K-report
 

Archiv do 09.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 09.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
To je které?
No přeci Česká Třebová :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2371
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Ale prd, D povede na Žižkov, takže se pojede s přestupem na Nám míru, z Hostivaře na BH se bude jezdit s přestupem na Strašnický (na BH a v Řepích bude stanice téže trasy, tedy A ), E bude SAMOZŘEJMĚ okružní.
Pls.McB, napiš mi mejl, třeba prázdnej.
Budoucnost patří bagrům!
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 13:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain trefil spravne:
NY Grand Central - 67 koleji a 44 nastupist.
:-)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 14:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zakopání metra pod zem jako káemův všelék a chalupovitost tras (i když nesmyslné zaklikacení áčka nastalo již v roce 1969, kdy se áčko v plánech přestalo větvit) stojí mnoho peněz, nejen při stavbě, ale hlavně při následném podzemním provozu, který je násobně dražší než povrchový. A to nepočítám jednou za 500 let odčerpání hluboké vody z 1/3 stanic. Zahušťování tramvají má své meze, ale zdaleka nejezdí každou druhou (radiální) ulicí jako kdysi ve Vídni, i ta dnešní síť s T3 v centru skoro metro nahradí, pokud se začne na MHD opravdu šetřit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2372
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 14:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaje metro nenahradí, jaxe ukázalo před pěti lety Borovičko.
Jen zdánlivě off topic:
A CO PRAHA?
ČTK: V Brně bude ve čtvrtek 20. září městská hromadná doprava zdarma. Město se tak podruhé připojí ke Dni bez aut. Cílem akce je propagace hromadné dopravy, cyklistiky a také zdravého životního stylu. V České republice je obvykle hromadná doprava na Den bez aut zdarma v přibližně 15 městech. Brno je z nich největší. Praha se zatím k akci touto formou nepřipojila.
Odhaduje, že Dopravnímu podniku města Brna vznikne za 20. září ztráta asi milion korun. Firma je podle ní natolik veliká, že si se schodkem poradí. Od města dostává ročně miliardu korun.
Budoucnost patří bagrům!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 14:49:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: T mám radost, že budou vady na 14T za 60 let už vychytané a dokončené dvě další trasy metra :-). Bude mi 90 a snad nebudu tak tlustej, abych se nevešel alespoň na 1,5 sedačku :-).

J_p: Nějak jsem do těch busů podvědomě narval i ty lidi z aut. Pochopitelně, že máte pravdu. Záchytná parkoviště u kvalitní kolejové dopravy dělají divy a tímto směrem se vývoj ubírat určitě bude.

KM: Myslíš to D, které v Nuslích mine železniční trať ve Vršovicích, aby na Hlavním skončilo daleko od pořádných přestupů, na Prokopově nám. bylo skvělou alternativou za tramvaj, která je kousek vedle, a Basilejském náměstí se k němu hrnuly davy, které budou velebit možnost, jak se do centra dostat kvalitně s více jak jedním přestupem...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2373
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 15:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: Ty nečteš pořádně. Byla řeč o roce 2035. Tedy 14T budou v polovině životnosti.
Ano to D, které bude mít přestup na vlak v zastávce Námbřísynků (tak jako tramvaje v Podbabě a metro A v zastávce Malešice/DepoH na strašnickém zhlaví nádraží Malešice), na Hlavním nádraží bude otevřen druhý vestibul s výstupem na Čurčilovo náměstí (možná že se zas bude jmenovat Zápotockého), kde budou zastávky tramvaje.
Budoucnost patří bagrům!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 15:26:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně to metro D musí být na gumových kolech a s kapacitou srovnatelnou s tramvají (aspoň podle pražských ODS-politiků).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 15:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ: Záchytná parkoviště u kvalitní kolejové dopravy dělají divy a tímto směrem se vývoj ubírat určitě bude.

Tedy kdybych dostal za úkol gramatický rozbor tohoto dvojvětí, tak bych opravdu netušil, jaký typ to je. Není to ani oznamovací, ani přací, ani podmiňovací, fakt nevím.
Ale nicméně bych se zeptal: už na něčem podobném Ústav začal dělat? Mám totiž dojem, že všechny relativně volné plochy kolem železnice v Praze zabírají developeři, takže šance na prostor pro P+R se denně omezují.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 2-2004
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 15:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Myslím, že Ústav přeceňuješ. Na tohle i cokoliv nemá žádný vliv. Navíc já osobně dělám na věcech, které s ničím, o čem jsem tu kdy psal, nesouvisí. Takže se o nich nedozvím. Jinak ta věta je dle mého osobního rozboru větou, která vychází ze zahraničních zkušeností a obecných předpokladů. Jestli to tak dopadne v Praze, ví jen možná nějaká kartářka. Od roku 1989 se přece v Praze doprava neplánuje, necháváme se unášet modními trendy a obchodními zájmy. Kam nás to donese, kdo ví... Třeba je to dobře, třeba ne, už to neřeším.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 16:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MŠ, tentokrát jsem to nemyslel jako žádné rýpání (tedy aspoň druhou část svého příspěvku), ale jako faktický dotaz.

Takže pokud Ústav zatím žádné podobné zadání jako seriozně míněný úkol nedostal, tak je to v p**eli - protože asi těžko někdo jiný by takovou zakázku pro magistrát dělal.

Jinak nebuď zase tak pesimistický (tím mám na mysli Tvoji předposlední větu). Ono to současné "západní dopravní/urbanistické plánování" je spíš o "umění to správně prodat" - což jsem pochopil (abych nemluvil jen o dopravě) při exkursi na "Botič v Oslu". Okolí toho potoka vypadá stejně jako okolí Botiče, akorát ti Norové nám část toku, kterou v Zahraďáku nazýváme bo**el, prezentovali jako "rozvojové území".
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 19:16:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - kdy se naučíš neházet ciframa, když o nich nemáš ani páru?
"Byla řeč o roce 2035. Tedy 14T budou v polovině životnosti." - taková blbost
když přišla první 14T, tak Tarant uvedl, že při dobré údržbě může vydržet 35-40 let - a to byl nepochybně optimistický odhad, navíc počítající s nějakou generálkou po 20 letech
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pondělí, 06. srpna 2007 - 23:57:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radku, tak se podívej, jak tu budou ještě dlouho jezdit T3. Proč by 14T měly mít o tolik menší životnost?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 06:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3xhonzík: Právě protože to nejsou T3...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2374
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 09:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Motorové vozy M262 (830,1) slouží spolehlivě po 55 letech. Bobiny 141 taktéž. Lanová dráha na Sněžku měla při výstavbě projektovanou životnost 16 let. Jezdí dodnes. Netvrdil jsem, že nějaké omlazení na nich nebude v průběhu let uděláno, ale rozhodně je menšina kolejových vozidel, které odcházejí bez pokusu prodloužit jim život (z motoráků v podstatě jen M240 - 820). Samozřejmě že je to ke škodě pověsti kolejové dopravy, protože v roce 2035 tu budeme mít už desátý další typ od Citelisu a furt tu samou 14T.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9792
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 11:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motorové vozy M262 (830,1) slouží spolehlivě po 55 letech. Bobiny 141 taktéž.

Kolik vozů M262.0 z 1. a 2. série dnes "slouží"? Myslím, že moc ne. A ani těch novějších z let 58 - 60 už moc nejezdí. A ze 61 bobin řady 141 už dnes v provozu dožívá jen pár kousků. Takže nevím.
Snad jen ta lanovka na Sněžku je trochu zajímavej příklad, jenže to je zas takový technický unikát (navíc v tak ojedinělém prostředí), že tu bych jako typický příklad taky nebral.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2376
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 11:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Ale no tak... kolem 15 jich bude. Bobin je pár, ale výkonem a spotřebou stále plně stačí i pershingům. Tak jinak - z jednotek 451,2 neslouží jen ty co byly ukončeny násilně. A taky jim už 40 let je. A s vyřazováním se zdaleka nepočítá. O co že tu za 40 let budou 471 i 14T? (doufám že já ale už ne)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9793
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 11:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolem 15 jich bude.

To nebude. Podle mě jezdí posledních pár v Olomouci.

Bobin je pár, ale výkonem a spotřebou stále plně stačí i pershingům.

Nevím jestli spotřebou, ale výkonem jim můžou stačit těžko.

Tak jinak - z jednotek 451,2 neslouží jen ty co byly ukončeny násilně. A taky jim už 40 let je. A s vyřazováním se zdaleka nepočítá.

Panťáky jsou bohužel jinej příklad. Ty tu budou asi ještě hodně dlouho.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2377
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 12:04:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: 141: Jízdní doby dodržujou i s rychlíkama.
830: A v Klatovech snad 6 (trať 185), v Děčíně/Ústí aspoň 2 (073). Další nejsou v turnusech.
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 12:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobin bude okolo šesti kousků, měly by být provozní jsou: 141.001 (Pha), 141.004 (Pha), 141.012 (ÚnL) (tyto tři jsou historické, ale jezdí na pravidlech) a potom 141.023 (Ol), 141.037 (Ol) a 141.059 (Pha)
Když nevíš, logaritmuj!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9795
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 12:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

141: Jízdní doby dodržujou i s rychlíkama.

S jakýma rychlíkama?

A v Klatovech snad 6 (trať 185), v Děčíně/Ústí aspoň 2 (073). Další nejsou v turnusech.

To není z 239 (?) vyrobených kusů moc.

Těmito vozidly bych dnes opravdu už moc neargumentoval.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2378
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 14:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: S těma , který vezou, panebože to je jak hluchej s blbym :-)))))
Není to moc, ale jezděj. Ono i kdybysme se bavili o vozidlech starejch 40 let, tak je to dost a těch je víc.
Budoucnost patří bagrům!
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 14:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes byl (nebo ještě je) nějaký poroblém, neboť linky 1, 3, 12, 15 byly odkloněny přes Karlín (směrem na východ), v opačném směru žádná odkloněná tramvaj nejela.
 
 
 
 
 

Snímky pořízeny mezi 13:35 a 14:00.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2379
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 14:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Palmofce srážka tramvají, ale vím to jen ze zelený vlny.
Budoucnost patří bagrům!
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 15:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine Š., tak tobě navadily např. návaly v sólo lince 25 ani bezdomovci smrdící v zimě v každé druhé tramvaji, ale až když přišly 14T, tak jsi začal shánět auto? Ale no tak....

Kdybys reagoval méně histericky, tak by to mělo větší váhu.

Mně osobně se zdají být chodové vlastnosti 14T lepší, než jsem čekal. Čím mne škodovka vyloženě zklamala, je hlučnost jak výzbroje, tak podvozků. Přitom vyrobit tichou výzbroj by uměli, jen kdyby chtěli (resp. kdyby to bylo podmínkou ve výběrovém řízení).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9798
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 15:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Km - S těma , který vezou, panebože to je jak hluchej s blbym :-)))))

Žádný rychlíky už nějakej čas (pravidelně) nevozej. Já blbej ani hluchej nejsem.

Ono i kdybysme se bavili o vozidlech starejch 40 let, tak je to dost a těch je víc.

Jo, to jsou třeba ty panťáky. V Berlíně jezdily na S-bahnu vozy bauartu Stadtbahn celých sedmdesát let (1927 - 1997). A co?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 16:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Taky si myslím, že by Škodovka uměla lepší tramvaj, kdyby byly pořádné podmínky, pořádné výběrové řízení apod. Vlastně tím, co si Praha objednala, dost podřezává větev i Škodovce...

Reagoval jsem hystericky pod dojmem hysterických zkušeností :-), a taky to mám z horké návštěvy Vídně, kde bylo 3 dny 41 ve stínu a jezdily tam také tramvaje... Jen mírně jiné :-).

Návaly v lince 25 mi vadily tak, že jsem se pokusil v době vzniku linky 15 tomuto zabránit naprosto nehysterickým upozorňováním na to, že se to stane. Stejně tak jsem zcela nehystericky dlouhodobě upozorňoval na látkové sedačky a několikrát navrhoval, aby funkci revizorů rovnou převzala složka městské policie. Někdy je člověk málo hysterický :-).

Kromě toho bohužel nejezdím skoro vůbec linkou 25, ale od malička linkou 22 Ječnou ulicí a poslední dobou často linkou 9. Takže se mě 14T prostě dotýká víc...
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 18:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, já jel 14T ze Strossmayerova náměstí k vozovně do Kobylis a bylo to lepší svezení než T3kou, páč v tom dohromady nikdo nejel. A to jsem si schválně sednul úplně dozadu a čekal jsem, že mne to vyhodí ze sedačky, a ono nic...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 19:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se tím projeď na té devítce v plné špičce s 2 kočárky, pokud se vejdeš. A pak třeba porovnej se stejně přeplněnou KT8DN - lze často porovnat v oblasti Jindřišská - Vodičkova bezprostředně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2381
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 09:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: No tak to obojí zbejvá na mě :-))) Právě proto se to o těch bobinách ví, když zaskakujou za neschopné turnusové stroje.
MŠ: Problém 25 by se vyřešil její jízdou ZA jedničkou, ne PŘED ní. Místo toho se to vyřešilo přidáním druhého vozu v celé trase na všech pořadích, což NÁS (tebe, mě i mekbejna) stojí 43,5 mil. Kč ročně (důkaz dodám 20/8) a jezdí to max. na st. 2
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9803
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 09:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Právě proto se to o těch bobinách ví, když zaskakujou za neschopné turnusové stroje.

Upřímně řečeno nechápu, co tím chceš říct. Ano, technika vydrží i sto let, no a? Problém totiž je, že v mém věku už mě to, co bude za 40 let v podstatě vůbec nezajímá. A pochybuju, že to zajímalo politiky, když zadávali podmínky pro tramvaj ze Škodovky. Politici jak známo uvažují v horizontu maximálně 4 roky (kromě Béma a jeho snění o olympiádě ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9804
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 09:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v celé trase na všech pořadích, což NÁS (tebe, mě i mekbejna) stojí 43,5 mil. Kč ročně

No nevím, ale když do toho započítám kojence i důchodce tak mě osobně to stojí 4,35 Kč ročně. To není tak hrozný.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2383
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 10:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Hůůů! Prohrál jsem. Vzdávám se a předávám ti titul Demagog roku do trvalého držení. Radši bych počítal 43,50, protože obyvatel například Karlových varů nám na naši 25 se*e, než aby na ní přispíval, právě tak jako já na jejich lanovky :-) O stáří ta debata vznikla tak, že prostě tvrdím, že v roce 2035 bude 14T na vrcholu svých sil a teď jen nevím, jestli se toho chci dožít nebo ne.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9806
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 10:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzdávám se a předávám ti titul Demagog roku do trvalého držení. Radši bych počítal 43,50, protože obyvatel například Karlových varů nám na naši 25 se*e, než aby na ní přispíval, právě tak jako já na jejich lanovky :-)

Já myslím, že obyvatele KV se nikdo na nic neptá. Prostě 4,35 na jednoho obyvatele ČR .

O stáří ta debata vznikla tak, že prostě tvrdím, že v roce 2035 bude 14T na vrcholu svých sil

Což je samozřejmě naprosto špatně. Na vrcholu svých sil má být v roce 2007.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 11:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heky: Vůbec netvrdím, že by měla 14T lidi vyhazovat ze sedaček. Na přímých úsecích naopak sedí lépe než cokoliv jiného, nevlní se, jízda je pohodlná. Když budou v tramvaji jen sedící, je to pohoda. Jen ty sedačky ve vyšších článcích, když jedeš nad 20 nminut, fakt bolí za krkrm. Protože 14T má rychlejší odpich i prudší brzdění, navíc kvůli omezovači mění rychlost v centru dost často. V metru mi to nikdy nevadilo, ale ve 14T jsem si té zátěže na krční páteř všimnul. Ale to by šlo technicky určitě vyřešit. Taky se 14T rád projedu. Když v ní budu skoro sám, tak nemám problém. Jenže pokud toto je cílem, abychom každý jezdili pohodlně ve 14T sami, pak to bude znamenat buď větší kolony aut okolo, nebo plné něco jiného okolo a tramvaje budou první, co odnesou svou neefektivitu. Praha má přece standardy kvality v MHD založené na kapacitě, pokud možno 100% :-). Což taky není ideál, ale 100% kapacity v 14T si ani nezkouším představit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 11:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: O tom, je-li to dobře nebo špatně samozřejmě není pochyb. :-)
MŠ: Buď bezpáteřnej a máš po problémech s krční páteří.
Ty sveřepě nechceš vidět dálnici, která se otevírá a tvrdošíjně vyhledáváš slepé uličky do kterých mermomocí chceš narážet. 14T jen se sedícími cestujícími budou proudit v int. 2 minuty z Barrandova na Smíchov, kde budou lidé radostně přesedat do M1 nebo do 471 a pokračovat dál do centra. Někteří půjou po novém zeleném travnatém pásu uprostřed Nádražní třídy či pojedou po cyklostezce zřízené hned vedle něj.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9807
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 11:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T jen se sedícími cestujícími budou proudit v int. 2 minuty z Barrandova na Smíchov, kde budou lidé radostně přesedat do M1 nebo do 471 a pokračovat dál do centra. Někteří půjou po novém zeleném travnatém pásu uprostřed Nádražní třídy či pojedou po cyklostezce zřízené hned vedle něj.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: ....dokud nezačnou raději jezdit auty.

Jistě, ze Smíchova na Karlák zásadně metrem..., případně vlakem na nádraží Vyšehrad a pěšky...

Tu dálnici, která se otevírá tvými názory, vidím. Znamená to, že budu pořád víc přestupovat. Město bude platit pořád víc za častou frekvenci tvých poloprázdných bagrů, co nikam nejedou. Tudíž to buď přestane bavit dřív mě nebo město :-). A postaví si tu tvojí novou dálnici, aby se problém vyřešil :-).
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:17:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:

Tohle to opravdu vyjadřuje naprosto přesně...

Káeme, ty musíš být buď opravdu velký obdivovatel sci-fi, anebo se ti letos urodilo vyjímečně silný konopí...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bééé je správně.
Helejte, další sci-fi: Odhadněte město:
CIT: "Vzhledem k rychlejšímu postupu prací bude výluka tramvajové křižovatky .... ukončena dva týdny před plánovaným termínem, tj. ve 23:00 hodin v pátek 17. srpna 2007. Tramvajové linky pojedou do večerního ukončení provozu v pátek 17.8. dle výlukové organizace dopravy, od ranních výjezdů v sobotu 18.8. se všechny linky vrací na své nevýlukové trasy." Konec citace
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T jen se sedícími cestujícími budou proudit v int. 2 minuty z Barrandova na Smíchov...

Pěkné, dneska máme na Barrandově interval ve špičce 2 minuty a lidé stojí a někdy i celkem namačkaní. Kam Ti ze 14T zmizeli ti stojící lidé? Linky 120, 248, 246 a auta? Hmmm...

(Příspěvek byl editován uživatelem Kulihrášek.)
Když nevíš, logaritmuj!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kuli: DNESKA???? Tři linky po 10 minutách je int. 3,3 jestli se nemýlím...
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Pardon, myslel jsem pravidelný stav.

Při současném prázdninovém provozu by Ti to vyšlo přesně. Dneska 5 vozů T za deset minut (350 lidí, dle standardu kvality) a tvá verze 5 vozů 14T (pouze sedicí 5*69 - tedy 345).
Když nevíš, logaritmuj!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9808
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:45:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM - Vzhledem k rychlejšímu postupu prací bude výluka tramvajové křižovatky .... ukončena dva týdny před plánovaným termínem, tj. ve 23:00 hodin v pátek 17. srpna 2007

Brno?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:47:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, Brno.
Když nevíš, logaritmuj!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9809
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím :

Předčasné ukončení výluky uzlu Česká

Vzhledem k rychlejšímu postupu prací bude výluka tramvajové křižovatky Joštova x Česká ukončena dva týdny před plánovaným termínem, tj. ve 23:00 hodin v pátek 17. srpna 2007. Tramvajové linky pojedou do večerního ukončení provozu v pátek 17.8. dle výlukové organizace dopravy, od ranních výjezdů v sobotu 18.8. se všechny linky vrací na své nevýlukové trasy. Noční autobusy linek 93 a 99 pojedou přes své zastávky v ulici České již od začátku provozu nočních linek v noci 17./18.8.2007. Historická tramvaj bude z důvodu následující další výlukové činnosti v centrální části města provozována nadále pouze v nepracovních dnech od 10:30 do 18:30 hodin na lince 10 a to přibližně do konce měsíce října.

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2389
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 12:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, Brno... Zažili jste to někdy někdo v Praze?
Kulihrášek: Víšco, myslím, že kdyby jezdila jedna linka po 2 minutách pravidelně, tak by se to odvezlo i v normálním provozu těma 14T s několika stojícíma z Geologický. Jenže víme jak to tam jezdí: Narvaná 13, Plná 12, Prázdná 20, Prázdná 14, 4 minuty nic, Narvaná 13... atd. nebo ne?
Budoucnost patří bagrům!
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 13:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM: Ne.
Když nevíš, logaritmuj!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 14:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zažili jste to někdy někdo v Praze?

No, minimálně Ty jsi to zažít musel (většina zde diskutujících asi ne). A skončilo to proto, že "cestující to nepochopili".
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 14:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - to jsou zase moudra, ráno ve špičce v normálním provozu je z Buranova dokonalý proklad a všechny jsou už na Ch. nám. plné - stupeň 4 při intervalu 2 minuty a to je po cestě ještě pár dalších zastávek, kde cestující také nastupují
že je pouze bagr na dvě věci je krásně vidět na Smíchově, kde polovina lidí jde do metra a druhá polovina! čeká na další tramvaj
v současném provozu l. 37 je zase znát, že směr SŘ - Barrandov a opačně cestující naprosto nezajímá
mnohem lepší by bylo Barrandov - Modřany, protože z Modřan na Anděl a z Buranova na Palačák jezdí řádově více cestujících

2 MŠ - "Protože 14T má rychlejší odpich i prudší brzdění, navíc kvůli omezovači mění rychlost v centru dost často." - nezlob se, ale to píšeš pěkné blbosti
1) pokud si myslíš, že omezovač cuká, přijď se za mnou někdy podívat na 14T - když vynechám blbě nastavenou 9111, tak se mi nestane, aby omezovač zasáhnul nějak nečekaně a cuknul v oblouku
pokud myslíš omezovač nastavený řidičem, tak tam je to naprosto nereálné, protože to by musel řidič zadat omezovač na nižní rychlost než kterou jede a mít současně zadanou jízdu (stalo se mi to jednou, když jsem to ještě nevěděl a od té doby nikdy) - ve všech opstatních případech brzdí tak jemně, že cestující o ničem ani neví - naopak, je to dokonale plynulé
2) brzda ve 14T je naprosto dokonalá! v Praze neexistuje tramvaj, která by brzdila tak nádherně plynule a pokud s tím řidič jede správně, tak cestující může být jen spokojený
s malou výjimkou, kterou je jízda v prudkém svahu, kde počítač hned na "1. stupeň" dá víc než 20% výkonu a to trochu škubne
3) pokud jde o cukání do jízdy, to se může stát
buď za to může řidič nebo software
řidič za to může, když pohle pákou moc rychle, nebo udělá přechod z brzdy do jízdy a naopak bez prodlevy
počítač za to může při každém rozjezdu do svahu, protože dává moc výkonu a tramvaj cukne - těch 50% je fakt hodně, nechápu kdo to takhle vymyslel - bohatě by stačila polovina, aby tramvaj necouvla
taky záleží na kvalitě řadiče, protože Alfa Uniony jsou každý kus originál, takže některá 14T jde rozjet a zastavit plynuleji než jiná (a to dost výrazně)

jen pro zajímavost, pokud jde o vozovnu MO, tak bezkonkurenčně nejlepší je imho 9115, potom následují 21 s 19, s odstupem 13 a nejhorší je 11 (strašně špatně nastavené omezovače rychlosti, většinou v oblouku nastaví o 10-20 km/h nižší rychost než všechny ostatní, navíc nechutně cuká zajišťovací brzda) - psal jsem to jako závadu, ale mám dojem, že to nikdo neřeší, dokud ve voze nespadne nějaký cestující
17 nehodnotím, ta je odstavená už měsíce
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2391
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 14:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: To jsou zase moudra. Na proklady podle JŘ se ti každej vykašle. Že ti není hamba takhle mlžit, když tam jezdíš denně a osobně konvojuješ!
Budoucnost patří bagrům!
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 14:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: Asi jsem se špatně vyjádřil. Nemám nic proti brzdám ani rozjezdům 14T. Možná to částečně bylo opravdu řidiči, se kterými jsem jel. Například s Petrem :-), ale tomu bych moc věcí nevytknul :-). Netvrdil jsem, že 14T cuká. Ale jako cestující sedící kolmo ke směru jízdy pocítím jakýkoliv rozjezd či brzdění výrazněji. Je jedno, jak je plynulé, ale v centru je prostě časté. I plynulé brždění a rozjezdy jsou v krstším časovém intervalu, než dojezdy a rozjezdy v metru, navíc se při průjezdu centrem u tramvaje opakují poměrně často a vzájemně na sebe navazují. To není vina řidiče, ani tramvaje 14T, jen je to prostě efekt, který se projeví na těch podélných sedadlech. V metru začně vůz brzdit a páteř se na to postupně připraví, v tramvaji může uprostřed brždění přijít rozjezd a pak znovu brždění, je to všechno v kratším časovém intervalu a krční páteř se nestíhá připravit, jen reaguje na změnu. Třeba je to vážně jen můj pocit, taky se to projeví nejméně po dvaceti minutách ve vyšším článku, jinak je to co se týče pocitu v pohodě. Ale obecně mám pocit, že i hodnota decelerace u 14T je číselně daleko jinde, než je tomu u metra. Ale opět jde pouze o pocit.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 16:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jako cestující sedící kolmo ke směru jízdy

Tedy já nevím, jestli je to úplně srovnatelné, ale ... kdysi jezdily (i) v Praze trolejbusy, většinou typu Tatra T400. Jediný, kdo v celém vozidle (35? míst k sezení) seděl tak, že byl "bez vlivu rozjezdů a brzd", byl řidič. To vozidlo mělo docela slušný odpich - dokonce takový, že se dodnes traduje, že "trolejbusy trhají dlažbu". Přesto si nějak nejsem vědom, že by lidí z kopců nad Smíchovem (ti neměli žádné jiné spojení), Pankráce či Vinohrad trpěli bolestmi zad více (ani méně) než ze zbytku Prahy.

Ale Káem to může používat jako argument proti T-busům: nejenže ničí silnice, ale i páteř a charakter
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 19:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Asi mám v posilovně dostatečně nevyztuženou páteř :-). Přece jen lidi v minulosti byli pořádně otužení prací a životem :-). Já jsem jen moc zhejčkanej Pražák, co pořád skuhrá :-). Ale slibuju, že se určitě polepším :-).
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 22:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - zase kecáš, evidentně jsi tam ráno ještě nikdy nejel - já tam jsem každý týden několikrát, takže moc dobře vím, jak to vypadá (a jezdím tam všechny linky, takže řeči o prázdné 20 si nech pro nějaké blbce, kteří ti to sežerou i s navijákem)
žádné konvojování, ale funkční proklad podle JŘ i praxe
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3992
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 00:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dělají se na vozech T3, T3M a T3SUCS klasické generálky nebo po najetí kilometrů jde všechno na T3R.P, T3R.PV a T3R.PLF?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 06:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava typu PO (generálka) se dělá už jen na vozech T3M2-DVC, T6A5 a nyní i pár T3M přestavovaných na manipulační vozy/pluhy se zachováním výzbroje.
Všechno ostatní čeká přestavba nebo šrotace/odprodej.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 08:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:to tvrzení že Tatrovky trhaj dlažbu vzniklo mj. když se otáčely na t-54 kolem Jungmanna(malý poloměr, dlouhý trolejbus).Pak tam hlavně jezdily osmičky.Ale jinak je fakt že znalci i obyvatelé kopců kolem smíchova tvrdí že trolejbus dodnes v rozjezdech nic nepřekonalo.Koneckonců to píše i p.Svěrák na obalu knihy o pražských trolejbusech.
A co se týče sezení bokem ke směru jízdy: Od počátků MHD (s výjimkou koňky se sedělo zásadně zády k oknům(veškeré staré vozy,tramvaje T1,předválečné autobusy,trolejbusy,metro atd..)Sezení po směru je poměrně nové.Nebude to spíš tím, že postižení bolestmi se vůbec nepohybují a tím jim jakýkoli pohyb působí nesmírné bolesti?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3141
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 08:54:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://dp-arena.cz/1/index.php?option=com_content&task=view&id=1532&Itemid=45

Tak to je mňamka
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 09:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: Kdepak, já přeci od začátku tvrdím, že krční páteř je pověra :-) a že t-busy jsou s těma tykadlama hodně divný.
R31: Tak to je moc dobře, když je to z kabiny řidiče na Barr. taková idylka. My ze salónu kaštanů víme svý.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace