K-report
 

Archiv do 25.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Archiv do 25.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 20:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak navrhuji na Céčko nakoupit T3 z Parsu. Stejně tam byly původně plánované a určitě by cena za osobosedadlo vyšla nejlépe ve srovnání s M1 či 14T .-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 08:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Stání je regulérní způsob přepravy v MHD, v prostředcích MHD lidé běžně STOJÍ Proxi!!!
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 09:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A dálkové pěší přesuny tunely a podchody též, že? Lidi tak přece denně běžně přestupují.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2643
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 10:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Víte prd. Zajeďte si do Londýna nebo Paříže abyste viděl dálkovej pěší přechod tunelem. Ale jinak ano, i pěší přesun je regulérní, stále častěji používanou protože i zdravější součástí dopravy. Není důvod jej jakkoliv diskriminovat. To je právě to co se s dobou mění. Probuďte se.
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 11:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem,no jezdit někam na západ autem a pak se tam jednou projet MHD z Tebe znalce neudělá:-)
Nicméně v Londýně nebo Paříži jsou přestupní vazby dlouhé,ale souvisí to spíše s dobou vzniku stavby.Metro v Paříží dosáhlo do roku 1930 95% dnešní délky.Pak už se stavělo málo a rozvoj byl určen S-Bahnu (RERu).
Dnes se v Paříži začínají prosazovat právě tramvaje,neboť stanice jsou na povrchu a je lepší a kratší přestupovat tram-metro než metro-metro a dolů a nahoru.A to metro v Praze je o několik desítek metrů hlouběji.Samozřejmě má tramvaj preferenci před IAD,které se v Praze urputně a nutno podotknout-úspěšně bráníme.Za těchto podmínek souhlasím s tvými vizemi o postupném ponechání pouze malé části TT z větších sídlišť k metru.Tyto TT bychom snad uměli udržovat na evropské výši a jezdili by na nich i vozidla na evropské výši.Jinak zbytek TT zrušit.Bohužel v Evropě si mnoho provozů TT zrušilo a dnes si rvou vlasy a někde je obnovují,ovšem s daleko většímy náklady,než kdyby je ponechali.
Ovšem my se NEPOUČÍME A NEPOUČÍME a zase půjdeme vlastní cestou.Znovu píšu ze svých zkušeností:tu tramvajovou síť (ne její stav) nám ostatní města závidí.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 11:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme,MHD nikdy nebude tak pohodlná jako IAD,to se shodneme.Ale nelze se sardinkovat.Stojí se i na západ od našich hranic a to především v metru,kde donekonečna posilovat nelze-sardinky jsem zažil v Řimě,Paříži i v Madridu.V Aténách to bylo jakžtakž.
Ale povrchová doprava se snaží být příznívější a naopak stání více jak 20 lidí vě větší části dne je bráno jako nutnost posílení.Klienti se totiž nebudou mačkat-DOBA JE JINDE:-)
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 11:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tim obnovovanim souhlas, posledni diskuze na toto tema v HH probehla v letech 2000/2001, kdy se meli obnovit tri linky (no, kilometru spousta, kolik bych se musel podivat) a cenova nakladnost byla odhadnuta na cca 1 mld DM s moznosti narustu az o cca 20% v prubehu realizace. Jest fakt, ze to je komplet TT trate s vozidly a jednou vozovnou, nahrada stavajicich bus linek 5 (ZOB - Niendorf Markt, zbytek zase bus), 20 (v cele delce) a ... tu posledni si nepamatuji, co tam jezdi. Vyhrala vystavba nove linie U4 v delce 4-5 stanic do oblasti Spiecherstadt, nove zvane Hafencity a je to v soucastnosti rozvojova zona (historicky pristav), kde je porad jeste stale prd.
A drobnost, nechtejte vedet, jak vypadali rozvojove plany na sit U-bahn v pulce padesatych let, kdy se s velkou slavou rozhodlo o ruseni a nemodernizace zdejsi nemale site TT a co s toho jest ? Jednim slovem - prd ...
Velke oci a skutek utek, ale to proste vizionare s CZ nezajima, ze ...
Pro me staci ono mamive pozlatko kapitalismu ... ;-)
No, hlavne ze rok pred zrusenim posledni linky (prave v trase bus c. 5) se v turistickem pruvodci po pametihodnostech DE psalo o HH tramvajich jako posledni zastupci ze starymi vozy, kde se jeste jezdilo na kladku ... :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 11:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Do budoucnosti nevidíte spíš vy. Na takovou veřejnou dopravu, jak jí považujete za ještě únosnou (běžné stání, přestupy, delší pěší vycházky), se vám lidi dneska vykašlou (pokud je do ní nenaženete jinak).
Vy vidíte VHD jenom jako prostředek, jak přepravit nějaké lidi mezi body A a B (na což metro, napaječe a pár přestupních bodů opravdu bohatě stačí). Ale nevidíte ty další funkce veřejné dopravy, jako je vliv na objem IAD (minimálně tím, že kudy v širším centru vede tramvaj, bývá na ulici o 2 pruhy pro auta míň), příjemnost ulic a pohodlí života ve městě vůbec.

Zamyslete se, co tu chceme mít za nějakých 10-20 let:
a) Uživatelsky příjemnou, pohodlnou (a třeba i trošku dražší) VHD s pověstí dobré alternativy k autu tak, aby se IAD dala omezit na rozumnou míru - a tím příjemnější město pro všechny.
b) Levnou, nepříjemnou a přecpanou VHD, do které lidi z aut naženeme zavedením mýta. Ulice budou o něco volnější za cenu spousty nasraných lidí, kteří při první příležitosti do aut zase utečou.
c) Levnou, nepříjemnou a přecpanou VHD a brutální, novými automobilovými tunely naindukovanou IAD na povrchu. Jasně, k tomu to směřuje, ale není to budoucnost, jakou bych si pro Prahu přál.

(Příspěvek byl editován uživatelem vratislav.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2645
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:05:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Ale to je zásadní omyl. Tramvaje v centru jsou již na hranici svých možností a posílit je nelze (viz Ječná). Proto je třeba kvalitativní změna, ne jen kvantitativní posilování a přidávání a víc jezdit a víc řidičů a víc kolejí a víc peněz.... Ty peníze to právě zastavěj. Tramvaje v Paříži jsou přesně to co popisuju já - na okraji města, napaječe k RER nebo metru. To sis vybral věru blbej příklad. Londýnská tramvaj totéž. Nikdo nevrátí tramvaje k Eiffelovce nebo na Camden Town.
Vratislave, potvrzujete neznalost. Lidi prostě žijou jinak a jinde než tím, že by chtěli fanaticky a freneticky cestovat sem a tam. Zapomněl jste na možnost čtvrtou, kterou je moje vize VHD, která nakonec přežije (a vůbec ne proto že jí chci já, ale prostě proto, že to určí PENÍZE, nezávisle na mě i na vás):
Výkonnou, rychlou, moderní, kapacitní a lacinou VEŘEJNOU DOPRAVU, kde jednotlivé složky se DOPLŇUJÍ a NEKONKURUJÍ SI a zahrnují i IAD(např.parkoviště P+R u železničních nádraží). Dopravu , která jeko celek splní své poslání, totiž přemísťovat lidi sem a tam a ne jim poskytovat nějaké šotouší rozkoše.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2646
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježíš, teď to ještě čtu, Vratislave, tu blbost s těmi pruhy IAD tam kde je VHD. Byl jste někdy na Evropské? Běžte se tam podívat. A při té příležitosti se mrkněte, kolik lidí vystupuje z tramvají u metra, ju? A cvičně se můžete ptát, kolik jich jede do Strašnic 26 a kolik metrem. A vemte si někoho ssebou, aby vám poskytl protišokovou první pomoc
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3571
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Na Dejvické vystupuje hodně lidí, ale také jich hodně jede dál. A jestli pak sis také všiml skoro pořád obsypané zastávky Vítězné náměstí? I z Dejvic se jezdí tramvají. 26 je blbej příklad. Ta těch kolizních míst s IAD moc nemá a jezdí více-méně načas. Jiné je to s linkou 20.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1759
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nic, hlavne ze v HH chteli TT primo pred zdejsi Rathaus, coz je to nejcentrovatejsi centrum ze vsech co tu jsou, ale to jsou hold jen a pouze blby germani, co nevi co vymyslet za blbost ... hold cech neporadi a neporadi ... :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cech instalaterů neporadí?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak znova, substrát může tvrdit co chce a šotouši si vedou svou.
ČTK:
Pro cestující pražskou hromadnou dopravou (MHD) jsou nejdůležitější intervaly mezi jednotlivými spoji, jejich návaznost a dodržování jízdních řádů. Spokojenost lidí také podstatně ovlivňuje bezpečnost, ochota zaměstnanců, technický stav vozidel a jejich čistota. Uvádí to průzkum společnosti Westminster, který dnes obdržela ČTK.
Pozn.MK: Jak vidět, žádný spoje přes celý město jednou za čtvrt hodiny na čtení knížek a koukání z okýnek (to pro šotouše). Žádný supermoderní vozy, ale uctivej personál (to pro zaměstnance)
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2648
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A celá zpráva ČTK:
Pro cestující pražskou hromadnou dopravou (MHD) jsou nejdůležitější intervaly mezi jednotlivými spoji, jejich návaznost a dodržování jízdních řádů. Spokojenost lidí také podstatně ovlivňuje bezpečnost, ochota zaměstnanců, technický stav vozidel a jejich čistota. Uvádí to průzkum společnosti Westminster, který dnes obdržela ČTK.
Zajímavé je podle představitelů firmy, že cena jízdného je v pomyslném žebříčku až na desátém místě. "To svědčí o tom, že občané chtějí zvýšit kvalitu městské hromadné dopravy a jsou ochotni si za ni připlatit," uvedl ředitel společnosti Tomáš Studeník.
Dopravní podnik hlavního města Prahy před časem projednal návrh, podle kterého by cena základní přestupní jízdenky vzrostla z 20 na 30 korun, nepřestupní by stála 20 korun místo 14 korun. Například roční kupon by měl stát podle návrhu 5800 korun, nyní přijde na 4150 korun. Vzrůst mají i ceny dalších kuponů.
Nyní se k návrhu chystá z podnětu dopravního výboru pražského zastupitelstva oponentní studie. Zvýšení cen jízdného by mohlo nastat na jaře příštího roku. Původní plán dopravního podniku předpokládal zdražení od ledna.
Mezi hlavní důvody, proč někteří Pražané hromadnou dopravou nejezdí, je podle průzkumu jejich sociální nebo zdravotní handicap, nepohodlí cestování veřejnou dopravou a zdlouhavost. Z osobního automobilu do prostředků hromadné by obyvatelé přesedli, pokud by o své vozidlo přišli, nebo pokud by dopravní podnik nabídl lepší služby, uvedla společnost Westminster.
Budoucnost patří bagrům!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to odporuje necemu co zde ze strany soto bylo napsano. Neresim to, co jim neustale podsouvate, protoze Vam evidentne dochazi a schazi realne argumenty. Takze prvni, kdo by si v tom mel udelat poradek, jste laskave Vy.
A ten dalsi dtto ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pjp: Neobracejte tak prudce. Opatrně,pomalu a nenápadně a budu ochoten zapomenout, že jste se mýlil. Komu prosimvás schází argumenty? Já vám tu cpu jeden za druhym, průzkumy a kde co a vy žijete ve svých snech o všespásnosti tramvají přes celé město.
Budoucnost patří bagrům!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1761
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 12:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde jsem se mylil ? Ostatne viz muj podpis.
A to o tech tramvajich me laskave ocitujte a pak se pobavime o tech argumentech, kdo jake ma ...
Takze si laskave zase ten svuj prispevek prectete, pomalu a radsi jeste jednou, jo ...
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Lidi chtějí v tom městě především žít. A přepravovat se způsobem, který je pro ně nejpohodlnější. Tramvaje v centru si s metrem nijak nekonkurují - pokrývají něco jiného.
A zklidněnou ulici s povrchovou VHD stavící co 500 metrů nepovažuju za šotouší rozkoš, ale za přínos pro kvalitu života ve čtvrti kolem té ulice.
S těmi pruhy jste mě, zdá se, nepochopil, já zas nechápu, proč mi mlátíte o hlavu Evropskou. Jde o to, že když vymístíte tramvaje z dalších ulic, můžete místo pásu udělat parkoviště nebo další pruhy, čímž si tam natáhnete další IAD, která (jak se vidím naprosto shodneme) patří masově mezi venkov a P+R. Už tím je tramvaj v současnosti městotvorná, i kdyby to byla jen vyhlídková atrakce pro šotouše a důchodce, kteří "neradi" přestupují (a kromě toho je tramvajový pás jedno z mála míst, kudy lze po širším centru vcelku bezpečně jezdit na kole ).
Ta zpráva ČTK ničemu neodporuje. "(...) jsou nejdůležitější intervaly mezi jednotlivými spoji, jejich návaznost a dodržování jízdních řádů (...)" Občané považují za důležité věci, na kterých vidí nedostatky. O blízkosti zastávek cílům cest, linkovém vedení, kvalitě přestupů a podobně tam nic nevidím, tedy to obyvatelé buď považují za OK a nebo to v průzkumu vůbec nebylo nabídnuto jako problém - patrně proto, že zatím těch vynucených přestupů není tolik.
Přitom "chtějí zvýšit kvalitu městské hromadné dopravy a jsou ochotni si za ni připlatit". Neznamená právě tohle, že chtějí, aby se odstranily nedostatky, ale přitom žádné další nevznikly?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Pro cestující pražskou hromadnou dopravou jsou nejdůležitější intervaly mezi jednotlivými spoji, jejich návaznost a dodržování jízdních řádů....občané chtějí zvýšit kvalitu městské hromadné dopravy..."

Zkus si porovnat tuhle větu s tím co navrhuješ ty !
Nějak tam postrádam zmínku o tom, že by občané požadovali zvýšení atraktivity cestování použitím všech dostupných dopravních prostředků, zvětšením počtu nutných přestupu a prodloužení dojezdových časů svých cest, což je přesně v souladu s Tvými setrvalými postoji...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2654
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy prostě víte svý, Vratislave. Já vám to nakonec neberu, prostě jen budete víc zklamáván, zatímco mě VHD přináší jen radosti. Vaše věta ...CIT:"Už tím je tramvaj v současnosti městotvorná, i kdyby to byla jen vyhlídková atrakce pro šotouše a důchodce" KON.CIT. je prostě úplně out z ekonomické reality. Mimochodem odsoudit tramvaje k této úloze je totéž jako je zrušit. Já z nich chci udělat výkonný moderní a oblíbený dopravní prostředek tam, kde na to svou povahou mají. V Ječný to rozhodně není. To vidíme všichni.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2655
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "Intervaly, návaznost"... To věru není o nepřestupných linkách jedoucích jednou za hodinu. a nikde není řečeno že přestupy způsobují to, co by sis přál. MĚ se to neděje už teď a to mám k linkovému vedení hodně výhrad. Jen prostě umím, no. ;-) :-P

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: no ten argument s cestou 26 do Santusic je fakt hodnotnej. Jistěže nikdo do Santusic nepojede z Dejvic 26. Ovšem ke Spartě nebo na Štros zajisté nepojede tu jednu stanici kanálem na Hradčanskou aby stihnul v lepším případě tutéž tramvaj dál. Ba troufám si tvrdit že na celej Žižkof kolem Sajfrtky to bude přímou 26 rychlejší než to lámat přes koleno pomocí A.

Všechno má svý místo. Na dálku je metr, na blízko zas ta tramvaj. V mnoha relacích by se pak hodila alespoň nějaká MHD.....
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav
Tramvaje v centru si s metrem nijak nekonkurují - pokrývají něco jiného.
Souhlas. Rušit tramvaje v centru je nesmysl, pokrývají tam místní vazby, ALE: ta tramvaj, co mě poveze z Jindřišské na Moráň, nemusí být ta stejná tramvaj, co vozí lidi z Modřan na Palačák. Chce to silné napáječe na radiálách a vedle toho "vymetací linky" skrz centrum. Pokud ta tramvaj plní dvě odlišné funkce, tak ani jednu nemůže plnit 100% - proto např. lidi jezdí na metro radši autobusem (Evropská - krásný příklad).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2658
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.Vlček: A přesto se najdou tací, kteří tvrdí, že Pražané po ničem jiném netouží, než jet hodinu přes město bez přesedání. Jistě, na Stross jezdím z Vokovic taky 26, ten Žižkov asi místo od místa ale prostě třeba do Akropole dojdu z Jiřáku dřív než se dokodrcám 26.
Po zkušenostech s 5 a kombinací 26-136 a kombinací C-10,16 jezdím trasu Stross-Orionka pěšky na Vlt-C-A-pěšky na Orionku a je to zdaleka nejspolehlivější a nejrychlejší. Šoutouš by ovšem ničim jiným než 5 nejel.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 13:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jakto že od tebe to berou? Nemáš nějakej kurs asertivity? Přesně! :-)))))
PS: Ve své koncepci posílím 218 na 2/3/4/5 v kloubech!
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 14:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nj, člověk to holt musí umět podat. Když tady něco takového napíšeš první, tak se proti tobě okamžitě zvedne nesouhlasná vlna... Já počkám, až odezní první šok, všichni si vylejou agresivitu na tobě, a pak se teprve vplížím se svým příspěvkem.
Ve své koncepci posílím 218 na 2/3/4/5 v kloubech!
Až se tam postaví ten kampus, tak se toho třeba dočkám.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 14:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáš nějakej kurs asertivity?
Dá se za kurs asertivity považovat "vlastnictví" dvou mladších sourozenců?
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2660
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 14:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 Někdo holt musí bejt první. Rád nesu tuto těžkou osvětovou úlohu :-))))))))))))))
ad sourozenci: Já vedu léta skautskej oddíl, to bych měl bejt snad dost asertivní, ne?
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10192
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 14:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Já z nich chci udělat výkonný moderní a oblíbený dopravní prostředek tam, kde na to svou povahou mají. V Ječný to rozhodně není. To vidíme všichni.

OK, máš naprostou pravdu. Teď mi jen řekni, jaké máš pro Ječnou alternativní řešení?
Doufám, že variantu Nám. Míru "A" - Můstek "B" - Karlovo n. "B", případně IPP "C" - Florenc "B" - Karlovo n. "B"?
Nebo se snad stane nějaký zázrak po otevření metra do Letňan?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 14:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jojo, zklamání z dalšího vývoje asi bude můj osud. Ovšem vítat peklo s úsměvem, na to ještě nemám . Až se za dvacet let přijde na to, že pohodlnost a dostupnost dopravy je stejně důležitá jako její efektivita, budou "ekonomický nereálné" tratě už asi zrušené - no, a aspoň se budou moct postavit znova a lépe.

218: Jo, to beru - oddělit silné radiály (a tangenty) od místních vymetáků (viz třeba tohle:
 ,
prosím nechytat za detaily, byla to fantazie na trochu jiné téma ). Káem ale pořád nějak nemůže skousnout, že jako místní vymeták může sloužit i tramvaj.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 14:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Jo tohle si pamatuju, ostatně tu debatu spustil právě můj návrh:
 
 
Přesně tak nějak bych si to představoval.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 14:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ano, už si vzpomínám .
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 17:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebudu reagovat na vše (nemám zase tolik času), ale neodpustím si jedno
"tramvaje v Ječné už posílit nelze"
to je teda kec
samozřejmě je lze posílit, ale autíčkům by se muselo vzít pár sekund zelené - pak se tam v pohodě vecpe 1,5 vlaku navíc ve standardním intervalu - stačila by minimální úprava
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.20.96
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 18:23:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové optimalizátoři, Vaše plány jsou krásné, vzletné, plné milých přestupů a optimalizací. Už jste někdy cestovali s nohou v sádře a berlemi, či s kočárkem a dalším capacím stvořením? I nám bude jednou hodně a budeme rádi, že se udržíme chvilku na nohou. Ti šťastnější z nás si ještě užijí tu kočárkovou variantu. Proto by asi bylo rozumné zachovat linky s co nejméně přestupy, které jsou pro mnohé bariérou, pro většinu lidí alespoň nepříjemností. Přihlédneme-li k času potřebnému na cestu, tak pokud máte po cestě několik vynucených přestupů místo hladkého projetí, je velmi nepravděpodobné, že budete rychlejší (ano, pokud dojedu k Dejvické, pak na Strašnickou a pak ještě dál, asi to s přestupem bude rychlejší, ale je když to cestování bude končit na Masaryčce, tak už ta přestupová anabáze tak výhodná nebude. Opravdu si zkuste sami vyrazit na výlet se dvěma malými dětmi (odvážlivci mohou jich mít s sebou i více ;-D) a užijte si pár přestupů. Je to moc fajn. Nejlépe když jsou plískanice, kdy je třeba děti po nástupu odlehčit o část oděvů, a pak jim to zase před změnou nandat. To vše nejlépe tak 3x až 4x za cestu. Zakážeme těmto lidem cestovat, nebo mají prostě smůlu, že do optimalizací nezapadají?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10195
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 18:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31 - samozřejmě je lze posílit, ale autíčkům by se muselo vzít pár sekund zelené - pak se tam v pohodě vecpe 1,5 vlaku navíc ve standardním intervalu - stačila by minimální úprava

Obávám se, že tady by to narazilo na možnosti zastávek, hlavně na IPP. V tom má KM pravdu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2661
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 19:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Ano, výhledově bych měl - D z Nám míru na Karlák. Aktuálně teď 118 na Knížecí přes Křížovou, 148 na Palačák po kolejích, 27 z Pankráce na Anděl a kamkoliv dál. Přívoz Podolí-Lihovar po 15 minutách celoročně. Troufám si tvrdit, že bych moh zrušit 4 a 6 nechat v sólech.
McB,R31: Auta jsou taky rovnoprávnou součástí dopravy. Musej se do města vejít. A nacpat kolejovou dopravu pod zem je levnější než auta.
Mites: Kloik těch mrzáků je, aby kvůli nim jezdily dva vozy co 8 minut přes celý město?
Já nechci zrušit tramvaje v centru, ale nechci aby se přes centrum tranzitovalo po povrchu. Pro místní dopravu všude v centru stačí jedna dvě linky, které zabezpečí i hlavní vztah přes město pro mrzáky a lenochy. Na to furt zapomínáte, že tam tuhle možnost ponechávám. V mé koncepci je všude napaječ + vymeták a ne jako teď dvě kapacitní linky plnící logicky blbě všechny úlohy.
Budoucnost patří bagrům!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 20:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:
rovnoprávnou ? v jakém smyslu ? třeba že budou mít stejně uličního prostoru jako chodci či veřejná doprava ? nebo že budou mít právo vypustit tolik zplodin jako chodci či veřejná doprava ? :-)) ale jděte, ´pokud je někde nedostatek místa, tak prostě někdo bude omezen - a je vcelku logické, že to bude ten, kdo toho místa nejvíce zabírá + jinak obtěžuje okolí (smrad, hluk)

pokud je nacpání aut pod zem drahé, pak je třeba přemýšlet o tom, kam jdou daně z phm - a kdyby to nestačilo, tak prostě jízda autem po městě bude holt dražší a exkluzivnější záležitost ... }
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 20:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: jak jinak se dá tranzitovat než přes centrum, když první tramvajový most je na úrovni karláku a poslední na úrovni nh ... a u busů to není o moc lepší, anžto barranďák je a bude spolehlivě přetížený
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3587
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 20:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

148 na Palačák po kolejích
A hele. Co jí rovnou přečíslovat na 55 a protáhnout až na Václavák?
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.20.96
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 20:31:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Těch lidí s holemi dost a těch kočárků také. V autobuse se sejdou i tři kočárky najednou (dva vídám dost často; tam kde jezdím, je alespoň jeden kočárek na palubě tak v polovině případů), do tramvaje se do jednoho vozu většinou víc než dva nenacpou. Cizinci tahají děti po městě i dost pozdě v noci ... :-(

V metru je cestování s kočárkem rychlé jen s přebytkem dospělých ve skupině a to ještě za předpokladu, že kočárek není pro dvojčata a že nejsou v cestě normální schody - táhnout kočár, tašky, další dítě, na to jsou dvě ruce dost málo. Ono i kočár (zejména ty bytelnější) a tašky (bez těch se s dětmi nikam jít nedá) už dají zabrat. Tam, kde je výtah z nástupiště až na povrch, to většinou jde. Některé výtahy jsou dost nešikovně seřízeny, takže šance, že skřípne kočár, nebo dítě, je dost velká. A sílu mají dost velkou, takže to v lepším případě končí oprávněným řevem mrňouse. (Mimochodem, který geniální projektant to navrhuje?)

Potřeba cestování lidí se sníženou pohyblivostí roste s tím, jak roste množství povinností (typicky návštěv úřadů, ale i shánění léků).

Hezká bariéra je i zákaz brát kolo do výtahu. Nosit na rameni kolo se sedačkou a mrnětem na rameni do schodů, to je fakt bomba . 40 kilo, jen to fikne ... :-) Nemluvě o tom, že je to tak nebezpečné, že si to asi nikdo nedovolí. Takže vzít mrně z centra na kolo za město podle pravidel vlastně nejde ...

Jak se zvyšují ceny, roste i počet důchodců s taškami na kolečkách. Necháme je jezdit, nebo je vyženeme? Těch rozhodnutí, která mohou být dost tvrdá ve svých dopadech, je třeba udělat dost ...

Ufff ...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 20:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mites:
Kdo má malý dítě tak má sedět doma na perdeli, nebo s tím kočárkem pobíhat někde v blízkým okolí svého bydliště a ne že ho bude tahat všude možně. Kdo jede na kole má jet na kole a ne metrem. A když už jede metrem (protože se nechce proplítat mezi auty), tak ať s sebou netáhne dítě.
Pokud to dělá, tak už je to čistě jenom lidská blbost.

Ti důchodci s taškama předpokládám taky nejezdí přes celé město a pokud si nedokáží nakoupit v nejbližším superhypermarketu, tak už je to zase jejich blbost.

Dnes je prostě v módě, že jakmile mám při pohybu nějaké ztížení, tak se přece nebudu já přizpůsobovat městu, ale město se musí přizpůsobit mě.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 20:58:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: Děláte z lidí s dětmi, cyklistů a méně pohyblivých občany druhé kategorie. Taky jste mohl poradit, ať to rovnou vezmou autem - s tím přece všude dojedou, kolo dají na střechu a kočárek i nákup z Lidlu do něj naloží.

Vaše poslední věta platí tak obecně, jak jste to asi nemyslel. Město se skutečně musí přizpůsobovat svým obyvatelům, protože oni v něm (na rozdíl od tras metra, tramvají a aut) žijí .
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.20.96
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 21:12:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: Takže děti necháme zavřené doma. Žádní doktoři, žádné kroužky, žádná babička, žádné cesty za zelení - prostě utrum. Když to uděláme, tak máme o své stáří vystaráno - žádné nebude. Tam kde byl před dvaceti lety park, je dneska prostor, kam by nemělo přijít nic živého. Prostě auta si vybrala svou daň ... A opravdu není od věci,a by se dítě čas od času (nejlépe každý den) vidělo s přírodou.

I když jsme v Praze, tak mnohé instituce jsou jen na málo místech - odborní lékaři i instituce. Lidé by měli mít možnost tam rozumně dojet, aniž by z toho byl horror, kterého se budou bát už měsíc dopředu. A starší lidé za těmi doktory jezdí docela dost.

Mimochodem, myslíte, že když malého človíčka do tramvaje nepustíme, že s ní bude jako velký rád jezdit?

Neříkám, že musíme dělat všechno honem předělat, aby se žilo dobře i těm, co se pohybují hůře. Vím, že to prostě honem nejde. Ale proč je házet přes palubu. Přinejmenším nemyslím, že je dobrý nápad brát jim to, co jim jakžtakž vyhovuje. A když budeme při úpravách dbát na to, aby co nejvíce lidí mělo snazší život, také to nebude špatně. Uznávám, plánování to poněkud komplikuje, ale říká se, že největší ztráty vznikají ze špatně posbíraných požadavků a pak i ze špatně udělaného návrhu.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 21:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Já to myslel trošku jinak. Samozřejmě, že vozíčkářům a imobilním občanům se musíme pokoušet ten pohyb po městě nějak ulehčit, ale v tom případě jak tu popisuje Mites ( a to ještě za předpokladu, že kočárek není pro dvojčata a že nejsou v cestě normální schody - táhnout kočár, tašky, další dítě, na to jsou dvě ruce dost málo.), to je už trošku rozežranost (nebo spíše nemožnost), požadovat po DPP ulehčení cestování v takovémto případě.
Možná mě teď ukamenujete, ale za předpokladu, že budou tyto podmínky splněny, nebráním se použití automobilu.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4133
Registrován: 8-2003


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 21:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezká bariéra je i zákaz brát kolo do výtahu.

Kolo nemá v metru (MHD) co pohledávat. To, že to někdo povolil, je čirá blbost, což toto ostatně dokazuje.

Jak se zvyšují ceny, roste i počet důchodců s taškami na kolečkách. Necháme je jezdit, nebo je vyženeme?

Vyhnal bych je do specializovaných linek, klidně se separovanými zastávkami. Přece jenom požadavky těchto cestujících jsou poněkud jiné, než třeba dojížděčů do zaměstnání a snaha vyhovět dvěma skupinám najednou vede "jen" k nevyhovění oběma.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 22:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

off-topic

Káem: ...že vyskládání intervalu z vlaků jedoucích každý jinam jinak a jinudy je proti smyslu intervalu.

Souhlas.

Ovsem prave v pripade Kodane, ktery jsem uvadel, nejde o zadne takove vyskladani, vlaky jedou vzdycky do stejnych cilovych stanic (dle intervalu) a vzdycky stejnou trasou. Vyskladany je z nich kratsi interval jen ve spolecne casti jejich trasy.

Konkretni priklad: v kazdou celou lichou hodinu jede IC se 3 cilovymi stanicemi:
Lindholm, Struer, Fredericia - v patek dokonce se 4: Lindholm, Aarhus, Struer, Fredericia
v kazdou celou sudou hodinu jede IC se 2 cilovymi stanicemi: Lindholm, Fredericia + v patek jeste Aarhus (posila).

To znamena, ze do Lindholmu jede kazdou celou hodinu z Kodane IC, zatimco do Strueru jen kazdou druhou hodinu.

Podobne pul hodiny po kazde sude hodine jede IC do Esbjergu a Odense a pul hodiny po kazde liche hodine IC do Sonderborgu a Odense.

Interval IC Kodan-Kolding je tak 1 hodina a interval IC Kodan-Odense je 30 minut.

jizdni rad neni zadnym tajemstvim:
IC DSB

I kdyz v nem nejsou rozepisovany trasy jednotlivych jednotek, lze v nem vysledovat alespon zakladni trasy bez posil.
:-)
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.177.198
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 22:44:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: Rodiny s malými dětmi jsou rády, když urvou místo na spaní. Auto by bylo buď vrak, kde nemají co dělat, nebo by nebylo vůbec. (No, když dědečkové a babičky nebudou vědět, co s penězi, tak zas tak zle nebude, ale to asi není případ většiny.) Stejně tak děti může mít i člověk, co má víc než šest dioptrií (nebo jiný problém, co nebrání v práci a v řádné péči o potomstvo, ale v řízení zatraceně ano).

To vyhánění rodin s dětmi z MHD je opravdu kontraproduktivní - kdo je zvyklý jezdit autem, ten u něj už zůstane. A my si takhle zlikvidujeme zájemce do budoucna.

Mnohé z toho, co je třeba udělat, aby se i tito lidé mohli zúčastnit cestování v MHD jako lidé neznamená nic jiného, než trošku přemýšlet - jak při návrhu vozidel, tak při konstrukci vylepšení ve stanicích, či v optimalizacích tras.

Většinou platí, že když se vyřeší tyto problémy, tak to život ostatním nezhorší. Mnohdy naopak. Tam, kde projdou hladce lidé se sníženou pohyblivostí, tam rychleji putují i ti ostatní. V Předpokládám, že třeba rychlejší výměna lidí na zastávkách nebo hladší proudění lidí ve stanicích zlepší podmínky i výkon MHD, a tak i její konkurenceschopnost. A to chceme, ne?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2762
Registrován: 7-2003


Odesláno Středa, 24. října 2007 - 23:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupmanovi asi kocarek prejel pres nohu (nebo z nej vypadl). Jinak ty nazory snad nejsou mozny ...
trupman : mas nohy, tak po nich hod a nelez do MHD ... ( pak bude misto na kocarky).Skus si ve meste jet s autem, s ditetem, kocarkem a pak to nekde u doktora vykladat a skladat..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. října 2007 - 23:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bkp: Vyhnal bych je do specializovaných linek, klidně se separovanými zastávkami. Přece jenom požadavky těchto cestujících jsou poněkud jiné, než třeba dojížděčů do zaměstnání a snaha vyhovět dvěma skupinám najednou vede "jen" k nevyhovění oběma.

a vy žijete kdy? v roce 1935 v německu??? to je fakt k nevíře, že existují lidé, co si takový blábol dovolí napsat.
upřímně řečeno asi patříte mezi ty, kdo prostě takové věci pochopí až tehdy, když je zažijou na vlastní kůži. gratuluji.

a co se kola v metru týče - kdyby bylo možno jej brát do alespoň vybraných povrchových prostředků mhd, pak bych zcela určitě po praze jezdil víc. třeba cesta břevnov-jinonice prostě není zrovna ta pravá cesta pro kolo (pokud člověk nemá dojet do cíle ve zcela upoceném stavu), přičemž takových je v praze většina.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4141
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 01:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

??? To jako že existují třeba jiná rádia pro důchodce, a jiná pro mladé je také "rok 1935 v Německu"...? Nepovažuji za dobré hnát všechny do jednoho dobytčáku, ale rozvrstvit nabídku podle potřeb jednotlivých skupin cestujících...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 07:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych s Trupmanem souhlasil. Opravdu nechápu kam potřebujou všechny ty maminky s kočárkama cestovat. Myslím že nákupy, doktor i úřady se dají obstarat víceméně v místě bydliště. Navíc když už si někdo pořizuje dítě, musí počítat s tím že je to závazek, a holt si něco nebude moci dovolit, něco bude složitější atd.
Důchodce bych vyřešil jednoduše: Když potřebujou jet pro levnější rohlíky přes půl Prahy do lidlu zrovna ve špičce, ať platí normální jízdné. Mimo špičku ať dál jezdí zdarma. To snad Německo roku 1935 neni, ne?
Cestování s kolem v metru...na jednu stranu když už někdo někam jede s kolem, má na něm jet. Na druhou stranu ale přes vnitřní Prahu při praktický neexistenci cyklostezek se moc na kole jet nedá...takže tady bych byl benevolentní...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 07:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to neviděl tak tragicky, tady snad nikdo nechce úplně ničit tangenty, jen je snad zbytečné aby zkrz celou Prahu se co 7-8 minut hnal kloub kvuli tomu, že maminky jedou s kočárkem z Bohnic k doktorovi na Chodov.(nadsázka)... Prostě ten autobus pojede jednou za 30 minut, maminka si na internetu vytiskne JŘ a půjde přesně na ten spoj...
Mimochodem jsou tu zvláštní linky pro invalidy+těhotné, a já myslím, že i kočárek řidič neodmítne a člověka o berlích snad teké ne a že bych je viděl nějak přeplněné...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 07:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jíří_t - kolik vám proboha je, že máte tak svazácky vymaštěné názory (tím myslím ty upřímné svazáky 40. a 50. let). Nemáte alespoň ve vzdálenějším příbuzenstvu nějakou maminu nebo důchodce?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 07:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Můžete mi vysvětlit co to znamená "svazácky vymaštěný názor"?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 08:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to tady tak čtu tak docházím k názoru, že část diskutujících navrhuje gheta pro rodiče s dětma a pro důchodce (své rodiče). Dost smutný.

Mimochodem - toto (segregace linek pro důchodce, kočárkáře a pod.) jsem neviděl v MHD nikde okolo. Je nějakej příklad? Třeba v Německu, Rakousku, na Ukrajině (ať zabrousíme i jinam)?
Jiná věc je třeba omezení platnosti slev pro důchodce ve špičkách. Co je ale v Praze špička? Resp. kdy není? A nemělo by se pak recipročně omezit slevy pro studenty jen na dny školního vyučování? Taky nemusí nikde courat a vše najdou v okolí bydliště.....

Cyklistů není až tak málo a čím dál víc jich přibejvá. Je v zájmu VHD aby všichni přesedli do IGK a na pro cyklistiku použitelné místo jeli přes město v IGK s kolem na střeše? Ne každý miluje adrenalinové sporty jako je jízda na kole Prahou kde na magistrátu vládne heslo mrtvej cyklista - dobrej cyklista.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 08:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda ghetta určitě nenavrhuju. Jenom mně prostě dokáže vytočit když se do totálně narvaný tramvaje začnou cpát dva kočárky nejednou,přičemž na sdělení že je tam plno maminka od druhýho kočárku prohlásí se sebevědomou arogancí: "Ale voni uhnooou". Nejenom že porušuje přepravní řád, ale je i dost bezohledná, a přijde mi že takhle se poslední dobou chová čim dál víc lidí. Z toho pramení moje averze ke kočárkistům.
Důchodcům samozřejmě neupírám to, aby si kamkoliv zajeli, ale přece jenom maji času dost, takže se někam můžou vypravit mimo špičku, kdy je v prostředcích MHD přece jenom volnějc.
Ohledně cyklistů se asi shodneme. Dokud nebude v Praze existovat síť kvalitních cyklostezek, tak bych je v metru toleroval.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2664
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 08:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, tuhle diskusi jsem tak úplně vyvolat nechtěl. Samozřejmě že jsem pro aby všichni méně pohybliví cestovali jak je jim libo, ale způsob umožnění vidím ve výtazích do metra a nízkopodlažních busech jezdících podle jejich poptávky. Zdraví ale mohou přestupovat a těch je naprostá většina.
Zrovna tak kočárky a kola by měly být v MHD přepravovány přinejmenším mimo špičku i v povrchové MHD (V Brně to jde, proč ne v Praze... zase to Brno! j) - to je totiž cesta k omezení IAD (dojedu na kole k metru, podjedu centrum a dojedu na kole do práce - to je také "in" na západě, podobně jako chození pěšky!!!) Čili konvoje vysokopodlažních tramvají není cesta k mobilitě obyvatelstva a neohánějte se tady tím.
Omezení IAD NENÍ otázka technická, ale společenskopolitická - uvědomte si to vy všichni co argumentujete nějakými zplodinami a prostorem. O tom to není. Pokud tohle nevíte, tak nikdy nepochopíte, proč tisíce lidí RÁDI stojí hodiny v kolonách, když by mohli stát jen desítky minut v MHD (Radek p)
Martin: To už by bylo zahušťování centra. :-)
J p: Kodaň - takhle ano. To jsou v podstatě bagry. Ale je rozdíl když je interval vyskládán z 4,10,16 nebo 177,195,145,146
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 09:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jíří_t: Zamyslete se nad tím co jste napsal a jaká slova volíte např. Když už si někdo pořizuje dítě...

A pro Káem: S kočárkem se jezdí například k lékaři. Že bychom jim nařídili ordinovat mimo špičku. Aby bylo jasno - díky tomu, že radnice povolují zcela záměrně parkovat i tam kde je to podle předpisů zakázané - a klidně tam záměrně vyznačí parkovací místa (vím i o placených) v rozporu se zákonem, nelze některými ulicemi vůbec kočárem projet (vyznačené parkování na chodníku i pro modně široké offroady, parkování v křižovatkách, a naopak nevyznačení přechodů).
Předměstí jsou na tom lépe, ale třeba P2 a P3 je běs. Takže pěšky to s kočárkem také moc nejde.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2667
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. října 2007 - 09:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Nemám nic proti ježdění s kočárkem kamkoliv a kdykoliv, to jsem snad jasně napsal. Je jisté, že ve špičky bude muset každý počítat s nepohodlím, včetně kočárkářek. A je jisté, že kočárkářky bez problémů mohou jet v 10 a ne v 8. To je totiž problém lékařů, nevím proč by jej měla řešit MHD. V řadě zemí platí slevy pro důchodce napříkladod 10,00 - nevím proč by kočárek zdarma nemohl být od 10,00 taky, to není žádná diskriminace nikoho, ale prostě vymezení ekonomickejch možností dopravce i kočárkářky.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace