K-report
 

Archiv do 01.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 01.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3613
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 14:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kk:
Moráň směr I.P.Pavlova? Co to je? Mně jde o křižovatku ulic Na Moráni X Na Slupi.
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 14:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NE, Moráň I směr I.P. pavlova, tzn mezi zástávkama Moráň-Botanická Zahrada a Karlovo nám.-Moráň.

Už je to jasnějsí?

(Příspěvek byl editován uživatelem k_k.)}

(Příspěvek byl editován uživatelem k_k.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3615
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 15:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych pravdu řekl, moc ne. Zkrátka, prochází výměnou i křižovatka ulic Na Slupi - Na Moráni?
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 17:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výměnou procházejí výměny.
viz http://foto.prazsketramvaje.cz/2007/rijen/26102007/index.php

(Příspěvek byl editován uživatelem Isidor.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3619
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 18:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak koukám na ten Karlák, vypadá to, že se za Dvořáka začaly hýbat ledy. Jen tak dál...

Zastávka Moráň bude také hotova do pondělka? Předpokládám, že nikoli. Tedy pokud bude celá rozšířena a s přístřeškem.

Na Moráni se mění jen veksle. Jaký je stav oblouků tady? Nestálo by za to udělat reko celé této křižovatky? Aby se do toho nezačalo za dva roky hrabat zase.

Dojde během druhé etapy k nějaké změně ostrůvku Karlovo náměstí směr Pavlák?
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 9-2006


Odesláno Neděle, 28. října 2007 - 19:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od dnešní 19. hodiny už je Moráň průjezdná! DP se činí, taky čumim že se někdo obtěžoval toto info napsat na internet. Jen je trošku zarážející, že se tam neustále kumuluje neskutečný množství článků aniž by se aktualizovali nebo mazali ty starý. Než neustále přidávat další a další články (což velmi velmi znepřehledňuje celý stránky) bych raději aktualizoval a upravoval ty stávající. Dělaj to hrozně nesystémově.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 08:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neexistuje nějaký způsob jak třeba dispečink povolí předčasný odjezd? Včera večer třeba na Andělu směr SN přijela 20 s odjezdem v X.33 a těsně za ní mírně seklá 14 s odjezdem v X.30. Ta 20 samozřejmě čekala na čas takže minutu přidala i té plné 14 co hnila za ní. Přínos tohoto čekání ve směru SN je mírně řečeno nulový....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2692
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 09:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.Vlček: P-ř-e-d-č-a-s-n-ý o-d-j-e-z-d???? Zbláznil jste se? Význam čekání je v přestupu z metra.
McB: Ano, viděl jsem podstatná hlavní města Evropy a nevím, proč by maršrůtnyje taxi měly být pokrokem dopravy. Zato jsem viděl výjezdy v neděli kolem 8 hodiny ráno a přesdenní intervaly 15-20 min. taky. A vozy vídeňské tramvaje samozřejmě rovněž.
Zdenek1: COKOLIV se zavede ve Varně bude znamenat zlepšení. Nepoměřujme se s těmito končinami.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10231
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 16:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zato jsem viděl výjezdy v neděli kolem 8 hodiny ráno a přesdenní intervaly 15-20 min. taky. A vozy vídeňské tramvaje samozřejmě rovněž.

Doufám, že jsi napočítal kolik má Vídeň a Mnichov linek S-bahnu a U-bahnu a jak jsou jimi obsloužena jejich centra. Tak nějak si to s veřejnou dopravou představuju. A porovnej to s našimi ušmudlanými třemi linkami METRA, doplněnými regionovou z Libně do Roztok.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 18:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: proč je problém zrušit ve špičce jř ? a jezdit jako na den bez jízdních řádů ?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 21:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
P-ř-e-s-t-u-p z m-e-t-r-a-? Kolik lidí na Andělu přestupuje z metra na tramvaj, jenž končí na Smíchovském nádraží?

Petr Vlček:
Škoda, že toto prohození není rovnou v jízdním řádu, protože ve směru z centra by se velice hodil přestup z 20 na 14, a naopak ve směru do centra. Bohužel to v praxi vypadá tak, že pokud cestující přijede z Malé Strany na Anděl dvacítkou a chtěl by pokračovat dále na Barrandov, 14 mu ujede před nosem a musí čekat na 12, které přijede ze stejného směru
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 22:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo sdělit, která dáma hovoří hlasem pražských tramvají, tedy hlásí stanice? Stejnou informaci hledám i pro metro A a C. Děkuji.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10236
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 22:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P-ř-e-s-t-u-p z m-e-t-r-a-? Kolik lidí na Andělu přestupuje z metra na tramvaj, jenž končí na Smíchovském nádraží?

Jednak, a druhak by mě zajímal ten přesně vyladěný přestup, jehož posunutí o jednu minutu by ho nenávratně zničilo.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
V_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 29. října 2007 - 23:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: minuta předjetí rozhoduje o 15 minutách čekání při přestupu
Jo, zato zcela běžné 3 až 4 minuty zpoždění (u vlaků v odpolední špičce na výjezdu z centra), a to je vlastně skoro úplně načas, pro mne 15 minut čekání navíc nikdy neznamenají.
Momentálně zkouším používat spojení podle IDOSu v PDA a většinou to kupodivu nevyjde.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10241
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 08:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Vlček - Včera večer třeba na Andělu směr SN přijela 20 s odjezdem v X.33 a těsně za ní mírně seklá 14 s odjezdem v X.30. Ta 20 samozřejmě čekala na čas takže minutu přidala i té plné 14 co hnila za ní.

Teď mě ještě napadlo, že mi není trochu jasné, proč se řidič 20ky jedoucí z vedlejší (je Štefánikova na Andělu doufám pořád vedlejší... ) nacpe před z hlavní přijíždějící 14ku, kterou musí vidět hodně daleko. Že by za sebou zdržoval devítku?
Možná inspirace pro dispečink...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2694
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 08:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: je milé, že zrovna ty argumentuješ metrem. Teď se to hodí, co?
Radek P: stačí den-dva bez JŘ ročně, abysme viděli, jak v koncových úsecích přijíždějí řidiči dříve. Až o 13 minut, že.
McB: Vltavská, směr Stross, po 22. hodině.
Vl: Tak to seš jeden z mála. většina zdejších argumentuje vteřinami, když mi dokazuje, jak je nevýhodné jet s přestupy a metrem.
Hodně účelově argumentujete milánkové. Vypadá to, že byste chtěli bordel a přímé linky, co? Ale opak je pravdou: Napaječi od Řep by se to nestalo. To jsou ty vaše linky přes celé město.
Ostatně, řekl bych, že daleko častějc bejvá zpožděná 20 než 14. A nakonce - myslíte že by 14 umožnila přestup z 20 za ní? Ale prd! Přeci pospíchal, měl +3 minuty!
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10243
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 09:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je milé, že zrovna ty argumentuješ metrem. Teď se to hodí, co?

Ano, argumentuji kvalitním metrem, odpovídajícím velikosti a významu města. Jak je možno vidět u sousedů ve Vídni nebo Mnichově.

A ještě k té kvalitě MHD a jízdním řádům - takhle mi to jezdí celé odpoledne :

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10244
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 09:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nakonce - myslíte že by 14 umožnila přestup z 20 za ní? Ale prd! Přeci pospíchal, měl +3 minuty!

, ty dvě se tam vůbec neměly potkat. Což je samozřejmě taktéž chyba.

Včera večer třeba na Andělu směr SN přijela 20 s odjezdem v X.33 a těsně za ní mírně seklá 14 s odjezdem v X.30. Ta 20 samozřejmě čekala na čas takže minutu přidala i té plné 14 co hnila za ní.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2697
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Tak ještě jestli ve Vídni a Mnichově přepraví procentně tolik co v Praze...
To vysvětlení toho (ne)čekání je přesně nádražnické: Vůbec tu být nemá, tak na ní přestup neumožním. Sláva!
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3643
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ještě jestli ve Vídni a Mnichově přepraví procentně tolik co v Praze
Ono to nebude tak horké. Pokud pojedeš například z Řeporyjí do Dubče (230+B+A+228) vykáže DP, že přepravil čtyři osoby a ne jednu. To jsou kouzla. Někdo tady dokonce napsal - DP přepraví ročně miliardu cestujících. Kdyby každý při své cestě za zaplatil 10 Kč, tak je DP v zisku.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10248
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Vůbec tu být nemá, tak na ní přestup neumožním.

Čteš pořádně? Napsal jsem:

ty dvě se tam vůbec neměly potkat. Což je samozřejmě taktéž chyba.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3645
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ABCDEFGHIJ Tak to je taky pěkný... 21 zatahující do Hloubětína.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10249
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ještě jestli ve Vídni a Mnichově přepraví procentně tolik co v Praze...

To je samozřejmě otázka, na kterou neumím odpovědět. Jenže mám pocit (stejně jako Martin), že v Praze se trochu čaruje s čísly.
Když si vemu Vídeň s její městskou sítí S-bahn a U-bahn a porovnám jí s pražskou "sítí" tak si prostě myslím že nijak horší výkony mít nemůžou. Podle mě je to jen otázka metodologie.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Zapojím se do podzimní debaty, i když nerad. 228 již nejezdí, do Dubče, prosím, použij 111 ze Skalky, popřípadě 229/329 z Depa Hostivař, můžeš využít i 240, ale pouze do zastávky Škola Dubeč ;)
Bít nechci!
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10251
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 10:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě přidám pro inspiraci Mnichov, jak to má ve městě zhruba velikosti Prahy vypadat. A Tramnetz.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3646
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Káem by ti odpověděl, že 111 je na přechodnou dobu, než začnou voliči ze Skalky řvát ;-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21 zatahující do Hloubětína
Pěkný jízdn řád... poznámky A-J. Na 21 už chybí jenom Kobylisy. A je naprosto LOGICKÉ, že o víkendu jezdí na 21 Vokovice a Hloubětín, když 21 jezdí na úplně jinde. Chápu u linek, které jedou přes celé město, že na ně najíždí vozy z různých vozoven, ale na 21 by šlo udělat vypravení z MO, PA, v nejhorším případě ještě SA... To by snad zvládla i průměrně inteligentní opice
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne.ne voliči na Sklace rozšíření 111 ani nezaznamelnali a naopak plíživě na k ní šoupneme spoje 229/329 a pokud v zastávce Na návsi na BUS od SKlaky navážem BUS do Uhří, zjistíme že DH na nic nepotřebujeme, pardon, vlastně ano, kvůli 163... :-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3647
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kvůli 163... a Europarku a nově budovanému Outletu. Ještě bychom roztrhali linku 7 a udělali z ní KáemNapaječe. 7 Řepy-Anděl a 27 ÚDDP-Depo Hostivař (nutno vybudovat smyčku u stanice metra).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonáš: 111 je na přechodnou dobu, než začnou voliči ze Skalky řvát
Martin,McB: samozřejmě že se statistikou se daj dělat psí kusy. Ale řekl bych, čistě z dlouholeté praktické empirické zkušenosti, že se s ní kouzlí na celém světě víceméně stejně - takže pokud absolutní čísla nejsou pravdivá, tak srovnatelná ale jsou. Mám pocit že Mnichov kryje z jízdného 43% nákladů (což je hodně) a přepraví 36% osob po městě se pohybujících (což je málo), ale nehledal jsem to , nekamenujte mě, jen mi to nějak utkvělo, nebo obojí jsou extrémní hodnoty.
218: To tu píšu už dva roky. Zdá se že Dvořák ještě pořádně do všech koutů nedohlédl.
Martin: trať do UDDP bude jen manipulační, jezdí podle ní dost busů.
Budoucnost patří bagrům!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby DH bylo kvůli Europarku, tak by asi EUROPARK Bus nejezdil až na Skalku...
27 ÚDDP-Depo Hostivař (provozovaná na pokyn dispečera, vozidlo FORD transit... ;-))) a nemusím stavět smyčku...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No ale takhle hrozné to snad na 21 ještě nebylo... nebo jo?

Depo Hostivař: Jeho atraktivita by šla zvýšit "přehozením" tangent. 177 vést (ve směru z Bohnic) od Limuzské přes Depo Hostivař k Nádraží Hostivař (a do Petrovic), 181+183 vést ve směru z Kyjí přes Depo Hostivař na Košík a JM. Případně vést z Depa Hostivař 4 linky do všech těchto směrů. Depo by pak mohlo fungovat jako skutečně funkční přestupní uzel.}
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jestli kvůli pár spojů 111 budou voliči ze Skalky řvát, tak asi budu přemýšlet o stěhování k metru Skalka, když největším problémem oblasti je navýšení spojů 111... ;-)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 11:35:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych o DH už v téhle diskuzi nepsal o jeho "současné zmršenosti" se tu napsalo dost a dost. Potřebuje tangenty+železnici a nepotřebuje pásmový provoz.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10262
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 12:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ale takhle hrozné to snad na 21 ještě nebylo... nebo jo?

A není to náhodou tak, že DP bere dotace na všechny km ujeté s cestujícími, takže i za výjezdy a zatažení do vozoven? Pak by to z pohledu pana Dvořáka jistou logiku mělo...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 13:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, jalové km nikoho (zatím) zas tolik nevzrušují, město zadotuje nasmlouvané vozkm všechny bez rozdílu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2700
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem si jist, jestli nedotuje jen km ujeté po pravidelné trase a uvedené v JŘ. To jsou totiž ty nasmlouvané. A když se hodně rekonstruuje - a to letos jo - ušetří se vozokm, které se musej projezdit, aby se příští rok nekrátilo (NAD se nepočítá do vozokm ale do nákladů rekonstrukce, takže jiná kapsa).
Ta 21 je strašlivá odjakživa, zejména pak od doby zvýšení samostatnosti vozoven.
Depo a tangenty: Jednoduuše - závleky 181 a 177 k depu. Závleky. ZÁVLEKY!!!
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10270
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 14:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Mám pocit že Mnichov kryje z jízdného 43% nákladů (což je hodně) a přepraví 36% osob po městě se pohybujících (což je málo), ale nehledal jsem to , nekamenujte mě, jen mi to nějak utkvělo, nebo obojí jsou extrémní hodnoty.

To je klidně možné, ale toto jsou spíš kvantitativní ukazatele, které o kvalitě moc nevypovídají.

Nejsem si jist, jestli nedotuje jen km ujeté po pravidelné trase a uvedené v JŘ.

Jenže zatahující a vyjíždějící vlaky v rámci jakýchsi technických možností uvedeny v JŘ jsou a cestující normálně přepravují - na rozdíl od A-busů.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3649
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 17:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem a Mnichov.
Mít Praha vybobardovné centrum a křížem krážem široké ulice více-méně na sebe kolmé, nevěř tomu, že by % přepravených cestujících v Praze bylo stejné, jako je dnes. Těch 60 ku 40 (pražský číslo) je dáno hlavně tím, že v centru není kde zaparkovat a mnohdy je to MHD i rychlejší, protože rozumně se kolem centra autem projet nedá. Naopak na okraji Prahy ty procenta budou určitě opačná. Hádej za jak dlouho jsem z Dědiny na Stodůlkách autem a za jak dlouho 225kou? Takže ten tvůj ukončený přechod z MHD do aut bych za konečný nepovažoval. Na okraji stále patrný je. Proč je ten poměr tedy už deset let neměnný? V Praze přibývá lidí a hybnost obyvatel se zvyšuje. Dalšímu odchodu lidí do aut brání v Praze především kapacitní možnosti komunikací a parkovišť.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 30. října 2007 - 20:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opět spuštěn zkušební provoz SMS-zastávkovkého informačního systému:
http://www.dpp.cz/index.php?q=cs/zjistete-si-pres-mobil-kdy-vam-jede-tramvaj
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2702
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 09:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Na rozdíl od tebe nepovažuji přechod z VHD do IAD (a naopak) za jev technický, ale společensko-sociální. Tento pohled mi odhaluje v řadě oborů řadu věcí a souvislostí, které z čistě technického hlediska jsou zahaleny rouškou nepochopitelna.
(To není náběh na urážku, ale vysvětlení, proč se v něčem neshodneme)
McB: Popíráš závislost mezi kvantitou a kvalitou? Jsi divnej. O zatahujících a vyjíždějících linkách si to přečti znova - podmínky platí "a zároveň". Příklad: 21 je dotována v úseku Modřany-Výtoň, v úseku Výtoň-Vozovna Strašnice nikoliv. Poznamenávám, že si nejsem jist, je-li to tak, jen jsem vyslovil hypotézu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3652
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 09:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Samozřejmě, že přechod z MHD do IAD způsobil jev společensko-sociální. V tom se shodneme. Neshodneme se v tom, že současný přechod je ukončen. Dalšímu přechodu hlavně ve směru okraj-centrum brání technické limity komunikací a parkovacích míst. Naopak přechod okraj-okraj v žádném případě u konce není.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2704
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 11:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že když je to jev společensko sociální, nebudou mu bránit limity technické. Ale to už je detail. Leč detail vysvětlující, proč se už nic takového neděje. 225 jezdí prostě stejně plná už deset let :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10280
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 14:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Popíráš závislost mezi kvantitou a kvalitou?

Nepopírám, ale jistě to není tak jednoduché že "čím větší (údajný) podíl na přepravách ve městě tím kvalitnější MHD". To by pak měli nejkvalitnější MHD i VHD celkově asi někde v Indii.
Jsou v tom právě ještě "společensko-sociální" vlivy.

P.S. jak mám v tomto sousloví chápat rozdíl mezi výrazy "společenský" a "sociální"?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10283
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 15:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Příklad: 21 je dotována v úseku Modřany-Výtoň, v úseku Výtoň-Vozovna Strašnice nikoliv.

Tak takhle to tedy určitě není. Též vyslovuji hypotézu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 15:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nájezdy a zátahy jsou imho normálně placené - platí se určitý objem vozokm za rok a podnik se do toho čísla snaží co nejlépe trefit (je to mám dojem cca 50 000 000 vozokm) protože pokud odjezdí méně, tak platí pokutu a pokud víc, tak to platí ze svého

v den, kdy město přestane platit nájezdy a zátahy, se okamžitě začnou jezdit manipulačně bez cestujících
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3653
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 16:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že když je to jev společensko sociální, nebudou mu bránit limity technické
Ale budou. Lidi by si ze společensko-sociálního důvodu rádi autíčko vzali, ale nemaj z technického důvodu kde zaparkovat. Proto volí menší zlo. A mě děsí představa, že MHD v Praze říkáme menší zlo. "Autem bych rád, ale nemám kde zaparkovat, proto musím tou ušmudlanou sockou". Takhle Káeme většina Pražanů bohužel přemýšlí. A bohužel jim musím dát někdy i za pravdu.

225 jezdí prostě stejně plná už deset let
225 možná. 108 a 164 už rozhodně ne, a to jsou tyhle linky za těch deset let brutálně omezené. Problém ani není v plnosti spojů MHD, ale v přeplněnosti ulic. Zkrátka do Prahy jezdí čím dál víc lidí. MHD jezdí pořád stejný počet lidí, ale ulice jsou čím dál více ucpané. Co z toho plyne? Že procento MHD vs. IAD se mění v neprospěch MHD.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 17:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Ona taky 225 část lidí ze 108 přebrala... Kdysi dávno, když se 225 objevila na Dědině, tak jí tam všichni brali jako "nepoužitelný ksindl", tehdy ještě nejezdila přes Starou Ruzyň a končila na Divoké Šárce.
164 mi nepřijde nějak prázdná... ale pro cestování po okraji Prahy asi nepoužitelná, plní se jen úsekovou frekvencí, vždy, když jsem jel přes Zličín, tak se tam víc než 90% cestujících vyměnilo.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 17:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jezdila motolská souprava t6tek (číslo nevím)na cvičné jízdě se zvedlím zadním pantografem proč tomu tak ??
Regiosprinter by Regionova
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3654
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:06:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Dříve jezdila 225 na Dědinu ze Starýho náměstí rovnou na Ciolkovskýho, Šárku a zpět kolem skladů. Na Šárce se točila až někdy od roku 1992 a jezdila sem z Žalanskýho pouze ve špičkách. Od 28.2.1998 jezdí po stávající trase. Přesto si nemyslím, že by 108čce kradla cestující. Hrával jsem ještě na ZŠ na Bílý Hoře fotbal a 108 byl pro mě dobrej spojovák domů. Tehdy jezdila po osmi minutách ve špičce a z Bílý Hory až na Šárku se stálo. Teď s ní jezdí přes Ruzyň 5-10 lidí v intervalu 15 minut.
Ad. 164: Pamatuješ asi málo. Já si ještě 164 pamatuju, když měla interval 6/12/7-8/20. Tehdy jí musela ještě z Bílý Hory posilovat 257. 180 nejezdila přes Slánskou, ale přes Nevanovu a Bazovského. Dnes? Interval 15 minut v oš a že by jezdila tak plná? Odliv cestujících u těchlech vymetáků za posledních 10 let prostě nastal.
Pamatuješ si ještě na linku 214 Petřiny-Vypich-Bílá Hora-Uhelné sklady? Já si ještě vzpomínám na Ikarusy na lince 191.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi dávno, když se 225 objevila na Dědině, tak jí tam všichni brali jako "nepoužitelný ksindl", tehdy ještě nejezdila přes Starou Ruzyň a končila na Divoké Šárce.

Kombinace 225 Dedina -> Blatiny + tramka byla v te dobe asi nejlepsi spojeni z Dediny do oblasti
Smichova. A to s mistem k sezeni v obou prostredcich. To se o 218, kde se stalo na jedne noze a jeste ne na sve nedalo rict. Ta linka by tehdy potrebovala vetsi propagaci pro tento smer - vetsinu lidi ani nenapadlo, ze by takhle slo jet, a ze to casove vychazi stejne. Prelozenim pres Starou Ruzyn tu linku hodne degradovali.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odliv cestujících u těchlech vymetáků za posledních 10 let prostě nastal.

V rodine mame nekolik lidi, kteri misto jizdy tim vymetakem dojedou na tramvaj jezdici po 5 minutach autem. A takovych lidi existuje pomerne hodne.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3656
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r:
Nemyslím si, že 225 přeložením do starý Ruzyně degradovali. Naopak 225 začala jezdit častějc a toho lidi využili. Tehdejší problém 225 byl v tom, že sem jezdila jenom ve špičkách po půl hodině, od roku 95 po dvaceti minutách. Mně se její současné trasování líbí, ale v konkurenci s IAD nemá absolutně šanci.

A takovych lidi existuje pomerne hodne
A je to hlavně vidět v ulicích. Dříve bylo parkoviště z ulic hlavně kolem centra, dnes už jsou ucpané ulice i na tý periferii. Například Vypich v posledních dnech... Ankarská ucpaná skoro až po Větrník a Kukulova ráno k Motolu jakbysmet. Když je v Pardubicích hezky, lidi sedaj na kola a MHD vozí pár lidí. V Praze je to naopak. Když prší nebo je hnusně, lidi sedaj do aut.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 18:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jezdila motolská souprava t6tek (číslo nevím)na cvičné jízdě se zvedlím zadním pantografem proč tomu tak ??
Regiosprinter by Regionova
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4497
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 19:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řidič by měl umět jet také jen na zadní pantograf (v případě polámání předního atd).
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 31. října 2007 - 20:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

taky jsem jí viděl, tipnul bych, že si zkoušeli dát dolů přední a nahoru zadní a ten přední jim pak už nešel zpátky nahoru, tak to holt dojezdili na zadní - lepší než to měnit
ale nevím jestli to nebylo nějak jinak
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2707
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 20:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Opačně- řekl bych že s menším % vypadá kvalita systému jako lepší. Čili úměra nepřímá. Když na to koukneš blíž, tak pak vidíš 15 min. ve špičky a pod.
R31: Jo to je logické, co by se asi stalo kdyby nebyly zátahy placený. ale furt ve mě něco hlodá :-)
Martin: Zrovna dneska byla na ČRo1 reportáž z Paříže - lidi tam jezdí sockou jen proto, že není kde zaparkovat. Nicméně, tak jako lidi nepřesvědčí ucpané ulice , aby přesedli do MHD, jakkoliv jim budeš dokazovat že cesta MHD trvá třetinu času a stojí třetinu peněz, nebude mít parkovací prostor taky takový vliv.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10287
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když na to koukneš blíž, tak pak vidíš 15 min. ve špičky a pod.

Ve špičky (ty jsi KMe kladeňák/kralupák? ) v Mnichově, Berlíně ani Vídni u Sbahnu a Ubahnu 15 min interval neuvidíš. O nějakých periferních tramvajových linkách do "vilových čtvrtí" těchto měst se v tomto kontextu nemá smysl bavit.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10288
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 31. října 2007 - 22:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když na to koukneš blíž, tak pak vidíš 15 min. ve špičky a pod.

Najdi mi tady nějakou linku, která bude mít v centru města "vo špičku" interval 15 min (a samozřejmě nebude ničím proložena). Dík.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. listopadu 2007 - 08:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajový podzim .
 

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace