K-report
 

Archiv do 18.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 18.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - 17. října 2007 - 00:54
1) Propiskou načmárané "NO TICKET" na okénku u turniketu je samozřejmě špatně - podle předpisů by tam měla být cedule "Jízdenky pouze v automatu". Je však možné, že ceduli nějaký cestující ukradl, což se stává celkem často.
Jinak souhlasím, že zajištění prodeje jízdenek není ideální, ale více k tomu veřejně napsat nemohu.

2) Povinností řidiče je především řídit tramvaj. Rozhodně nemá žádný výcvik k vyhazování opilců. Navíc je zde vysoké riziko, že by při případném střetu došlo k napadení řidiče a tramvaj by neměl kdo řídit, tím pádem by se zastavila doprava široko daleko.
K tomu můžu přidat svůj osobní zážitek ze neděle, kdy mne dva opilci na Budějovické chytili pod krkem a musím říci, že celé nástupiště mělo nádherné divadlo, ale nikdo mi na pomoc nepřišel.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Rozhodně nemá žádný výcvik k vyhazování opilců.
Jakto, řidič je přece pracovníkem dopravce a takové osoby by měl vyloučit z přepravy.

Lord_vetinari:
Jako řešení navrhuji:
Založíme si "Svaz cestujících" a vydáme vlastní přepravní podmínky a po DP (a ostatních dopravcích) budeme požadovat, aby se jimi řídili. A pokud je nesplní, budeme DP pokutovat.
Mohlo by to vypadat nějak takhle:
§1. Dopravce je povinen zajistit přepravu podle jízdního řádu.
Za předjetí poskytne každému cestujícímu s předplatním kupónem s trvalým bydlištěm nebo pracovištěm v okolí zastávky slevu na následující kupón ve výši 200,-Kč.
Za zpoždění poskytne každému cestujícímu ve vozidle drobný hmotný dar (propiska atp.). Cestujícím na zastávkách, kterými zpožděný spoj projíždí, je dopravce povinen zdarma rozdávat občerstvení. Mezi 1.10. a 30.3. musí dopravce na zastávkách zajistit také teplý čaj nebo kávu.
§2. Dopravce je povinen zajistit čistotu vozidla za všech okolností. Ve špinavém vozidle má cestující právo na bezplatnou přepravu. Cestující s předplatním kupónem má nárok na náhradu škody ve výši 10-50,- Kč podle stupně špinavosti vozidla. (Stupně špinavosti jsou vymezeny v příloze těchto přepravních podmínek).
§3. Dopravce musí zajistit na zastávce platné jízdní řády. Zastávku bez platných jízdních řádů má cestující právo zdemolovat.
§4. atd. atd.

Co by na to DP asi řekl

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3509
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
A ten zbytek opravdu nestojí ani za komentář
Přesně za tenhle názor by tě v bance nebo u ČSA vyhodili. Tady se totiž řídí heslem, že zákazník má vždycky pravdu.
Přesně opačný přístup prosazujete již nějaký ten pátek. Pak brečíte, že je v ulicích moc aut. A pokud mám hovořit za sebe, ochota personálu bank, pošty nebo průvodčích u ČD šla v posledních letech nahoru. Zatímco tramvajáků dolů. Vysvětli si to jak chceš. Nutit mě jezdit tramvají nemůžeš, ale pak nebreč že půlka Prahy jezdí v autech. Tramvaje máte špinavý a hodně řidičů se chovat neumí. MHD jezdím jen proto, že jsem ekoligcky uvědomělý.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3510
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Používání elektronických přístrojů v letadlech může ohrozit bezpečnost. Jak ohrozí bezpečnost pravidlo DP, že si ode mne jakožto od řádně platícícho zákazníka vybere pade za zapomenutou jízdenku? A pokud jsme u těch pravidel, kterými se DP tak řídí, jak mi vysvětlíš, že revizoři zásadně nepokutují bezdomovce? To je taky nějaké vnitřní pravidlo?

Chtěl jsem jet z Karláku na Zličín. Béčko v tu dobu nejezdilo, tak jsem využil spojení 10+164. Bohužel revizor přišel v té 164 a tvrdil mi, že Béčko už jezdí. Jak jsem to ale asi mohl vědět? Když na Karláku před půl hodinou ještě nejezdilo?

Nemám nic proti zákazům otevírání dveří za jízdy, proti zákazům svačin ve vozidlech apod. To vše jsou snad pochopitelné zákazky. Už ale nechápu, že revizor nepozdraví nebo že pokutuje za propadlou jízdenku o pár minut v autobuse, ve kterém jsou sedačky špinavý jako prase. Jestli tohle má být služba, tak prosím. Pak se nedivte, že s vámi lidi jezdit nechtěj a ty co zsůtali jsou většinou ty, co na auto nemaj.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3511
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 10:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
Povinností řidiče je především řídit tramvaj
To je přesně ono. Povinností řidiče je také udržovat ve vozidle pořádek a vykázat z přepravy cestujícího, který nesplňuje přepravní řád. Tak to zase vidím já jako cestující. Ani jsem nečekal, že řidič začne dotyčného vyhazovat. Čekal bych třeba - "dobře pane, já budu kontaktova disečink. Děkuji že jste mě na to upozornil". Neřekl ani slovo a tvářil se na mě jak na póvl.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nevím, jestli k aerolinkám posílají adepty z pracovního úřadu, ale na tramvajích to tak je. Je to zkrátka nouzovka, takové parametry alespoň DPP před lety nastavil a tak to také je.

Tvoje naivita ohledně finančních transferů mezi státním orgánem - MV a akciovou společností pražského dopravce MHD je skutečná nebo hraná ?

Demon3: Souhlasím, že DPP nijak mimořádně nevybočuje z celorepublikového průměru poskytovatele služeb. Nejen banky svou arogancí k zákazníkům, ale i soudy proslulé nekvalitní prací jsou častým terčem kritiky (zatím neúčinné) sdělovacích prostředků a veřejnosti.

On se dnes přístup k "zákazníkům" velice pečlivě diferencuje podle toho co mají v kapse a jak jsou oblečení. Tak mohou mít různí lidé naprosto odlišné pocity z jednání s firmami, úřady apod.

Káem: Na prostý lid musí být přísnost a na "vznešený" dvojnásob.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Řidiči MHD již nepožívají statut veřejného činitele, čili řidiči jsou podnikem instruováni k následujícímu: požádat osobu obtěžující nějakým způsobem cestující (pokud si někdo na tuto osobu stěžuje) o vystoupení z dopravního prostředku. Pokud dotyčný nereaguje, spojit se s dispečinkem a dále se řídit jeho pokyny. Ten většinou nařídí pokračovat v jízdě s tím, že budou informovány příslušné policejní orgány. Myslím, že ani v jiných veřejných objektech (pokud tam není profesionální ochranka) tomu není jinak.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2595
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nikdo po řidiči nechce, aby vyhazoval opilce. Opravdu je to jen o zavolání na dispečink. A to obvykle proběhne. Ovšem tady se nám nitky opět zázračně sbíhají k žábě na prameni. Zase dispečink. Blbé odklony v případě nehod, špatná informovanost kaštanů, neschopnost donutit MP (malá autorita) aby byla rychle na místě... Jakto že vždycky skončíme u dispečinku?
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3512
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Je to zkrátka nouzovka
Pak se nezlobte na ty, co tu nouzovku snášet nechtějí a sedají do aut.

Souhlasím, že DPP nijak mimořádně nevybočuje z celorepublikového průměru poskytovatele služeb
Pracovník firmy se hádá se zákazníky a přesvědčuje je, že poskytuje dobré služby, i když si zákazníci myslí opak. Přesně v tomhle hnoji se DP nachází a já už vím proč. Stačí číst k-report.

přístup k "zákazníkům" velice pečlivě diferencuje podle toho co mají v kapse a jak jsou oblečení
Přesně tak. Na chování zaměstnanců DP nadává kde kdo. Od uklízeček přes studenty až po Schwarze.

Na prostý lid musí být přísnost a na "vznešený" dvojnásob Souhlasím. Budeme je zavírat do gulagů, posílat na vykonstruované procesy a fárat do Jáchymova.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 11:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Ani konkurence mnohdy nic neřeší. Firmy si dnes nechtějí konkurovat, chtějí se dohodnout. Přijde je to levněji a i státní kontrolní orgány jsou na toto chování vesměs krátké. Vědí, že při stále rostoucím konzumu a masivní reklamě bude zákazníků pro všechny dost.

Syn si koupil nový telefon od operátora O2. Ve smlouvě měl jako bonus 3 měsíce internet na zkoušku zdarma. Když přišla faktura, byl velice nemile překvapen, že mu internet fakturují. Stěžoval si u prodejce s nímž sepsal smlouvu a ten se omluvil za chybu s tím, že vše bude v pořádku, ale dálší měsíc synovi přišla opět faktura i na internet..., zkrátka bordel.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Z čeho asi pramení tvoje přepjatost?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3518
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:39:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Ad. mobilní operátoři. Před příchodem mobilních operátorů jsi čekal na pevnou linku více jak 2 roky. Minuta volání stála kolem dvacky. Dnes se operátoři předhání v cenách a vydělávají na tom zákazníci. Přišla konkurence a služby Telecomu se nohonásobně zlepšily a ceny se mnohonásobně snížily. Toto řeší konkurence. Kdyby tu nebyla, nebyl by ani internet, ani k-report.

Pramení z toho, že já jako cestující zákazník si u DP připadám jako lůza, která má být vůbec ráda, že jí něco přijede na zastávku. A ještě mě zaměstnanci této "firmy" přesvědčují o tom, že nemám pravdu. Mmch., pokud nejsi spokojený u O2, přejdi k někomu jinému. Já mohu z MHD utéct maximálně tak do auta.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 12:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3 Podstatnej rozdíl mezi firmou z tvého příkladu vidim v tom, že zatímco tvá firma se k tobě zachovala „vstřícně“ z důvodu že musí, neb to upravuje zákon o ochraně spotřebitele, zatímco DPP se chová vstřícně jaksi ze své dobré vůle, protože opravdu není nikde napsáno, že cestující bez platného jízdního dokladu (a to je i případ kdy si ho pouze zapomeneš !) MUSÍ dostat slevu z vyměřené pokuty.

Co to je za blbost... Koukám, že u DPP/ROPID se zákony rádi ohánějí, ale vůbec ne neznají. Takhle dopadla i moje poslední stížnost (zde figuruje ROPID a ČD), ve které mi ROPID stále dluží 70Kč. Citují zákony a SPP, ovšem taktně několik bodů smlčí. Podle SPP mi mají nevyužité jízdné, když do toho vlaku kvůli zpoždění vůbec nenastoupím (riskoval bych problém s odbavením na letišti), ale zpoždění a jeho délku zahlásili až po "odjezdu" kdy člověk už má označené jízdenky (ty ostatně potřebuje na peróně).

Takže pravda je taková, že to, co podle zákona obchodník musel bylo: Přijmout reklamaci, když mu doložím nákup (mohl trvat na tom, ať přijdu znovu s tou fakturou... možná by mu mohla stačit něčí svědecká výpověď a kdyby chtěl být hodný, tak moje čestné prohlášení... dohledávat si můj nákup ve svém systému opravdu nemusel a je to přesně jako ověřovat, že tu lítačku mám.

Když bychom vyřešili tuhle část, mohl si vzít paměti na posouzení a za 30 dní mi dát vědět, co s tím.

Ale tenhle obchodník prostě nejede na zákonem požadované minimum. Zjevně vědí, co je to zákaznický servis. V létě jsem tam byl s DVD mechanikou (asi půl roku stará, vzdala to po pokusu zapsat na +R DL medium). Bez průtahů jsem odnesl nový kus a v reklamačním protokolu stálo: "závada odstranitelná, z ekonomických důvodů řešeno výměnou zboží". Jinými slovy, ono to fakt asi i šlo opravit a rozhodně si ji mohli na třicet dní vzít. Ale raději mi dali nový kus a mají spokojeného zákazníka, i když to pro ně znamená, že třeba kus opraví a prodají ve výprodeji se slevou (tzn. menším ziskem).

Matin: Pracovník firmy se hádá se zákazníky a přesvědčuje je, že poskytuje dobré služby, i když si zákazníci myslí opak.

Opravdu hezky formulováno. ;)
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo.Zase jsme jen a jen zmrdi.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 13:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezlobte se pánové, ale děláte, jako by DPP působil ve vzduchoprázdnu a bylo jen a jen na něm, jak kvalitní služby se mu bude dařit poskytovat. To je velice pokrytecký názor nebo základní neznalost prostředí poskytované služby MHD v Praze veřejným dopravcem. DPP je v první řadě závislý jaké vnější podmínky je mu magistrát schopen pro jeho činnost zajistit. Dále jde o veřejnou službu s většinovým podílem města Prahy a tedy i tarifní podmínky a s tím velice související výběr a platy řadových zaměstnanců jsou velmi limitované. V prostředí, kde neexistuje volná tvorba cen je konkurence k ničemu. Šlo by jen o to, jak bídně je ten který subjekt schopen lidi v Praze dopravovat. (Jsou snad pro vás obchodní řetězce, kde vládne tvrdá konkurence, vzorem pro podnikání a pro přístup k zákazníkům? A co shnilé, plesnivé a červivé, či prošlé potraviny?)
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3519
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepochopil jsi mě. Já nenadávám na komplexní služby DP. V určitých oblastech vidím zlepšení - informovanost, infrastruktura apod. Já nadávám na chování části zaměstnanců, kteří dodnes nepochopili, že cestující je pro ně klíčovým zdrojem obživy. Nebudou-li cestující, nebudou ani spoje, nebude ani práce. Tohle je základní rovnice, kterou socialistický moloch DP dodnes nepochopil. Pak se řidiči diví, že procento přepravených bezdomovců stoupá v neprospěch přepravených slušných cestujících.

Ad. řetězce:
Já nemusím chodit do řetězců. Stačí si zajít k drobnému souromníkovi, který si mě bude vážit. Zeleninu například kupuju výhradně u Vietnamců a nemám s tím problém. Bohužel cestou po Praze hromadnou dopravou na výběr nemám.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "Přesně za tenhle názor by tě v bance nebo u ČSA vyhodili. Tady se totiž řídí heslem, že zákazník má vždycky pravdu."
Hloupost jako vrata a ty to víš (pokud máš účet, jakože předpokládam že jo...) !
Neznam banku u který by tvoje tvrzení platilo, vždy je to přesně naopak, veškerý dokazování je samozřejmě na tobě !
Obhajuješ tady poštovní úředníky. Dobře, ale proč tedy pošta přestala donášet balíky až do místa určení, proč doručení dopisu z jednoho kraje města na druhý trvá nejdéle v historii pošty ?

"Na chování zaměstnanců DP nadává kde kdo. Od uklízeček přes studenty až po Schwarze."
To už je holt takovej národní sport a nedá se moc předpokládat, že na fóru o pražský dopravě budeme nadávat na piloty ČSA, že...
A že nadává pan Schwarz mě dokonce těší, to je totiž známka toho, že si DPP vede dobře !

Hnidopich: Ale vždyť já nerozporuju, že by to nebyl dobrej obchodník ! On bude dokonce velmi dobrej, protože jsem nikdy o nikom s takovým přístupem ani neslyšel, natož abych se s ním setkal...
Nicméně skutečně je to tak, jak jsem napsal. Ano mohl ti dělat problémy a doufat že to vzdáš, ale takhle je to jednodušší pro něj i pro tebe, tak proč si přidělávat problémy.

"...dohledávat si můj nákup ve svém systému opravdu nemusel a je to přesně jako ověřovat, že tu lítačku mám."
Takže ano, dohledávat nemusel, ale obávam se že paralelu k ověřování máš-li lítačku opravdu nenacházim....
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3521
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Čest výjimce. Jestli jsi soudný, musíš přiznat, že kultura chování části tvých kolegů se rok od roku zhoršuje. Za poslední dobu jsem v autobuse viděl jednoho řidiče za jízdy v klidu kouřit, několikrát jsem viděl řidiče telefonovat soukromými mobily, slyšel na letišti řidiče nadávat Japonce do šikmovoký krávy a vrchol byl pro mě řidič na lince 108, kde vezl děti tak z 1. ročníku ZŠ a na každé křižovatce dosti hlasitě nadával řidičům IAD do *****ů! Poslední články na k-reportu mě jen utvrzují v tom, že jako cestující mám hlavně držet hubu a krok a bejt vůbec rád, že mi na zastávku něco přijede. Nějaká chalupoida je to poslední, co mě nutí přemýšlet nad tím, jestli mám jít na zastávku nebo do garáže.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3522
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Opravdu na mě dělá úřednice v bance lepší dojem než řidič tramvaje. A to tak v 95% případů.

To už je holt takovej národní sport
To je realita. Rozlišuj mezi nadáváním na zpožděný spoj a kritikou mířící na neochotné řidiče, která je ve většině případů opodstatněná. A propo, i kdyby všechny firmy v ČR poskytovaly tak mizerné služby, jak tvrdíš, je to snad ospravedlnění toho, jak se chovají někteří zaměstnanci DP?

Pan Schwarz je samozřejmě idiot, ale s tímhle stoprocentně souhlasím: Nikdy jsem neměl možnost vidět, že by řidič MHD vyloučil někoho znečištěného, zapáchajícího nebo nevhodně se chovajícího z přepravy, jak mu ukládá řád. Naopak jsem zaznamenal mnoho názorů a zkušeností, kdy řidič dokonce odmítl pomoci cestujícím, kteří na nedostatky poukázali a o pomoc řešit situaci řidiče MHD požádali
.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zas to nepřehánějte pánové. Ona ryba opravdu smrdí od hlavy a schody se zametají odshora. Já doufám, že fáma o Dvořákovi do února je opravdu fáma. Problém bych opravdu stále viděl ve středních článcích, ne až tak u řidičů. I když v sousedním pokecu (tuším že v Metru, kde už to momentálně o metru dávno není) zrovna jeden špatnej příklad uvádím...
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3527
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, každý si je sám zodpovědný za své chování. Jestli někdo z řidičů hrubě uráží cestující, tak to opravdu není o tom vední, ale o konkrétním zkratu jedince.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 14:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,podívej se.Já se snažím dělat maximum a mám i ten názor,že nejsem jenom řidič,ale i jakýsi průvodce s přihlédnutím k bezpečnosti a pravidelnosti provozu (prostě neprodám jízdenky tlupě Italů na Václaváku,neb bych udělal slušnou zácpu,ale jednotlivci proč ne.Stači trochu používat selský rozum a ne být svázaný předpisy pomalu i na to jak mám na hajzlu tlačit).
To se týká i bezdomáčů.Smrdí,tak nejedou a nebudou obtěžovat.Je samozřejmé,že si toho musím všimnout,že chtějí jet.V 1.voze mám kabinu otevřenou,takže je časem cítím a pak na ně jdu.Pokud mě upozorní lidi,tak samozřejmě reaguju a snažím se pomoc.
Bohužel se mě však nedostává pomoci servisních složek.
př.1
bezdomovec se psem spí!!! na zadní plošině.Nemůžu k němu,pes vrčí,nevím zda by zaútočil.Volám dispečink.Mám jet (to i beru) a posílají složky.Na první konečné (pobyt 7 minut) nikdo není.Jedu na druhou (60 minut) a tam už bezdomáč přišel k sobě a stanici před ní vystoupil.Ke cti naším složkám-tam už byli disp. i MP.TO JE ALE NA HOVNO.Sorry za ten výraz,ale za to bych je vyházel.
př.2
Na Masaryčce se ve voze pozvracela 5letá holka.Zřejmě s vysokou pravděpodobností ne schválně.Maminka mi to oznámila,zasypal jsem to pískem,aby se to nerozteklo po voze a zavolal na dispečink.Prý ať zjistím údaje pro náhradu škody a na nový výjezd tramvaje.No bylo mi stydno,tak jsem řekl,že už vystoupili.Těch keců okolo,kdo nahradí výjezd nového vozu.SNAD JE LEPŠÍ TO ZASYPAT A DĚLAT MRTVÉHO BROUKA.Sorry je to tak.
př.3
 

Pak se nediv,že jsou tu lidé,kteří by tady pracovat neměli.V takovéto atmosféře a nepodpory ze strany vedení nikdo moc pracovat nechce.To,jací lidé přicházejí,nemohu ovlivnit já,ale vedení.A to zklamalo na plné čáře.Oni sem musí brát zkrachovalce ze všech oborů,protože rozumní lidé sem moc nechtějí.Za to ale já jako driver nemůžu.Jen je mi to líto,neb tahle práce je pro mě tak trochu srdeční záležitostí.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: tak proč si přidělávat problémy.

Jsem rád, že jsme se konečně shodli. Proč vymýšlet poplatek,který se musí někde zaúčtovávat a obtěžuje zákazníka (obě strany tratí). ;)

Martin: Já nadávám na chování části zaměstnanců, kteří dodnes nepochopili, že cestující je pro ně klíčovým zdrojem obživy.

Problém je, že cestující (tedy kaštani) jsou zdrojem obživy až druhotně... Podíl jízdenek (jak nám je vždy před zdražením připomínáno) je relativně nízký a jako klíčový zdroj obživy je spíše vnímán magistrát.

A zjevně někteří nedokáží dohlédnout na konec: Až ty "kaštany" naštvu natolik, že se mi na to vybodnou, tak politik nebude platit to, co voliči neocení a raději bude stavět silnice, na které se mezitím občan přesunul.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3529
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Já ale přeci nepíšu, že se takto chovají všichni! Já píšu, že ještě před deseti lety jsem tu slušnost mnohdy zaregistroval. Dnes mám pocit, že ty negativní zkušenosti bohužel převažují.

U bodu 3 moc nerozumím tomu, kam tím míříš. Mně bylo vysvětleno, že poslech rádia je zakázaný z koncesionářských poplatků a případná pokuta, kterou by tím DP musel zaplati by nebyla vůbec malá.

V takovéto atmosféře a nepodpory ze strany vedení nikdo moc pracovat nechce
Tramvajáky nechtějí lidi dělat i z jiných důvodů, než je špatná atmosféra. Prostě je to pro ně nezajímavý job s malou nebo vůbec žádnou prestiží. V Praze je práce hodně a o lidi je boj. Jdou zkrátka jinam. To ale neznamená, že může vedení za to, že se jeho zaměstnanci neumí chovat. Existují tady určité nepsané etické kodexy. Při mé praxi v jedné nejmenované autobusové garáži jsem také zažil krádeže nafty přímo řidiči nebo povolování šroubů u kol autobusů, protože si mezi sebou záviděli nový vozy. Tohle není o vedení, to je o demenci jednotlivců.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Kdo je pan Schwarz a proč je samozřejmě idiot?
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 15:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ředitel pražské záchranky, symetrický průmět (zrcadlení, chcete-li) šotouše tramvajového přes počátek souřadného systému.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "Opravdu na mě dělá úřednice v bance lepší dojem než řidič tramvaje. A to tak v 95% případů."
A to na mě samozřejmě taky (asi by bylo dost divný, kdyby ne...), ale měl jsem ten dojem, že se tu bavíme spíš o poskytovaných službách.

"...kritikou řidiče, která je ve většině případů opodstatněná..."
Tohle bych tedy netvrdil, zrovna jako bych hrubě nesouhlasil s tvrzením dr.Schwarze ohledně ochoty nabo neochoty pomoci.
Najezdim určitě tisíce kilometrů ročně převážně tramvajemi a skutečně nikdy jsem se nesetkal s neochotou nebo odmítnutim pomoci ze strany řidiče tramvaje, naopak vyhazovat bezdomovce vidim několikrát měsíčně. Nebudu tvrdit že bezdomovci nejsou problém, jen řešení toho problému prostě nemůže ležet na bedrech provozního personálu.

Ale abysme se vrátili k prapůvodu téhle zajímavé výměny názorů a tím je poplatek za neprokázání se přepravním dokladem v prostředku MHD a to je-li výběr 50,- Kč za tento přestupek mravné nebo ne.
Těm kteří ho považují za nemravný a za určitý relikt minulosti, který by v konkurenčním prostředí neměl šanci, ještě jeden příklad:
vydání nové platební karty po odcizení - zpoplatněno,
vydání nové SIM karty - zpoplatněno,
vydání nového dokladu do půjčovny - zpoplatněno,
vydání nové vstupní karty do velkoobchodu - zpoplatněno,
vydání nových dokladů k OA - každý zpoplatněn,
vydání nového OP - zpoplatněno,
vydání nové karty pojištěnce - zdarma...
Skoro to vypadá, že mezi videopůjčovnami, obchodníky, bankami ani telefonními operátory není žádná konkurence... Od státu samozřejmě žádné úlevy čekat nelze, asi by mě nepřekvapil ani poplatek za sepsání protokolu o krádeži...
Chápu že jde o vydání nových dokladů oproti pouhé kontrole stávajícího, ale všechny poplatky (mimo půjčovny) jsou řádově vyšší než poplatek DP.
Mimochodem pokuta za jízdu bez držení ŘP (v případě jeho vlatnictví) je 1000,- Kč, tak pozor, zapomětlivost se opravdu nevyplácí...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:21:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine,v Praze je samozřejmě dost atraktivnějších jobů než je řízení tram/busu.Ale jsou tu i blbci,kteří nemohou mít několik VŠ a neumí několikero jazyků a ty by tuto práci mohli klidně dělat.Ale jelikož je tu práce dost,jdou jinam,kde budou mít lepší peníze a atmosféru na pracovišti.Dělat se musí dneska všude,ale jde o to za jakých podmínek.A DPP si dobré zaměstnance neumí udržet.Proto tu máme mezi sebou dost idiotů,kteří si jak píšeš,povolují kola.A šéf je ani nevyhodí,protože nemá náhradu,příp. dělá,že to nevidí.
Náš šéf např. nikdy nebyl ve vozovně kolem půlnoci,kdy se stane z vozovny nádraží.Místo 8 minut zatahuješ 20.Ujede ti noční domů.Vše samozřejmě zdarma.Výpravčí to nechtějí připsat,tají to před vyšším nadřízeným.Ten to jakoby neví,sám si nic nezkontroluje.A to hovno padá dolů na ty nejnižší.Pak ale ti schopnější z nich,kteří by cestujícího kamsi nikdy neposlali,postupně odchází.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3532
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Já ale nechci vydat novou tramvajenku. Já se chci jen prokázat, že zaplaceno mám.

Akribius:
Stejné nářky uslyšíš od zdravotních sester, učitelů, poliacjtů atd. Zkrátka si nemyslím, že tramvajačina tak výrazně vybočuje. Spousta šoférů odešlo od DP ke kamionům, kde si vydělají i 50 000 měsíčně. A je to dřina daleko větší.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3533
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 16:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
http://dp-arena.cz/1/index.php?option=com_content&task=view&id=1358&Itemid=44
Předem upozorňuju, že to chce pytlík na zvracení. Tohle je ještě slabší odvar. Původní příspěvek byl bohužel na žádost pana doktora již smazán.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 17:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Se z Vás už picnu. Jednou tomu říkáte pokuta, pak poplatek ... přitom právě o to v podstatě jde, udělejte si nejdřív jasno v tomhle. A pokud dojdete k tomu, že skutečně myslíte poplatek, tak vzápětí nemluvte o poplatku za přestupek, ale za nadstandardní služby. Sám na sebe prozrazujete, že Vám uniká podstata věci.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 17:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano,to je pravda.Vše jsou to profese,kde se očekává západní chování,ale výplata bude na úrovni východu.Navíc nemají perspektivu nějakého zlepšení podmínek v dohledné době mimo učitelů.
PS: k policajtům dneska už berou ty,jež by před 3 lety neměli šanci,jak po stránce fyzické,tak především morální.
O kamionu začínám přemýšlet taky,dneska to není problém a uživím se tím.Tramvajařinou (pokud nebudou platy vyšší) to za 3-5let nepůjde-nájem,energie:-( i proto tam bude podíl hovad vyšší a vyšší.Bohužel.
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 18:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo jakékoliv údaje o 1.tramvajové trati u nás?
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 20:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT: co třeba trochu hledat??
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tramvajov%C3%A1_doprava_v_Praze
Malý_hektor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 21:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ruky líbám!!!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 21:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "A je to dřina daleko větší."
Určitě si vyzkoušel obě profese a můžeš fundovaně porovnávat...

LV: No nevim, prolistoval sem tři stránky zpátky a jako pokutu jsem těch 50,- Kč neoznačil ani jednou, takže i nadále trvam na administrativnim poplatku i když SPP hovoří ve všech případech o přirážce...
Takže zmateček je rozhodně na Vaší straně !
Vcelku je to ale jedno, všichni víme o čem je řeč a všichni už taky víme že je to "věc" zcela standartní, tj. žádný relikt socialismu.
Asi bych to už ukončil, evidentně jste se zakopal ve svých pozicích a přesvědčovat Vás o opaku je stejně marné, jako přesvědčovat ředitele záchranky o potřebnosti MHD...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 09:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: A bude hůř, protože vzdělávání inteligence v ČR je na úbytě, vidím to na svých kolezích (a to nejsme žádnou výjimkou). Mým nástupem jsem snížil věkový průměr z 62 na 59,8 roku, to si asi umíš představit, jakou mi to dalo dřinu. Ale to už je před 8 lety! Takže už zase asi začne platit okřídlené komunistické: Nejsou lidi!
Jinak hodně radostných otcovských povinností k tvému svátku. A doufám, že 8729+8730 byla dnes dobře vyladěná!
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 10:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Prosím, nevíš, proč strašnické vozy od Průběžné/Na Hroudě jsou ukončené v zastávce Strašnická? To už občasná zastávka Vozovna Strašnice ve Starostrašnické ulici neexistuje? To musí být hrůza, aby tramvaj byla vybavena třemi cedulemi a k tomu různými stříškami (Vozovna Strašnice, Solidarita a Strašnická).

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 12:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Ještě jsi zapomněl: vstup do ordinace zpoplatněn .

Martin: Promiň, ale připadáš mi jako kolovrátek nebo jako kobyla, která má klapky na očích, aby šla pořád jedním směrem a nic okolo ji nerozptylovalo. Pro koně je to možná dobré, ale u člověka si tím nejsem jistý.

Ať chceš nebo nechceš, lidé se budou chovat na úrovni v dané profesi jen tehdy, jestli vynaložená námaha bude adekvátní obdržené odměně. Možná bys rád, aby se tak lidé chovali i pro "myšlenku a pro věc", ale éra "kodexů budovatelů komunismu" nenávratně zkončila. Máme éru "tržního hospodářství", a ta se řídí úplně jinými pravidly. Jaká ta pravidla jsou tu velmi přesně, srozumitelně a navíc i lidsky popsal Akribius.

Jonášek: Přesné důvody také neznám a už jsem se k tomuto kroku (od července 2007) na tomto fóru kriticky vyjadřoval. Údajně to chtěly odbory kvůli problémům s vyhazováním bezdomáčů (jako by o zastávku dřív to byl menší problém ), údajně radnice, protože prý turisté po vystoupení zmateně bloudí okolím bez návaznosti na další spoje. (Byla by zvláštní taková ohleduplnost k turistům v tomto bodě, když na l.22, 23 je revizoři cíleně a systematicky pokutují kvůli špatné dostupnosti jízdenek.)
Z vlastní zkušenosti vím, že na tuto zastávku byli místní zvyklí a hojně toto "popostrčení" k cíli své cesty využívali. Teď se akorát koukám v zastávce Strašnická na protažené obličeje.

Je až s podivem, že takovými s prominutím hovadinami se úředníci města a podniku zabývají, ale skutečné problémy MHD je nezajímají.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 12:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona to byla občasná zastávka? Ale to je barbarství, to bych nedovolil taky. Tak nějaká tramvaj tam zastaví, jiná ne. Prostě poslední pravidelná zastávka. Konec. Ještě že už se nezatahuje do Střešovic. To by bylo keců.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 12:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já nadávám na chování části zaměstnanců, kteří dodnes nepochopili, že cestující je pro ně klíčovým zdrojem obživy. Nebudou-li cestující, nebudou ani spoje, nebude ani práce.

Ty, ač vysokoškolák, jsi zas nepochopil lidskou psychologii v souvislostí s prací a výkonností. Jsi na tom úplně stejně, jako totalitní režimy, které uvádíš tak rád coby odstrašující příklad.

Řidič MHD není v přímém tržním vztahu s cestujícím. Ostatně i podle instrukcí podniku je má za úkol jen odvézt do cíle jejich cesty. V přímém tržním kontaktu se "zákazníkem" je jen a jen podnik, řidič jako zaměstnanec pouze zprostředkovaně. Je tedy jen na zaměstnavateli, jakou úroveň vztahů se zákazníky bude chtít vytvářet.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 12:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ano, občasná zastávka pro zatahující vlaky. Lidé odtuď šli rovnou k svému cíli nebo přešli na blízké pravidelné zastávky Vozovna Strašnice či Vinice.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 13:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Chápu, že Vozovna Hloubětín občasná neodbavuje cestující, není pomalu koho. Ale v husté zástavbě, jakou jsou Strašnice? Pak v tom případě by pankráčtí měli vyhazovat na Na Veselí, kobyliští na Líbeznické?
Možná by pomohlo zavedení zastávky Nad Primaskou od Strašnické!

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3535
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 13:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Vše jsou to profese,kde se očekává západní chování,ale výplata bude na úrovni východu
Víš kolik stojí řidičák ve Vídni? Víš kolik stojí si tam zajít k holiči? Víš kolik stojí v Mnichově pokuta za parkování?... Co je to západní chování? Slušnost snad? Ta je závislá na odměně? To snad proboha ne! Kde to jsme? Já ti na to opáčím, že bez slušnosti ve společnosti nikdy nebudou ty západní platy. Nebo mi sand chceš tvrdit, že v Německu nejdřív neměli nic, byli k zákazníkům zlý, nakonec jim spadly z Marsu do klína peníze a začali být slušný?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3536
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 13:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Ať chceš nebo nechceš, lidé se budou chovat na úrovni v dané profesi jen tehdy, jestli vynaložená námaha bude adekvátní obdržené odměně
Do té doby mohou tramvajáci posílat cestující do prdele a považovat je za dobytek. Jako kolovrátek ti znovu opakuju, že u soukromníků mají lidé mnohdy větší dřinu a menší peníze a za podobné chování by je zaměstnavatel vyhodil. Jako kolovrátek ti znovu opakuju, že za vysoký počet aut v ulicích jsou určitým dílem vinni i řidiči MHD.

lidskou psychologii v souvislostí s prací a výkonností
To je samozřejmě donebevolající blbost. Psychologie člověka se utváří už v útlém dětství. Lidská slušnost je také daná výchovou a prostředím, ve kterém dotyčný vyrůstá. Jestli má být řidičský průkaz na tramvaj vstupenkou a zároveň oprávněním do vulgárního spolku nevychovanců, tak to tedy ámen s DP.

Řidič MHD není v přímém tržním vztahu s cestujícím
To je další lež. V přímém tržním vztahu s cestujícím je každý zaměstnanec každé firmy, která nemá monopolní postavení. To že se ke mně začne tramvaják chovat hrubě a já si druhý den vezmu raději auto, je přímý tržní vztah s přímými důsledky.

Jsi na tom úplně stejně, jako totalitní režimy
Kdepak milý Milky, za totalitních režimů neexistovala přímá konkurence, a proto se nikdo nemusel snažit o zákazníky. Dnes to většina firem naštěstí pochopila, zatímco DP ne a to včetně tebe.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 14:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Řidiči tramvaje je úplně jedno, zda pojedeš druhý den tramvají. Řidiče tramvaje, jako námezdně pracujícího člověka, kterých je ostatně i u nás, kde jsou oblíbené finty se Schwarz systémem přes 80%, zajíma především plat. Slušně se chovat k lidem je normální. Já cestující neberu jako zákazníky, ale jako lidi. Jestli DPP zaměstnává i lidi, kteří se normálně, tedy slušně chovat neumějí, není to problém řidičů (natož jestli budeš jezdit IAD), ale zaměstnavatele. (Pokud od řidičů nepožaduješ větší ekologické povědomí, než od pana prezidenta.) Ještě bych k tvým sofistikám rád dodal, že není umění se chovat normálně v nekonfliktním prostředí, ale při vystavení permanentnímu stresu se dokáže chovat normálně jen velice málo jedinců.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 15:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonáš: Nene, v tebou uvedených zastávkách nejde nastupovat ani na ostatní linky. Ano, ta zastávka by tam měla být - ona tam snad byla, ne?
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 15:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Martin - vydržel jsem docela dlouho sledovat debatu, aniž bych tě poslal někam, ale je to docela fuška

nechápeš naprosto zásadní věc

řidič tramvaje není jeden, ale je jich cca 1500 a každý se chová jinak - jak vůbec může zobecnit tak velkou skupinu lidí, kteří mají různé vzdělání (od základního po VŠ), různou národnost, vychování atd.?

pokud se řidič chová jako dobytek, je to chyba jeho zaměstnavatele a především našich zákonů, protože takový člověk by měl být za své chování potrestaný a pokud to nezabere, měl by dostat padáka - bohužel v ČR to evidentně nefunguje a i to největší hovado se v podstatě nedá propustit

u DPP to funguje tak, že plat řidiče debila a plat vzorného řidiče je téměř stejný (+- pár stovek), takže finanční (= nejsilnější motivace) neexistuje a podle toho to vypadá

pokud jde o práci řidiče tramvaje, tak vztah k cestujícím (jakkoliv by měl být standardně vzorný) je v porovnání s vlastním řízením opravdu řádově méně důležitý

a na závěr věc, která mě naštvala nejvíc:
u soukromníků mají lidé mnohdy větší dřinu a menší peníze a za podobné chování by je zaměstnavatel vyhodil
to je teda nářez

řidič tramvaje je placený za obrovskou zodpovědnost, kterou nepochybně má
jak to můžeš porovnávat s nějakou prodavačkou, nebo podobnou profesí?
za chybu (takže neúmyslné zavinění) při řízení drážního vozidla, kdy vznikne větší škoda nebo dojde k zranění/zabití může řidič tramvaje dostat až 10 let natvrdo plus pokutu až do výše 1 000 000Kč
ukaž mi na někoho u soukromníka, komu hrozí něco podobného (třeba za jedinou chybu, kterou v životě udělal) a přitom bere méně peněz a máš mojí omluvu - ale vsadil bych se, že nikdo takový neexistuje
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2608
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 15:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak aby to tu nebylo jen o řidičích - v úterý v 10,27 jsem odeslal naprosto triviální dotaz na dpp@dpp.cz. Je čtvrtek odpoledne a odpověď nemám. Zřejmě budu muset zase napsat doporučený dopis GŘ DPP. Vzhledem k tomu že situaci v DPP i obecně v tiskových odděleních firem znám, taxi nic nemyslím. Být obyčejný kaštan, pomyslím si něco hodně špatného o celém DPP, bohužel, včetně řidičů.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2609
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 15:51:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: On žádnej soukromník neřídí soukromé drážní vozidlo? To snad ne.
Určitě bych nesouhlasil s Martinovým tvrzením, že u soukromníka jsou vychovanější. Hotliner nebo linka 165 je odstrašujícím příkladem.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 16:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, Káem:
Ostatně mnohem horší zkušenosti než s chováním zaměstnanců DPP mám s chováním zaměstnanců firmy Šoch, což je taky soukromník. Podle jakého klíče vybírají ty ježibaby do kukaní, to je mi fakt záhadou
FIRMA ŠOCH shání zaměstnance:
Požadavky: věk nejméně 60 let, minimální počet dioptrií: 5, neschopnost srozumitelného vyjadřování, neznalost pravidel slušného chování; protivnost vítána; jazykové znalosti: maximálně jeden jazyk (čeština není nutná)

Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 16:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsem nakousl ty kukaně... myslím, že by bylo lepší místo jedné kukaně na skoro každé stanici metra vytvořit síť cca 10 prodejních center (která by zároveň mohla fungovat i jako informační centra), která by rovnoměrně pokryla Prahu. V každém cetnru by bylo dejme tomu 5 přepážek (nebo i více) a počet otevřených by se přizpůsoboval podle poptávky.
Současný stav prodejních míst pražské dopravě dobré jméno totiž opravdu nedělá.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 16:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine v zahraničí jsem žil a dost jsem cestoval a snad ještě budu.Možná budu v zahraničí opět i pracovat.Ačkoliv tady jsem pro Tebe tramvajácjká svině,co si neváží zákazníků a poslouchá rádio,tak na sever od nás tohle nikoho nezajímá.Tam spíš ten pozitivní přístup k práci než hnidopichování jestli máš fasovaný ponožky.
Věz,že ceny většiny komodit jsou už stejné,ba některé věci jsou v ČR i dražší.Takže životní úroveň podstatně vyšší.
To SH,co jsem tam vystavil,je tam proto,že to naše nadřízené kontrolory zajímá víc,než to,co děláš navíc.Kdyby ten,co to psal,byl co k čemu,tak by mi řekl:to rádio by tam nemělo bejt,ale budiž,jo a na tom Újezdě si jim hezky poradil.Díky a měj se.
Místo toho mi na dvě prodané jízdenky řekl"to mě nezajímá,proč máš puštěný rádio a otevřený dveře?
Kdybych jel jak prase nebo byl drzej,tak nic neřeknu,ale tohle je zbytečná šikana,díky které uvažuju o odchodu i když se mi bude stýskat.Bohužel.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 16:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale při vystavení permanentnímu stresu se dokáže chovat normálně jen velice málo jedinců.
Přesvědčili jste mě natolik, že jsem šel jako cestující do sebe. V létě zastavil řidič 208 v nízký podlaze v Depu Hostivař daleko od obrubníku, že se tam nějaká mamča s kočárkem nemohla dostat. Ta zastávka je blbě těsně za zatáčkou a v té době tam byl propadlý kanál, což se dalo pochopit že bylo obtížnější zastavit blíž, ale šlo to. Popadl jsem kočárek na jedné straně a chtěl ho pomoci mamče nalodit. Jenže ona zřejmě zblblá z horka chtěla jít zadními dveřmi, přestože je tam štangle. Se slovy, že musíme doprostřed jsem jí přetahoval na správné místo. Přes vedro k padnutí řidič neváhal, vyvalil se z kabiny a začal na mě pořvávat něco do debilů, jestli vím kam kočárek patří. Odpověděl jsem mu že vím, kočárek umístil i s mamkou na správné místo a usadil se na bidlo vedle řidiče, který stále vylezlý z kabiny chtěl furt něco řešit. Ve vedru bývám laxní, tak jsem mu řekl, že chápu že je horko, že dělá stresovou práci, ať si poslouží, já to snesu. Je to furt lepší když si uleví teď a na mě než pak někde nabourá. Nacpal se do kabiny kde chvíli supěl a pak to s náma pálil neuvěřitelným způsobem, že mi bylo líto autobusu. Mamče při vystupování schválně nezajel do zastávky a k vytahování kočárku do ulice jí pořádně prozvonil, aby viděla kdo je tam pánem. Takto řeším i revizory a jiné experty s ohledem na jejich stresovou práci, kdo chcete, můžete si posloužit.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 16:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek-díky,souprava jakžtakž.Občas nechtěla odbrzdit,ale máme i horší pekáče:-)
PS: jsi už tak tajný jako naši technici?:-))
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 20:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, je to trochu off-topic, ale zajímalo by mě, jaktože je výluka na Barrandov pouze o víkendu ?
Zatím byla jarní a podzimní údržba vždy i v pracovní dny. Že by už nebylo co "udržovat" ???
S tím zřejmě souvisí, že X12 nezastavuje (u nás) v Hlubočepích, což mě trochu naštvali. Naštěstí o víkendu sockou moc nejezdím :-)))
Ostravský úsek D1 (D47) otevřen už 1.12. !!!!
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Budulinek4: přišla móda zkracování termínů. Já taky o víkendu tím nejdotovanějším dopravním systémem na světě, tou smrdutou automobilistickou sockou nejezdím. Ostatně tak nečiním ani v pracovní dny. Popravdě řečeno, myšlenka, že bych kdy byl okolím považován za automobilistu, si ani nedovoluje mi vytanout na mysl.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MPenc:
Zkuste jet z centrálních Hlubočep o víkendu (třeba ráno) někam MHD, třeba na vlak. Interval 45 minut je dostatečně odrazující. Pak nezbývá, než se přesunout "smrdutou automobilistickou sockou" třeba na P+R Smíchovské nádraží nebo přímo do místa cíle.
Ostravský úsek D1 (D47) otevřen už 1.12. !!!!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 21:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: 18. října 2007 - 16:09:26 "firma šoch hledá zaměstnance"
tak tos mě fakt pobavil...lámu se tu smíchy, ještě že nejsem někde ve škole, to by mě asi považovali za blázna
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 18. října 2007 - 23:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Jo ta historka, je-li pravdivá, je fakt dobrá, ale pořád je to jen o pochybení jednoho jedince a o tom, je-li DPP spolkem nevychovanců, sprostých hovad a hrubiánů to nevypovídá zhola nic.
Taky mě onehdá naštvala jedna prodavačka v Delvitě a přesto netvrdím, že díky ní tento komunistický moloch zkrachoval, zvýšil se vliv globálního oteplování na ČR a já přestanu na protest konzumovat...
Prostě je tu jen někdo takový expert na etiku, etiketu a psychologii zrovna tak, jako je jiný expertem na dopravu, předpovídání budoucnosti a jiné okultní vědy.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace