K-report
 

Archiv do 23.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Staré archivy » Archiv do 23.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 08:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejnovější usnesení rady 1522/2007 z 16.10. uvádí požadavek ÚMČ P6 na výstavbu smyčky Bořislavka - tedy místo smyčky Červený vrch. Znamená to, že některé tramvaje od Divoké Šárky plánuje P6 ukončit u stanice metra a nepojedou dál na Vítězné náměstí. Takže na Evropské asi 2 "hlavní" linky nezůstanou.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:25:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Káem: Vše je jen o penězích. Jakmile bude zajištěné financování tak vlastní stavba může postupovat velice rychle (pak už půjde jen o vlastní logistiku, tj. odvoz vytěženého materiálu a návoz nového vzhledem k propustnosti komunikační sítě v dané oblasti). Předpokládá se, že trasa IV., V. VI. A se bude stavět technologií s využitím TBM (tunneling bohring machines), což jsou razící stroje (štíty) nové generace umožňující postup včetně vystrojení tunelu 300 až 600 metrů měsíčně (vyzkoušeno v Západní Evropě a i USA a i va daleko horších geologických podmínkách než jsou v Praze(. Boudou-li zajištěny peníze (z EU, půjčky atd.) tak vidím stavbu jednoho úseku tak na 3 roky při plném využití kapacity strojů a lidí a limitním bude zřejmě nakonec ta logistika čili propustnost ulic pro dopravy materiálu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2592
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Jistěže, o ničem jiném než o penězích tu vesměs nepíšu. Jen se obávám, že nebudou. Že ty místní budou pro D a ty evropské pro rychlodráhu (sežene si je letiště, v tu dobu již vlastněné někým soukromým)
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tramvaji jsou lidé ochotni jít 5 minut, k metru i 15
Spíše jim nic jiného nezbyde - viz geniálně řešená doprava na Jižním městě. Není tam ta uliční síť, kde nejde vést optimálně autobusy k metru, navržena v době, kdy se uvažovalo že na JM dorazí tramvaj, od Pankráce do centra podpovrchová.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2593
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Ale ta geniálně řešená doprava na JM je výsledkem letitých zkušeností, při zahájení provozu metra tam jezdily DVĚ okružní linky a umřely na úbytě. Totéž kolem metra Chodov. Ostatně i na druhém konci města stanice Hůrka a Lužiny a Stodůlky žádnou dopravu busama nevyžadují.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3507
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:30:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
náklady na údržbu tramvaje na Barrandov a podzemního metra je řádově jinde
Stejně tak jsou náklady na údržbu autobusových zastávek řádově jinde.

Ad. smyčka Bořislavka. Moc bych se divil, kdyby někdo po otevření IV.A provozoval linku DŠ-Bořislavka. Sám tomu moc nevěřím. Čekám 26 na DŠ a 20 a ČV.

Káem:
Tu dvojku tam chceš nechat ty. Po otevření metra ztratí opravdu smysl. Zatím se Ropid podle tvých doporučení neřídí.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka DŠ-Bořislavka by byla opravdu hodně mimo. Hodně lidí jezdí třeba jen do Dejvic (úřady, školy...).
Na druhou stranu, pokud by to byly jen zvláštní posilové spoje ve špičce, tak by se takovou linkou dala slušně posílit doprava, aniž by moc vzrostl počet vozokm... ale stavět kvůli takové lince smyčku nemá smysl.
Každopádně, pokud se ta smyčka postaví, budu propagovat "ultra bagr" Červený Vrch - Sídl. Červený Vrch - Horoměřická - Bořislavka
pro ty, co si v tramvaji rádi čtou: v takové lince by se nedalo přečíst ani leporelo
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2594
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 ztratí smysl? CHACHACHA - úřady pro P6 jsou kde? Stejně tak neztratí smysl 180, resp. ta bude převedena do 28.
Ale to nejsou MÁ DOPORUČENÍ. To jsou předpovědi, co bude třeba dělat, až dojdou peníze.
Ostatně, stačí, že se pro začátek řídí zatím ti ostatní. Nebo se už nepamatuješ, kdo se tu podivoval nad velkou samostatností vozoven? A komu to přišlo ještě šílenější než střídání se změnou vozu?
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ten atrakční obvod metra bych zas tolik nepřeceňoval. Nepsal tu kdysi náhodou někdo, že ty busy na JM jezdily ve špičce asi po čtvrt hodině? To už se fakt radši vyplatilo to dojít.
Hůrka,Lužiny a Stodůlky jsou víceméně v těžištích sídlišť, tudíž je to na ně i od vzdálenějších paneláků celkem kousek.Ovšem na Velkou Ohradu už ti jezdí bagr 235, ačkoliv z toho sídliště k m-Lužiny za čtvrthodinku taky dojdeš.
Změny po chalupoidě: Taky bych to viděl maximálně na zrušení 2 a 180. Na úřady v P-6 přece pojede metro
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Ostatně i na druhém konci města stanice Hůrka a Lužiny a Stodůlky žádnou dopravu busama nevyžadují

Co je to za nesmysl... Nevyžadují. A kdyby Hůrka a Lužiny náhodou vyžadovali, tak ten autobus zastaví kde? Byl jste tam alespoň někdy podívat nebo je to moudro od zeleného stolu...

Za "centrál parkem" jsem nebydlel, abych potvrdil předpoklad pravidelnými pozorováními, ale tipuji, že kdo bydli tak u zastávek "Nová kolonie" a "Mlýdá", tak těch 15 minut nejde, ale jeden busem na Luka. Nebo alespoň podstatná část z nich.

Stodůlky autobus mají, byt ne napáječ, ale tamní frekvence cestujících je celkově dost malá (těch 15 tam sotva někdo chodí, snad možná kromě dostatečně nemohoucích, kterým to ten čas trvá z těch baráků hned u metra... 15 minut už jsou zase Luka). Mimochodem je tam už nějaký pátek jeden chátrající vestibul v poli, a zdá se, že rozvoji oblasti nijak výrazně nepřispěl... pozemky asi ještě čekají na svou příležitost nebo co.


Těch 15 se počítá na jinocha kolem 20 nebo starce tak 85? Pokud je to rádis toho druhého, tak pak to možná odpovídá i dává smysl, jinak by to bylo poněkud kruté.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3516
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidpoich:
pozemky asi ještě čekají na svou příležitost nebo co
Nebýt Košťála, asi by tam už dnes stál národní fotbalový stadionn.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petřiny -50% tram.
Divoká Šárka -50% tram.
Bílá Hora -30% tram.
Busy to neodnesou:
180 z Řep k nemocnici pojede dál (pacienti,zaměstnanci),přes Břevnov na Kafkovu.Tu metro nijak neohrozí.To samé 174.Dojde k vymístění busů z Evropské někam na přestupní terminál,takže k jejich zkrácení,ale budou posíleny spoje v relaci Vypich-Motol-JZM.
Takže tramvaje čeká útlum,busy to přežijou.Vzhledem k tomu,že na magistrátu stejně tramvajím hází klacky pod nohy (kola) a asi je chtějí zlikvidovat,tak s tím souhlasím.Z tramvají se stává socka a dělají ostudu městu.Takže jsem pro jejich postupnou redukci.Torzo sítě už snad budeme umět udržet na určité kvalitě.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3523
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Město chce na plánovanou trasu A z Dejvické na Ruzyň přidat jednu zastávku – Staré letiště

Praha - V plánech nové trasy metra A, která povede z Dejvické na letiště v Ruzyni, bylo původně zakresleno osm stanic. Teď však jedna přibyla. Radní Radovan Šteiner vytáhl druhou variantu s devíti stanicemi, tou devátou je Staré letiště – jedna zastávka před konečnou. K verzi s devíti stanicemi se nyní město přiklání kvůli lepší dostupnosti starého letiště, odkud létají některé cestovní kanceláře. A do práce se snadněji dostanou pracovníci letiště. „Nová stanice metra by měla určitě význam. Pro zaměstnance letiště by byla velkým přínosem. Lidí, kterých se to týká, není málo,“ vysvětluje Šteiner. Cestující se metrem na Ruzyň poprvé svezou pravděpodobně v roce 2016. Práce na výstavbě téměř třináctikilometrového úseku začnou za dva roky a vyjdou na zhruba 40 miliard korun. O kolik se stavba prodraží, pokud dělníci postaví o jednu stanici navíc, zatím není jasné. „V současné chvíli je to předčasná otázka, ale nepředpokládám, že by zvýšení nákladů bylo v případě výstavby další stanice nějak dramatické,“ je přesvědčen radní Šteiner.

Devět miliard od Unie

Na prodloužení metra z Dejvic na letiště dostane Praha „příspěvek“ z Evropské unie. Získá zhruba devět miliard korun a peníze jsou určeny přímo na výstavbu dopravní infrastruktury v české metropoli. V první etapě, která začne zřejmě v roce 2009, vyhloubí dělníci úsek z Dejvic k motolské nemocnici. Ještě předtím, než se začne stavět, musí magistrát změnit územní plán kolem trasy, kudy prodloužené metro povede. „Neměl by to být velký problém. Jediné místo, kde čekáme nějaké komplikace, je okolí nemocnice v Motole. Je tam totiž složité geologické podloží,“ řekl radní pro územní rozvoj Martin Langmajer. Úředníci, kteří budou územní plán zpracovávat, musí posoudit především vliv stavby na životní prostředí. Radní Šteiner však zdůrazňuje, že prodloužení trasy A je ekologickou stavbou. „Pomůže například zklidnit dopravu na území Prahy 6 nebo zlepší dopravu do motolské nemocnice, kam se nyní dostanete jen autobusem nebo autem,“ upozorňuje Radovan Šteiner. U stanice Dlouhá míle navíc vyroste autobusový terminál a záchytné parkoviště.


Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopichu, nepředváděj gejzír ironie. U všech takovýchto údajů se bere průměr. Kdyby Hůrka vyžadovala, tak pojede po tarse 508. Stačí ti to jako důkaz, ŽE I TAM TO ZNÁM??? 225 není bus na metro, podívej se kdo vystupuje u metra Stodůlky.
Jiří t: No jistě , v agónii jezdily po čtvrthodině.
Akribius: ale prd - hovořilo se o linkovém vedení, nikoliv o kapacitě. Ta bude muset být víceméně stejná. Jinak ale spěješ ke správnému závěru: Na Evropské a Střešovické dvojka v soupravách po 3 minutách, kdykoliv cestující přijde na zastávku, je v dohledu přesně jedoucí (protože 100% po svém tělese) tramka a pro lenochy jednou za 4 spoje 26 resp 1 v int. 12 min. nebo více, podle zpoždění, které nabere z centra.
Btw. Včera jsem jel ve 20 hodin 10 od Orionky , před nás vjela 4 a od NM až po KN ani jednou 4 nevyčkala v zastávce na 10 a 10 ani jednou neprojevila snahu zůstat stát jako druhá v zastávce, takže 4 odjela směr Podolí s 5 lidmi v obou vozech (spočítáno při čekání 4 na volno na KN tedy mimo zastávku) - tak tohle přispívá k pověsti tramvají daleko víc. A teď. Grrrr.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3524
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z šedivého sídliště PROSEK udělalo nové metro vyhledávanou čtvrť. Developeři tam stavějí stovky nových bytů a ceny se zvyšují i u těch starších v panelových domech.

Metro z Proseku v Praze 9 se ještě nerozjelo, a ceny bytu se tam zvedly až o dvacet tisíc za metr čtvereční proti tomu, co stály před dvěma třemi lety. A pořád jich není dost, i když tam developeři stavějí jako o život. Ještě před časem nebyl převis poptávky o byty na Proseku tak patrný. „Situace se ale obrátila v momentě, kdy se začalo s prodloužením stanic metra C směrem do Letňan. Nyní už poptávka vysoko převyšuje nabídku,“ říká Dagmar Szlauerová z realitní kanceláře Sting. I blízkost obchodního centra v sousedních Letňanech podle ní hraje důležitou roli. A tak si majitelé starších bytů v panelových domech na Proseku mohou dnes při prodeji říct za metr čtvereční i pětačtyřicet tisíc korun a developeři prodávají klidně metr čtvereční za pětašedesát tisíc. „O něco levnější jsou jen staré byty u hlavních dopravních tepen,“ dodává makléřka.

Dnes reality
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3525
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ulehčí vám nové metro život?
Anketa

“Rozhodně, nemám ráda přestupování Samozřejmě, jsem ráda. Je přece mnohem snazší nastoupit na metro a dojet na místo určení, než jet autobusem a přestupovat. Jen bych nerada, aby se k novým stanicím, které nevypadají vůbec špatně, nastěhovaly podivné existence, jako jsou bezdomovci.

Markéta Höfferová (36), konzultantka

“Ano, lépe se dostanu do práce Určitě mi metro život ulehčí, protože se budu lépe dostávat do centra, do práce a kamkoliv. Podle studií vypadá pěkně, ale uvnitř jsme se, když byl Den otevřených dveří, podívat nebyli.

Monika Kadlecová (29), mzdová účetní


Aneb jak by řekl klasik Káem, další rána pro šotouše.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To říkají teď. Neumějí si spočítat, jak to časově vyjde, nevědí, kolik tím pojede lidí a jaké budou intervaly. Zeptal bych se stejných lidí půl roku po otevření metpa.

Jinak to jako ránu nepociťuji, lidem přímo u stanic IVC2 jistě pomůže, měli se zeptat někoho z Letňan, kdo bude tím busem muset furt.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nevim, ale na takovehle ankety bych moc nevsazel, verim tomu, ze by nebyl problem udelat anketu, kde by metro dopadlo prabidne ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 4 k Podolský vodárně je naprostá krávovina a logicky jezdí prázdná. Jak by ne když "posiluje" 16, asi nejvolnější linku do Bránika. To už mohla ve špičkách aspoň pokračovat jako 21 až dozadu. Nebo jet z Albertova do Otakárový resp. se zcela zacyklit do vršovic coby náhrada d-7.

Káem: takže po Evropskoleninový a na Petřiny budou kmitat poloprázdný dvojky a po delší době se bude substrát cpát do tramvaje která někam jede? Aneb když se neosvědčila "pobřežní hlídka" Bránik - Zlíchov ani za totáče coby 28 ani při povodních coby 21 (tehdy to snad byla nejvolnější linka v Praze kdy se dalo sednout i na Národní), tak se vyzkouší podobná ptákovina v Dejvicích? Dvojka je k metru použitelná z Evropský ale určitě ne z Petřínů - než se dokodrcá na Kulaťák je smysluplná tramvaj na Hradčanský. Přičemž na Kulaťáku je bonus v podobě milého přechodu a procházky kolem čtvrtiny náměstí než vlezu do kanálu (nebo můžu jet dvojkou o stanici dál a dát si ca. 30-40 pevnejch schodů dolů. Za tu dobu ale z jedničky lezu do vlaku na Hradčanský nebo při cestě na M-C jsem někde u Sparty.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

225 není bus na metro, podívej se kdo vystupuje u metra Stodůlky.

A kdo si dojde pěšky? Já jen řek, že tam bus je, ale lidi nenastupují ani z něho ani bez něj. Na stodůlkách ten provoz fakt není nijak závratný. ;) A tudíž (zde měla býti pochopena má pointa) jako důkaz o velké atrakční vzdálenosti metra neměly býti použity.

Rovněž ani Luka ani Lužiny. Zastávka 508 není ve vzdálenosti a místě na pohodlný přestup a Lužiny jsme jaksi taktně smlčeli, není-liž pravda. ;) Bus tam prostě ani není volbou. Ne, ne, použít tyhle stanice jako důkaz, že bus nikdo nechce tam, kde je metro, a všichni VOLÍ pěší docházku, je buď neznalost situace v místě nebo demagogie. Pokud mám považovat první za vyvrácené, pak je mi líto. ;)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neumějí si spočítat, jak to časově vyjde
Petřiny a Červený vrch, tam to bude metrem do centra rychlejší; u Nemocnice Motol na rychlosti až tak nesejde, ale i tam to bude rychlejší než s přestupem na Hradčanské.
Navíc metro znamená zlepšení obsluhy také v tom, že mám mnohem větší jistotu že přijede a že s ním neuvíznu na nějaké křižovatce.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj otec bydlí v Bohnicích (ne v ústavu) a na metro se také těšil.Dělá na Strossu,takže Vltavská a tram,když je pěkně,tak nohy.
Ale po půl roce nadával-cesta se zrychlila o 3 minuty,ale jelikož jezdí i v pozdních hodinách,tak jede 144 bídně a 102 odjinut (to na NH nebylo).Navíc dlouhý vstup do metra.
Dnes jezdí 144+14.Ta jede do centra včas a nemusí už z Vltavské na Stross.
Takže metro zlepší cestu na dlouhé vzdálenosti (Prosek-Muzeum apod.) a nebo pokud bydlíš přímo u metra a jedeš do cíle ležícího přímo u metra.
Rozvoj metra měl skončit trasou D a dokončení trasy B.
Musíme si uvědomit,že pevné náklady na metro jsou jednoznačně nejvyšší z provozovaných druhů dopravy v Praze.A jsou stejné ať jede metro po 2 minutách nebo po 15.Takže u metra klást velký důraz na jeho budoucí spádové oblasti.A sorry to Petřiny ani Evropská nejsou.Natož pak BH,Dědina a Letiště.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3528
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Podle všeho to vypadá, že pásmák nebude.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Pokud vím, tak JZM je první sídliště v Praze, které bylo přímo navrženo a postaveno tak, aby mohlo být obsluhováno metrem, proto se tam s busem moc nepočítá. Zrovna na JZM jsou právě ty vzdálenosti ok, až na tu Velkou Ohradu, ta už je pro docházení trochu z ruky.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3530
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokonce se počítalo s rozvětvením metra za stanicí Stodůlky do dalších dvou stanic s konečnou Horka. Na polích mezi Třebonicemi a Stodůlky měla výstavba JZM pokračovat a JZM se tak mělo stát největším sídlištěm v celém Českolsovensku se 150 000 obyvateli.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 05:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se, jak se řídí provoz pražského metra
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 10:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Nečekal jsem, že se snížíš k takovému blboučkému zpochybňování něčeho co se ti nelíbí.
pjp: dtto
P.Vlček: ale ty dvojky budou vozit lidi k nejbližším stanicím metra a dále ty lidi, co nebudou chtít jet dál než dvě stanice metra. Ti co jedou dál než dvě stanice metra ale "nemaj nárok" na povrchovku, pro bezmocný invalidy tam bude ta 26 a 1 - ale ne pro masovou dopravu lenochů. Na to MHD opravdu není.
Srovnávání 2 s 21 (navíc když jezdila přes Újezd) nebo dokonce s 28 je nefér, protože nevozila lidi k metru. Dneska by se 28, složená z 13 a 21 SAMOZŘEJMĚ chytla.
Akri: Souhlas, dvě stanice metra. Ale lidí, co museli na NH a PAK dál je bezesporu mnohonásobně víc. Já když jedu nahoru, a na Strossu stojí 14,17 jedu s ní, není-li, jdu na Vlt.
Budoucnost patří bagrům!
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pozemky asi ještě čekají na svou příležitost nebo co
Nedávno u nás byl projekt na zastavění celého okolí západního vestibulu Stodůlek s názvem Západní město. Zprovoznění vestibulu ale neřešil.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 12:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ne pro masovou dopravu lenochů. Na to MHD opravdu není.

No přece pro masovou přepravu lenochů máme IAD, takže jakýkoliv krok k odlenošení MHD by zbytečně přebíral lidi z aut (což je samozřejmě z hlediska obecních rozpočtů nebezpečné).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 12:42:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapamatujte si Borovičko: Proces přechodu z VHD do IAD byl v Česku ukončen v polovině devadesátých let. Stokrát to opište a dejte podepsat komu chcete. Už si s vámi nevím fakt rady.
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 13:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NBo dnešní 21 rozhodně není napaječ na metro. Z Palačáku k ND jede furt slušně obsazená i na stojáka a pak s tím jedou zas lidi z Národní (=z centra). Podobně snad všechny linky z Barrandova (tedy krom 13) vezou ráno dál k Andělu tak 40-50% substrátu durch kolem nejbližší díry na SN. Tramvaj jako napáječ kanálu si umím představit v neexistujících relacích typu Petrovice-Háje. Nikoli ale v "širším centru".

Jinak "masová doprava lenochů" - ten navrhovaný systém napáječe 2 povede akorát k tomu, že socka bude sockou protože ta jedna zbylá použitelná linka bude dobytčák. Nebylo by lepší nestavět metro tam kde pro něj nejsou dostatečné přepravní proudy místo snahy tam za každou cenu narvat i ty co jedou jinam a cestu jim to nezkrátí/prodlouží?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 15:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PVlček:Nevím proč to tak zužujete - jestli z neznalosti nebo z demagogie. Samozřejmě že ideální napaječ od Barr je k Andělu - jenže ho tam není kde ukončit. Na napaječ do Řep není odvaha, do Radlic nebo otočení kolem Knížecí brání (celkem rozumně) policie. Odklonění na Palačák a spojení s 21 by vyžadovalo odvahu ještě větší, protože celkem chápu, že jet napaječem a jednu stanici metrem na Národní je obtížně prosaditelné. Podobně 21 díky blízkosti ukončení k centru splní i úlohu dovozu do centra. OVŠEM POZOR - nový oblouk na Palačáku by umožnil spojit 21 a 13 aniž by 21 ztratila úlohu dovozu do Spálené.
Jinak mi připomínáte slepé kuře, co klove těsně kolem zrna a nenachází jen o fous - ano přesně tak to bude, jak píšete: Z 1 nebo 26 se na chvíli stane dobytčák, až ti co mohou metrem pochopí, že je třeba jet metrem a frekvence v 1,26 (jsou to příklady, ale fungovat to bude na všech podobných linkách) poklesne protože tam zůstanou jen ti, co opravdu jinak nemohou. Jen se neposrat z řekněme měsíce stížností a brblání. MHD chce pevné nervy a silnou ruku.
PS: S tím substrátem mezi Smíchovským nádražím a Andělem se mýlíte. Nestačí počítat, ale i koukat, co se děje. Zaměřte se na to, kolik je vystupujících a nastupujícíh u SN a Anděla a pochopíte kouzlo, proč vám přijde, že v tramvaji je 50% lidí. Kouzlo je to stejné, jako se projevuje při přepočítání lidí před a za IPP. Číslo stejné, ale lidi jiní. A to bohužel mnoho šotoušů neví.
Budoucnost patří bagrům!
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.20.96
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 18:16:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Jistě máte pravdu, na cestující a jejich potřeby není třeba brát ohled. Hlavně, když ten systém bude jak namalovaný. Dojíždíte-li déle, než pár minut, pak každý přestup vás něco stojí - čas, energii (v tom frmolu máte např. větší šanci, že vám někdo vyluxuje kapsy či zavazadla) - pokud jste měl štěstí a seděl, tak přicházíte i o místo ;-D. Takže i když tím přestupem přímo cestující, co by tramvají jeli až na místo, čas neztratí, přijedou do práce o dost utahanější. A to pak začnou přemýšlet o změně místa - nebo o tom, jak připravit o místo toho génia, co jim tak hezky "usnadnil" život. Pokud člověk má náročnější práci, tak zhoršená cesta do práce často znamená delší přesčasy (neplacené, samozřejmě) a s tím spojené další nepříjemnosti (Mááámííí, co je to za divného pána? To je tatínek. A co je to tatínek?) Než takovéhle cestování do práce, to raději se stát OSVČ, "zoptimalizovat" si daně a obchodovat třeba s teplou vodou ... Tam se chceme dostat?

Mimochodem, jak daleko to máte do práce? A jezdíte jen tam a zpět, nebo musíte pracovně jezdit po městě nějak intenzivněji?
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:08:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Mites - máte 100% pravdu, snažím se už dlouho, aby KM pochopil, že cestující přestupy neradi, ale je to zatím marné
každý přestup znamená čekání a tím se o dost prodlužuje doba dojíždění
riziko, že spoj nepřijede, se s každým přestupem o dost zvyšuje
mrznout na zastávkách cestující taky moc nebaví (nemluvě o tom, že když neustále chodíte z tepla do zimy, tak to zdraví nepomáhá - KM není nikdy nemocný, ale my ostatní ...)
když vezete zavazadla, tak je každý přestup pěkně otravný
např. čtení novin (a obecně cestování) je mnohem pohodlnější, pokud jedete jednou tramvají 40 minut, než když jedete 14 minut BUS - přestup - 15 minut metro - přestup - 2 minuty tramvaj

samozřejmě není možné jet všude bez přestupu, ale dle mého názoru by většina cest po Praze měla být na 1, maximálně 2 přestupy
napaječ je zajímavý doplněk ve špičce (pokud je někde dostatečná poptávka), ale není to řešení - stačí se zeptat cestujících z Řepákova a Buranova jestli mají radši 7 nebo 37, respektive 20 nebo 37
výsledek je jasný - cestující, kteří jedou jen na metro na tom jsou pořád skoro stejně (ve směru do centra úplně stejně, z centra teoreticky lépe - ve skutečnosti skoro stejně)
ostatní cestující, kteří jedou dál než na metro, mají minimálně o 1 přestup víc a nadávají - samozřejmě to si vyslechne řidič a ne KM

(kvůli výluce je navíc cesta Řepy - Nusle/Vršovice opravdu otravná a dlouhá, znám pár lidí, kteří celou dobu výluky jezdí radši autem, protože místo přímé l. 7 mají tram-přestup-narvané metro-přestup-narvaná 24)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:42:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Stokrát opisuji. Proces přechodu z VHD do IAD není ukončen. Vhodně nastavenými parametry (zdražení jízdného, prodloužení jízdních dob, zvýšení počtu přestupů, přeplňování vozidel) bude proces pokračovat.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Borovička - jsou i kladné změny
v následujících letech proběhne zásadní změna vozového parku tramvají (během pár let se z nulového počtu nízkopodlažních vozidel stane nadpoloviční většina), snad postoupí preference VHD a tím pádem se zkrátí jízdní doby (samozřejmě pokud nebudeme mít koleje v tak strašném stavu jako dnes), přeplňování vozidel není tak jisté - pokud se povede preferovat MHD, tak může dojít ke zkrácení intervalů a to spolu s kapacitní 15T hodně pomůže

otázka ceny je hodně zajímavá, osobně jsem pro dražší lístek za jednotlivou jízdu a jízdenky na méně než 7 dnů, naopak menší zdražení roční a čtvrtletní jízdenky
byl bych pro 25Kč místo 20 a 4400 místo 4150 (12 korun na den u roční je imho velmi rozumná cena)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 08:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proces přechodu z VHD do IAD není ukončen hlavně místně. Tam kam se IGK už prakticky nevejdou, t.j. do centra, ukončen prakticky je. Pro cesty po obvodu Prahy nebo z okraje do center typu ČM, Anděl, Butovice a pod. ukončen není protože tam se IGK ještě vejdou. Podobně část lidí prchne do IGK hned po dokončení okruhu Vestec - Slívenec (= po uvolnění Barrandu a Jižní spojky od klamionů) v relaci P4 - "druhej břeh" a to pro neexistenci použitelné VHD v tomto směru. Na cesty via Florenc nebo IPP - Karlák v parametrech dobytčáku bude málokdo zvědavej. Zdražení mizerné VHD (z pohledu cestujícího v určité relaci) je takový poslední impuls.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2610
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 09:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Respektuju, že existuje názor, že lidé neradi přestupují, nicméně budu dál prosazovat svůj, že tomu tak není. Každý průzkum (a dokonce pouhé postavení se na přestupní zastávce - zase jsem si to náhodně včera přepočítal - z 26 na Vltavské vylezly 3/4 cestujících) potvrzuje moje slova, fakt nevím, co potvrzuje vaše. Vy ale taky naprosto neberete v úvahu, že trvale ponechávám jednu dlouhou linku pro lenochy, a že pouze kapacitní dopravu stavím na napaječích a výkonném dopravním prostředku. A to je prostě na celém světě metro a železnice, to nejsou neustále zahušťované spoje tramvají. V Česku to nebude jinak. Měli byste respektovat ve svých snech i toto.
R31 - podle mě přestup zdržení neznamená. Samozřejmě, když máš 10 min. int. vyskládán ze tří spojů po 30 tak je to jasný. Ty si prostě nedovedeš představit, že by něco mohlo být jinak než to je teď. VHD opravdu není o čtení novin. Kromě šotoušů do VHD lezou všichni proto, aby byli někde rychle. Cesta Nusle-Řepy je hodně vykonstruovanej příklad (koneckonců se mé teorie netýká, v tomto směru metro není, ale nechápu proč do Řep musí být 10), uvedu ti podobnou volovinu: Mám obrovskou radost, když cestu Vltavská-Flora absolvuju C-A a na Floře potkám o jedno pořadí nižší 5 než mi ujela na Vltavské. Ušetřil jsem 8-20 minut života, chápeš?
Mites: Jezdím po městě hodně intenzivně, a 99% cest konám MHD, do hlavní práce, přiznávám, jen deset minut jednou ze tří linek.
Ještě mě tak napadlo: přestupování za předpokladu intervalizace a návazností je trend i na železnici. A nezdá se, že by železnici lidí ubývalo. Místo jednoho rychlíku v 6,20 do Sušice, jednoho v 15,50 do Protivína, jednoho v 18,40 do Strakonic jezdí (bude jezdit) z Prahy každou hodinu rychlík do Plzně a z Berouna každé dvě hodiny rychlík do Budějic. A nemyslím, že by se někdo cestující do Příbrami, Březnice, Písku, Strakonic, Horažďovic a Sušice posíral.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1018
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ta 170/200 je blbej příklad. Tam těch několik lidí fakt přestoupí. Výjimka sobotní ráno u Bezdřeva kde substrát stojí za řeč.

10 do Dřep je asi proto že je to naprosto nejrychlejší spojení na M-C. Taky je sakra využívaná a co pamatuju dokonce musela bejt o víkendu posílená čtyřkou mezi Slintavou a Andělskou. Shodou okolností jezdí bývalý kolega z Dřep do Mužskejch hoven. A jakže jede? No 10 na Želvu a pak bus. Lezení do kanálu ho ani nenapadlo. Případně 7 na Černokosteleckou pakli špička.

Přestupy budiž, ale ne v pražském provedení v podobě nesmyslně daleko od sebe zastávek (Palmovka, Povstání, Pankrác...), notnosti lézt po pevnejch schodech dolů a nahoru (tram*tram Hradčanská) a jinejch zrůdnostech. A zejména odpudivý jsou přestupy v metru v podobě katakomb s pochodovým cvičením, cpaní se na jezdících schodech, vložkách s pevnejma schoištěma a pod.

Takže nejdřív zkulturnit přestupní terminály aby všude kde to de byla hrana-hrana s úrovňovým přechodem, společné zastávky bus+tram, infopanely o odjezdech linek z této i ostatních stanic (ledkotrony viditelné zdálky - ne papírek). Třeba v úbánu v Berlíně maj hezkou věc v podobě cedule za jak dlouho jede příští vlak z přestupní stanice (= zda mám makat nebo piánko se courat) asi jako kdyby odjezd B byl věštěn u vlezu na schody v C. Až toto bude fungovat tak se dá uvažovat o čemsi. Uvidíme jak budou vypadat nové stanice metra na IVC - zda vylezu z metra rovnou do busu nebo zda tam bude pochoďák.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 11:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Už jsem chtěl reagovat čím nás to zase oblažuješ, ale naštěstí sem si na poslední chvíli fšim, že i ty to považuješ za volovinu (viz "uvedu ti podobnou volovinu")...
Opravdu to volovina je, protože z Vltavský na Floru pojede pomocí kombinace C-A snad i ten největší tramvajofil.
Jenže málokdo to má nalajnovaný zrovna tak jednoduše že bydlí ve vestibulu metra. akže situace se prudce změní použiješ-li reálnější výchozí a cílové body cesty a jedeš-li třeba z Tusarovy na Olšanský náměstí.
Tady už by variantu C-A využilo jen několik málo jedinců...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2614
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PVlček: Tak jinej příklad mezinárodní rychlíky, končící v Norimberku a Regensburgu a a Drážďanech a Žilině a nejezdící už do Frankfurtu a Paříže a Zvolena a podobných děr :-)
Souhlas že přestupní terminály by měly být user friendly. Ovšem zastávám drsnější metodu: Nejprve přestupovat a pak vylepšovat. On ten tlak cestujících to vylepšování i urychlí. Jestliže ale není tlak...
Mužský hovna sem fakt nerozšifroval, ale nejrychlejší spojení P5-P4 by mělo bejt přes Pražskýho povstání nebo přes zlíchovskej most na budějárnu.
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 12:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:P4-P5 přes povstání? Jak,prosimtě? To by šlo tak možná před x lety, když tam z Palačáku jezdil bus...
U mezinárodního rychlíku bych byl za ten přestup snad i rád...jako že se můžu po x hodinách jízdy konečně protáhnout a projít...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nejprve přestupovat a pak vylepšovat."

Já to vidím obráceně - nejdřív rozepnout poklopec a pak čůrat. I když opačně to jde taky
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2616
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 13:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t: všim sis kondicionálu? BY MĚLO BEJT.
4 - Voz.Pa-Otakarova-Výtoň-Anděl-Kotlářka
148 - Budějovická-PP-Podolí-Palačák.
PS: V železničních vagónech lze volně chodit tam a zpět.
PVlček: Počůraný kalhoty si rychlejc vyměníš za lepší :-))))))
Budoucnost patří bagrům!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 14:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nojo,nevšim. S tim že by mělo bejt bych souhlasil. Hlavně ten dvoreckej most, ten už měl dávno stát.
Tu 148 bych ovšem natáhnul až na Karlák, ať má společnou zastávku se 176-kou, jízda minimálně na Výtoň po kolejích ať to nestojí v zácpě, a zlepšit rozsah provozu, protože int. půl hodiny mimo špičku dělá tuhle linku nepoužitelnou, přitom potenciál má. Jo, nebyl bych proti kdyby to takhle fungovalo.
Ad kalhoty: Proč si je ale počůrávat?:-)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 09:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S metrem to souvisí okrajově, ale se staroustou P6 již více. Pan Chalupa plánuje zbořit koleje na Strahově a studenty přestěhovat na rozhraní Ruzyně a Liboce.

MF Dnes: Nová Liboc: byty, kampus i náměstí

Studentský kampus, který bude první v Praze, se podle plánů radnice objeví na západním okraji pozemků směrem do ulice Drnovská. „Koleje na Strahově jsou nevyhovující a jediné, co se s nimi dá dělat, je zbourat je. Studenti by se přesunuli právě sem,“ řekl Chalupa.

Nevím, proč by se mělo někomu líbit nemít koleje v dostupné pěší vzdálenosti od centra. Nějak se zamlčuje, že ve skutečnosti půjde o "vhodnější" využití pozemků. Takže přepravní proudy na Praze 6 a Evropské ulici nám zesílí.

A jsem zvědavý, kolik hospod, bazénů a hypermarketů tam studentům vyroste -
Nápad podporují i studenti. „Vznik plnohodnotného kampusu rozhodně uvítám. Určitě bude lepší mít knihovnu, bazén, obchody a hospody na jednom místě, než jet do bazénu do Hostivaře, do knihovny k Vltavě a při každé návštěvě hypermarketu sedat na autobus,“ řekl student Robert Hanes.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1733
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 09:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi sem: Dnes ve 14:30 na ČT1 repríza včerejšího Hledání ztraceného času, tentokrát o petřínské lanovce.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 11:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ještě mě tak napadlo: přestupování za předpokladu intervalizace a návazností je trend i na železnici. A nezdá se, že by železnici lidí ubývalo. Místo jednoho rychlíku v 6,20 do Sušice, jednoho v 15,50 do Protivína, jednoho v 18,40 do Strakonic jezdí (bude jezdit) z Prahy každou hodinu rychlík do Plzně a z Berouna každé dvě hodiny rychlík do Budějic

To je mozna trend v CR zpusobeny neexistenci vhodnych vozidel. V zahranici je trend presne opacny. 95% vsech vlaku IC z Kodane ma vice nez jednu cilovou stanici, bezne jsou i 3 nebo 4.
Ono je to cestovani bez prestupu nejen pohodlnejsi pro substrat, ale take provozne levnejsi pro zeleznici. (nizsi potreba souprav). Nebo si myslite, ze DSB si jen tak pro nic za nic komplikuji zivot spojovanim a rozpojovanim jednotek? Oni to delaji ciste z ekonomickych duvodu, navic tim uspesne konkuruji IAD a letecke doprave. 98% vsech vlaku v DK jezdi v intervalu. Jenze ten vlak, co jede ve spicce ma 14 vozu, zatimco ten, co jede pozde v noci ma vozy tri.

Tento koncept je v prazske MHD tezko pouzitelny, snad s vyjimkou budoucich vlaku na letiste a Kladno.
S tim nepolemizuji.

Jen ten vas priklad s "trendem prestupovani" na zeleznici je nespravny.
:-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3564
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 11:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Mně se ten nápad docela líbí. Krásný moderní kampus nedávno otevřelo Brno a taky na okraji.

Strahov je pěkný místo, ale kampus se tam z kapacitních důvodů postavit nedá.
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 22. října 2007 - 23:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dneska prej nikoho přejeli na vyšehradě jak se řeší taková situace prej se musí souprava rozpojit tomu nevěřim. A jak vůbec dopadla souprava něaké šrámy nevíte nikdo ?? děkuji
Regiosprinter by Regionova
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 06:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pád 19-tiletého mladíka do kolejiště ve stanici Muzeum C, zřejmě opět sebevražda. Skončil mezi 2. a 3.vozem, takže bych se rozpojení soupravy nedivil. V úseku Pražského povstávní - Florenc byl provoz asi do 19:30 přerušen. Více na zpravodajských webech.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 08:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podrobný popis tady
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 09:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jp: Nevím, měl jsem pocit, že takový trend pozoruji přinejmenším v okolních státech. Ten příklad z Kodaní se mi ale nezdá (nicméně nemám čas hledat) ale je to jako příklad s Prahou - z té taky jezdí IC do X směrů.
Vhodná vozidla asi budou taky hrát roli, jasně, asi větvení vlaku před koncem neodporuje mé teorii (např. 3x 471+071+971 se rozpojí v Poříčanech na NB a v Kolíně na KH a PA) ale obávám se že vyskládání intervalu z vlaků jedoucích každý jinam jinak a jinudy je proti smyslu intervalu.
Sorry za off topic :-)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 11:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička, Martin:
kampus
Ta myšlenka vypadá určitě dobře, aspoň by to trochu zvýšilo využití metra (až a jestli tam bude) Když teda pominu fakt, že metro se má stavět tam, kde jezdí/budou jezdit lidi a ne naopak, že někam naplánuju metro a pak přemýšlím, čím ho zaplnit...
Jediná výhrada, kterou mám, je, že část těch skladových areálů určitě není opuštěná a myslím, že docela slušně prosperují (i lidí tam jezdí dost)... takže těmhle firmám by se měly poskytnout nějaké náhradní pozemky (třeba na Přední Kopanině, 254 má ještě rezervy)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2636
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 13:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě pro Pv: Vida už i tohle jde konečně ze západu k nám a už to překročilo hranice. Však ono to dorazí i do prahy. A přesně tenhle vývoj já předpovídám.
CIT ČTK:
Místo nynějších 12 linek by po městě mělo jezdit linek sedm, což bude sice přehlednější, ale u některých tras to bude pro cestující znamenat přestup v uzlových bodech Cheb - křižovatka a Cheb - autobusové nádraží. Celkově by ale počet ujetých kilometrů autobusů MHD měl vzrůst.
Podle Zdeňka Suchana, ředitele Autobusů Karlovy Vary, které MHD v Chebu provozují, se vyšší obslužnosti při zachování stejných dotací dosáhne tím, že počet základních autobusů v chebské MHD klesne ze 14 na 12, ale budou více vytíženy.
Budoucnost patří bagrům!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 14:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co jsem u nádraží v hlavním městě Kurvistánu viděl JŘ MHD, tak to jsou klasické ČSAD noty na buben. Takže pokud zanikne třeba linka 11 na který jsou jedním směrem dva a opačně tři spoje v kladiva, přičemž jen 3 jedou v celé trase, tak to se moc Prase nepodobá.

Jinak čím dál víc se mi líbí některé sovjetské stanice metra se dveřma co se otevřou, takže skokani/padavky maj smůlu. Včera u Muzea zase seškrabávali tuk ze šín aby fungovalo cílový brzdění
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2638
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 14:45:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co to je?
Reuters:
Pražský dopravní podnik koupí od
české dcery koncernu Siemens <siegn.de> pět vlakových souprav
pro pražské metro celkem za 1 miliardu korun, oznámila v úterý
strojírenská firma.
Firma dodala, že pražský závod Siemens Kolejová vozidla dodá
nové vlaky pro linku C do roku 2011. Cena jedné pětivozové
soupravy metra činí zhruba 200 milionů korun.

(Pozn.Káem: V tomto světle mi přijde 14T předražená - za 5 vozů metra pro celkem více jak 1000 lidí jen 3,5 tramvaje pro celkem cca 500 lidí... - to jen k té efektivitě a produktivitě co probíráme v "tramvajích v pr."
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 18:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Řekl bych, že je to trochu nepřesné, neb tramvaj 14T pojme 69 sedících cestujících oproti 224 v soupravě M1, což je méně než čtvrtina. Pokud to chceš porovnávat v ceně jedné sedačky, tak vychází tramvaj výhodněji
Celková maximální normovaná obsaditelnost soupravy M1 je 1464 (1240+224) osob proti 279 (210+69) osobám u 14T...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36585
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 19:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže v M1 jsou mnohem lepší podmínky ke stání jak v 14T (=to teoretické číslo pro obsaditelnost se v praxi bude nejspíš blížit víc)...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3570
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 23. října 2007 - 20:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Podle mých inforamcí měl být původně mezi Ládvím a Letňany pásmový provoz. Tomu mělo stačit současných 48 vlaků M1. Pak někdo rozhodl, že pásmák nebude a 48 vlaků nestačí. Jak se bude řešit situace mezi roky 2008 a 2001 to netuším. Zaslechl jsem také něco o tom, že by se na Céčko mělo dočasně přesunout pět reko. Drak snad doplní.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace