K-report
 

Archiv do 29.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Archiv do 29.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha takže dětský resp. kojenecký lékař by měl ordinovat tak někdy mezi 11 a 14 hodinou. Nežije tu někdo mimo českou realitu? Samozřejmě případné jízdné za kočárek bude dnes už jen minoritní položkou platby za návštěvu u lékaře. K tomu ještě dodám, že reálně děcka jezdila ve špičce naštěstí proti proudu té špičky, takže případný plošný zákaz či zdražení v určité hodiny je zbytečný.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: Ano, souhlas. Díky, že sdílíte můj názor.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Opravdu nevim jak bych zrovna tuhle větu jinak vyjádřil...
Jinak víceméně souhlasim s káemem: Vymezení ekonomických možností. Mimochodem, troufám si říct že většina dětských lékařů ordinuje dopoledne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Samozřejmě. Podívejte se na ordinační hodiny. Ono to tak dokonce je. jenže kočárkářky se tam nahrnou v 7, aby mohly pak do supermarketů. Nikdo nemůže mít vše co chce.
Co by lékaři měli, je ordinovat do 20 večer - přeci jen jsou služba a my co na ně vyděláváme bysme si k nim nemuseli odskakovat z práce a napracovávat to pak.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenže kočárkářky se tam nahrnou v 7, aby mohly pak do supermarketů
Páni vy máte lékaře, ke kterému si chodíte, kdy se vám to hodí. To teda gratuluji všem takovým.

Já jsem jednou musel na jednu sestru dost řvát, když si nás pohodlně všechny (důchodce, studenty, pracující) sezvala na půl osmou s tím, že se čeká třeba až do jedenácti. Nakonec mi tedy povolila přijít až v těch 11 a vzala mne přednostně. Jenže dobře víme, že v naších končinách takto nelze.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu nevim jak bych zrovna tuhle větu jinak vyjádřil...
No já nevím, ona ta věta vyznívá podobně jako třeba "Když už si někdo pořizuje bojového psa". Dítě si snad pořídí (skoro) všichni, takže při plánování veřejného prostoru by se s jejich existencí mohlo počítat

offtopic:
Lékaři by ale měli skutečně ordinovat dopoledne a pak večer (odpoledne mohou nevštěvovat pacienty doma, jestli se to ještě vůbec praktikuje). Protože v současnosti musím k lékaři vstávat stejně brzo jako do práce (což při nemoci určitě nepomůže). A pokud bych chtěl jít k lékaři mimo práci, tak nemám vůbec šanci.

Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslím že 10:00 pro důchodce je dobrý nápad - totiž nikdo neomezuje důchodce, jen jim sleva platí od 10:00, pokud chtějí jezdit v ranní špičce, nikdo jim nebrání - ale budou tam jezdit za stejnou cenu jako ostatní, skončí tak diskriminace dnešních 20-30-40 letých, kteří se mimochodem žádných důchodových výhod nedožijí

kočárky bych nijak neomezoval, naopak jsem pro zmenšení počtu sedaček a umožnění kulturní přepravy alespoň ve stoje - maminka s kočárkem (narozdíl od některých důchodců) nejezdí v ranní špičce či kdykoli jindy vhd pro zábavu či pro levnější banán na druhý konec města

v postsovětských republikách důchodci VHD zcela zničili - platící cestující utekli do maršrutek a komerčních busů
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: chválím vás za to řvaní, jinak se to v našich končinách nezmění. Je pravdou, že zrovna já mám lékaře, ke kterému můžu kdy chci (závodní :-))) a nevím proč by to neměli mít i ostatní. Nechápu, proč v době emailů, sms, icq a kde čeho se kočárkářka nemůže k doktorovi objednat na 11,23 přesně.
Budoucnost patří bagrům!
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 10:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Protože doktor je jak pražská MHD. Jseš sice objednaný na 1.4. na 10:32, ale nakonec zjistíš, že je neskutečné množstí výluk a oprav a nakonec má stejně zpoždění
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo no.Už budu s dcerou jezdit autem.Sorry,že jsem Vám ubíral místo v tramvaji.Neměl jsem si vřeštícího haranta pořizovat.Jděte fakt do prdele!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je fakt šílené - podle diskuze by se snad zdálo, že řešíme nejpalčivější problém pražské VHD - kočárky....
Takže máme dvě odlišné skupiny, jedna by chtěla kočárky úplně vytěsnit z přepravy (asi moc mladí a bezdětní, nebo staří zapšklí a bezdětní), druhá je všemožně proti (dítě má a ví co to obnáší)....NO aostatní tak nějak oscilují mezi...
No a teď si představte, že maminka má kočárek, nákupní tašku, jedno dítě vede za ruku a ještě má psa a hrne se do autobusu, no to je už pomalu na popravčí četu, no ne? ;-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3594
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:20:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Sdílím s tebou z této diskuze stejné pocity.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby tu byla jen zášť proti kočárkům - typu když už si tedy pořídíte dítě. Ale jak čtu skončí tak diskriminace dnešních 20-30-40 letých, kteří se mimochodem žádných důchodových výhod nedožijí - to je teprve soda, taková jednoduchá přímočarost myšlení (proto ta narážka nasvazáky ze 40. let). Pochopitelně se nikdo žádných výhod v takové společnosti nedožije a místo toho uslyší Když už jste si tedy nepořídil včas rakev...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A také mi uniká proč se pořizují NP vozidla dokonce skoro na všechny linky, když uspořádání sedadel a interiéru je tak nepraktické pro většinovou 20-30-40 letou generaci a ještě to děla zbytečné díry do veřejných rozpočtu, což je také vodírání 20-30-40 leté generace.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2673
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě. O tomhle to vůbec nemělo být a můj model kapacitní napaječ - bagr a pomalý vymeták by samozřejmě problém vůbec nepřipustil. Pospíchající masy a davy jedou bagrem, kočárkářky a Akribius si počkají na prázdný nízkopodlažní spoj, jedoucí v závěsu za každým pátým bagrem, protože si na netu vyhledají jeho JŘ a nepůjdou na zastávku naslepo jako většina ostatních. Zejména z těch Řep v 7 hodin ráno jsem Akri zvědav, co budeš říkat o tvém kolegovi, který uplatní znění předpisu že o přepravě kočárku rozhoduje řidič. Ono to totiž tak je, že se leccos přepravuje za tichého mlčení řidiče a okolí trpí. Aktivní přístup k vytváření dobrého jména podniku je nejen , když s kočárkem pomůžeš do vozu (to potěšíš maminku či tatínka) ale i když řekneš Ne, tímto spojem nepojedete, protože už teď je na st. 4 a k metru ještě 10 stanic. (tím potěšíš zbývajících 120 lidí ve voze). A na rovinu: opravdu musíš k lékaři v 7?
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2674
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Máte v tom guláš. Ve 40.letech nebyli svazáci, ale Hitlerjugend :-)
No ba ne. Já jsem 40.letá generace a nízkopodlažní busík mě velmi potěší :-)))

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Máte v tom guláš. Ve 40.letech nebyli svazáci, ale Hitlerjugend :-)

No on se však svazácky mor už pevně usadil dál na východ a nezadržitelně mířil otrávit další země... a ještě v těch 40tých letech to bohužel stihul...

Akorát s těma NP nějak nemůžu souhlasit, od tě doby co někho napadlo odstranit zadní plošinu, tak už cítím k Citybusům odpor, kde má člověk trochu důstujně stát? Nebo kam si má odložit kufr, či psa?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ok, možná to vyznělo jinak než mělo. Tak co třeba: Když se rozhodnu mít dítě....zní to líp?
Každopádně souhlasím s tím že s kočárkama by se při plánování veřejnýho prostoru mělo počítat. A počítá. Plošinu v každý tramvaji/buse přece pro ten kočárek máme. Jenom by se na ní neměly rvát tři kočárky ve špičce, přičemž silně pochybuju o tom, že všechny tři maminy tou dobou potřebujou jet k doktorovi...spíš dvě z těch tří jedou za kámoškou na kafe.
Každopádně diskuzi (nebo spíš hádku) na tohle téma bych už radši ukončil...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne v 7 nemusím nikam jet.Doktora mám za rohem a Aňulda je naštěstí jakžtakž zdravá.Ale ne všechny cesty s dítětem lze vykonat v rozmezí 10-14h. Nebudu se rozepisovat proč,kdo má děti,tak ví.
Mimochodem specializovaní doktoři a odběry se provádí v Motole (bydlím v Řepích) už od 7hod. před prvním ranním kojením.
A propo,když ještě jezdila garantovaná 17/9 14T,tak na Slánské nastupoval vozíčkář,co jel do práce.Mám ho odmítnout?Má přece invalidní důchod,tak co si potřebuje ještě vydělávat.Tramvaj v té době plná,ale raději řeknu spíš cestujícímu,zda by nechtěl 4 minuty počkat na jinou tramvaj,než invalidovi a to i kdyby NP vůz byl i o pořadí za mnou.
Možná jsme měli nezdravé kusy přece jenom nechat za zdmi ústavů a vlastně bychom ani NP vozy a úpravy prostředí nepotřebovali.Potom je ale naše společnost tak zkurvená,že si lepší žívot nezasloužíme.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:51:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: jedna by chtěla kočárky úplně vytěsnit z přepravy (asi moc mladí a bezdětní, nebo staří zapšklí a bezdětní)

Zase to někdo nechápe...s kočárkem třeba, ale nechápu dnešní styl některých maminek, u kterých je dítě jakýmsi módním doplňkem a musí ho tahat vždy a všude. A pak, když má někdo kočárek pro dvojčata, táhne s sebou ještě další dítě a má v rukách nákupní tašky (jak tu popisoval Mites a na něhož jsem původně reagoval), nemůže čekat žádné bůhvijaké pohodlí a pochopení od lidí, kteří s ním cestují v jednom voze. Stejně tak důchodci co se táhnou s miliónama tašek z obchodu do obchodu a ještě u toho celou dobu kafraj a derou se přes celý vůz pro místo na sezení.
Co si myslíte, že si v takovém případě řekne obyčejný cestující (tím myslím někoho kdo cestuje z/do práce/školy)? "Chudák jeden, asi bych mu měl pomoci.", nebo "Co se ten vůl sem cpe, když může jet jindy, nebo autem? Proč radši nenechá děti doma a nejde si nakoupit sám, když to pak neutáhne?" ? Já si myslím, že většina lidí zareaguje jako v tom druhém případě.

Systém s přestupy, jaký se tu objevil od uživatele "218", mi připadá dobrý. Ale nemůžou tu někteří (Mites) chtít linky, kterými se bez přestupu dostane odvšuď všudam. To prostě nejde a pokud má někdo problémy nastoupit jen do jediného vozu (a to ne kvůli zdravotním problémům), natož tak do dvou, tak ať se snaží co nejméně toho nacestovat, jde do jiného obchodu, nebo nechá kočárek s dětmi u někoho na hlídání. MHD tu není kvůli pár nepřízpůsobivým lidem.

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 11:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíš marja,proč by nemohla jet mamina za kámoškou na kafe?To má být zavřená doma,projít se okolo baráku a socku použít jen když nutně potřebuje někam jet?Snad se může jet i za zábavou,ne?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...s kočárkem třeba, ale nechápu dnešní styl některých maminek, u kterých je dítě jakýmsi módním doplňkem a musí ho tahat vždy a všude. A pak, když má někdo kočárek pro dvojčata, táhne s sebou ještě další dítě a má v rukách nákupní tašky (jak tu popisoval Mites a na něhož jsem původně reagoval), nemůže čekat žádné bůhvijaké pohodlí a pochopení od lidí, kteří s ním cestují v jednom voze. Stejně tak důchodci co se táhnou s miliónama tašek z obchodu do obchodu a ještě u toho celou dobu kafraj a derou se přes celý vůz pro místo na sezení.

Propánaboha - to opravdu všichni důchodci obtěžují okolní cestující, to opravdu 66% maminek si proste místo procházky jen tak pro své potěšení krouží po Praze v autobuse? Mimochodem šíleně mě vadí cestující do/ze škol, sakra maj snad rodiče, tak ať je vemou autem, šíleně řvou, staršího nepustí sednout, batohama mlátí kolem sebe hlava nehlava. A navíc se rvou do už přeplněného autobusu, místo aby počkaly na další, případně si ukázkově stoupnou doprostřed dveří, protože to mají do školy 2-3 zastávky (nemůžou jít pěšky)... Já jsem pro je zavřít do nějaké vyřazené avie... a zavést zvláštní linky...
Přestaňte - vždyť ta diskuze je opravdu k smíchu (nebo spíš k pláči)... :-(
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Invalida a np vůz je krajní příklad. Zas to tak nehroť. I za tou kámoškou může každej ject. Ale holt já si s kolem taky rozmyslim, jestli se budu do C na Vltavský cpát ve 4 odpoledne abych se vyvezl na kopec. OK, stejné emoce vzbuzuje důchodce, jedouci do supermarketu v 7 ráno, abyses necítil diskriminován.
A navíc, problém kočárků je stále víc marginální - opravdu stále víc rodičů jezdí autem, protože auto je stále běžnější, stále víc rodičů dítě vleče na zádech, protože je to in. I ty kočárky stále víc maminek zvládne samo a ne jako ty velké ve kterejch sme leželi my. Uměle ho tady vyvolali ti, kteří jej používají jako zástupný argument pro to, aby byly dlouhé linky přes celé město.
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:12:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: V zásadě je to tak. Sakra, když se rozhodnu že budu mít dítě, musim počítat s tim že se mi prostě změní život, že si leccos nebudu moct dovolit, něco bude problém. A tudíž budu počítat i s tim, že, velmi zjednodušeně řečeno, zábava skončila. Určitě mi potvrdíš že malý dítě jsou především starosti, a neni to žádná sranda.
Mimochodem, třeba zrovna ta mamina co jentak jede na pokec zabere místo v dopravním prostředku vozíčkářovi, kterej ovšem narozdíl od ní v tu dobu opravdu někam POTŘEBUJE jet. A kdo má potom větší nárok na přepravu?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:14:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jo, to je pravda, myslím, že každá maminka, či člověk důchodového věku se snad může svobodně rozhodnout kdy použije VHD, ale aby to byl hlavní důvod existence linky přes celou Prahu je nesmysl...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Jo, to s těma školákama do Avií, to by sedělo

Ale teď vážně, nemluvím tu o všech důchodcích a o všech maminách. Proto sem napsal nakonec "MHD tu není kvůli pár nepřízpůsobivým lidem."
Maminy jen tak nekrouží pro potěšení po Praze v autobuse, ale jak tu napsal Akribius, třeba jedou se svoji početnou rodinkou v rámci mateřské na kafe přes cely město a to třeba každej den.
Pokud můžu soudit, tak to není utrpení jen pro ostatní cestující, ale i pro samotné děti. Které dítě je zvědavé na vysedávání s maminkou a několikama jejíma známejma? Proč radši nevezmou dítě na hřiště, pískoviště?
Je to prostě dnešní styl života, těžko se to změní a asi k tomu stylu taky automaticky patří neohleduplnost a nesolidárnost.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iaya a přeprava studentů: Děs a hrůza. Já tohle zažívám každý den - a v ranní špičce se těchto batůžkářů na našem terminále pohybují tisíce. Díky jejich ohánění s batohy pak tramvaj nebo autobus ztrácí dobrých 30-40% kapacity.
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, třeba zrovna ta mamina co jentak jede na pokec zabere místo v dopravním prostředku vozíčkářovi, kterej ovšem narozdíl od ní v tu dobu opravdu někam POTŘEBUJE jet. A kdo má potom větší nárok na přepravu?

No to je dost drsný příklad, který se snad nevyskytuje v MHD tak často, abychom kvůli tomu, skupinu meněpotřebnou nějak diskriminovali. Zrovna v tomto případě, bych to spíš viděl na osobní domluvu...

No, i když mě první potomek čeká cca za 6 týdnů, nějak si nedovedu představit moji ženu jak se plahočí MHD jen kvůli pokecu s kamarádkou... Ale netvrdím, že takové případy nejsou, asi ano.
Navíc, má žena je pokroková a razí přepravu dítěte v MHD ve vaku... :-))

Mimochodem, při této příležitosti bych si chtěl postěžovat obecně, kultura pouštění těhotných si sednout je přímo otřesná, zvláště v segmentu mužské populace. Je mi opravdu velmi stydno, když moji ženu v 8.měsící (je to opravdu vidět na 10 metrů, i přes zimní bundu) pustí sednou paní středního věku, když kolem sedí muži 18-50 let... No neberte to nikdo osobně, jen jsem to potřeboval ze sebe dostat :-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2678
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak abych to shrnul: Tak jsme se tu dohodli, že důvodem pro dlouhé přímé linky přes město nejsou ani ty maminky a tatínkové s kočárky a invalidi, protože přeci chtějí být rovnoprávní s těmi ostatními co mohou a musejí přestupovat a jezdit kdy chtějí. Cesta k napajedlizaci a bagrizaci se otevřela.
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Souhlasim, ale stát se to může. A osobní domluvy bohužel dneska spousta lidí neni schopná. Mně prostě poslední dobou připadá, že maminy se chovaj, jako by jim patřil svět, a že když někam jedou s kočárkem, že se z nich ostatní pos**ou. Zdůrazňuju že né všechny, možná na ně mam jenom poslední dobou smůlu.
Jinak pustit sednout těhotnou mi nedělá sebemenší problém...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ještě poznámku - tento problém řešili a zřejmě i vyřešili v r. 1944 v tehdejším Generálním gouvernamentě v jeho nyní ukrajinské části. Jak si lze všimnout v Kursbuchu 1944 který kdosi naskenoval a dal na net, nejeden vlak měl v záhlaví "černý kundočtverec" s vysvětlením v poznámkách "Nur fuer Deutsche".

Ne že by se některej důchodce nechoval jak hulvát (i prát se dva důchodce vo místo jsem už viděl), ne že by některá mamina s kočárem nebyla přímo voprsklá. Já bych ale byl pro vyloučení z přepravy jednoho, vlastně dvou segmentů a to celodenně: smradlavý pochcaný houmlesy + špinavý vožralý východní dělnictvo. Ty mi vaděj mnohem víc než jakýkoli jeiný segment cestujících, a to i mimo špičku.....
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 12:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří - s těma mamina máme trochu pravdu, zase je to případ od případu. Moje žena prostě kočárkem nechce v MHD cestovat, právě proto, že je ji nepříjemné se cpát do BUSu/TRAMvaje, proto si koupila už několik baby-vaků na přepravu dítěte ;-))
S tím pouštěním - samozřejmě, že i muži pouští mou drahou polovičku sednou, jne mě štve že s opakem se setkáváme poměrně dost často.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Především si myslím, a to tady ještě nezaznělo: že lidem, kterým přestupování způsobuje potíže (z jakýchkoli důvodů kromě lenosti) pomůže mnohem víc "komfortizace" přestupních uzlů než přímé linky. Protože prostřednictvím přímých linek nemůžu stejně uspokojit všechny vazby, proto by měly být jen tam, kde je potřeba přímého spojení silná. Ostatní případy by měly řešit komfortní a bezbariérové přestupní terminály...
Metro na letiště má stát snad 40 miliard... kolik přestupních uzlů by se dalo opravit třeba jen za zlomek té částky (třeba za 5 miliard). Začal bych co nejdříve s úpravou stanic metra, v druhé fázi pak upravovat postupně i přestup tram-tram, tram-bus, bus-bus.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ano, souhlas.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2680
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: O tom není pochyb. Já zastávám trochu brutálnější názor: Napřed jezdit/přestupovat, pak upravovat. Ten tlak na úpravy totiž bude větší. Dneska se neochota něco dělat maskuje kecama typu: Až bude to a to a to, pak to zkusíme. Jsem konzistentní v tomhle i s představou o střídání řidičů na tramvajích - zdržuje se to výmluvama že tu neni hajzl, tam ručník, tuhle je moc tvrdá židle a podobně. Ne. Střídat a řidiči sami budou mít zájem a zatlačej, aby se to vybudovalo. Takhle jim je to jedno a lenost druhejch jim vyhovuje.
Budoucnost patří bagrům!
m_jn
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.10.190
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:28:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří_t: Když se rozhodnu, že budu mít dítě ...

Nebo naopak: Když se rozhodnu, že budu bydlet a pracovat ve městě, kde má hodně lidí kočárek, musím počítat s tím, že s nimi taky budu jezdit tramvají a občas se tam spolu nevejdeme. Nebo ne?

Kdo je ten obyčejný cestující, na kterého by ti neobyčejní měli brát ohledy? Můžu se jet ve špičce projít do centra, když mám pak mimo špičku noční a sloužím i o víkendu? Nebo mám brát ohled na ty obyčejné a uprázdnit jim tramvaj, protože pro ně je důležité dostat se v pohodlí do práce?

A proč mi lezou do tramvaje v neděli dopoledne rodiny s dětmi, když já jedu do práce?

Diskuze skutečně úžasná, takže přestože toto fórum pravidelně jen čtu, musel jsem se ozvat.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m_jn: Já bych to už nerozebíral. Prostě je to všechno o vzájemný toleranci a liší se to případ od případu.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 13:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nařizovat kdo komu má vadit nebo nevadit může kdo chce jak chce, nicméně praxe jasně ukazuje, že z VHD utekli především 20-30-40 letí nestudenti a nedůchodci, že :-)

že jsou studenti nevychovaní, resp. je nenapadne sundat ze zad baťoh je jedna věc - nicméně je fakt, že student si čas jízdy do školy nevybere, že se do škol musí dojíždět také není chyba studenta, kdežto důchodce do té ranní špičky opravdu nemusí, a když chce, tak není jediný důvod, aby si nezaplatil stejnou cenu jako jiní cestující - kteří mimochodem dojíždějí do práce, aby ten důchodce měl na důchod

a maminky s kočárky narozdíl od důchodců opravdu nejezdí v davu pro svoje potěšení, je to pro ně spíš velmi nepříjemné - zvlášť když důchodci obsadí sklopné sedačky a jsou líní zvednout prd.l, když je nutné plošinu uvolnit
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 14:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a ta ranní špička není otázka komfortu - prostě třeba takové B jednoduše nepobírá, je moc hezké že lidé spěchající do práce si mohou počkat na další soupravu :-( ... a zkrácení intervalů je v nedohlednu

zlepšování přestupních uzlů bohužel asi není na pořadu dne, co jsem si všiml tak na pankráci (kde se dá čekat rapidní vzrůst intenzity provozu podobně jako na chodově atd) nejen že nebude podchod, ale autobusová zastávka se odsune ještě dále od metra
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 14:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebude podchod? Super. Tak to je vrchol demence....
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 14:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No autobusová zastávka na Pankráci se odsune od metra zjevně proto, že je potřeba delších řadících pruhů pro IGK před křižovatkou. S obsluhou skleníků na Pankráci VHD se zjevně moc nepočítá.

Asi je třeba dohnat o stanici vedle nejzparchancenější přestupní pražský uzel
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 15:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček:
přesně tak ... v celém tom dopravním řešení není jediné zlepšení pro VHD nebo pro pěší, naopak řada zjevných zhoršení
Přechody pro chodce jsou navíc dělány jen tak, aby vyhověly normě - tj. i na současnou frekvenci velmi úzké, projektant na místě zjevně pěšky nebyl. Navíc se zbylé dosud obyčejné přechody změní na světelné s oním bezmocným tlačítkem, takže si chodci hezky počkají i tam, kde se dosud dalo přejít relativně volně. Nechvalný příklad tohoto je Budějárna, která je opentlena zábradlím ze všech stran a přirozené pěší vazby tam byly zlikvidovány.
Autobus vyjede ze zálivu a zůstane stát ve frontě dál od křižovatky, kdežto dosud měl díky umístění zastávky zaručenu jakous takous pozici.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 15:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Metro kazí zábavu":
http://www.reflex.cz/Clanek29483.html
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 16:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad článek: Koukám, mnozí již zdegenerovali natolik, že zapomenou, že po Praze jezdí i něco jiného než všemohoucí krtek, a v noci nevědí..
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 16:25:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

autor je opravdu jasnozřivý - taky jsou města kde v noci nejezdí žádná vhd, takže zbývá jen taxi, pražské noční tramvaje a busy jsou v tomhle ohledu naopak docela luxus
Slyda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 21:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky bych chtěl vidět, jak by se prováděla údržba tratí. To by byli night-life-kaštani nadšeni, kdyby byla dvoutýdenní výluka Céčka 3x do roka...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 10:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z ČTK a z Mockby: :-)
Naprosto zmateni byli cestující jednoho z vlaků moskevského metra, který ve čtvrtek odpoledne projel stanicí, pokračoval v jízdě a zastavil až 35 metrů hluboko v tunelu. Podle ruského deníku Komsomolskaja pravda je na vině strojvůdce, který při řízení usnul.
"Jízdní řád prakticky nebyl narušen," uvedlo v reakci na incident tiskové oddělení moskevského metra. Spící strojvůdce, u něhož je známé jen příjmení Popov, se probudil poté, co automatika sama začala zbrzďovat vlak. Zpět do stanice už se se soupravou vrátit nemohl, a tak vše pouze oznámil dispečerům a pokračoval v jízdě.
Ruský deník zdůrazňuje, že strojvůdce nebyl opilý. Popov proto prý bude potrestán jen srážkou ze mzdy.
Za poslední tři měsíce ale podle listu opilí strojvůdci nedokázali vlak ve stanici ubrzdit ve dvou případech. Jeden se pak vymlouval, že jej opustila žena, a tak zapíjel žal.
Budoucnost patří bagrům!
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2286
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 14:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Pisálek bohužel nerozlišuje kapacitu metra a sólo tranvaje... Navíc po půlnoci by v krtku podstatně narostla křivka pádů do kolejiště a z eskalátorů, zeblitých perónů a bordelu obecně.

Káem:
Charošaja skazka iz Moskovskovo Metropolitena
Rick_hunter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 14:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojvůdce metra za jízdy usnul
To už sem v pekle? Ne, kdyby si byl v pekle, tak sedíš na trůnu a ďábel je v nebi, vole!!
(Pánská jízda)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10224
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 16:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 - to mi připomíná, jak před pár lety psal jiný blbeček (možná ten samý?) z Reflexu, že je sice super, že na Lazarské stojí noční tramvaje tak dlouho a jejich řidiči si můžou dát cigárko a pokecat si, ale že prostě nechápe, proč mu pak na Karláku ujela ta 55ka, do které chtěl přestoupit z 57ky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 19:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Zaslechl jsem také něco o tom, že by se na Céčko mělo dočasně přesunout pět reko. Drak snad doplní. Nedoplní, protože o tom nic neví. Ale pochybuju, nevím kde by je vzali. Z B? To doufám ani ze srandy. Instalace PA135 taky zabere nějaký čas, to už aby se začalo, ale na druhou stranu ve stavu, v jakém se DP nyní nachází bych se už ničemu nedivil.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 19:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mites: Některé výtahy jsou dost nešikovně seřízeny, takže šance, že skřípne kočár, nebo dítě, je dost velká. A sílu mají dost velkou, takže to v lepším případě končí oprávněným řevem mrňouse. (Mimochodem, který geniální projektant to navrhuje?)
Navrhuje umístění nebo konstrukci? Umístění kreslí Metroprojekt, při dodatečných vestavbách je to mnohdy jediné řešení kam výtah dát. Konstrukce výtahu je věcí jeho výrobce, většina používaných výtahů má unifikované komponenty, ze kterých se sestavují výtahy kdekoliv jinde. Dneska už i údržbu a seřizování většinou zajišťují firmy.
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.177.198
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 19:46:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Problém je asi v tom, že normální výtah má čidlo poměrně blízko k zemi. Kočáry s korbou výše tak nerozpozná a výtah pak klidně zavře dveře - kočár nekočár. Možná by stačilo doplnit čidlo nebo čidla i v jiných výškách, aby k tomu nedocházelo.

Výtah na přestupu B-C na Florenci má navíc dost rázné zavírání. Odhodit kočár proti rámu pro něj není problém.

Vím, že jsou kočárky, kde děti sedí dost nízko, ale i takové, kde jsou vysoko. Je proto asi rozumné mít víc než jedno čidlo.

S invalidními vozíky nevím jak to je, ale myslím, že může dojít k podobnému problému. Záleží jak na postižení člověka na vozíku, tak na samotném typu vozíku. Už jsem viděl i konstrukce, kdy výraznější hmota byla až dost vysoko ...
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2007
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 19:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak nocni doprava v Praze neni spatna, ale nerikejme si ze neni co zlepsovat. :-)
Studuji v Berline tak priklad jak jinak (lepe) se da organizovat nocni doprava. U-Bahn a S-Bahn jezdi v nocich z patku na sobotu a ze soboty na nedeli nonstop v 15-30 minutovych intervalech (a udrzba trati se take stiha), v ostatnich dnech jezdi ve stejnych trasach nocni autobusy. Sit je doplnena nepretrzitym provozem paternich tram a bus linek (MetroTram a MetroBus) a nocnich bus linek na okrajich mesta (ktere maji to kouzlo, ze vas zavezou na prani az primo k domovnim dverim a po objednani telefonem i vyzvednou). Obecne spoje na sebe v noci navazuji perfektne a tarif je stejny jako ve dne.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 21:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mites: Ale tento problém je potom u všech výtahů, nejen v metru. Pokusím se problém přednést kompetentním. U výtahů bez dveří kabiny se instalují dodatečně infrabariéry, které přímo zasahují do bezpečnostní smyčky, takže musí být pro tuto instalaci již schváleny. Pokud to umožní konstrukce výtahu s dveřmi, nemusel by být problém jí použít pro detekci volnosti dveří třeba v celé jejich výšce.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 21:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anku: Noční víkendový provoz metra se zde už probíral a já myslím, že problémů pro zavedení by bylo minimálně pokud to někdo objedná a zaplatí. O víkendu se z 99% nic nedělá a napájení je zapnuto. Pokud by se s tím počítalo, že nepůjde dělat o víkendu, to 1% se zvládne organizačně udělat jindy, v případě nutnosti výlukou úseku (možná i koleje, záleží na intervalu) a náhradní povrchovou dopravou v dnešním rozsahu. Staniční personál je v noci na svých místech, úklid by se určitě při jiné organizaci zvládl, ale zbylých pět nocí nám musíte nechat.
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.177.198
Odesláno Pátek, 26. října 2007 - 21:44:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Děkuji.

U těch ostatních výtahů to není tak znát - kočárky se v domech často nechávají dole, takže v té zhruba kolenní výšce se čidlo na dospěláka nebo dítě chytne. A taky tam bývá jiný poměr normálně a pomalu reagujících uživatelů. Proto jsem si toho asi všiml až v tom metru.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 15:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera se konal přetah do Plzně odjela 2326-2421-2420-2400-2312 + Bars-ka 3322-3454-3302.
Lc_736__c_954
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 901
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 15:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Dobrém ránu říkali . . . Metro linky číslo B touto stanicí pouze projíždí . . . To mně pobavilo ..
KAROSA LC 956 E : Máme tě rádi, zůstaň prosím dlouho...
PROSÍM, pusť mě.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4466
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 23:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opilá žena v kolejišti zastavila pražské metro
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace