K-report
 

Archiv do 11.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Liberci a trať do Jablonce » Staré archivy » Archiv do 11.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2635
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 16:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejte si 2 kola na baldy nekde na konecny a nezaplevelujte diskusi..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 20:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, správně, nástupiště linek 5 a 11 ve Fügnerově ulici byla označena písmeny L a P v kroužku a v jízdních řádech je vyznačeno, z kterého nástupiště daný spoj odjíždí (Levá a Pravá kolej ve směru jízdy.). Na jízdních řádech je však i upozornění, že toto neplatí při výlukách a mimořádných situacích.
 
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 21:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak mi uchází smysl tohoto označení.. Je fakt, že mi uchází víc věcí, ale tohle mi připadá doopravdy zbytečné..
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 17:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj zrychlí

Zastaralou trať čeká rekonstrukce, cesta se může zkrátit o několik minut

Liberec, Jablonec nad Nisou – Cesta z centra Liberce do středu Jablonce nad Nisou tramvají by za pár let měla být rychlejší než dosud. Dopravní podnik města Liberce připravuje studii kompletní rekonstrukce více než půl století staré tramvajové tratě. Rozsáhlá oprava by přišla zhruba půl miliardy korun. „Na řadě míst je potřeba trať opravit. Zvýšilo by to rychlost, plynulost i bezpečnost provozu,“ říká provozní ředitel Ludvík Lavička. Až dosud trať trvá tramvaji 29 minut. První zrychlení už by mohlo přinést plánované zdvojkolejnění tramvajové tratě mezi terminálem ve Fügnerově ulici a zastávkou Lékárna ve Vratislavicích nad Nisou. „Trať je na to z velké části připravená, počítali jsme s tím už při předchozích úpravách,“ dodal Lavička.

Například při opravě úseku mezi Novou Rudou a zastávkou U Lomu je připraven dostatečně široký pruh pro další kolej, troleje jsou záměrně uprostřed, aby mohly pokrývat i druhou trať. Už samotné zdvojkolejnění v tomto úseku povede podle Lavičky k tomu, že do Jablonce nebude trvat cesta déle než 25 minut.

V úseku k Lékárně je tramvaj nejvytíženější, především kvůli masové výstavbě nových bytů v Zeleném údolí. Samotné rozšíření tratě do Vratislavic by nemělo být ani příliš nákladné. Například nový úsek přes Textilanu má podle dohody města zaplatit nizozemský investor, který tu chce vybudovat obří nákupní centrum. Zatím ale zůstává jen u slov a areál zarůstá.

Tramvaji do Jablonce ještě nedávno hrozil zánik kvůli obřímu projektu Regiotram. Ten počítal jen s úsekem do Vratislavic, kde by se tramvaje napojily na železniční trať. Poté, co Regiotram odmítlo podpořit ministerstvo dopravy, šance na zachování tramvajové trati podstatně stouply. „Trať to nemá ještě odpískané,“ tvrdí Lavička. Podle primátora Liberce a předsedy představenstva dopravního podniku Jiřího Kittnera je ale otázkou, kdo opravy zaplatí. Město takové peníze nemá. „Měl by to z velké části platit kraj,“ míní primátor.
„Čistě pragmaticky mi může být jedno, co bude s tratí za Vratislavicemi, to už není naše území,“ podotkl Kittner. K mírné změně názoru na budoucnost tramvaje kromě neúspěchu Regiotramu došlo i výměnou politického vedení radnice v Jablonci, kde se k moci dostali zastánci tramvají v čele s Jindřichem Berounským. Tramvaj je přitom bezkonkurenčně nejčastěji používaným veřejným dopravním prostředkem mezi oběma městy, autobusy a vlaky přepraví podstatně méně lidí.

Trať prošla naposledy kompletní rekonstrukcí v roce 1974. Od devadesátých let probíhají částečné opravy vždy na vybraném úseku. Loni například okolo Proseče nad Nisou. „Nepočítáme s tím, že bychom trať zastavili a jen opravovali, budou to opět postupné kroky,“ dodal Lavička. Už příští rok by se například měl opravit úsek od Lékárny k Dlouhomostecké ulici ve Vratislavicích. Studie počítá i s novým terminálem v Proseči, kde budou mít lidé snazší přestup na vlak. Podle Lavičky je potřeba na trati vyměnit nejen celý svršek, ale také opravit opěrné zdi nebo zvětšit vzdálenost od chodníků.

V Jablonci navíc vzniká plán, že by tramvaj jezdila dále do centra, než jen dosud do Tyršových sadů. Po opravě by měla být celá trať v rozchodu 1435 milimetrů na rozdíl od dosavadního metrového. Tím je tramvaj v republice unikátní, nikde jinde na tak úzkém profilu nejezdí.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj/20.8.07
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 17:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Sergej: smysl to má pro člověka který kouká do JŘ a chce stát v "blocích" u tram která pojede a né přeskakovat z ostrůvku na ostrůvek... Asi předem tuším co rozpoutám za debatu
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 20:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radniční sklípek vyzdobí historické snímky tramvají

Zhlédnout historické snímky tramvají, modelů i plánů, týkající se tramvajové trati v Liberci budou mít možnost návštěvníci, kteří od 24. srpna do 22. září zavítají do Radničního sklípku.

Právě do těchto prostor občanské sdružení Boveraclub společně s Dopravním podnikem města Liberec, a. s. a statutárním městem Liberec nechaly nainstalovat výstavu s názvem "110 let libereckých tramvají". Na podlaze dnes výstavní síně Radničního sklípku (hlavní sál) najdou návštěvníci namalovanou trasu míst a zastávek, kudy tramvaje jezdila. "Kromě historických fotografií budou na výstavě k vidění i unikátní modely starých tramvají ze soukromých sbírek a ze sbírek Technického muzea v Praze. Prezentovány budou i tramvaje jablonecké, a to vzhledem ke společné historii," uvedl Tomáš Krebs z Boveraclubu. Organizátoři nejen pro milovníky tramvají a historie připravili ojedinělou výstavu, která je důstojným připomenutím 110. výročí městské tramvajové dopravy v Liberci, které připadá na 25. srpna.

Slavnostní zahájení výstavy se uskuteční 23. srpna v 16 hodin a veřejnosti bude zpřístupněna v pátek 24. srpna od 9 do 17 hodin. Výstavní prostory lze navštívit až do 22. září i o víkendech, kdy vždy od pátku do neděle bude Radniční sklípek otevřen od 9 do 17 hodin, v pondělí až čtvrtek dle úředních hodin magistrátu.

Zdroj: www.liberec.cz
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 20:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Historické tramvaje vystaví v Radničním sklípku

LIBEREC - Výstavu historických fotografií, modelů a plánů představí ve čtvrtek sdružení Bovera club v libereckém Radničním sklípku. Na podlaze výstavních prostor, které bývaly nejvetší libereckou restaurací bude namalovaná také trasa míst a zastávek, kudy tramvaj jezdila.

„V rámci výstavy je pro Liberečany přichystáno na náměstí Dr. Edvarda Beneše také velmi netradiční překvapení,“ řekl Tomáš Krebs z Bovera clubu. Ten vznikl v roce 1987 pod názvem Kroužek přátel MHD a jeho prvním úkolem byla příprava oslav devadesátiletého výročí tramvajového provozu v Liberci.

Historie městské dopravy se v Liberci datuje od 25. srpna roku 1897. Tohoto dne vyjely slavnostně první vozy elektrické pouliční dráhy na trať Nádraží - Městský lesík, dnes zastávka Botanická , ZOO. Již 11. listopadu 1897 byla trať prodloužena do dnešní konečné stanice Lidové sady.

Díky prozíravému rozhodnutí tehdejších radních, kteří při řešení dopravy ve městě zvolili koleje a elektřinu, se stal Liberec v roce 1897 třetím městem na území dnešní České republiky, které získalo tramvajovou dopravu. Ta zůstává i po více než sto letech moderním, hospodárným a ekologickým dopravním prostředkem. O 30 let později doplnily tramvajovou síť městské autobusy. Od zahájení jejich provozu uplyne 1. října 80 let.

Obdivovatelé starých vozidel si cenné exponáty z historie liberecké tramvajové dopravy budou moci prohlédnout v otevírací době magistrátu.
Poprvé bude radniční sklípek návštěvníkům expozice otevřený i o víkendech. Celý program naváže na připravované oslavy Dne bez aut 22. září. Na toto datum Bovera club a Dopravní podnik plánují pro veřejnost i svezení historickou tramvají.

Výstava začne ve čtvrtek 23. srpna ve čtyři hodiny slavnostní vernisáží a vstup bude po dobu jejího trvání zadarmo. Od následujícího dne bude otevřena pro veřejnost a potrvá minimálně tři týdny.

Zdroj:liberecky.denik.cz
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 20:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka: Kde bude odstavený vůz řady 6MT, když nebude ve vozovně????

Otázka: Od roku 1984 tam nebylo žádné kolejové vozidlo. Kde a co tam bude????
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 20:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad dílna:

Co jsi tím myslel? Já nechci nic rozpoutávat.
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 22:38:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Jablonci na konečné jsou na hromadě připraveny nové koleje. Ví někdo kde všude se bude o výluce opravovat? Kde se budou otáčet autobusy NAD? Kolem divadla jako při loňské výluce?
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 22:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já předpokládám,že se bude jezdit kolem divadla.Je to lepší pro autobusy
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 15:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad arial: nebylo to na tebe, leč nedávno tu proběhla taková debata "o ničem" zda vyznačovat či ne...

ad Ondrys:Bude se měnit oblouk u lázní a vjezdová veKSle.
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 16:46:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, Technické muzeum asi jinde než v Praze být nemůže...
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 18:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj na Náměstí Dr. E. Beneše po 23 letech.
Vůz řady 6 Mt, ev. číslo 117 s městskými znaky Jablonce nad Nisou.
 
 
 
 
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1708
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 19:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co, že je takhle zasunutá do kouta náměstí? Papalášům se nelíbilo, že by z balkonu koukali na nějakou hromadu železa?
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 21:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen bohužel čekám,kdy ji nějaký debil v noci poškrábe nebo na ní něco rozbije..viz umělecké předměty před Tescem
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 22:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotelník: také mám obavy aby ji nikdo nezničil. Už kolem poledne byl na novém laku na boku černý flek od bot, jak se někdo šplhal aby viděl dovnitř...

Jinak moc hezká výstava, nejvíce mě zaujali záběry z jednoho místa s odstupem několik let.
Vyznačení bývalých i součastných tramvajovách tras v Liberci a Jablonci na podlaze je perfektní.

Prostě nádhera, mohu pouze doporučit.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 22:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Staré zrezlé železo před Tescem bych uměním nenazýval. Někomu se asi Tesco samotné zdálo málo hnusné.
(pokud mě snad někdo chce nařknout z offtopicu, nechť si obě liberecká témata přečte - uvidí, že psát k tématu zde již vyšlo z módy...)
Ale nedá mi to - nepřemýšleli jste, že v jakékoli jiné řiti s el. trakcí by při jejím 110letém výročí uspořádali aspoň minimálně DOD, když už nic jiného? Smutné...

(Příspěvek byl editován uživatelem sergeilbc.)
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
no toto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.113
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 10:59:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc:
1708: Tramvaj je v místě, kudy jezdila - takto si alespoň neznalí chlapci udělají obrázek, jak blízko domů tramvaj kdysi po náměstí jezdila, tedy nejen po prostředku.
1709: Pokud, chlapče, máte dojem, že se zde často píše mimo téma, tak je to možná proto, že ti, kteří ví, nemají potřebu pouštět se do debaty s blábolisty. Pokud máte pocit, že bez DOD je Liberec řiť, a pokud nepřiložíte ruku k dílu (ptejte se např. kolik hodin bezplatné práce renovace 6MT stála), tak nečekejte, že zvými "moudry" vyvoláte diskusi k tématu.
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 11:24:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj dík patří všem, co se finančně, nebo vlastníma rukama (často zároveň) podíleli na opravě historických vozů, nejen z Liberce.

P.S. Jsem z velmi malé řiti na Znojemsku. Tramvaje mě očarovaly po nástupu na VŠ v Brně.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 11:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

#1708 byl čistě jen dotaz, na který se dá odpovědět bez zbytečného navážení. Kde tramvaj jezdila a kde ne, vím jakožto "neznalý chlapec" moc dobře, díky.
O renovaci 6MT nepadlo ani slovo, tento argument neberu. Že je LBC bez nějakého DODu řiť, jsem taktéž netvrdil. K tomu, že mi Liberec z nějakých příčin připadá jako vidlákov, mě vedou úplně jiné věci než doprava.
Řekl bych, že polointeligentních volů je tu dost, ale že si musíte vybrat ke shazování čistě jen mě..Jsou tu někteří, kteří se neumí ani podepsat, že..
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
TKodMTzBC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.86.240
Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 20:47:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen k umístění 6MT. Na kapesník se nesmí kvůli tonáži a okolo se musí nechat průjezd pro zásobování. Odečtem-li to, co zabírají předzahrádky, tak jiné místo ani nezbývá. Naopak papaláši si přáli umístění jako my, v místech, aby mohl mít vůz cedulky Rochlice. Nevešli jsme se. A to, že nikdo ještě nenapsal, že bude DOD, ještě neznamená, že by nemohl být.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 21:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Také jsem v sobou navštívil výstavu a mohu jen pochválit a doporučit. Velmi pěkné a nápadité zpracování. 6MT je nádherná.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již sedm let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 07:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jablonec: tramvaj zrychlí
20.8.2007 Mladá fronta DNES str. 1 Kraj Liberecký
JAN SŮRA České dráhy
Zastaralou trať čeká rekonstrukce, cesta se může zkrátit o několik minut

Liberec, Jablonec nad Nisou – Cesta z centra Liberce do středu Jablonce nad Nisou tramvají by za pár let měla být rychlejší než dosud. Dopravní podnik města Liberce připravuje studii kompletní rekonstrukce více než půl století staré tramvajové tratě. Rozsáhlá oprava by přišla zhruba půl miliardy korun. „Na řadě míst je potřeba trať opravit. Zvýšilo by to rychlost, plynulost i bezpečnost provozu,“ říká provozní ředitel Ludvík Lavička. Až dosud trať trvá tramvaji 29 minut. První zrychlení už by mohlo přinést plánované zdvojkolejnění tramvajové tratě mezi terminálem ve Fügnerově ulici a zastávkou Lékárna ve Vratislavicích nad Nisou. „Trať je na to z velké části připravená, počítali jsme s tím už při předchozích úpravách,“ dodal Lavička.
Například při opravě úseku mezi Novou Rudou a zastávkou U Lomu je připraven dostatečně široký pruh pro další kolej, troleje jsou záměrně uprostřed, aby mohly pokrývat i druhou trať. Už samotné zdvojkolejnění v tomto úseku povede podle Lavičky k tomu, že do Jablonce nebude trvat cesta déle než 25 minut.
V úseku k Lékárně je tramvaj nejvytíženější, především kvůli masové výstavbě nových bytů v Zeleném údolí. Samotné rozšíření tratě do Vratislavic by nemělo být ani příliš nákladné. Například nový úsek přes Textilanu má podle dohody města zaplatit nizozemský investor, který tu chce vybudovat obří nákupní centrum. Zatím ale zůstává jen u slov a areál zarůstá.
Tramvaji do Jablonce ještě nedávno hrozil zánik kvůli obřímu projektu Regiotram. Ten počítal jen s úsekem do Vratislavic, kde by se tramvaje napojily na železniční trať. Poté, co Regiotram odmítlo podpořit ministerstvo dopravy, šance na zachování tramvajové trati podstatně stouply. „Trať to nemá ještě odpískané,“ tvrdí Lavička. Podle primátora Liberce a předsedy představenstva dopravního podniku Jiřího Kittnera je ale otázkou, kdo opravy zaplatí. Město takové peníze nemá. „Měl by to z velké části platit kraj,“ míní primátor.
Pokračování na straně D2

Jablonecká tramvaj po rekonstrukci zrychlí
Pokračování ze strany D1
„Čistě pragmaticky mi může být jedno, co bude s tratí za Vratislavicemi, to už není naše území,“ podotkl Kittner. K mírné změně názoru na budoucnost tramvaje kromě neúspěchu Regiotramu došlo i výměnou politického vedení radnice v Jablonci, kde se k moci dostali zastánci tramvají v čele s Jindřichem Berounským. Tramvaj je přitom bezkonkurenčně nejčastěji používaným veřejným dopravním prostředkem mezi oběma městy, autobusy a vlaky přepraví podstatně méně lidí.
Trať prošla naposledy kompletní rekonstrukcí v roce 1974. Od devadesátých let probíhají částečné opravy vždy na vybraném úseku. Loni například okolo Proseče nad Nisou. „Nepočítáme s tím, že bychom trať zastavili a jen opravovali, budou to opět postupné kroky,“ dodal Lavička. Už příští rok by se například měl opravit úsek od Lékárny k Dlouhomostecké ulici ve Vratislavicích. Studie počítá i s novým terminálem v Proseči, kde budou mít lidé snazší přestup na vlak. Podle Lavičky je potřeba na trati vyměnit nejen celý svršek, ale také opravit opěrné zdi nebo zvětšit vzdálenost od chodníků.
V Jablonci navíc vzniká plán, že by tramvaj jezdila dále do centra, než jen dosud do Tyršových sadů. Po opravě by měla být celá trať v rozchodu 1435 milimetrů na rozdíl od dosavadního metrového. Tím je tramvaj v republice unikátní, nikde jinde na tak úzkém profilu nejezdí.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: Tento článek tady byl už před týdnem, stačí se podívat o pár příspěvků výš. Ale opakování matka moudrosti.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A safra...no jo, nepohlídal jsem si to. Omluva...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 15:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad sergeilbc - DOD bude, akorát teď nevim přesně datum. Ale pozeptám se a napíšu.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 15:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji.
Ale stejně tam nemůžu, protože by mě tam někdo "zabil"
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 21:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberecák: Mě to taky zajímá, tak díky za případné informace!
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 18:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, kmitejte a nahrávejte!
Ty 6Mt ve Večerníkách z čech!!! Prý již pojízdné.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Marmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměl by někdo z vás zájem spolupracovat na sekci o liberecké MHD na webu doprava.yc.cz? (vozový park , stručná historie, nějaké fotky , plánky , zajímavosti apod.) Zájemci , pište na email mares.marta@seznam.cz ( pokud někdo takový bude).
doprava.yc.cz Stránky o dopravě. Především o pardubické MHD
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 21:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dle zpravodaje DPO 3/2007 se začalo v červenci pracovat na libereckých vanách a to v počtu čtyř kusů. Jaká to budou vůbec ev.čísla?
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 645
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 05:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nin: mělo by se jednat o náhradu vozů T3 ev. č. 35 a 42, a vozů T3m ev. č. 38 a 43.
 
 
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 07:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys: a co bude z 30 ex.Olomouc 129?
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 09:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte se na tramvajové speciality, které najdete pouze v Liberci
Reportáž technet.cz

odkaz
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Polaanek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 14:18:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem byl v Liberci (po hodně dlouhé době a měl bych pár dotazů. Plánuje se prodloužení tratě z Horního Hanychova až k lanovce na Ještěd? Jaké výzbroje (typy) tramvají u vás jezdí? Postřehl jsem klasický zrychlovač (hlavně linky 5 a 11), pak progres T3R.P(V) a T3R.PLF (nebo jak se to u vás značí), a pak asi T3M (aspoň soudě podle zvuků, za upresnění budu vděčný). Nemá někdo podrobnější přehled vozového parku? Sem si všiml, že nekteré T3 a T3M mají BUSE a jiné nemají... Tak jestli by to bylo i včetně takovýchto podrobností. Díky moc
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 16:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Polaanek: A co zkusit přímo stránky DPML? www.dpml.cz Je tam toho docela dost.
Fotožurnál, toť mé dítko
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 01:33:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nin: ex-olomoucká T3 ev.č. 129 se modernizuje za použití výzbroje Škoda na T3M.04 ev.č. 30, už se tady o tom psalo. Spíš by mě zajímalo, jaké ev.č. ponese wana postavená na průkaz ex-olomoucké služební T3 ev.č. 135..
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 12:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tramvajak: Proč (135) by to měla být wana??? Chybí vozy do souprav...
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 13:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je docela zajímavý, že se do ní cpe škodovácká výzbroj (ta ze 78 ?) a ne Progress. Pokud chybí vozy do souprav s wanami jak píše Kamera, byl by Progress logičtější (a dražší samozřejmě).
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 17:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže Škodovek je 19, takže chybí také jedna do soupravy. Jen nevím proč se to dělá až teď, 78 havarovala už někde v roce 2003.
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 09:06:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předpokládám, že vůz 30 bude mít novou výzbroj jako 50 a 81.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 09:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak už jste si asi přetli v bus diskusi, kdy bude DOD. Kdyby ne, tak to je na den bez aut.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3200
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 09:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:
Bude se jezdit při dodu tramvají až do vozovny?
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 14:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem poprvé spatřil v provozu T3m ev. č. 57 po VP (CO). Má podobně jako 49 slušivý městský nátěr. Jezdí v soupravě s vozem č. 55. Nezprovoznila se náhodou tento měsíc už i T3M.04 č. 53?

Jinak zde můžete pro představu vidět "kotvení oblouku u lázní v Jablonci a novou výhybku:
 
 
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

„ DEN BEZ AUT “
SOBOTA 22.9.2007
Veřejná doprava po celém Libereckém kraji ZDARMA


Doprovodný program:

NÁDRAŽÍ ČD LIBEREC
9.50 – jízda parním vláčkem Liberec – Frýdlant za doprovodu country kapely Spare Parts
13.27 – jízda parním vláčkem Liberec - Frýdlant
14.00 – „Urban v tunelu“ – vernisáž a autogramiáda Petra Urbana na vlakovém nádraží v Liberci
18.00 - Nobody Knows - rockový koncert na peróně
V průběhu dne můžete také navštívit:
- funkční modelové kolejiště s výstavou železničních modelů
- prohlídku vojenského krytu (výstup z odjezdového podchodu)
- ukázky práce hasičů na nádraží

DOPRAVNÍ PODNIK MĚSTA LIBERCE
- jízda historickými autobusy a historickou tramvají po Liberci
- Den otevřených dveří v Dopravním podniku města Liberce
- výstava v Radničním sklípku

LIDOVÉ SADY
- vystoupení kapel Na modro a Dechsol a bluesmana Bobby Houda
- dětský koutek (po celý den bude připravena řada soutěží pro nejmenší)
- povídání spisovatele Marka Řeháčka nejen o Liberci

Zdroj: Liberecký kraj
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3212
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 09:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jízda historickými autobusy a historickou tramvají po Liberci
Odkud kam se nedá zjistit?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkej si na oficiální zprávu samotného DP, oni Tě určitě nenechají na holičkách.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

až potkáte v.č.41 na ZJ doporučuji hoooodně pozorně koukat Co je na ní jiného?
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 19:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílna: zářivky?

Jinak 25 má novou pěknou CVR na MS 2009.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 16:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondys je všímavý!
Tady i tisková zpráva:

Libercem projíždí mistrovská tramvaj

REKLAMA PRO SKI

Liberec - Tramvaj s logem chystaného mistrovství světa v klasickém lyžování jezdí od pondělí po libereckých kolejích. „Mistrovskou linku“ budou Liberečané na trase z Lidových sadů do Hanychova vídat až do zahájení šampionátu v únoru 2009. Časem se k ní přidá ještě jeden vůz. „Nechceme poháry ani mistrovství, na které přijede většina diváků ze zahraničí a jen pár Čechů. Ani nechceme, aby jeho příprava byla jen otázkou pár lidí. Mistrovství je akce, pro kterou chceme nadchnout všechny -každý Liberečák by měl být hrdý na to, že právě jeho město se stalo hostitelem této významné sportovní akce,“ uvedl Jan Pecka z organizačního výboru šampionátu.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj/ 5.9.07
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 20:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to mi připomíná,že když tady v Lbc byl pořad "hry bez hranic",tak si taky pamatuji tramvaje-které snad tvořili soupravu- o této akci
Někdo by třeba mohl mít fotky. Např. Repelend,Cestující a nebo někdo jiný-dílna atd.
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 10:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nepamatuju. Po Libereckých tramvajích koukám od roku 1994
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 15:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 41: tak už to bohužel není ... oni tam byli na testy podvozky komfort proT6.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 16:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes okolo 11. hodiny došlo k poškození trolejového vedení po pádu nějaké větší zeleně v blízkosti ZOO. Rybníček - Lidové Sady náhradní autobusová doprava až do odpoledních hodin.
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 19:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou jsem byl u toho a pořídil mobilem ilustrační fotky:
 
 
 
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 05:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už delší dobu mají vozy 72 a 74 natřenou hrazdu pro zpětné zrcátko žlutou barvou, teď už i vůz 24. To je nějaká nová móda nebo nový předpis?
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ondrys: 25také jde o takové jako zvýraznění hrazdy...
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vypadá to pěkně,ale jak jseš nezvyklej,tak Tě to praští do očí
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1753
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 21:07:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílna: Drobnost, která potěší. Vypadá to zajímavě a ostatně to zapadne do městského nátěru.
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace