K-report
 

Archiv do 05.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Brně » Staré archivy » Archiv do 05.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Proč je v Brně od každého typu jen málo vozů, to tady před časem vysvětloval Janatak, stačí se podívat o několik příspěvků nazpět. Brno není Praha, my tady nepotřebujeme "stokusové" dodávky tramvají...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
Konstrukce pojezdu je u 14T úplně normální. Jen je třeba se naučit s tou tramvají zacházet a přizpůsobovat ji kolejový svršek. Podélné sezení být samozřejmě u Poršetry nemusí. Stačí si objednat o schůdek výš. To je ovšem věcí kompetentních lidí a ne tramvaje jako takové. Pokud si koupim Smarta, nebudu žalovat konstruktéra automobilky, že v něm neodvezu štafle a míchačku. 14T je prostě úplně normální tramvaj, která se bohužel používá tam, kde není vhodná. Řeč byla ale o designu. Nemám rád "to je hnusné, to je pěkné" To prostě zaplaťpánbůh neplatí. Kdyby jo, jezdíme všichni ve stejnech autech se stejnou barvou a bydlíme všichni v tom samém.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang:
Proč je v Brně od každého typu jen málo vozů, to tady před časem vysvětloval Janatak
To ale neznamená, že je to tak správně. Vozovej park tramvají v Brně je z pohledu šotouše možná výhra, ale z pohledu provozovatele katastrofa. O vašem vozoparku vypovídá nekoncepčnost, která v důsledku vede k nárůstům peněz za údržbu a opravy. O něčem takovém jako je městský mobiliář už vůbec nemůže být řeč. Tramvaj je součástí města a měla by být i vizitkou. Když přijedu do Vídně, utkví mi v hlavě tmavě červená barva a ULF. Pokud přijedu do Drážďan nebo do Budapešti, tak zase žlutá. Tramvajový park DPMB prostě nezná corporate identity.

my tady nepotřebujeme "stokusové" dodávky tramvají
To by ses divil, že potřebujete! A nejen vy.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je pro Škodu problém vyrobit vůz podle přání zákazníka

Zvláště pro českého ano. My jsme Škoda, nikdo jinej tu není, kupte si to co vyrábíme a ticho.
Bára!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: A kdo říká, že je to správně??? Nějak se nemůžu zbavit dojmu, že tady někdo neustále přetváří názory jiných, jak se mu to hodí...

Brno má vozový park tramvají cca o třetinu menší než Praha, takže stokusové opravdu nepotřebujeme. Navíc pro Brno je to nereálné. Vždyť i těch 100 tramvají je v plánu dodávat 10 let. Brno a další města prostě nemají takové možnosti obnovy vozových parků jako Praha.
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: heh, ten copyright už je horší než na imhd.sk.
Ale pokud byl nějaký problém, chápu. Ostatním se omlouvám za OT.
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3198
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang:
Je mi jedno co potřebuje Brno. Každej dopravce potřebuje mít co nejvíc stejnorodej vozovej park, aby ho to stálo co nejmíň. Samozřejmě v úměrnym množství velikosti dopravce a města. Pokud má Brno přes 300 tramvají, bylo by nejvhodnější teď začít plánov čím těch 300 tramvají obnovit. A to třeba na 10-20 let dopředu. Vídeň si vybrala ULFy před mnoha leta a dám krk na to, že je budou kupovat ještě za 15 let. Pytlikování a snažení se být vždy in a nakupovat jen to co právě frčí je cesta do pekel. Brno se teď potřebuje rozhodnout čím se bude jezdit za 10-30 let a tomu přizpůsobit dodávky. Nikdo nechce po Brnu aby nakoupilo naráz 200 tramvají, ale aby nakupovalo 10 tramvají typu *A41´6t ročně v průběhu dvaceti let.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v tom je zakopaný pes. Že Brno už si asi vybralo, co chce dalších 10 let nakupovat. Každý rok má být pořízeno 2 - 20 nových vozů, ikdyž té dodávce 20 vozů během jednoho roku asi nikdo neuvěří, dokud k ní opravdu nedojde. Jinak mě nepřekvapuje, že Pražákovi je jedno, co Brno potřebuje a potažmo celý "zbytek" republiky...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3962
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvláště pro českého ano. My jsme Škoda, nikdo jinej tu není, kupte si to co vyrábíme a ticho.

Jak už jsem uvedl, o zákazníky a la Brno nikdo příliš nestojí. Holt se Brno bude muset smířit s tím, že horká novinka těch nejlepších parametrů, bez jakýchkoli much a za minimální cenu prostě na trhu není a rozhodnout se pro nějakou koncepci.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:33:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pytlikování a snažení se být vždy in a nakupovat jen to co právě frčí je cesta do pekel

To je to, o čem jsem tu hovořil, ale i přesto se to někteří snaží nazvat jako koncepci. Všechno počínaje K2R a konče zatím těma hrůznýma vlekama se týkalo napřed Brna, nebo minimálně v tom Brno mělo prsty. K2R dopadly ještě dobře, teda když pominu tu jednu, co stojí pět let a akorát se pořád dokola přesouvá z místa A na místo B. Vleky se s velkou slávou uvedly, v odborných časopisech jsme se dočetli, jak je to vlastně senza řešení, ale po celém tom projektu je najednou nějak ticho. Vítejte na Výzkumném tramvajovém polygonu Brno.
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp - Chyba v DPMB je mimo jiné v tom, že si vyhlídne nějakou tramvaj, vymyslí velkohubý plán na rozséhlé dédávky, ale koupí tak do pěti kusů a než se je podaří alespoň nějak rozjezdit, tak se zamiluje zase do něčeho dalšího, projekt jde téměř k ledu..., a tak pořád dokola.
Takový zákazník není terno pro žádného dodavatele, snad vyjma nějakých tuningových příštipkářů.


Neřekl bych, že pětikusové či spíš v případě Brna velmi často opakované magické čtyřkusové dodávky/reka šalin byly nějak v souladu s dlouhodobějším plánem obnovy vozového parku. Opakuji, že často docházelo k problémů s dodavatelem - viz vozy RT6 a KT8D5N a další vývoj obnovy novými/rekonstrukcemi vozů + nechuť do mhd masivněji investovat byl toho výsledkem. Proto vznikly tramvaje jako K3, vlek a Vario - snad kromě Varia z nouze ctnost.
Otázka jak s K3R-N a vleky. Je fakt že K3 stoprocentně spolehlivá není (ale nechám si okomentovat od znalejších) - kolikrát jsem je však viděl táhnout na háku. Jestli budou pokračovat další dodávky tohoto typu je ve hvězdách...
Pořízení dalších vleků bude dlouhodobě otázka financí, protože k němu je nutno pořídit i nějaké to vozítko, které jej bude táhnout, což v našem případě budou zřejmě Varia.
Nemyslím ani, že by DP kupoval hned něco nového a za každou cenu, už proto, že se tolikrát spálil...Lze vysledovat vyčkávací pozici DP, jak si které typy tramvají nebo busů povedou v jiných městech a pak se rozhodne...

Stokusové série tramvají jsou v brněnských podmínkách nereálné, ale zato skutečně potřebné. Jako náhrada T3 a K2, které jsou technicky a morálně zastaralé. O spolehlivosti zejména Kdvojek ani nemluvím....

Martin - ona nekoncepčnost spočívá hlavně v těch rekonstrukcích K2 a T3 na mraky podtypů, které však běžný uživatel, snad vyjma K2R a T3R, na první pohled nerozpozná. A navíc tramvaje procházející VP nebo GO většinou obdrží unifik lak, čili nějaká corporate indentity tu existuje.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vario LF3 je z mého pohledu za dané situace daleko lepší. V Ostravě to pochopili, bohužel u nás v Brně ne. Argument, že Vario LF3 vychází z koncepce staré několik desítek let je celkem o ničem, to běžní cestující, kterých je většina, stejně řešit nebudou. Spíš ocení pohodlnější jízdu a přívětivější interiér. Nehledě na to, že Vario LF3 je bezpochyby levnější záležitost než Škoda 13T, bylo by možné pořídit více vozů. Vario LF3 určitě také nebude mít takový problém vyrovnat se kapacitně soupravě T3+T3, narozdíl od 13T/14T.

Když srovnám možnou variantu 13T v její krátké verzi (alá Anitra) s Variem LF2, za předpokladu, že "krátká 13T" (nevím, jaké bude její typové označení) bude mít zkrácený článek jako dlouhá verze, pak by mě zajímalo, jak to bude s podílem NP prostoru ve srovnání právě s Variem LF2, jestli už na tom LF2 nebude lépe. Cena Varia LF2 bude určitě také nižší, v čem pak tedy bude krátká 13T výhodnější, než Vario LF2?

Tak, a teď mě můžete kamenovat za můj názor.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp - ano, to je svým způsobem pravda.
Výrobci se ježí vlasy, proboha co si v tom Brně zase vymyslej. Také ty smlouvy 2 - 20 kusů jsou vynikající, to je jako kdybych se já ráno nemohl v Kouslandu rozhodnout, jestli si koupím dva nebo dvacet rohlíků. Od čeho je tolik úředníků, že si to nedovedou spočítat? Vědí kolik je toho potřeba, vědí kolik je na to peněz, vědí různé okolnosti, a já prostě nevěřím tomu, že to nejde udělat aspoň nějak logicky. Takový střílení od pasu 2 - 20 kusů, to se nezlobte, to umíme všichni jak jsme tady i od klávesnice.
A s tím tedy souvisí možná i ta neochota dělat vůz podle požadavků zákazníka. Jenom mi není jasné, proč třeba u Solarisů nebo Inekonů to jde a jsou ochotni vyrobit jeden vůz na míru, ale u Škodů ohrnou nos. Já tvrdím, že v tom stále figuruje tak trochu ta monopolní minulost popsaná výše "my jsme Škoda", kde dřív byli ochotni udělat všechno leda pro SSSR, a vy si holt kupte, co zbylo. Akorát se pak nemlůžou divit, že zákazník jde radši k těm ostravákům. Je dobře, že vznikla na tomto poli konkurence, jenom to Škodovce furt ještě nedošlo, a tak se zakázky snaží udržet s prominutím, dyť to stejně každej ví, jinými metodami, třeba vstrkem příslušných obálek do příslušných kapes. No jistě, je to levnější, než zaměstnávat kupu inženýrů na změně v konstrukci vozidla, od kterého vzejdou třeba jenom dva kusy.
Bára!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

corporate indentity

Viditelná zejména v Pisárkách u plotu.
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 916
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 22:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang - kamenovat tě snad nikdo nebude
Pořízením Varií LF3 by Brno získalo opět novou skupinu vozidel, pro které by se muselo hledat uplatnění - kapacita řekněme KT8, ale jednosměrné. Čili operativní nasazení na výlukové linky, které budou v dalších letech vzhledem ke stavu tratí spíš pravidlem než výjimkou, veškeré žádné. To stejné i linka 8. Což bude i v případě škodovek.

Naopak pořízení LF2 jako náhrady za K2 je velmi žádoucí a snad se dopravní podnik touto cestou vydá.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3963
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak:
Opakuji, že často docházelo k problémů s dodavatelem - viz vozy RT6 a KT8D5N

S dodavatelem, o kterém se vědělo, že je až po krk ve sra*kách a je jen otázkou času, kdy se v nich utopí...

Nemyslím ani, že by DP kupoval hned něco nového a za každou cenu, už proto, že se tolikrát spálil...

Mno, zrovna vleky koupil (objednal) sotva byly na papíře. Ale na druhou stranu, od Škodovky kupuje to, co jinde už schválili.

Verusha:
Akorát se pak nemlůžou divit, že zákazník jde radši k těm ostravákům.

Zatímco Škoda má objednávky od DPP a DPMB na 10 let dopředu na 400 tramvají, tak "ostraváci" z roku na rok na kusovou výrobu - to na nějaký (masový) odchod nevypadá.

se zakázky snaží udržet s prominutím, dyť to stejně každej ví, jinými metodami, třeba vstrkem příslušných obálek do příslušných kapes

Ponecháme-li stranou otázku, proč v Ostravě a Olomouci kupují tramvaje tam, kde je kupují, tak zbývá otázka, proč se spoléhat na firmu, která si ani neumí získat trochu té úřednické přízně?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LF2 jsem si prošel na CRD v Ostravě. Líbila se mi, ale pokud chce DP pevné podvozky, tak by měl spíš pořizovat za K2 krátké 13T...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1552
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Janatak: ...ale jednosměrné...
Raildays 2005: VARIO LF (wana)
Raildays 2006: VARIO LF3 (trojwana)
Raildays 2007: VARIO LF2 (dvojwana) pořízeno pro prezentaci, nikdo v Ostravě tramvaj kapacity K2 nechce
Raildays 2008: ...ale jednosměrné...
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 01:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Pravdu máš v tom, že kolejový svršek v Brně je pro tramvaje 14T a jim podobné nevhodný. Svoji kvalitou se bohužel nemůže rovnat městům v západnějších státech nebo třeba Ostravě. Ale i kdyby byl sebekvalitnější, kombinace s převahou PCC tramvají by vedla k vysokému opotřebení.

Lze vůbec "o schodek víc" na 13T/14T objednat?

btw: Zajímalo by mě, co ti utkví v hlavě v Budapětši po projížďce UV, CSMG nebo ZIU-9 :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3199
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 08:37:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang:
Mně je jedno co potřebuje konkrétně jeden dopravce a ať už je to Praha nebo Brno. Tím myslím typ vozidla. Jen jsem naznačil, co by bylo pro Brno ve výhledu dobré. Tvůj antagonismus nechápu. Už jenom že tu o tom píšu mi to asi jedno není, že? Brno mám rád a tramvajový provoz se mi tam moc líbí, jen mám o něj v blízké budoucnosti obavy. Aby právě nekoncepčnost obnovy vozoparku nevedla na konci k dost zásadnímu zastarání v neprospěch abusů a tbusů a tím pádem i k neoblibě mezi cestujícími a co víc i mezi lidmi z magistrátu.

Vario LF3 jsme tu už řešili nesšetkrát. Nerad bych toto téma ještě jednou probíral. Pokud bys rád Vario LF3, pak se divím, že nechceš Ikarusy 280 s nízkopodlažní vlečkou nebo 15Tr s vložením prostředního np článku
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 08:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg - chápu z tvého příspěvku, že obousměrná wana je do Raildays 2008 na spadnutí, správně?

Bkp - pokud vím, tak v době objednání RT6 ČKD v takovejch problémech nebylo...dodávky se tehdy myslím opozdily, ale to bylo spíš laxním přístupem dodavatele. U KT8D5N to už bylo taktak, že ty vozy vůbec vyrobili a dodali.


Na 3. kurzu linky 8 dnes lítá 1720 s reklamou na dívadlo. Nádhernej kontrast velmi vkusné reklamy a nevkusně porejpaných oken...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 10:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Janatak: no obousměrná LF3 by měla být na spadnutí, jenže nevim zda to tu říkat aby se Brno "nezamilovalo" po té co bude mit pár kusů 13T (nejlepe tak 4kusy) :-)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3964
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lze vůbec "o schodek víc" na 13T/14T objednat?

Ano...
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 11:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na d-2 jsem ráno jel posledním cedulovým kloubákem krémem- 1101
Po noci strávené ve voze WLABmz můžu říci, že WLABmz = pojízdná postel, WLABmz = pojízdná garsonka pro nenáročné.

Ampz 10-91 a Bmz 21-91 jsou super :-)

T3R.EV 1560 :-))
Mat1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
A možná se jich Brno i dočká
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Díky, to fakt néé a nechápu, co to má společného s Variem LF3 Z tvojí reakce je vidět opravdová nezaujatost proti LF3. Ty tedy můžeš někomu něco vykládat.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mat1: To je nějaká tvoje domněnka, nebo o tom víš něco bližšího?
Pat1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang - vím. Jistého však zatím není nic.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 12:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se nechám překvapit. Vy jste tady oba dva? Snad jim v té Škodovce "nepomáháte."
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 13:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg:
Velice taktické. Nejprve zjednosměrnit všechny KT8 a pak si postavit obousměrné Vario... Nicméně jsem velice zvědavý, jak to bude vypadat.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 14:13:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Manil:
Tak tentokrát ten rýpanec do ostraváků není trefa...
KT8 zjednosměrňují proto, že vůči nim byla averze
- obecně neútulný interiér
- malá a nepraktická kabina řidiče
- polovina sedadel proti srsti
- schody na levé straně

Vario LF 3 bude jednak předváděcí vůz (potenciál. Volgograd) a za další u novostavby a nového projektu si lze ohlídat útulnost interiéru a prostornost kabiny řidiče. Vzhledem k nízkopodlažnosti se velmi redukuje počet schodů na levé straně. Zda bude polovina sedadel proti srsti nebo poměr 1:2 (většina v základním směru ke kabině A pro převážně jednosměrný provoz) je věcí konkrétního zadání.
Z tohoto pohledu má smysl vybít obousměrné KT8 a postavit si dvojhlavou trojvanu.
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 17:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by: Jak ty uvádíš obecně neútulného interiéru a malé, nepraktické kapbiny se zjednosměrněním nezbavíš! Polovina sedadel proti srsti a schody na levé straně jsou tam právě proto, že to je oboustranné vozidlo!
Myslím, že se Manil trefil právě do černého...
Krysolet na laminátku!!!

Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by:
S argumenty pro obousměrnou LF3 souhlasím, jí podobná vozidla jsou mi sympatická, ale vadí mi zjednosměrňování KT8. Kabina řidiče je dle mého názoru poměrně velká, navíc je v ní hodně místa na odkládání řidičových věcí. Interier mi přijde taky relativně OK, po modernizaci podle vzoru Praha nebo Plzeň by se jeho "útulnost" zvedla. Princip "nevratné" zjednosměrňování obousměrných tramvají mi přijde trochu uhozený. I v Ově jsou sem tam na příležitostné výuky potřeba.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Datel:
Pane, kolego, zjevně jsme si neporozuměli.
V Ově byla averze vůči tramvajím KT8, které byly téměř bezvýhradně používány jako jednosměrné - proto schody vlevo překážely a sedadla proti srsti cestujícím také vadila. O velikosti kabiny u KT8, stejně jako o neútulném interiéru netřeba hloubat.
Kdo viděl ostravské modernizované KT8, tak uzná, že ostravské připomínky byly vyslyšeny a vznikla skvělá tramvaj s prostorným interiérem. Patřil jsem k odpůrcům zjednosměrnění těchto vozů, ale nyní uznávám, že modernizace tu tramvaj velmi "polidštila".
U nově vyvíjené trojvany už očekávám zadání, které neumožní zopakovat chyby z vozu KT8.
a) interiér útulný, průchozí, sedadla 2+1. O nedostatek sedadel se nebojím - viz bod b)
b) schody na levé straně ani malá kabina teoreticky nehrozí - u kabiny řidiče levé dveře být nemusí (viz K5A5), takže kabina může být stejná jako u jednosměrného Varia LF. Pokud by někomu poslední 5. dveře moc chyběly, tak lze využít toho, co bylo avizováno ještě před zahájením výroby - dvoje dveře ve vaně (místo okno-dveře-okno může být úprava dveře-okno-dveře). Takže mezi 4. a 5. dveřmi bez sedadel - tedy proti 2. dveřím místo na ukotvení inv. vozíčku, místo na kočárek přímo u 4. a 5. levých, tzn. také v prvním článku.

V celém voze by tak byly pouze schody u 1. pravých a 1. levých dveří (+ bohužel u všech kloubů, ale podélně vozem musí procházet pouze řidič na konečné stanici a revizor při svém výkonu - oba jsou za svou práci placeni).
Proto mi vychází naprostá logika pro zjednosmětnění KT8 a obousměrné Vario LF3, o to více, že je pro výrobce jako předváděcí vůz žádoucí.

No, a pokud tady hodlá někdo poknikávat, že má Ostrava moc typů tramvají, tak například já neostravák si dovedu představit, že po zahájení prodeje Varií LF2 (třeba i do Brna :-)) už nebude potřebná předváděcí ostravská dvojvana - a snadno může být doplněna na trojvanu...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Manil:
Ostraváci vedli dlouhou debatu, zda zjednosměrnit, či ne. Výsledkem jejich rozborů bylo, že už x let masivně KT8 na výluky nevyužili a že při jejich síti by stačilo ponechat několik vozů (asi 3) jako obousměrné. S tím se rozjela série modernizací, že část vozů asi zůstane obousměrná. Avšak kvalita a oblíbenost ostravských modernizací KT8 rozhodla zcela ve prospěch jednosměrek.
No, a obousměrné Vario LF už jsme si vysvětlili. Takže vše je tak, jak má být.
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 20:21:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že-by: pravdou zůstává, že uspořádání interiéru při pouze jednosměrném provozu je po zjednosměrnění a uspořádání 2+1 lepší. S tou kabinou nesouhlasím, na KT8 je třeba oproti T3 či K2 dost velká a další její zvětšení je stejně bez využití na úkor zmenšení prostoru pro cestující. Na druhou stranu po zjednosměrnění zase vybyde prostor pro cestující na druhé straně. Ale stejně mi příjde uhozené zrekonstruovat obousměrná vozidla na jednosměrná a kupovat nová obousměrná...
Krysolet na laminátku!!!

Datel má zobák kvůli tomu, aby si neomlátil hlavu o strom.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 21:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obousmerna 3Wbude...v reseni je predevsim kabina ktera za
a) bude soumerna tzn. mala okna nsa obou stranach a klasicke dvere
b) nebude soumerna bude vyuzito vetsiho z ridicovych oken a v zavislosti na tom budou posledni dvere uzsi
c) kabina bude stejna jako u jednosmernych W/2W/3W coz znamena vypusteni poslednich dveri
 
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 22:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty úzké dveře by byly ideální. Škoda, že to tak asi nebude (jen domněnka).
Na BMHD nově i evidence ČSAD Tišnov
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 23:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná je to stupidní dotaz ale branilo by něco možnosti, že by standardní dveře byly posunuty až za klasickou kabinu? Pravé dveře po směru jízdy i kabina by byla zachována jako nyní a levé dveře by byly až za tou kabinou, dveře by tudíž nebyly naproti sobě, u pravých dveří stejně není mnoho místa když se prochází vedle kabiny.
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3976
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 23:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neblížilo by se to už podvozku?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 23:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podvozku by ublizily schody ktere by od techto dveri vedly:-)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 23:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda:
V tomto je KT8 dokonalá :-)
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 00:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad manil: otazkou je jak by dopadl projekt CKD KT8A/C5 tedy triclankoveho vozu se vzdalenosti otocnych cepu 6700mm a skrini shodnou s vozy T6A5...
 
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 12:52:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Datel: ale DPO hodlá koupit max 2ks těch obousměrných LF3,více jich nepotřebuje,spíše půjde jako v případě LF2 o předváděcí vozy.KT8 bylo 16 a některé snad nikdy nejely jinak než na jednu stranu,ostatně ovládání dveří cestujícími bylo taky jenom na jedné straně.V okamžiku kdy šly na větší opravy bylo lepší jedny dveře zrušit než je opravovat,udržovat,nehledě na zvětšení místa pro cestující.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4682
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 13:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by, kpt. Hejl: S vaším názorem na zjednosměrňování kačen nesouhlasím. Ano vytvořilo se kapacitní a útulné vozidlo. Problém nastal až ve chvíli, kdy byly obousměrné kačeny potřeba a to hned ve dvou kusech... (navíc jich více nebylo). Averze cestujících vůči tomuto typu v Ostravě byla právě kvůli těm sedadlům. Bránilo to však modernizovat KT8 na KT8D5R.N2, přičemž by byly poslední dveře zlikvidovány (ponechání velké kabiny řidiče) a sedadla pro cestující umístěna zejména ve směru ke kabině "A"? Nebránilo. Toto by pak byla modernizace hodná pro Ostravu.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.bmhd.cz/vozpark/vypravenost/vypravenost.php?datum=&evc=1851&linka=&kurz= ... že by nějaká Vektra...
Po noci strávené ve voze WLABmz můžu říci, že WLABmz = pojízdná postel, WLABmz = pojízdná garsonka pro nenáročné.

Ampz 10-91 a Bmz 21-91 jsou super :-)

T3R.EV 1560 :-))
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož se kolega upsal, no! To se stane prakticky každému, tak snad netřeba to tady ventilovat...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 14:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož jde spíš o to, aby to někdo viděl a opravil.´Upíše se každý... dokonce i mě se to někdy stane.
Po noci strávené ve voze WLABmz můžu říci, že WLABmz = pojízdná postel, WLABmz = pojízdná garsonka pro nenáročné.

Ampz 10-91 a Bmz 21-91 jsou super :-)

T3R.EV 1560 :-))
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opraveno...
Kobra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.207.159
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 16:23:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: akorát nechápu, proč to píšeš sem a ne na BMHD?
521
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.15.64
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 18:36:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malé shrnutí:

Takže přirovnávat modernizovaný Favorit k Variu mi přijde hloupé. Navíc radní si nevozí prdel ve Fáčku ani v T 3. Ti by se dívali po vozech s výbavou limuzína.
Lidé, kteři chtějí cestovat s klimou pojedou autem i kdyby v té tramvajce byly výdechy nad každé sedadlo.

Jiný komfort? Jaký? 100% NP pro koho? Invalidy? ti stejně mají auta, či pobírají přispěvek na benzín, nebo se radši nechávají vozit např. zdravotní přev. službou. Matky s kočarky či ověšené dětmi? Těm 3 dveře NP s 5 stačí (LF 3).

Co potřebujem a pro koho?

Vychytat mouchy řadě Vario a jezdit a jezdit.

Pevné podvozky jsou v našich českých podmínkách blbost. A nic ve zlém proti škodovce, ale i když vyvinou prototyp s otočnými podvozky, chtělo by ho dlouhodoběji odzkoušet a ne, že pak co kus to originál (Viz Astry v Ově). A nakonec vymyslí zase novou tramvajku, protože ta už bude ta správná ta NEJ. A co s těmi, které opustily brány podniku a provozovatele to stojí nemalé fin. prostředky, aby vozy byly plně funkční.

Je mi jasné, že mi tento názor bude rozbourán, ale já si za ním stojím.

521
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.15.64
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 18:47:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k Ostravákovi.

O kačenách se vedly dlouhé diskuze a v podstatě každý mlel to své. Vedení, dílny, vozovna, řidiči, šotouši a v podstatě i ti cestující. Bylo diskutováno nad různými přestavbami. Nakonec se upustilo od RN2, protože U Varia LF 3 nebude zas tak velký problém s těmi jalovýmy schody. Troje dveře jsou NP tedy možnost využití jako místa pro kočárek a podobně. Dveře na levé straně kabiny nemusí být a ,,B" kabina může být ala KT8. Nebo je plno různých jiných variant - proto právě VARIO. Lze udělat vše, stačí jen chtít.

V Ově se výluky řeší jinými metodami a to NAD. Obousměrná tramvaj je chápána spíš jako doplněk. Tím nechci obhajovat toto řešení, prostě to tak je.
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 18:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

521: S tím malým shrnutím souhlas. Vario LF3 úplně stačí.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4132
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 19:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekonstrukce ostravských tramvají KT8 byla dobrá volba. Teď jsou to pěkné tramvaje...

LF3 s velkou kabinou a bez prvních dveří na levé straně, a s nějakým provizorním pidistanovištěm na konci po vzoru KT8.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 21:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obrazem...

 
 
 
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3550
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 07:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, kdo z Vás byl včera na schůzi Tramvajklubu v hospodě U Draka?
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 16:00:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ne, ale zato jsem šel pracovně z muzea do vozovny Medlánky:
 
 
 
 
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 16:02:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 16:04:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1252
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 16:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TMB:
Díky za fotky, výstavba, jak koukám, pokračuje doslova mílovými kroky...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace