K-report
 

Archiv do 20.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 20.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 935
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 16:22:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Meziválečné úspořádání Evropy se moc neliší od toho dnešního.
Možná opticky. Liší se ale docela podstatně, protože jakékoliv hranice mezi Portugalskem a Slovenskem jsou dneska už jen formální čáry na papíře. Provázanost ekonomik dneska fakticky zabraňuje některému státu Evropy začít zbrojit proti ostatním. Navíc existuje NATO.
Samozřejmě není vyloučen útok nějaké fanatika "odjinud", ale ten nevyvolá v Evropě válku, kde by zahynuly miliony mrtvých.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 16:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemíčku, souhlasím s Tebou. O tom češství. A stejně jsem na svých českých 50% hrdý.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 16:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se o olympiádu neobávám. To že ji Praha nedostane je věc téměř hotová. Olympiáda je trvdej byznys s reklamou atd. a na to je českej a okolní trh prd v moři gejzírů. Ve výsledku budou jen utracený nemalý prachy za kampaň, zviditelnění se pár lidí a pro pár lidí solidní studijní cesty. Vše zaplaceno z peněz ze kterejch by mohla být placená třeba VHD (nebo něco jinýho užitečnýho). Obrazně řečeno je šlohli KMoj podobně jako když bysme já nebo Iaya jeli načerno

Pokud by za to zdražení byla skutečně alespoň nějaká viditelná přidaná hodnota (kterou nejsou špinavý ožralý UKčka v metru ale ani uživatelsky otřesné 14T - zlatý nesmrtelný T3 vany), tak se dá o nějakém nad rámec inflace uvažovat.

Legerovka se frézovala kdy? Krom několika míst. Do konce roku 2002 kdy jsem na ni čuměl z vokna určitě ne. Dokonce mám dojem že by se tam našlo i vodorovný značení v podobě tlustejch klouzavejch šipek/zeber ze 70-tejch. Tu spáchali velmi bytelně na to jakej je tam provoz.

Bylo to jako tenkrát i jako dnes - něco se odfláklo neuvěřitelně a něco udělalo pořádně.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 16:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o Olympiádu, je to skvělé politické téma. Dnes o tom můžu jako politik všude diskutovat, básnit, chválit apod. Je to pozitivní téma, ale až půjde do tuhého, to my už tady nebudeme... :-) Navíc se na ní dá svést spousta různých současných aktivit, nebo ty problematické za toto téma schovat. Chytré...

Já osobně jsem jel na černo jednou. Zapomněl jsem si koupit kupón a hned jsem platil. Průměrně mě kontroluje revizor 4x týdně, protože jsem od pohledu podezřelej a mám tu smůlu, že bydlím u I.P.Pavlova, kde je kontrolování baví :-).

Zdražení, dokonce jakékoliv, bych akceptoval. kdyby mu předcházelo zlepšení služeb. Už se říká oficiálně, že se zdražuje, neb není na metro A. A toto metro jaksi nestaví u největšího sídliště, je navrženo v délce delší než je současná trasa A a jízdní doba z letiště na Dejvickou je srovnatelná s dnešním budem. Přitom reálná čísla o zatížení tohoto metra ukazují, že by naplnilo soupravu cca 1x za hodinu (dále za Motolem). Daleko víc než investice okolo 40 miliard na stavbu ale pro Prahu znamenají náklady budoucí, provozní. Metro žere strašně moc, i když tam nakonec projede 1 vlak za hodinu.

Stejně vyhozené peníze za nějakou, ale ne kvalitní službu, jsou Letňany. Stejný průšvih by bylo metro D postavené způsobem Podplať, postav, provozuj, pakuj se...

Člověku se denně sbíhají maily od lidí, kteří považují nové tramvaje za hloupý vtip, protože se do nich opravdu nevejdou a ráno se modlí, aby jim nepřijely.

A při tom všem se má zdažovat. Ale vždyť ty peníze tu jsou. Nevím, proč jsme ve skriptech na fakultě měli, že náklady na MHD optimálně hradí cestující z 25%. Že je to hranice, kdy na to ještě mají i ty nejnižší třídy.

Problém Prahy bude, že ty náklady jsou neúměrně vysoké a nahoru je ženou pitomosti, plýtvání, službičky, nevhodné smlouvy, stavby, vozy, údržba apod.

Navržené zdražení znamená, že zůstanou bezdomovci, nezlepší se kvalita, nové tramvaje budou dál k ničemu a v metru B se budeme ještě roky mačkat. Jen se zaplatí nějaké politické obchody, metro k nákupním centrům apod.

Vše se zaštítí Olympiádou, při jejíž přípravě se budou rozdělovat takové bakšiše a bude tak nepřehledno, že je to ideál pro všechny stavbaře a politiky. Bude to veřejný zájem, může se vyvlastňovat, nemusí se argumentovat, nebude čas na výběrová řízení, bude se odpouštět nekvalita apod.

Proto jsem proti zdražení. Protože nepřináší nic pozitivního, jen záplatuje nadělané dluhy. Navíc přivede do města víc aut lidí z okolí Prahy, kteří mají možnost volby mezi IAD a MHD. 30 Kč a nad 5000 ročně je částka, která už při vyvážení pohodlím auta začná trošičku smrdět... Zvlášť, když každý Pražák tuší, že ty peníze nejdou na nic pozitivního a to zlepšení nevidí...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 18:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odmítám to tady číst celý. Ale nebylo by lepší v Praze překopat komplet tarif. Udělat hromadu pásem, ať se rozliší ten, kdo jede 5-10 zastávek, a ten, kdo jede z Barrandova do Tróji! Pak by třeba nemusel stát základní lístek 30 Kč. Existují systémy s čipovými kartami, které při výstupu sami spočítají jízdné cestujícímu a strhnou mu je z karty.

Olympiáda v Praze bude v roce 2020 Bude velkej tlak, aby to bylo v postkomunistický zemi.
Ale i kdyby v roce 2024 tak Martinův optimismus k tomu, že potřebná infrastruktura už bude vybudována nesdílím!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3320
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 19:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr vlček:
Ve výsledku díky olympiádě je už teď určitým způsobem změněn územní plán. Tady má stát bazén, tady hřiště, je pořád přijatelnější, než že tady bude stát tahle hala a tady Tesco.

Vladass:
V ČR patrně asi opravdu infrastruktura dobudovaná nebude. V Praze okruhy určitě již budou a kolejové spojení na letiště taktéž. Co se týká stadionů, tak ty se začínají skoro všude stavět až po přidělění, tedy 7 let předem. V současné chvíli působí olympiáda jako naprostá utopie, ale ten kdo nic nedělá, nic nezkazí, ale ani nic nedokáže. Vždy je lepší, když má někdo nějakou vizi čeho chce osáhnout, ať už je to člověk nebo město.
Zahadam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 19:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.tramvajevpraze.websnadno.cz -AKTUALIZACE!!!Fotky z rekonstrukce Palackého náměstí.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3321
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 19:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Šubrt:
Nejsem zastáncem této podoby metra, ale co mě štve, že někdo kritiku na tuto trasu vztahuje k budoucí nevytíženosti. Jaká reálná čísla ukazují, že nebude vytížené? Já je neznám a nikde jsem je neviděl, a to se o problematiku napojení letiště na "koleje" zabývám dost podrobně. Pokud tu bude i takto nesmyslně klikaté metro, o cestující mít nouzi rozhodně nebude. Jen tak pro inforamci - letiště denně odbaví přes 30 000 pasažérů a zaměstnává dnes 13 000 lidí. V roce 2020 se očekává dvojnásobek odbavených pasažérů a 20 000 zaměstnanců. K tomu si připočítej velkou spádovou oblast okolních obcí (nepočítám Kladno, protože vlak) a obrovský boom investic do výstavby bytů a veškeré vybavenosti související s letištěm. Na jaře se bude vedle letiště otevírat největší nákupní centrum v ČR a časem má kolem tohoto obchoďáku vyrůst nová zábavní čtvrť s casinama a hotely. Už teď je oblast letiště katastrofálně napojená na centrum a bude hůř, protože celá oblast ruzyňska se rozvíjí a to včetně letiště, které neustále roste.

Neobhajuju stavbu chalupoidy, je mi jasné, že se letiště dá obsloužit jinak, efektivněji a ještě tím zabít problém Kladna. Přesto, pokud sem to metro nakonec pojede, o cestující mít nouzi fakt nebude.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 19:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Pro tvou informaci - odbory letos rozhodně neprosadili 3 % růst platů, nýbrž 3 % nárůst mzdových nákladů !
Ve skutečnosti činil nárůst u dělnických profesí pos 1 % (cca 1,20 Kč...)

Fšichni: Pokus si myslíte, že je počet zákazníků používajících MHD závislý na ceně služby, tak se někdy podívejte na to, kolik zaměstnanců DPP používá MHD i přesto, že mají MHD zdarma...

ad zdražení: jasně se ukazuje, že konzervativní lobby Dvořáka semlela a prosadila si svou.
Žádný šetření se nekoná, opět probíhají standartní škatulata (přesuny jednotlivých odborů mezi různými objekty) a zaháčkovaný starý struktury si mnou ruce !
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3322
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 19:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Šubrt:
Stejný průšvih by bylo metro D postavené způsobem Podplať, postav, provozuj, pakuj se...
Nebuď tak histerickej. Projekty PPP jsou běžné v Americe a fungují. Proč by nemohly i u nás?

Jen se zaplatí nějaké politické obchody, metro k nákupním centrům apod
Zase přeháníš.

zdražení navíc přivede do města víc aut lidí z okolí Prahy
Stále opakovaná lež se stává pravdou. Nevím kde se vzal tento mýtus, asi tady na k-reportu. Výše jízdného není přímo úměrná výši aut v Praze. Těch důvodů proč jezdí lidi auty je třeba 100 a z nich je cena MHD na tom posledním místě. Nad 5000 ročně je částka oproti provozu gumokolu naprosto směšně nízká. Lidi nejezděj MHD z důvodů
a) že maj na to jezdit vlastním autem
b) že jim to proplácí zaměstnavatel
c) že je to in
d) že je na MHD štve, že je to smradlavá přeplněná socka.

Je dokázaný, že i kdyby MHD byla zadarmo, počet aut se nesníží. To že se utrácí za hovadiny a nesmysly je samozřejmě pravda. Stejně tak je pravda, že roste cena elektřiny, nafty, náhradních dílů a rostou mzdy zaměstnanců. Nemyslíš si, že by mělo jít zdražení ruku v ruce i s těmito faktory? Nehledě na to, že kdyby náhodou opravdu byl za 10 let v DP ušetřený poslední halíř, stejně se najdou ti, co budou tvrdit, že se může šetřit dál. U tebe jsou vyhozený peníze za metro do Letňan a raději bys tam viděl tramvaje. Podle Schwarze by se začalo opravdu šetřit až se zruší poslední metr tramvajový tratě. Každý má úplně jiný pohled a každý je přesvědčený o tom, že ten jeho je ten nejsprávnější.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 20:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: jasně se ukazuje, že konzervativní lobby Dvořáka semlela a prosadila si svou.
Žádný šetření se nekoná, opět probíhají standartní škatulata (přesuny jednotlivých odborů mezi různými objekty) a zaháčkovaný starý struktury si mnou ruce !

S tím rozdílem, že se na škatulata nyní najímají firmy. A na to je potřeba někde vzít. Vždyť i výběr na vedoucí pozice nyní dělá místo personálního úseku nějaká firma s perfektně znějícím názvem a exkluzivní adresou. Ale to spíš patří do vedlejšího tématu.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 20:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z tisku: Zaslouzi si prazsky dopravni podnik zvyseni jizdneho
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 21:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady mám pár fotek z Palačáku a okolí.

Rozdíl úrovní mezi 2 roky starými panely na Výtoni. Já jsem jen laik, ale být DP, tak by mě to vadilo. Třeba když poton jede sanitka tak si na té hraně musí dost ničit pneumatiky.
 
 
Zde jsou Zábery starší trati mezi Výtoní a Palačákem. Chápu, že nevolá po akutní rekonstrukci, ale za těch deset let hustého provozu už se stihla docela ojet + jsou tam zanechány starší panely, které výrazně vystupují z tělesa. Koleje jsou místy propadlé a v Jednom panelu se vytvořila louže.
 
 
 
Také jsou zde složené panely.
 
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 21:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokr: Téměř hotová polovina křižovatky, kam bude dočasně převeden obousměrně provoz.
 
Konec zastávky směrem DC z předchozí fotky. To vypadá, jako by tu měl vzniknout přechod, protože tu není zábradlí, ale jen pro zdravé osoby. Chodník tu není snížený:
 
Tady je detail snízené části ostrůvku na druhé straně(u křižovatky). Obávám se ovšem, že tento schod bude pro tělesně postižené nepřekonatelný. Na druhé straně to sice vylepšili asfaltovým nájezdem, ale proč si předem nebyli schopni stanovit niveletu stejnou pro chodník i vozovku nechápu. a to není jen zde. To je možno vidět po celé Praze:
 
Zbytky staré trati z doby před panelizací, které budou znovu zakryty panely:
 
Křižovatka:
 
 
 
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 21:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokr: Nové sloupy TV + křižovatka:
 
 
Opět výškový rozdíl mezi dvěma panely na nově položeném úseku k Jiráskovu nám.:
 
 
Zde je patrný výškový rozdíl mezi starou a novou tratí. Dále jsou záběry z postubného rozebírání staré trati a také v jakém stavu stará trať byla. Některé fotky jsou docela drsné.
 
 
 
 
Zajímavá část oblouku Moráň - Jiráskáč asi takto vedného kvůli průjezdnímu profilu:
 
Před zprovozněním poloviny křižovatky je tato využívána jako parkoviště.
 
Dále je trať na Moráň:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A toto je, jak bych řešil TT v Jeremenkové ulici:
 
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4187
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 22:41:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá fotodokumentace ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3325
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 23:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita:
Není ten oblouk Moráň-JN napřímen z toho důvodu, aby srdcovka nebyla v oblouku?
Ivoš_novotný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 08:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita a niveleta chodniku: a co takhle kdyby to bylo schvalne? vozickar dvoucentimetrovy schudek prejede vcelku bez problemu, jenze osoba nevidoma by pri hladkem prechodu chodnik-silnice nevedela, ze uz je ve vozovce. Takhle je to jednoznacne rozpoznatelny.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2468
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji Rzecpospolitovi :-) že to vrátil k tématu :-)
Ale přeci jen bych připomněl P.Vlčkovi, že opravenou TT a ulici mezi Balabenkou a Harfou, jakož i opravené Libeňské nádraží a městskou železniční linku považuji za dostatečný přínos jednoho obyčejného hokejového turnaje, abych byl pro pořádání OH v Praze (klidně i až 2024 - jde o tu vizi a cíl) - o sportovní hale vůbec nepíši.
A MŠ-ovi jen vzkážu, že moderní město se nemůže donekonečna rozvíjet jen příštipkařením, opravováním T3 a snižováním intervalů v Ječné. Jaxem rád, že žabotlamy nejdou rekonstruovat, jinak by se do toho jistě někdo na koleně pustil a my neměli 471 doteď. Bohužel, 810 rekonstruovat jdou a tak máme na regionálních tratích to co tam je dalších 30 let. A to je zahubí. Z Radotína do Břežan taky jde samozřejmě projet "po zemi" a přesto se staví most a tunely. Tak proč by MHD měla trpět jakousi skromností a improvizacemi a provizórii?
A pro všechny: Příjem domácností na člena vzrostl za I.Q 2007 o 10%!!! (dnešní tisk) Tak jaképak neúnosné zdražování.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Rzeczpospolita:

Komentář k fotkám:

1+2: To je mezi střeďákem a kolejovým panelem. Tam se láme příčný sklon. Občas se tohle stane. Je to cena za použití konstrukce BKV, jedna z mnoha nevýhod.

3+4+5: No a co bys chtěl? Panelová trať po 10 letech vypadá často i hůř. Konkrétněna Tvých fotkách nejsou nijak moc propadlé kolejnice, jen pár trošku propalých panelů. Samozřejmě to není OK, ale v mezích 10 let staré trati na BKV je to ještě snesitelné.

6+7: žádný komentář

8: To je prosím úplně normální varovný pás na kraji a konci zastávky.

9: Toto je nášlap 2cm, který se správně má navrhovat u bezbariérových přechodů. Podle ČSN i zdravého rozumu. Přesně kompromis vozíčkářů a nevidomých. Pro vozíčkáře bez problémů, jejich vlastní sdružení to tak chtěla. Při jízdě s dětským kočárkem jsem 2cm nášlap ani nezaznamenal.

10: Betonové pražce bez upevňovadel zalité v betonu podklad pro živičné vrstvy tvořit mohou, na Tvé fotce je vidět, že panely budou o dost výš. Máme v Praze místa, kde leží panely na mnohem horších věcech.

11+12+13+14+15: Bez komentáře. Zajímavé, že nekomentuješ nejednotný sklon jízdního pásu, který je vidět na Tvé přizoomované fotce.

16+17: Víš o tom, že panel se nedá ohnout? Cena za výběr technologie.

18+19+20+21: No a co? Panely BKV s dobrými žlaby a s výraznými vadami povrchu opravovanými živicí a zálivkou, místy odhalená armatura panelu. Běžné vady, vypadá to ošklivě, ale není to tak strašné. Mnohem méně nebezpečné, než propady kolejnic, které jsou třeba ve Spálené.

22: Kousek mezipřímé. Moc užitečné, pokud se potřebuješ něčemu vyhnout. Třeba kabelovodu v zemi. Může to být i kvůli průjezdnému profilu. Kousek přímé a pak menší poloměr Ti někdy proti většímu poloměru pomůže o desítky cm.

23: bez komentáře

24-34: K tomu bych mohl napsat hodně, ale není čas.

35: He? Hezké čáry :-) Myslíš jako společný provoz s IAD v jízdním pruhu?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já nemám nic proti metru v Letňaech...tedy opravdu v Letňanech :-). Tramvaje by tam ničemu nepomohly.

Pokud jde o PPP. Když mi radní řekne, že to, co bude postaveno tímto systémem má mít kapacitu 9150 cestujících za hodinu, což jsou tak zhruba dvě tramvajové linky, tuším, že už je vybráno vše, od technologie po investotra. A to je poněkud divné.

Pokud jde o politické obchody, člověk tomu nevěří, dokud to on-line neslyší. Postavíte mi metro za okruh, okruh před metrem, tunel za parkoviště, tramvaj za zónu placeného stání apod. apod. Je to běžný standard dopravního plánování. Nestěžuju si, jen konstatuju realitu. Já si už zvykl. Jen mě mrzí, co těm výsledkům řeknou naše děti...

Pokud jde o zdražení a počet aut, máš pravdu, příliš to neovlivní. Ale výrazné zdražení od MHD odradí tu skupinu, která občas váhá a rozhoduje se. Jsou dvě tvrdá jádra, ketrá využívají MHD nebo IAD. Přesně z důvodů, které uvádíš. Ale pak jsou lidé, kteří zrovna změnili práci, školu, místo bydliště apod., řeší nějakou finanční krizi, nebo potřebují být v práci vždy na čas apod. Není to obrovská spousta lidí, ale právě ty zdražení o 50% odradí. Zdražení, které prostě nepřináší nic nového. Kdyby alespoň neříkali rovnou: Zdražujeme, neb nemáme na metro... Tu naftu apod. bych v pohodě přežil, nejsem obecně proti zdražení, ale nesmí to být výkřik do tmy...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: My jsme děti budovatelů metra a magistrály, rušitelů některých TT a trolejbusů. A co na to říkáme? Jsme smířeni s realitou a žijeme :-)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Já pořád nechápu, proč mi tu podsouváš, že chci jen příštipkařit, rekonstruovat T3 a posilovat intervaly v Ječné. Naopak, Ječná potřebuje odlehčit (nějakým propojením P4-P5 a Václavákem, s tím, že na Václaváku vůbec netrvám, když ho teda téměř nikdo nechce). T3 se rekonstruují, protože na víc nových tramvají zatím nebylo. Nové tramvaje bych taky velmi uvítal, ale poněkud kvalitnější. Tečka. Příštipkaříš ty, nepřetržitým rušením linek a zaváděním busů do zastávek, kde obslouží to, co jsi zrušil :-). Čímž neříkám, že by to třeba nemuselo fungovat :-).
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 365
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 09:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Ale občas máme na naše předchůdce oprávněný vztek :-). Na druhou stranu nás jejich činy motivovaly vystudovat dopravu a něco s tím zkusit dělat :-).
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 10:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jaké tramvajové tratě jsou tedy v Praze zapotřebí a měly by dostat preferenci od Magistrátu hlavního města Prahy?
Absolut: Taky jsme generace rodičů, kteří přijali normalizaci a až naše generace jim ukázala, že se bez socialismu dá žít, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem Jonášek.)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 10:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máme tady 9123, přeprava po silnici, je v UDDP.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 10:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: Já ti to nepodsouvám, já to jen pojmenovávám. P4-P je třeba řešit dvoreckým mostem nebo otočením "D" z NM na KN. A operativně busama 118 a 148. Ale ne zatažením další povrchové dopravy do centra.
Absolut: Jojo, a taky generace překryvných linek, předchůdců metra. :-)
Jonášek: V podstatě ty, co jsou v návrzích pro vzdálenou budoucnost s tím že už měly být: Libuš, Podbaba, možná Suchdol, Dědina, klidně i Bohnice, spojka BH-Řepy, Holyně, Malešice, Hornoměcholupská... Vtip je ale v tom, že na těchto tratích by měly jezdit tramvaje K METRU a ne že si na ně bude někdo malovat linky Holyně Libuš přes VN, jak tu stále někteří šotouši činí. Druhej vtip je v tom, že to jen ty TT nezachráněj, ale že i železniční doprava musí být současně s tím začleńována do MHD. Zastávka Malešice ne na nádraží, ale u plotu stanice metra DH například.
Budoucnost patří bagrům!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 10:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Šušni si. Ty jsi jiná generace, než já :-)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 10:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Hm, takže vlastně vše, co je v plánu vyjma Radlické. A já pevně věřím, že od příštího roku se stane vlak plnohodnotným typem městské dopravy.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3329
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 10:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Šubrt:
Radní Š neví o čem mluví. Ten jenom filtruje to co mu někdo nabulíkoval. VAL může mít úplně stejnou kapacitu jako těžké metro, proto je těch 9000 nesmysl a jako dopravní odborník bys to mohl vědět. Pokud by bylo Déčko VALem a jezdila ba tam jen jedna jednotka s kapacitou 300 cestujících, tak ta může mít interval 60 sec. Takže i kdyby bylo Dčko vybudováno pro VAL, tak s jednou jednotkou může mít dvojnásobnou kapacitu, než tvrdí Š. I proto ve mně budí pan Š spíše úsměv, než abych se rozčiloval.

Ad. politické obchody: Vidíš to příliš černě. Nepopírám, že máš částečně pravdu, ale zas tak strašné to není. IV.B, IV.C (až na tu konečnou) nebo TT Barrandov jsou podlě mě stavby, které mají nesporný přínos. I to Áčko po Motol nebude žádná katastrofa. Šotouši prostě žehraj na to, že IAD dostává přednost před MHD a naopak řidiči maj pocit opačný. Preference tramvají doznala za několik let výrazného pokroku (nechci tvrdit, že by nemohla být ještě lepší), ale v porovnání s Bratislavou nebo Varšavou? To jsme na tom pořád ještě hodně dobře. Stejně tak si všímám postupně lepšícího se stavu tramvajových tratí (stejně tak můžeš napsat, že je pořád špatný, což ti vyvracet nebudu). Zkrátka a dobře se snažím nevidět magistrát jenom černě, protože MHD v Praze svou úroveň má. Co mi na ní vadí nejvíc je v posledních letech zápach z bezdomovců a hulvátské chování mnoha zaměstnanců. Tohle alespoň mě přivádí k zamyšlení, jestli si to auto prostě někdy radši nevzít.

O těch, co přejdou kvůli zdražení do aut:
Těch je takové minimum, že mají na nárůstu aut marginální význam. A hlavně mohou být zase vykompenzováni těmi, jimž pojišťovny od 1.1.2008 zdraží povinné ručení.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2470
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 11:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: V hodnocení MHD v Praze celkem souhlas, mě v podstatě jen vadí, že se rozvíjí extenzívně (víc tramvají, víc lidí, víc peněz) přičemž má rezervy na intenzivní rozvoj (větší využití tramvají, větší využití lidí (Milky by jistě řekl:Větší dření lidí z kůže :-))
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2471
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 11:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Ne*er! :-))) Máš pravdu, já jsem generace dětí budovatelů trolejbusových tratí, stavitelů mostů inteligence, konstruktérů "mever" a "ponorek" a T1 :-)))
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3331
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 11:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Mně na pražské MHD (dá-li se to tak nazvat) vadí nulový S-Bahn. Zmodernizovat a zaintegrovat tratě ČD do systému MHD bude trvat podle mně minimálně ještě 20 let. Jakto že dávno nestojí zastávka Podbaba? Jakto že dávno nestojí zastávka Rajská zahrada? Proč se při výstavbě Nového spojení neudělala na trati k Masně rovnou zastávka Karlín?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 981
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 13:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

káem 9,10:

No ulice u Hušákovny je opravená hezky. Na druhou stranu tam jezdí 1 linka a přínos? Rychlejc to neprojede, je to sic tišší ale není tam prakticky obytná zástavba (pár baráků u Ocelářský). Je mnoho míst která to potřebují daleko víc. Namátkou Libeňský most s tratí model SSSR 1985.

ML je prozatím zoufalost. Vede ve směru který je obsloužen, léta měla JŘ "jako když koza ští" a ne takt, nepůlí Roztoky, není zastávka někdfe u Zenklovy. Tam kde by byly i bez ML krajně užitečné zastávky tak nejsou (Rajčata, Ostrčilovýtoň, Kačerov, Podbába, Chrchle ve vsi u přejezdu a ne u konírny) a nic nenasvědčuje tomu že by v nejbližších 10 letech měly vzniknout. Ani ten Karlín v rámci NS se nekoná.

Bubnovací nábřeží se opravovalo qůli hokeji? Já měl zato že kvůli povodni a celkové zchátralosti už před ní.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 13:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML jste již dlouho nejel, že?
Ony porostou baráky ZA Harfou.
Ale jo, ale bez MS by nebylo ani to. OH by mohly mít dopad ne na celou Prahu, ale na celé Čechy. Prostě jsem to uváděl jako názorný příklad toho, že OH (MS a kdeco) nejsou jen ty náklady, ale i výhody, které přicházejí ještě dlouho poté, co OH(MS) skončí. A to prostě leckdo nevidí nebo neumí pochopit. Jako ti starostové. Typický efekt NIMBY.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 14:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Kdyby v Praze nebyla osoba jménem Adámek a osoba jménem Grossman, jsme v preferenci daleko za Varšavou. Takže v Praze je to hodně o osobní statečnosti a odvaze se do toho pustit. Třeba ve Vídni takovou osobu nemají a tam jsou i za tou Varšavou daleko. A není to věcí korupce, ale prostě věcí toho, že tam není ve městě nadšenec, jako je v Praze Adámek.

Pokud jde o stav tram. tratí, v posledních letech se dle mého pohledu spíše zhoršuje. Určité zlepšení nastalo v letech 1996 - 1998, od té doby ale stagnace přináší spíše problémy. Ale je to prostě nedostatkem peněz. Jedna dobrá stavba typu Českomoravské stojí tak moc, že se pak udělají tři provizorní flikování jinde, do kterých se brzo musí znovu.

Jinak s potřebou rozjet a integrovat S-bahn naprostý souhlas. I se spoustou věcí, jež tu píše KM souhlasím. Tramvajové tangenty chybí, a nemusíš se KMíčku bát, že ti z nich někdo bude tahat tramvajky na VN. Tam opravdu nepatří...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2473
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 14:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine! není ti něco? neuhodil ses někde? bojím se o tebe!!! tvůj stav se tak prudce zhoršoval že se to projevilo i během psaní pouhého jednoho příspěvku
Budoucnost patří bagrům!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 14:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Myslel jsem, že tam nepatří ty tramvajky z tangent :-). Ale patří tam jiné z míst, odkud to význam má.

Jinak jsem před pár měsíci upadnul na kolečkových bruslích a rozbil si hlavu, ale bohužel pro tebe se mi pořád nerozsvítilo :-).
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 15:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není morální, aby olympiádu, okruhy a vůbec dobudování (kdy vlastně bude dobudována???) dopravní infrastruktury subvencovali ti nejchudší. A to ani placením 30 Kč za lístek na MHD. V zájmu čeho se mají tito lidé dalších 30 let uskrovňovat (40 let skrovného života pro budoucí generace plně stačily). Tvůj vizionářský optinismus, že si utáhneme opasky a pak se budeme mít jak v Lucembursku, Martine, nesdílím. Školáci tak budou před důchodem a my už v nebi. Ptáš se, proč by movitý člověk neměl platit stejně v MHD, stejné daně apod., jako špatně placení lidé, kteří ale také musí jezdit do zaměstnání, vytvářejí hodnoty a společnost je potřebuje?

Určité vrstvě lidí u nás, ač si hrají na něco víc, chybí noblesa. Možná mají peníze, ale to je tak vše. A k tomu ještě ustavičný panický strach, aby se o ně nemuseli s nikým dělit. S tím se nic lepšího, než tu bylo 40 let, nevytvoří.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2474
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 15:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale oni to platí ti bohatí. Z vyššího příjmu vyšší daně, Milky. Dokonce se domnívám, že jednotlivá jízdenka za 30 je morálnější vůči chudým než kdyby se i cena ročního kupónu zvýšila o třetinu (jak by se zdálo být normálním). Ono to není ani tak o utahování opasků, jako spíš o produktivitě práce. Namátkou - stát 2x30 minut během 8 hodin na konečný prostě není produktivní (přiznávám, i já mám rezervy, kdybych neměl, nemám čas na tento příspěvek :-))
Jinak, Milky, v posledních 5 letech si tady skutečně opasky neutahujeme. Já pořád říkám že právě teď je nejlíp a že už bude jen hůř...
MŠ: Odvolávám, už se o tebe nebojím. Kdy pojedeš znova na těch bruslích???
Budoucnost patří bagrům!
Luboš_bb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 6-2007


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 17:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.novinky.cz/krimi/u-narodniho-divadla-vykolejila-tramvaj_123011_95oc3.html
Nesnášim Astry! A hlavně ve špičce sou dost narvaný!!!
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 19:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_vlček, Káem: Co znamená ML?
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 19:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luboš: Prý nastal úplný kolaps, zvlášť teď při Palačáku je to soda.

Absolut:
3,4,5:Souhlasím. Jenom by mě zajímalo, jak se mohl prohnout ten panel.
8:Ale proč tam tedy nevede to zábradlí až na konec? (odhaduji jedině nmalá šířka zastávk). Jinak ten přechod by tam bodl, budou tam stejně chodit desítky lidí, přece si nebudou dělat zacházku.
10:To jsem jen vyfotil jako zajímavost, nevadí mě to, akorát to vypadá, jako by kdysi byla niveleta koleje níže.(možná se pletu)
11-15: jsem si ničeho nevšiml, leda na obr. 12 mě to přijde trochu propadlé v dolní části snímku.
16-17:Vím, ale přijde mi, že toto je způsobeno tím, že třeba na asfaltu je nějaký neuklizený kamínek, který tam ten panel nezatlačí a z toho to vzniká.
18-21: Vždyť já jsem to nekritizoval, akorát to strašně vypadá, jinak souhlas.
24-34:Prosím napiš, docela mě to zajímá
35:Ano, podle mě to jinak nejde, viz můj příspěvek před pár dny. a s auty se dá něco dělat, aby jich tam tolik nejezdilo, třeba znemožnit průjezd Jeremenkovou a její zachování pro obskuhu čtvrtě.
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 19:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Ti nejchudší snad jezdí na předplatné. (asi čtvrtletní nebo měsíční, vysolit najednou 4000 před Vánoci může být problém). Zdražení jednorázové jízdenky postihne hlavně návštěvníky Prahy a ty co normálně jezdí IGK a zrovna jím jet nemohou.
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 19:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS Luboš: Chtělo by to TT Karlák, Jiráskáč, Arbesovo nám, abychom měli kudy odkloňovat.
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 19:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže na Jiráskáči už koleje vytrhali.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 19:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myšlenka na zrušení PIDu při současném návrhu zdražení jízdného zní docela zajímavě. Nebo alespoň zrušení přestupních jízdenek, které začínají ztrácet význam. Byl by to dobrý způsob jakby DP mohl srovnat ceny s konkurencí. Od příštího roku tady budeme mít dopravce, který nabídne trasu Vysočanská - Smíchovské nádraží již od 11 Kč zatímco s Dopravním podnikem 30 Kč.

Zásadně nesouhlasím s Martinovým názorem, že jednorázové jízdenky používají pouze cizinci. Tržby z předplacených jízdenek totiž za rok 2006 činily okolo 2 mld. Kč zatímco tržby z jízdenek cca 1,5 mld. Takové tržby by turisté sami nezvládli.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 20:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: Tak mě napadá, že by DP měl tedy v rámci zdražení nabídnout roční klouzavou, ať netahá prachy z chudých lidí před Vánoci. Taky nedám před Vánoci 4000 a kupuju si čtvrtletní klouzavou, ač dám ročně víc...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3334
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. září 2007 - 20:27:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin šubrt:
Věřím, že podobní Adámkové žijí i v té Varšavě nebo Vídni, ale třeba nedostali prostor. I to je přeci významné + Prahy.

Milky:
Nic jsi nepochopil. Já netvrdím, že chudí jsou špatní nebo že je společnost nepotřebuje. Jen chci, aby bohatí (ti poctiví) a chudí (ti poctiví) přispívali do jakýchkoliv pokladen spravedlivě. A proto nechápu, proč má bohatý platit 40% daně z příjmu a chudý nic? Toto spravedlivé opravdu není. Každý má platit stejně. Stejně tak odvádět stejné procento ze svého platu. Třeba 10%. Pokud dostáváš 10 000, zaplať státu tisíc. Pokud dostáváš 100 000, zaplať státu deset tisíc a ne pomalu 40 jako je tomu dnes. Ano, toto přispívá k tomu, že se tito lidé zabalí a odejdou jinam. Jenomže zabalením kufrů podnikatele si mohou zabalit kufry i všichni jeho zaměstnanci, včetně těch nejchudších, kterých se tu tolik zastáváš. A kde pak skončí? Na pracáku. A že se tak samozřejmě už děje a budeš se divit, děje se tak nejen směrem SRN, ale už i na Slovensko, kde přece vláda ožebračuje své lidi, podle tebe. Pak se divím proč se slovenské sestřičky vrací sami domů, aby je stát ožebračoval a naše nemocnice, tak shání Ukrajinky.
Admirak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 21:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita:To jo, viděl jsem celkem zajímavý věci jako: 22 na Masarykově nádraží, 17 na Náměstí Republiky, 18 která se točila už na Nám. Bří Synků a bylo toho určitě mnohem více!

Mimochodem, vykolojená 18 byla rozpojena a postupně odtažena do ulice Myslíkova.
Ještě není všem dnům konec!
www.verejnadoprava.info
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 21:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Vyhrožování je od nepamněti známá metoda zastrašování lidí. Tak ať nevyhrožují a rovnou odejdou. Ještě rádi se vrátí! Nic jsi nepochopil. K tomu aby bohatli, potřebují ty chudé. Jinak to fungovat nebude. V Americe je víc chudých, než si dokážeš představit, i když výrobu nikam nepřesouvají a na hranicích s Mexikem hlídkují vojáci, aby jim tam nechodili tolik u nás vzývané levné pracovní síly za prací. Ale nedivím se ti. Ve svých asi 30 letech nemůžeš mít ještě dostatečný rozhled.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 06:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky - tady asi platí, že i chudí potřebují bohaté, aby vůbnec přežili a aby rozdíl nebyl tak velký, k tomu je tu od zač.20 stol. stát, ba dokonce před tím se o to v ojiděnělých případech starali sami bohatí (Anglie). Tak to bude za všech rěžimů, jen ta skupina bohatých se bude měnit - za některých rěžimů se stane bohatou nasílím, za jiného svými schopnostmi, za jiného zděděním šlechtického titulu atd... Už i v jeskyni něměli všichni členové tlupy stejně kožešin, nebo stejně velká pole (později).
Ad.Martin - 2024 - Tlaky na přidělení OH na východ budou vzrůstat, zimní už máme v Soči a letní můžou být v Praze. Ale nemyslím, že v té době bude infrastruktura kompletní (co to vůbec znamená?).
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 07:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti s tím co kde bylo možno vidět za odklony kvůli nehodě u ND mně napadlo, že už si pár dní někdo hraje s devítkou, a já neznám důvod. O víkendu končila na Kotlářce, včera jsem zas viděl několik souprav jedoucích na Smíchovský nádraží. Ví někdo proč?
Mimochodem, s vypravováním poršetry se asi experimentuje. Včera jezdily 9113 a 9117 na dvacítce.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 542
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 09:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Svými schopnostmi se bohatne velmi těžko. Jak asi víš z historie, tak nejdříve museli ty chudé násilím vyhnat z jejich půdy, aby se pak jejich námezdní práce stala zdrojem bohatství těch druhých. Prvotní akumulace je téměř vždy zajištěna loupežemi, vraždami, podvody, válkami a pak jsou již jen zneužíváni ti, kteří díky nastalé situaci nemají jinou volbu.

Za současné vlády je snaha vytvořit ještě bohatší kastu administrativní cestou. Že je to vítáno majetnými, se nedivím. Mediálními prostředky jsou systematicky zpracováváni nemajetní sliby, že to bude i pro ně výhodné. A světe div se, někteří tomu dokonce i věří. A tak mají cestující MHD vyššími platbami za jízdné zajistit blahobyt komerčních skupin, napojených na management DPP, pokračujícím nerušeným rozkrádáním veřejných prostředků.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2475
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 09:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kk: Městská (železniční) linka (Roztoky-Libeň)
ad odklony: půvabné to bylo. 6 v Dlouhý a podobně.
Milky, Martin: Já bych to tak nehrotil na chudé a bohaté nebo potřebné a nepotřebné. Držme se spíš ekonomických kritérií. Jako daleko nebezpečnější vidím platby u lékaře, a přesto s nimi souhlasím.
Představte si, že zdražení jízdného u někoho tedy vyvolá nutnost ty peníze navíc někde ušetřit. I pootočí kolečkem na ústředním topení, bude mít v bytě o 3 stupně míň, nebude holt chodit v tričku ale ve svetru a peníze má zpátky. Navíc je to ekologické, protože se vyrobí míň tepla. (toto je jen příklad, jak vše souvisí se vším a nic není černobílé)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 10:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Šubrt:
Tak mě napadá, že by DP měl tedy v rámci zdražení nabídnout roční klouzavou,...
Vždyť ji nabízí (mám ji, můžu předložit důkaz;-)), nebo alespoň nabízel, ale dala se koupit jen asi prosinec, leden. Předpokládám, že letos to bude stejně.
Uznávám, že nic moc, ale je pozitivní, že si jí lidi můžou koupit v lednu, kdy vědí, kolik peněz jim po vánocích zbylo:-).
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 10:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Dal bych přednost třeba dubnu, respektive úplné volnosti. Začátkem prosince na to nemám protože nevím, kolik budu potřebovat, a v lednu už to vím, a proto opět nemám :-).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 10:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chápu. Taky bych to uvítal. Ale příjmy z celoročních kupónu tvoří asi podstatnou část příjmů z jízdného a DP ji chce mít "jistou" už na začátku roku. Technicky by to snad neměl být problém vytisknout od jakéhokoli data:-)

Úplně ideální by bylo říct u přepážky "Chci kupón od 4.2. do 19.11." a cena by se vypočítala na základě křivky.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 12:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Šubrt: Pavel Adámek nebo nějaký jiný Adámek?
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 12:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: A to jsou právě ty služby, které by cestující ocenuily a zdražení by je tak neštvalo :-).
S49: Jiný, jiný :-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace