K-report
 

Archiv do 15.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 15.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 13:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brnenskadopravka:
Jaká kalamita? Někde něco nejede?
Jinak ta první fotka, móóc hezký.
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 13:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem jel o jedenácté domu, tak místo 25 a 26 jely autobusy, 37 se ještě držela. Jinak nevím a dispečer na Mendláku říkal, že nějaké tramvaje měly probém se vyšplhat kam si, sem mu nerozumněl už. Teď sedím doma, 52 zatím okolo nás nejela, jel jen traktor a ten měl zdviženou radlici, tak nevím jaký to má účel když silničáři s traktorama jezdí se zdviženou radlicí ...
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 13:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dopravka - dovolímsi citát, snad přesný, od Nohavici - "bo silničáři tak jak každý rok, sou překvapeni velice, že snih jim zasypal silnice"
Pro výstup a nástup zmáčkněte levou pozičku vleo od dveří. Pokud se dveře do půl sekundy neotevřou, zmáčkněte pro jistotu i pravou pozičku vpravo od dveří.
mejl pod nickem...
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 13:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mauricio: Nějak tak bych to řekl. Ale ráno, když jsem jezdil 1 tak jsem je viděl několikrát, jezdily dva Mercedesy na okruhu městským. Ale je po obědě, asi mají siestu.

Teď se tak dívám z okna, 52 furt nejela a 68 mylsím, že u Myslivny bude mít taky velký problémy ten kopec vyjet.
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 13:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě by spíš zajímalo, proč se dnes trošku více sněhu neřekne jinak, než kalamita?
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 13:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ty traktory se zdviženou radlicí, to bude asi nějaký nový způsob, taky jsem jich pár dopoledne potkal...

Jinak tramvaje vypadaly, že bez problémů, možná jsem měl jen štěstí, proto ten dotaz, jestli je někde situace horší...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 13:55:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tady zmínila ta kalamita, kdyby k nějaké opravdu došlo a napadlo větší množství sněhu, jak by se řešilo odklízení sněhu na segregovaných tramvajových tratích (Bystrc, Líšeň)? Nějak si totiž nevybavuji, že bychom kdy v Brně měli tramvajový sněhový pluh...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 14:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

wang - noo, loni jsem potkal toto :-)
 
Pro výstup a nástup zmáčkněte levou pozičku vleo od dveří. Pokud se dveře do půl sekundy neotevřou, zmáčkněte pro jistotu i pravou pozičku vpravo od dveří.
mejl pod nickem...
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2791
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 14:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I pluhy tu byly, ale posledni se srotly i se sluzebnima t2.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 16:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Presne jak rika Manil, elektrika pouzivaj duchodci, a nema zadny (pro me) logicky opodstatneni) a kdyz nekdo rekne ze pouzivani slova salina je "przneni jazyka", tak to me pride docela smesny, kazde v Brne rika salina, + par duchodcu elektrika a "tramvaj" ti rekne tak leda nake Cech, zkus to nekdy rict vic an hlas v saline a sleduj reakce lidi. To je jak kdybys rekl v Praze salina (coz sem zkosel a podle toho to taky vypadalo). Nevycitam Cechum jejich "tramvaje", "naberacky", "roszvit" apod., ale PROSIM, nechte nam nase krasny moravsky slova, (tim myslim vas "obrozence" - milovniky spisovne cestiny) Proste salina, stejne jako trajf, rola, cara apod. k Brnu patri a popis vyluky typu "štyrka povalí z čáry na rolu přes svoboďák a masaryčku" me pripada i jako docela betelna myslenka :-)
Takze asi tak :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36997
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 16:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, šalinou občas v Praze s oblibou provokuju. Ale chce to opatrně, občas to někdo nepochopí, a to se ani nemusím pokoušet o moravskej hantec (to bych pak druhou chytil hned na druhý straně od Moravaka :-O).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 16:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kupodivu kdyz sem se v info kanclu zeptal kero salino se dostanu na Barrandov, tak chapali :-D. Ale primo v saline pred cestujicima, ti uz nechapali :-D
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 17:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tady diskutuje o slovu "šalina", tak brňáci, prosím, klidně si říkejte tramvajím jak chcete, proti výrazu šalina nic nemám, ale jenom to netahejte do dalších koutů republiky. Už jsem několikrát slyšel jak v Olomouci říká rodilý olomoučan "šalina" a myslel jsem, že mě brzo klepne.

Šufánek a rožni, to jsou celomoravská slova, ale šalina, to je jenom brněnský patvar.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37002
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 17:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pozor, světlo je třeba rozžnout (příp. roužnout) nejen na jihu Moravy, ale i Čech.

Ale je fakt, že bych asi nikdy neřekl, že něco potřebuju převízt, tak si vezmu kolečka. Vždy jen kolečko. A ani by mne nenapadlo tomu „stroji” říkat kotouč (verze Vysočina, asi aby se nemusela přiklánět ani k Čechám, ani k Moravě :-O).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 18:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem neříkal, že by se slovo šalina mělo vymýtit, jen se mi nezdá vhodné to používat jako název časopisu. Nic víc. Prostě mi taková tiskovina nepřipadá vůbec seriozní a navíc to na mě působí takovou slizkou vtíravostí. Stejně jako třeba reklamy, zaměřené na mládež, které jsou plné výrazů "buď kůl, nevaž se, užij si pohodu...." Je to upřímné, jak láska prostitutky.
Už i moje stránky mají fotogalerii MHD. Je to jako mor. ALOU
Agent_s_teplou_vodou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 18:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se píše o původu slova šalina
a tady je článek o brněnských šalinách

A co se týká časopisu Šalina, tak nápad je to dobrý, jenom realizace stojanů je horší. Třeba to umístění ve voze typu T3 mezi okny vymyslel někdo, kdo nepočítal s tím, že se ty okna dají i otevírat, a že tím luftem ten papír jaksi vyletí
A taky jsem zvědavý, jestli si lidi z těch stojanů neudělají odpadkové koše, tak jak se to stalo na nádru s těma skružema se stromkama. Ty byly navíc umístěny tak šikovně, že z nich měli kapsáři jistě radost. Navíc horní hrana skruží byla v ideální blicí výšce
Čtěte Šalinu v šalině :o)
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 18:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bez starostí, Tlačenice a teď i Šalina. Abych řekl pravdu, ani nevím kdo ten časopis Šalina bude vydávat. A hlavně co v něm bude, když to je pro širokou cestující veřejnost. Ale myslím, že to bude vydávat město Brno a budou tam informace co se děje a připravuje ve městě z kultury a nějaký přehled kulturních akcí a samozřejmně, že i informace o výlukách, a změnách v dopravě, ... no uvidíme, necháme se překvapit. Dnes jsem viděl i leták v jedné "Šalině", že Šalinu nečte jen pěšák!
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/
Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka

Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Rovy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 11. listopadu 2007 - 20:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si taky na slovo "Šalina" nezvykl, přestože již nějakou dobu bydlím v Brně. Jako rodilému Ostravákovi mě nejvíc sedí slovo "tramvajka", "lokalka", ale říct v brně "tramvajka", tak si asi budou cestující klepat na čelo
Souhrn: souhlas s Pavlem_v , dle mého názoru název časopisu "Šalina" mě přijde moc lidový, hovorový, skoro jako bulvár...Ale v DP jsou asi názoru jiného.
Toroz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 08:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky souhlasím, že "šalina" je skoro jako bulvár, ale koresponduje to přesně s úrovní některých členů vedení DPMB.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 13:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1216 dnes na zkušební jízdě.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toroz:
Jako bulvár? Je to typicky brněnské slovo, snad jedno z nejrozšířenějších z brněnského hantecu. Myslím, že jako název časopisu pro Brňany se typicky brněnské slovo hodí...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7831
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Plný souhlas.

Svezl jsem se dnes s 1901, seděl jsem v prvním článku a neslyšel jsem od spolucestujících jediné kladné hodnocení. Minimum místa, mizerný přístup od prvních dveří, nesmyslně umístěné poptávkové otevírání 1. dveří (vím, že to asi jinak nešlo, ale pochybuju, že někoho napadne hledat tlačítko v půlce článku, každý si radši zmáčkne to na dveřích). Ovšem jízdu hodnotím kladně, byť jsem jel jen asi 4 zastávky.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk:
A když se nani podívám,tak mne napadá: To je hnus ,velebnosti.
Tak jak jsem žil,žiju dál
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7833
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem nechtěl design hodnotit, je to přece jen individuální, ale když jsi to nakousl, musím říci, že se mi v reálu líbí ještě méně než na fotkách.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Taktéž (Vozovna Komín - Rybkova, celou dobu v 1. článku). Nicméně s nedostatkem místa mezi koleny podélně sedících se poněkud přehání, bez problému jsem se tam vešel i s ~40cm batohem. A docela jsem se bavil, když si důchodci sedící na prvních sedačkách stěžovali, že to nejmenší písmo na LCD nepřečtou a že rozeznají jen to druhé nejmenší. :-)

Jízdu hodnotím také kladně. Na tankodromu (Sochorova - Bur. nám.) se chová srovnatelně s pisáreckými K2, na novější trati (Tábor - Rybkova) jede slušně (jsou cítit pouze velmi mírné rázy v místech vykousaných tramvajemi s otočnými podvozky), v nájezdech do oblouku cuká výrazně méně než Anitra. Hluk na křížení výrazně nižší než v Anitrách a RT6 a to ještě nemá protirachtací úpravu.

 
 
3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David_jaša: Covece, tos fotil jak spion tajne od boku, ne?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David Jaša:
Když ses tam tak hezky vešel a naproti tobě někdo ještě někdo seděl, tak se tam jistě i bezproblémově dalo procházet, že?

Jízdu hodnotím také kladně. Na tankodromu (Sochorova - Bur. nám.) se chová srovnatelně s pisáreckými K2, na novější trati (Tábor - Rybkova) jede slušně (jsou cítit pouze velmi mírné rázy v místech vykousaných tramvajemi s otočnými podvozky), v nájezdech do oblouku cuká výrazně méně než Anitra. Hluk na křížení výrazně nižší než v Anitrách a RT6 a to ještě nemá protirachtací úpravu.

Souhlasím, že hluk při jízdě přes křížení je nízký. Ostatní je hodnoceno poměrně zvláštním subjektivním pohledem...
informator
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.159.135
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:46:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

13T dnes jezdí naposledy v rámci zkušebního provozu, pak bude čekat na papíry....
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krátce z ústředek:
 
 
 
jzb
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.127.196
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 18:47:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Šalina: nehádejte se, ještě jedna povedená úprava jízdních řádů a všichni do jednoho přejdou na nový název těchto vozidel - mám pocit, že se to říká v Čechách - socka. Je to nejvýstižnější. Dnes jsem jel několika vozy (linky 44,84,12,5,53,57,26) v různé denní a podvečerní hodiny a vždy byly nacpané až po strop!
Nadává se, že v šalinách jezdí špinaví dělníci - nastupte si do libovolného spoje v saku, nebo, jest-li dáma, v šatech a po dvou ujetých zastávkách v té tlačence budete vypadat stejně jako oni a předpokládám, že i výběr slov se přiblíží (a to tam, jak asi tušíte, žádný takový dělník být nemusí).
Fuj!
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 21:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: I v regionu mého původu, tj. Ivančicko, se onomu jednokolému přepravovátku říká kotouč.
K 13T: Zvuk od el. výzbroje mi připadá srovnatelný s Anitrou.Ale stejně bych je zkusil i na dvojce na nekterých z vhodných kurzů do Modřic
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 22:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: o procházení jsem nic nepsal. Pokud bych nemohl uhnout ke dveřím nebo ke klobu, tak by míjení ze všeho nejvíc připomínalo tetris.

Ostatní je hodnoceno poměrně zvláštním subjektivním pohledem...
Tento úsek jsem poslední 3 roky jezdil denně v různých typech tramvají (K2, T6, T3RF, občas K3 a klasické T3, Anitra pouze párkrá) a srovnával jsem subjektivně s těmito typy. Kdybych seděl o 3 m více vepředu, budu možná mluvit jinak. :-)

Izidor: Zvuk od el. výzbroje mi připadá srovnatelný s Anitrou.
Dovolím si nesouhlasit. Anitra na můj vkus nepříjemně piští, 13T se ozývá mnohem níž a díky tomu mi její zvuk nevadí.
M2359
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.24.164
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 23:23:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jaka ze to kt8 ma ted reklamu na zetor??1722 jsem potkal stale cervenou
754037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 5-2007


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 23:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M2359:
1727 http://www.bmhd.cz/aktuality/aktualita.php?446
Moye stránky o virtuálním ČSAD Vyšehrad
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 00:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

informátor:
1901 má už sice předepsaný počet km splněný, nicméně dnes pravděpodobně opět 6/3.

David Jaša:
Nechci ti tvůj názor vyvracet, ale srovnáváš téměř nesrovnatelné (pisárecká K2 vs. 13T na určitém úseku...).
13T (Anitra) zpravidla vynikne na přímých kvalitních tratích, PCC tramvaje zase na členitých, zásadní problémy jim nečiní ani opotřebovanost tratí...
Až se mi podaří sehnat nějaký vhodný převodník videa, tak něco na toto téma dám na youtube.

T3M 1582 po VP předána na provozovnu, v soupravě opět s 1581.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7854
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 09:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera kolem 19. hodiny se na křižovatce Dornychu s Plotní srazila 1817 s Audi 100. Audi má čumák zralý na výměnu (asi Dornych-syndrom :-)), Aniša poškozený přední článek zprava, rozbité první dveře apod.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 10:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: srovnání s ostatními typy (dobře, kromě těch pisáreckých K2) na stejném úseku podle mě fér je. A podle mé včerejší "testovací" jízdy má chod 13T blíž k plynulé jízdě šalin s otočnými podvozky než k rázům Aniter. V této souvislosti by mě zajímalo, jestli má 13T pružně uložené podvozky jen v otočení nebo i v příčném posunutí...

Ad videa: dej je na gůglí video. Nemusí se převádět a možná ani snižovat kvalitu.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 13:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolim si rict jednu vec: kdyz sem se poprve svezl 1805 a pravidelne s ni jezdil na d-5 pres Svobodak (vyluka myslim na Krizove) najezdy do oblouku byly take jemne plus nadherna jizda po Renneske Z toho plyne akorat to ze Anitry jsou "ochozene" a to stejne ceka i 13T...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 15:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tam konstrukční změna. Dříve se to rozebíralo v Nových tramvajích. Škodovka to zhruba pojala tak, že místo aktivního natáčení článků 14T byla provedena citelná změna uložení skříň-podvozek, jež absorbuje rázy.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 17:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, co se stalo s 1901, ale večer už na 00306 byla KT8N
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7863
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 17:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic. Skončil zkušební provoz, čeká se na papíry. Nebo ne?
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 17:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, já už se těšil, že někdo dodá foto KT + 13T. Tak snad někdy příště.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 17:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

13T ještě ráno byla na lince. Stažena byla cca po dvou kolech...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1730
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 09:47:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad videa: youtube si video samo zmenší a zhorší kvalitu. tam hrnu videa normálně 640x480, ale pak jsou tam vidět stejně zmenšeniny.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již od roku 2000 na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 13:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Vídeňské se asi před dvaceti minutami objevila 1729 na cvičné jízdě.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Msl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 15:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1806 po SP:
 

1523 už je ready pro svou poslední cestu....
 
 
 
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza Šlehofer:
Ale nepodporuje formát mp4.

Msl:
Pěkné :-)
3188
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To me lidi reknete, proc vybrali zrovna tenhle vuz, kere jak vidime je v dobrym stavu, coz se o jinych T3 rict neda...
A druhe dotaz - kam povede jeji posledni cesta, do srotu?
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3188:
Bude rozřezána na místě, které je na fotkách (odstavná kolej vedle ÚD) a na kontejnerech odvezena.
Je to druhý nejstarší vůz doposud v provozu. Pomineme-li fakt, že měl transparenty, nevím, co by jej mělo držet v provozu dále.

Vyřazen bude i vůz 1599.
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 16:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O následujícím víkendu - 17./18.listopad 2007 skončí sezóna historické tramvajové soupravy na lince číslo 10.
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/

Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka



Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
robeenjo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.231.234
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:07:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: to nebudou vydělávat ty boční výplně oken a sedačky? Vypadají použitelně.
robeenjo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.231.234
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:57:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ten šrot bude druhotně zpracován a DPMB z toho ještě něco kápne, nebo naopak musí za likvidaci zaplatit?
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se dívám na foto 1523 a té služební T2 vzadu,neměla jít nahodou do šrotu ta T2 ? Vypadá podstatně omšeněji.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 22:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz k vozu 1595. Jde to s něčím spřáhnout, nebo to holt musí furt jezdit jako sólo na čtyřce?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 22:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mour - kdybys chtěl dávat do šmelcu každou tramvaj, která vypadá omšele, tak chodíme pěšky .

Manil - pokud bude vyřazena 1599, tak jak bude naloženo s dvojicemi 1583+1576, popřípadě 1543+1587?
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 22:49:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: s 1564...jsou to shodne Progressy rekonstruovane v Ostrave (ne ze by se ty vozy nelisily v drobnostech ze?)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Currently, Google accepts videos in a wide range of popular formats. The fastest way to get your videos into MPEG4 format with MP3 audioGoogle Video is using our recommended specifications, such as MPEG4 format with MP3 audio or MPEG2 with MP3.

Týká se to jen video.google.com, přestože TyTrubko jim taky patří.
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mour:

ta T2 vypadá sice omšele, ale plní funkci posunovací tramvaje při různých rošádách s vozidly v dílnách ( jedná se o 4115 ex 1406 z roku 1958 )
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1643
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 13:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak:
1543+87 a 1583+76 jsou progressy, takže je vyřazení 1599 nijak neovlivní.
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 15:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

POZOR! POZOR! Pánové a dámy. Šalina již vyšla, ještě s eke mně nedostala, neměl jsem na ni štěstí nikde jsem ji ještě neviděl, ale je to asi zajímavý projekt. Časopis má i vlastní internetové stránky! http://www.e-salina.cz/
Fotografie: http://fotogalerie.dopravka.com/
Videozáběry: http://www.youtube.com/brnenskadopravka
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace