K-report
 

Archiv do 14.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Liberci a trať do Jablonce » Staré archivy » Archiv do 14.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 22:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no právě pro ten efekt "praštění do očí" to je ...jen za sebe:rači bych tam viděl reflexsní barvu, tato zaniká na horním žlutém pruhu národních barev
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1755
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 14:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem 72+74 potkal a vypadá to fakt pěkně, jen, když už jste byli u toho, tak jste se možná mohli podívat na oloupaný lak na 74, trochu to kazí dojem , ale jinak paráda. Uvítám to i na dalších vozech.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad dílna:

Reflexní barva by nebyla špatná,ale prostě řidiči,když přehlédnou "stodolu",tak ji přehlédnou a to už je pak jedno,jakou tam máš barvu
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1760
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 17:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý článek, líbí se mi hlavně termín "Elektrická krasavice".
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3295
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 21:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to tedy vypadá s jízdním řádem historické tramvaje na tuto sobotu? Na stránkách dpml stále nic.
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 19:08:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

až po sobotě
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
J_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 08:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kolik procent z celkového počtu je u vás zastávek na znamení a jestli řidiči u vás se zastavováním na stálých zastávkách nemají problémy? U nás ve Zlíně máme cca 15% zastávek na znamení, ale Zlíňáci se naučili, že musí dávat znamení řidiči všude. Jinak se zastávka projíždí. Několikrát jsem na tento rozkol upozorňoval dopravní podnik, ale stále bezvýsledně.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1775
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 11:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud dobře počítám, zastávek na znamení je v síti liberecké MHD celkem 63, celkový počet zastávek asi 207. Procentuální poměr zastávek na znamení je tedy asi 30%. Problémy s tím většinou nejsou, ve vozu cestující znamení většinou dát umí a v případě, že někdo stojí na zastávce na znamení a je jasně poznat, že chce nastoupit, ani nemusí většinou zběsile mávat, slušný řidič zastaví.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 20:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oslava tramvají i křest knihy

V sobotu se v Lidových sadech koná festival, v jehož rámci se uskuteční i křest knihy o tajemných zákoutích Liberce

Sto deset let už se mohou obyvatelé a návštěvníci Liberce vozit městskou hromadnou dopravou.

Zdejší dopravní podnik proto uchystal na sobotu do Lidových sadů zábavný minifestival. Celý program zahájí kolem desáté hodiny dva křty. „Nejprve přivítáme na svět podzimní vydání časopisu Véčko, jehož kmotrem bude mimo jiné i herec a režisér Tomáš Töpfer, který se poté setká s návštěvníky,“ upozornil za pořadatele Pavel Michal z Kalendáře Liberecka. V rámci druhého křtu představí zdejší spisovatel Marek Řeháček čtenářům nové, přepracované vydání oblíbeného průvodce po Liberci. Poté se už návštěvníci Lidových sadů mohou podívat k táboráku, kde zahraje bluegrassová kapela Namodro nebo bluesman Bobby Houda, do dětského koutku, kde bude po celý den otevřeno, anebo si přijít poslechnout povídání Marka Řeháčka o tajemných zákoutích a zajímavostech Liberce. Děti pak čekají po celý den na zahradě Lidových sadů soutěže a hry.

Zajímavé bude také setkání se znalci a pamětníky historických tramvají a ukázku své činnosti předvede divákům Záchranná služba Libereckého kraje.

Návštěvníci se nemusí bát ani nepřízně počasí, program se může přesunut do budovy Lidových sadů.

Jednou z největších atrakcí budou komentované projížďky historickou tramvají či autobusem po nejhezčích místech Liberce až do odpoledne.

Dopravní prostředky budou vyrážet v pravidelných časových intervalech. Jízdní řád bude vyvěšen v Lidových sadech. Časové jízdenky do historických tramvají a autobusů bude možné zakoupit od 10.00 ve stánku Kalendáře Liberecka na zahradě Lidových sadů.

Historie městské hromadné dopravy v Liberci se vlastně začala psát už v září roku 1894, kdy zde schválili návrh na výstavbu elektrické tramvajové tratě. Tramvajový provoz započal 25. srpna 1897. Výročí si letos připomínají i autobusy: do ulic vyjely poprvé roku 1927. První linka vedla z Ruprechtic k radnici. Historii hromadné dopravy v Liberci připomíná do soboty v Radničním sklípku výstava historických fotografií a modelů starých tramvají.
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj/19.9.07
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 16:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

program dne bez aut v lbc:

application/mswordden bez aut v LBC
harmonogram 22.9..doc (24.1 k)
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1778
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 22:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tady je to shrnuté. Když už jsme u toho, položím dotaz neznalého - Podívaly se na Alšovu a Zvolenskou ulici (linka V tamtudy bude projíždět) někdy autobusy běžného provozu MHD? :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem sergeilbc.)
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 09:11:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove mam dotaz jestli jsou v tramvajich v Liberci nejak chraneny tlacitka nouzovych brzd? Mam tim na mysli sklicka, plast apod. nebo jestli jsou dostupne jen tak...pripadne jestli se to nejak lisi typem vozu...dekuji
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 10:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T3 (T3m,T3M,T3PROG) - tlačítka jsou zapuštěná v "holubníku" a před nima sklo v rámečku - to je naříznuté pro snažší přístup
WANA - zapuštěné v krabičce na sloupku u dveří a taktéž chráněna naříznutým sklem...
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 16:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc:

Částí ulice Alšova projíždí pravidelně linky 15 a 57, případně se celá využívá jako odklonová trasa při výluce tramvaje.

Ulice Zvolenská se projíždí sporadicky při odklonech linky 15.
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 17:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji, ještě se zeptám, kdy tyto situace nastaly naposled? Většinou to totiž probíhá způsobem vedení NAD po celé trase po kolejích - a když se posledně nachomýtla výluka 15, jezdilo se z Šaldova nám. nahoru Husovou ulicí. Omlouvám se, vzpomínky jsou chabé. :-)
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 19:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc:

Záleží na tom, v kterém úseku je přerušený provoz a z jakého důvodu. Například neprůjezdná Riegrova ulice (stalo se: spadlý strom ze zahrady kulturního střediska) - odklon ulicemi Fibichova, Husova, Březová alej, Alšova. Či neprůjezdná ulice Svobody v oblasti nad přehradou (stalo se: vážná dopravní nehoda v této oblasti) - odklon Zvolenskou. Záleží většinou na operativě řízení provozu, která alternativní trasa pro danou situaci vyhovuje nejlépe, to ovšem platí i všeobecně pro všechny linky. Lze i říci, že při mimořádnostech v provozu je operativně zavedena odklonová trasa jinak, než-li by bylo při plánovaném odklonu dopravy.
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 00:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPML a TMB, děkuji! Akce nebyla typickým DODem, jako spíš nahlédnutím do běžného provozu vozovny + nějaké ty historické jízdy. Hrátkám s Apexem bylo zamezeno, což bylo kompenzováno různými zajímavými cíli na transparentech uzamčených vozů (např. 18 LESNÍ SPRÁVA, 7 NA PÍSKOVNĚ, 52 MAŘANOVA apod.). Ve vozovně bylo vcelku liduprázdno. Jediná výtka - obě gerské tramvaje byly zamčené, avšak to už není žádný závažný problém...
Co dodat - v r. 2004 to bylo větší, teď pro změnu "komornější".
Drobný výběr z dnešních úlovků...
 
 
 
 
 
Ale tohle byla !!
 
(když už jsme u té 85, ofotil jsem si celý její jízdní deník, poslední záznam je mmch. z 27.11.2003, tak kdyby měl někdo zájem... :-))
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 10:32:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V KT4 není podlaha a v T4 jsou uloženy brusné kameny
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1786
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 13:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si říkal, že k tomu bude důvod.. Nemají ty dva kousky nějak silněji tónovaná skla než jiné vozy? Při pokusu odfotit interiér přes sklo toho zrovna moc vidět nebylo..
V takovémto stavu jsou jak dlouho? Že by se už něco pohlo?
Mimochodem, 85 nevypadá na první pohled až tak bídně, co všechno jí momentálně chybí k provozuschopnosti? (myslím tím i stav skeletu apod.)
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 14:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak skla to netuším, nikdy sem se tím nezaobíral ale možné to je. KT je rozebraná cca od prázdnin 05 a T4 po novém laku čeká na PZ.

85ka je ve stavu "pouze tahat". V roce 03/04 byli všecí tří podvozky v PARSu na opravě při které se měli odstranit závady na hydraulice brzd a u prostředku důvod "křivojízdy" a tudíž nesouměrného opotřebení kol. Oprava se NEKONALA Ty podvozky jsou tam jen pro transport;nic není připojeno. No a pak je to bohužel ještě "pár" věci na voze (nesouměrné sjíždění kol pravá-levá strana,sypače,plošina a pohon co funguje v úterý a v květnu )
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 14:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zeptám se, co teda bude s tou 85kou ??? Závada na závadu, ale prognóza ?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 14:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za trpělivost.
Dalo by se shrnout, kolik by mohlo přibližně stát zbastlení do provozuschopné podoby? Nechci si dělat žádné iluze, je mi jasné, že více, než wana..
Pokud se kouknu do deníku zkoušek, nejvíc problémů bylo se sypačem a elektronikou. Čím to, že stížností na podvozky je tam minimálně?
To kouzelné S nadělalo zřejmě až moc bordelu.. Jedna z brněnských N1čkových hajter se už přece jen pomalu chystá na zkoušky..
A ještě něco - dle papíru za oknem 85 byly v červenci 2006 z vozu vyjmuty baterie "z důvodu údržby" - jaký to mělo účel?

(Příspěvek byl editován uživatelem sergeilbc.)
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 15:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě poslední věc - co jsou tihle dva za ev.č.?
 
 
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 15:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No v onom roce 04 byla odhadní cena 1.500.000,- na opravu podvozků a k tomu cca.500.000,- na technologii na voze ale jen ta co patří k oněm podvozkům.Dnes už by to bylo víc,ale netroufám si odhadnout kolik...
Deník zkoušek vyplňují řidiči a to jen podle toho co jim řekne diagnostika (kontrolky), mechanické závady jsme našli při KP či denních kontrolách.
Právě že to S je největší problém, nikdo to nechce páč je to prototyp - minimum věcí je z N1 - a to i rozměrově.
Prognóza - netroufám si říc; pár lidí už se tu bylo kouknout,zatím bez zájmu. Peníze na to nikdo nedá protože je to nejistá investice. A za sebe (jako za "správce") - udržovat jeden kus se nevyplatí (nedostatek náhr dílů)
A ty baterky - bylo jich třeba v TT 75
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 16:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To v základu je 30 (ex.Olomouc 129) a to žlutý 83 T3M IGBT (ex.Praha ???)
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 18:39:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tu ex olomouckou jsem koukal živě,to z té původní skříně moc nezbyloAle Plzen asi nejde do VARCB3,že?

Dílna: Ta ex.129 dostane klasickou škodováckou výzbroj??Někdo tady kdysi šířil fámy o nějaké "nové". A vyjede někdy ten brus z Gery? Jinak díky moc za informace!
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 6-2006


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 19:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tak, Plzeňský pohon nejde do VAR kastle.
Jedná se inovovaný kontejner pohonu ŠKODA ve kterém je provedeno pár úprav na zlepšení spolehlivosti jako třeba nahrazení nespolehlivé VANY REGULACE od jisté fa z Plzně.
V součastnosti je provozován na soupravě 50-81.

T4 ex.Gera čeká na PZ
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 20:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílna: Ex Praha 6241.
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 08:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad demon: Díkec to si zapíšu
A nahodou to druhý číslo - naše 82?
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 11:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílna
82 = ex. Praha 6238
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 22:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož to pokaždé zapomenu, musím se opět zeptat :-( - používají ještě nějaké vozy starý gong hlášení, popř. které to jsou?
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 23:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc:

Pokud je ve voze hlásič zastávek, tak již jen se současnou nahrávkou "trojgongu".
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 23:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Škoda. Pokud by tu měl někdo jakoukoli nahrávku starého gongu, moc prosím na mail, byl bych opravdu vděčný. :-)
Ještě dotaz: Dokdy přibližně by mohla vydržet souprava 35+42? Na liberecké poměry jsou to opravdu zajímavé kousky a já zatím mám těžký nedostatek fotek těchto dvou vozů.. Za jakékoliv info díky.

(Příspěvek byl editován uživatelem sergeilbc.)
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 23:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Re 35 a 42:

Vydrží do té doby, než budou nahrazeny wanami.
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 15:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, to je mi známo, avšak přesnější termíny nejsou?
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.64.236
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:27:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by se este nekdo zajimal o nejaka cisla ex prazskych tak tady http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006041287 ale to uz asi vetsina zna. Spis by jsem se chtel zeptat proc DP nevivezlo neake vozy pred haly??? Napr ty T2R byly teda uklizeny dokonale. Myslim tim repase, pan buch prej tem na odstavnych kolejich. Nezná inekdo jejich osud? Predpokladam ze 22 je na srot avsak 21 asi bude zachovana ako muzeji kdyz ted z ni je sklad, vychazim z postupu v prazskem muzeu kde bdi a tristovacek ctirstovacek atd.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 17:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z 22 se zřejmě berou náhradní díly (?), a to druhé není 21 (ta hnije pro změnu na dvorku v Ústí nad Labem, kde ani nemá po čem jezdit :-(), jde o 20. Její vyhlídky již neznám, o muzejním voze se nemluvilo, ale bylo by to fajn (a hlavně by bylo načase, hnije už docela solidně).
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 23:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem po delší době opět jel poslední tramvají do Jablonce. Nejdříve mě zaujalo že jezdí hned za sebou tramvaje linky 5 a 11, to vítám, aspoň není jedenáctka tak plná. Pak mě zaujalo Buse na T3R.PV 21 s orientací na Vratislavice Výhybna: číslo 5 bylo klasicky na černém podkladu, ale cílová stanice byla na zeleném podkladu, to jsem viděl poprvé. Nakonec T3R.PV ev. č. 21 vypadá opravdu hrozně, po tom co z ní strhli reklamu i s lakem vypadá jak stará T3 zralá na šrot...
110
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.189.3.60
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 19:25:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už vyšla kniha k libereckému výročí?
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v jednom článku sem se dočetl že na trati do jablonce bude přidána brzy 3 kolej a v tom případě tam budou moct i 1145 mm podvozky a to bude mít asi pro 900 mm podvozky špatnou dohru.Plánuje se teda zrušení rozchodu 9OO mm ???
Regiosprinter by Regionova
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozchod 1145 mm ani 900 mm tu nikdy nebyl a nebude.
Plánů je hodně, ale nekoná se nic.
Nejbližší je zdvoukolejnění a "znormálněrozchodnění" trati do Vratislavic, s tím i vybudování její větve od Lomu na Broumovskou a do Rochlice.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 08:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nám dnes poránu jezdí do Hanychova autobusy, místo tramvají.Copak se děje ?
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Sergeilbc
O těch 900 mm bych se hádal. Neb před rekonstrukcí Hanychovské větve byla procházka s obyčejným metrem okolo trati velice výživná až hrůzná.
Asi jsem z jiného světa.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 09:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín: 900 tam nebylo. Ale rozmezí 950-1050 už bych bral
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 14:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Janově Dole se setkali na jedné koleji dva gumokolové proti sobě.Na Hanychově po půl osmé ráno 8 busů.Myslím 362,364,602,612,374,375,322,328.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 15:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V liberci svého času vůbec bylo mnoho zajímavých věcí.Takhle kupříkladu vypadala dvanáctsettroska(už vím proč se jim tak říká)DPML v létě 1989.
 
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 11:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Absolut
No záleží po kolika "absolutech"
Asi jsem z jiného světa.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 09. října 2007 - 10:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V roce 1997 jsem byl ještě abstinent
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 00:04:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

George:Názorná ukázka toho,jak rez a koroze polamovaly národní hospodářství....až ho prolomily docela.
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 17:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosimtě nebýt rzi a koroze,to bylo plánované hospodářství,jinak by bylo na huntě,nevíš co by v těch fabrikách chrlili,kdyby jedna blbá Karosa byla na 20 let?Tramvaj na nejmíň na 40 a ostatní,to by pak mohli vše dělat už jen do SSSR a na KUBU a ty nám stejně nikdy nic nezaplatili a dluží na věčné časy,tak to už bylo lepší věnovat to rzi a korozi,to se nám alespoň něco vrátilo přes hutě!
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 21:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Liberci pojedou na zkoušku noční spoje
Středa, 10. říjen, 2007
iGenus.cz

V zimě budou po Liberci jezdit v noci autobusy a tramvaje Městské hromadné dopravy (MHD) déle, než je dosud obvyklé. „Jedná se o zkušební provoz," řekl ředitel zdejšího dopravního podniku (DPML) Jiří Veselka. Až podle zájmu cestujících se poté rozhodne, zda noční linky zachovají.

Přesná podoba nočních spojů ještě známá není. „Záleží na rozhodnutí představenstva. V úvahu přichází několik variant, ta nejlevnější přijde na dva a půl milionu korun," upozornil Veselka. DPML navíc musí zavést další směnu, jinak by porušil platný zákoník práce.

Jako nejreálnější se zatím jeví varianta, že by od pondělí do čtvrtka jezdila většina linek zhruba do půlnoci a v pátek a v sobotu by do druhé hodiny ranní jezdily tramvaje a pět vybraných autobusových linek, u nichž by se prodloužila trasa.

Zkušební provoz bude probíhat od prosince do února. „Prosinec jsme vybrali záměrně. Myslíme si, že zájem by mohl být vyšší než je obvyklé," poznamenal předseda představenstva Jiří Kittner.

Ne všichni ale zavedení nočních linek ve stotisícovém městě vítají. Nelíbí se to některým řidičům autobusů, kteří se obávají opilých cestujících. „Mají strach jezdit v noci," potvrdil Veselka. Špatné zkušenosti s nočními spoji kupříkladu zažili v Plzni, kde v autobusech museli jezdit strážníci.

Potíže také mohou působit bezdomovci, pro než budou vyhřáté autobusy či tramvaje vítaným místem, kde mohou v teple strávit část noci. „Když budou mít platnou jízdenku, nic s nimi dělat nemůžete," poznamenal Kittner. O tom se podle něj třeba mohl přesvědčit v Praze.

DPML nepočítá s tím, že by pro noční spoje zavedl nějaký zvláštní tarif. „Bude platit obvyklý. Nedokážu si představit, že by se za nějakou cenu jezdilo do jedenácti a za jinou od jedenácti," dodal Jiří Kittner.
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 22:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občané si to vyřvávali hodně dlouho, tak doufejme, že projeví zájem. Přeji tomuto projektu úspěch a jsem rád, že se konečně dostavila nějaká reakce.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 20:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberec zostří boj s černými pasažéry

Do autobusů a tramvají nastoupí víc revizorů i policie


Revizoři doprovázení policisty přibudou v libereckých autobusech a tramvajích městské hromadné dopravy. Dopravní podnik tak reaguje na velký počet černých pasažérů. Těch jen za letošní rok dopadli revizoři skoro deset tisíc. Podobně chce dopravce přitvrdit i ve vymáhání pokut, jelikož jen za letošek mu lidé dluží 2,8 milionů korun a na starých pohledávkách chybějí podniku asi 3 miliony korun.

„Podle našich průzkumů jezdí bez jízdného asi pět až sedm procent všech cestujících. Z tohoto počtu jsme schopni pochytat pouze necelou desetinu,“ uvedl včera ředitel dopravního podniku Jiří Veselka.

Revizorům už musejí pomáhat i policisté Vzhledem k tomu, že městskou hromadnou dopravu ročně v Liberci využije kolem 30 milionů lidí, jsou čísla těchto ztrát nezanedbatelná.

„Abychom dopadli více černých pasažérů, zvýšíme počet revizorů, které chceme proškolit, aby se zprofesionalizovalo jejich jednání pro situace, do kterých se denně dostávají,“ prozradil Veselka.

Revizoři kontrolují cestující několikrát do měsíce, a mnohdy se dostávají do konfliktních a problémových situací s agresivními lidmi bez jízdenky, kteří nechtějí předložit průkaz své totožnosti.

Proto se mnohých kontrol účastní městští i státní policisté, kteří mají pravomoci v těchto situacích zakročit.

„Jednou museli policisté zpacifikovat opilého mladíka, který pokousal revizora a nechtěl předložit doklady své totožnosti,“ uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. „Policisté takové jednání řeší jako přestupek a když se provinilec vzpírá, mohou jej odvést na služebnu,“ dodala Suchánková. I přes to, že takového hříšníka revizoři spolu s policisty dopadnou, nemá dopravní podnik zdaleka vyhráno. Mnozí dopadení totiž odmítají pokutu zaplatit.

„Z dopadených černých pasažérů nám letos pokutu nezaplatilo téměř třicet procent, proto je vymáháme pomocí právníků, nebo exekutorů, kteří mohou dlužníkům obstavit i plat,“ dodal Veselka.

Mnozí provinilci, kteří se brání zaplacení pokuty u soudu, zpravidla prohrají a zaplatí tak několikanásobně vyšší částku za penále, soudní výlohy a exekuční náklady, než je původní sankce. Ta činí 400 korun. „Rekordman mezi dlužníky, který prohrál soud, zaplatil kolem šestnácti tisíc korun,“ prozradil liberecký primátor Jiří Kittner, který je zároveň předseda představenstva dopravního podniku. Celý proces vymáhání pohledávky pak trvá jeden rok až rok a půl.

To se však může několikrát urychlit. „Chodí nám nabídky na odkoupení pohledávek. Ty nejvyšší pak činí přes sto procent vymáhané částky,“ řekl Kittner. „O prodávání pohledávek vymahačským firmám však zatím vážně neuvažujeme,“ dodal primátor.

***

Načerno jezdí 5 - 7 % cestujících. Revizorům se jich podaří chytit jen 10 %. Na pokutách lidé celkem dluží 5,8 milionu korun. Dopravní podnik proto proškolí nové revizory. Plánují i kontroly s policií.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj/11.10.07
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 22:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom si dovolím poznámku k těm nočkám:
-no to to trvalo
-bezdomovce lze vykázat, pokud porušuje přepravní řád a určitě tam je něco o špinavých cestujících
-opilci tím samozřejmě jezdit budou. Ale zavolat policii není takový problém a pár takových represí a lidi se naučí nedělat potíže
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 12:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Špatné zkušenosti s nočními spoji kupříkladu zažili v Plzni, kde v autobusech museli jezdit strážníci.

To je samozřejmě totální blbost. Nikdy jsem v Plzni v nočce nepotkal ani revizoura, natož pak policajta.
V pracovní dny totiž s opilcema problém není a v PÁ/SO a SO/NE jezdí díky hodinovému intervalu tak narvaný, že by tam ani nenastoupili, natož aby něco kontrolovali :-D
Problém je navíc poměrně snadné (alespoň částečně) eliminovat nástupem předními dveřmi a platbou v hotovosti.
Myslím, že v případě nadstandardní služby jakou je noční provoz, je dvacka cash (pro všechny bez výjimky) naprosto oprávněná a lidi to rádi dají, když mají jako alternativu o řád dražší taxík. Noční provoz pak nebude vykazovat takové ztráty, řidič může ohlídat, kdo mu nastupuje, a slušný cestující to spíš přivítá...

U nás na západě tohle NEZAVEDLI, přičemž jsou nočny v podstatě zadarmo a kultura cestování jak v dobytčáku...
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasto: no to bych Tě chtěl vidět,jak eliminuješ opilce v předních dveřích,vybíráš hotovost a ještě si nebojácně říkáš o dvacku,bohužel průkazka vám neplatí.Po prvním kole nazdar na chirurgii! Stačí aby si řidič řekl v devět večer o 16 a dostane tři rány jakoby nic.Řidič tam bude maximálně skrčenej,rozhodně nic neohlídá.Bude rád,když ohlídá svoje konto a telefon.Si sem spadl tak z roku 1950 ne.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 10:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nastupování předními dveřmi má ale vliv na riskující většinu, která si prostě nedovolí nezaplatit, když nastupují předem. A když někdo nastoupí zadem, stačí raz za čas na celý vůz zdupat od poctivého řidiče a je hotové. Samozřejmě budou někteří jezdit na jednu a tu samou jízdenku, někteří na očkovací průkaz, ale platících přibyde.
Lidi se naučí a ikdyž úplně opilce a agresivní tvory to neohlídá (bo se samozřejmě řidič bojí cokoli řikat a jenom pasivně kouká na jízdenky), je to lepší než nic.

No a nárazová policejně-revizorská akce tak jednou za půl roku lidi umraní úplně. Tolik zkušenosti ze Zlína
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 13:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevidím důvod řešit zde otázku nástupu předními dveřmi. V Liberci se tak po 20. hodině nastupuje již několik let.
Kamery Liberec:
NAD VOZOVNOU
AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ
ŠALDOVO NÁMĚSTÍ
KŘIŽOVATKA RYBNÍČEK
JEŠTĚD
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 21:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino15: Zkus si u čtečky odpípnout očkovací průkaz
Revizorské razie jsou, ale chtělo by to častěji (i když to působí značná zpoždění).
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 20:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

On ten nástup předními dveřmi je z části trochu nefunkční, jelikož ve většině případů tě řidič ani nekontroluje co cvakáš ( myslím třeba týden cvaklou jízdenku ), nebo jízdenku z přestupu ( a jakou, z jaké linky )to řidiče absolutně nezajímá, jen aby si něco cvaknul.Proto je to spíše zastrašující systém, který to stejně neohlídá.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace