K-report
 

Archiv do 19.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archiv do 19.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 22:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve "vrtivých" pohybech T3, T6 a 14T až zas takový rozdíl není !
I když vozy T3 jsou na tom z hlediska poškozování kolejového svršku díky absenci kvalitního vypružení podobně jako 14T, jen to poškozování probíhá na jiných místech kolejnic.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 23:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Prototypy včetně papírů mají být skutečně dokončeny do konce roku 2009 a v roce 2010 jako vozidla ve vlastnictví DPP budou vozit lidi. Průběh homologačního procesu se obvykle tisku příliš nevysvětluje - není to žádná mediální zajímavost.

O dni otevřených dveří letos nic nevím.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 23:21:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Demon3:
"Přesně tohle se vědělo už před x lety (kdy x > 5 let) a současným provozem se to pouze potvrdilo (a doteklo to i k vedení DPP...)."

A co třeba takhle: V DPP věděli odpovědní lidé vždy, že Škoda 14T není pro pražský svršek to, co je třeba. Ale politické tlaky byly velké a škodovka se musela uplatnit. Proto se v Praze objevil typ 14T (na který bylo vypsáno výběrové řízení, tak jak bylo vypsáno - tedy aby tramvaj vyhověla pražským specifikům) do doby, než škodovka vyvine typ 15T (který pro změnu bude vhodný pro specifickou pražskou síť...).
60 sarančat je cca 10 % přepravní kapacity pražských tramvají, tedy se skřípěním zubů strávená politickoekonomická úlitba (desátek) a finanční injekce. Zároveň vyblokování let, kdy ještě není 15T vyvinutá a kdy bylo nutné zabránit jiným dodavatelům, aby se, nedej Bůh, propracovali do stověžatého tramvajového provozu.
Zvědavý host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.65.243.48
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 09:26:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na všechny ty chytré, co se zde vztekají, že 14T není vhodná pro Prahu:

Byla na trhu k datu soutěže nějaká tramvaj pro Prahu vhodná (NP, 100% otočných, 100% hnaných), pokud možno za stejnou cenu?
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 09:46:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvědavý host:
Pokud se nemýlím, tak v té době již existoval projekt Inekon Superior, což je principem ČKD LT38
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 09:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poškozovaná ale neznamená broušená! Už podruhé píšu, že broušení znamená v našem případě tření kovu o kov. A pan Jílek mluvil o broušení.

A když už jsme u toho poškozování svršku, docela by mě zajímala studie, měření, článek, který se tím zabývá. Máte někdo něco?
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 14:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě proto že žádná komplexní studie neexistuje, je téma opotřebení kolejí tak velice vděčné.

Jediné, co existuje, je měření opotřebení kol na tramvajích na kolejovém soustruhu v Praze.

Vzhledem k tomu, že se ve styku kolo-kolejnice jedná o vzájemné opotřebení dvou srovnatelně tvrdých materiálů, je míra opotřebení kola odpovídající míře opotřebení kolejnice.

Na základě mě známých výsledků měření mnohé zde musím zklamat. Měření opotřebení kol na pražských 14T prokázala srovnatelné opotřebení se všemi ostatními používanými kolejovými vozidly vzhledem ke kilometrickému proběhu.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 14:18:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MKzB:
Samozřejmě, že Superior již byl nakreslen. I také proto bylo výběrové řízení vypsáno, tak jak bylo vypsáno. Poté bylo Inekonem zpochybněno, ale dopadlo to v neprospěch Inekonu.
To už je jiná a zapomenutá historie.
Praze Sarančata upřímně přeji, cestujícím už méně. Naštěstí je nemusím používat a jako nezávislý člověk si mohu dovolit mít svobodný názor.
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 15:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky se znovu dobře bavím, když je tady řeč o dogmatu délky 40 metrů (nasposledy Kalanis 8. října). Když je zákon zastaralý a neodpovídá dnešních potřebám, tak se přece dá (a má) změnit!
Tady jen tak ilustračně fotka z Düsseldorfu (na webu jsem bohužel nenašel kvalitnější snímek) - takové soupravy tam běžně jezdí i v městských ulicích. Celková délka: 84 metrů...
 
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 16:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klv: To dogma je z jednoho velmi dobrýho důvodu - délka nástupních ostrůvků. Když by ti přijela 3xT, tak za ni do běžný zastávky už (aspoň v Praze) 2xT nenacpeš (sólo ano, ale porád jseš na 4xT na stanici). A to nemluvim o tom, že někde jsou zastávky POUZE na 2xT!!! Odhadni si kolik je cena za natáhnutí nástupního ostrůvku o další dvojci a kolik je třeba v Praze stanic. To celý aspoň 2x (naprostá většina stanic) a zkus takovou částu sehnat. Netvrdim, že na projekt typu TramTrain by nešly takovéto soupravy nasadit (ačkoliv by LT58 neprošlo kvůli tuhosti karoserie a okolkům), ale tvrdím, že by si musel nechat předělat velkou část sítě, abys je mohl nasazovat. Někdo může doplnit další pro a proti.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 16:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_tarant: Ohóóóó, tady zase musim zklamat já, protože evidentně vědomě píšete nepravdy !
Na žádné v současnosti provozované tramvaji v Praze se podvozky neotáčí a nákolky nemění tak často, jako právě na 14T !
Ale jestli je minimálně dvojnásobek srovnatelný tak prosím...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 16:42:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis: Ano. Plus upravit vyklizovací doby semaforů, trolejové kontakty atd atd..... Navíc síť v Düsseldorfu je od té pražské dost odlišná.

Demon3: Zajímavé. I když uvážíme, že je tam o podvozek méňě, tak dvojnásobek je nějak hodně.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 16:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kalanis
Zastávky jsou to nejmenší. Stejně se časem musejí zrekonstruovat. Nasazení 3xT nebo čehokoli podobně dlouhého naráželo na zažité standardy. Viz běžný provoz 3xT i v bývalém Československu. O Praze se domnívám, že největší problém bylo nespolehlivé elektrické ovládání výhybek a nemožnost optické kontroly 3ho vozu. To dnes z valné části odpadlo a předpokládám, že vzrůstající tlaky na snížení počtu zaměstnanců udělá své.

(Příspěvek byl editován uživatelem Brejšín.)
Asi jsem z jiného světa.
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis: Nepsal jsem o zastávkách, ale o zákonech. Předělat by se muselo oboje, avšak poněkud odlišným způsobem. Netvrdím, že by tak dlouhé soupravy musí pro Prahu nebo jiné české město být optimální, považuji však za zbytečné, že už i 3x T3 nebo třeba třívozová souprava s normálně dlouhým vlekem vyžadují pokaždé udělení nějaké výjimky.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat P.Taranta-
včera jsem měl 14T a v kabině vedle šperháku na plošinu je kruhový otvor na kličku.Když jsem jej otevřel vykoukla na mě něco jako "přípojka na hadici".Co to je?
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín: Spočítal sis na kolik by to reko vyšlo? Navíc zastávky, kontakty na výhybkách a další detaily ti dělají propustnost trati. A tu už nenafoukneš tak jednoduše.
Dneska se ti odbaví najednou 2 soupravy (teoretická 4 sóla vynechám, od jisté doby jsem minimálně kombinace sólo-souprava-sólo nebo sólo-sólo-souprava ve stanici neviděl). Když do stejný zastávky nacpeš trojče(3xT), tak se ti tam za něj už souprava nevejde(a sólo by dneska asi taky nesmělo). Tím si snížíš propustnost tratě - na každé zastávce by se muselo čekat, než se ti trojče obslouží (počká, až tam na něj bude dost místa, a nechá kaštany nastoupit) a vyklidí nástupní prostor. S delšíma zastávkama (aspoň 6xT) by jsi tuto část obešel (s 6xT zastávkou by jsi byl dokonce schopen rychleji odbavit tři dvojičky).
Ale než je necháš upravit, musí se ti k tomu vyjádřit policie, úřady a místní. Počítám, že minimálně policajti by měli kecy (když už ne místní). Podobně výhybky a další detaily, které na první pohled nezaregistruješ.
Sakra, to je esej..
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1763
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 21:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním Kalanise: jsou místa (v OV a Praha také nebude vyjímkou), kde se prostě zastávka prodloužit nedá (není kam délkou, pokud je kam délkou, nemusí být kam šířkou...). 3 vozovky mají dle mého místou maximálně tam, kde je celá trasa segregovaná - dejmetomu rychlodrážní...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 22:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kalanis a Norton
Jestliže zvýším kapacitu vlaku velmi pravděpodobně klesne počet vlaků v sítí. Takže sjetí několika vlaku za sebou bude méně časté. Výhybky jsou out of topic jelikož máme rádio a blokovaní nezávislé na počtů vozů a jejich složení. Délka zastávek není problém. Také to určitě nebude zítra, ale třeba za 5,7 nebo 10 let. Což je dostatečná doba ne veškeré přípravy.
A nakonec málokterá kolejová křižovatka má propustnost dvou souprav i dnes.
Asi jsem z jiného světa.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2294
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 22:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestliže zvýším kapacitu vlaku velmi pravděpodobně klesne počet vlaků v sítí.Takže sjetí několika vlaku za sebou bude méně časté

Co je lepší? Nabídnout cestujícím přepravu každých eset minut, aby nemuseli nikde dloho čekat atd. nebo je donuti jet tím, co jede, protože nic vhodného už nejede???
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 22:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Z fleku: Vltavská (pod magistrálou), Letenské náměstí, Nad Trojou, některý směry na Strossu, Právnická fakulta směrem k Nár.div., Želivského (směr Strašnice),...
Brejšín: Ty seš brňák? Pak se nedivím (T3+wajco+T3; pokud vím, tak tohle má zrovna vyjímku).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 22:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius - imho se tudy doplňuje voda do ostřikovače čelního skla

ad opotřebení - všímám si, že když je nějaký oblouk s ostrým přechodem z roviny do oblouku (evidentně bez přechodnice), tak v něm 14T poměrně rychle vykouše takový zub, v místě kde se "zakousne" při přechodu z roviny do oblouku - to se na opotřebení kola asi moc neprojeví, ale na kolejnici to je docela problém - krásný příklad je třeba za sloupkem výstupní zast. Sídl. Řepy na vnější koleji, ale těch míst je víc

teda - myslím si, že je to zásluha 14T, ale pokud ví někdo víc, klidně mě opravte

takže řešení imho bude vybrat tratě, kde bude 14T jezdit nejvíc a postarat se na nich o kvalitní náběhy do oblouků - to bude asi stát slušné peníze, ale jinak to nepůjde

a než se dočkáme, tak holt budeme jezdit problematické oblouky 6-10 km/h jako dneska
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 23:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je lepší? Nabídnout cestujícím přepravu každých deset minut, aby nemuseli nikde dloho čekat atd. nebo je donuti jet tím, co jede, protože nic vhodného už nejede???

Samozrejme je lepsi kratky vlak po 10 minutach, nez dlouhy po 15. Ale jestli jede 40m souprava po 5 minutach, nebo 30m po 3 minutach uz je uplne jedno. Z pohledu propustnosti vychazi ale lepe 40m souprava.

Co se tyce Brna, tak hlavni duvod soupravy T+wejco+T je overeni moznosti provozovani delsich souprav v praxi. Temer vsechny vyhybky jsou nezavisle na delce a slozeni vlaku. Zastavky pro linku 12 jsou dostatecne dlouhe. A beztak jsou pro 2xK2, takze stejne spolecne se soupravou 2xT uz druhy vlak nelze odbavit.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 23:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeste k odbavovani 2 souprav za sebou. V Grenoblu v centru jsou zastavky na 2 soupravy po 30m. V provozu 2 linky ve spickovem intervalu 3 minuty kazda. Od lonska jezdi na lince B soupravy v delce 45m a nejak nevadi, ze se do zastavky vejde pouze jedna.
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. října 2007 - 23:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Co vidím, to vidím. Hodnotím úběr materiálu z kola.

Radek31: Průběh opotřebení je jiný než je zvykem. Přechod do oblouku bez přechodnice ale vykousávají i otočné podvozky.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 11:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kalanis
Přesně jak popsal Adam_R. Na některých koncových tratích je interval 2 minuty. Takže zrušení jedné linky a dvou převedení na 3xT je přímo na snadě. Samozřejmě to vyžaduje patřičné zásahy do linek. Ale úspora 20% řidičů asi udělá své.
řekněmě 100 řidičů ušetřím což je 100*25 000*12=30 000 000 Kč za rok.
Asi jsem z jiného světa.
jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 16:05:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co na to kouknout z pohledu cestujícího .. když se to šikovně sejde a neočekávaně zastaví druhá souprava vzadu, už je to u 2x2 slušná docházková vzdálenost, a po přeplněný refýži to chvilku trvá. U 2x3 to znamená buď delší zastavení nebo někomu ujet (navíc při delších intervalech).
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 18:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_R: Grenoble ok příklad, avšak ukazuje jak výhody, tak i nevýhody. Tam jsou jen linky 2. Jo, ale zkus to přeplácat někam na Karlovo nám(nejvyšší koncentrace linek v Praze; V Brně podobně kolem Hlavního nádraží) či I.P.Pavlovu (a trasování a časy linek výrazně nepřekopávat, od toho je tu jiný topic).
Čim ta tak malá mezera asi bude? Nebudou to chybějící mezilehlý smyčky (aspoň trochu využitý) blíže centrům měst?
Brejšín: Počítáš, počítáš?? Co na to Co na to to nejdůležitější vedle peněz - čas kaštanstva (bez kaštanstva by penízky totiž jaksi nebyly)? Pak bys mohl skončit tak, že budeš vozit jenom vzduch...
jonáš: souhlas.
Nepřesuneme to radši do všeobecný?
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 12. října 2007 - 22:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

snad to není tajné, ale konečně jsem se dozvěděl jak je to s těma protirachtacíma úpravama 14T

finální verze je zatím pouze na 9123 (dnes vyjížděla z vozovny a nebyla vůbec slyšet, ale je pravda, že jsem se tomu moc nevěnoval - podle kolegy, který v ní jel už nerachtá) - navíc jsou tam další úpravy jako jiné kamery a snad nějaká úprava na magnetech

nefinální protirachtací úpravy jsou údajně na 9119 a 9121 - nevím, nezažil jsem je v poslední době

9116 ani 9117 upravena zatím není

konečně se začalo dělat něco s 9111, tak snad už se s ní bude lépe jezdit, ten omezovač byl strašnej
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 08:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Kalanis
Nechme to tady. Stejně se to týká nových vozidel s délkou dnešních 3xT. Nicméně je snad logické, že při takoveto délce sopuravy by stanicovala vždy jen jedna. Určitě to moc nezdrží neb jak jsem už řekl poklesne frekvence spojů. Stejně dnes na drtivé většině křižovatak projede jen jeden vlak na volno. Jen tak mimochodem, v kolika pražských zastávkaách dokáže odstanicovat 4xT6? (Tade aby to bylo plně dle předpisů)
Asi jsem z jiného světa.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 12:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Brejšín - ve většině ti odstanicuje 4x T6 úplně v pohodě - samozřejmě taky záleží na tom, jak zastaví první řidič (někdo je schopen si nechat i několik metrů ke sloupku) a jakou mezeru mezi vozama nechá druhý řidič
ale je pár výjimek, kde se 4x T6 moc dobře nevejde - třeba Betramka DC
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 14:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_R: Grenoble ok příklad, avšak ukazuje jak výhody, tak i nevýhody. Tam jsou jen linky 2. Jo, ale zkus to přeplácat někam na Karlovo nám(nejvyšší koncentrace linek v Praze; V Brně podobně kolem Hlavního nádraží) či I.P.Pavlovu

Poctem spoju za hodinu ty 2 linky v Grenoblu (spickovy interval kazde 3-4 minuty) priblizne odpovidaji 5-6 linkam v Praze (spickovy interval kazde 10 minut).
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 20:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: snad je to skutečně tak jak píšeš. já viděl 9123 kolem 28.9., tedy nedlouho po dodání, na andělu a rachtala jako každá 14T (oblouk arbes-řepy).
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 08:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem byl zvědavý, jak mnoho diskutujících tady prezentuje poznatky, které si sami ověřili. Proto jsem vyvolal diskusi na téma které kusy 14T jsou upraveny pro omezení nepříjemných zvuků na podvozcích. Výsledek mě celkem nepřekvapil.

Je to 9121 a 9119.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 21:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to 9121 a 9119.
... a 9123. Bude další hádanka? :-)
Fotožurnál, toť mé dítko
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 11:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis a spol:
A kdo říká, že by se musely předělat všechny zastávky? Pro začátek by stačilo vybrat 1 nebo 2 nejkritičtější linky, kde dnes již dvouvozové soupravy nepobírají cestující a interval by se již těžko zkracoval (např. linka 9) nebo jsou v nich lidé nechutně namačkaní, postupně upravit zastávky a signální programy (kde to bude možné) a zkusit nasadit vozidlo s délkou cca 35 - 40 m.

Ono by vůbec stálo za to přehodnotit stávající pohled na kvalitu přepravy (a to nejen v souvislosti s chystaným zdražením jízdného), kde podle dnes platných standardů je spoj, ve kterém nikdo nestojí de facto nevytížený, tedy zbytečný.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 13:58:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes jsem potkal 9123 na zkušebce u zast. Újezd (kde každá 14T rachotila) a nebylo slyšet jediné zarachtání - takže si myslím, že pan Tarant nás trochu balamutí, pokud tvrdí, že upravené jsou jen 19 a 21
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 14:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebalamutím. V době, kdy jsem otázku položil, to byly 9119 a 9121. Od pátku i 9123.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 14:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kvizova otazka s napovedou ve zneni: "Jsou to dvě z těch, které v Praze jezdí." byla polozena 27.9.2007. Od 19.9.2007 je v Praze i 9123, avšak nemela papiry a nejezdila. Tudiz s tebou R31 nesouhlasim a Ing.Tarant ma pravdu.
Fotožurnál, toť mé dítko
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proto jsem vyvolal diskusi na téma které kusy 14T jsou upraveny pro omezení nepříjemných zvuků na podvozcích. ...
Je to 9121 a 9119.


na to jsem napsal, že je upravená i 9123

čtu to zhora dolů a trvám na tom, že vyjádření bylo jednoznačné: které kusy jsou upraveny?
9123 je upravena

chápu jak to myslíte, ale když už chcete slovíčkařit, tak to chce být přesnější ve vyjadřování
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a když už se v tom vrtáme, tak to začalo 24.9.:
Destičky jsou již ošetřeny na dvou vozidlech a je povolen zkušební provoz tohoto řešení. Po ověření v provozu bude montováno univerzálně.

záhada je, že 9123 to prý má od výroby a přitom byla v Praze už 19.9. - takže buď to od výroby nemá, nebo to tvrzení z 24.9. mělo znít: destičky jsou ošetřeny na 3 vozidlech

další tvrzení bylo
Jsou to dvě z těch, které v Praze jezdí.
ani slovo o tom, že musí mít papíry, jen jezdit a 9123 jsem na vlastí oči viděl jezdit už dřív než 27.9. - a to 19.9.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31, Mop, Pavel_tarant:
Není to jedno? Vždyť tvrdíte všichni totéž - jsou to vozy 19,21,23
(Nějaká nekompatibilita tohoto řešení se sudými čísly?)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: děláš si legraci, ale klidně to může být nekompatibilita s vozovnou Strašnice (u testovacích vozů 19, 21). Přece jen z Plzně je to do Motola o půl hodiny blíž.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 16:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Cokoli moderního je nekompatibilní s vozovnou Strašnice
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 16:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to neřek.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218, Radek31, Mop: je to opravdu jedno. Podstatné je, že od pátku 12.10.2007 jsou upravena již tři vozidla (19, 21, 23) a že úprava se povedla. Všem se omlouvám za předchozí nepřesnou komunikaci, která skutečně neměla nikoho záměrně balamutit.

Pawel k diskusi na PraTra: Vůbec jsem necítil potřebu se propadnout. Ty úpravy jsme nakonec nedělali na naší konstrukci ale prováděly se na konstrukci jiného českého dodavatele. Celá situace je akceptovatelnou daní za to, že se snažíme českým lidem dát možnost se uplatnit a vychytat svoje výrobky.

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel_tarant.)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 18:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem rád, že se to opravilo

to rachtání bylo velmi nepříjemné a takhle se nám bude řídit i cestovat mnohem lépe - díky
Fysk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:22:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty úpravy jsou už i na brněnských 13T?
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 17:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ne ale budou takhle upraveny všechny 14T a 13T.
Zvědavý host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.65.243.48
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:22:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel Tarant: a co 16T? Wroclawští si nestěžují?
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě jsem si vyslechl přejezd 9123 přes Strossmayerovo náměstí a neslyšel jsem ani jedno zarachtnutí.
Paráda.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hurá, už mi nebude vadit, když na linku 12 si Motol nasadí plzeňskou tramvaj.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvědavý host: Nemají na co si stěžovat, inkriminovaný komponent tam mají od našich bratří Teutonů, kteří si již podobné problémy odbyli jinde.

PS: Teuton - člen kmene hrdinných germánských válečníků
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 11:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PT: "Celá situace je akceptovatelnou daní za to, že se snažíme českým lidem dát možnost se uplatnit a vychytat svoje výrobky."

no fajn, ale abychom nakonec nemuseli lézt po stromech, protože je to přece daň za to, že "český člověk" právě vymýšlí, jak postavit dům... to samozřejmě přeháním, ale v dnešní době mi prostě tenhle přístup už připadá přežitý.

každopádně vítám (ba přímo jásám:-)), že se úprava povedla a taky jsem mile překvapen, že moje identifikace 9123 coby rachtající (cca před 3 týdny) byla správná. už aby přišly na řadu i ostatní vozy (SA!), lidé pak té tramvaji spíš přijdou na chuť.
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 13:14:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pavel Tarant - "Celá situace je akceptovatelnou daní za to, že se snažíme českým lidem dát možnost se uplatnit a vychytat svoje výrobky."

Skvělé, předpokládám, že po národní hrdosti dojde i na firemní hrdost a antirachtací úpravy budou bezplatně provedeny na všech tramvajích Škoda v Plzni, Praze, Mostě, Brně, Olomouci a Ostravě.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 14:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no toto: A proč? Zákazníci z těchto měst si objednali již známé vozidlo (Astry) a věděli, co od něj očekávat. To je jako kdybyste chtěl, aby Vám výrobce zadarmo namontoval do 5 let starého auta klimošku, protože ji dnes montuje standartně do všech nových modelů... Divné, že?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 14:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

abs.: máš samozřejmě pravdu - principielně je to nesmysl, ale v tomhle případě bych být "panem škoda transportation" ty úpravy doopravdy udělal - aby mi rachotící vozy prakticky v celé ČR nedělaly ostudu...
je vidět, že vratislavští si toho u aster všimli a radši si to pojistili kvalitnějšími komponenty.

no nic, tohle asi nebude moc plodná debata. každopádně doufám, že se tím škodovka poučí a u nebude se u 15T dopouštět dalších lapsů tohoto ražení.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 19:51:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě by to samé mohl udělat i Inekon a bezplatně upravit rachotící Tria v Ostravě a Olomouci.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

upřímně řečeno, jsem zvědav, jestli k tomu všemu něco řekne jenki. pro objasnění situace by to bylo celkem fajn:-)

(Příspěvek byl editován uživatelem pawel.)
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 23:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou to "dětské nemoci" a když se chce, tak se vychytají. Chtěli-pak po dodání znerachtat v té Plzni, Mostě, Brně, Olomouci...?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. října 2007 - 04:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co k tomu dodat - aby so "odrachtaly" Tria v Olomouci je třeba pár věci :

- požadavek zákazníka, že to chce
- zjištění skutečnosti, kdo je "majitelem" antirachtací úpravy brzdičů. Pokud DAKO tak je to OK, pokud Škoda tak je to problém.
- pokud jsou brzdiče 14T a Trio odlišné tak zjistit "přenositelnost" této úpravy.

Krom toho by mohlo být užitečné chvilku počkat, protože odstranení jednoho problému (volné a chrastící brzdové destičky) může způsobit nějaký jiný (typicky třeba nerovnoměrné nebo nadměrné ojíždění brzdových destiček). Když si vzpomenu na vývoj antirachtacích úprav s Knorrem (záměrně pominu detaily) tak výsledek rozhodně nebyl dosažen napoprvé.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace