K-report
 

Archiv do 19.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Liberci a trať do Jablonce » Staré archivy » Archiv do 19.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 21:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze stránek DPML.CZ:

V letošním roce oslaví liberecké tramvaje 110 let svého provozu. Připravujeme výstavu historických fotografií, modelů, plánů a artefaktů, která se bude konat v radničním sklípku. Slavnostní otevření výstavy bude v předvečer výročí, v pátek 24.8.2007, od následujícího dne bude výstava otevřena pro veřejnost. Potrvá minimálně tři týdny. V rámci výstavy je pro liberečany přichystáno PŘEKVAPENÍ. Současně spolupracujeme s vydavatelstvím CORONA na přípravě publikace o libereckých tramvajích, která bude první ze série věnované „metrovým“ tramvajovým provozům na dnešním území České republiky.
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 09:14:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádhera. Už to vypadalo, že zmínka o 110 letech se objevila v kalendáři DPML poprvé a naposled. :-)
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 21:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

36 nemá úplně dokonale sejmutou CVR, snad to tak nebude dlouho.
 
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 15:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verdikt: Vozovna není památka

Jablonec nad Nisou - Vozovna ČSAD na jablonecké Remizi, kterou posuzovalo ministerstvo kultury zda je, či není historickou památkou, neprošla. „Není to cenná památka. Takový je závěr ministerstva,“ řekl generální ředitel ČSAD Jablonec nad Nisou Miloslav Fibiger. Vozovnu chtělo nechat zapsat mezi památky jablonecké občanské sdružení. Požádalo o její zápis mezi památky v době, kdy se tehdejší vedení radnice dohodlo se soukromým investorem na tom, že v areálu Remize postaví dopravní terminál s obchodním centrem. Vozovna by musela projektu patrně ustoupit.

Objekt nyní ČSAD opravuje. „Vzhledem k tomu, že to podle ministerstva není památka, nebude rekonstrukce tak drahá,“ řekl Fibiger. Objekt vozovky totiž vážně poškodil sníh během loňské těžké zimy, kdy se její střecha pod tíhou sněhu propadla. „Byla skleněná a bylo by riskantní na ní posílat lidi, aby sníh shodili,“ vysvětlil ředitel problém. Nyní se podle něj rozhoduje o nové podobně střechy. Ta původní byla z osmdesáti procent prosklená. „To se patrně změní a skleněných ploch ubude,“ zmínil ředitel. Nyní se navíc betonují podlahy vozovny, aby tu dopravce mohl do konce srpna zřídit dílny. „Zlepšíme tu kanalizaci a ještě opravíme vrata. Střechu necháme udělat v průběhu srpna,“ informoval. Ve vozovně byla stará posuvna. „Pokud by o ni měli milovníci historie zájem, můžeme jim ji předat,“ dodal ředitel.

Do konce srpna na Remizi ČSAD přestěhuje své dílny ze Želivského ulice. Tento areál totiž firma prodala developerské společnosti, která tu postaví největší obchod společnosti Interspar v Libereckém kraji. „Po našem opuštění areálu tu začnou bourat stávající budovy,“ dodal Fibiger. Kritici změny se obávali toho, že přestěhování dílen ČSAD na Remizi, tedy blíže do centra Jablonce, ještě více zatíží již tak hustou dopravu na sousední kruhové křižovatce. „To se nestane. Nyní tu máme garáže a denně tudy projede kolem čtyřiceti autobusů. Nakonec jsme se rozhodli, že garáže přesuneme na pronajatou plochu v Kokoníně a na Remizi necháme jen dílny, kde bude provoz autobusů asi poloviční,“ vysvětlil ředitel.

***

* Vozovna Město Jablonec původně v areálu ČSAD plánovalo výstavbu dopravního terminálu a obchodního centra. Po komunálních volbách však nové vedení radnice od projektu ustoupilo. Podle starosty Petra Tulpy by v oblasti výrazně vzrostla doprava a vedlejší kruhová křižovatka by ji neunesla.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj/11.7.2007
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 19:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čerstě
Události v regionech - RegioTram není pro stávající garnituru MDČR prioritou a tak ji nepodporuje. Možná skončí jen u modernizace tratě do Hrádku.
V malém kousku je k zahlídnutí i RT6S.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 20:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Link:
http://ct1streaming.visual.cz/new/asx/high/UdRegPraha-180707.asx
Reportáž je od 06':16".
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 18. července 2007 - 22:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na jednu stranu je to škoda, na druhou stranu jsem byl vždy odpůrcem zrušení TT mezi Vratislavicemi a Jabloncem a její náhradou Regiotramem po železnici.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 928
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 14:07:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RegioTram není pro stávající garnituru MDČR prioritou a tak ji nepodporuje.

Ono tezko bude ministerstvo podporovat projekt, u ktereho si Liberecky kraj neni jisty, jestli se ma vlastne realizovat.

Osobne me pripada regiotram jako hodne "megalomansky" projekt.
MKzB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.104.140
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 14:22:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To souhlasím. Současná tramvajová trať vede přímo obcemi, nebo v jejich těsné blízkosti. V případě Regiotramu by to lidi měli na regiošalinu trochu dál.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 19. července 2007 - 17:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si naopak myslím, že REGIOTRAM je velmi dobrá a hlavně průlomová myšlenka co do obslužnosti oblasti Žitava - Liberec - Jablonec - Tanvald - Harrachov - Jelení Hora. Samozřejmě s přihlédnutím řekněme lokálních potřeb a tomu přizpůsobení projektu.
To, že jej kraj neumí propagovat a stát si za ním, je pak druhá věc a je to o to horší, že to projekt může úplně potopit.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 05:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: souhlasím, železniční koridor Žitava - Jelení Hora potřebuje zásadní modernizaci jako sůl, TT mezi Libercem a Jabloncem také. Ale nejde mi do hlavy, jak chtějí v projektu Regiotram nacpat stávající tramvajovou dopravu na již celkem vytíženou železniční trať. Mezi Vratislavicemi a Jabloncem (Brandl)je to sice kratší úsek kde se v součastnosti míjejí tramvaje pouze jednou (Proseč Pošta), ale když k tomu přidáme osobní železniční dopravu + nějakou tu nákladní, tak jedna výhybna stačit nebude, a prodlužovat intervaly taky není to pravé ořechové. Nevím jak se k projektu staví ČD, ale ještě nedávno z toho na GŘ také nebyli moc nadšeni.

Jinak včera jsem si v tramvaji všim jednoho společného letáku od DPML a ČSAD JN, kde je psáno že cestující s platnými cestovními doklady od ČSAD JN(lítačky, označené časové jízdenky MHD), mohou od 1.7.2007 jezdit i na lince 11 mezi konečnou v Tyršových sadech a zastávkou Měnírna. Chválím, i když nevím kdo toho kromně menšinových spoluobčanů využije. Že by lobbing z jejich strany?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 09:36:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K "odtroubení" projektu Regiotram: V případě jeho realizace by asi šotouši museli oplakat ozubnici na strmých úsecích trati mezi Tanvaldem a Kořenovem. Takto existuje ještě nenulová naděje, že si tam při nějaké zvláštní jízdě ještě vyfotíme ozubnicobou lokomotivu (možná i nepůvodní parní, zapůjčenou ze Slovenska).
Ad Kamera 9.7.: To "překvapení" v rámci chystaných oslav 110 let libereckých tramvají, to asi bude opravená historická tramvaj typu 6MT, že?
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 12:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel:
Vzhledem, že se jedná o překvapení, nelze toto potvrdit, ale ani vyvrátit.
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 20. července 2007 - 13:41:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koridor Žitava - Jelení Hora potřebuje zásadní modernizaci jako sůl
O tom zadna. Ale otazka ale je, jestli ma cenu tu trat protahovat centry mest za cenu slozitych = poruchovych vozidel, a kompromisu na vsech stranach.

Myslim si, ze
(1) rekonstrukce trati se zvysenim rychlosti v mistech kde to dava smysl a je to technicky mozne, Mozna i vystavba druhe koleje do Zitavy (tam je to pripravene) a mozna i do Smrzovky.
(2) vystavba prestupniho bodu tramvaj - vlak nekde v oblasti Jablonce (treba i prodlouzenim tramvaje skrz Jablonec)
(3) porizeni NP tramvaji a vlaku (napr. Deziro)
(4) zruseni zastavovani vlaku mezi Jabloncem a libereckym nadrazim
(5)Prehodnoceni zastavek na soucasnych zeleznicnich tratich = zruseni zastavovani v mistech kde to nedava smysl a naopak vytvoreni novych zastavek blizko obcim.

Celkove by to prineslo mnohem vice muziky za podstatne mene penez.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer,

příští týden ve čtvrtek se možná vypravím na návštěvu Liberce (jsem z Ostravy), proto bych se chtěl zeptat na nějaké praktické informace. Dopoledne přijedu vlakem na nádraží, takže nějakou blízkou prodejnu jízdenek a jakou nejlépe koupit (asi nejspíš nějakou celodenní) a pak nejbližší MHD (nejlépe tram.) zastávku.
No a nakonec bych poprosil o nějaké tipy na zajímavá vozidla, traťové úseky či fotofleky hlavně v elektrické trakci.

Předem moc děkuji.
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommas:
Na nádraží si asi budeš muset koupit v trafice jízdenku za 10kč a na ni dojet na terminál Fügnerova, kde se sjíždí snad všechny linky. Tam lze celodenní jízdenku za 40kč koupit. Je zde i infokancelář (možnost zakoupení pohlednic, plánu sítě apod.).
Na městském (1435mm rozdhodu) lze chytit soupravy T3M nebo T3R.PLF (wana) + T3R.PV.
Na meziměstě (1000mm) též wany + T3R.PV, T3(m), při troše štěstí generálkované T2R. Pokud jsi ještě v Lbc nebyl, meziměstskou trať do Jablonce nemůžeš opomenout.
Tommas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 22:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Díky. Ještě jsem tam nebyl a T2R bych moc rád.
(Mimochodem já jsem jeden z těch návštěvníků Brna příští pondělí.)
Klasické T3 = nejlepší současné vozy. Ať žijí zrychlovače !
www.MHDOVA.IC.cz
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 21. července 2007 - 23:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommas: Fajn :-)
Jinak dobré fotofleky jsou prakticky po celé meziměstské trati. Zajímavé je např. místo s viaduktem kousíček od výhybny Zelené Údolí směr Jbc (bohužel jsem tam ještě nikdy nechytil slunko). Na městě se toho taky dá spoustu najít. Vkládám ukázku.
 
 
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 22. července 2007 - 09:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlas s Manilem, meziměstská trať je fotogenická prakticky po celé své délce. Dále fotky nějaké té trojky na trati do Horního Hanychova s Ještědem v pozadí...možností je relativně dost.
A když budeš mít štěstí, uvidíš RT6S za sklem ve vozovně...alespoň loni v listopadu tam ještě stála.
Je rozumnější v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu než zde proboha jenom uvažovat o zrušení zavedených linek mhd...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 23. července 2007 - 18:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celodenní stojí 25 dítě a dospělého 50 kč
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 24. července 2007 - 05:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tommas: nejsem si jist, ale na nádraží u hlavního vchodu/východu by měl být automat kde lze rovnou koupit tu celodenní jízdenku za 50 Kč. Hned u východu po levé stranně je tramvajová zastávka kde jezdí městské linky 2 a 3, ráno a odpoledne také meziměstská linka 11. Docela fotogenická je i Masarykova třída od zastávky průmyslová škola směrem na konečnou Lidové Sady. Jinak pro Ostraváka budou jistě zajímavé i vozy ex-DPO. Kromě již zmiňovaných T2R ev. č. 26+27 (ex. 613+694, jsou vypravovány skoro denně) lze spatřit na metrovém rozchodu i vůz ev. č. 36 (ex. 722) a na městské trati na 1435 mm jezdí souprava T3m ev. č. 31+32 (ex. 725+733).

(Příspěvek byl editován uživatelem ondrys.)
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 25. července 2007 - 07:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celodenní jízdenku není třeba vůbec řešit. Prodává ji i řidič bez přirážky, viz
http://www.dpml.cz/obsah_pdf.php?kategorie=2 druhá tabulka od shora.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 12:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na automat na nádraží pozor, je pověstný svými excesy.. Občas člověk za 50,- dostane v lepším případě jen přetržený kousek jízdenky, v horším případě nic
Na RT6S nepotřebuješ štěstí, dokud se nerozpadne, tak tam stát bude..

Pokud Ti zbyde čas, rozhodně doporučuji autobusový provoz. Liberec nejsou jen tramvaje. Svezení 12 směr Zelené Údolí ve špičce však poučí o jejich potřebě pro sídliště, které je touto linkou obsluhováno a kam by se měla začít stavět nová trať. To samé linka 25 směr Broumovská - částí její trasy by tato trať měla také vést.
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Sajtr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 17:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna otázka člověka z daleka. Proč vám kdysi do Liberce přivezli tu KT4D? A děje se s ní momentálně něco?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 17:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byly zmínky o cyklotramvaji, vyhlídkovém vozu atd. Možná někdo upřesní. Momentálně je však její vývoj na mrtvém bodě.
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 18:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad SErgei:

Řidiči by měli mít tu celodenní jízdenku u sebe,ale ne úplně všichni ji mají. Dále to rozebírat něbudu. Kupujeme vozy,které se vůbec nevyužívají,pouze se na ně práší
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 18:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle tu KT4 poslat do Parsu, aby ji nějak zprasil vložením středního NP článku. Zajisté by něco vymysleli. Určitě by to bylo účelnější než vyhlídkový vůz.
I seek you: 246-442-983
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 19:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arialblack: Ale o těch jízdenkách u řidiče jsem se nezmiňoval já, já bych tomu taky nevěřil.

Trupman: Napiš to na DP. Jestli je ukecáš, tak Ti tleskám.
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 21:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

Jo,máš pravdu,že jsi to nepsal Ty,ale Maja,ale Ty taky určitě víš svoje

Jinak by mě zajímalo,za kolik let DP dá do kupy svoje stránky úplně komplet. Vypadá to tak,že se toho nedožiju ani já ani obyvatelé za 800 let

(Příspěvek byl editován uživatelem Arialblack.)
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 23:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se nakousla ta KT4...jak to v současnosti vypadá s T4? Při moji poslední návštěvě měla (snad už delší dobu) nový žluto-červený lak a bylo nám řečeno, že se co nevidět bude prohánět po městě coby kolejový brus.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 25. července 2007 - 23:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejspíš je na tom úplně stejně jako KT4..
25. srpna 2007 - 110 let od zahájení provozu tramvají v Liberci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 08:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad T4 a KT4, viz příspěvek č.14 od uživatele Dílna z 07. června 2007 - 18:43:04:
KT4D - Zkutečnost je taková že se zdemontoval komplet interier salonu a podlaha a poté to bohužel "trošku" usnulo. A důvod? Nedostatek pracovníků zámečnické a klempířské profese Je tam bohužel jen jedna parta a ta dělá nejen SP a CO ale i nehody a dokončovací práce na vozech "NOVÝCH"
Progressy - KOS a ÚDmO bohužel značně nestíhají a tak budeme rádi když tu budou do konce roku 4 wany


Prostě jsou určitě priority, a na zbytek nejsou lidi...
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 6-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen doplním že T4 214 stejně jako T2R 213 (ex640) jsou plně pojízdné...
RTS je v nabídce k prodeji za cca5 mega ten kdo koupí neprohloupí a my se budem radovat
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 23:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dílna: Není chuť na šotosbírku? Ale těch lidí by muselo bejt....
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 27. července 2007 - 16:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestující v liberecké MHD se budou učit poskytnout první pomoc

Cestující v autobusech a tramvajích Městské hromadné dopravy v Liberci se budou učit, jak poskytnout první pomoc v případě kolapsu, epileptického záchvatu či zástavy dechu a srdeční činnosti. Projekt připravila Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, která nechala vytisknout plakáty s jednoduchým návodem, jak se v takových případech chovat. V každém voze budou dva plakáty, řekla novinářům autorka projektu a mluvčí záchranné služby Kristýna Fejfarová. Podle ředitele záchranné služby Zdeňka Kubra se zdravotníci často setkávají s tím, že lidé neumí v případě kolapsů či záchvatu pomoci, nebo se bojí, že by mohli postiženému ublížit či uškodit. Zejména v uzavřených a špatně větraných prostorách s vydýchaným vzduchem přitom nejsou podobné události žádnou výjimkou. Jen loni vyjížděli záchranáři k bezmála 10.000 případům hlášeným jako kolaps. "Myslím si, že podobné letáky by měly být všude tam, kde je větší koncentrace lidí, třeba i v nákupních centrech," řekl Kubr. Leták jednoduchým způsobem popisuje jednotlivé případy a stručně charakterizuje příčiny. Cestující na něm pak najdou návod i fotografie s názornou ukázkou, jak postupovat. U každého z případů leták zdůrazňuje, že je třeba zavolat záchrannou službu na linku 155, a ukazuje, jak přitom postupovat. "Snažili jsme se, aby texty byly jednoduché a srozumitelné. Letáky by měly zjednodušit i práci našim dispečerkám, které vždy lidem na místě radí, jak poskytnout první pomoc, než dorazí zdravotníci," uvedla Fejfarová. Podle ředitele libereckého dopravního podniku Jiřího Veselky budou už v příštím týdnu letáky vylepeny na reklamních plochách ve všech 125 autobusech a tramvajích dopravního podniku. Seznámit se s nimi tak budou moci tisíce lidí, kteří denně cestují nejen po Liberci, ale také tramvají do Jablonce nad Nisou. Zatím podnik zdarma poskytl kampani své plochy na dobu dvou měsíců. "Uvidíme, jaký to bude mít ohlas, pak se rozhodneme, zda v projektu pokračovat," řekl Veselka. Projekt záchranky podpořil Liberecký kraj grantem 28.000 korun, dalších 50.000 přidala Investorsko inženýrská společnost. Projekt zatím podle Kubra nevyčerpal všechny prostředky. "Podle ohlasu uvidíme, zda akci prodloužit nebo kam ji rozšířit," řekl Kubr. Dodal, že by rád podobné letáky umístil i v linkových autobusech. "Zvlášť v odlehlejších oblastech kraje, kam se dostáváme déle, by lidé měli vědět, jak první pomoc poskytnout," řekl.

Zdroj: ČTK
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
B.P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 08:47:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz mimo téma:
V Jablonci na Petříně je rozhledna. Je taky nějaký výhled na okolí přímo ze země, aníž bych lezl na tu rozhlednu? Ptám se proto, protože v okolí většiny rozhleden jsou vysoké stromy a ze země není nic vidět.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 16:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad B.P.:

Rozhled je, ale dalo se to zjistit přímo na webu hotelu/rozhledny nebo ve vyhledavačích.

http://www.rozhlednyunas.cz/rozhledny/petrin-v-jablonci-nad-nisou/
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 00:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz: podle toho, co jsem vysledoval z jízdního řádu linky č. 11, tak je nějaká nácestná výhybna každé 3-4 minuty. Takže jestli správně předpoklám, tak to by umožňovalo provoz mezi Libercem a Jabloncem v celé délce (o "půlící" lince 5 do Vratislavic vím) v intervalu 7,5 minuty, je to tak ? A jestli ano, tak jedilo se tak např. v 80. letech ? Díky za odpověď.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 11:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Orlí_spár:

Výhybny jsou mezi sebou v celé trati Liberec Fügnerova - Jablonec nad Nisou Tyršovy sady ve vzdálenosti cca 1200 m. Jedinou výjimku tvoří výhybna Proseč pošta a k ní přilehlé úseky - zde je vzdálenost cca 600 m. Tato výhybna byla zprovozněna v roce 2001, jejím přínosem bylo zkrácení jízdní doby na lince 11.
Provoz v intervalu 7,5 minut po celé trati by byl možný, pokud by se přeložilo křižování do režimu před rokem 2001. Vložením další výhybny a pravidelné křižování na ní již neumožňuje, v rámci jízdních dob, "rozpůlit takt".
Na lince 11 byl nejkratší pravidelný interval mezi spoji 12 minut (1975-1990), od roku 1990 je interval 15 minut a výhybny "běžně" nevyužívané jsou používány například při přechodu z/na nebo během nočního provozu, pro přeložení křižování při zpoždění apod.
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 19:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince 11 byl nejkratší pravidelný interval mezi spoji 12 minut (1975-1990), od roku 1990 je interval 15 minut
Tech 15 minut interval na lince 11 prolozene 15 minutovym intervalem na lince 5 si pamatuji - tehdy se psal rok 1993.

Tech 12 minut pred rokem 1989 se dalo nejak poskladat? Podle me to krizovani nemuze rozumne vychazet. Pri 15 minutach se totiz krizovalo na kazde 2. vyhybne a pri 7,5 minutach na kazde. Mozna by se dalo pritlacit na jizdni doby a stani v zastavkach.
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 10:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Adam_r:
Tech 15 minut interval na lince 11 prolozene 15 minutovym intervalem na lince 5 si pamatuji - tehdy se psal rok 1993.
Tento stav stále trvá, linka 11 je v úseku Liberec Fügnerova - Vratislavice n/N výhybna proložena linkou 5 (pracovní dny - školní rok). Linka 5 však půlí intervaly linky 11 i v ranním a nočním režimu (40 min.) a v neděli dopoledne (30 min).

V roce 1990 byla prodloužena jízdní doba z 27 na 32 - 35 minut z důvodu velkého počtu omezených rychlostí na trati. Vložením výhybny Proseč pošta v roce 2001 a opravami na trati se jízdní doba opět zkrátila na dnešních 29 minut.
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 05. srpna 2007 - 16:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V roce 1990 byla prodloužena jízdní doba z 27 na 32 - 35 minut z důvodu velkého počtu omezených rychlostí na trati.

Dik, to to vysvetluje.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 11:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

něco ze soboty...
 
 
 
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.72.120
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 19:44:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by mi někdo vysvětlit význam barev na návěstidlech ve výhybnách a jak zde funguje zabezpečení protijedoucích tramvají na jednokolejné trati ? Díky.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 20:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strýček google říka toto
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747,777,750
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 20:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zajímavost historie signalizace:
http://tram.webzdarma.cz/texty/siglib.htm
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 08:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včerejší skládání fungl nového stroje Kässbohrer Pisten Bully 200 ve vozovně DPML.
 

To je dočasně uskladněný ve vozovně pro Snowhill, nebo DPML vyhrál VŘ na úpravu běžeckých tratí ve Vesci?
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. srpna 2007 - 11:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Již před více než týdnem došlo ke změnám v označení dvou zastávek linek 5 a 11. Které to jsou????
KAMERY LIBEREC:
http://pocasi.cap-net.cz/
http://www.webcams.cz/webcam.php#
http://www.anl.cz/cz/online-kamera/
http://www.holidayinfo.cz/kamera_let.php?lang=1&rg=11&loc=7
http://anetliberec.cz/cs/webkamera/cam1
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 08:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kamera: dnes jsem se schválně díval, pouslouchal hlášení, a nic mě nenapadlo. Jedině že by zastávky "Ústav sociální péče" a "Vratislavice Lékárna" byli nově vedeny jako bezbariérové...

Když už jsme u těch novinek, tak jsem spatřil nový světelný přechod pro chodce přes koleje u zastávky Ústav soc. péče v místě bývalého přejezdu pro auta.

Také už víc jak týden znovu jezdí vozy 20 a 21, před tím jsem je delší dobu neviděl v provozu. Naopak se teď vypařili vozy 39 a 40, takže jsou zde nové soupravy T3R.PLF+T3R.PV: 22+21 a 23+20.

Jinak delší dobu už jezdí vůz 49 v soupravě s 52. Copak se stalo vozu 55? Docela by mě také zajímalo jak jsou na tom vozy T3M.04 č.53 a T3m č.57, jsou už přes rok na VP (CO) a jejich kolegině 50 a 49 už delší dobu vesele jezdí (50 v soupravě s 82).

Už se těším na 25.08 na tu oslavu 110 let tramvají v Liberci, mám tušení že bude představen vůz 6MT, jelikož už nějakou dobu není ve své "vitríně", tak se dá předpokládat že se oživuje někde v dílně. Ale jak už zde bylo psáno, necháme se překvapit...
Ví někdo kdy zhruba bude kniha o libereckých tramvajích v prodeji?
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 09:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys a Kamera:
Pokud jsem si stačil všimnout, tak se změnilo označení zastávek ve Fugnerově ulici... Jedná se o označení levé a pravé koleje. Zřejmě Arialblack poslal svou připomínku do DPML a oni jeho "zlepšovák" použili....
Vozy 39 a 40 jsou v opravě, tak proto je v soupravách nahradily vozy 20+21. Tyto však jezdily spojené v soupravě o objevovaly se pravidelně.
Vůz 49 jezdí v soupravě s 52 od té doby (cca 2 měsíce), kdy měla souprava 55+52 nehodu na Brandlu a odskákala to 55.Oprava nebyla v silách DPML.
Jinak od 25.8. do 1.9.2007 bude výluka mezi Vratislavicemi a Jabloncem nad Nisou.
To je snad vše, co vím o současném stavu....
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 09:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys....
Ještě malá připomínka... Nechci se hádat, ale myslím si, že vůz 50 jezdí v soupravě s vozem 81.
Vůz 82 jsem často viděl jezdil pouze jako sólo ve večerních hodinách nebo o víkendu - vždy po výměnách souprav.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 5-2004


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 13:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Modrasekjbc: ano, máš pravdu, vůz 50 jezdí s 81.

Teď jsem taky zjistil že jsou odjezdy z Fügnerky označeny L/P. Jen mi trochu uniká význam takové informace...

20 a 21: vím že jezdily spolu, ale na chvíli přestali jezdit, minimálně týden jsem je neviděl v provozu. Až minulý týden jsem je opět spatřil, tentokrát už v soupravách s wanami.

Také se nechci hádat, ale u brandlu to koupil vůž č.52, a po několika málo dnech byl opět v provozu s 55 (koukni do archívu). Vůz č.49 jezdí v soupravě s 52 necelý měsíc. Takže stále nevíme co je s vozem č.55...

Z jakého důvodu bude výluka? Na webu DPML jsem o tom nic nenašel.
Dílna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 16:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli mohu doplním: na vozech 39 a 40 probíhá SP stejně jako na 24+25. Tím samím prošla i 20+21. Na 20+21 probíhala SP měsíc, na 24+25 stále probíhá no a 39+40 se dokončí na začátku září.

Vůz 55 je zatím jako solo, leč protože na večerním provozu je sudý počet, používá se spíše jako záloha nebo na ranní svoz.No a po dokončení CO na voze 57 se to vše vrátí jak má...
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 17. srpna 2007 - 19:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys:
Pro moc lidí nemá význam označení koleje, ze které spoj bude odjíždět.Ale pro takové jako je Arialblack je to strašně důležité.Musí totiž již 14 minut před odjezdem stát u koleje,aby si sedli a nemusí při tom prohrabávat všechny služebáky (viz archív).Stejně se v tom lidi nevyznají,neboť jim dělá problémy číst správné časy odjezdů.
Jinak na Brandlu to koupila 55.O té nehodě jsem tu ale nikde nečetl.Nevím,jak by ten vůz mohl být za pár dní v provozu,když měl docela zle pomačkaný levý bok... Nebál bych se snad i říci, že ten bok byl "rozpáraný"...
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 00:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modrasekjbc: sorry, ale trvám na tom že to koupil vůz T3m č.52, podívej se do archívu, nehoda se stala 21.05.07, a druhý den (i další dny) jsem na vlastní oči viděl 55 v provozu jako sólo. Vůz č. 52 jsem viděl v provozu již 26.05.07, bylo na něm vidět že je čerstvě po opravě, plenty na levém boku byli čerstvě nalakované (jiný odstín barvy), barva se dokonce dostala i na pluh (viz. můj příspěvek z 30.05.07). Pak zase jezdily 52 a 55 v soupravě. Prosím uživatele "Dílna" o potvrzení.
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 04:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys:
Promiň,ale každý se bavíme o jiné nehodě.Neříkám, že nemáš pravdu.Ale trvám na svém.Ty se bavíš o nehodě v květnu,kdy to opravdu odnesla 52 a já o nehodě ze dne 28.6.2007 kdy to šeredně odnesla 55.Mám dokonce dojem, že se na opravu musela odvézt do Ostravy, neboť škoda byla většího rozsahu.Jel jsem shodou okolností tehdy domů touto soupravou a vím,o čem píšu.Nepřesvědčuj stále někoho o něčem, když jsem byl svědkem této události.Je spousta nehod, o kterých se zde nepíše,ale které se bohužel staly.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 5-2004


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 11:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Modrasekjbc: OK, tak se Ti omlouvám, ale uznej že dvě nehody krátce po sobě u brandlu na soupravě tvořené vozy 55 a 52, to už je velká náhoda. To mě vůbec nenapadlo že se každý bavíme o něčem jiném.
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 12:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys:
Podle mne to není žádná velká náhoda.Uvědom si, kolik jezdí pravidelně souprav a že nehody se stanou téměř každý den.V jednu chvíli měla nehodu dost často souprava 26-27.
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 3-2006


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 12:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Modrásek:

cože? Ty se v tom neorientuješ? Tak to ale promiň,ale zajdi si na Tvoji ZŠ a vrať jim tam Tvoje vzdělání. Když Tě teda nenaučili uvažovat,číst a vyznat se nejen v ručičkových hodinách.

A ještě něco,já na Dp nepsal. To ale stejně dobře víš.
Liberec Fügnerova,
terminál městské hromadné dopravy,
PŘESTUP NA METRO,
konečná,prosíme vystupte!
Modrasekjbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 14:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arialblack:
Asi by jsi se měl naučit číst... Nikde jsem nepsal, že se v tom neorientuji... Myslím si, alespoň podle úrovně Tvých příspěvků, by jsi se měl vrátit do školy Ty....
Promiň mi tu upřímnost,ale logika,úvaha,myšlení...nejsou Tvojí silnou stranou...
A nechme toho urážení...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace