K-report
 

Archiv do 29.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 29.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 18:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TRAMVAJÁCI KVŮLI PLATŮM HROZÍ STÁVKOU
Zaměstnanci brněnského dopravního podniku hrozí stávkou. Chtějí zvýšit platy o 15 procent, firma jim ale nabízí maximálně polovinu, což by bylo jen o málo víc, než je odhad inflace.

Šéf odborů Dopravního podniku města Brna Otakar Mokrý potvrdil, že pokud se zaměstnanci s vedením firmy nedohodnou, nevylučují stávku. „Jednání jsou zatím ale na začátku,“ doplnil. Pokud by podnik přistoupil na požadavky odborů, zvýšil by se průměrný plat řidičů na 23 600 korun. Dopravní podnik má skoro tři tisíce zaměstnanců. Plat chce zvednout většina z nich. Zároveň požadují zvýšit příplatky za přesčasy a noční služby.
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/
Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 21:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v týdnu byla v DKV Brno, PJ Horní Heršpice na nákladním vlaku spatřena K2S pro Bratislavu.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 00:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brnenskadopravka: o 6 postů výš je plná verze.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 11:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris - už se to probíralo zde
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 16:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJ, brněnskádopravka:
Opět čistě odborářský výmysl. Tramvajáci o tom mohou z práce vědět akorát přečtením si kopie tohoto článku na nástěnkách ve vozovnách...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 20:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manile, mám takovej v podstatě jednoduchej dotaz (předpokládám že jako znalec tramvají to budeš vědět). Na co jsou cca v půlce výšky dveří na skládacích dveřích v T3 ty nýtky v gumě (vždy jeden v každém křídle)?
Vývojově poslední český trolejbus je 22TrAC. Vše následující už je pouze krok zpět směrem k zadrátovaným autobusovým kastlím, které skýtají neuvěřitelně nesmyslné konstrukční kompromisy.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:
Bohužel nevím, pokusím se zjistit.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 02:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: stavka neni vymysl navic Verusha mozna zaslechl o akci ktera se chysta mezi ridici TD jejiz naplni bude jezdeni v rezimu danem dekadou (4+2, 4+1 atd.) tzn. zadne brani sluzeb z volna...ridici tim chteji upozornit ze maji pravo narok na nejake volno a to aby meli alespon slusny plat (ktery nebude dany tim ze za mesic budu mit volno tak 5dni)...i kdyz najdou se lidi kteri toto samozrejme nesplni...navic napadu na stavku je nekolik: nevyjeti z vozoven, zastaveni dopravy na 10-20min dopoledne (10-11h) ci odpoledne (14-15h) apod.
Takze manile ver mi ze ridici o podobnych akcich vedi a pokud budou odbory na vedeni tvrdi pridaji se i ridici...
Prakticky to berte tak ze napr. zaloha v Komine nespociva v drzeni zalohy a nejake te vymene ale odjezdeni ranni trhacky pripadne neco na bonus takze asi tak...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2554
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 14:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V podstatě viz Izzy. Každému, kdo aspoň trochu sleduje dlouhodobou situaci v této oblasti, musí být jasné, že to tak dospět muselo. Zákaz braní řádných dovolených, "vnucování" služeb z volna pod pohrůžkami apod., to jsou věci, které by ve firmě s ISO 9001 a všelijakými pseudocertifikáty být rozhodně neměly. Já nejsem příznivcem nějakých extra akcí typu stávka, ale jak jinak na to upozornit? Stávkou. Nevím jaká je situace u AD, ale ED už se v tom kolotoči neobsazených služeb točí hodně dlouho a trolejbusy tam právě dospěly.
Vývojově poslední český trolejbus je 22TrAC. Vše následující už je pouze krok zpět směrem k zadrátovaným autobusovým kastlím, které skýtají neuvěřitelně nesmyslné konstrukční kompromisy.
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 15:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Izzy : ....zastavení dopravy na 10 - 20 min...

Zastavení dopravy na 10 - 20 minut je nesmysl .... To nikdo nepozná že se jedná o stávku a né o běžný provozní stav.....
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 16:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takovech 12 hodin stavky, to by byla poradna
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 16:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste bych rad doplnil ze situace v Komine neni az tak vyhrocena u dekady 4+2 jako u dekady 4+1 kde tech lidi chybi opravdu nemalo - novi ridici z kurzu jsou na na tuto dekadu nacpani na hodne dlouhou dobu a trva asi rok i vice nez vas zaradi na 4+2 a dostanete prideleny vuz...protoze na rovinu na vypravne sedici pan C. neni zrovna prilis privetivy a kamos mu nemuze odpustit nektere prasarny typu jeden den odpoledni v Komine a na druhy den sluzba z volna (trhacka ve Slatine) po 9h a par minutach (zakonem je dane myslim 9h)...takze jezdit jako ridic v Brne je dneska uzasna prace...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 16:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes krátce před 13tou hodinou vykolejila na výhybce 1004 (rozdělení Líšeň/Stránská Skála) T3R.PV 1558 zadním podvozkem. Příčina je pravděpodobně šroubek zapadený do výhybky.
 
 
 
 
 
 
 
 
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 18:54:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že byla uklizena na zbytek tratě ze staré Líšeňky
LB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.4.29
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 19:17:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. Verusha 25. listopadu 2007 - 20:12:gumové špunty budou pravděpodobně sloužit stejnému účel jako např. ty v meziokenních sloupcích - kryjí díry vyvrtané pro vystříkání dutin nějakým antikorozním sajrajtem.
PetrXXX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.66.7
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 20:37:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 18:56 spatřena na Moravském nám. mrtvá "600 / 04" (vůz 1596) se dvěma (!) přívěsnými vozíčky odtahovaná vozem s číslem 1702 s nápisem Služební jízda směrem do vozovny Medlánky
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 20:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veruša se ptal na nýtky v těsnící gumě. Ne na díry v plechu. Sám sem nad tím taky dříve přemýšlel, ale nic mě nenapadlo.
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 20:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám,že 1558 má na poslední nápravě pomocný botičky. Takže to odnesl podvozek.
J*M*B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.78.109
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 20:52:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Veruša - nýtky asi jistí těsnící gumu proti vypadávání ( domácí tvořivost ), lze spatřit, že v jedněch dveřích na jedné straně nýtek, na protějšku bez nýtku
J*M*B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.78.109
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 21:04:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PetrXXX ... mrtvá "600 / 04" (vůz 1596) se dvěma (!) přívěsnými vozíčky... ???
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 21:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PetrXXX ... mrtvá "600 / 04" (vůz 1596) se dvěma (!) přívěsnými vozíčky... ???

Pokud bylo u 1596 nutno vypnout baterku nebo byla taková závada, např. zkrat na baterce nebo zahoření, je taková zdechlina ještě vzadu pojištěná dalším vozem ... ten je tam z důvodu zastavení soupravy v případě roztržení! Stejným způsobem se v roce 2003 stahovala z Novolíšeňské i 706 ( dělo se to v nočních hodinách, protože v tomto případě byla délka "vláčku" skoro 100 metrů )
754037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 21:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude to jedno vlek?
Moye stránky o virtuálním ČSAD Vyšehrad
PetrXXX
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.66.7
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 22:04:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J*M*B: právě mne to zaujalo (tedy doufám, že nemám vidiny), že je to tak dlouhé, že se to skoro nevešlo na Mor. nám. do prostoru zastávky, ale než se podařilo připravit fotomobil a poodejít aby se to vešlo do záběru, tak blikla zelená a souprava zmizla (mám na snímku jen čelo té 1596 a tu 1702 ani vozíčky jsem nestihl zabrat).

Jinak ten zadní vozíček měl vzadu místo čísla linky nějaký nápis (něco jako servis nebo co), ale nestihl jsem to přečíst... Třeba někdo vozovny z DPmB napíše, jak to ve skutečnosti bylo...



Duš: to si nerozumíme - ale pokud opravdu nemám vidiny, tak ona ta 1596 za sebou měla 2 takové ty "srandovní" přívěsné vozíčky, které jsou k vidění na linkách 12 a nebo právě 4
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 22:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, nakolik to bude zajímavé info, ale dnes se na 005/01 objevila 1099.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 00:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PetrXXX:
Co máš na mysli těmi vozíčky? Souprava 1596+1302 byla do vozovny odtažena KT8 1702. Baterie byla zapnutá.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 00:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobes:
Ano. Zadřela se 4. převodovka.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1684
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 00:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy (ad stávka):
Podobný šum o nepodepisování služeb z volna se proslýchá i u tramvají. Nedokážu si ale představit, že tak velká skupina lidí by byla schopna se dohodnout na nějaké vhodné formě protestu, a tak aby všichni drželi za jedno. Kdyby opravdu mělo dojít na věc, spousta by se stejně ze strachu z problémů nebo z nezájmu nezúčastnila. Proto nevěřím, že se něco podobného dá, ať už na ED nebo na TD, dohromady.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 08:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil - myslím, že nezájem řidičů ohledně pracovních podmínek v zaměstnání by byl trochu proti nim. Pokud je to tak, jak se proslýchá, tak bych se nějaké větší formě protestu nedivil.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 08:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil (1682): VV60LF
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7971
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 10:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak dlouho trvala likvidace toho vykolejení? Ještě po 17. hodině jsem tam viděl makat chlapy, na Životského stála NAD.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 11:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zablokovala nehoda obě koleje?
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 12:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby zablokovala jenom jednu tak by se stejně musela zavést kyvadlová doprava, protože je naprd když šaliny z Líšně jedou a do Líšně ne-e. AA opravářům muselo být pohodlnější když se mohou soustředit na práci a nemusí co chvílu uhýbat kyvadlovcë.
Brejlovci!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 13:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před chvilkou po Mendláku směr Šilingrovo nám. profrčela 1567 na zkušební jízdě.

 
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 16:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuba:
V soupravě byl samozřejmě jen jeden VV60LF.

Vykolejení zablokovalo jen jednu kolej, ale vzhledem k množsví cestujících by kyvadlová doprava v tak dlouhém úseku neměla smysl.

Janatak:
Dnes měla být na KP a následně na TBZ. Na fotce je krásně vidět čerstvě nalepené čelní okno.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Čelní okno ? Ty snad vidíš i za roh, ne ?

Sorry, ale musel jsem...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: zadni "celni" okno...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon:
Ano, jak píše Izzy, zadní čelo.
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 09:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé srovnání průměrného stáří vozového parku.
Brno se umístilo katastrofálně
 
Čtěte Šalinu v šalině :o)
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:34:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, než měl Liberec novostavby, tak měl vozpark dosti bídný... navíc ve velkých městech kde je více jak 300 tramvají, se vozový park udržuje hůře, než v takovém Lbc. Ti ale zase nemají takové zisky...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně je ta tabulka úplně nesmyslná, protože nebere v potaz stáří vozu, ale jen stáří jeho papírů...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 12:11:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris - jo, ale to je o tom, Liberec vozy modernizoval a nejen vozy, ale i tratě, infrastrukturu jako takovou. Ze stavu jakej byl předtím, to byl obrovský krok kupředu. Do brněnského dp se leje skorem až několikanásobně víc peněz a že vozový park tramvají vypadá jak vypadá, je spíš otázka na hospodaření s vynaloženými prostředky a též i přístup k údržbě vozů. Čili počet vozů nevidím jako argument s operováním vynaložených prostředků.

Konečně obnova tramvajového parku v Brně měla v minulosti docela dost ambiciózních projektů, například nákup RT6 v první polovině 90.let, nebo později masivní nákupy KT8D5N ke konci 90. let. Na čem to krachlo asi všici víme.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 13:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A říkám rovnou - průměrné stáří autobusů v Brně je mnohem nižší než 9 let !!! (tak tipuji max. 4 roky)
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 13:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tipuji max. 4 roky
Podívej se např. zde : http://www.bmhd.cz/vozpark/statistika.php

Nebo myslíš, že těch 50+5 Citibusů plus pár B951 a 961 to rapidně omladilo? 15 Citibusů už má 5 let...
Minulla on jano!
Anitrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 15:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky z dnešního dopoledne, kdy došlo k poškození kolejí poblíž zast.Masarova směr Mifkova. 8 se otáčely na Novolíšeňské. Zbytek trasy jezdil pendl po koleji směr centrum(00809 vůz 1737 za něhož na pravidelné 8 jezdila záloha K2 1080) mezi Novolíšeňskou a Mifkovou pendl doplňovali také dva záložní autobusy dispečinku.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 16:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ris:

...Ti ale zase nemají takové zisky...
Odkdy je provozování MHD ziskové?


A říkám rovnou - průměrné stáří autobusů v Brně je mnohem nižší než 9 let !!! (tak tipuji max. 4 roky)
Je vidět, že tě statistika teprve čeká... Podle mého propočtu cca 8.1 roku.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 16:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z provozu:
K2 1117 po VP (s reklamou na WC) dnes byla na ranní části 6/11.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 17:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anitrak: Ta K2P na D-8, to je slušný úlovek.
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 17:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně vypadá krásně, když má K2 na table "Líšeň, Mifkova"
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 21:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BRNEM POJEDE ŠALINA PÁRTY!

ISC MZLU spolu s ISC MU, ISC VUT a DPMB, a.s. připravily akci TRAMVAJ PÁRTY! Akce proběhne v pátek 30.11.2007 ve 20:00, kdy tramvaj MZLU vyrazí ze zastávky Zemědělská (bývalá točna) směr:
Mendelovo náměstí - Hlavní nádraží - Česká - Šilingrovo náměstí - Hlavní nádraží - Stránská skála - Jugoslávská - Malinovského náměstí - Bystrc Rakovecká (návrat do města). V tramvajovém voze na vás čeká skvělá party s hudbou a tramvaj barem, kde bude k zakoupení pivo, Kofola a neperlivá voda. Cena lístku : 150,- Kč zahrnuje 3 piva zdarma!

Jízdenky je možné zakoupit v místnosti A 02 (St, Čt), na kolejích v pokoji D 415 a ve středu 28.11. také na univerzitě v místnosti Q 02 od 19:00. Vzhledem k omezené kapacitě tramvaje doporučujeme zakoupit lístky předem - na místě před odjezdem bude už jen případný doprodej volných míst.
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/
Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 22:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta K2P na D-8, to je slušný úlovek.

V podneli na d-8 prozmenu jezdila T3P 1620, kurz 01002
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 829
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 22:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... a v neděli taky 1647+1648 (01217) hradící odstavenou 00809 1710 ( vada dveří, jela z Krásného do voz. ) ... takže pis dvojice jela v úseku nádraží - SL - nádraží
Radek_havlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 22:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BRNEM POJEDE ŠALINA PÁRTY!
něco podobnýho měli v Praze:
http://www.stream.cz/video/27/6307-narozeninova-roxy-jizda-v-tramvaji
Editovano uživatelem Radek Havlík MHD fotogalerie pejsek10.rajce.net
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 15:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 


1083 je na VP.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 15:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde je zbytek?
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 16:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

snad ani nechtěj vědět :-)
Pro výstup a nástup zmáčkněte levou pozičku vleo od dveří. Pokud se dveře do půl sekundy neotevřou, zmáčkněte pro jistotu i pravou pozičku vpravo od dveří.
mejl pod nickem...
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 16:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 16:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Msl: Supr report, díky:-)
Tu 1083 jsem ještě ráno, coby služebku, viděl na Mendlu.
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně a okolí
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 16:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jestli to tu manil psal ale 1523 by jiz mela mit nove (rozsirene) kryty sprahel...stejne jako olomoucke wany...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 17:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozšíření krytů spřáhel považuji za správné rozhodnutí. Je patrné na třetí fotografii od Msl, kde je Vario LF 1523 s rozšířenými kryty a za ním další Vario LF (patrně 1567), u něj ještě původní stav.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2807
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 19:04:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

konecne je 1031 tam, kde patri ..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace