K-report
 

Archiv do 13.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 13.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 16:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nabízí oboje a klidně udělá i růžový se zelenýma hvězdičkama, když si to někdo bude přát.

Edit: http://www.buse.cz -> produkty -> vnitřní panely a je tam mimojiné i to BS 370, což je právě ten TFT monitor, takže to není konec, jak tu někdo psal, ale spíš další začátek Buse.

(Příspěvek byl editován uživatelem verusha.)
Tak dlouho se chodí do skladu pro staťák, až se donese eMGéčko.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 16:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:
Existuje vlastně něco, co ti na tramvajích nevadí?

Já zevnějšek 13T hodnotím jako poměrně povedený a v převaze kardausů atraktivní, nemohu řící, že by se mi to nelíbilo.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4023
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a je tam mimojiné i to BS 370, což je právě ten TFT monitor, takže to není konec, jak tu někdo psal, ale spíš další začátek Buse

Aha, to jsem nevěděl, původně jsem myslel klasické diodové transparenty (nebo jak se jim správně nadává).
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Ten boční vnitřní diodkový transparent (BS170) je klasický brněnský (není to ořezaná pražská verze), akorát je v černé s bílými popisky.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Černé vnitřní buse panely mě nepobuřují, ale mám vůči nim námitku - černá splývá s okolím, které je o další metr dál, a tím pádem se z dálky na panel hůř zaostřuje, protože se oko "nemá čeho chytit". Jinak do interiéru skutečně zapadají lépe.

Ad 13T: tak interiér je přesně tak, jak jsem se obával, to jest 2 + 1 a plošina jen u druhých dveří. Super šalina na linky 5, 6, 7 nebo 11 ale na linky 1, 3, 8, 12 a 13 by to při stejné koncepci chtělo 7 článků (40 m) a plošiny přes celou šířku u všech NP dveří.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:22:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil - ono je bezesporu fajn, že se nakupují nové tramvaje, zvlášť kapacitní, které jsou pro potřeby Brna více než vhodné. Ale taky je potřeba, aby nová tramvaj byla nějak atraktivní, aby zaujala. To má Veru pravdu. To se u vzhledu 13T bezesporu podaří, ale jestli byla volba městského laku vhodná...to na tomhle fóru vidíš sám. Oproti tomu však stojí fakt, co na to běžní cestující, kterým je tato tramvaj určena, a kteří oproti šotoušům pouze uvidí nezvyklý, neokoukaný čumák a jestli budou řešit městský nátěr & barvu kabiny - to bych se divil.
Co do laku, tak myslím, že nebyl zvolen zrovna nejlíp, u dveřní bočnice ještě jakžtakž, ale levá strana - ten přechod mezi poršáckými konci a vlastním bokem je opravdu hodně násilnej. To fakt je vidět, jak kdyby někdo splácnul dvě Anitry dohromady a aby to nevypadalo, tak tomu dal nová čela. Místo té šedé, kdyby bílá byla, vypadala by 13T líp.
A jsem zvědav na chodové vlastnosti tramvaje při ochutnávce brněnských kolejí...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4026
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Tak ještě jednou se pokusím upřesnit: Pod pojmem klasicý buse transparent jsem myslel transparent s použitím diod, který si myslím, že by pomalu, ale jistě, měl přenechat místo displejům.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Vtobola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 18:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

můj názor na tramvaj 13T: Tramvaj T13 se mi líbí vzhledově kromě předku a zadku to vypada jak kdyby to bylo z jine tramvaje ale nejvíce mi vadi že ma pevné podvozky hodně to tu tramvaj omezuje např. v zatáčkách to pěkně škube dělato hluk a a pěkně to třepe s cestujicíma.Druhá věc vadí mi že motory od T13 a dalších tramvaji od výrobce inekonu že moc dlouho nevydrži a začínaji být hlučné.

(Příspěvek byl editován uživatelem vtobola.)
T3 mizí,wany se šíří
staré kachny,dobré kachny

foťte kachny už zbývají jen 2 to je dost málo!!!

Hrajete bahn? chcete nové ostravské vozy?
Máte jedinečnost šanci si odemne stáhnout vozy Vario LF2,VV60LF,T3r.EV,Solaris urbino 12, staré tramvaje a další (moje výroba)
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asynchronní motor vydrží míň, než stejnosměrný? Co všechno se zde člověk nedočte....

Někdy mi přijde, že místní šoutouši na KR nevědí, co vlastně chtějí. Nelíbí se jim nízkopodlažní T3, protože je to T3. Nelíbí se jim ostravské kloubové vario, protože je uvnitř hromada schodů. Nelíbí se jim 14T, protože má neotočné podvozky. Nelíbí se jim ani Combino, protože je německé a taky neotočné.... a tak pořád dokola.

Barevný nátěr je zde označen za hnus a kdo má paintbrush, hned má návrhy, které by jistě přilákaly do MHD mnohem více cestujících.

Design modernizací T3 je zde označován za zastaralý, design 14T za příliš moderní.

Jednou se zde svorně nadává na Taranta, že je v 14T moc široká jednosedačka, podruhé, že je zase úzká.

Za vrchol považuji zdejší ztřeštěnou zálibu v reklamách na vozech MHD. Probůh, líbí se vám snad i reklamy v půce filmu v televizi, v rádiu, obdivujete snad před spaním reklamní letáky supermarketů? Ne? Tak proč je tak žerete na tramvajích?

Design nové tramvaje pro Brno je přesně takový, jaký si Brno přálo, a i technické specifikace odpovídají tomu, co si DPMB objednal.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky - to by se dalo shrnout ve smyslu, že se všem nezavděčíš.

Ostatně zajímalo by mne, kolik těch lidí, co nadává na Combina, se jimi skutečně svezlo.

Za vrchol považuji zdejší ztřeštěnou zálibu v reklamách na vozech MHD. Probůh, líbí se vám snad i reklamy v půce filmu v televizi, v rádiu, obdivujete snad před spaním reklamní letáky supermarketů? Ne? Tak proč je tak žerete na tramvajích?

Inu, protože reklama, je-li vkusná, dokáže vozidlo mhd zatraktivnit a tak trochu narušit jakýsi monopol městských laků.

Design nové tramvaje pro Brno je přesně takový, jaký si Brno přálo, a i technické specifikace odpovídají tomu, co si DPMB objednal.

To sice jo, ale to neznamená, že se to bude ostatním zainteresovaným lidem mimo dpmb líbit automaticky taky.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Kódl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:26:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké obdrží 13T evidenční číslo?
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kódl: Doufám, žes to myslel ironicky v návaznosti na můj příspěvek :-)

Janatak: Doufám, že i reklamu v půlce filmu považuješ za zajímavé zatraktivnění uměleckého prožitku...
Kódl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy se dostane 13T do provozu s cestujícími?

BS170 v černém vypadají hezky.
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tetiny , neremcejte , může být ještě hůř ....
 

(Authora photomontage bohužel neznám, přišlo mi to kdysi mejlem a teď jsem si NATO nějak vzpoměl ... )

P.S : To barevné provedení sarančete je fakt běs ....
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky - reklama v půlce filmu je prasáctví nikterak nesouvisející se zaatraktivněním uměleckého dojmu. Takže nepovažuju.

Ani u šalin ne, ono o reklamě se nedá snad uvažovat o nějakém uměleckém zážitku. Jen tvrdím, že pokud je reklama vkusná, nevtíravá a řekněme informativní a je na voze vyvedena tak, že se mi líbí (pochopitelně jde o subjektivní názor) - třeba plzeňská kačena s reklamou na plzeňský, tak taková může vozový park oživit netradičním zevnějškem.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta "fotka" Poršetři už tady běžela asi před rokem. Tehdy jsem se tomu jen shovívaně pousmál, avšak v návaznosti na příspěvek Heky 145 si myslím, že by s tímto vozidlem mohli být šotoušci spokojení. Je i není to T3, je historická i moderní atd. Doplňte si sami. S první půlkou příspěvku Heky 145 naprosto souhlasím. S hodnocením reklam už ne. Když je reklama zdařilá, tak může být v některých případech zdařilejší, než firemní design (např. reklamní Astra v Mostě).
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za sto bodů jen by mě zajímalo, které lokomotivy se týká tento retronátěr
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 21:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakládání tramvaje ŠKODA 13 T pro Brno v areálu plzeňské Škodovky 10.9.2007
http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=3712
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 21:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

heky to vystihl:
Design nové tramvaje pro Brno je přesně takový, jaký si Brno přálo, a i technické specifikace odpovídají tomu, co si DPMB objednal.


nicméně teď se ptám (coby neinformovaný Pražák): proč si toto Brno objednalo? má to v počtu 20 ks takový význam? nebylo lepší počkat na 15T, když už chce dlouhou škodofku? v případě Prahy hrál roli (mimo zákulisních kamarádšoftů samozřejmě) kritický nedostatek tram vozů obecně a prakticky nulový podíl NP vozů v tram dopravě. ačkoli se moc rád vozím 14T po Práglu, divím se Brnu, že mu to za to stojí mít další typ do sbírky.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 21:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pawel.
Ano, další typ do sbírky. Myslím, že brňáky poctivě štve, že se v rámci projetu inekon před lety rozkamarádili s Ostraváky. Takhle jim budou unikat další typy, tramvají, které jinak mohli v počtu 1 až 4 exemplářů také vlastnit.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 22:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim co tady řešíte někdo sbírá motýly, někdo známky brněnský DP zase tramvaje. Předpokládám že aby vozový park nebyl v Brně tak fádní že kromě výrobků ze Škody Plzeň rozšíří sbírku dvoj-wana, troj-wana. Pro spestření by oba typy mohly být i v obousměrné variantě, s původnímy čely, posuvnýmy okýnky z vyřazených vozů T3/K2 a z důvodu pohodlí některých šotoušů by byly využity původní sedačky samozřejmě že bez přímotopu do .
No a to ještě je možné že někteří zasnění konšelé budou tvrdit že na solo kurzy je nejlepší tramvají Citelis 18 CNG, který se v brněnských ulicích pravděpodobně také oběví.
M1 - Maracaibo
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 22:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebylo lepší počkat na 15T, když už chce dlouhou škodofku?

V zadani bylo jako hlavni kriterium cena a vsechny podvozky stejne. A jak uz bylo napsano, tak pri otocnych podvozcich jsou potreba 4 podvozky, coz je (pri vsech hnanych) pry takovych minimalne 10 mega navic.
----------------------------------------------
Uvidime, jestli bude 15T nakonec takova vyhra, jak si vsichni sotousi predstavuji. Aby se neukazalo, ze to diky pretechnizovanemu reseni podvozku, motoru, atd... neni schopne po tom tankodromu jezdit. Nakonec proc asi spousta zahranicnich provozu nakupuje vozy s pevnymi podvozky - je to konstrukcne jednodussi a tedy i levnejsi na porizeni i udrzbu.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1977
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 22:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.iprima.cz/tvarchiframe/video/?video=14572

Tak Adélka, jo ?

Jak tak tady sleduji diskusi, tak někteří lidé by si přáli, aby ji při transportu vyklopili někam do příkopu .

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 23:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady se to teda rozjelo, jestli by se to tu nemělo raději přejmenovat na "13T."

Je jasné, že i kdyby se objevila tramvaj sebelepší, vždycky se najde někdo, komu na ní něco bude vadit. I když to možná není nejlepší, co mohlo Brno pořídit, měli bychom být rádi, že se vůbec nějaká nová tramvaj koupí.

Možná, že cílem designu 13T/14T/16T je snaha šokovat a dostat jej do podvědomí lidí, což se evidentně daří, ať už ve špatném, či dobrém smyslu. A o to jde.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 23:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když to možná není nejlepší, co mohlo Brno pořídit, měli bychom být rádi, že se vůbec nějaká nová tramvaj koupí.

Tak nejak. Rozhodne lepsi nez (jak by napsal Verusha) 100 krat nabourana prorezla, prohnuta a znova srovnana K2
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2313
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 00:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manile, jo, líbí. RT6. Bavíme se o vzhledu a celkovém dojmu na první pohled. Ke koncepci 13T nemám větších námitek, bohužel by tomu ale musel odpovídat brněnský svršek, takhle se to stejně za chvíli rozsype. Jinak jsem si na jednom četu obsazeném lidmi nezajímajícím se o MHD udělal takovou relativně nic neříkající on-lájn anketku s dotazem, jestli tato tramvaj (13T) vypadá pěkně. Výsledek byl poměrně nečekaný, nikomu se to nelíbilo, a je to furt to samý zdůvodnění, má to divnej ksicht a úplně zksindlenej nátěr a to, že to má takový makový motory a tvarohovej interiér, už je celkem každýmu jedno. Takže tramvaj na první pohled nula bodů a nic na tom nemění ani ta podmáznutá reklamní rádobyanketa na iDnesu, kde tato tramvaj díky vzhledu zvítězila.
Ale pokud chceš vědet, co se mi opravdu nelíbí. Nelíbí se mi, že se v roce 2007 stále vozíme tramvajemi z roku 1967, u kterých si nikdy nemůžeš být jist, kde co vyhoří a kde co pod tebou upadne, a když už se nějaká nadějná tramvaj zase jednou objeví, první co na ní musíš chtě nechtě hodnotit záporně, je vzhled. Kde jsou ti Kardausové, Kotasové, Králové? Jen chci říct, jak mě to mrzí, že čeká designerská škola je v takovém úpadku. Velbloudí autobusy, čela Porsche, nátěry jak drátem do oka.

(Uživatel brečí správně na špatném hrobě)
Tak dlouho se chodí do skladu pro staťák, až se donese eMGéčko.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 00:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by - nevraživost Ostrava - Brno je neustále se tradující přežitek, který už dávno neplatí a při životě ho drží bohužel jenom setrvačnost těch, kteří té nevraživosti zavdali příčinu, navíc to funguje jednosměrně, pouze z Brna. Neznám z DP nikoho konkrétního, kdo by měl s někým z Ostravy nějaké špatné vztahy a naopak. Proč se tato pověst stále drží při životě, nevím, ale velice by mě to zajímalo. Celá tahle aféra je dětinská a nejvíce na ní doplácí ti, kteří k tomu přišli jako slepej k houslím, zatímco lidi, kteří to začali, už nemají s DP nic společného nebo jsou v důchodě.
Tak dlouho se chodí do skladu pro staťák, až se donese eMGéčko.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 00:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky:
Já myslím, že každému vyhovuje něco jinýho, ale předpokládám, že každý má svůj názor vyhraněný. Jen u některých mám pocit, že je špatný vlastně všechno. Nelíbí se jim Varia, protože to je podle nich 40x překopaný "téčko" na 100 let staré koncepci, nelíbí se jim Škodovka, protože to má divnej čumák a nátěr, nelíbí se jim staré tramvaje, tak potom co? Šlapací drezíny?

Verusha:
RT6 jsou sice fajn, ale mám obavu, že je v ČR jinde, než polorozsypané ve vozovnách neuvidíme. Co se týče 13T, čela od Porsche se mi líbí. Pří pohledu ze předu tak, aby byl zbytek tramvaje schován vypadají opravdu elegantně, futuristicky. Na zbytek vozu si taky nemůžu stěžovat, ale uznávám, že barevný přechod mezi čelem a zbytkem skříně působí rušivě. Nicméně ani sebelepší design by nezachránil fakt, že existují odpovídající, ale vhodnější vozidla za daleko nižší cenu...
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 08:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

manil: v případě, že Vario LF3 nepovažuješ za odpovídající vozidlo (o tom doufám nediskutujeme), rád bych viděl výčet těch vhodnějších za nižší cenu - tedy se stejnou délkou, obsaditelností a podílem nízké podlahy.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 10:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tady chci taky ULFy jako ve Vídni, bééé! Aspoň jeden, do sbírky!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1754
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 10:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlámalík: Zase nebuď rozmazlený, DPMB má sbírku pěknou, ale "západní" tramvaje ne-e
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 11:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vy víte, abychom se tady ještě všichni nedivili
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 11:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do města, ve kterém jezdí stařičké tramvaje přestavěné do jiných sestav a s přilepenými novými čely se přece Poršetra skvěle hodí. Co si pomyslí cestující, otupělý ze zpráv o "nové" tramvaji K3? Třeba to, že Anitry už taky dožívají a přestaly kapacitně vyhovovat, takže se ze ze dvou udělala jedna, dal se na to jiný čumák, aby to jako vypadalo moderněji a tradá. On je to už ale problém Škody, že si od Porshe nechala navrhnout jen design čela. To v kombinaci s usedlou bočnicí, kterou už máme okoukanou z Aniter, nebude nikdy vypadat přesvědčivě. Ale že se to někdo rozhodne ještě zvýraznit barevným rozdílem, to jsem fakt nečekal.
754037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 5-2007


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 12:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.bmhd.cz/vozpark/vozp.php?evc=1577&vtyp=&pozn=&vyhledat=Vyhledat
1577 nejezdí sólo ale s 1570 (A+1570)
http://www.bmhd.cz/vozpark/vozp.php?evc=1570&vtyp=&pozn=&vyhledat=Vyhledat
1570 nejezdí s 1575 ale s 1577 (1577+B)

1577+1570 dnes na d-9 :-)

* Napsal bych to na forum.svetmhd.net, ae to by mi muselo fungovat *
Transport2oo7.7x.cz :: Nové stránky o virtuálním ČSAD Vyšehrad Transport2oo7
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1300
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 15:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra by měla být premiera 13T na brněnských tratích. V průběhu dne bude probíhat TBZ.
Shaman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lidi tuhle hruzu muze zachranit jedine CVR
..::BUS.KX.CZ::..
najdete zde autobusy do her:
Mafia
Vbus
GTA: SA
....A MNOHEM VÍC:-)
..::FORUM::..
nove forum nejen o MHD ;)
Kobra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.208.92
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:09:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

754037: a co takhle si počkat až pojede a necpat to sem? tohle fórum, pokud vím, nemá nic společného s BMHD (tedy snad kromě přispěvatelů)
Izidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vetřelec v naší kolejové síti - tak mu přejme, aby ho ta síť udržela

(Příspěvek byl editován uživatelem izidor.)
Adamav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak bude jezdit 13t o vikendu a v patek?
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adamav: To myslíš teď v pátek a o víkendu? Nebo kam bude nasazována? Na to je asi ještě dost času, chvíli bude trvat, než se 13T zařadí do pravidelného provozu.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pátek by se měli školit řidiči (pravděpodobně pouze ve vozovně), o víkendu se asi nic dít nebude, protože medlánecká vozovna bude odříznuta.

Jezdit by měla celý příští pracovní týden.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2697
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 16:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ver 20070911.160540 (na začátku týhle stránky) - jenže on vnitřek 21Tr je součástí chráněnýho designovýho vzoru arch. K., takže jakákoliv změna byť jediný barvičky smrdí prů*erem. A arch. K. je ve svý nejniternější podstatě hardcore-šotouš, co to znamená, ti snad není třeba vysvětlovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA

(Strana)
Adamav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

manil- dík mozna budou fotku ale nevim to jiste zalezi jak bude mit znamej volno
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kterápak šalina by se vám tak v Brně líbila?
Dávám na výběr:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mohl by někdo znalý uvést ceny těchto vozejků?

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:27:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: to z Bernu by mělo být taky Combino.
Vždy může být hůř
I seek you: 246-442-983
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezký výběr.

To cenové srovnání by bylo jistě také zajímavé, možná někdo doplní.

Cobra nevypadá špatně, ale ty sedadla 2+2, to asi není do Brna to nejvhodnější. Jinak ten Cityrunner nevypadá špatně a i ten interiér je na první pohled celkem OK. Samozřejmě by možná byly myslitelné nějaké úpravy, o takových vozech si ale v Brně stejně můžeme nechat jen zdát, ten kolejový svršek by jim u nás taky moc nesvědčil...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 960
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplnil bych, že každej vůz na fotkách měl plnohodnotnou klimu pro cestující...koleje, jako když střelí, čili se tramvaj v přímém směru hýbala pouze směrem vpřed - žádné postranní či vertikální lochneskovité pohyby. Vizuelní a zvukový informační systém je samozřejmostí.

Ten lyonský Citadis co do designu nevypadá na první pohled zrovna líbivě, to si myslím, že naše Adélka vypadá mnohem líp.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cobra nevypadá špatně, ale ty sedadla 2+2, to asi není do Brna to nejvhodnější.

2+2 je nejspis v clanku s podvozkem (pevnym). Takhle je to ve vetsine vozu podobne konstrukce. (Skodovka tam ma pricne sezeni.) Kdyz se podivas poradne, tak v nesenem clanku je 1+2.

Jinak k doplneni sbirky:
Grenoble
Paris(T2)
Bordeaux
Dublin
Montpellier

Vsechno jsou to vozy Citadis.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 17:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: To samozřejmě vidím

Když se podíváš na ten Cityrunner, tak tam ani nad pevným podvozkem nejsou sedadla 2+2...
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 19:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: mě osobně se zase nejvíc líbí právě ten Citadis, i když nevím, jak by se dopředu vešel nějaký pořádný informační panel, když má čelo takový vejcovitý tvar. Mě se hodně líbila tramvaj ze Strasbourgu. foto
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 19:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona tahle tramvaj by se mohla i lépe chovat v náběhu do oblouků vzhledem k minimalizované hmotě nosných článků, tedy jakýsi kompromis mezi nosným článkem na pevném podvozku a podvozkem otočným.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 21:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlasuju pro Štrasburk, vezl jsem se s tím a opravdu dost dobrý, ale fakt je, že tam to má svoje těleso.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 21:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Strassbourg, to je trochu jiná liga, to si nedovedu vůbec představit. Je pravda, že svézt se tramvají ve Strassbourgu je opravdu radost. Nejezdí podobné vozy i někde v Portugalsku? Teď nevím, jestli v Lisabonu, nebo v Portu.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 21:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych pro kvalitní tramvaj ani nejezdil tak daleko, bohatě by stačilo něco typu NGTD12DD, u čehož mám aspoň ověřené i jízdní vlastnosti, které z obrázků nevyčtu. :-)
Škoda 15Tr02/6 - to nejlepší pro potěchu oka, ucha i duše šotoušovy.
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak č. 959: Z prezentovaných vozů by se mi v Brně nelíbil ANI JEDEN, protože ani jeden nemá otočné podvozky. Curyšská Cobra má sice otočné jednotlivé nápravy, ale je zvyklá na perfektně udržovaný svršek.

Adam_r: Jedině dublinský nebo montpellierský model s otočnými podvozky.

Goldfinger: Štrasburský vůz je nádherný a má skvělý chod, ale ve Štrasburku mají taky skvělé koleje a jezdí se oproti Brnu snad poloviční rychlostí.

Sergeilbc: S drážďanským NGT12DD se už hodně blížíme ideální šalině pro Brno, a neměl by být problém mít všechny podvozky hnací.

Můj osobní favorit je však stále GT8Z z Freiburgu (nebo něco na tento způsob):
 
 
 

Sice obousměrný vůz na metrový rozchod a design žádný zázrak (rok výroby byl 1993!), ale s tím by se dalo ještě hrát. Co je důležitější: žádné technické experimenty, jen dva klouby, čtyři klasické otočné podvozky, všechny nápravy hnací, 8 x 80 kW, délka cca 32 m, 48% NP (13T taky nemá víc), a to hlavně u všech dvěří, a nad podvozky jen jeden schod. 100% NP je stejně nedosažitelný ideál - ve všech "100%" nízkopodlažních vozech jsou nutně nějaké bedny nad kolama a nemáte kam strčit nohy, zatímco v rozumném 50% NP voze můžete mít dost místa na nohy i na deset kočárků!

A pokud to má být ještě levné, tak nabízí podobný vůz dokone i český výrobce. Poznáte to, že?
 
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 22:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, poznáváme, Inekon 04 Superior. Kdyby o nákupu nových vozů nerozhodovali ti, co o tom dohromady moc neví, tak by tady klidně něco podobného mohlo jezdit. Zajímalo by mě, jak je na tom 04 Superior ve srovnání s 13T cenově.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4032
Registrován: 8-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě, jak je na tom 04 Superior ve srovnání s 13T cenově.

Dražší. Jak již bylo řečeno xkrát, otočné podvozky v 100 % NP znamená navíc nějakých 10 mega a to nez ohledu na tom, jestli výrobce sídlí v Plzni, anebo v Ostravě.

***
A pokud jde o ten vzhled, moc se mi fyzicky líbí nová marseillská tramvaj.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:29:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Pozor, Superior právě není 100% NP!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4033
Registrován: 8-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 23:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, není, ale i tak jsou otočné podvozky pod "střední" (tj. mezi nízkou a T3) podlahu jsou dražší, než ty neotočné.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 00:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak:
Osobně bych volil Combino (celkem jedno, jestli Basel nebo Bern). S ostatními jsem se ještě osobně nesetkal, tak pořádně nemůžu posoudit.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace