K-report
 

Archiv do 24.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Olomouci » Staré archivy » Archiv do 24.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Značkovač
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trumpmane
já si myslím co chci. Přístup by se mohl zdát mizerný, ale pro někoho zase dostačující. V čem je mizerný. Uveď schválně pár příkladů!!! Neříkám, že je to tu naprosto dokonalé, ale doprava není ve městě to jediné co lidé potřebují. A pravdu máš v tom, že město mnohdy peníze do blbostí dá.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 20:50:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, ruku na srdce... Nezdá se vám, že DPMO patří ke špičce v naší republice, v mnoha ohledech? Jako žádoucí v nejbližší době bych viděl zkrácení intervalů ve špičku...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro začátek, nick mám Trupman a ne Trumpman.

To, že doprava není to jediné, to chápu, ovšem je to velmi důležitá součást koloritu města.
DPMO je na tom opravdu v mnoha ohledech velmi dobře a to hlavně co se týče informovanosti cestujících a nebo ceny jízdného.
Ovšem je tu hodně věcí, u kterých se dopravní podnik, ale hlavně město otáčí k lidem zády. Tak třeba nové tramvajové tratě, nebo nová vozovna. Nedostatek financí je dobrá výmluva, ale ne 50 let.
Nebo přístup k historii (jediná souprava z hodně dochovaných stojí ve vozovně a ještě k tomu marně čeká na opravu), či k příznivcům MHD.

Zdá se mi, že DPMO žije takovými drobnostmi. Sice pěknými a příijemnými, ale rychlejší a pohodlnější cestu do města ze sídliště Povel mi to nepřinese.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 21:48:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupmane, prosím, než se pustíš do polemiky, nauč se rozeznávat dva subjekty: DPMO a Magistrát města Olomouce (MMO)..
Nebavíme se o tom, do čeho cpe nebo necpe peníze MMO, ale DPMO. Ano, DPMO je z MMO dotován a to ne zrovna malo částkou, ale aktivity typu muzejnictví a renovace historických vozidel patří nad rámec těchto dotací. Tedy je tvá poznámka o cpaní peněz MMO do všelijakých jiných blbostí sice nepochybně pravdivá, avšak v tomto případě zcela nepodstatná.
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Značkovač:
Možná nejde o nějakou hmotně vypočitatelnou veličinu jako cena jízdného, délka opravených tratí nebo počet tramvají. Jedná se o něco co by se dalo nazvat firemní kulturou nebo image firmy. Můžete si myslet, že je to blbost, možná máte pravdu, možná ne, když do jejího budování investují velké firmy desítky milionů nebo si na zlepšení svého obrazu v očích veřejnosti/zákazníků objednávají speciální firmy.
Menší nebo chudší firmy si musí vystačit s obyčejnou lidskou slušností a přívětivým chováním.
Za léta studií v Ostravě jsem potkal spoustu nadšených lidí mimo DP i v něm, spoustu řidičů, kteří měli práci jako koníček, kteří měli dobrý pocit z toho, že lidem dobíhajícím na zastávku neujedou.
V Olomouci mám pocit, že řada řidičů má dobrý pocit z toho, že lidem ujedou. Stačí si přečíst, jak píšou na tyto stránky NĚKTEŘÍ zaměstnanci olomouckého DPMO a srovnat to se sousední ostravskou diskusí.
Možná se mi to jenom zdá a mám prostě smůlu na lidi, ale ten celkový pocit není dobrý a nic na tom bohužel nezmění ani moderní digitální informační panel.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom_Tužín: ano, prostě přístup k lidem je tady trošku takový....no divný

Tramvajak: DPMO patří z velké části městu, tečou tam peníze z města.

ale aktivity typu muzejnictví a renovace historických vozidel patří nad rámec těchto dotací.

Jo, takže dotování vlastivědného a arcidiecézního muzea je vlastně taková nadrámcová činnost MmO. To je možná taky další z těch chyb...DPMO je tu jenom kvůli přepravě substrátu z bodu A do bodu B. Alespoň podle uvažování MmO (financování a rozhodování o aktivitách) a DPMO (konečné podání těchto aktivit)
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman - takže znovu:
Do DPMO teče z MMO spousta peněz, to ano, ovšem jen a pouze na zajištění dopravní obslužnosti, rozvoje/obnovy infrastruktury a obnovy vozového parku. Muzejní a jiné "šotoušské" činnosti DPMO (což jsi zřejmě špatně pochopil, když sem pleteš vlastivědné muzeum apod.) nejsou v žádném případě financovány MMO, tedy na ně DPMO musí někde vzít ve vlastních zdrojích. Pokud jsou vlastní zdroje prázdné, ...
Tak už si rozumíme?
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, já jsem rozumněl i předtím. Zas tak natvrdlej nejsem. Ale to co říkal Bureš, tj. že přístup MĚSTA k tramvajím je mizerný, to nemění, ba naopak potvrzuje. Protože jestli město nemá zájem vypustit nějakou ne příliš velkou částku alespoň na opravu 223+99 (jediné historické tramvajové soupravy v Olomouci) a DPMO si na opravu musí vydělat/vybrat finance sám, tak to není od něho příliš pěkné.

Já si myslím, že "muzejní a jiné šotoušské aktivity" by měli být v zájmu města (no spíš jenom ty muzejní ) a ne jakási zátěž DPMO. I když pak se ani nelze divit dopravnímu podniku, že se chce historické soupravy tak nějak pomalu zbavit, když o ní město nejeví žádný zájem.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: Ale to co říkal Bureš, tj. že přístup MĚSTA k tramvajím je mizerný, to nemění, ba naopak potvrzuje. Protože jestli město nemá zájem vypustit nějakou ne příliš velkou částku alespoň na opravu 223+99 (jediné historické tramvajové soupravy v Olomouci) a DPMO si na opravu musí vydělat/vybrat finance sám, tak to není od něho příliš pěkné.
Ano, s tím souhlasím taktéž, pouze jsem se musel ohradit vůči jeho tvrzení, že za zkázu onoho vraku z Hrubé Vody může DPMO. Což není tak jednoznačné, jak jsme se právě (snad) shodli.
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, s tím souhlasím taktéž, pouze jsem se musel ohradit vůči jeho tvrzení, že za zkázu onoho vraku z Hrubé Vody může DPMO.

No jooo vlastně...

Ovšem v tom případě to popletl M.B. v novinách, když na otázku, jaký je vztah OLOMOUCE k tramvajové dopravě, reagoval, že mizerný a následoval příklad zničení vlečňáku na Hrubce, z čehož obviňuje DPMO

Nj, někdy je ta hranice dost tenká

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:07:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar lidi, tak trochu mi to tu připomíná: "A už se poprali?"
Nicméně můj názor na renovaci historické soupravy v DPMO je takový, že by se o tom tady "NĚKTEŘÍ" neměli jen bavit, ale zkusit i přiložit tu ruku k dílu, a ne jen ke spoušti šotoaparátu.
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Monitor: Tož prosim, já klidně přiložím obě dvě. Ale abych v tom nebyl sám
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:25:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupman: No právě a o tom to je, moc řečí a skutek utek. Přitom vím, že právě M.B. měl při svém působení v DPMO (jako jeden z mála) snahu o renovaci soupravy, ale jak jste již naznačil Vy sám, zůstal v tom zřejmě sám a pochybuji, že by mu někdo z vedení společnosti neumožnil k této aktivitě prostor (nemyslím finanční).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4002
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 23:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z rozhovozu s oním znalcem historie olomouckých tramvají:
* Jaký vztah má Olomouc k tramvajové dopravě dnes?
Mizerný. Před dvěma lety například dopravní podnik dopustil nenahraditelnou ztrátu. V Hrubé Vodě stál vlečný vůz ... Dopravní podnik o něj absolutně neměl zájem. ... Bylo to nejstarší dochované vozidlo elektrické trakce na území naší republiky a nejstarší dochované vozidlo všech trakcí, které bylo už z výroby osazeno elektrickými žárovkami.

(zvýraznění bkp)

No teda, jeho starosti na mojí hlavu.
Ponechám-li třeba i stranou, jestli je vlečný vůz vozidlem elektrické trakce, ale i tak tvrzení, že zásadním problémem DPMO je, že ze ztrouchnivělé skříně nezbastlil "historický" vlečňák...
Ten pán je fakt zralý na psychiatrii.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Monoskop
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.58.205.55
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 00:20:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, MMO sype peníze do různých akcí, které možno brát za dobré nebo ne, ale na MHD to nemá vliv. Nebo snad věříte, že by omezení investic do jiných oblastí (záměrně nejmenuji konkrétní případ), zvýšilo dotaci MHD? Já ne.

Rozhovor s M.B. je jen opakování staré historie z prvé poloviny 90.let. V té době M.B. též dával rozhovory novinářům a kritizoval DP. Dokonce tak, až ho v DP málem nechtěli pustit přes vrátnici, i když v té stejné době se místní šotouši v DP scházeli. Poté se M.B. dostal na magistrát a přes magistrát do DP. Monitor je z DP, mohl by to vyprávět, jak byl M.B. a lidé, které si přivedl, v DP "oblíben" a jak dlouho v DP vydrželi. M.B. se chtěl změnit ze šotouše na doprvního odborníka a nezadařilo se... Nyní je M.B. opět mimo DP a je to tu opět - rozhovory do novin a kritika DP. Nic nového pod sluncem, i obsah rozhovorů. I když říkám, promiňte mi ten výraz - tunel je chujovina největší. Ale to běžný cestující netuší, přečte si noviny a řekne: DP je špatný, nechce vykopat tramvajkám tunel, aby byly rychlejší. A o to M.B. jde, je to odveta zakomplexovaného frajera, který dostal po čuni tam, kde chtěl být králem...
Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.41
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 04:01:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby se mě špatně nepochopilo...
M.B. nechci nijak vychvalovat (ještě to tak - známe "jeho" linky 8 a 9), jen jsem reagoval na diskusi kvůli renovaci historických vozů.
Hanzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 07:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dokončené rekonstrukci Pekařská - Denisova zůstali v Olomouci pouze 2 bariérové zastávky tramvají: Výstaviště Flora a U Dómu. Vzhledem k tomu, že U ´Dómu je na případně plánovaném rekonstruovaném úseku, mohl by DPMO spolu s MMOl zrekonstruovat zastávku Výstaviště Flora na bezbariérovou, poslední na lince 1 ( např. ostrůvky apod.)
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 09:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, DPMO prodává, jako jejich VLASTNÍK, kostky ze staré zádlažby Denisovy a Pekařské. V ceně kolem milionu. Nejsou právě tyhle tyhle peníze ze "zničené historie" (podle mínění olomouckých památkářů) vhodné na opravu historie, tedy 223+99?

Přiložit ruku k dílu? Ony by se i nějaké ty ruce našly, jenže to by znamenalo proškolení kvůli pohybu ve vozovně (normální člověk, a fanda do kolejové dopravy zvlášť, asi ví, kam šlápnout a sáhnout a kam ne). Asi je v olomoucké vozovně 600V= nebezpečnějších než jinde.

Články v tisku: Mně osobně víc vadí než článek jedné podepsané osoby (se kterým v některých pasážích také nesouhlasím) ony výplody radnice (autoři umně schovaní za jakýmsi tiskovým centrem), které se mění podle situace. Z poslední doby vzpomeňme, kolik se popsalo papíru, že po rekonstrukci centra se tam konečně objeví nízkopodlažní tramvaje. A skutek? Papaláši se pojízdným železářstvím (protože si s ředitelem DPMO v čele z těch dvou provozních ani neumí vybrat méně rachotící Trio) centrem svezli, občan se musí spokojit s jedinou dvojicí wan s intervalem 72minut, tedy pokud se je podaří vypravit.
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou takto cestou ku Brnu jsem odstřelil pár tramvajek ... u této mě chybí číslo vozu ... pomůžete s identifikací? Díky ....

 
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Duš:
203
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Díkec .. nečekal bych reakci od brňáků na dotaz brňáka ...
Notes 02
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.154.77
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:34:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom_tužín :
Neříkej, že jsi za léta studií v Ostravě neviděl řidiče, který by někomu ujel. Pak jsi asi jezdil 1x za semestr a notně společensky unaven.
Já to co popisuješ ( oba případy, jak ujetí, tak počkání ) zažil jak v Ostravě, Brně, tak i v Olomouci. Je to prostě všude. Také je rozdíl jak se to ujetí veme. Řidič zavře a v tom někdo přeběhne silnici a mačká a mačká to tlačítko a ono nic. Tramvaj má odbaveno a rozjíždí se. Zvlášť když je u semaforu a čeká na ty své puntíky se nedá nic dělat.
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 22:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Notes 02, přesně tak, nebo když přibíhá ze strany tak si ho taky nemusí všimnout, myslím že schválně to nikdo nedělá, aby ujížděl...mě se to v Olomouci stalo 1x u Prioru a to me nemohl vidět...jinak chválím, kolikrát i počkají na dobíhající...
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:05:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do provozu (dnes d-6) vyjela 145 s čelním EMtestem, je tradičně jako B-vůz za 144.

Na manipulační jízdě Trio 206.
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 11:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusil jsem se udelat ukazku pro srovnani "starého" a nového hlášení zastávek v Olomouci - nejsem si ale jisty, zda je to namluveno stejnou osobou nebo nekym jinym...
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 18:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Notes 02, Jenda:
Mě osobně se ten rozdíl jeví dost výrazný. V Olomouci jsem zažil třeba to, že dobíhal kluk se svou slečnou, která běžela asi 2 metry za ním (měla podpatky nebo nebyla tak trénovaná, nevím). Pan řidič si počkal, až kluk naskočí, dveře zavřel slečně před nosem a ujel. Toto už není náhoda. Nebo takovéto vyjetí 40 centimetrů za označník před křižovatkou (NNH, U soudu), jako mimo zastávku a pak už neotvírám dveře, i když tam ještě klidně minutu stojí- to taky není náhoda, řidiči ty signální cykly křižovatek znají a dobře ví, kdy musí spěchat a kdy mají dost času nechat dveře pár vteřin otevřené, protože zelená jim spadne až za delší čas.

Ale je to subjektivní, to beru. Navíc to teď většinou neřeším, protože chodím skoro pořád pěšky.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4169
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 18:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaká tramvaj je v současnosti na VP a na lepení předního EM-Testu?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 18:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na em-testu by měla být 176... T3SUCS 177 jezdí v soupravě za 175...
"Zákaz držení se madel ve dveřním prostoru při otevírání dveří!!!"
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 08:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda: Ohledně hlášení si myslím, že je to ta stejná osoba, jen trochu jiná intonace.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1685
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 11:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Momentálně 175+177 nejezdí, neboť 175 zdechla před devátou někde na Kosmonautů. Do 20minut se je podařilo dostat na odstavnou kolej u nádraží, pak se vozy prohodily a 177 odtáhla 175 do vozovny.
Zajímavostí bohužel bylo dorovnávání následujících zpožděných tramvají slavnou preferencí. D-7 (dle JŘ 9:30 z Palackého) jela z NH k nádraží 10 minut opožděna, označníky toto registrovaly, ale křižovatky ne. Takže u soudu čekání v pravidelném cyklu a po vyjetí od tržnice naskočila červená na křižovatce s Polskou, zpoždění narůstá... To se pak při kolečku 48minut s jízdní dobou 40+obratové časy může ridič uhnat.

EMtesty: už by měla být pomalu dodělána 174, dělá se 176 a zbývá už jen 177. 126 a 139 už dojezdí bez úpravy čela.

Hlášení: ono stačí jiná korekce na ekvalizéru, jiná komprese a hned zní hlas jinak, sytěji.
Hanzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 12:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera 13.9. v 15.36 - zde napsaná 4 s tímto odjezdem tam vydržela přesto, že nejela do 15.40, pak tam naskočil odjezd 15.48. Zastávka Autobusové nádraží - podchod směr Hl.n.. V 15.42 projela souprava 159-162 bez lidí, za ní další souprava jela v 15.45 už s lidmi - celou trasu asi 10 min. zpoždění. Na Hl.n. přijela až po odjezdu 6, která měla jet za ní.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 14. září 2007 - 15:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

175 zpět na d-7, tentokrát už v obvyklé soupravě za 174, ta už tedy vyjela i s čelním EMtestem.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4173
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 19:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno se stala dopravní nehoda osobního automobilu na zastávce Hřbitovy (?). Auto ve velké rychlosti najelo na ostrůvek zastávky, prorazilo zábradlí a převrátilo se. Byla zavedena náhradní autobusová doprava Karosou 759.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1137
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 20:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Duš: A že bys pomoc hledal u kamaráda Doktora, brňáka přestěhovaného do Olomouce? Stačilo nahlédnout na můj web do sekce olomouckých tramvají a hned bys věděl.

ad hlášení zastávek: Nebylo by foto slečny či paní, jež hlášení ve vozech namluvila? Velmi příjemný hlas, tož rád bych i její vizuélní podobu. Dík.

ad olomoučtí řidiči: Co se gumokolů týče, prasáctví olomouckých řidičů nemá obdoby. Zlatý Brno, zlatá Praha. Z pozorování řidičů VHD, ať už busů či tram, narazil jsem na dvě diametrálně odlišné skupiny - extrémně slušní vůči substrátu i ostatním účastníkům provozu (až se nechce věřit, že jsou z OL) a hovada, kterým bych nepůjčil ani tříkolku (kdybych nějakou měl). Dva příklady za všechny. 1) Řidič busu s nervy na pochodu. Jízda stylem brzda-plyn, po prudkém zastavení před naskočivší červenou na semaforu následovalo zlostné mlácení pěstmi do volantu doprovázené hlasitým klením. Tak se dělo na každé křižovatce. 2) Řidič tramvaje, jenž při příjezdu na Hl.n. od města nabral předními dveřmi chodce. Budiž, motal se, kde neměl. Jen jsem poté, co chodec odlítl od dveří na chodník a ústy políbil dlažbu, čekal od řidiče poněkud jinou reakci než "To snad není možný" a pokračování v jízdě beze zpomalení.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 15. září 2007 - 20:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doktor: Na jednom webu jsem četl, že slečna je z Českého rozhlasu Olomouc co namluvila hlášení... no nevím co je na tom pravdy, ale autor se odkazoval na tiskovou mluvčí DPMO...
Ale taky bych foto bral jestli seženeš, tak dej vědět diiik :-)
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 10:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slečna z olomouckého hlášení z Českého rozhlasu Olomouc není, ale za to paní z ČRo namluvila hlášení do Prostějova, Zlína a tuším že i Liberce a Jablonce.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4175
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. září 2007 - 15:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dojem, že hlášení namluvila jedna paní z TV Morava.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 07:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A "naše" olomoucká slečna namluvila mj. také hlášení v MHD Trutnov.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1689
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 10:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyjela 149 s čelním EMtestem, za ní jako b-vůz 134.
Amater
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 17. září 2007 - 20:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

naše slečna je pořád ta stejná slečna, ikdyž se nám co nevidět vdá))
četla zprávy v nějakém rádiu ale jinak děla ve firmě s nabytkem nebo tak něco
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4180
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 15:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

před dvanáctou vyměněno dvojče 150+151 za dvojče 251+252 v Sokolské, d-4, směr NU.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 09:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čelo se předělává už i na 177, takže cedule se dá spatřit už jen na 126 (na zimu už bude zařazena jako služební) a 139 (potenciálná wana).

Od nových JŘ by měla a-22 jezdit přes nový most u plynárny, takže zřejmě budou i další změny v linkovém vedení (a-22 se tím zkrátí o cca o 6 minut, polookruh přes Přichystalovu tak celkem o 12 minut, což vylučuje rozumné proložení s a-17 na Lazcích). Osobně bych to viděl na odklon a-22 k Čističce, na Šlechtitelů by pak jezdila a-14 (což by, byť oklikou, zajistilo spojení bez přestupu na hlavák). A rozvíjející se průmyslovou zónu na Šlechtitelů ve špičce posílit s intervalem 30 prodlouženou a-13 (což by mírně pomohlo i CHválkovické). Další možností je odklonit k Čističce a-17, ale a-14 od Panelárny do Nemilan by kolečko za 90min jen horkotěžko stíhala. Ale toť jen můj názor, ať to tu nespí. A nekamenujte mě, že jde o autobusy.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 09:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove mam dotaz jestli jsou v tramvajich v Olomouci nejak chraneny tlacitka nouzovych brzd? Mam tim na mysli sklicka, plast apod. nebo jestli jsou dostupne jen tak...pripadne jestli se to nejak lisi typem vozu...dekuji
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 10:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsou tam sklíčka.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 10:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna se o vsechny vozy bez vyjimky nebo jen o vozy nove (wany, Tria, Chlastry)?
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 10:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T3, T3SU,T3R.P, T3M, Astra, Trio, WANA.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 14:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkráceně, ano ve všech až na historickou

Jináč v cyklobusu na Horním Náměstí rozdávají letáčky, ve kterých se mimojiné zmiňují, že do konce letošního roku plánují pořízení dalších dvou NP vozů typu Vario....takže opravdu jedna T3 padne za Wanu. A to snad do konce roku.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 15:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na wanu by měla 139. Ta novostavba 253 by měla být v listopadu (aspoň tak bylo slibováno při loňské dodávce).
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 13:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak včera jezdilo dvojče wan na d-4
 
nad-2 jezdila včera sv.174-175
 
a vozy T3R.P. čísel 182-183 jsou stále v provozu
 
takže momentálně VP prohlídkou neprochází žádný vůz.

148 - je na rekonstrukci v DP Ostrava na T3R.P.
141 - je odstavena najetí km do VP ,ale jestli projde VP tak to nevím zatím je očesaná a na zvedácích.
a ještě foto otočené sv.vozů T3SUCS/T3 149-134 před prázdninami jezdila ve složení 134-149.
 
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 21:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, chci se zeptat jestli se neuvažuje o změně trasy noční linky číslo 52. Centrum města bylo rekonstruováno a myslím, že ničemu nevadí, kdyby linka 52 jezdíla přes centrum.
Po zastávce Žižkovo náměstí by následovala zastávka U Dómu, náměstí Republiky, Koruna a dále by se napojila na stávající trasu Palackého. Vynechána by byla zastávka DPMO - náhrada náměstí Republiky. Při najíždění na Ladovu by linka odbočila za Korunou doprava a ze zastávky Ladova by pokračovala po stávající trase na zastávku Palackého ...
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 22:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urbino12: To sis nějak spletl formulář ne?
To napiš mejlem na dpmo , ale jinak s tebou souhlasím
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 22:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo obnovit noční provoz tramvají přes centrum.
Tak teď vážně, vím, že by to nebylo ekonomické, noční provoz linky č. 2 (ikdyž na Neředín by se myslím v noci celkem uživila) by byl určitě finančně náročnější, než provoz linky č. 52, která navíc pokryje větší území, ikdyž vedení okružní linky je diskutabilní. Navíc v centru asi chtějí mít v noci klid. Když už jsem u toho, dokud ještě v Olomouci jezdily tramvaje i v noci, byly nějaké stížnosti místních v centru na hluk?

Jinak autobus přece do centra města nepatří.
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 23:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tady objevily návrhy na změny:

No noční tramvajová dopravy by nebyla špatná. Jezdily by linky číslo 2 a 4 v proloženém intervalu v úseku přes centrum. Možná by mohla jezdit místo 2ky linka 7 přes Tržnici (pokud by někdo jezdil).
Noční autobusová 51ka by mohla zůstat tak jak je a 52ka by obsluhovala území, tam kde není zavedena tramvajová doprava. 53ka stejná až na to, že by místo přes Bělidla a Hodolany mohla jezdit např. přes Pavlovičky, Chválkovice, Samotíšky, Droždín, Bystrovany a dále do holice...
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 23:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó a ještě dotaz: proč nejezdí tramvaje ASTRA a TRIO přes centrum? Kdesi se psalo, že po rekonstrukci vyjedou na trať Denisova - Pekařská...
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 23:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemyslelo se, až bude rekonstruována celá trať centrem, ne jenom Prior - nám. Republiky? Protože podle mě to u takové zastávky U Dómu není o moc lepší, než to bylo v úseku Prior - náměstí Republiky před rekonstrukcí.

A k tomu nočnímu provozu. Podle mě by nebyla ani špatná varianta linky č. 7, přecejen by na své trase pokryla v podstatě dvoje koleje. A co si pamatuju, tak od zastávky U Kovárny si v nočních hodinách hodně lidí dělalo nucenou procházku na Neředín. Je tady ale otázka financí a z toho pohledu jsou na tom jasně lépe autobusy a obnovení nočního tramvajového provozu by svým způsobem byl krok zpět.
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 01:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to nevím jestli byla myšlena letošní rekonstrukce nebo rekonstrukce v trase Palác - NNH.

Tak tak, hodně lidá chodí z Kovárny na koleje atd. pěšky. Linka a-52 by mohla zajíždět také na Neředín.
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Hanzi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 06:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že noční linky by spíš měly vozit lidi od vlaků a na vlaky a ne vozit studenty z hospod na koleje. Spíš by noční linky měly respektovat příjezdy a odjezdy rychlíků na hlavní nádraží v Olomouci.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 10:54:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi před rokem jsem si na papíře zkusil upravit noční linky tak, že 51 a 52 byly protisměrné okružní s tím, že pak bylo obslouženo centrum oběma směry (což je asi největší nedostatek současných JŘ, že se z centra na nádraží musí pěšky nebo vyhlídkovou jízdou přes sídliště) a co nejvíce by se držely nynějších tras. A navazovaly na vlaky (což je hledání kompromisu při tradiční "přesnosti" ČD, protože naplánovat odjezd 10 minut po plánovaném příjezdu vlaku je tak na hranici stíhání, při odjezdu busu za víc než 15 zase nestíhá dojet k na odjezd dalšího vlaku). Bohužel tam byly i různé nepravidelnosti způsobené závlekem na Ladovu či některé spoje místo jely přes Nové Sady kratší cestou, aby se stíhal vlak. Ale to by se dalo řešit na zastávkách vylepeným klasickým JŘ typu ČSAD se všemi zastávkami. A když to opilec správně nepřečtě, dá si příště pozor.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 13:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzi: A proč? Když studenti tvoří významnou část cestujících v nočních hodinách, proč by tedy noční linky nemohly svou trasou respektovat také poptávku z jejich strany? Pokud vím, tak v Olomouci se v nočních linkách nastupuje předními dveřmi, takže by neměl být problém s černými pasažéry apod.
Jaroslav_bayer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 14:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně by také zajímalo proč nejezdí nízkopodlažní ASTRY a TRIA přes centrum města ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace