brně opět řádí nějaká bandička, která je zaměřená na MHD a železnici, tedy na dopravní prostředky. V DKV Brno, HH počmáral nějaký debil všechny panťáky, takže se rozhodlo, že půjdou do jiné PJ pod kamery, pak tam teda už panťák neměl, tak počmáral 10 osobních vozů, z toho 4 byly nachystány pro Ostravu (Bee). . teď toto... zase se nám to tu do prčič nějak stahuje, navrhuji sekat ruce přistiženým (no jen aby někdo neusekl ruce šotoušovi)... navíc přistižených je málo... bohužel, zde v tomto státě je chování lidí alarmující. Pozitivní je tak trochu to, že se vždy sejde nějaká bandička, ta měsíc čmárá co jde, pak si dá zase chvíli pokoj... a nejhorší je, že to pak třeba odnese nějaký šotouš ve věku puberťáka.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 20:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba je to vzrušuje a při pohledu na své malůvky pohlehnou skupinové onanii
Ms222
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 22:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová linka 14 , která bude jezdit od 8.ledna 2008

jÍZDNÍ ŘÁD JE POUZE NÁVRCH!!!

application/vnd.ms-excelLinka d-14
014.xls (70.1 k)
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1393
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 22:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je nějaký fórek ne ? přece vedení dpmb není tak blbé, aby jezdila linka ve stejnou dobu jako 2. Nebo bych to udělal tak, že by bylo dvojče, které by se dalo rozpojit, takže např. 1595 by jela z Václavské do Modřic a 1564 do Pisárek. Také by tam mohlo být trojče, to by se odpojila 1569, která by jela do Pisárek, v době veletrhů by pak mohla jet revna s vlekem do Pisárek a 1569 do Modřic... ale stejně nevěřím žádné 14, takže...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 22:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

studyjní se píše studijní, pokud vím.
Pro výstup a nástup zmáčkněte levou pozičku vleo od dveří. Pokud se dveře do půl sekundy neotevřou, zmáčkněte pro jistotu i pravou pozičku vpravo od dveří.
mejl pod nickem...
Ms222
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 23:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky žádná nebude
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 23:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak proč nás tu zbytečně mystifikuješ ? stačí, že já tu občas kecám...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 00:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě horší "prasárna", než linka 14 je nápad s rozpojováním na trati...

Provozně to ani není možné.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 01:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová aktualizace fotek tramvají T3 od Antiho z let 1995-2005.

http://bmhd.goo.cz/aktualizace/nove.php?nove=20071213
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 08:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1724 na zkušebních jízdách. Dnes ráno na Mendlově náměstí.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
J*M*B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.72.28
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 10:44:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský - Číslo příspěvku: 37860 - převýšení koleje v oblouku při jisté rychlosti vyruší posunem těžiště odstředivou sílu, při návrhové rychlosti zůstane boční přirychlení povolené normou, naklopením skříně se více posune těžiště, takže při větší rychlosti než návrhová zůstane to stejné boční přirychlení. Na cestující i svršek působí ty stejné síly. Prostudujte si, prosím, na netu skripta základy železničních staveb
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 11:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J*M*B: a vy si prosím nastudujte závislost nedostatku převýšení na podvozku pendolina na nakolopení skříně. (I se dostává někde přes 200 mm, standardně je povolených 150).
J*M*B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.72.28
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 12:45:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David_jaša - díky, pendolino, ani jeho podvozky, natož jeho problémy v provozu neznám. Zajímám se spíš o historii, a to spíše městské kolejové dopravy. Znalosti v oboru železnice také spíš archaické. Rád nastuduji, poprosil bych ovšem o radu, kde hledat, googlování mě moc nebaví. Díky
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37936
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 12:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J*M*B:
Asi půjdu přesvědčit zkoušejícího (pokud tam ještě působí), že by mi měl tu 1- (aspoň doufám, že se nepletu) z dopravních cest změnit...
Navíc se tímto zabývá víc oborů a kupodivu se stejnými výsledky. Stačí vzít tužku, papír a základní znalosti fyziky.

PS:
Zkuste na kole projíždět zatáčku různými rychlostmi. Kdyby platilo vámi zmíněné (a pokud jsem tu myšlenku správně pochopil), tak byste měl teoreticky mít možnost rychlost stále zvyšovat a stačilo by se víc naklopit dovnitř zatáčky. Kupodivu to nefunguje a brzy byste svým tělem poškodil povrch vozovky, protože zatímco tření je stále zhruba stejné (srov. s BPV na kolejnici), tak důsledky dostředivé síly stále rostou (stejně jako naklápějící se pendolino, kdyby se mohlo naklápět ještě více, by při určité rychlosti mohlo z kolejí „vyskočit”, ač ve vozidle by pouze působilo víc síly směrem k podlaze a tedy by se zdálo, že oblouk projíždíme bezproblémově - kritické místo je mezi kolem a kolejnicí a tam se nic zásadního nemění ).

Omlouvám se za odbočení od tématu, stejně jako poměrně značné zjednodušení problematiky, které ale snad umožní věc pochopit širším kruhům.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 13:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to znám jen lehce, nicméně něco málo si pamatuju. Třeba to že naklápění má na I na podvozku minimální vliv. Kdyby byl znatelný, tak by to muselo jezdit hluboko pod teoretické možnosti kvůli bezpečnosti při poruše naklápění...

Narychlo vygooglováno
http://www.cdrail.cz/VTS/CLANKY/508.pdf
http://www.cdrail.cz/VTS/CLANKY/1309.pdf

(Příspěvek byl editován uživatelem David Jaša.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37937
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 13:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J*M*B:
Doporučuji si projít následující materiál, tam je to velmi pěkně zpracované, navíc docela přístupným způsobem:
http://webak.upce.cz/~lata/ZDT_e-learning/ZDT_kap_0.htm

Konkrétně v bodu 4.6 zde: http://webak.upce.cz/~lata/ZDT_e-learning/ZDT_kap_4.htm

A ještě je něco tady:
http://spz.logout.cz/vozidla/pendolin.html


Ms222:
Ty něco navrhuješ, anebo navrchuješ, že jsi napsal "návrch"?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


J*M*B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.72.28
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 13:25:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský - David_jaša - díky, více mail
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 15:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obrazem z Pisárek...:
 
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 15:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No stejně je to svým zůsobem zajímavé, ta šalina stojí už zhruba stejnou dobu, co trvá vysokoškolské vzdělání .

Manile, neměl bys fotky i z interióru?
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 15:53:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Na BMHD jsou nějaký fotky z roku 2005.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 19:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 1039, když pominu RT6, je snad národní rekord v délce odstavení provozního vozidla. Nám tu stojí 3605 už asi dva měsíce a jak vokolo ní pořád chodím, mám pocit, že už je tady dlouho. Ale proti 1039 je tady ta 3605 vlastně jenom "na chvíli zaparkovaná".
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 21:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru - vzpomeň na kdysi odstavenou 3021. I když ani ta na 1039 zdaleka neměla.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by se nám konečně blížil konec odstávky 1039? Už by bylo na čase...
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by se nám konečně blížil konec odstávky 1039? Už by bylo na čase...

aspoň bude veselo na trati ...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. prosince 2007 - 23:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle jsem to nemyslel. Veselo jak pro koho...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 17:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak - no jo, vono je to dycky na kulový něco odstavit na dlouho. 3021 stála "akorát" na vypálenou kotvu trakčního motoru. Náhradní motor se válel o patro níž bez využití na paletě, předělat se nesměl, protože by se musel vyúčtovat a to by vyšlo "hrozně" draho. Asi vyšlo levněji ten vůz rok (bez pěti dní) nechat stát, přičemž se tím nedá zabránit nějaké té kanibalizaci, mnohdy zbytečné, protože někdo je línej něco opravit nebo vyfasovat, tak si to jde vypůjčit do "toho krámu nahoře, stejně to pojede až bůhví kdy". Tím se z vozu ztatí spousty detailů byť mnohdy nepodstatných, a pak se to najednou má dávat dohromady. Mimoto se samosebou během odstávky zničily (gelové) baterie, kterým dlouhé odpojení nesvědčí.
1039 jim teda nezávidím.
želva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 14. prosince 2007 - 21:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Menší aktualita z provozu:
Před více než hodinou se přibližně na čtvrt hodiny zastavila kvůli výpadku elektřiny různě po Brně tramvajová doprava. Co jsem viděl např. já, tak na Lidické (od Moraváku k Pionýrské) se obousměrně stálo od 20:20 do 20:36, kde se tak sešlo směrem do Medlánek přibližně osm souprav (mezi nimi i dnešní trojče speciál s wanou 1523 v čele). Většina nedočkavých lidí vyrazila pěšky, NAD za d-1 se objevila chvíli před zprovozněním. Co zapříčinilo výpadek netuším, porucha byla asi centrální, páč na místě nikdo nic neopravoval.

EDIT: Tak na BMHD psal Krajic, že se tak stalo během manipulačního vypínání proudu, kvůli blíže neurčené závadě. Stálo se též např. u Zimního stadionu a Červenýho kostela.

(Příspěvek byl editován uživatelem želva.)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1768
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 01:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souprava Vario LFR.E + VV60LF + T3R.EV (1523+1301+1569) byla spojována a laděna ve čtvrtek 13.12. Včera (14.12.) odpoledne poprvé vyjela na linku (2/12) jako výměna.

více zde:
http://www.bmhd.cz/aktuality/aktualita.php?469
../48/109972.html
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3786
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 12:44:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manželka dneska viděla Adélku a líbila se jí, hlavně to, že je nízkopodlažní.
RegioMap Jihomoravského kraje (xls) - 6.12.2007
Škoda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 15:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes je Škoda 13T-1902-Barborka na 001/14
Trolejbusy: Škoda 14Tr, 15Tr, 21Tr, 22Tr
Tramvaje: Škoda 13T, Anitra
754037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 5-2007


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 15:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A 1901 na 20/1 :-) O víkendu se budou 13T vyskytovat právě na kurzech 14/1 a 20/1
Moye stránky o virtuálním ČSAD Vyšehrad
Kódl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 18:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trojče 1523+1301+1569 byl jen zkušební provoz nebo je to na stálo=1523 nahradila 1531?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1771
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 19:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kódl:
Prozatím to vypadá, že na stálo...
Kódl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 20:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dvě otázečky:
1) Bude zítra trojče v novém sladění na 10/12?
2) Kdy vyjede na zkušební jízdy a poté do provozu s cestujícími 1039?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 20:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kódl:
1) Mělo by být.
2) Odhaduji cca 1 měsíc.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1314
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 23:02:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil - na ten měsíc do vyjetí 1039 jsem vcelku zvědav, přece ten vůz stál už skoro šest let. Jestli vyjede a bude lítat jako ostatní K2R, tak to bude úspěch.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 23:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak které K2R. Ony 1018 a 1028 na tom taky nebyly moc slavně poté, co byly po dlouhodobější odstávce zprovozněny. Snad už ale byly veškeré potáční problémy vychytány, nebo ne?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1315
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 23:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang - já tedy nevím, ale právě 1018 a 1028 vcelku pravidelně vídám lítat po městě. Naopak třeba 1066 po VP se tahá často..jako se tady nebo na svetforum.cz řešilo už několikrát. Je však taky pravda, že zrovna 1018 a 1028 stály jeden čas taky poměrně dlouhou dobu...jednu zimu pamatuju - myslím na přelomu let 2003-2004 bylo hodně K2R odstavených. Mimo jmenované a samozřejmě 1039 stály taky 1037, 1053, 1064 a 1079...

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je nutné v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně... Město není pro auta, ale pro lidi!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 00:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, chtěl bych se pozeptat na jednu věc...pročpak se venkovní poptávková tlačítka na dveřích tramvají (zejména Anitry a T6) nahrazují těmi gumovými příšernostmi? Zvlášť bijící do očí je použití takového tlačítka právě u Anitry - kde jsou použity tlačítka EAO. Ve výsledku pak na jedněch dveřích mám poptávku EAO a vedle na druhých dveřích tu gumovou poptávku, která se používá například u rekonstrukcí kačen. To je problém tam dát tu stejnou poptávku jako u ostatních dveří?

 

S tím souvisí další můj všetečný dotaz, pročpak se poptávka právě u Aniter nedávala zevnitř na dveře? Zvlášť, je li na to příprava?
Je nutné v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...Město není pro auta, ale pro lidi!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 00:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď už jsou 1018 a 1028 asi v pořádku, ale když byly po delší odstávce opět "oživeny," tak byly relativně často také odtahovány. Chtěl jsem tím jen říct, že u 1039 to možná ze začátku bude podobné...

To, že spousta K2R byla jeden čas odstavena si také dobře pamatuju, potom ale byly postupně zařazovány do provozu a nyní by snad až na 1039 neměl být s žádnou větší problém (tím mám na mysli, že by byla dlouhodobě odstavena).

Když dostala 1029 po nějaké nehodě bílý nárazník na předním čelo, tak jsem myslel, že jde jen o dočasné řešení, ale byl to omyl, asi je to natrvalo. To jen tak mimo, když už jsme ale u těch K2R.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1773
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 01:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak:
Tato tlačítka jsou výrobkem brněnských ústředních dílen. Oproti kvalitní tlačítkům EAO je tato "nechutnost" značně levnější, proto je poslední dobou používána v tak velké míře.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 10:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil - ano, nechutnost, v tom se shodneme . Na Anitrách mne to už překvapilo...i na výklopkách u T6 tyhle gumy vypadají blbě.

Wang - s tím bílým nárazníkem u 1029 jsem si taky myslel, že to je dočasná barva, ale je to stejnej případ jak s těmi dekly od kuplu u Aniter a KT8D5N. Ty se taky sundaly dočasně (a teď mi někdo připomeňte, z jaké příčiny se tak stalo) a pak se rozhodlo, že se tam dávat nebudou. Že jsou mechanici při kuplování líní dekle sundavat a tím je toto řešení praktické...asi jo, ale z estetického hlediska je to děs.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je nutné v centrech měst zásadně omezovat individuální automobilovou dopravu...a naopak více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...Město není pro auta, ale pro lidi!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace