K-report
 

Archiv do 02.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archiv do 02.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 20:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Schvalování DÚ: Jenki to vystihl celkem srozumitelně, takže už k tomu nemusím moc dodávat. Proč by někdo něco jezdil prohlížet, když má od nadřízených jasný úkol - napsat VYHOVUJE.
pd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 21:16:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_tarant: a proč zcela nově vyvíjíte koncepčně stejnou tramvaj? Vždyť 14T oproti 05T nepřináší žádnou novou užitnou vlastnost, snad kromě toho, že místo dvou menších schodků v interiéru je jeden větší..

(já se třeba pohybuju v automobilovém průmyslu a tam mají některé nové konstrukce smysl jenom takový, aby Čína nedržela krok.. u tramvají z Plzně to snad zatím nehrozí, ne?)
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 21:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za fundované odpovědi.
Nicméně poslední dotazy z mé strany:
Jaká verze této tramvaje(13/14/16T) je ona základní a které jsou odvozeniny?
A byla základní(t.j. bez věcí na přání) verze vyvinuta s ohledem na nějaký konkrétní tramvajový provoz nebo obecně podle platných norem a požadavků s tím, že může být nasazena kdekoliv?
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 21:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mi zdá ,že DPMB vzal za své specifikace zadání veřejné soutěže od DPP, místo toho, aby si vytvořil vlastní, ikdyž by třeba nemusely být až tak odlišné.
Nyní mě to připadá jako kosmetická změna kamuflovaná označením 13T.
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 21:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pd: zásadních změn byla spousta, většina z nich není přímo vidět a detailně o nich nelze zde informovat.

Izidor: základní verze byla 14T, z ní byla odvozena 16T a z obou předchozích potom 13T. Základní verze byla vyvíjena pro podmínky DP Praha jako prokazatelně nejobtížnějšího a nejtěžšího provozu na normálním rozchodu ve městě.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 00:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izidor: ad verze 13/14/16T. Je nepochybné, že první bylo 14T. Klidně by se dle mého mohly všechny verze jmenovat 14T, a za to se přidávat volaké písemné označení dle země či města - obdobně jako u tramvají z produkce CKD (viz napr. T3YU, T4D apod), tudíž by to mohlo vypadat i jako 14TB (Brno), 14TPL/14TW (Wroclav). Jenže oddělení marketingu se jistě zamyslelo a řeklo si, že toto označení by se mohlo plést a tram se lépe prodá když bude mít jiné označení. Tak se někdo zamyslel a napadlo jej 16T pro Wroclav. U Brna si jednoduše řekli, že mají díru v číslování a tak jí zalepí - vzniklo 13T. Teď jen doufám, že tříčlánková "Adélka" bude 12T a nikoliv 17T. Přeci jen je menší, tak by měla mít také nižší číslo. :-)
Fotožurnál, toť mé dítko
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 08:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wroclav si aspoň vyrobila vlastní specifikaci zadání(běžný podvozek na střed), tady bych to jiné číslo(16T) pochopil( mají ji i na stránkách Škody),ale v Brně (ač jsem jeho obyvatel a partiot) se mi zdá, že někdo něco nezvládl s tím ,že nepřišel s vlastním zadáním do výběrového řízení jen slepě přistoupil na specifikaci pražskou(14T), ve které se dalo maximálně změnit barva tyčí,potahů, nátěru, typ plošiny a kabiny řidiče. Nyní se nedivím Škodovce, že vyrobila to co vyrobila a označení 13T mi proto připadá spíše jako označení oné neschopnosti vlastní specifikace než nového typu.
Na stránkách Škody jest ve výrobním plánu pouze 16T Wroclav a 14T Praha, kde jsou typové rozdíly (poháněný/nepoháněný střed) evidentní, žádná 13T se tedy defakto nevyrábí neb je to skutečně 14TB(verze Brno), a nebo si můžu objednat 13T pro nějaké jiné město,když není v nabídce?
Poslední větu: Pokud jsou 16T a 14T sourozenci, pak 13T a 14T jsou jednovaječná dvojčata mající, jak víme, stejnou DNA,ale lišící se otisky prstů
a já su letadlo a ne dřevěný krokodýl na vlečce.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3340
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 09:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pd:
já se třeba pohybuju v automobilovém průmyslu a tam mají některé nové konstrukce smysl jenom takový, aby Čína nedržela krok
Ale ale. To jste vyčetl kde? Vývoj v automobilismu jde kupředu přdevším proto, aby jednotlivé automobilky nezastaraly před konkurencí, která je obrovská. Vývoj v automobilismu směřuje dál, protože vývoj čehokoliv směřuje dál. Od počítačů po spací pytle. Čínské produkci se současné automobilky smějí. Jejich plagiátorsví a katastrofální výsledky crash testů nebo kvality zpracování, jim dávají za pravdu. Co je pro současné automobilky největší hrozbou, je masový nástup japonských značek, které válcují v USA kdejakou automobilku. Evropa se zatím velmi drží, protože investuje do vývoje a stále ještě 2 automobilky udávají ve světě tempo vývoje (Mercedes a BMW). Dotahuje se na ně technicky pouze Toyota, ale ta pořád v Evropě nemá tak silnou pozici, jako třeba v USA. To je dáno především loajalitou evropských zákazníků ke značkám, která nemá ve světě obdoby. Krásný příklad Čechů - národu škodovkářů, i když Škodovky už nejsou zdaleka taková láce, jako bývaly. "Pradědeček melě Mercedesku, děda taky Mercedes, táta jezdil taky v Mercedesu, tak já budu taky"
pd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 11:05:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: no šak jo, aby je nepředběhla konkurence z Číny (a měl jsem asi dodat i z Indie dalších podobných států). To je největší hrozba pro evropské automobilky, ani ne tak Japonsko. Teď se možná ještě můžou smát, ale za pár let je ten smích přejde, bohužel.

Ale abych se vrátil k tématu - zajímalo by mě, proč Škoda nově vyvíjí něco, co už vyvinula jednou. Docela věřím, že zásadních konstrukčních změn je tam spousta, ale výsledek je skoro stejný. Ale to se asi na K-r nedá vyřešit..
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3341
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 11:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pd:
Za pár let? Číně bude trvat 20-30 let, než začne vyrábět konkurenceschopné automobily. Největší hrozbou pro evropské automobilky jsou vozy japonské a v poslední době i korejské. Tak pořád nevím, ja jsi přišel na tu Čínu? Zatím Čína pouze kopíruje.
pd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 12:50:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: za takových 5 let je tu máme jak na koni... budou to sice kopie, ale za podstatně nižší cenu. A bezpečnostní prvky podle evropského vzoru se naučí kopírovat taky. Část vývoje v aut. průmyslu jde dopředu jenom proto, aby to ti plagiátoři měli složitější, jinak nepřináší žádné jiné výhody ani pro zákazníky ani pro výrobce. Snad jenom že zákazníci zaplatí udržení větší vývojové kapacity, než je potřeba, ale které se jednou možná může hodit.

K té Číně stručně např. zde:
http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-automobily3
odkaz
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 12:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si položit zcela laický dotaz. Je to sice v podstatě hloupost, ale celkem by mě to zajímalo.
Neví náhodou někdo, jestli má Škoda Plzeň nějaký systém v typovém označování vyráběných tramvají?
Zatím vidím, že vozy s čelem typu Astra/Anitra/Vektra jsou označeny 0xT (01T, 05T, 06T) a s čelem typu Porsche (generačně dál, jak zde uvedl p. Tarant nemá již se svými předchůdci moc společného) 1xT (13T, 14T, 16T).
Nějak mi sem ale nezapadá, proč je nově připravovaná tramvaj pro Prahu, zcela odlišná od čehokoliv dosud vyrobeného a opět o další generaci dál, označovaná jako 15T a ne např. 21T nebo 24T?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 13:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že je to stejné jako u trolejbusů, jde se po pořadě od 01 výš, čísla mezi jsou nerealizované projekty. Tam také některé typy zapadly a zůstal z nich jen nákres, třeba 12tr

Dokonce mám za to, že 02T nebo 03T bylo označení modernizací T3 pro PMDP a DPML, ale fakt si to nepamatuju.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 14:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

01T je označení škodovácké modernizace tétrojky pro Plzeň a 02T pro Liberec. 03T je Astra.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kulihrášek.)
Když nevíš, logaritmuj!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 14:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vida. Děkuji
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3344
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 15:15:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pd:
To je samozřejmě hloupost. Vývoj v automobilismu tu byl ještě dávno před tím, než začala Čína vyrábět plastikové vojáčky a kačery na špagátku. Proto nechápu, kde vidíš souvislost s dnešními automobily? Největší boj mezi automobilkami v současné chvíli svádějí zavedené značky samy mezi sebou. To, že Čína může za 20 let zamíchat kartami, nevyvracím, ale rozhodně to není důvod toho, že až dnes 120 let po vynálezu prvního automobilu, začaly automobilky vyvíjet. Vývoj čehokoliv je tu od doby, kdy se v Mezopotámii vynalezlo dřevené kolo na přepravu stavebního materiálu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3345
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 15:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čínská kvalitka:
http://www.youtube.com/watch?v=F06LjugtIUo
http://www.youtube.com/watch?v=4Swzbt76wBM&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=DZWy_fASSiQ&mode=related&search=
pd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.253
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 16:08:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: čti pořádně, co píšu.. Je tam část vývoje, kdyby nehrozila konkurence, tak ten vývoj nebude tak intenzivní. Tos tu ostatně taky psal, akorát si nechceš připustit tu Čínu... Evropské automobilky si navzájem moc nekonkurují, trh mají rozdělený, z části i díky té loajalitě zákazníků. Až tu ale budou skoro stejně bezpečné auta za třetinovou cenu, tak loajalita půjde do kytek... A je naivní si myslet, že to Číňanům bude trvat 20 let.
S tramvajema naštěstí tak daleko zatím nejsou
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3346
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 16:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pd:
Korejcům to trvalo 30 let a Japoncům 40 let, než se vypracovali technikou na úroveň Evropy. Číně to bude trvat minimálně 20 let a je to jen díky tomu, že svět se zrychluje. Já jen chci říct, že intenzivní vývoj, kterým automobilky procházejí není dán Čínou, a jestli ano, tak z 1%.
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 17:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, pd:
Sice mimo tramvajové téma, ale pár mých pozatků z Číny.

Cena kvalifikované inženýrské práce v Shanghaji je dnes stejná nebo vyšší než u nás.

Cokoliv co při výrobě potřebuje něco jiného než čistě lidskou práci, vyžaduje v Číně stejné nebo větší náklady než v Evropě, USA nebo Japonsku kvůli nedostatečně vyvinuté infrastruktuře při stejné ceně investice.

Obory, které mají výhodu, jsou (z těch z naší branže) především slévárny kvůli podílu ruční práce. Stejně výhodně ale umí dělat třeba v Indii a Brazílii.

----

Čína je velká ekonomika a je v ní mnoho hráčů, kteří mají velkou volnou hotovost. Větší "nebezpečí" vidím v tom, že si bohatí Číňané jednoduše koupí - dejme tomu - rovnou automobilku audi než že budou audi konkurovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pavel_tarant.)
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 21:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane Tarant zeptam se primo vzhledem k tomu ze pry Skode nedela problem vyrobit tramvaj zakaznikovi na miru:

Kdyby si DP Brno chtel objednat rekneme vuz vychazejici z Vektry se zkracenymi nesenymi clanky bylo by to mozne? Presneji myslim toto:
1)1. a 5. clanek se dvema schody a pricnymi sedadly
2)Cela z 05T (oproti 03T lisici se prakticky jen svetly)
3)prostredni clanek s jednim schodem a podelnym sezenim
4)vyzbroj Elin (kvuli shodnosti dilu s jiz dodanymi vozy 03T)
5)20m verze by odpovidala (az na svetla viz. vyse) jiz dodanym vozum

Obrazem tedy odspoda:
Jiz dodane vozy 03T...
Nove dodavane vozy v kategori 20m...
Nove dodavane vozy v kategori 30m...
 

Predem dekuji za odpoved...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2704
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 22:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm , jelikoz jedna odnoz firmy se odstehovala nedavno do ciny, tak muzu srovnavat. Tady je levna strojova sila a lidska draha. Tam je to zcela naopak. A jejich naklady na vyrobu jsou tak nizky, ze se jim slozitejsi opravy ani nevyplati. Pak neni vyroba cehokoliv problem. Jediny delsi zdrzeni e v tom nez si sezenou vhodny prototyp k obslehnuti.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 13:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: Ja myslel, ze se Brnenske Anitry lisi od Aster tim, ze maji skodovackou vyzbroj. Ziju v bludu?
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 14:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor: Anitry maji Elin...skodovacka vyzbroj jezdila na Vektre...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 02:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Částečně si dovolím odpovědět za p. Taranta :

...vyzbroj Elin (kvuli shodnosti dilu s jiz dodanymi vozy 03T)...

Výzbroje Elin shodné s Astrou už Elin nevyrábí a nikdy vyrábět nebude, protože řada komponentů, zejména pro řídící karty se už přestala produkovat. ELIN si nakoupil komponenty do skladu do zásoby pro servis a hotovo. Poslední vozy se starými výzbrojemi (kontejnery ETRIS 1000 a řídící počítače KLG ve voze) jsou Tria pro Seattle.
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 08:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: Technicky je možné skoro všechno, organizačně ale něco takového těžko může projít.

Cokoliv, co si chce koupit někdo z veřejného rozpočtu, musí být koupeno přes veřejnou soutěž. Ta nesmí být vypsána na konkrétní typ a provedení vozidla, jinak by okamžitě byla neplatná. Stejně si také zadavatel nesmí stanovit takové technické podmínky, které by jasně vedly pouze k jednomu nabízejícímu (třeba přímo předepsat způsob řešení, který má někdo patentovaný). Potom většinou rozhoduje z podstatné části nabídnutá cena. Z toho vyplývá, že Dopravní podnik jednoduše nemůže říct "vyrobte mi Vektru s těmito dalšími požadavky".

Řešení na typu Vektra jsou technicky zastaralá a jejich nabídnutím bychom se jako výrobce nedostali k žádné výhodě. Dále platí to, co zde napsal Jenki - i když samozřejmě lze vyrobit montážně záměnnou jednotku s moderními součástkami. Na nová vozidla však osazujeme výhradně naši vlastní výkonovou elektroniku.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 13:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzn. kdyz budu chtit tramvaj v kategorii 30m s pevnymi podvozky a pricnym sezenim nad podvozky nejste schopni toto vyrobit? Tim padem by bylo VR zamereno na Inekon a Pento...to mi prijde pomerne podivne...prakticky sice chapu ze delat 14T/16T a soubezne s tim co jsem uvadel vyse pro Brno je ekonomicky nevyhodne (uz vzhledem ke zcela odlisne konstrukci clanku) ale preci jen neni skoda ze dokazete vyrobit do CR jeden typ vozidla u nej maximalne vymenit stredni clanek a do zahranici neni problem 30ti metrovy vuz ala Vektra vcetne cel navic v obousmerne verzi? Nekritizuji vas jako vyrobce ale predevsim DP jako odberatele...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 17:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz pro pana konstruktera nejvyššího.
Jak jsou na tom další dodávky pro Prahu?
Bude odstraněn hluk od obložení brzd. destiček?
Bylo by technicky možné dodávat s autorádiem v kabině,nebo alespoň s možností čerpání proudu ze zásuvky na panelu úklidu?Jakmile se člověk rozjede,tak nefunguje.To si snad DPP objednal schválně:-))
Uvažuje se o výrobě-či snad si ji někdo objednal-oboustranných vozů?
Jak moc technicky složité by bylo dát klimu i lidem.To větrání je neúčinné a nemusí být velké vedro.O kolik to zvýší cenu vozu a jeho roční provoz?
Díky.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3352
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Na tu klimu jsem se tu již pana Taranta ptal. O kolik bys řekl, že se ti zvýší nápravové tlaky? Můžeš hádat nebo se mrknout o pár příspěvků výš.
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 19:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy:

Nešijte až tak moc do dopravního podniku. Ten za to taky nemůže. Podle právní úpravy pro veřejné zakázky se dají předepsat měřitelné prokazatelně užitečné vlastnosti, třeba, že vozidlo je od ... do ... m dlouhé, ... m široké, projede s potkáním proti vozidlům x,y,z celou tramvajovou sítí, má ... míst k sezení a ... míst k stání podle příslušné ČSN, má ...% nízké podlahy atd. Cokoliv specifického, co a priori určí třeba dodavatele komponentů není v režimu veřejné soutěže přípustné včetně třeba předepisování poloh, barev a druhu sedaček nebo nejednoznačností typu "vozidlo musí být líbivé".
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4035
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 19:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Bylo by technicky možné dodávat s autorádiem v kabině

Troufnu si odpovědět, že technicky by to možné bylo. Jako substrát bych to ale podmínil nastavením limitu hlasitosti tak, aby
- řidič stále "slyšel provoz"
- zvuk z přehrávače NEBYL slyšet do oddílu pro cestující

Uvažuje se o výrobě-či snad si ji někdo objednal-oboustranných vozů?

Neuvažuje, a tedy ani nejsou objednány, a to po dobu dodávek 15T, tedy cca do roku 2018 (zkrátka až začneme vrásky mít...). Kvůli tomu jsou ale velkoryse rekonstruovány KT8...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 19:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:

1. Výroba momentálně běží naplno skoro jen na Praze.
2. Destičky jsou již ošetřeny na dvou vozidlech a je povolen zkušební provoz tohoto řešení. Po ověření v provozu bude montováno univerzálně.
3. Technicky je možné skoro všechno, jen bych za jízdy skutečně nedoporučoval nechat zapnutou úklidovou zásuvku. Co kdyby do ní někdo chtěl zapnout mikrovlnku :-) a přetížil statický měnič, který to všechno chladí?
4. Ne,Ne.
Klima viz výše jak poznamenal Martin

-----
Otázka do pranice - kdo pozná, které dvě to jsou?
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 20:17:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_tarant-Nešijte až tak moc do dopravního podniku. Ten za to taky nemůže. Podle právní úpravy...Největší problém podle mých zkušeností je opravdu v zákoně. My jsme nakupovali několik desítek km potrubí v různých dimenzích. Byla to veřejná zakázka za ,,jenom" asi 40 mil.Kč.Bylo vypsáno výběrové řízení a zájemci podávali ceny podle potrubní tabulky, kde vlivem zaokrouhlování délek potrubí jednotlivých dimenzí, součet nehrál o několik metrů. Nikdo si toho samozřejmě nevšiml až na jednoho poraženého dodavatele, který se okamžitě odvolal a Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zakázku zrušil pro špatné zadání a muselo proběhnout nové výběrové řízení a my jsme ztratili rok.. Jinak, jen pro zajímavost, pokud chcete vyhrávat výběrová řízení na prakticky jakoukoliv veřejnou zakázku, tak si založte firmu, kde nadpoloviční počet zaměstnanců bude ZPS a vyhrajete výběrové řízení ikdyž budete o 10% dražší, toť zákon.
Zdravím
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.166.18
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 20:35:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak naprostý souhlas s popisem p. Taranta u zadávání parametrů technických zařízení, mám naprosto stejné zkušenosti u automobilů a zemních strojů z pohledu objednavatele.
Zdravím
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 06:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin-byl jsem na dovče,takže to dohledám později.Tip 0,3T/náprava.
Bkp-nebuď přecitlivělý,v hyper,super marketech hraje hudba mnohem hlasitěji než si jí pouštíme v kabině my.V zastávkách když vůz "ztichne" to prostě je slyšet.A u mě zvlášť když mám otevřenou kabinu:-)
Pavel Tarant- no já myslel,že zásuvka úklidu vypne jakmile se tramvaj rozjede.Dokonce se mě zdálo,že ji lze aktivovat až po vypnutí baterky.Jednou když jsem zcela zpocen se 14T zatáhnul,tak už tam koukala uklízečka a nešlo jí aktivovat panel úklidu.Podařilo se to až když jsem vypnul řízení a baterku.
Nicméně jsem slyšel,že tramvaj je blbuvzdorná, takže čistě teoreticky by počítač mikrovlnku a možné neuchlazení spočítal a jízdu zarazil.Přísahám,že to nebudu zkoušet:-)
Ale rychlovarná konvice a káva na konečné? :-)
Nyní jdu hnípat po noční.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 11:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius
na co rychlovarná konvice, když na skoro každé konečné je automat na horkou vodu?

ale je pravda, že třeba na dobíjení PDA by se hodila možnost použít tu zásuvku

ad autorádio - proč by to Škodovka dělala, když zákazník = Praha to zásadně odmítá? neptáš se náhodou na špatném místě nesprávné osoby?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 14:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene.Škodovka by to radio zatáhla ze svého,stejně má na každé tramvaji zisk jistě větší než cenu radia.A tím by stoupla v očích vedení DPP,řidičů a ostatních potencionálních zákazníků.
Nemám snad pravdu?:-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3354
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribie, mám pocit, že v hypermarketech hraje především hudba v rámci interních rozhlasových stanic samostatných řetězců. Mně bylo ještě před pár lety v DP tvrzeno, že rádia nesmí řidiči poslouchat z důvodu koncesionářských poplatků. Řidič si je sice smí zaplatit a rádio tak poslouchat, ale cestující již nikoliv.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 985
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně bylo ještě před pár lety v DP tvrzeno, že rádia nesmí řidiči poslouchat z důvodu koncesionářských poplatků. Řidič si je sice smí zaplatit a rádio tak poslouchat, ale cestující již nikoliv.

Pokud ma ridic zavrenou kabinu a v ni _vlastni_ prijimac (ktery neni pevnou soucasti vozidla) tak dopravce poplatky platit NEMUSI.

Pokud ridic posloucha radio v otevrene kabine, tak je to take neni z pohledu zakona problem dopravce. Verejne produkce se dopousti ridic ...
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pavel Tarant a otázka do pranice:
Sice jsem ještě ani jeden z těch vozů na BKV neslyšel, ale tipuji, že to budou 1901 a 9123 ...


Mmch, moje poznání je, že na barrandovské trati je z poršetry slyšet pouze výzbroj a podvozky jsou naprosto v klidu. Jen při rychlosti 50 km/h a jízdě do oblouku o poloměru 86 m to v krajních článcích mírně škube. Proto se domnívám, že hlavním důvodem toho hluku jsou nekvalitní tratě.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 14:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tipuji 9117 a 9123.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9117 jsem jel asi před 14 dny a měl jsem pocit, že v zatáčkách házela snad víc než ostatní. Na zlomené kolejnici u Smíchovského nádraží mne tvrdě vyhodila ze sedačky až jsem si narazil záda. Klepot na křižovatkách byl podle mne stejný, ale na rovném úseku BKV na mostě Legií jela celkem bezhlučně.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Admirak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 22:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jel s 9117 asi před týdnem a přišla mi kupodivu celkem potichá a necukavá. Tak nevím jestli jsem třeba jenom špatně vnímal...
Ještě není všem dnům konec!
www.verejnadoprava.info
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 17:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Prox - na mostě Legií jezdí potichu všechny 14T - zvlášť druhou polovinu ve směru DC se neozve jediné zarachtání

v oblouku za SN ZC cukne při rychlosti přes 7 km/h jakákoliv 14T, takže pokud to s tebou koplo byl to problém řidiče a ne 9117 - opravdu nehází víc

9117 rachtá úplně stejně jako všechny ostatní (teda podle zkušenosti asi 2 týdny staré - na l. 12 rachtala neskutečně)

2 Absolut - to byl tip, nebo něco víš? 17 to imho není a 23 netuším
spíš bych tipnul, že to budou kousky, které v Praze ještě nejsou
Pavel_tarant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 19:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Jsou to dvě z těch, které v Praze jezdí.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 22:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Smícháči to je problém TT.By mě zajímalo na co se čeká s opravou.
Fysk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 22:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy dofrčí druhá 13T do Brna?
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 11:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Tipuji, že bohužel až na podzimní výluku Barrandova. Zároveň doufám konečně ve výměnu těch pár okolních BKV, které se už několik let nestále marně flikují, ale stále jsou podmáčené a po dešti zde projíždějící tramvaje vytvářejí vodotrysk
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 23:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes jsem jezdil s 9117 a musím říct, že pokud je tohle 14T po protirachtající úpravě, tak je výsledek bohužel horší, než jsem čekal
na něterých TT je to o fous lepší, ale třeba mezi Betramkou a Andělem a na dalších známých tankodromech se úprava neprojevuje vůbec a rachtá jako všechny ostatní
jinak jezdí dobře, až na strašně nastavené pravé zpětné zrcátko - v depu bohužel ani po opakovaném zápisu do vozové knihy neumí natočit celou kapsu zrcátka směrem od tramvaje, takže pokud chce řidič vidět podél tramvaje má smůlu (elektrické nastavení už je na dorazu a ani zdaleka to nestačí) - takhle blbě to má jen 9117 a bohužel v Praze asi neexistuje pracovník, který by dokázal pootočit zrcátko - je to pravděpodobně moc složitá operace (nebylo by možné na to poslat někoho ze Škodovky? :-( )
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 17:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz k 06T: jediné technické údaje, které jsem byl schopen dohledat na internetu, jsou tyto na stránkách mhdcr.biz. Nějak mi ale nesedí údaje o místech ke stání - pokud platí údaj pro 5 os/m^2, tak jsou špatně údaje pro 4 os/m^2 a 8 os/m^2 a naopak. Jak to tedy je? A ještě jedna věc: kolik má O6T oficiálně míst pro kočárky a invalidy?
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 09:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak můj odhad je 9116. Dnes jsem ji potkal na SSZ Hradčanská (Badeniho x Horáková), když přejížděla křížení a ozývalo se takové divné buch buch, ale žádné železářství.. Možná shoda náhod, ale můj odhad jednoho vozu je 9116.
Fotožurnál, toť mé dítko
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 07:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ladislav Sobotka, jednatel a ředitel pro rozvoj Škoda Electric, ve Škoda News:

...nová tramvaj 15T, 100% nízkopodlažní a s otočnými podvozky. Jedná se o nasazení převratné elektrické výzbroje, která, jak doufáme, poskytne tomuto vozidlu zcela mimořádné jízdní vlastnosti. Nejedná se tedy o inovativní vylepšování elektrické výzbroje 14T, ale o zásadní krok směrem k individuálnímu přímému pohonu jednotlivých kol vozidla.

P.S.: Líbí se mi ta přívlastková omáčka okolo (snad) relevantních informací.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 08:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže to co ve světě už znají spoustu a spoustu let, měli s tím mnoho a mnoho starostí. Mnoho a mnoho věcí museli po nějaké době předělat. Ale Škoda to hravě zvládne a s péčí bez jakýchkoli dlouhodobějších zkoušek v reálném provozu. No třeba se po dlouhé a dlouhé době stane zázrak a budu to Ok.
Asi jsem z jiného světa.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protiracht.: Měl jsem tu čest slyšet 9118 na 26 dnes ráno na Vltavský. Ta ty nový díly určitě nemá. Randál pomalu až k metru, jak saranče nadskakovalo na křížení.
15T: Pár lidí ji už fakt vidělo, ale jinak je hlídanější než kdejaký státní tajemství.
Jsem u ní zvědav na pár věci - jestli to bude dost rychlý (ne západní šneci), jestli to bude mít kapacitu T (či 2xT) při srovnatelné délce vozu (soupravy) (žádný 1,5T či 0,8 K2 kapacitně považovaných za 2xT, resp. K2 délkově), jestli bude interiér použitelný (ne haluz 14T nebo nouzovka wana) a jestli to bude adekvátně dotvářet (hyzdit) vzhled města. Moc bych se divil, kdyby se to škodofce podařilo postavit na první pokus bez závad a nutnosti cokoliv upravit v návaznosti na provoz na stávajících tratích (ty tu jak na západě tu fakt nejsou, viz BKV na Evropský). (Námět pro Brno - sežeňte si něco (4) Superiorů, ať je s čím srovnávat.)
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 11:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel na většinu těchto otázek zodpoví až veřejné představení - nejpozději snad na Innotransu 2008 v Berlíně (tedy za rok - 23.-26.9.2008).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

může to dole být něco jako 15t ?? nákresy jsem si dovolil převzat od IZZY
 
Regiosprinter by Regionova
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 14:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: Ani omylem.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 15:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rhomosapienc: to už mi tu bylo vyvráceno s překopávkou RT6. Vektra - všechny podvozky pevný.
Omega - nevypadá 100% NP. Zadávané parametry výše (Jak z pohledu šotouše, tak i kaštana).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 16:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vzhled jsou tu zvědaví všichni, jak děti na jistou knížku. Pokud jsou mé dedukce správné, tak v elektronické podobě už nějakou dobu je, nyní by se měl snad svařovat skelet. Do Innotransu 2008 je přeci ještě rok. Znalejší doplní. (Snad.)
Btw: jestli opravdu chceš vidět, jak vypadá, a máš "ty správné" kontakty, tak nech někoho napíchnout patřičné stroje u výrobce a stáhni si - !!!ale nezveřejňuj takto získaný materiál!!!.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 16:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že z toho, co bylo v náznacích uveřejněno na internetu, si může každý odvodit, jak bude tramvaj vypadat. Netřeba tak čekat na rok 2008:-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace