K-report
 

Archiv do 24.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 24.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Anku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 7-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 12:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218, MS: A jeste uzasnejsi by bylo, kdybych mel cipovou kartu, prisel k jakymukoliv automatu, natukal si od kdy do kdy, pristroj by vypocet cenu a tu bych zaplatil v automatu bankovni kartou, nebo papirovou bankovkou vyssi hodnoty. :-)))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 12:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČT24: Den bez aut na Ostravsku. MHD zdarma. Zvýšený počet lidí v MHD nepozorován. Takže nepřesedli, nepřesedli. Dokázáno pokusem a lze se oprávněně domnívat, že ani opačně by nepřesedli. Cena tedy nemá vliv na rozhodování čím jet. Ještě někdo má odvahu argument přesunu lidí z MHD do IAD v souvislosti s cenou používat???
Budoucnost patří bagrům!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 12:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já sice si také myslím, že cena není to hlavní, ale prudlký skok by už mohl donutit cestující přemýšlet.
Jinak bych nějaké velké závěry z Ostravy nedělal. Nepřesedli, čož mě nepřekvapuje, ale řekněme si prč by měli přesedat? Kvůli jednomu dni zadarmo?
Pokus sice teorii "cena nerozhoduje" podpořil, ale ne absolutně. Toť můj názor.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anku - sci-fi diskuze na jiném webu... ;-)))
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jednodenni pokus neco dokazuje?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2477
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: No vidíš, a už se skoro shodneme :-) Já tu cenu taky úplně nevyloučím, ale víc jak 10% vlivu ve faktorech, které rozhodují čím jet nemá. Víc % má rychlost, bezpečnost, parkování.... Je jich moc. A proto nejde jeden z nich přeceňovat. To jsem chtěl říct a ukázat.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gor: ano.
Budoucnost patří bagrům!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kaém: Jo, jo s tím souhlasím takových 10% to bude, ale se zvyšující cenou se poměr vlivu ceny zvyšuje dle mého exponenciálně a pokud to navíc provedem takto dost nespojitě, může být zaděláno na problém. Zvlášť pokud se nic k lepšímu nezmění. Mimochodem, vy osobně věříte, že se zvýšením ceny se zlepší VHD v Praze jako celek?

PS. Zjistil jsem, že Vás okrádat nebudu, prodloužená traťovka se mi pořád jkeště i při 5200 Kč/rok nevyplatí, sice jen díky tomu, že vlakem jedu přes celou Prahu, ale ten kupón si koupím i příští rok. Můžete tedy spát klidněji. ;-)))
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3336
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
K tomu aby bohatli, potřebují ty chudé
Stejně tak to platí i naopak.

Ve svých asi 30 letech nemůžeš mít ještě dostatečný rozhled.
Stejně tak ty ho nemáš ještě ve svých asi tak padesáti letech. Mám třeba rodiče a prarodiče.

Svými schopnostmi se bohatne velmi těžko
Svými schopnostmi zbohatlo víc lidí, než si myslíš. Někdo má nadání od narození a také ho dokáže zužitkovat. Někdo nemusí mít ani nadání, ale třeba dře a vydře si to dvou pílí. Znám pár takových co podnikají a neznají už pár let víkendy nebo dovolenou. Jenom proto, aby třeba mohli svým dětem zaplatit lepší vzdělání.

Jak asi víš z historie, tak nejdříve museli ty chudé násilím vyhnat z jejich půdy, aby se pak jejich námezdní práce stala zdrojem bohatství těch druhých
Tos vyčetl kde? Z marxisticko-leninistické příručky? Nebo ti to snad někdo 40 let tloukl tak dlouho do hlavy, až tě úplně zblbnul?

Za současné vlády je snaha vytvořit ještě bohatší kastu administrativní cestou. Že je to vítáno majetnými, se nedivím. Mediálními prostředky jsou systematicky zpracováváni nemajetní sliby, že to bude i pro ně výhodné. A světe div se, někteří tomu dokonce i věří
Světe div se, to samé již praktikují pár let třeba Estonsko nebo Slovensko a životní úroveň z těchto zemí nás již za pár let předežene, i když byla léta letoucí hluboko pod anším průměrem. Světe div se, ono se to projevuje již dnes masovým odlivem Slováků domů a my tu místo nich musíme najímat Ukrajince, Kazachy nebo Mongoly, aby se tu starali o pacinety v nemocnicích. Světe div se, metodu otevřeného trhu a minimálních zásahů do ekonomiky provozuje většina těch nejbohatších zamí, zatímco ty nejchudší země si většinou hrají na rovnostářství, i když panovník jezdí pancéřovaným vlakem, kouká na americké akční filmy a 70% populace trpí hlady. Světe div se, ODS dělá program pro bohaté, kterých je tu podle ČSSD asi 10%, ale volby vyhrála. Trochu paradox ne? Světe div se, rovnostářství, které tu, Milky, tak vehementě prosazuješ jako Klement Gottwald, vedlo za posledních 8 let k tomu, že máme v Mostě 20% nezaměstnanost, ale DP nemá řidiče, protože si každý raději rozmyslí chodit do práce, když ho stát tučně zainvestuje. Světe div se, populistickými řečmi, které platí na 50% hloupé populace sbírající informace z Blesků, Šípů a jíných plátků, máme bilionový dluh, vzdělaní odcházej pryč a já vůl, kterej tu zůstane, budu chodit do osmdesáti do práce a splácet vaše dluhy, přičemž vám to, Milky, bude už úplně jedno.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 13:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anku: Tak tak. Kdyby byli naši milí Zastupitelé co k čemu a DPP myslel pokrokově, neobtěžovali by nás prostým bubububudeme zdražovat, ať se vám to líbí nebo ne, síly by se koncepčně namířily na změnu papíru v moderní formy bezkontaktního e-ticketingu, komplexní „Pražské karty“... A třeba by na tom vydělali všichni a počet černých pasažérů klesá z realisticky odhadovaných nynějších 12-15 % pod 1 % . Taky sci-fi, ale o obojím se už nějaký čas mluví (před lety byl o tom i pěkný článek v DP-K).
Jinak i já bych nechal být argumenty o přesedlání lidí do aut po zdražení MHD, jsou skoro liché (situace v pražských ulicích horší snad ani už být nemůže ). Mě bude jen zajímat, co se zlepší (a jestli před Vánoci zbude nějaké nerozbité prasátko na kupony - hypotéka fakt nutí počítat).
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemuv pokus jen potvrdil klasicky dopravní Axiom - Pakliže pravidelní cestující přesedlají z MHD do IAD, vrací se z IAD k MHD již jen s velkými obtížemi, né-li vůbec. Porovnávat týden mobility se zdražením jízdného je tak jako počítat dohromady slimáky s veverkama.
Fotožurnál, toť mé dítko
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2480
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: teoreticky by se se zvýšením ceny mělo očekávat i zvýšení kvality, ale když jde jen o dohánění rostoucích nákladů... Pokud se ale prodlouží platnost jízdenky např na 90 a 120 minut, tak to jistá kompenzace je (a většina lidí ji nevyužije, takže koza se nažere a vlk zustane celej :-))) také by se dalo říct, že kvalita se zlepšuje kontinuálně (nové tramvaje, nové busy.... já vím, nediskutujme tady je-li nové=lepší...) a cena to jednou za čas dožene...
Potěšil jste mě s tou jízdenkou :-)
Tracy: Ono se jim obecně nějak do karet nechce. Oni nebudou rozšiřovat ani prosté placení platební kartou. Někde bude někdo, kdo karty nemá rád, nerozumí tomu, jak ta karta funguje a protože v bibli o platební kartě nic není, tak je to automaticky vynález od ďábla.... :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2481
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: Zvíře jako zvíře. Bílkovina jako bílkovina. Dokonce oba se daj sežrat - i to je společný. Slimák se od veverky liší až v nějakem hodně deatilním rozlišení.
A ještě: mluvíme o těch co BY PŘESEDLI, ne o těch co UŽ přesedli. Proces přesedání (tím i oním směrem) je totiž již u nás ukončen. To je to, co neberou vyděšenci ze zdražení v úvahu.


(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Káem: ČT24: Den bez aut na Ostravsku. MHD zdarma. Zvýšený počet lidí v MHD nepozorován. Takže nepřesedli, nepřesedli.

Koukám ,že ČT24 přešlo na věštecké zprávy 24hodin dopředu. Den bez aut a MHD zdarma je až zítra, tak doufám, že zítra přesednou, přesednou :-)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2482
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Tak co to bylo? Nebyly to Pardubice? Koukal jsem na to jen jednim okem????
Ale todle bude dobrýýýýý - to je odpověď na to co dostaneme za vyšší jízdnýýýý:
ČTK:
Cestující v pražských tramvajích si budou moci tuto sobotu vyzkoušet novou službu, která jim prostřednictvím zpráv SMS poskytne informaci o příjezdu vybraného spoje do zastávky. Testovací provoz se uskuteční v rámci Dne otevřených dveří a zákazníci za každou zprávu zaplatí podle tarifu svého mobilního operátora. ČTK to dnes sdělila Eva Dydová z Dopravního podniku hlavního města Prahy.
Zájemce odešle SMS ve stanoveném tvaru na telefonní číslo Dopravního podniku a obratem mu přijde zpráva s informací, za jak dlouho tramvajová linka přijede. Nová služba by navíc měla zohledňovat i případná zdržení vozu na trase, a ukazovat tedy reálný příjezd tramvaje do zastávky.
"Chceme vyzkoušet, do jaké míry by měla cestující veřejnost o podobné informační služby zájem," uvedl ředitel marketingu a komunikace Jan Svoboda s tím, že na základě výsledků se podnik bude rozhodovat dál.
V tiskové zprávě DP uvedl seznam 15 zastávek, ve kterých je možné v sobotu informaci o příjezdu prostřednictvím SMS obdržet. Jsou mezi nimi například I.P. Pavlova, Karlovo náměstí, Anděl, Staroměstská, Hradčanská, Palmovka či Sídliště Barrandov.
vju nol
Budoucnost patří bagrům!
Admirak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chceme vyzkoušet, do jaké míry by měla cestující veřejnost o podobné informační služby zájem...
Myslím že drtivá většina cestujících se raději podívají na JŔ a na zpoždění jsou cestující v Praze zvyklí.

I.P. Pavlova, Karlovo náměstí, Anděl, Staroměstská, Hradčanská, Palmovka či Sídliště Barrandov
Proč zrovna Sídliště Barrandov? Vždyť tam je informační systém a navíc je to u smyčky, takže cestující vidí zda vlak pojede na čas nebo ne.
Ještě není všem dnům konec!
www.verejnadoprava.info
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 15:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A my bez mobilů, abychom žebrali o zaslání sms z cizího mobilu
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 15:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ty smsky jsou dobrý. Hnedle aby Pražan souhlasil se zdražením. Oslovený segment zákazníků - mladí, kteří smsky cvakají nejraději. Než já něco nacvakám do mobilu, dycky nějaká tramvaj stejně přijede, nemluvě o tom, že přesnost provozu je v rámci možností na úrovni, takže z jř na sloupku se vycházet většinou dá. A Barrandov, kde cestující přesně tuhle vizuální informaci má i bez smsky? Není tohle spíš vzkaz: sorry, další zařízení, jako jsou na Barrandově či Malostranské, nebudeme z úsporných důvodů instalovat?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2483
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 15:12:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy taky na všem najdete mouchy :-))) Dovedu si představit právě šotouše, jak posílaj sms zrovna na barr. a malostr. a kontrolujou, esli souhlasej údaje na sloupku, tabuli a v mobilu se skutečnostííííí!
Budoucnost patří bagrům!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 15:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takový bohatý šotouš bych chtěl být, 2xTýdně bych zkontroloval všechny kurzy :-)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 20:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já už vidím jak samozvaný ředitel marketinku najal nějakýho nevolníka, kterej bude sedět u Dorisu a odesílat SMS
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36039
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 20:45:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Nebylo to z Budějc? Pokud jo, tak si přečti příslušnou diskusi, většina lidí o nějaké akci s jízdou MHD zdarma vůbec netušila (odkud taky, ne každý informace aktivně shání...), stejně jako o dalších doprovodných akcích, takže se není čemu divit, že se to neprojevilo skoro nijak a lidi si klidně dál štípali lístky jako obvykle (mmch nedávno zdražené - krom zdražení se zrušila desetiminutová jízdenka), stejně jako automobilový provoz byl stejný jako jindy. A i kdyby o tom lidi věděli, tak nelze od takové akce nějaký větší efekt očekávat (krom toho, že si magistrát udělá čárku za podporu VHD). Podmínky pro IAD se průběžně upravují k lepšímu, avšak MHD z toho zatím těžit nemůže, jediná křižovatka s preferencí a tramvajovými čočkami je bez další návazné stavby téměř k ničemu, navíc úplně mimo hlavní přepravní proudy MHD.
Narozdíl od Prahy MHD v ČB nemá pro kaštana oproti IAD prakticky žádný přínos, krom nákupu nových vozidel se do kvality MHD neinvestuje (a i to je pochybné, protože obměna vozidel je nevyhnutelná a nová vozidla pro cestující, o něž se usiluje, nemají reálný přínos žádný). V Praze se dá aspoň říct, že MHD není výrazně pomalejší než jízda na kole, či občas i chůze - to něco samozřejmě stojí a proto je jízdné vyšší, víc jak dvojnásobné (je otázka, zda to musí být tak moc).

Osobně jsem DBA viděl dneska akorát brzy ráno v Brně, ale tam nemohu nijak posuzovat, jaký to mělo vliv, akorát jsem si nemusel kupovat jízdenku. I tam mnoho cestujících štípalo lístky, ač akce tam měla poměrně značnou propagaci.
Budějce jsem pak zbaběle projel, abych nemusel do novostavby obchodního centra s vytrpěným autobusákem na střeše, do něhož hned při prvním větším dešti nateklo vody jak do padesátiletého paneláku (ať se vrátím k tématu „kvality staveb”).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 23:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jo, tak si přečti příslušnou diskusi, většina lidí o nějaké akci s jízdou MHD zdarma vůbec netušila (odkud taky, ne každý informace aktivně shání...), stejně jako o dalších doprovodných akcích, takže se není čemu divit, že se to neprojevilo skoro nijak a lidi si klidně dál štípali lístky jako obvykle (mmch nedávno zdražené - krom zdražení se zrušila desetiminutová jízdenka), stejně jako automobilový provoz byl stejný jako jindy. A i kdyby o tom lidi věděli, tak nelze od takové akce nějaký větší efekt očekávat (krom toho, že si magistrát udělá čárku za podporu VHD). Podmínky pro IAD se průběžně upravují k lepšímu, avšak MHD z toho zatím těžit nemůže, jediná křižovatka s preferencí a tramvajovými čočkami je bez další návazné stavby téměř k ničemu, navíc úplně mimo hlavní přepravní proudy MHD.
Narozdíl od Prahy MHD v ČB nemá pro kaštana oproti IAD prakticky žádný přínos, krom nákupu nových vozidel se do kvality MHD neinvestuje (a i to je pochybné, protože obměna vozidel je nevyhnutelná a nová vozidla pro cestující, o něž se usiluje, nemají reálný přínos žádný).

Sorry, ale tohle je blbost za blbostí!
Většina cestujících o akci věděla - informace na webu DP, města v některých vozech i hlášení, které o tom informovalo, po celém městě stovky plakátů a děti v ulicích rozdávající další! Ve vozidlech ani nebylo kde lístek označit (půl na půl). Náměstí bylo celkem narvaný školama. Provoz IAD stejný byl, to je pravda.
Jinak já pořád nechápu, proč všichni tvrdí, že jediná křižovatka s preferencí je k ničemu, když se tudy průjezd MHD zrychlil z dřívějších pěti minut (ranní špička), resp. 3 minut (zbytek dne) na 30 - 50 vteřin po celý den . Pokud linky jedoucí na největší městské sídlště nejsou součástí hlavních přepravních proudů, tak fakt nevím . A MHD u nás nemá význam? Asi ne, proto přepraví dnenně o 20 tisíc cestujících více, než je počet obyvatel města.
A koukám, že generální opravy se u nás neprováděj, do vozoven se nedala ani Koruna, do řízení provozu taky, nový tratě se nestavěj, nový rychloprůjezdný armatury se neinstalujou, nový přístřešky a označníky se nemontujou, nový automaty na jízdenky se nekupujou. Bože, jak můžeš říct, že se neinvestuje??????
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.188.132
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 23:30:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Opět si se předvedl, že ti nic nedochází, nebo skutečně nevím. Jaké rovnostářství platilo třeba ve Střední Africe? Tak trochu k té historii. K nejbohatším státům patří země koloniální minulosti a k těm nejchudším bývalé kolonie. To je důležitá věc, kterou opomíjíš. Například Indie trpěla za Britů hladomory, které do té doby nezažila a přestala být soběstačná, až teprva zelená revoluce poslala Indii k zemědělské soběstačnosti, která trvala do koloniální nadvlády.
K tomu Slovensku nezapomeň dodat, že růst HDP z nižšího základu je vždycky snažší než z vyššího. Nezapomeň dodat, že jim pro nás 4x nevýhodnou smlouvou o studiu na VŠ, náš stát a lid dotuje slovenskou inteligenci 14 let po rozpadu federace, což je tristní. Čechů na SLovensku studuje minimum a kdyby tam mělo studovat odpovídající množství jako Slováků u nás (2x větší množství Čechů na SLovensku - viz 10 x 5 miliónům, tak tam skoro převáží slovenské studenty). Dále celý ten boom je dán hodně montážními pásy s úrovní minimálních platů. Zas tak zázračná životní úroveň to není.
20% nezaměstnanost Mostu nebyla dána rovnostářskou politikou posledních 8 let, ale starou hospodářskou strukturou, která nepatří mezi dobré.
Kdybys vůbec věděl, co píšeš.
Zahadam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 00:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.tramvajevpraze.websnadno.cz


Ahoj hele prosím vás kdy bude vůz 14T 9124 nevíte něco o ní???
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 00:21:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nedá mi to.Se zájmem jsem si přečetl zdejší dopravní diskusi.Dovolím se tedy přidržet tématu.Martine kdy jsi byl naposled na tebou tak chváleném Slovensku?Chtěl bys tam žít?A víš jak dopadli ti co tam tu tvrdou progresivní ekonomickou politiku zavedli?A víš že součástí té politiky byla paradoxně také podpora cizích gigantických investic,které ve svém důsledku vedlou také ke krachu spousty podnikatelů,za které tu tak těžce bojuješ,kteří využívali nezaměstnanosti a platili minimální platy?Jinak by mě zajímalo,jestli by jste považovali 10-ti procentní nezaměstnanost za zdravou,kdyby jste ji v Samičce někdy měli.To se dobře teoretizuje.A teď k tramvajím.Můj názor je,že zdražení jízdného bude mít neznatelný vliv na počet cestujících,ale znatelný vliv na jejich náladu. Otázka je co je pro MHD horší.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36048
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 05:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r:
Informovanost - pro stávající uživatele to snad být ani nemělo, a pokud to mělo oslovit někoho dalšího, tak jednorázová akce těžko někoho zaujme něco změní, je to jen gesto za docela dost peněz, navíc hned dvakrát za sebou (ale to jsi nakonec psal sám), prostě jen ti, co jezdí a dozvědí se o tom, si jednou neštípnou.
Křižovatka - asi mám dost smůlu, ale Tebou zmíněné zkrácení JD jsem tam nikdy nezažil, buď se stojí už ku spřed pruhem a pak MHD ušetří maximálně jeden cyklus křižovatky, nebo je to v klidu a neušetří prakticky nic. Zjednodušil se předvším výjezd. Ano, je to hlavnější směr, ale oproti šumavské větvi je to slabší. Význam to má, ale jedná se o kapku v moři, jíž jsme se dočkali po mnoha letech slibů od těch samých lidí, palčivější místa jsou bohužel jinde.
Kde píšu, že MHD v ČB nemá význam? Jen nepřináší prakticky nic navíc. Přepravní rychlost je mizerná (a nižší než IAD), komfort taky nějak nevidím (pěkné vozidlo potěší, ale málokoho asi přesvědčí). Investice do trolejové sítě mohou ušetřit peníze, ale za stávajících dotačních podmínek je to opět pouze změna trakce, která žádný přínos mít nebude, naopak může lidem na lince 1 přinést přestup (který snad bude aspoň vyvážen lepším poměrem mezi nabídkou a poptávkou, zde se toho přínosu snad dočkáme). Generální opravy a obnova parku je nutností, pokud by neprobíhala, tím nikoho neoslníš, pouze naopak. Rychloprůjezdný armatury jsou taky pěkný, ale k rychlosti nemají možnost výrazněji přispět (k plynulosti už více, na rozjezdech se může něco ušetřit, takže v rámci paušálu se pak třeba nechá odjezdit více) - ve špičce se jede krokem a v sedlech to žádné zkrácení JD nepřineslo.
Tak mi pověz, proč by měl někdo v ČB MHD využívat, jaký přínos z toho bude mít oproti využití auta. Dost lidí samozřejmě bude jezdit IAD/MHD prakticky bez ohledu na podmínky, ale ta část nerozhodnutých/donucených využívat IAD zanedbatelná být nemůže. A je to část, která Ti může zlepšit ekonomiku provozu, narozdíl od důchodců, kteří Ti to táhnou ke dnu a je třeba je rozpustit mezi co nejvyšší procento platících cestujících.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 06:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. M__r, Martin_z. Když se tu hádáte o těch ČB, rád bych se na něco zeptal ,před cca 5 lety jsem do ČB často jezdil a využíval místní MHD. Tenkrát to podle mě byla hrůza, JŘ bez jakhokliv náznaku taktu, neexistoval proklad, podle vývěsky se absolutně nedalo poznat kudy spoj jede. Např. Poznámka x - spoje jede přes Xxxxx, rozcestí a Xxxxx, škola, tyto zastávky vůbec nebyly v JŘ a při jízdě tímto spojem pak člověk z hrůzou poznal, že nestaví na polovině zastávek uvedených na vývěsce. Příšerná preference, např i 3-4 minutové čekání na zelenou v odbočení k Nádraží (l.č.2) atd... Změnilo se něco? Díky za odpověď.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 06:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.zasílání SMS - myslím, že jako základ by to mohlo být dobré. V podmínkách Prahy jsem se naučil být v informačních technologiích velmi nenáročný a skromný. Příkladme budiž BUSe uvnitř tramvají (naprosto k ničemu) a autobusů (donedávna k ničemu).
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 07:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zahadam: 9124 by měla být již v příštím týdnu.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 07:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Změnilo - nejlevnější lístek teď místo 8 Kč stojí 12 Kč, zastávky MHD se označily jako vyhrazený pruh pro autobusy (jediný způsob jak si předastavuje radnice preferenci MHD ), zmršil se podchod u nádraží, na autobusové nádraží teď musíš o dvě patra výš (skrz Hypernovu), ubral se jeden jízdní pruh od viaduktu k nádraží, čímž se ten zbývající stal popojíždějícím, jízdní řády se sice nepatrně zlepšily, ale přesto nadále u nemocnice ujede celé trio 13,14,15 najednou atd. Snad jen méně pohybliví ocení zvýšení počtu nízkopodlažních vozidel.
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 09:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove mam dotaz jestli jsou v tramvajich v Praze nejak chraneny tlacitka nouzovych brzd? Mam tim na mysli sklicka, plast apod. nebo jestli jsou dostupne jen tak...pripadne jestli se to nejak lisi typem vozu...dekuji
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 11:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Slovensko, pobaltí, ČR?..., tak to dopadá, když pár chamtivců, prostých jakéhokoli historického povědomí (nemohou je ani mít, protože se historii nikdy neučili), chce zbohatnout ze dne na den. Pak je k dosažení tohoto cíle dobré cokoli. Co má nějakou hodnotu rozprodat, a co zpeněžit nedokáži, zlikvidovat (např. železnice). Proč touto cestou nejdou Švýcaři, je většině diskutujících (snad s výjimkou Martina) jasné. Ano, Indie je ukázkový příklad, jak se bohatlo, přičemž dodnes se na tom moc nezměnilo, snad jen forma (Anglie tehdy uvalila vysoká cla na domácí rozvětvenou textilní výrobu. Pak začala do Indie dovážet textil ze svých mabufaktur. Tak rozvrátila indickou společnost a do Anglie plynulo pohádkové bohatství).

A co se týče DPP? Chce zvýšit skokově jízdné. Lidé tedy víc utratí za dopravu, méně v hypermarketech nebo za kulturu... Co si od toho strůjci slibují? Že možná zachovají zaměstnanost v DP na nezměněné úrovni. To je ale krátkozraké, protože neefektivní podnik bude v systému tržního hospodářství odčerpávat stále vyšší prostředky. A nebo by v koutku duše chtěli, aby lidé v průmyslu a dopravě místo garantovaných 8 hod. museli pracovat 10, 12 i více hod. a tak mohli nadále utrácet (spotřebovávat) čím dál víc. Aby tedy měli čím dál méně volného času a dělali stále delší dobu monotónní, neosobní a ubíjející práci za čím dál néně peněz a nebyla tak ohrožena spotřeba. Tohle není ale od té Indie tak daleko, jak se někomu může zdát.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 12:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: Všechno pod sklem, některé naříznuté, některé ne, u T3 a T6 známý standart, u 14T toto provedení, u KT8N2 toto a u T3R.PLF toto.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 12:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen podotknu, že u T3 sklíčka ráda vypadávají dovnitř skříně ovládání dveří, protože jsou jen volně zasunutá mezi úchyty.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 13:25:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Milky. Anglie jen využila své technologické převahy jako všechny koloniální mocnosti. My jsme bohužel na konci II. svět. války nebyli obsazeni US Army, nepadli jsme do zóny Marschallova plánu a ztratili 40 let "budováním" nesmyslu zvaného "socialistická spravedlivá společnost" a proto jsme tam, kde jsme, ztratili jsme naši komparativní výhodu nad druhými a tedy i zdroje příjmů. Otázka ceny jízdného v MHD je trochu jiná věc. Pominuli ty kteří neplatí či platí málo (důchodci, děti, studenti atd.), tak kromě zažraných provozovatelů IGK na jedné straně a zažraných ekologistů či šotoušů na straně druhé je využití tohoto prostředku otázkou poměru cena/výkon resp. jakou vyšší přidanou hodnotu mi proti použití IGK přinese (je levnější nebo zbaví mě potřeby parkování kde to nejde či jenom zpříjení život - nemusím se stresovat v koloně atd.). Prostě třeba já osobně při rozhodování zda IGK či MHD uvažuji takto a myslím si že většina nrmálních lidí. Samozřejmě je otázka, proč v Praze kryje jízdné 25 % a Hamburku třeba 85 % ale je rozhodně složitější. Tím že vyhodí pár set "kancelářských krys" či outsourcujou nějaké činnosti se problém nevyřeší, je to jen malý krok.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36064
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 15:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali:
Konečně aspoň jednou mohu s Vámi v mnoha bodech souhlasit.
Ale ještě se vrátím k nákladům na IGK - když pominu „služební auta”, která často řidiče nestojí přímo ani korunu, tak u běžných aut v osobním vlastnictví je blbost počítat víc jak spotřebu paliva. Nejen proto, že to tak lidi prostě dělají a nenechají si to vymluvit, ale i proto, že málokdo používá auto pouze pro náhradu MHD (VHD obecně), takže kdyby jezdil MHD, poběží mu ostatní náklady stejně, jako když autem místo MHD jezdí. Proto je potřeba počítat jen spotřebu a pak v mnoha případech MHD je výrazně dražší a má šanci zaujmout jen svými přednostmi, jsou-li jaké. Pokud nejsou, může to zachránit už jen ta cena.
A to jen když úplně zanedbám, že často se při jízdě autem do práce jedná o minoritní výkon vozidla, málokdo používá auto jen pro cesty do práce. Pokud pak tankuje každej tejden palivo za nějakejch 500 Kč (průměrná čísla se mi nechce hledat), tak je už těch pár Kč za dojíždění do práce pod jeho rozlišovací schopnost.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 15:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní okružní jízda Prahou.
 
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36065
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 15:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya:
Preference po celém městě pomocí trolejových kontaktů (pokud někdy vůbec všude fungovala) byla vypnuta na žádost policie. Dá se to vcelku chápat, ale ne na některých místech a už vůbec ne na výjezdu z Průmyslové do Nádražní v době, kdy byla Nádražní v daném úseku pro průjezd uzavřena a směla tam krom dopravní obsluhy pouze MHD a linková doprava. To se pak u semaforu stálo od města i od provizorního AN, aby byl umožněn hladký průjezd po okruhu, po němž v té době (a nešlo o pár dní, ale měsíců) nic nejezdilo.
V té době byl aspoň uvolněn pro MHD parkovací pruh v Rudolfovské (od Nádražní na Sady), kde bylo předtím parkoviště zlegálněno (ač právě v tom úseku byly preferenční pruhy slibovány již dlouhou dobu) - bohužel ten pruh vedl ve směru opačném, než v kterém byly odkloněny téměř všechny linky.
Proklady v JŘ najít lze, bohužel kvůli nestejnému charakteru linek fungují různě, ve špičce spíš nijak. Smečky občas zůstávají, ale těžko se dají bez větších změn odstranit.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 16:04:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin Zlivský. No já bych zas až tak nesouhlasil s náklady na IGK. Samozřejmě že ten, kdo má služební vůz na to, aby s ním ráno dojel na pracoviště či kamkoliv kam musí služebně protože to za a) zaměstnavatel či majitel nemá kde parkovat a tím se zbaví problému, či za b) každý den ráno ten jedinec vyráží prakticky služebně a dojet někam MHD, tam si vyzvednout vůz a vyjet by bylo z hlediska využití času toho člověka kontraproduktivní, tak tam ho to nic nestojí. U "manažerských" vozů už je to trochu jinak, tak je užívání auta součástí "příjmu" a daněno. U těch co užívají vůz soukromý vůz na cestě do práce a pak třeba jedou pravidelně na chatu každý týden, tak lze doopravdy počítat tak možná vzhledem k životnosti dnešních aut ten benzín či naftu, ale u člověka který prakticjy 100 % jezdí jen do práce - tak tam je třeba započítat i amortizace vozu, údržbu atd., nejen PHM. A pak už je to doopravdy otázka "atraktivnosti" MHD proti IAD, čili ušetřím (pak km nestojí 2,5 Kč ale třeba 8), ale co za to - kromě toho že mohu peníze do auta vraizt třeba do cesty kolem světa či sbírky známek. A tam musí cílit, pokud chtějí získat další klienty. Můj pařížský kamarád třeba auto vůbec nemá akdyž jsem se ho ptal tak mi řekl: Po městě se dostanu všude metrem (stanici má 200 m od domu), na letiště taky metrem a když jedu na jih Francie se synem na prázdniny, tak jedeme TGV. mě by se auto prostě nevyplatilo, permanentky na metro jsou levnější a staví všude.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36070
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 16:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, i to je jeden z pohledů, který existuje, byť asi spíše ojedinělý. Podle statistik se dá říci, že prakticky každá rodina vlastní minimálně jedno auto (a odpisy apod. nemá už cenu v takovém případě řešit), takže v lepším případě se jedná o rozhodnutí, zda pojede jeden z členů do práce/školy sám a ostatní MHD, anebo sveze s sebou i někoho z rodiny (který na šalinkartu třeba jezdí, ale pouze jedním směrem, protože načasování návratu bývá složitější). Samozřejmě je i dost takových, co auto sice mají, ale ne pro cesty do práce, anebo přesně naopak. A v Praze navíc prakticky neexistuje varianta cyklistická, která by se pravděpodobně na MHD velmi podepsala a těžko kladně.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 17:12:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad martin Zlivský. Ono je to ještě složitější. ČR je např. známá tím, a to hlavně ve velkých městech a Praha určitě vede, že nadprůměrný počet lidí či rodin (jak chcete) si udržuje tzv. druhé bydlení (chaty či chalupy). Je to samozřejmě relikt minulého režimu a svým způsobem určitý sociální fenomén (už o tom bylo napsáno dost) nicméně to má samozřejmě i aspekt ekonomický. Když jsou ještě dnes deformované ceny bydlení (regulace atd.), tak samozřejmě díky tomu si mnoho lidí může dovolit vydržovat i druhou nemovitost (na Západě je to jev dost neobvyklý a spíš se jedná o lidi vyšší střední či horní příjmové skupiny - např. bydlí ve vnitrozemí a mají chatku, vilu či apartmán u moře atd. - ale rozhodně to není masový jev, je to totiž drahé). No a s tím souvisí i ta auta. Jiná situace je samozřejmě v příměstkých oblastech v našem případě Prahy. Autobusy jezdí mnohde jak sobí spřežení na Ajlašce, S-bahn v krátkém taktu neexistuje, kolejová síť vede mnohdy tam kde nikdo nebydlí atd. Tam už je auto mnohdy nutnost a velký spořič času který samozřejmě začíná mít čím dál tím větší cenu. Takže doopravdy využití či nevyužití obecně VHD versus IAD není jednoduchý problém s jednoduchým řešením nicméně v první řadě se musí narovnat vzájemné poměry hodnot a cen, pak je nutno samozřejmě udělat něco proto aby VHD šla za klientem a ne klient za ní (a tady to bude vyžadovat obrovské investice aby síť a rychlost mohla směle konkurovat IAD, o kvalitě vozidel, personálu, dehomelesaci atd. nemluvím) asa mozřejmě též ekonomická stimulace, je-li využití VHD proti IAD společenskou preferencí (mýta atd. na straně jedné a user friendly tarifní systém na straně druhé).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2488
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 21:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: ano, to je ta oblíbená pí*ovina: Náklady na jízdu tramvaje se rovnají spotřebě elektřiny. Panebože, to se pak nemůžeme k ničemu dobrat. Respektuj aspoň základní pravidla.
A teď praxe: Cesta do práce nebude "pár km" ale bude činit výraznou část z týdenního proběhu vozidla. 20 km jedním směrem, 40 denně a 200 od Po do PÁ. A o víkendu 100 na chatu a 100 zpět. CHÁPEŠ??? To není zanedbatelný. Kdyby bylo, tak MHD nikdo nepojede!!!
Sorry, ale mě bere čert, když čtu tydle úvahy (asi jako tebe při těch mejch o 119 a AE :-))
Budoucnost patří bagrům!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36078
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 22:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

o není zanedbatelný. Kdyby bylo, tak MHD nikdo nepojede!!!

Ale jistě, jenže to platí o Praze, ne o městu velikosti ČB, kde 40 km denně do práce a zpátky nemáš ani od nás (i s odskokem na nákup), natož pak ze sídlišť.
I proto v Praze využívá MHD lidí víc a můžeš si dovolit požadovat za jízdenku vyšší cenu. Těch důodů je více, byly tu vesměs zmíněny. Cena nehraje samozřejmě nejzásadnější roli, ale musí se pohybovat v přijatelných mezích (a pak už se bude jen měnit měnit množství převezených kaštanů, tržba bude zhruba stejná).


ano, to je ta oblíbená pí*ovina: Náklady na jízdu tramvaje se rovnají spotřebě elektřiny. Panebože, to se pak nemůžeme k ničemu dobrat. Respektuj aspoň základní pravidla.

Respektuji chování a uvažování lidí, kteří mají mnoho důvodů to tak počítat, i když to tak není správně. Příměr s tramvají je dost lichý, DP si to narozdíl od občana dobře spočítá vždy (snad).
Nebo mi snad chceš tvrdit, že třeba aspoň polovina lidí při výpočtu ceny za přemístění počítá víc jak to palivo? To bych opravdu chtěl vidět...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2489
Registrován: 8-2005


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 00:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm. Kolipak je to ze Zlivi do ČB?
Počítat to mohou jak chtěj, ty peníze utíkaj nezávisle na tom výpočtu. třeba častější prohlídky po ujetí X km. nepočítaj to, ale platěj to. Je rozdíl, jdeš-li na 15000 km prohlídku jednou nebo dvakrát za rok.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 00:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Anglie jen využila své technologické převahy jako všechny koloniální mocnosti. (Skoro by se chtělo říci, že pokud nad někým cítím převahu, mohu si s ním dělat, co se mi zlíbí.)

To je samozřejmě zajímavý názor, nota bene ze země, která nikdy kolonie neměla a sama byla téměř kolonizována. Bývalé koloniální mocnosti to dnes ale tak rozhodně necítí a za své nechvalné působení a způsobené utrpení lidí se omlouvají.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 00:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale na odlehčení něco veselejšího z dnešního odpoledne:

Měl jsem l. 26 a při průjezdu kulaťákem jsem si všiml známé postavy, jak na přechodu pro chodce v džínách, ale s oranžovou vestou pro řidiče, řídila provoz. Střídavě zastavovala chodce a pouštěla automobily. A lidé ji, kupodivu, respektovali. Na tom by ani nebylo nic až tak zvláštního, ale já toho hocha znám. Je trochu pomatený, jednou se mi na konečné dobýval do kabiny a vydával se za dispečera, po chvíli zas za šéfa bezpečáků apod.

A tak si jen říkám, co asi za lidi řídí tento stát...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36084
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 07:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Záleží kam, ale třeba do Motoru (Bosch) to zadem hodí sotva 16 km. Na druhou stranu města (kdyby tam něco víc bylo...) by to asi Tvé hranice dosáhlo, ale zde už je problém průjezdu přes město, v němž jsou zácpy snad ještě horší jak v Praze, takže má zde VHD o něco lepší pozici (vlak po hodině i častěji na jihu prakticky vítězí, na severu je na tom logicky hůř - i tak ale převeze poměrně zajímavou část ekonomicky aktivních).

Ano, platí, ale málokdo si to uvědomí a započítá (možná tak někdo, kdo koupí totál vrak za pár korun, aby měl čím jezdit přes zimu, když je na kolo zima nebo se mu nechce ničit své zánovní luxusní auto :-)). Stejně jako u MHD/VHD si málokdo uvědomí, že si předplácí, ať jezdí, či ne, část na daních. (Ještě u vlaků aspoň pár lidí tuší, protože se to v televizi poměrně často propírá.)

No nic, mizím do Kanady. :-O
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 13:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

foto nejnovější sv.progresů čísel 8540-8541 ,která je momentálně zapůjčena z Kobylis do Hloubětína
 
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 15:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní Evropský týden mobility.
 
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 9-2006


Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 18:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky z DODu v Hloubětíně: Fotky z DODu: http://pidservis.ic.cz/report.php?no=377&style=standard
http://pidservis.ic.cz/
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 22. září 2007 - 23:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toto jsem dnes vyfotil před Masarykovým nádražím když jsem čekal na vlak:
 
 
 
Zahadam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 01:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde jsou solidní fotky z DODu 2007 tak se mrkněte!!!

Zde- http://www.tramvajevpraze.websnadno.cz
Admirak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 22:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek z DODu DPP 2007 ode mne.

www.kuba.verejnadoprava.info/doprava/dod_2007/index.htm
Ještě není všem dnům konec!
www.verejnadoprava.info
Jbotysek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 08:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik fotek z DOD 2007 sunutí porouchané T1.

 
 
 
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 10:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jbotysek: Nafotit a zveřejnit porušení D1/2 je celkem odvážné!
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 10:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestandardní události si vyžadují nestandardní řešení. Ať tak či tak, splnilo to účel - vůz byl později provozní.
Fotožurnál, toť mé dítko
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 10:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: Jistěže, účel světí prostředky. Jen bych to nezveřejňoval. A sám jsem měl radost, když T1 šupajdila za sarančetem a uzavírala průvod.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 12:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Net je takových fotek plný, na stole je má ředitel DPP i pražskej primátor, takže o "odvážnosti" zveřejnění na K-R by se dalo dlouze polemizovat...

Ono i o tom, bylo-li to skutečně porušení předpisů...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2493
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 12:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud se budou lidi zabývat takovýmito věcmi z hlediska porušení předpisů a ne z hlediska obětavé a účinné improvizace pro zachování dobrého jména podniku, taxe nic v podniku a na vnímání podniku veřejností nezmění. kdo vyvolal a přiživuje diskusi "oni porušili předpis" místo aby řekl"oni zachránili pověst podniku" by zasloužil srážku z platu, kterou by ti, kteří opravu T1 zařídili měli dostat jako odměnu. Takhle uvažuje každej soudnej člověk.
Situací, kdy lpěním na předpisu bylo poškozeno jméno podniku myslím známe dost a dost - ČD by mohly vyprávět, když už ne DPP.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace