K-report
 

Archiv do 07.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv do 07.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1574
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 16:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Pokud se uklepnu v čísle účtu při posílání peněz (elektronicky i na přepážce) a pošlu omylem třeba milion jinam. Má právo si dotyčný milion ponechat (v dobré víře) nebo mi ho musí vrátit, až to zjistí.

A k tomu kreditu - buď jsem někam poslal peníze na něco jiného (nabil jsem kredit cizímu člověku pak smůla - i když i tady jeden nabyvatel v dobré víře) nebo si operátor peníze nechá s tím, že je to nějaká blbost (nelze zjistit co vlastně chci) a nehodlá řešit za co mu peníze na účet přibyly. To je třeba rozlišit.

Ostatně proč mám psát nějaký kód do zprávy, když v případě SMS jízdenek na onom čísle žádná jiná služba není. Buď tím kódem potvrzuji ještě jednou co chci (jako třeba další dotaz v PC souhlasím Y/N) a nebo je jakýkoliv text zbytečný, protože potvrzení nepotvrzení je mi služba účtována.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 18:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to tě ani nenapadlo, že by nemuselo jít o marketing, ale o určitá technická omezení systému ?
Třeba i napadlo, ale podle mě je větší pravděpodobnost omylu při zadávání takového nic neříkajícího shluku písmen než kdyby se poslalo nějaké reálné slovo nebo známá zkratka.
Ač to možná z toho co jsem tady napsal nevyplývá, ale považuju to za plus, jen rejpám.
Teď byla reportáž ze Záhřebu a tam se prý prodá 3000 SMS jízdenek za den. Stejně jako náš tiskový mluvčí říkali, že považují za plus, když černí pasažéři začnou při nástupu revizora horlivě posílat zprávy a tím si jízdenku koupí. Já se furt nemůžu zbavit dojmu, že pokud se vyhlašuje že to tolik nevadí, lidi budou platit jen když uvidí revizora.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 19:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
Skanska bude končit ve Vršovicích - staví si nové sídlo
http://www.estav.cz/zpravy/nove/skanska-vrsovice-nove-sidlo-opatov.html
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1576
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 19:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za časů dávných, kdy jezdily staré dvounápravové tramvaje do Hlučína (brzo to už bude 30 let), pohybovali se v tramvajích DPMO (Ostrava) revizoři v uniformách DP. Na té lince byla změna pásma. Pro nás z Prahy to bylo nepochopitelné. Vidím-li uniformu, tak si přece označím si lístek. Ale i takoví "revizoři" vydělávali dopravnímu podniku - dohlíželi na tu změnu pásma. Není tedy poslání revozorů jen vymáhat vysoké pokuty (a dostat třeba přes hubu), ale i donutit černé cestující raději zaplatit a bezkontakně. To platilo před 30 lety i teď a DP Praha nějaké pokusy s uniformovanými revizory také dělá.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 20:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu 1. prosince bude v provozu zvláštní tramvajová linka v rámci dne boje pro šíření viru HIV. Trasa linky a další informace naleznete na:
http://www.004.cz/view.php?cisloclanku=2007112801-osvetova-tramvaj-2007
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 00:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: DP pak postačí, když namísto revizorů najme toliko figuranty s komediálním nadáním. Jeden ze dvojice bude představovat revizora, druhý černého pasažéra. Platební kázeň zaručena
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 08:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wicky:až někdy vyhraju nad Sklerosou a Leností tak sem hodím bar fotky.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 09:02:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z médií -
SMS Jízdenka: maličkosti, které zabíjí fajn službu
odkaz

Objednal jsem si SMS jízdenku na Chodově před metrem (plný signál) kolem deváté hodiny ranní a čekal. Po pěti minutách mi nic nepřišlo a už se mi opravdu nechtělo čekat tam jak trubka, takže jsem štípl normální lístek a za další dvě minuty odjížděl v metru. Jízdenku jsem dostal po čtrnácti minutách, pravda ale je, že to už jsem byl místy v nepokrytých tunelech, takže mi mohla být odeslána dříve.
...
Rada na závěr: pokud vám SMS jízdenka nepřišla a vy jste přesto nastoupili, doporučím při kontrole vyndat baterku a říci, že vám došla šťáva. Revizor si ověří jízdenku přes počítač a zjistí, že jste ji opravu zaplatili. Pokud máte telefon zapnutý a jízdenka nepřišla, i když jste ji zaplatili, není to povinen ověřovat a jedete na černo. Toliko, jak jsem pochopil pravidla.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 09:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, včera jsem viděl 14T ev.č. 9126. Nějak se nám teď ty sarančata množej
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 10:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovicka: Pokud to s tim poslanim milionu byla otazka, tak podle vlastnich zkusenosti (mama pracuje v bance) musis penize vratit, protoze se jedna o neopravnene obohaceni. Banky to tak i o tebe vymahaji a vzdycky dostanou za pravdu. Pokud dostanes na ucet penize o kterych nevis od koho jsou a ktere neocekavas, jses povinen se informovat o puvodu a jestli ti opravdu patri.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4613
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 11:22:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Dík, to jsem teda netušil. Fakt by mě zajímalo, co je k tomu vede, prodat na dobrém místě vlastní zánovní budovu a přestěhovat se do nájmu kamsi na periferii. Mám za sebou naprosto stejnou zkušenost i od svého zaměstnavatele (prodej a stěhování z ulice Na poříčí do nájmu na Pankrác) a doteď jsem tyhle super ekonomické poučky nepochopil...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 12:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důvod je prostý - na periferii je veliké PrD, tudíž to člověka nutí dřepět na zadnici v práci a nikam nelézt. Zvyšují si tím uměle kázeň.. :-)
Fotožurnál, toť mé dítko
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2782
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 14:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stěhování: Nájem je levnější než vlastnění, každej km od centra je levnější a levnější, mnoho managerů příjíždí zvenčí, takže to mají blíž, parkovací místa, dokonce najmout cizí a pronajmout vlastní je výhodnější než být prostě ve vlastním. Efekt popisovaný Mopem je pak už jen bonus.
Budoucnost patří bagrům!
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4615
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 14:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nájem je levnější než vlastnění

A to jako proč? Tady se v obou případech bavíme o budově, která je ve vlastnictví společnosti (dána do vínku privatizačním projektem při vzniku) bez jakýchkoliv odpisů za pořízení apod. (čili jen náklady na údržbu), takže by mě fakt zajímalo, v čem je lepší platit někde nájem.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
antiekonom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.12.1
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 15:29:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nájem není levnější, ale zde Skanska ušetří tím, že na jednoho zaměsnance připadne menší prostor. A také prodejem budov se sníží základní jmění, a tak Skanska vykáže větší poměr zisku k majetku, což je důležitý ukazatel pro různé bankéře.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 17:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda to jsou příspěvky... Jednak tam píšou, že se chtějí sestěhovat z více budov, jednak stávající budovy nesplňují jejich požadavky, jednak jim třeba Opatov nepřipadá jako až taková díra v porovnání s Kubání a jednak se taky obtížně rekonstruuje budova, ve které sedí haldy zaměstnanců. To je snad zcela pochopitelné. Mmj jak "zánovní" je ta současná stavba?
MP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.111.104
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 12:59:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je to dneska za akci, přes Letnou dnes jela už minimálně třetí souprava hystorických tramvají, které směřovaly od Střešovické vozovny přes Letnou do centra. dík za odpověď. Michal
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 13:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je naprosto standardní událost. Často tudy jezdí i konvoj třeba 3 starých souprav najednou. Zákazníkem jsou cestovky a některé podobně jako na lodích na Vltavě mají objednanou i živou hudbu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Borovička.)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 13:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravní podnik hlavního města Prahy upozorňuje uživatele služby SMS jízdenka, že 29. listopadu 2007 v čase od 0:00 do 6:00 proběhne plánovaný výpadek služeb sítě T-Mobile.

Dle vyjádření operátora T-Mobile se bude jednat o opakované výpadky sítě v rozsahu 15 až 30 min. Je zde tedy možnost, že plánovaný výpadek ovlivní mimo jiné také službu SMS jízdenka. Dopravní podnik udělá maximum pro to, aby se stávající uživatelé služby SMS jízdenka, kteří jsou současně klienty společnosti T-Mobile, dozvěděli tuto informaci prostřednictvím SMS, která jim bude zaslána.
Zahadam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 22:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj byl jsem dnes na návštěvě ve vozovně Motol a zachytil jsem docela dost snímků více najdete zde http://www.tramvajevpraze.websnadno.cz děkuji!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1080
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 23:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mmmh pastva pro oči..
už aby bylo nač se koukat i v ulicích. a propos, nemáte někdo odjezdy 14T na 22? (pořadí 516+519). díky!
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 18:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nejnovějšího provozního progresu čísel 8546-8547

 
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 18:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ještě třetí reklamní erpéčko v Praze a to čísel 8362-8363
 
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1543
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 19:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když výše vidim tu fotku soupravy nejnovějších progresů napadámě, kolik bude konečný počet vozů T3R.P nebo kolik vozů se bude fyzicky rekonstruovat timto způsobem?
M1 - Maracaibo
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 19:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já přidám ještě pro srovnání současnou nejstarší provozní T3 č. 6710 z roku 1968:
 
 
 
web: www.trolejbus158.ic.cz
icq:348-506-861
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 21:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo v archívu foto tramvaje s reklamou české pošty?
Kdybyste ji někdo měl, pošlete mi ji prosím na e-mail. Moc díky.
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 21:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli myslíš soupravu 7220+7221, tak ta je už v rekonstrukci na T3R.P a foto bohužel nemám.
web: www.trolejbus158.ic.cz
icq:348-506-861
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 22:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tu. Právě proto, že je v rekonstrukci a už ji asi s původní reklamou nevyfotím.
Můžete se mrknout na moje stránky o dopravě :
- Richardovy stránky -
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 22:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Českou poštu najdeš třeba tady...

K dnešnímu dni je provozních T3R.P_A - 57 ks a T3R.P_D - 227 ks, tj. 284 ks.
Předpoklad počtu takto rekonstruovaných vozů se mění doslova každým dnem, v současnosti platí, že vozů T3R.P má být celkem 320 ks.

Jedna zajímavost: Nemýlím-li se, tak dne 2.11.2007 počet rekonstruovaných vozů - T3R.P/PV/PLF převýšil počet vozů s odporovou regulací T3/SU/SUCS (veškeré pracovní vozy vynechány) a to vyřazením vozu T3SU ev.č.7006.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 23:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jasně, chyba...

Takže podle nejnovějších propočtů to bylo už o tři dny dřív, kdy byl zařazen vůz T3R.P ev.č.8545, který byl 319.vozem T3R.P/PV/PLF proti 318 vozům T3/SU/SUCS.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda dnes jsem v Praze viděl ty dvě nový tramvaje "od Porsche" a obě byly obutý jako prase. To tam není žádnej protismyk, nebo něco podobnýho?
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37578
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 10:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsi hnusnej rejpal a hnidopich. Ty nechápeš, že se jedná o nejmodernější techniku, která je mnohem vyšší úrovni jak všechna vozidla předchozí? Že dřív vozy tolik obuté nebyly, že dřív byl poměr cena/užitek lepší, že stavění vlakové cesty bylo mnohonásobně rychlejší?

Prostě je to moderní a basta. Podobně i na kolejích železničních, u trolejbusů a autobusů nezbývá než jen nadšeně hejkat nad supermoderními řešeními, které nepřináší minimálně v první fázi nic užitečného. (Zejména všudypřítomná absolutní náhrada relátek a tyristorů mikroporocesrorovou technikou, která zatím akorát zdržuje.)

(Aby mne hned někdo nezačal mlátit, tak neberte tenhle můj příspěvek až tak moc doslova, napsal jsem to trochu přehnaně. )
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 13:30:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak by řekl jistý PR pracovník výrobce, "důvodem je souhra jistého drobného opomenutí v běžné údržbě, kluzké kolejnice a drasticky necitlivé manipulace s řadičem".

A že se s tím u ostaních vozů v takové míře nesetkáš ? Tak holt u nich chybí jeden z faktorů zmiňované souhry...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

místo "drobné opomenutí v běžné údržbě" bych to viděl spíš na špatně napsanej SW
protože písku je tam vždy dost a obuté jsou všechny a to brutálně
zvlášť v porovnání s T6 to je znát, protože manipulace s řadičem je u některých kolegů stejně drastická jako u 14T a obuté nejsou vůbec
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Taky si myslím, že to bude něco s SW. Proč se to ale projevuje až teď ??? Dělala se nějaká úprava ?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná proto, že kluzká kolej je především záležitostí podzimního počasí.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 14:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový dotaz, funguje už v praze stavění radiem ovládaných výhybek automaticky podle aktuální zastávky, nebo je to zatím ve hvězdách?
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 15:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Caute:pridam nejake foto tramvaji z Prahy, co som fotil pred pol rokom.
 
 
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 16:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Končí generálky pražských T3, probíhá příprava na přejímání několika kusů vozů 14T měsíčně.
www.doz.estranky.cz
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 17:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Vždyť si všichni chválí .
Tomas_palyza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 10:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mozna to sem pisu zbytecne, ale mozna to nekdo nevi a mohlo by ho to zajimat:

PROBIHA UPLNA DEMOLICE tovarny RUSTONKA, cili roh ulic Sokolovska a Svabky.

Kdo si to chcete vyfotit, spechejte, bargy zrejme jedou od rana do vecera.. Vcera vecer byly ale jeste docela v pohode vsechny budovy pri ulici Sokolovske, takze celkem fotitelne a pusobi to puvodnim dojmem.
Stesti, ze mi to nahodou rekl jeden clovek, kdyz jsme se setkali pri foceni u zeleznicni Vyhybny Rokytka...
Oběhy 350, rok 2007 KNIHA JÁZD rušňov 350 Babitron Poloha vlaku ČD XLS Brno-Praha
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 15:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tootti: Krásná letní pohoda, zvlášť snímek z Vyšehradu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 09:58:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevite prosim nekdo co znamenaji carove kody nalepene na zadni strany kabiny ridice ?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1526
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 12:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomas Palyza: Ta demolice probíhá už od léta, teď dospěla k Sokolovské.

Zdenek1: Inventurní štítky vozu a vybavení vozu.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 16:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Inventární štítky se kromě tramvají začínají objevovat i v autobusech . V Citybusech jsou nalepeny na sloupky vedle předních dveří.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Ponorka_3049
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 16:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco o přestavbě Rustonky je tady http://www.estav.cz/zpravy/nove/rustonka-prestavba-komin.html
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.62.35
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 00:19:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes jsem tyto stitky v jedne TRAM videl po pouziti antisprayoveho cistidla :-) Osobne se mi umisteni nezda prilis vhodne, ale jiste to rozhodla nejaka komise a lepe to neslo :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37700
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 15:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta obutost je horší, než jsem čekal - včera mne 9121 úplně vyděsila.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 23:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já včera večer slyšel jednu 14T jet od bř.klášt.na říčanovu když jsem šel pěšky o ulici výš nad bělohorskou a bylo to hrůzné... leda že by to byla některá z rachtajících strašnických poršeter (9112?).
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 15:21:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všiml jsem si, že 14T jezdí se stále zapnutými mlhovými světly, což je v rozporu s vyhláškou.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mlhovku mají 14T puštěnou jen výjmečně (je jen vzadu), spíš bych řekl, že si to pleteš s obrysovkama
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se mi nějak nezdá, při pohledu na přední čelo odshora dolů vidím tato světla: směrová, potkávací, obrysová a úplně dole na krytu spřáhla mlhová.

V provozu vidím velmi často 14T rozsvícenou jak vánoční stromeček -- svítí mimo blinkru všechny tři páry předních světel. Viz teba zde: odkaz
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to dole NEJSOU mlhovky - ani v kabině neexistuje vypínač na přední mlhovky
svítí to při standardním nočním osvětlení a jsou to jen další obrysová světla (navíc to jsou mám dojem LED a mlhová světla z diod ještě nikdo nikdy nepoužil - pokud vím)
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 22:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, díky. Takže tam jsou dva páry obrysových světel nad sebou.
Hodis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.212.232.6
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 07:34:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč to tam nedat, když je ochota to zaplatit :-/
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3784
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 08:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vypadá to v noci efektně.
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 15:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No rozhodně to na mlhovky svítí trochu málo.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 21:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak máme pravděpodobně první garantované spoje s vozy 14T. Předpokládám, že to jsou linky 10 a 26. Celkem správně nebyly nasazeny na linky přes Václavské náměstí (9 a 14), i když se jich tam i přes jejich nevyhovující kapacitu stejně asi dočkáme.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 22:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tušim že 14T už někdy zjara garantovány byly na l.9 a 26, až později se z důvodu jejich nedostatku (a problémů) garance zrušily.
Na Barrandov teď 14T nesmí, takže tím je l.14 mimo hru, na l.9 se dají očekávat i nadále.

Článek o garancích zde
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 22:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Proč nesmí 14T na Barrandov?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace