K-report
 

Archiv do 28.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Archiv do 28.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3756
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 12:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě dostaneš 15 minut navrch.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1567
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Zbytečně podsouváš myšlenky, které tu napsané nejsou a nedomýšlíš. Tvůj problém, že tě irituje, pokud někdo kouká na něco z jiného pohledu. To že někdo zapochybuje, zda někde není skulinka v systému, vůbec neznamená, že je proti systému. Podle toho, co šlo médii, DP připouští poměrně velkou míru zneužitelnosti, ale pokud vzroste počet platících - dříve nechtěných černých pasažérů, tak to nemusí být špatně.

A nutné je domyslet i ty důsledky případného postupného omezování prodeje papírových jízdenek, který nakonec připouštíš (a bude). Aby naopak zase nevzrostl počet nechtěných černých pasažérů. Současná situace u tramvají je leckde špatná a zlepšujě se jen málo umístěním automatů (na rozdíl od vlaků, metra a autobusů) a mobil opravdu každý nemá. Třeba na naší stanici dlouho nebyl automat a nastupuje tam o víkendech občas až cca 50 cizinců z blízkých hotelů do jedné tramvaje.

Co se týká použití služebního kreditu - bylo kdesi v médiích řečeno, že musí být nastaven příslušný tarif (mluvil zástupce T-mobilu) a tedy pro leckoho nelze, pominu-li ještě problém doplacení u zaměstnavatele. A jen málkokdo tahá 2 mobily (pokud sebou netahá děti či manželku). Prostě mobil není můj a tedy to nemůže být moje e-peněženka.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě cituji letáčky: Zákazník, který si chce zakoupit SMS jízdenku, nesmí mít blokovány služby Premium SMS
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak tady se musím Borovičky zastat, protože cestující, který si chce koupit jízdenku prostřednictvím SMS, nesmí mít blokovány služby Premium SMS a zrovna tohle má z pochopitelných důvodů zablokována velká část služebních mobilů (včetně toho mého...).
Problém s doplacením služby svému zaměstnavateli je teda až druhým v řadě !

Edit: hmmm, tak pozdě...

(Příspěvek byl editován uživatelem demon3.)
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu šifrování, teď jsem marně hledal kde jsem četl nebo slyšel, že ta kontrolní SMS příjde cestujícímu ve tvaru DPT OK. Proto jsem furt měl zasunuto že revizor musí být na signálu což nějak nekoresponduje s tím tunelem. Nebo třeba je to pro revizora volitelná funkce, když má podezření že je SMS přeposlaná, což by ještě zvyšovalo bezpečnost.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k tomu hledání hnidů: Opencard, která rovněž aspiruje na e-peněženku na nákup jízdenek (a tramvajenku) v Praze má za sebou malinký trable, kdy hledači hnidů (ale spíše ochránci soukromí) poukázali na špatně zabezpečené osobní údaje na kartě (jméno, příjmení a datum narození), které šly přečíst pouhým přiblížením k nainstalované čtečce - Technicky to šlo dát třeba na židli nebo do futer dveří a čtečka stála řádově tisícovky. Výsledkem jejich protestu naštěsí nebylo jen bezpečnější zakryptování údajů na kartě, ale hlavně to, že nakonec byl vyslyšen argument, že tyto osobní údaje na kartě být vůbec nemusí - stačí jen číslo karty. Otázka je, jaké údaje musí mít a bude mít revizor, jaká firma provozující kartový systém (výdej karet) a jaké dopravní podnik nebo třeba městská knihovna (která už opencard využívá). Ty data nemusí být vůbec nutně provazaná, stačí číslo karty. Pokud by ale ochránci soukromí neotravovali, tak by firma, ač jistě odborně kvalifikovaná, volila bezproblémovou cestu amatérského zápisu údajů a mnozí z vás by nekriticky oslavovali pokrok.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 13:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu tajemně to odkryly Lidové noviny zkušenostmi z Vídně - Denně se ve Vídni prodá přes 200 SMS jízdenek, jednu třetinu tvoří celodenní jízdenky, zbytek jízdenky na devadesát minut. „Handy Tickets slouží jako služba spíše příležitostným cestujícím, devadesát procent jízdného je placeno z předplacených dlouhodobých kuponů,“ vysvětlil Ehrengruber.
Podle zkušeností vídeňského dopravního podniku nemají lidé, kteří by chtěli systém SMS jízdenek obejít nebo si jízdenku zfalšovat, moc šancí. „Systém máme detailně promyšlený a díky elektronickému snímání můžeme platnost jízdenky stoprocentně ověřit,“ tvrdí vídeňský dopravce. Dodává ale, že princip, na kterém kontrola funguje, si právě kvůli podvodníkům nechá pro sebe.
Systém kontroly se od toho českého příliš neliší. Stejně jako v pražské, tak i ve vídeňské tramvaji má revizor možnost si v elektronické databázi ověřit, zda cestující skutečně jízdenku zaplatil, i když mu ji nemůže ukázat. Třeba proto, že se mu cestou vybil mobilní telefon.
Turisté však zatím v obou městech musejí kvůli svezení hromadnou dopravou lovit drobné po kapsách. Ve Vídni si může SMS jízdenku pořídit jen ten cestující, který využívá služeb rakouského operátora. Stejná praxe je zatím i v Praze. Podle dopravního podniku by ale už v průběhu příštího roku mohli turisté jezdit stejně snadno jako Pražané.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10436
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 16:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm SMS jízdenkám - za naprosto převratnou věc považuju možnost, že zaměstnavatelé budou takto moci přispívat zaměstnancům třeba na dojíždění do práce (samozřejmě při doladění s operátory a úprav stávajících tarifů).

Denně se ve Vídni prodá přes 200 SMS jízdenek

To není moc.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 17:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno se někde tady diskutovalo o poplatcích za zapomenutí jízdenky. Pokud jsou nyní revizoři on-line, tak u dokladů s poskytnutými osobními údaji by to přeci nebyl problém aby to ověřoval revizor na místě, stejně jako SMS. Při prvním zapomenutí zdarma, při každém dalším třeba s poplatkem.
Myslím že to by k image podniku rozhodně přispělo, než vypisovat papír, se kterým se musí Na bojiště, kde se jízdenka ukáže a ještě za to zaplatí.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4217
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 17:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc se to vyplatí i DPP, protože prodej takovéto "jízdenky" probíhá prakticky s nulovými náklady (oproti nákladům na automat, příp. nákladům na zaměstnance).

No, úplně bez nákladů ne, je tam nějaká provize operátorům.
Ale v této souvislosti mě napadá jiná věc: Co tak zrušit nepřestupnost krátkodobějších jízdenek (14 Kč) a neprodávat je také za 14 Kč. Vím, znamenalo by to únik v případě koupě "revizor už je kousek", ale odstranila by se jedna nelogičnost a prostor pro výmluvy a nabídka by byla kompletnější.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 17:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Vídni, jak uvádí Lidové noviny, platí tu provizi cestující - jízdenka je dražší než normálně. A DPp platí provizi i prodejcům v trafikách (nevím kolik je) - to asi bude dostávat i ten operátor. Ale pokud bude prodej jako ve Vídni, tak to asi moc peněz nedostane.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 09:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Navíc se to vyplatí i DPP, protože prodej takovéto "jízdenky" probíhá prakticky s nulovými náklady (oproti nákladům na automat, příp. nákladům na zaměstnance).
Nedomnívám se, že nákup 150 ks PDA pro revizory byl zadarmo. Tipuji, že cena každého kusu byla nejméně 8 - 10 tisíc korun. Tedy celkově si dodavatelská firma přišla na více než jeden milion korun. Na druhou stranu je pravda, že ty PDAčka budou mít i další funkce, které revizorům ulehčí jejich práci.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2444
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za naprosto převratnou věc považuju možnost, že zaměstnavatelé budou takto moci přispívat zaměstnancům třeba na dojíždění do práce
Dneska jim snad nemohou koupit lítačku? Pokud má někdo dojíždět do práce MHD, je 4750 o něco méně, než cca 12000 za dvě sms denně

SMS jízdenku hodnotím velice kladně, nicméně za docela podstatné považuji rozšíření na jednodenní lístky a turisty s jejich zahraničními mobily.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen operátor z toho musí něco mít, ale i ty dvě firmy co jsou uvedeny v dolní části letáku.
Pro DP prý byly náklady na zavedení služby nulové, protože jí zřídil provozovatel. Nevím ale jak je to s PDA.
Bylo by zajímavé porovnání podílu jízdného z ceny papírové jízdenky.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 1-2004
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně toho profitu operátora ze SMS byl nějaký pokus o zjištění v článečku v pátečních Hospodřkách, DP to myslím označil za obchodní tajemství.
Dost ale asi napovídá, že opakovaná SMSka stojí 6 korun.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10444
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 16:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jim snad nemohou koupit lítačku?

Na dojíždění do práce určitě ne. Pokud to tak někdo dělá tak to musí mít nějak ošetřený, ale standartně to nejde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4226
Registrován: 8-2003


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 16:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost ale asi napovídá, že opakovaná SMSka stojí 6 korun.

To si nemyslím.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 07:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden z operátorů řekl: Je to zajímavé i pro nás, charita to z naší strany není... O operátory se nebojte. ¨Zisk pro DP spočívá v úspoře nákladů na tisk a distribuci jízdenek (časem) a ve vylepšení image (ihned) a zejm. image se často penězi ani vyjádřit nedá. Takže pláč nad 150 nějakými přístroji není zcela "in".
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 10:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ono jde o image? A víš jak si DP šplhne u cestujicího, který jede v neděli odpoledne z Dejvic do Modřan a při čekání na zastávce si zoufá, že bude muset třikrát přestupovat... a jak jej DP příjemně překvapí, když mu na Horoměřické přijede nečekaně linka 21, kterou může jet bez přestupů
Plakání na ujetými jalovými kilometry prostě není "in"
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
bába fouteř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.124.6
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 10:57:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

káesčéeme tohle nemá s imidži nic společnýho tady jde o zisk a přínos pro obě strany. někdy si říkám jestli nejsi jak já řikám švéďák hloupej. bych jim jednu lísknul
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2773
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 12:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox a bába: Víte miláškové, oni lidi hodně daj na to co je "in" - prodej jízdenek přes mobil už za víkend byl překvapivě velký. Pročpak by asi DP dělal reklamní kampaně a podobně? Prostě image "socky" se nesmaže jen vašima kecama. Samozřejmě, že nějaký zisk bude taky. Vy prostě o marketingu nevíte ani zbla nic. Zlepšení image je i to, že vám berou ty kouřový skla u kukaní, Proxíčku. Z toho totiž taky žádnej zisk není a přesto se to dělá. Vy totiž ani jeden neumíte rozlišit investici od plýtvání. Vy obojí vidíte jen jako výdaj. A to je špatně. Proto nikdy nebudete vědět, jak zlepšit MHD.
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 19:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šlapeš vedle, emo , já mám na stanovišti vždy rozsvíceno a okénko otevřeno.
Zvýšený prodej jízdenek o uplynulém víkendu je něco, co se běžně nazývá výkyv (levně prodám učebnici Základy Ekonomie pro 1. ročník). Spousta cestujících si koupila sms-jízdenku jen na zkoušku. Reálný zájem bude o poznání nižší. Vzhledem k tomu, že dopravní podnik má každý den okolo milionu zákazníků, je počet platících pomocí SMS (průměr dvě stovky za den) relativně nízký. Prodej jízdenek se dá řešit nejméně dvěma levnějšími způsoby - zavést prodej u dozorčích v metru nebo naučit automaty přijímat bankovky a kreditní karty. Každý rok se kupují nové automaty v rámci obnovy, tak proč se nekoupí nějaké víc "in"?
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 20:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: k tomu být in: nepřipadá, že by současný, v létě zavedený design informačních letáčků a webu byl in. Nejenomže vypadá předpotopně, nenavazuje na dosavadní corporate identity, navíc je ještě totálně nepřehledný.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2775
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 22:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: To je věc názoru a vkusu, může být....
prox:Jo anebo u řidičů tramvají. Víme svý. To je dobře že máš rozsvíceno a otevřeno, je na co koukat :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4233
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 09:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Prodej jízdenek se dá řešit nejméně dvěma levnějšími způsoby - zavést prodej u dozorčích v metru nebo naučit automaty přijímat bankovky a kreditní karty.

Ale notak. Je-li provize pro provozovatele tohoto systému zhruba stejná, tak není důvod takovýto způsob prodeje odmítat.
V mozaice přístupu DPP k cestujícím jsou to kamínky se doplňující, ne si konkurující.
Výhoda prodeje přes SMS je v tom, že je dostupný nonstop a všude, tj. ne automaty, které jsou jen někde a ne trafiky, které jsou jen někde a mají otevřeno jen někdy. Naopak v sms prodeji mohu koupit jízdenku jen sám sobě a jen jeden typ.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 10:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak v sms prodeji mohu koupit jízdenku jen sám sobě
to je někde psáno a dáno? Mám za to, že mohu "koupit" takto jízdenku i známému. Už proto, že v případě, že je vše OK nemá revizor právo na nějakou osobní identifikaci (podobně jako u papírové jízdenky).

Nevím, ale zda lze nakoupit 2 či 3 jízdenky najednou a obdržet 3 SMSky pokaždé s jiným kódem. Komplikace by byla podle mne jen s případným duplikátem a proto to zatím asi nelze.
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 11:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neviděl dnes někdo vůz T 3 č.6710?
web: www.trolejbus158.ic.cz
icq:348-506-861
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 13:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neviděl a kde jezdí Ti napíše Pepa na TF, až se dostane k internetu.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2776
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 13:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Myslím že lze koupit libovolné množství jízdenek, ale 1sms=1jízdenka a platěj všechny naráz. resp s tím odstupem jak stihneš odesílat sms :-) Takže jedním mobilem lze zabezpečit celou partu co právě jede načerno :-) Ono i přestupní jízdeku za 20 si lze pujčovat, dokud platí, že jo.
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 14:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda 7 tr, Absolut: V čem je tak zajímavá?
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 15:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipnu si: nejnižší provozní ev.č.?
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden dnešní článeček pro Káemíčka, co vždy tvrdil opak...

Kde jezdí tramvaje, tam stoupají ceny bytů
Před třiceti lety se mluvilo o tom, že tramvaje zmizí z pražských ulic, nyní se plánuje opak. Za deset let mají tramvaje vozit cestující z Libuše, Holyně, Suchdola, Malešic či Dědiny. Nové tramvajové tratě budou stát více než 8 miliard korun.
Nové tramvajové koleje si nebudou pochvalovat jen cestující, kterým se výrazně zvýší komfort cestování, ale ruce si budou mnout i obchodníci či realitní makléři.
Trať může totiž výrazně pomoci k ekonomickému růstu čtvrti, do níž tramvaje zajíždějí.
Zbohatnou i lidé, kteří zde vlastní domy. „V lokalitách, kam se zavede kolejová doprava, výrazně stoupnou ceny nemovitostí. Zhodnocují se pozemky, byty, rodinné domy i kancelářské plochy,“ je přesvědčen ekonom Patria Online David Marek. Ten poukazuje na stěhování významných firem z centra města do dobře dostupných čtvrtí na okraji Prahy.
„V okrajových čtvrtích je totiž více ploch pro výstavbu větších kancelářských budov, které oproti budovámv centru města vyhovují současným nárokům,“ dodal.
Firmy v blízkosti zastávek tramvají či stanic metra také obvykle nemají problém shánět zaměstnance.
O pozemky v lokalitách, které obsluhuje tramvaj, je také obrovský zájem mezi investory bytové výstavby.
Takže v okolí tratí rychleji rostou domy pro tisíce obyvatel.
„A lidé do těchto čtvrtí natáhnou i podnikatele – staví se velká obchodní centra,“ vysvětlil Marek.
Radnice mohou do svých městských částí přilákat také významné investory, pro které jsou tratě povrchové i podzemní dráhy velkým lákadlem. Ti se pak mohou postarat o opravu místních komunikací či úpravu parkových ploch.
Na rozvoj tramvajové sítě si mohou stěžovat snad jedině taxikáři, kterým ubudou zákazníci. Ti si totiž raději deset minut počkají na tramvaj, než by si zastavovali taxi.
„Kde jezdí tramvaje, tam je život,“ míní i odborník na pražskou hromadnou dopravu Pavel Fojtík a dává příklad: „Jakmile v roce 1977 zrušili koleje v Husitské a Koněvově ulici, chcípl tam pes.“
Tramvaje šetří i životní prostředí v okolí trati. Dopravce totiž nemusí do čtvrtí vysílat autobusy, jejichž provoz není k přírodě zrovna šetrný.
Když byla před čtyřmi lety otevřena nová trať na Barrandov, zmizely z ulic autobusy, které ročně najely téměř milion kilometrů a při šplhání do prudkého stoupání na barrandovský kopec spálily na 500 tisíc litrů nafty. Emise zde potom poklesly o 20 tun.
Dopravní experti upozorňují i na to, že se lidem v okolí tramvajových tratí lépe dýchá, protože méně místních řidičů usedá za volant svého vozu a raději volí cestu v MHD. „Tramvaj totiž dokáže odvézt více lidí než autobusy, takže se cestující nemusí tolik obávat tlačenic,“ uvedl dopravní odborník Petr Moos.
Například novou trať mezi Podolím a Zlíchovem bude podle výpočtů Dopravního podniku denně využívat na 40 tisíc lidí, do Suchdola pojede tramvají jen o 5 tisíc cestujících méně

Hééézkýýý...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37462
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se přiznejte. Kdo jste chtěl Káemovi otrávit večer? :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3757
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě tam zarazila jiná věc. V pojektu, který sem házel rzezpoc... byla TT na Dědinu vedena Vlastinou. V dnešních novinách je TT vedena po Evropské. Kdo zná pravdu?
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 17:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli bude zlíchovský most izolovanou stavbou bez návaznosti, tak si o tomto čísle můžeme nechat zdát. Tam povede tak 1 linka. Většina lidí bude pořád chtít do centra a nevím, proč by se lidé z modřan zdržovali zajížďkou přes Smíchov a lidé z Barrandova , kteří jedou většinou na metro nebo Anděl, proč by jezdili přes Podolskou vodárnu. Přínosná by pro vytíženost mostu by la trať od Novodvorské(náhrada 19x) nebo Jeremenkovou(tangenta).
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Já si myslím, že si tím příspěvkem spíš potvrdil Káemovu teorii. Jelikož jsou Příkopy 18. nejdražší ulící na světě (co se týče srovnání nájmů na nejvýznamnějších nákupních bulvárech), tak už nepotřebují další zhodnocování nějakou tramvajovou tratí. Cituji článek "UniCredit Banka a ČSOB se stěhují na lépe dostupnou periférii" A místo těchto sídel dvou velkých bank se plánují hotely.

Navíc mne napadá otázka, proč se Skanska bude stěhovat od tramvajové smyčky na Kubánském náměstí ke stanici metra Opatov?
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita: Ano, většina lidí chce do centra, ale relace Kačerovsko-Smíchov je velmi silná a ta linka tam se určitě uživí. Ne možná hned, ale po protaženi TT na Libuš k metru a ideálně ještě dále do Písnice k terminálu určitě. (A dřív Dvorecký most stejně asi nebude.) Je jasné, že TT Jeremenkovou by to chtělo, tím by most získal další rozměr (možnost tangenty Barrandov-Pankrác-ideálně Vršovice).
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tramvajích na Příkopech se pokud vim ani neuvažuje, takže bych to s potvrzením čísi teorie tak růžově neviděl.
Skanska jde na Opatov ze stejnýho důvodu jako šla ČSSP na Budějovickou, ČSOB do Radlic, DPP na Sokolovskou - sestěhování celého ansámblu na jedno místo do vlastního.
Žádnej rozpor v tom nevidim...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
SMS-jízdenka je tak "in", že se k reklamacím nikdo nehlásí
odkaz
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 20:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za blbost se prostě platí, vždycky platilo a vždycky platit bude, to je marná věc.
Osobně bych svojí blbost, že si nejsem zapamatovat tři triviální písmena, takhle veřejně v novinách neprezentoval.

Neni marný si přečíst taky diskuzi pod článkem kde, ačkoliv je kritizování a špinění čehokoliv málem českým národním sportem, převažujou převážně pozitivní reakce.

Nakonec dělat z toho aféru na titulní stranu mi taky nepřijde zrovna adekvátní, přeci jen jde stále jen o ověřovací provoz k vychytání much a ty se jak známo najdou vždycky.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2777
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 21:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1)Ale samozřejmě že to potvrzuje moji teorii - všimněte si že se mluví o čtvrtích, nikoliv o ulicích a všimněte si že se mluví o prdelích, kde nic není. Nikde se tam nemluví o čtvrtích kde TT již je (Praha 1, Nové město) ani o místech kde je metro. Já ten článek samozřejmě znám.
2) Ale samozřejmě že to co zatěžuje Ječnou JE proud P4-P5, nikdo v Ječný nechce do centra, ale chce P4-P5, takže zlíchovskej most by samozřejmě umožnil odebrat DVĚ linky z Ječný.
A samozřejmě že tomu zas nevěříte :-)
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 22:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To během zkušebního provozu chtějí zjistit všechny kombinace třech písmen aby je povolili a ještě to vydávat za opravu systému? Copak není v dnešní době technicky proveditelný povolit jenom tu jedinou možnost a na chyby upozorňovat? Holt marketing asi opravdu nemůže dělat každý.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 22:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to tě ani nenapadlo, že by nemuselo jít o marketing, ale o určitá technická omezení systému ?

Náprava je na cestě - Jízdenka bude i za chybnou SMS, DP opraví systém
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 23:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On je spíš problém opravdu na straně operátorů a pak taky cestujícího. Ta SMS jde na linku s vyšší sazbou (Premium). Cena na ní závisí na posledním dvojčíslí. A operátor odebírá automaticky po odeslání. Je mu fuk, jestli to je správně. Za správnost údajů v SMS ručí ten, kdo to do ní napsal (a s vysokou pravděpodobností taky pak odeslal). Proto je možné mít na jedné takto hodnocené lince víc služeb za stejnou cenu. Ale už není možné nechat platit na jedné takovéto lince rozdílné částky (odečte se vždy se stále jen tatáž cena).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 23:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad by nebyl problém poslat SMS jízdenku za cokoli co tam přišlo. I až snad někdy bude na čísle za 20 Kč více služeb, v případě omylu by přišla alespoň ta základní, když už je smluvně nemožné částku odečíst teprve po ověření obsahu.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 07:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Most ve dvorcích sám o sobě neumožní z Ječný odebrat nic. Jedině v případě, že by na něj navazovala TT Jeremenkovou. Jenomže všichni víme jak to s ní vypadá. Ale bylo by fajn, kdyby se ten most postavil a protáhla přes něj 188+124 na Smícháč. Pak by to možná určitou zátěž z Ječný přebralo, i když v busech.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4611
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 08:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc mne napadá otázka, proč se Skanska bude stěhovat od tramvajové smyčky na Kubánském náměstí ke stanici metra Opatov?

A na to jsi přišel jak?
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 08:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K článku v MF Dnes bych rád dodal, že mne dost překvapily tyto návrhy:
1) Vedení tramvajové tratě na Dlouhou míli Evropskou a nikoliv Vlastinou ulicí. Podle mého názoru v Evropské bude mnohem menší poptávka po dopravě (jednu stranu Evropské tvoří zeleň) než ve Vlastině, kde místo vojenských objektů a skladů má vyrůst studentský kampus.
2) Tramvajová trať v ulici Novodvorská. Tato trať bude mít význam snad pouze v době, kdy trasa metra D bude končit v Nových Dvorech. Po prodloužení trasy metra D až na Písnici ztratí význam, pokud nebude prodloužená např. přes sídliště Novodvorská Vrbovou ulicí až na tramvajovou trať v Modřanské. Nejsem si ale jist, zda by tramvajím vyhovovalo velké stoupání z Braníka do sídliště Novodvorská.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 08:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U těch SMSek na zakoupení jízdenky je právní problém, zda lze vybrat 20Kč za neodebranou tedy žádnou službu. Něco jiného by bylo, kdyby si kupující omylem odebral jinou službu, tedy jinou jízdenku než chtěl - to pak je jeho problém. U typických placených SMS zpráv žádám zprávu a dalo by se říci, že žádná (prázdná) zpráva je také zpráva a kdo si ji objednal, je to jeho problém. Ale pokud je službou jízdenka musí být vydána jízdenka.
Podle mne navíc dostane DPP peníze i za tyto neprodané jízdenky, protože hádám, že se i jemu platí za přijatou SMSku a nikoliv vydaný lístek - alespoň tak navrhují SMSkové firmy obvykle smlouvy.

Také by mě zajímalo, zda je zpoplatněna žádost o jízdenku, pokud nemám vůbec aktivovanou službu Premium SMS - zřejmě zaplatím jako za odeslanou SMS. To totiž DPP ve svých letáčcích v tramvajích naprosto vynechal a přitom to je zásadní informace.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2778
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 09:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t: Nejlepší bude, když si na hodinu stoupneš na IPP. Tvrdím, že zátěž by trošičku přebral i přívoz, kdyby 118 končila u plavečáku a přívoz jezdil po 10 minutách (tedy dvě lodě)
OW: ad TT na Dědinu: Ale to prostě nějakej blbec namaloval čáru. Samozřejmě že město na podobnou volovinu nebude mít peníze. Daleko větší kampus na Strahově od jeho vzniku zvládá 143. Nevěřil bych ani jedný tý malůvce co tam byla a osobně si myslím, že se zasekne v půli cesty i ta Radlická. Ta Libuš-Novodvorská je přesně příklad jako metro Letňany (výletní jízda), akorát že TT kolemdokola u tramšotoušů odbor nebudí, zatímco schopnější větší výkonnější a lepší kolejový systém ano.
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1073
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 10:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak už tu zaznělo - Dvorecký most by odebral něco od Lenina pokud:
1) bude něco jezdit přímo v použitelném intervalu z oblasti Pankráce (Budějovická, Pankrác) na druhej břeh. Při busech a ukončení na SN to sláva nebude (pouze od SN dál na J (Chrchle, Barrandov, Radotín, Zbraslav), při ukončení na Knížecí to bude o fous lepší a pokud by to byla tramvaj (Jeremenkovitou) k Andělu tak by to 1-2 linky bejt mohly.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 10:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej Wagner:
Už jsem na to reagoval výše. Taky se přikláním k tomu, že někdo z novin prostě nakreslil čáru. Podle všeho by měla trať na Dědinu vést ulicí Vlastinou.

Káem:
Daleko větší kampus na Strahově od jeho vzniku zvládá 143
O jakém kampusu mluvíš? Myslíš ty umolousané panelákové koleje? I tady mnohdy 143 ale nestíhá. Co Kampus Suchdol? Tam taky 107 stíhá?
Wicky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.33.1.151
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 10:53:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, mám otázku zcela mimo téma:
Někdy zhruba v roce 1992 přivezli do Prahy na ukázku nízkopodlažní tramvaj. Jezdila tu asi týden, pak ji zase odvezli. Byl jsem tehdy malej kluk a pamatuju si ji jen matně, ale jeden večer jsme s ní jezdili pořád do kola :-)
Nepamatujete si někdo, co to bylo za značku a typ? Díky ;)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3760
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 8.12 se posiluje o víkendu provoz na linkách 6 a 18 na 7-8 minut. Proč? Advent?

Od stejného data garance kachen a poršeter na linkách 8, 10, 19 a 26.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Že by neprojeté kilometry? A zřejmě i Stříbrná a Zlatá neděle. Inu je potřeba k TESCO na Národní navézt lidi.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3761
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Proč zrovna Máj na Národní?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 11:58:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tipnul bych to na ten advent. Myslim že pár let zpátky se 6 a 18 posilovaly vždycky. A na Národní neni jenom Tesco, ale moře dalších obchodů v okolí, ne?
Káem: Já si na ten Ípák stoupat nepotřebuju. Ale prostě si myslim že TT jenom na mostě ve dvorcích dopravě ve směru P4-P5 nijak nepomůže. Prodloužení busů z Dvorců na Smícháč už jo, TT Jeremenkovou bezesporu, tam už by se fakt 1-2 linky z Ječný daly odebrat. Stejně tak by pomohlo i prodloužení 148 od PodVodárny na Palačák a použitelnější interval. Osobně můžu říct že všechno bych používal celkem často a IPP bych se rád vyhnul.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 12:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Máš-li zablokované/deaktivované prémiové SMS, tak by se nemělo účtovat vůbec nic, tedy ani obyčejná SMS.
Aktivovanou službu prémiových SMS mají VŠICHNI, kdož si jí SAMI nedeaktivovali, případně jim ji na služebních mobilech nedeaktivoval majitel SIM karty, takže dodatečný pláč nad nefungováním služby je zcela mimo mísu. To je jako by jsi vypnul telefon a následně si stěžoval, že se ti nikdo nemůže dovolat...

Pokud se spleteš v čísle při dobíjení kreditu, taky si stěžuješ na operátora, že ti neposkytl službu ?
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 12:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wicky: Mělo by jít o tuto GT6N, foto z Prahy je třeba zde.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Wicky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.33.1.151
Odesláno Středa, 28. listopadu 2007 - 13:56:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: no jo, to je ona, díky :-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace